Dynamo Moskva – Jokerit 3:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Jokerit Helsinky
Úterý 12.01.2016, 17:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, někdy příště na počtenou! (19:45:06)
     
    Skutečně tomu tak je! Ve třetí třetině branka nepadla, domácí tak nakonec těsně udrželi svůj náskok, který si vypracovali v první polovině zápasu.

    I ve třetí třetině bylo Dinamo o něco aktivnějším týmem, Kokarev ani Hietanen ale své šance neproměnili, a hosté tak v závěru sáhli ke hře bez gólmana. Z VTB Ice Palace si ale svěřenci Erkky Westerlunda body neodvezou, závěr si domácí zkušeně pohlídali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Hráči v modrých dresech jsou nadále na puku a diváci už oslavují vítězství svých oblíbenců, zdá se, že je hotovo!
     
    59:18
    Domácí ale vyhodili puk do bezpečí a Atte Ohtamaa pro něj spěchá až do vlastního pásma.
     
    58:47
    Karlsson je na střídačce, hosté to ještě zkoušejí v šesti!
     
    57:39
    Skvěle to vyřešil Maxim Pestuško, jenž v rohu kluziště nasbíral spoustu cenných vteřinek a poté dokázal pod tlakem přihrát kotouč Gorovikovovi.
     
    57:13
    Jeremu Sallinenovi se nepodařilo ideálně tečovat nahození od modré, Alexandr Jerjomenko tak měl úlohu poměrně snadnou.
     
    56:27
    Hráči v modrých dresech vyhodili puk do pásma tak šikovně, aby neskončil na zakázaném uvolnění. Zadáci Jokeritu se pro něj musí vrátit až k vlastnímu gólmanovi.
     
    55:42
    Konstantin Volkov zůstal po nepěkném hitu Jespera Jensena ležet na ledě, po nějaké době se ale zvedl a za doprovodu svých spoluhráčů odkulhal na střídačku.
     
    54:38
    Svěřencům Erkky Westerlunda se čas na vyrovnání začíná pomalu a jistě krátit, Dinamo navíc stále útočí a na nějaký závěrečný tlak to v těchto chvílích nevypadá.
     
    53:45
    Brandon Kozun dlouho míchal s pukem na své hokejce a poté si za adresáta svého pasu vybral Arturse Kuldu, jehož pokus z první byl ale zblokován a Jerjomenko byl bez práce.
     
    52:51
    Tak to byla šance jako hrom! Těreščenko parádním pasem zpoza branky oslovil nikým nehlídaného Juusa Hietanena, který ale z ideální pozice pálil těsně nad!
     
    52:18
    Oba týmy střídají, bývalý zadák pražského Lva Topi Jaakola už dobrých patnáct sekund míchá s pukem za vlastní svatyní.
     
    51:25
    Tlak Dinama však pokračoval i nadále a z mezikruží tvrdě vypálil Cvetkov, Henrik Karlsson však byl i tentokrát na svém místě.
     
    50:48
    Ještě krásnějším způsobem než jeho kolega Kokarev projel celým hřištěm Ansel Galimov, který se parádní kličkou mezi nohama zbavil svého strážce a poté ještě oslovil lépe postaveného Gorovikova, který se nakonec ke střele nedostal!
     
    49:59
    Pokus Vladimira Brjukvina z vrcholu kruhů byl sražen za Karlssonovu svatyni, domácí jsou v posledních minutách aktivnější a zkušeně kontrolují svůj náskok.
     
    49:11
    Parádní individuální akcí se blýskl Děnis Kokarev. Domácí forvard předvedl úchvatné sólo a z vlastního pásma se prokličkoval až před Karlssona, střelou z levého kruhu na něj ale nevyzrál!
     
    48:22
    Čtvrtá lajna domácích se na chviličku usadila v pásmu. Dmitrij Višněvskij oslovil Ilju Šipova, ten si ale na kličku netroufl a zařadil zpátečku.
     
    47:26
    Na střely na branku je to 22 ku 33 ve prospěch hostů, Alexej Jerjomenko však i dvanáct a půl minuty před koncem drží těsné vedení Dinama.
     
    46:38
    Z Hagmanova zaváhání domácí nevytěžili vůbec nic, Alexeji Cvetkovovi se totiž od modré čáry nepodařilo ani vystřelit.
     
    45:59
    Po další nepovedené akci Moskvanů se kotouče ujal právě Aaltonen, jenž však posléze vjel do pásma příliš pozdě – ofsajd.
     
    45:25
    Jesse Joensuu našel v předbrankovém prostoru volného Juhamattiho Aaltonena, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal najít recept na přesouvajícího se Jerjomenka!
     
    44:37
    Buly vyhráli helsinští hokejisté a okamžitě se vydali na útočnou exkurzi, tu ale Topi Jaakola ukončil hodně nepřesnou střelou.
     
    43:43
    Domácím to ani tentokrát nevyšlo, hráči Dinama se tentokrát nevyhnuli dalšímu ofsajdu. Karlsson ve třetí třetině ještě zasahovat nemusel.
     
    43:06
    Děnis Kokarev se po pravém křídle prokousal až do útočného pásma, kde ale o kotouč přišel.
     
    42:19
    Iniciativu na své hokejky převzali opět hráči Dinama, kteří zakládají další útočnou akci zpoza vlastní svatyně.
     
    41:26
    Svěřenci Erkky Westerlunda si na brankovišti počínali příliš vehementně, hostům je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    40:55
    Hosté se hned od úvodu třetí třetiny ženou za vyrovnání, s nepříliš prudkým pokusem Juhamattiho Aaltonena od modré si však Jerjomenko poradil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část hry je minulostí. Když v osmadvacáté minutě zvýšil Gorovikov svým druhým gólem v zápase už na 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté se ale ještě dokázali probudit a dvěma góly Nika Kapanena se dostali na dostřel. Ve třetí třetině, která začne v 19:10, se tak máme rozhodně na co těšit!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny se už na ledě vlastně nic důležitého neděje, ani jeden tým se před sirénou nikam nežene.
     
    38:26
    Helsinští hrají ale velmi účelně a v závěru druhé třetiny prostě vyhazují puky co nejdál od Henrika Karlssona. A nutno dodat, že se jim to daří na výbornou.
     
    37:38
    Domácí opět přebrali iniciativu a ženou se dopředu, zdá se, že budíček přišel v pravý čas.
    Niko KAPANEN - 3:2
     
    36:17
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nakonec se ještě můžeme těšit na pořádné drama, hosté totiž snížili na rozdíl jediného gólu! Znovu se o to postaral veterán NIKO KAPANEN, jenž šikovnou tečí usměrnil Hagmanovo nahození od modré za bezmocného Jerjomenka. Asistence: Niklas Hagman, Jesper Jensen.
     
    36:08
    Reginův pokus dokázal strážce domácí svatyně bez problémů ukrýt ve své výstroji, před námi je další komerční přestávka.
     
    35:56
    Atte Ohtamaa vyzval ke skórování parádní nabídkou na teč Pascala Pelletiera, ten ale usměrnil touš těsně vedle pravé tyče!
     
    35:01
    Brandon Kozun se i s přispěním šťastného odrazu o mantinel prokousal do útočného pásma, z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    34:05
    Nepřesná rozehrávka adresovaná Alexeji Cvetkovovi doletěla až do obranného pásma Helsinek, navíc přímo na hůl lotyšského zadáka ve službách Jokeritu Arturse Kuldy.
     
    33:13
    Lajunen je už zpět na ledě, Jokerit tak tentokrát soupeřovu přesilovku dokázal ubránit.
     
    33:04
    To už nyní neplatí, s nepříliš prudkým pokusem z hole Konstantina Gorovikova si totiž Karlsson poradil a pro jistotu přerušil hru.
     
    32:14
    Kokarevova rána od modré orazítkovala jen zadní mantinel, hosté se ale nedokázali osvobodit a drtivý tlak hráčů v modrých dresech pokračuje.
     
    31:13
    Ville Lajunen (JOK) je vyloučen na dvě minuty za držení Alexeje Cvetkova, Moskvané si opět zahrají v početní výhodě.
     
    30:47
    Helsinští se po vstřeleném gólu znovu stáhli do defenzívy, hru nyní opět tvoří hokejisté Dinama.
     
    30:01
    Přesně polovina základní hrací doby je za námi a zatím jsme se rozhodně nenudili, tak sledujte tento atraktivní zápas až do konce!
    Niko KAPANEN - 3:1
     
    29:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté předvedli parádní přesilovkovou souhru až do kuchyně a vrátili se do zápasu! Niklas Hagman našel lahůdkovým pasem nikým nehlídaného NIKA KAPANENA, jenž pohodlně ztečoval puk do sítě. Asistence: Niklas Hagman.
     
    28:47
    Lajunenovu bombu od modré Jerjomenko dokázal vytěsnit do rohu, ale akce Jokeritu stále pokračuje.
     
    28:20
    Jokerit si zahraje přesilovku, Gleb Korjagin (DMS) vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
    Konstantin GOROVIKOV - 3:0
     
    27:43
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Druhá lajna domácích znovu zaúřadovala a Moskvané jsou znovu o krok blíže vytouženému vítězství! Tomuto gólu předcházela akce podobná té před druhému – Pestuško našel KONSTANTINA GOROVIKOVA a ten opět vypálil neomylně pod břevno! Asistence: Maxim Pestuško, Ansel Galimov.
     
    26:22
    Po souboji Sinicyna s Ritou u hrazení puk vyletěl až na tribunu, vhazovat se tak bude opět ve středním pásmu.
     
    25:46
    Ta nakonec skončila u Atteho Ohtamy, jehož projektil od modré čáry sice několikrát změnil trajektorii, ale Jerjomenko bez větších problémů zasáhl.
     
    25:01
    Souboj v rohu kluziště vyzněl lépe pro hráče Jokeritu a Pekka Jormakka může založit další akci Westerlundovy party.
     
    24:06
    Kotouč adresovaný Maximu Pestuškovi letěl příliš prudce a doletěl až na zakázané uvolnění, hra se tak přesune před Jerjomenkovu svatyni.
     
    23:29
    Vladimir Brjukvin vystihl hostující rozehrávku, zbavil se svého strážce a prchl do bleskurychlého přečíslení. Nakonec vyzval ke skórování Děnise Kokareva, proti jeho dělovce ale Karlsson výtečně zasáhl!
     
    22:38
    Jere Sallinen dostal ideální přihrávku do mezikruží, puk ale sotva trefil a Jerjomenko mohl zůstat v klidu.
     
    22:11
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedaří vytvořit si souvislejší tlak v útočném pásmu.
     
    21:16
    Brandon Kozun se po pravém křídle nenápadně prodral až před Jerjomenka, ve skvělé pozici ale nedokázal ideálně zakončit!
     
    20:37
    Helsinští vstoupili do druhé třetiny pěkně zhurta, z jejich chvilkového tlaku ale nic kloudného nevzniklo a Jesper Jensen se musí vrátit pro kotouč až k vlastnímu brankáři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne v 18:18.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi, hráči Dinama jdou do šaten zcela zaslouženě za stavu 2:0 v jejich prospěch. Domácí se ujali vedení už v první minutě, kdy se pohodlnou dorážkou prosadil Děnis Kokarev. Poté na chvilku převzali iniciativu hráči Jokeritu, pár svých šancí ale nedokázali využít, a tak přišel trest. Totiž druhý gól Dinama, který v přesilovce obstaral Konstantin Gorovikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Ještě jednou před první sirénou je hra přerušena, nepříliš záludným nahozením, které přistálo přímo v Jerjomenkově náruči, se o to postaral Jesse Joensuu.
     
    19:02
    Svěřenci Erkky Westerlunda puk v útočném pásmu dlouho nevydrželi, Juuso Hietanen po několika sekundách dokázal vyvézt černou pryž do bezpečí.
     
    18:15
    Ve VTB Ice Palace panuje skvělá hokejová atmosféra, z pokřiku "Dinamo, Dinamo!" se až žene mráz po zádech. Před námi jsou poslední dvě minuty první třetiny.
     
    17:27
    Karlssonovi přibývají zákroky jako na běžícím páse, nyní pozornost helsinského gólmana vyzkoušel ihned po buly Ansel Galimov.
     
    17:01
    Topi Jaakola zkusil štěstí nahozením od modré čáry, Jerjomenkův pravý beton byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    16:25
    Hosté se nakonec dokázali osvobodit, přihrávka na Niklase Hagmana ale vůbec přesná nebyla, a u kotouče jsou tak opět Moskvané.
     
    15:38
    Hráčům v modrých dresech vlil druhý vstřelený gól čerstvou krev do žil, Dinamo v těchto chvílích opět motá svého soka v prostoru před Karlssonem.
    Konstantin GOROVIKOV - 2:0
     
    14:46
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Přesilovkový tlak domácích nakonec přeci jen končí gólem! Pestuško v souboji u hrazení vybojoval kotouč pro velezkušeného KONSTANTINA GOROVIKOVA, který parádní ranou vymetl pavučinky v levé šibenici Karlssonovy klece! Asistence: Maxim Pestuško.
     
    14:35
    Tlak Dinama sílí, zatím však z toho byla jen nepřesná střela Korjagina.
     
    13:48
    Jerjomenko kotouč blížící se k němu okamžitě poslal na druhou polovinu kluziště a našel rozjetého Brjukvina, jenž ale pálil přímo do hrudi připraveného Henrika Karlssona.
     
    13:13
    Po komerční přesilovce si Dinamo zahraje poprvé v početní výhodě, na dvě minuty za podražení půjde pykat Tomi Mäki (JOK).
     
    12:01
    Nepřesná rozehrávka hráčů v bílých dresech skončila na hokejce Juusa Hietanena, Moskvané se poté díky jedinému cizinci ve svých řadách dostali do útočného pásma.
     
    11:16
    Pekka Jormakka to zkoušel individuálně a do útočného pásma se nakonec zuby-nehty prokousal, v rohu byl ale odstaven od puku důrazným veteránem Gorovikovem.
     
    10:48
    Hra se v polovině úvodní dvacetiminutovky uklidnila. Sledujeme hokej bez šancí na jedné ani druhé straně, ani jeden tým se nikam nežene.
     
    09:51
    Přihrávka na rozjetého Děnise Kokareva byla příliš prudká, černá pryž se tak stala snadnou kořistí zadáků Jokeritu.
     
    09:05
    Domácí v plném počtu, Maxim Solovjov už je zpět na ledě.
     
    08:39
    Ou, to byl závar! Jesse Joensuu se pokusil najít vtipnou zadovkou nikým nehlídaného Hagmana, ten se ale ke střele z bezprostřední blízkosti nedostal a následná dělovka z hole Villeho Lajunena proletěla těsně nad břevnem svatyně Dinama!
     
    07:58
    Hosté nějakou dobu kombinovali v útočném pásmu, o puk ale nakonec přišli a Moskvané se osvobodili, aniž by Jerjomenko musel zasahovat.
     
    07:05
    Máme tu první vyloučení, Maxim Solovjov (DMS) si půjde odsedět dvouminutový trest za podražení.
     
    06:59
    Aaltonenovo nahození od modré dokázal ještě před Jerjomenkem šikovně tečovat Jere Sallinen, ale strážce domácí svatyně dokázal na poslední chvíli zareagovat!
     
    06:28
    Prakticky okamžitě po buly to zkusil Fjodorov, ale Karlsson bez problémů udržel puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    05:54
    Zámořský útočník Helsinek Brandon Kozun u mantinelu parádním bodyčekem sestřelil rozehrávajícího Hietanena, hra však pokračuje bez přerušení.
     
    05:18
    Konstantin Gorovikov našel parádním pasem před brankou úplně volného Pestuška, jenž ale z bezprostřední blízkosti Karlssona nepřekonal!
     
    04:35
    Elitní lajna Dinama v čele s Děnisem Kokarevem si znovu vytvořila tlak v útočném pásmu, ale byla z toho jen nepřesná střela Těreščenka.
     
    03:43
    Helsinští jsou rázem aktivnějším týmem. Za hlasitého pískotu ze zaplněných tribun se do předbrankového prostoru prodral Jesse Joensuu, zakončit se mu ale nepodařilo.
     
    02:57
    Nyní už to neplatí, veterán Jani Rita zavezl puk na útočnou modrou a jednoduchým nahozením na Jerjomenka vybojoval buly v obranné třetině domácích.
     
    02:41
    Téměř minuta uplynula a zadáci Jokeritu nadále drží kotouč jen ve vlastním obranném pásmu...
     
    01:57
    Moskvané jsou i nadále aktivnějším týmem, svěřenci Erkky Westerlunda mají velké problémy už se samotnou rozehrávkou.
    Děnis KOKAREV - 1:0
     
    00:48
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, Dinamo se ujímá vedení už v první minutě! Těreščenkův pokus vyrazil dezorientovaný Karlsson přímo na hůl nikým nehlídaného DĚNISE KOKAREVA, jenž bez problémů uklidil touš do prázdné branky! Asistence: Alexej Těreščenko, Vladimir Brjukvin.
     
    00:28
    Pascal Pelletier se okamžitě vydal napadat domácí rozehrávku, Alexandr Osipov si však zkušeně poradil. Moskvané zakládají první akci zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na řadě jsou státní hymny Finska a Ruska, poté už bude vhozeno samotné úvodní buly!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Višněvskij, Hietanen, Korjagin, Sinicyn, Mironov, Solovjov – Kokarev, Těreščenko, Brjukvin – Gorovikov, Galimov, Pestuško – Cvetkov, Babenko, Karpov – Volkov, Igumnov, Fjodorov – Šipov.

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Jensen, Kulda, Lajunen, Ohtamaa, Mäki – Pelletier, Regin, Kozun – Joensuu, Sallinen, Aaltonen – Hagman, Kapanen, Jormakka – Talaja, Wirtanen, Rita.

    Rozhodčí: Bulanov, Sergejev – Otmachov, Palej.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V probíhajícím ročníku se dnešní soupeři utkali už třikrát. První dva zápasy vyzněly v poměrech 2:1 a 3:1 lépe pro Jokerit, naposledy se však z výhry radovalo Dinamo. Moskvané svého soka udolali 3:2 až po samostatných nájezdech.
     
    JOKERIT HELSINKY

    Svěřenci Erkky Westerlunda jsou jasným lídrem Bobrovovy divize, v Západní konferenci jim tak patří druhá příčka za suverénním CSKA. Jokerit získal už pětaosmdesát bodů, nejbližší pronásledovatel z Petrohradu ztrácí už devět bodů.

    Helsinští vstoupili do roku 2016 výhrou 4:2 v Záhřebu, poté však prohráli stejným poměrem na ledě bratislavského Slovanu a doma nestačili právě na Dinamo. Zpět na vítěznou notu se naladili až v minulém utkání, v němž porazili čechovský Viťaz 3:1.
     
    DINAMO MOSKVA

    Tým hrající své zápasy v nově vybudovaném VTB Ice Palace, kde se mimo jiné budou hrát i zápasy letošního světového šampionátu, směřuje poměrně v poklidu za postupem do play-off. Dinamu v Západní konferenci patří šestá příčka s desetibodovým náskokem na nesestupové pozice.

    Moskvané v tuto chvíli drží sérii tří výher v řadě – a to ne proti ledajakým protivníkům. V prvním utkání nového kalendářního roku Dinamo rozstřílelo Petrohrad 5:1, poté vyloupilo helsinskou Hartwall Arenu a na ledě Jokeritu zvítězilo 3:2 po prodloužení, minulou neděli pak porazilo houževnatou Rigu 2:1.
     
    Hezký podvečer všem hokejovým nadšencům. Srdečně vás vítám u sledování dalšího duelu Kontinentální hokejové ligy, která dnes pokračuje jedním jediným měřením sil – zato ale pěkně atraktivním! Síly změří dva týmy z popředí Západní konference, Dinamo Moskva vyzve Jokerit Helsinky. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30, tak buďte u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Kokarev (Těreščenko, Brjukvin), 15. Gorovikov (Pestuško), 28. Gorovikov (Pestuško, Galimov) – 30. Kapanen (Hagman), 37. Kapanen (Hagman, Jensen)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Višněvskij, Hietanen, Korjagin, Sinicyn, Mironov, Solovjov – Kokarev, Těreščenko, Brjukvin – Gorovikov, Galimov, Pestuško – Cvetkov, Babenko "C", Karpov – Volkov, Igumnov, Fjodorov – Šipov.
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Jensen, Kulda, Lajunen, Ohtamaa, Mäki – Pelletier, Regin, Kozun – Joensuu, Sallinen, Aaltonen – Hagman, Kapanen "C", Jormakka – Talaja, Wirtanen, Rita.

    Rozhodčí: Bulanov, Sergejev – Otmachov, Palej

    Diváci: 6323
    bahis siteleri