Villarreal – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Celta Vigo – Cádiz 2:0 (kon.) | Espanyol – Barcelona 0:2 (kon.)
Las Palmas – Eibar 3:2 (kon.)
konec
UD Las Palmas
3:2 (1:0)
SD Eibar
Středa 13.01.2016, 21:00 • Estadio de Gran Canaria (kapacita - 32 150) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Příjemný středeční večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané! Španělská nejvyšší soutěž má své další kolo na programu až o víkendu, ovšem i v týdnu mají někteří její účastníci díky pohárovým kláním napilno. Dnes se hrají hned čtyři odvety osmifinálových klání v rámci Copa del Rey a my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž UD Las Palmas hostí SD Eibar! Výkop je naplánován na 21:00.
     
    UD Las Palmas

    Fotbalisté Las Palmas po postupu z druhé nejvyšší fotbalové soutěže Španělska zatím statečně bojují v konkurenci těch nejlepších mužstev z této země ležící na Pyrenejském poloostrově. Po devatenácti odehraných kolech jim v tabulce díky zisku osmnácti bodů patří šestnáctá příčka, jejich náskok na sestupové vody činí však jen tři bodíky. Momentální forma Los Amarillos není vůbec špatná, z posledních tří mačů totiž svěřenci lodivoda Setiena vydolovali hned pět bodů, když nejprve poměrem 4:1 rozcupovali Granada a následně uhráli dvě cenné remízy proti Athleticu Bilbao a Málaze.

    Jakožto účastník La Ligy byla parta okolo kapitána Garcíí ve španělském poháru přímo nasazena až do čtvrtého kola, kde ji však čekal rozhodně nelehký soupeř v podobě Realu Sociedad. Celek z Kanárských ostrovů se role outsidera zhostil parádně, nejprve na domácí půdě vyhrál 2:1 a v důležité odvetě dokázal s papírově silnějším soupeřem remizovat, a mezi nejlepších šestnáct celků tak dokázal postoupit po dvouleté pauze.
     
    SD Eibar

    Asi málokdo by si před začátkem této sezony odvážil tipnout, že po její první polovině se bude Eibar držet v horní polovině tabulky, ba dokonce na pohárových příčkách. Ovšem opak je pravdou a celek ze severu Španělska je zatím nejpříjemnějším překvapením ročníku 2015/16. Drží se totiž na šesté pozici, tedy té poslední zajišťující účast v evropských pohárech, na záda svěřencům trenéra Mendilibara ovšem dýchají zvedající se Sevilla a Bilbao. V novém roce Eibar na půdě La Ligy ještě neprohrál, postupně totiž přemohl Gijón, Real Betis a barcelonský Espanyol, navíc dokázal nasázet hned osm branek.

    Do Copa del Rey byli Armeros, stejně jako jejich dnešní oponent, nasazeni přímo do čtvrtého kola, ovšem na rozdíl od něj jim los poměrně přál. Střetli se totiž s celkem SD Ponferradina, momentálně dvanáctým celkem Segunda División. Po prvním mači to s Eibarem vypadalo opravdu velice bledě, jasný outsider je před vlastními fanoušky doslova zaskočil a vyhrál 3:0. Odveta ale týmu z Baskicka vyšla famózně, k vítězství poměrem 4:0 ovšem hodně přispěl i fakt, že Ponferradina hrála od devětadvacáté minuty v deseti.
    Ve včerejších odpoledních hodinách absolvovali hráči Eibaru více jak 2000 kilometrů dlouhý let na Kanárské ostrovy.

     
    První vzájemný zápas

    Úvodní klání tohoto osmifinálového dvojzápasu nabídlo skvělou podívanou! Hrál se pohledný fotbal, k vidění byla řada pěkných momentů a zajímavých šancí, nakonec si lepší výchozí pozici do odvety poněkud překvapivě zařídili hráči Las Palmas, kteří sice po první půli prohrávali 1:2, ovšem zhruba po hodině hry dokázali vyrovnat. Eibar nezvládl závěrečnou desetiminutovku, za ostré zákroky viděli červenou kartu Hajrović a Escalante, trest přišel v první minutě nastavení, když ve prospěch Los Amarillos rozhodl Momo.

    7.1. 2016 – SD Eibar:UD Las Palmas 2:3

    Branky: 10. Hajrović, 20. Berjón – 16. Artiles, 60. Mubarak, 90+1. Momo.

    SD Eibar: Irureta – Castellano, Dos Santos, Ekiza, Junca (73. Luna) – Berjón, Israfilov (70. Escalante), Adrian, Hajrovic – Verdi, Baston (46. Sergi Enrich).

    UD Las Palmas: Raul – Simon, Aythami, Garcia (57. Alcáraz), Garrido – Mesa, Wakaso – Momo, Valeron, Culio (77. Goméz) – Asdrubal (31. Betancort).
     
    Úvodní sestavy:

    UD Las Palmas: Lizoain – Simón, García, Garrido, Castellano – Gómez, Culio – Waakso, Valerón, Momo – José
    Náhradníci: Varas – Araujo, Mesa, Artiles, Viera, El Zhar, Nili

    SD Eibar: Irureta – Ekiza, dos Santos, Pantić, Juncá – González, Eddy – Keko, Verdi, Berjón – Enrich
    Náhradníci: Riesgo – Capa, Inui, Bastón, Luna, Lubanzadio, Barrenetxea

    Rozhodčí: Pedro Pérez – José Matías, Alfonso Hernández.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu, hráči právě přicházejí na travnatou plochu, to znamená, že za malou chvíli budeme moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Pérez foukl do píšťalky, zápas může začít! Výkopu se ujali domácí, kteří nastupují ve svých tradičních žlutých barvách, naopak fotbalisté Eibaru zvolili červeno-modré pruhované dresy.
     
    2
    S první akcí přispěchali hosté, na pravé straně se hezky uvolnil obránce Ekiza, ovšem jeho centr dokázala beci Las Palmas odvrátit. Následné útočné snažení Eibaru zastavil Berjónův ofsajd.
     
    3
    Zatím se ani jeden z celků nikam příliš nežene, momentálně se u míč drží Los Amarillos, kteří s ním v poklidu kombinují na vlastní polovině, zahraje si i brankář Lizoain.
     
    4
    Po pravé straně se kupředu něco vymyslet snažil David Simón, ovšem špatně nahrál a karta se tedy obrací – u balónu se drží hosté.
     
    5
    Verdi zvedl hlavu a chytře myšlenou uličkou vyslal na zteč Enricha, ten si však v souboji jeden na jednoho neporadil s Garcíou a následně si dokonce pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    6
    Juncá svým dlouhatánským pasem hledal nabíhajícího si Enricha, ten nakonec míč dokázal zpracovat, ovšem chvíli nato celou akci zazdil nepřesným pasem na kolegu Keka.
     
    7
    Napravo si na příliš velké sousto troufl Ekiza, který se s míčem na kopačce vrhl hned mezi trojici protihráčů, ovšem podle očekávaní o něj přišel. Domácí opět uklidňují hru a kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    8
    Nakonec se směrem vpřed rozhodl vydat Castellano, jenž si hezky poradil s poměrně dezorientovaným Gonzálezem, následně mu však stopku vystavil pozorný dos Santos.
     
    10
    Máme za sebou úvodních deset minut, zatím se žádný hurá fotbal rozhodně nehraje. Domácí si poctivě hlídají náskok získaný z prvního utkání, Eibar toho směrem dopředu zatím příliš nepředvedl.
     
    11
    Po levé straně domácím pláchl Juncá, jehož přízemní centr jen těsně minul nachystanou levačku Enricha. Eibar ale i nadále tlačil svého soupeře, nakonec z tohoto náporu hosté vytěžili jen autové vhazování.
     
    12
    Poprvé o sobě směrem dopředu dali vědět i hráči Las Palmas. Mubarakův centr našel na hranici vápna volného Culia, ten však svou ranou z první trefil jen blokující zadáka hostí dos Santose.
     
    13
    Hosté se opět marně snaží dobýt zatím pevnou obranu Las Palmas. Fanouškům celku z Kanárských ostrovů se výkon jejich miláčků příliš nepozdává a z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    14
    Tohle určitě šlo vyřešit lépe! Po Gómezově pasu mohl odcentrovat Simón, ovšem prováhal ideální moment a jeho následný pokus o kličku slavně nedopadl.
     
    15
    Hosté téměř okamžitě přispěchali s odpovědí, přečíslení čtyř proti třem však rozhodně nedopadlo podle jejich představ, na konci této akce si totiž Enrich nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    16
    Pěkným individuálním průnikem se teď prezentoval Castellano, který ještě chtěl celou akci vyšperkovat pasem na Joseho, tomu se ale ve vápně míč zamotal mezi nohama.
     
    17
    Po ne úplně ideální rozehrávce Eibaru se ale míč dostal k volnému Culiovi, jenž se nijak nerozmýšlel a prostě vypálil, ovšem jeho přízemní pokus postrádal jak přesnost, tak razanci.
     
    18
    Na druhé straně Verdi šikovným pasem oslovil Berjóna, který balón nakonec ještě přenechal pro Enricha, ten se však rozmýšlel až příliš dlouho, nakonec za to zaplatil, poněvadž zezadu jej překvapil vracející se Wakaso Mubarak a míč odkopl do bezpečí.
     
    20
    Ekiza dlouhatánským pasem vyslal kupředu rozběhnutého Keka, jenž si na pravé straně zpracoval míč a následně jej vyslal směrem do šestnáctky, kde ale nedokázal najít nikoho z nabíhajících si spoluhráčů.
     
    21
    Ani další akce Las Palmas nedopadla nijak světoborně, stále tedy čekáme na nějaké výraznější ohrožení branky.
     
    22
    Teď už ale ano! Po Enrichově faulu domácí přímý kop rozehráli opravdu bleskurychle, načež se do dobré šance dostal Willian José, ovšem Irureta míč vyškrábl na roh!
     
    23
    Ouu, to byla šance jako hrom! Po rohovém kopu a nedorazech v obraně Eibaru se balón dostal k na hranici vápna stojícímu Valerónovi, který jej po povedené pumelici poslal do břevna!
     
    24
    Domácí se však museli téměř ihned mít na pozoru směrem do obrany, nakonec z akce jejich soupeře nic převratného nevzniklo, poněvadž Keko si vůbec neporozuměl s kolegou Verdim.
     
    26
    Ekiza si míč hezky narazil s Gonzálezem, nakonecse po pravé straně protáhl až k centru, po němž ale míč doskákal až do náruče připraveného brankáře Lizoaina.
     
    27
    Hosté nakonec vybojovali rohový kop, po kterém se dostali asi do své největší šance. Verdi totiž na hranici šestnáctky naznačil střelu, následně kulatý nesmysl ale přenechal Enrichovi, jehož pokus na poslední chvíli zablokoval padající bek García.
     
    28
    Právě domácí stoper David García chvíli zůstal ležet na travnaté ploše, nakonec se ale ukázalo, že situace není vážná a nebude žádat ošetření.
     
    29
    Rohový kop byl k vidění i na druhé straně, obrana Eibaru míč odrazila jen k Wakasovi, jenž si jej přehodil na levačku, ovšem jeho utěšeně dělovce chyběla troška té přesnosti.
     
    30
    Castellano nedokázal míč uklidit do bezpečí, načež se po Verdiho pasu ke kulatému nesmyslu dostal Sergio Enrich, ovšem rozvlnil jen a pouze boční síť.
     
    31
    Jeho rána byla dle názoru sudího tečována, tudíž následoval rohový kop, po němž se k zakončení dostal stoper Pantić, ovšem jeho hlavička postrádala gólové parametry.
     
    32
    Míč končí v síti, branka však zcela jasně nemůže být uznána, poněvadž Enrich kulatý nesmysl přijímal ve více jak metrovém ofsajdu, tohle sudí opravdu přehlédnout nemohli.
     
    33
    Hezký průnik po pravé straně nyní absolvoval David Simón, který si nakonec došel pro jasný faul, ovšem sudí Pérez, k nevoli domácích fanoušků, nechal hru plynout.
     
    34
    Domácí jsou mírně aktivnějším mužstvem a směrem dopředu o sobě dávají vědět přeci jen o trochu více než jejich oponent. Nyní to individuálně zkusil Wakaso, ovšem proti dvojici protihráčů se nakonec utopil ve vlastních parádičkách.
     
    35
    Teď už se domácí dostali na dostřel branky soupeře! Hlavní podíl na tom měl Willian José, který pěknou kličkou poslal na párek hned dva zadáky Eibaru. Po jeho pasu své štěstí zkusil Valerón, ale nemířil přesně.
     
    36
    Poprvé v utkání je sudí nucen vytasit žlutou kartu – po jasném faulu na unikajícího Culia ji zcela po zásluze vidí Eddy Israfilov.
     
    37
    To byl parádní kousek v podání Culia! Domácí středopolař teď dechberoucí patičkou uvolnil svého kolegu Wakasa, ten se však přes pevnou zeď v podobě stoperů Eibaru nedokázal prosadit.
     
    38
    A hosté se chtěli vydat do okamžité protiakce, taktickým faulem jim v tom ale zabránil Wakaso, jenž taktéž zaslouženě vidí žluté napomenutí.
     
    39
    Gómez zvedl hlavu a chytře myšlenou přihrávkou do běhu vyslal na zteč obránce Simóna, ten dělal, co mohl, ale ani jeho rychlé nohy kulatý nesmysl před přechodem přes postranní čáru zastihnout nedokázali.
     
    40
    Opět David Simón! Pravý obránce Las Palmas si nyní troufl na poměrně odvážný průnik, na jehož konci si obhodil Juncu, ovšem míč si příliš předkopl, čehož pohotovým výběhem využil brankář Irureta.
     
    41
    Keko dlouho vymýšlel, jak utancovat svého strážce, nakonec pomoc hledal u Ekizy, jehož centr ale domácí obrana bez větších starostí odvrátila do bezpečí.
     
    42
    V krátkém časovém sledu se bude už potřetí žlutit, dalším potrestaným hráčem je pravý obránce Los Armeros Borja Ekiza.
     
    43
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, takový gól se ve fotbale jen tak nevidí! Hostující brankář totiž vyběhl proti Wakasovi, načež míč odkopl do zámezí, ovšem nestihl se včas vrátit do branky. Právě Wakaso dlouhým autovým vhazováním našel ve vápně Josého, kterého se snažil o kulatý nesmysl obrat JUNCÁ, ovšem udělal to tak nešťastně, že poslal míč do vlastní svatyně!
     
    44
    Domácí jsou na koni, nyní o sobě poprvé v utkání dal vědět Momo, jenž po svém průniku ještě nahrával Wakasovi, ten si ale o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sudí nakonec nad rámce první půle nenastavil ani minutu! Zatím nesledujeme příliš pohledný a atraktivní duel, hostující Eibar, který potřebuje dohnat ztrátu z prvního utkání, je směrem dopředu zatím doslova bezzubý, brankář Lizoain na těžší zákrok stále čeká. To Las Palmas hrozí z nepříjemných brejků, jeden z nich jim nakonec vyšel a k postupu do čtvrtfinále domácí poměrně kuriózním vlastní gólem přiblížil nešťastník Juncá. Druhý poločas začne zhruba ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu Eibar vstupuje se dvěma změnami, utkání skončilo pro Keka a Eddyho, které nahradí v dobré formě hrající Takaši Inui a středopolař Iñigo Barrenetxea.
     
    48
    V druhé půli zatím sledujeme řadu nepřesností na obou stranách, utnout se to snažil příchozí Inui, který našel rozběhnutého Verdiho, jehož centr ale ve své náruči schoval Lizoain.
     
    49
    Takaši Inui o sobě ihned po svém příchodu na trávník dává vědět, nyní se odhodlal k zajímavé střele z nějakých dvaceti metrů a Lizoain měl co dělat, aby míč vytěsnil na rohový kop.
     
    50
    Simón si hodně důrazně vyšlápl na Gonzáleze, tady sudí nemusel o ničem přemýšlet – jasná žlutá karta.
     
    52
    Eibar právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté jsou zpátky ve hře! K exekuci volného přímého kopu se postavil Berjón, jenž milimetrově přesným dloubáčkem našel hlavu BORJY EKIZY a ten přesnou hlavičkou k levé tyči překonal marně se natahujícího Lizoaina!
     
    53
    Eibar právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdu neskutečné, hosté během chvíle otáčejí vývoj utkání a zápletka je na světě! Na levé straně se hezky uvolnil Juncá, který povedeným centrem oslovil SERGIA ENRICHA a ten nadvakrát dostal míč za bezmocného Lizoaina!
     
    54
    Eibar sice vede, ovšem stále jsou to domácí, kdo byl za tohoto stavu postupoval do čtvrtfinále. Dokáží fotbalisté Las Palmas tento náskok uhájit a už neinkasovat?
     
    55
    Nyní mají Los Amarillos šanci na vyrovnání, na hranici šestnáctky byl totiž jasně faulován José a domácí budou zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice. Jak s ním naloží?
     
    56
    Nevymysleli to špatně. Valerón svým nadýchaným centrem našel přesně hlavu vyskočivšího obránce Garrida, ten však balón netrefil ideálně a poslal jej vysoko nad branku.
     
    57
    Po nepřehledném souboji mezi Wakasem a Verdim se míč odporoučel do zámezí, sudí chvíli váhal, nakonec ale správně přisoudil míč domácímu celku.
     
    58
    Ekiza ve středu hřiště nepříjemně loktem zasáhl Valeróna, měl by si rozhodně dávat větší pozor, poněvadž už má žlutou kartu. Sudí mu to při promluvě do duše jistě důrazně připomněl.
     
    59
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Druhý poločas tohoto klání je zatím na góly opravdu bohatý! Na levé straně dostal až příliš volného prostoru aktivní Wakaso, jehož centrovaný balón po zaváháních hostující obrany doskákal až k MOMOVI a ten nekompromisně prostřelil Iruretu!
     
    60
    Teď už to s Las Palmas a jejich postupem do čtvrtfinále vypadá opravdu nadějně! Hosté musí vstřelit jednu branky, pak by o vítězi rozhodlo prodloužení.
     
    62
    Poprvé budou domácí střídat, ze hry odchází Castellano, kterého na závěrečnou půlhodinku, plus případné prodloužení, nahrazuje Aythami Artiles.
     
    63
    Eibar mohl opět vést! Po centru z kopačky Borjy Ekizy se k balónu jako hladová šelma dral útočník Enrich, ovšem v dosáhnutí na kulatý nesmysl mu před prázdnou brankou chyběl jeden krok.
     
    64
    Hosté pokračují ve své aktivní hře, po pravé straně se parádně prosmýkl Takaši Inui, jehož rána na bližší tyč byla hodně nepříjemná, ovšem Lizoain míč dokázal vytěsnit na roh.
     
    65
    Z něho ale Los Armeros nic nevytěžili, nikdo z nich se totiž k hlavičce nedostal. Poté si navíc Pantić pomohl ofenzivním faulem, což sudí nemohl přehlédnout a vykazuje hosty zpět na obrannou polovinu.
     
    66
    Žlutí jsou ale stále nebezpeční, Wakaso využil chyby v rozehrávce soupeře a řítil se téměř sám na branku, ovšem scházela mu rychlost a kvůli blížícím se zadákům Eibaru nakonec domácí křídelník zvolil střelu z uctivé vzdálenosti, po níž míč prostor mezi třemi tyčemi minul o pořádný kus.
     
    68
    Do vápna se nakonec dokázal prodrat José, jenž rozhodně měl střílet, místo toho ale ještě nahrával na obsazeného Wakasa. Las Palmas alespoň budou zahrávat roh.
     
    69
    No a nesehráli jej vůbec špatně! Po rozehrávce na krátko se balón nakonec dostal až k Wakasovi, jenž povedeným projektilem z nějakých třiceti metrů pořádně protáhl Iruretu, který teď hodně podržel své spoluhráče!
     
    70
    Do konce nám zbývá dvacet minutek plus nějaké to nastavení. Dokáží fotbalisté Eibaru s nepříznivým vývojem ještě něco provést?
     
    71
    Simone Verdi se opět pasoval do role špílmachra a řídil další akci Eibaru, nakonec nahrával na rozběhnutého Enricha, ten ale míč přebíral v ofsajdu.
     
    72
    Poslední střídání na straně hostí, odpracováno má aktivní Enrich, na jehož místo na hrotu útoku nastupuje Borja Bastón.
     
    73
    Nádherným průnikem se nyní prezentoval nezastavitelný Wakaso, který se nakonec dokázal probít až do šestnáctky, jeho centr ale dokázal lapit včas a dobře vyběhnuvší gólman Irureta.
     
    74
    Wakaso Mubarak je prostě k nezastavení! Nyní to tento křídelník Las Palmas zkoušel znovu samostatně, ovšem tentokráte narazil na důsledného Ekizu, který předvedl parádní obranný skluz.
     
    75
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně. Poté, co o míč přišel Culio, se dopředu hnal Inui, ovšem ráznou stopku mu svým ideálně načasovaným skluzem vystavil García.
     
    76
    Hosté pomalu začínají vrhat všechny své zbylé síly do útoku, z postupného tlaku nakonec vytěžili rohový kop. Povede se jim z něj vyrovnat?
     
    77
    Nepovede, domácí brankář Lizoain dobře odhladl dráhu letu míče a pohodlně si pro něj vyskočil. Rozhodně už nikam spěchat nehodlá.
     
    78
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Gómez, přichází Mesa.
     
    80
    Panečku, ta byla zdravá! Z uctivé vzdálenosti se ke střele odhodlal José, Irureta se musel natáhnout, co to šlo, ale nakonec míč dokázal vytěsnit nad horní tyč své pokladnice!
     
    81
    Z rohového kopu domácí nic nevytěžili, jejich tlak ale pokračuje.
     
    83
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    To byla neskutečná hrubice hostujícího brankáře, domácí se ujímají vedení a mílovými kroky se přibližují postupu mezi nejlepší osmičku! Po Simónově vysokém a nikterak prudkém centru totiž Irureta míč pouze nepochopitelně vyrazil k nohám DAVIDA GARCÍI, jenž už měl velmi jednoduchou práci!
     
    84
    Eibar se ovšem jen tak vzdát nehodlá, vykřesat naději pro hosty se ještě snažil Inui, jeho ránu ale na rohový kop zblokoval obránce Simón.
     
    85
    Ani z něj ale hosté nic vytěžit nedokázali, už to s nimi vypadá opravdu bledě a čas jim nyní musí běžet neskutečně rychle.
     
    86
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Garrido, přichází Nili.
     
    87
    Na pravé straně dostal až příliš mnoho prostoru aktivní Simón, který zvedl hlavu a šikovným obloučkem našel zapomenutého Culia, po jehož ráně bodlem ale kulatý nesmysl skončil těsně nad horní tyčí hostující pokladnice!
     
    88
    Na druhé straně zahrozil Berjón, jenž se díky sérii pohledných kliček nakonec dostal až k centru, ten však domácí obrana dokázala odvrátit do bezpečí.
     
    89
    Ne, od hostů už je to směrem dopředu hodně uspěchané a zbrklé. Řekl bych, že už je rozhodnuto a fotbalisté Las Palmas už si postup pohlídají.
     
    90
    Tento fakt jim k tomu jen a jen pomůže – nad rámce základní hrací doby se totiž budou nastavovat jen dvě minuty!
     
    90+1
    Domácí si počínají velmi zkušeně a chytře, když drží míč na svých kopačkách v těsné blízkosti šestnáctky Eibaru. Wakaso byl navíc faulován a Las Palmas má k dispozici přímý kop.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Las Palmas poráží Eibar podruhé v tomto dvojzápase poměrem 3:2, a po dvaceti letech si tak znovu zahraje čtvrtfinále španělského poháru! První poločas tohoto mače nebyl nikterak atraktivní, jedinou branku vsítili na jeho konci domácí, když míč do vlastní sítě nešťastně poslal Juncá. Ovšem druhých pětačtyřicet minut, to byla úplně jiná písnička! Hrál se velmi ofenzivní fotbal, šance v některých pasážích doslova střídala šanci. Eibar nejprve během dvou minut otočil vývoj utkání ve svůj prospěch, Los Amarillos ale dokázali srovnat a díky trefě stopera Davida Garcíi nakonec i zvítězit.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (23:04:11)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. Juncá (vla.), 59. Momo, 83. García – 52. Ekiza, 53. Enrich

    Karty:   38. Wakaso (LPA), 50. Simón (LPA) – 36. Eddy (EIB), 42. Ekiza (EIB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:16.
    UD Las Palmas: Lizoain – Simón, García, Garrido (86. Nili), Castellano (62. Artiles) – Gómez (78. Mesa), Culio – Wakaso, Valerón, Momo – José
    Náhradníci: Varas – Araujo, Mesa, Artiles, Viera, El Zhar, Nili

    SD Eibar: Irureta – Ekiza, dos Santos, Pantić, Juncá – González, Eddy (46. Barrenetxea) – Keko (46. Inui), Verdi, Berjón – Enrich (72. Bastón)
    Náhradníci: Riesgo – Capa, Inui, Bastón, Luna, Lubanzadio, Barrenetxea

    Rozhodčí: Pedro Pérez – José Matías, Alfonso Hernández
    07.01.2016
    Eibar - Las Palmas 2:3

    Branky: 10. Hajrović, 20. Berjón – 16. Artiles, 60. Mubarak, 90+1. Momo

    Karty:   90+3. Santos (EIB)   82. Hajrović (EIB), 87. Escalante (EIB)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:7.
    bahis siteleri