Dynamo Moskva – Jokerit 3:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Jokerit Helsinky
Úterý 12.01.2016, 17:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký podvečer všem hokejovým nadšencům. Srdečně vás vítám u sledování dalšího duelu Kontinentální hokejové ligy, která dnes pokračuje jedním jediným měřením sil – zato ale pěkně atraktivním! Síly změří dva týmy z popředí Západní konference, Dinamo Moskva vyzve Jokerit Helsinky. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30, tak buďte u toho!
     
    DINAMO MOSKVA

    Tým hrající své zápasy v nově vybudovaném VTB Ice Palace, kde se mimo jiné budou hrát i zápasy letošního světového šampionátu, směřuje poměrně v poklidu za postupem do play-off. Dinamu v Západní konferenci patří šestá příčka s desetibodovým náskokem na nesestupové pozice.

    Moskvané v tuto chvíli drží sérii tří výher v řadě – a to ne proti ledajakým protivníkům. V prvním utkání nového kalendářního roku Dinamo rozstřílelo Petrohrad 5:1, poté vyloupilo helsinskou Hartwall Arenu a na ledě Jokeritu zvítězilo 3:2 po prodloužení, minulou neděli pak porazilo houževnatou Rigu 2:1.
     
    JOKERIT HELSINKY

    Svěřenci Erkky Westerlunda jsou jasným lídrem Bobrovovy divize, v Západní konferenci jim tak patří druhá příčka za suverénním CSKA. Jokerit získal už pětaosmdesát bodů, nejbližší pronásledovatel z Petrohradu ztrácí už devět bodů.

    Helsinští vstoupili do roku 2016 výhrou 4:2 v Záhřebu, poté však prohráli stejným poměrem na ledě bratislavského Slovanu a doma nestačili právě na Dinamo. Zpět na vítěznou notu se naladili až v minulém utkání, v němž porazili čechovský Viťaz 3:1.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V probíhajícím ročníku se dnešní soupeři utkali už třikrát. První dva zápasy vyzněly v poměrech 2:1 a 3:1 lépe pro Jokerit, naposledy se však z výhry radovalo Dinamo. Moskvané svého soka udolali 3:2 až po samostatných nájezdech.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Višněvskij, Hietanen, Korjagin, Sinicyn, Mironov, Solovjov – Kokarev, Těreščenko, Brjukvin – Gorovikov, Galimov, Pestuško – Cvetkov, Babenko, Karpov – Volkov, Igumnov, Fjodorov – Šipov.

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Jensen, Kulda, Lajunen, Ohtamaa, Mäki – Pelletier, Regin, Kozun – Joensuu, Sallinen, Aaltonen – Hagman, Kapanen, Jormakka – Talaja, Wirtanen, Rita.

    Rozhodčí: Bulanov, Sergejev – Otmachov, Palej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na řadě jsou státní hymny Finska a Ruska, poté už bude vhozeno samotné úvodní buly!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Pascal Pelletier se okamžitě vydal napadat domácí rozehrávku, Alexandr Osipov si však zkušeně poradil. Moskvané zakládají první akci zápasu.
     
    00:48
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, Dinamo se ujímá vedení už v první minutě! Těreščenkův pokus vyrazil dezorientovaný Karlsson přímo na hůl nikým nehlídaného DĚNISE KOKAREVA, jenž bez problémů uklidil touš do prázdné branky! Asistence: Alexej Těreščenko, Vladimir Brjukvin.
    Děnis KOKAREV - 1:0
     
    01:57
    Moskvané jsou i nadále aktivnějším týmem, svěřenci Erkky Westerlunda mají velké problémy už se samotnou rozehrávkou.
     
    02:41
    Téměř minuta uplynula a zadáci Jokeritu nadále drží kotouč jen ve vlastním obranném pásmu...
     
    02:57
    Nyní už to neplatí, veterán Jani Rita zavezl puk na útočnou modrou a jednoduchým nahozením na Jerjomenka vybojoval buly v obranné třetině domácích.
     
    03:43
    Helsinští jsou rázem aktivnějším týmem. Za hlasitého pískotu ze zaplněných tribun se do předbrankového prostoru prodral Jesse Joensuu, zakončit se mu ale nepodařilo.
     
    04:35
    Elitní lajna Dinama v čele s Děnisem Kokarevem si znovu vytvořila tlak v útočném pásmu, ale byla z toho jen nepřesná střela Těreščenka.
     
    05:18
    Konstantin Gorovikov našel parádním pasem před brankou úplně volného Pestuška, jenž ale z bezprostřední blízkosti Karlssona nepřekonal!
     
    05:54
    Zámořský útočník Helsinek Brandon Kozun u mantinelu parádním bodyčekem sestřelil rozehrávajícího Hietanena, hra však pokračuje bez přerušení.
     
    06:28
    Prakticky okamžitě po buly to zkusil Fjodorov, ale Karlsson bez problémů udržel puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    06:59
    Aaltonenovo nahození od modré dokázal ještě před Jerjomenkem šikovně tečovat Jere Sallinen, ale strážce domácí svatyně dokázal na poslední chvíli zareagovat!
     
    07:05
    Máme tu první vyloučení, Maxim Solovjov (DMS) si půjde odsedět dvouminutový trest za podražení.
     
    07:58
    Hosté nějakou dobu kombinovali v útočném pásmu, o puk ale nakonec přišli a Moskvané se osvobodili, aniž by Jerjomenko musel zasahovat.
     
    08:39
    Ou, to byl závar! Jesse Joensuu se pokusil najít vtipnou zadovkou nikým nehlídaného Hagmana, ten se ale ke střele z bezprostřední blízkosti nedostal a následná dělovka z hole Villeho Lajunena proletěla těsně nad břevnem svatyně Dinama!
     
    09:05
    Domácí v plném počtu, Maxim Solovjov už je zpět na ledě.
     
    09:51
    Přihrávka na rozjetého Děnise Kokareva byla příliš prudká, černá pryž se tak stala snadnou kořistí zadáků Jokeritu.
     
    10:48
    Hra se v polovině úvodní dvacetiminutovky uklidnila. Sledujeme hokej bez šancí na jedné ani druhé straně, ani jeden tým se nikam nežene.
     
    11:16
    Pekka Jormakka to zkoušel individuálně a do útočného pásma se nakonec zuby-nehty prokousal, v rohu byl ale odstaven od puku důrazným veteránem Gorovikovem.
     
    12:01
    Nepřesná rozehrávka hráčů v bílých dresech skončila na hokejce Juusa Hietanena, Moskvané se poté díky jedinému cizinci ve svých řadách dostali do útočného pásma.
     
    13:13
    Po komerční přesilovce si Dinamo zahraje poprvé v početní výhodě, na dvě minuty za podražení půjde pykat Tomi Mäki (JOK).
     
    13:48
    Jerjomenko kotouč blížící se k němu okamžitě poslal na druhou polovinu kluziště a našel rozjetého Brjukvina, jenž ale pálil přímo do hrudi připraveného Henrika Karlssona.
     
    14:35
    Tlak Dinama sílí, zatím však z toho byla jen nepřesná střela Korjagina.
     
    14:46
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Přesilovkový tlak domácích nakonec přeci jen končí gólem! Pestuško v souboji u hrazení vybojoval kotouč pro velezkušeného KONSTANTINA GOROVIKOVA, který parádní ranou vymetl pavučinky v levé šibenici Karlssonovy klece! Asistence: Maxim Pestuško.
    Konstantin GOROVIKOV - 2:0
     
    15:38
    Hráčům v modrých dresech vlil druhý vstřelený gól čerstvou krev do žil, Dinamo v těchto chvílích opět motá svého soka v prostoru před Karlssonem.
     
    16:25
    Hosté se nakonec dokázali osvobodit, přihrávka na Niklase Hagmana ale vůbec přesná nebyla, a u kotouče jsou tak opět Moskvané.
     
    17:01
    Topi Jaakola zkusil štěstí nahozením od modré čáry, Jerjomenkův pravý beton byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    17:27
    Karlssonovi přibývají zákroky jako na běžícím páse, nyní pozornost helsinského gólmana vyzkoušel ihned po buly Ansel Galimov.
     
    18:15
    Ve VTB Ice Palace panuje skvělá hokejová atmosféra, z pokřiku "Dinamo, Dinamo!" se až žene mráz po zádech. Před námi jsou poslední dvě minuty první třetiny.
     
    19:02
    Svěřenci Erkky Westerlunda puk v útočném pásmu dlouho nevydrželi, Juuso Hietanen po několika sekundách dokázal vyvézt černou pryž do bezpečí.
     
    19:52
    Ještě jednou před první sirénou je hra přerušena, nepříliš záludným nahozením, které přistálo přímo v Jerjomenkově náruči, se o to postaral Jesse Joensuu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi, hráči Dinama jdou do šaten zcela zaslouženě za stavu 2:0 v jejich prospěch. Domácí se ujali vedení už v první minutě, kdy se pohodlnou dorážkou prosadil Děnis Kokarev. Poté na chvilku převzali iniciativu hráči Jokeritu, pár svých šancí ale nedokázali využít, a tak přišel trest. Totiž druhý gól Dinama, který v přesilovce obstaral Konstantin Gorovikov.
     
    Druhá třetina začne v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Helsinští vstoupili do druhé třetiny pěkně zhurta, z jejich chvilkového tlaku ale nic kloudného nevzniklo a Jesper Jensen se musí vrátit pro kotouč až k vlastnímu brankáři.
     
    21:16
    Brandon Kozun se po pravém křídle nenápadně prodral až před Jerjomenka, ve skvělé pozici ale nedokázal ideálně zakončit!
     
    22:11
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedaří vytvořit si souvislejší tlak v útočném pásmu.
     
    22:38
    Jere Sallinen dostal ideální přihrávku do mezikruží, puk ale sotva trefil a Jerjomenko mohl zůstat v klidu.
     
    23:29
    Vladimir Brjukvin vystihl hostující rozehrávku, zbavil se svého strážce a prchl do bleskurychlého přečíslení. Nakonec vyzval ke skórování Děnise Kokareva, proti jeho dělovce ale Karlsson výtečně zasáhl!
     
    24:06
    Kotouč adresovaný Maximu Pestuškovi letěl příliš prudce a doletěl až na zakázané uvolnění, hra se tak přesune před Jerjomenkovu svatyni.
     
    25:01
    Souboj v rohu kluziště vyzněl lépe pro hráče Jokeritu a Pekka Jormakka může založit další akci Westerlundovy party.
     
    25:46
    Ta nakonec skončila u Atteho Ohtamy, jehož projektil od modré čáry sice několikrát změnil trajektorii, ale Jerjomenko bez větších problémů zasáhl.
     
    26:22
    Po souboji Sinicyna s Ritou u hrazení puk vyletěl až na tribunu, vhazovat se tak bude opět ve středním pásmu.
     
    27:43
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Druhá lajna domácích znovu zaúřadovala a Moskvané jsou znovu o krok blíže vytouženému vítězství! Tomuto gólu předcházela akce podobná té před druhému – Pestuško našel KONSTANTINA GOROVIKOVA a ten opět vypálil neomylně pod břevno! Asistence: Maxim Pestuško, Ansel Galimov.
    Konstantin GOROVIKOV - 3:0
     
    28:20
    Jokerit si zahraje přesilovku, Gleb Korjagin (DMS) vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
     
    28:47
    Lajunenovu bombu od modré Jerjomenko dokázal vytěsnit do rohu, ale akce Jokeritu stále pokračuje.
     
    29:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté předvedli parádní přesilovkovou souhru až do kuchyně a vrátili se do zápasu! Niklas Hagman našel lahůdkovým pasem nikým nehlídaného NIKA KAPANENA, jenž pohodlně ztečoval puk do sítě. Asistence: Niklas Hagman.
    Niko KAPANEN - 3:1
     
    30:01
    Přesně polovina základní hrací doby je za námi a zatím jsme se rozhodně nenudili, tak sledujte tento atraktivní zápas až do konce!
     
    30:47
    Helsinští se po vstřeleném gólu znovu stáhli do defenzívy, hru nyní opět tvoří hokejisté Dinama.
     
    31:13
    Ville Lajunen (JOK) je vyloučen na dvě minuty za držení Alexeje Cvetkova, Moskvané si opět zahrají v početní výhodě.
     
    32:14
    Kokarevova rána od modré orazítkovala jen zadní mantinel, hosté se ale nedokázali osvobodit a drtivý tlak hráčů v modrých dresech pokračuje.
     
    33:04
    To už nyní neplatí, s nepříliš prudkým pokusem z hole Konstantina Gorovikova si totiž Karlsson poradil a pro jistotu přerušil hru.
     
    33:13
    Lajunen je už zpět na ledě, Jokerit tak tentokrát soupeřovu přesilovku dokázal ubránit.
     
    34:05
    Nepřesná rozehrávka adresovaná Alexeji Cvetkovovi doletěla až do obranného pásma Helsinek, navíc přímo na hůl lotyšského zadáka ve službách Jokeritu Arturse Kuldy.
     
    35:01
    Brandon Kozun se i s přispěním šťastného odrazu o mantinel prokousal do útočného pásma, z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    35:56
    Atte Ohtamaa vyzval ke skórování parádní nabídkou na teč Pascala Pelletiera, ten ale usměrnil touš těsně vedle pravé tyče!
     
    36:08
    Reginův pokus dokázal strážce domácí svatyně bez problémů ukrýt ve své výstroji, před námi je další komerční přestávka.
     
    36:17
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nakonec se ještě můžeme těšit na pořádné drama, hosté totiž snížili na rozdíl jediného gólu! Znovu se o to postaral veterán NIKO KAPANEN, jenž šikovnou tečí usměrnil Hagmanovo nahození od modré za bezmocného Jerjomenka. Asistence: Niklas Hagman, Jesper Jensen.
    Niko KAPANEN - 3:2
     
    37:38
    Domácí opět přebrali iniciativu a ženou se dopředu, zdá se, že budíček přišel v pravý čas.
     
    38:26
    Helsinští hrají ale velmi účelně a v závěru druhé třetiny prostě vyhazují puky co nejdál od Henrika Karlssona. A nutno dodat, že se jim to daří na výbornou.
     
    39:19
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny se už na ledě vlastně nic důležitého neděje, ani jeden tým se před sirénou nikam nežene.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část hry je minulostí. Když v osmadvacáté minutě zvýšil Gorovikov svým druhým gólem v zápase už na 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté se ale ještě dokázali probudit a dvěma góly Nika Kapanena se dostali na dostřel. Ve třetí třetině, která začne v 19:10, se tak máme rozhodně na co těšit!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Hosté se hned od úvodu třetí třetiny ženou za vyrovnání, s nepříliš prudkým pokusem Juhamattiho Aaltonena od modré si však Jerjomenko poradil.
     
    41:26
    Svěřenci Erkky Westerlunda si na brankovišti počínali příliš vehementně, hostům je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    42:19
    Iniciativu na své hokejky převzali opět hráči Dinama, kteří zakládají další útočnou akci zpoza vlastní svatyně.
     
    43:06
    Děnis Kokarev se po pravém křídle prokousal až do útočného pásma, kde ale o kotouč přišel.
     
    43:43
    Domácím to ani tentokrát nevyšlo, hráči Dinama se tentokrát nevyhnuli dalšímu ofsajdu. Karlsson ve třetí třetině ještě zasahovat nemusel.
     
    44:37
    Buly vyhráli helsinští hokejisté a okamžitě se vydali na útočnou exkurzi, tu ale Topi Jaakola ukončil hodně nepřesnou střelou.
     
    45:25
    Jesse Joensuu našel v předbrankovém prostoru volného Juhamattiho Aaltonena, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal najít recept na přesouvajícího se Jerjomenka!
     
    45:59
    Po další nepovedené akci Moskvanů se kotouče ujal právě Aaltonen, jenž však posléze vjel do pásma příliš pozdě – ofsajd.
     
    46:38
    Z Hagmanova zaváhání domácí nevytěžili vůbec nic, Alexeji Cvetkovovi se totiž od modré čáry nepodařilo ani vystřelit.
     
    47:26
    Na střely na branku je to 22 ku 33 ve prospěch hostů, Alexej Jerjomenko však i dvanáct a půl minuty před koncem drží těsné vedení Dinama.
     
    48:22
    Čtvrtá lajna domácích se na chviličku usadila v pásmu. Dmitrij Višněvskij oslovil Ilju Šipova, ten si ale na kličku netroufl a zařadil zpátečku.
     
    49:11
    Parádní individuální akcí se blýskl Děnis Kokarev. Domácí forvard předvedl úchvatné sólo a z vlastního pásma se prokličkoval až před Karlssona, střelou z levého kruhu na něj ale nevyzrál!
     
    49:59
    Pokus Vladimira Brjukvina z vrcholu kruhů byl sražen za Karlssonovu svatyni, domácí jsou v posledních minutách aktivnější a zkušeně kontrolují svůj náskok.
     
    50:48
    Ještě krásnějším způsobem než jeho kolega Kokarev projel celým hřištěm Ansel Galimov, který se parádní kličkou mezi nohama zbavil svého strážce a poté ještě oslovil lépe postaveného Gorovikova, který se nakonec ke střele nedostal!
     
    51:25
    Tlak Dinama však pokračoval i nadále a z mezikruží tvrdě vypálil Cvetkov, Henrik Karlsson však byl i tentokrát na svém místě.
     
    52:18
    Oba týmy střídají, bývalý zadák pražského Lva Topi Jaakola už dobrých patnáct sekund míchá s pukem za vlastní svatyní.
     
    52:51
    Tak to byla šance jako hrom! Těreščenko parádním pasem zpoza branky oslovil nikým nehlídaného Juusa Hietanena, který ale z ideální pozice pálil těsně nad!
     
    53:45
    Brandon Kozun dlouho míchal s pukem na své hokejce a poté si za adresáta svého pasu vybral Arturse Kuldu, jehož pokus z první byl ale zblokován a Jerjomenko byl bez práce.
     
    54:38
    Svěřencům Erkky Westerlunda se čas na vyrovnání začíná pomalu a jistě krátit, Dinamo navíc stále útočí a na nějaký závěrečný tlak to v těchto chvílích nevypadá.
     
    55:42
    Konstantin Volkov zůstal po nepěkném hitu Jespera Jensena ležet na ledě, po nějaké době se ale zvedl a za doprovodu svých spoluhráčů odkulhal na střídačku.
     
    56:27
    Hráči v modrých dresech vyhodili puk do pásma tak šikovně, aby neskončil na zakázaném uvolnění. Zadáci Jokeritu se pro něj musí vrátit až k vlastnímu gólmanovi.
     
    57:13
    Jeremu Sallinenovi se nepodařilo ideálně tečovat nahození od modré, Alexandr Jerjomenko tak měl úlohu poměrně snadnou.
     
    57:39
    Skvěle to vyřešil Maxim Pestuško, jenž v rohu kluziště nasbíral spoustu cenných vteřinek a poté dokázal pod tlakem přihrát kotouč Gorovikovovi.
     
    58:47
    Karlsson je na střídačce, hosté to ještě zkoušejí v šesti!
     
    59:18
    Domácí ale vyhodili puk do bezpečí a Atte Ohtamaa pro něj spěchá až do vlastního pásma.
     
    59:39
    Hráči v modrých dresech jsou nadále na puku a diváci už oslavují vítězství svých oblíbenců, zdá se, že je hotovo!
     
    Konec zápasu.
     
    Skutečně tomu tak je! Ve třetí třetině branka nepadla, domácí tak nakonec těsně udrželi svůj náskok, který si vypracovali v první polovině zápasu.

    I ve třetí třetině bylo Dinamo o něco aktivnějším týmem, Kokarev ani Hietanen ale své šance neproměnili, a hosté tak v závěru sáhli ke hře bez gólmana. Z VTB Ice Palace si ale svěřenci Erkky Westerlunda body neodvezou, závěr si domácí zkušeně pohlídali.
     
    To je z mé strany vše, někdy příště na počtenou! (19:45:06)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Kokarev (Těreščenko, Brjukvin), 15. Gorovikov (Pestuško), 28. Gorovikov (Pestuško, Galimov) – 30. Kapanen (Hagman), 37. Kapanen (Hagman, Jensen)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Višněvskij, Hietanen, Korjagin, Sinicyn, Mironov, Solovjov – Kokarev, Těreščenko, Brjukvin – Gorovikov, Galimov, Pestuško – Cvetkov, Babenko "C", Karpov – Volkov, Igumnov, Fjodorov – Šipov.
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Jensen, Kulda, Lajunen, Ohtamaa, Mäki – Pelletier, Regin, Kozun – Joensuu, Sallinen, Aaltonen – Hagman, Kapanen "C", Jormakka – Talaja, Wirtanen, Rita.

    Rozhodčí: Bulanov, Sergejev – Otmachov, Palej

    Diváci: 6323
    bahis siteleri