Villarreal – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Celta Vigo – Cádiz 2:0 (kon.) | Espanyol – Barcelona 0:2 (kon.)
Las Palmas – Eibar 3:2 (kon.)
konec
UD Las Palmas
3:2 (1:0)
SD Eibar
Středa 13.01.2016, 21:00 • Estadio de Gran Canaria (kapacita - 32 150) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (23:04:11)
     
    Je konec, Las Palmas poráží Eibar podruhé v tomto dvojzápase poměrem 3:2, a po dvaceti letech si tak znovu zahraje čtvrtfinále španělského poháru! První poločas tohoto mače nebyl nikterak atraktivní, jedinou branku vsítili na jeho konci domácí, když míč do vlastní sítě nešťastně poslal Juncá. Ovšem druhých pětačtyřicet minut, to byla úplně jiná písnička! Hrál se velmi ofenzivní fotbal, šance v některých pasážích doslova střídala šanci. Eibar nejprve během dvou minut otočil vývoj utkání ve svůj prospěch, Los Amarillos ale dokázali srovnat a díky trefě stopera Davida Garcíi nakonec i zvítězit.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí si počínají velmi zkušeně a chytře, když drží míč na svých kopačkách v těsné blízkosti šestnáctky Eibaru. Wakaso byl navíc faulován a Las Palmas má k dispozici přímý kop.
     
    90
    Tento fakt jim k tomu jen a jen pomůže – nad rámce základní hrací doby se totiž budou nastavovat jen dvě minuty!
     
    89
    Ne, od hostů už je to směrem dopředu hodně uspěchané a zbrklé. Řekl bych, že už je rozhodnuto a fotbalisté Las Palmas už si postup pohlídají.
     
    88
    Na druhé straně zahrozil Berjón, jenž se díky sérii pohledných kliček nakonec dostal až k centru, ten však domácí obrana dokázala odvrátit do bezpečí.
     
    87
    Na pravé straně dostal až příliš mnoho prostoru aktivní Simón, který zvedl hlavu a šikovným obloučkem našel zapomenutého Culia, po jehož ráně bodlem ale kulatý nesmysl skončil těsně nad horní tyčí hostující pokladnice!
     
    86
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Garrido, přichází Nili.
     
    85
    Ani z něj ale hosté nic vytěžit nedokázali, už to s nimi vypadá opravdu bledě a čas jim nyní musí běžet neskutečně rychle.
     
    84
    Eibar se ovšem jen tak vzdát nehodlá, vykřesat naději pro hosty se ještě snažil Inui, jeho ránu ale na rohový kop zblokoval obránce Simón.
     
    83
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    To byla neskutečná hrubice hostujícího brankáře, domácí se ujímají vedení a mílovými kroky se přibližují postupu mezi nejlepší osmičku! Po Simónově vysokém a nikterak prudkém centru totiž Irureta míč pouze nepochopitelně vyrazil k nohám DAVIDA GARCÍI, jenž už měl velmi jednoduchou práci!
     
    81
    Z rohového kopu domácí nic nevytěžili, jejich tlak ale pokračuje.
     
    80
    Panečku, ta byla zdravá! Z uctivé vzdálenosti se ke střele odhodlal José, Irureta se musel natáhnout, co to šlo, ale nakonec míč dokázal vytěsnit nad horní tyč své pokladnice!
     
    78
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Gómez, přichází Mesa.
     
    77
    Nepovede, domácí brankář Lizoain dobře odhladl dráhu letu míče a pohodlně si pro něj vyskočil. Rozhodně už nikam spěchat nehodlá.
     
    76
    Hosté pomalu začínají vrhat všechny své zbylé síly do útoku, z postupného tlaku nakonec vytěžili rohový kop. Povede se jim z něj vyrovnat?
     
    75
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně. Poté, co o míč přišel Culio, se dopředu hnal Inui, ovšem ráznou stopku mu svým ideálně načasovaným skluzem vystavil García.
     
    74
    Wakaso Mubarak je prostě k nezastavení! Nyní to tento křídelník Las Palmas zkoušel znovu samostatně, ovšem tentokráte narazil na důsledného Ekizu, který předvedl parádní obranný skluz.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. Juncá (vla.), 59. Momo, 83. García – 52. Ekiza, 53. Enrich

    Karty:   38. Wakaso (LPA), 50. Simón (LPA) – 36. Eddy (EIB), 42. Ekiza (EIB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:16.
    UD Las Palmas: Lizoain – Simón, García, Garrido (86. Nili), Castellano (62. Artiles) – Gómez (78. Mesa), Culio – Wakaso, Valerón, Momo – José
    Náhradníci: Varas – Araujo, Mesa, Artiles, Viera, El Zhar, Nili

    SD Eibar: Irureta – Ekiza, dos Santos, Pantić, Juncá – González, Eddy (46. Barrenetxea) – Keko (46. Inui), Verdi, Berjón – Enrich (72. Bastón)
    Náhradníci: Riesgo – Capa, Inui, Bastón, Luna, Lubanzadio, Barrenetxea

    Rozhodčí: Pedro Pérez – José Matías, Alfonso Hernández
    07.01.2016
    Eibar - Las Palmas 2:3

    Branky: 10. Hajrović, 20. Berjón – 16. Artiles, 60. Mubarak, 90+1. Momo

    Karty:   90+3. Santos (EIB)   82. Hajrović (EIB), 87. Escalante (EIB)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:7.
    bahis siteleri