NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.) | Washington – Vancouver 4:1 (kon.) | Montreal – Chicago 1:2 (kon.)
St. Louis – Carolina 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:4 (po pr.) | Colorado – New Jersey 3:0 (kon.)
Arizona – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Edmonton 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
Washington Capitals
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Vancouver Canucks
Pátek 15.01.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Washington Capitals dokázal v domácím prostředí potvrdit dobrou formu, a porazil Vancouver Canucks 4:1!

    První třetina dnešního duelu bohužel branku nenabídla, nicméně jsme se rozhodně nenudili. Hned v první minutě měl velkou šanci domácí Burakovsky, který zůstal před Millerem, a jeho rána byla zblokovaná do ochranné sítě. Capitals nadále svého soupeře tlačil, a potvrzoval, proč je na prvním místě celé NHL! V sedmé minutě mohl jít Washington do vedení, nicméně Johansson nedokázal kotouč dostat do branky po skvělé přihrávce Wilsona. V závěru třetiny mohl udeřit Chimera, nicméně jeho ránu parádně lapil Miller!

    Druhá třetina nám konečně nabídla branky! Washington svého soupeře tlačil, a pokouše se vstřelit úvodní branku utkání. To se povedlo až v 27. minutě, kdy se po přihrávce Orlova krásně prosadil Jevgenij Kuzněcov! Na další branku jsme čekali pouze šest minut, to od modré vypálil Karl Alzner, a jeho rána skončila za Millerem. Canucks měli v závěru třetiny k dispozici přesilovou hru, nicméně z té udeřit nedokázali.

    Hned na začátku třetí třetiny se domácí prosadili potřetí zásluhou Toma Wilsona. Vancouver ještě utkání zdramatizoval, to když se v 52. minutě prosadil Radim Vrbata! Washington si švak v závěru počínal výborně, a sekundu před koncem se ještě stihl prosadit do prázdné branky Jevgenij Kuzněcov.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Radim Vrbata (VAN) 1+0, 4 střely, TOI – 15:40

    STATISTIKY DNEŠNÍHO UTKÁNÍ
    Střely – 40 – 30
    Zabl. střely – 16 – 19
    Trestné minuty – 8 – 6
    Vhazování – 34 – 20
    Hity – 20 – 8

    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 2+1, 6 střel, TOI – 18:33
    2. Braden Holtby (WSH) 30 zásahů, jedna obdržená branky, 96,7 % úspěšnost zákroků
    3. Karl Alzner (WSH) 1+0, 3 střely, TOI – 24:59

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:40:39)
     
    Konec zápasu.
    59:59 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:1
     
    59:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v síti Vancouveru! Utkání již mířilo ke svému konci, a diváci odpočítávali sekundy do konce, nicméně u mantinelu chyboval jeden z obránců, a ke kotouči se dostal JEVGENIJ KUZNĚCOV. Ruský útočník se obtočil, plácl kotouč na branku, a ten skončil v síti! Bez asistence.
     
    59:42
    Washington dokázal dostat kotouč do středního pásma, to se hostům pochopitelně nelíbilo, a chtěli rychle zpět. To však nedovolil čárový, který odpískal ofsajd!
     
    59:24
    V útočném pásmu se dostal ke střele Henrik Sedin, nicméně Braden Holtby byl na jeho ránu připravený, a kotouč lapil!
     
    59:13
    Teď už je Ryan Miller skutečně na střídačce, a Vancouver to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Ryan Miller opět zamířil na střídačku, nicméně jeho spoluhráči opět poslali kotouč na zakázané uvolnění. Miller tudíž opět míří do své svatyně!
     
    58:43
    Vancouver to zkoušel bez brankáře, nicméně nahození Henrika Sedina skončilo na zakázaném uvolnění, a Miller se musí vrátit do své branky!
     
    57:47
    Henrik Sedin to teď udělal velmi chytře, když nahodil kotouč ze středního pásma na Holtbyho, a ten přerušuje hru.
     
    57:29
    Teď Daniel Sedin zatáhl velmi jednoduše kotouč do útočného pásma. To však bylo ze strany hostů vše, a následně Capitals dostali kotouč do středního pásma.
     
    56:59
    Washington hraje velmi účelně, a počíná si výborně v ofenzivě. Canucks tak nemají moc příležitostí na kombinaci v útočném pásmu.
     
    56:34
    Orlov hledal svižnou přihrávkou mezi kruhy Kuzněcova, nicméně jeho krajan nedokázal ideálně zpracovat kotouč.
     
    55:55
    Na led se dostala opět Vrbatova lajna, který se usadila v útočném pásmu. Český útočník dostal kotouč za branku pro Cracknella, který však před Holtbym nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    55:29
    T.J. Oshie krásně prošel útočným pásmem, a mezi kruhy předal kotouč Ovečkinovi. Ruský reprezentant pohotově vystřelil, avšak ani tentokrát Millera nepřekonal!
     
    55:09
    Za brankou Holtbyho se dostal ke kotouči Baertschi, který hledal Vrbatu. K českému útočníkovi však kotouč nedošel.
     
    54:29
    Hned po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, odkud vypálil Niskanen. Ránu finského beka však v pohodě lapil Miller!
     
    54:26
    Když už však domácí vyrazí do útoku, jsou hodně nebezpeční! TJ. Oshie na sebe natáhl obránce, a následnou přihrávkou našel mezi kruhy Ovečkina. Jeho bomba však mířila do středu branky, kde byl připravený Miller!
     
    54:14
    Capitals se již nyní trochu strachují o výsledek, a daelko více se soustředí na defenzivu!
     
    53:33
    Kuzněcov byl již dlouho na ledě, a tak pouze nahodil kotouč do útočného pásma. V rohu předvedl krásný hit Burakovsky, který "přišpendlil" na mantinel Webera!
     
    53:06
    K održenému kotouči se na modré čáře dostal Biega, jehož následná střela však neměla gólové parametry, a kotouč skončil za brankou Holtbyho.
     
    52:36
    Tom Wilson kombinoval za brankou Millera společně s Chimerou. Jejich spolupráce však netrvala dlouho, a dobře napadající hosté se dostali ke kotouči.
     
    52:14
    Před komerční přestávkou vyslal hodně ostrou střelu domácí Tom Wilson, nicméně jeho dělovku dokázal Miller lapit!
     
    51:51
    Vancouver měl ještě k dispozici krátkou přesilovou hru, tu však využít nedokázal, a Laich je zpět na ledové ploše!
    51:09 Radim VRBATA - 3:1
     
    51:09
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver nakonec přesilovou hru pěti proti třem dokázal využít! Henrik Sedin dostal přihrávku na pravou stranu, a pohotově poslal kotouč před branku. Nejdříve zakončoval Bo Horvat, nicméně jeho pokus ještě Holtby vyrazit. Pohotově však zareagoval RADIM VRBATA, který dostal kotouč do sítě! Asistence: Bo Horvat, Henrik Sedin.
     
    49:55
    Vancouveru se úvod přesilové hry příliš nepovedl, nicméně se dokázal vrátit do pásma, a vybojoval další vyloučení! Na trestnou lavici míří Brooks Laich, který trefil vysokou holí Burrowse.
     
    49:10
    Před Holtbym kombinoval Vey s Burrowsem, nicméně druhému jmenovanému kotouč sjel z hokejky, a kotouč skončil v lapačce domácího brankáře. Dvouminutový trest navíc dostává domácí Johansson!
    Zaplněné Verizon Center může být zatím s výsledkem spokojeno

     
    48:11
    Alex Ovečkin však nadále skvěle napadal, a vybojoval kotouč pro Backströma. Rus mohl přidat svou 501. branku, jenže jeho střela z hranice levého kruhu nebyla přesná!
     
    47:39
    Orlov našel na útočné modré Alexe Ovečkina, který však neměl dostatečnou rychlost, a jeho klička proti Tanevovi navíc nevyšla!
     
    47:09
    Na druhé straně kluziště byl velmi aktivní Stanislav Galijev, který obkroužil branku, a pokoušel se z otočky zakončit. Jeho rána však nebyla přesná.
     
    46:36
    Radim Vrbata bojoval o kotouč v rohu kluziště, a byl úspěšný. Následně se dostal ke kotouči na modré Tanev, který pohotově vypálil, avšak jeho rána mířila mimo.
     
    45:53
    Canucks se hnali do zajímavého protiútoku, nicméně spolupráce Horvata s Baerschim k zakončení nevedla, a vše vyřešil výborným obranným zákrokem Orlov!
     
    45:22
    Washington se po vyhraném vhazování opět usadil v útočném pásmu, a od modré to zkoušel Niskanen. Jeho přízemní střelu však Miller ukryl pod lapačku.
     
    44:59
    Dnes výborně hrající druhá formace Capitals se opět dostala do kombinace v útočném pásmu. Kuzněcov však svou přihrávku pokazil, a dopředu mohou zamířit Canucks.
     
    44:36
    Washington ani po třetí brance nepolevuje ze svého vysokého tempa, a pro hosty z Vancouveru je velmi těžké se dostat vůbec ke kotouči.
     
    43:52
    Washington pokračoval v kombinaci v útočném pásmu. Na modré čáře se otevřel prostor pro Alznera, jehož dělovku vyrazil Miller do ochranné sítě!
     
    43:26
    Na led se dostala první útočná formace Capitals, a k nebezpečné střele se dostal Ovečkin. Jeho ránu však dokázal Miller vyrazit.
     
    42:59
    Laich najížděl před Millera po pravé straně, a následnou přihrávkou hledal před brankou Silla, tomu však zakončení nesedlo.
     
    42:26
    Vancouver se hned po další obdržené brance dostal do útočného pásma. Vrbata nahazoval kotouč před branku, nicméně na jeho nahození si žádný ze spoluhráčů nenajel.
    41:37 Tom WILSON - 3:0
     
    41:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se na začátku třetí třetiny dostává do tříbrankového vedení, a výrazně se přibližuje dnešnímu vítězství! Za brankou Ryana Millera se dostal ke kotouči Jevgenij Kuzněcov, který překvapivou přihrávkou našel před brankou zcela volného TOMA WILSONA, který překonal Millera, který se přesouval k druhé tyči! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Andre Burakovsky.
     
    40:26
    Hned na začátku třetí třetiny se dostal do úniku TJ. Oshie s Alexanderem Ovečkinem. Ruskému reprezentantovi však nesedlo zakončení, a kotouč skončil v rohu kluziště!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nám konečně nabídla branky! Washington svého soupeře tlačil, a pokouše se vstřelit úvodní branku utkání. To se povedlo až v 27. minutě, kdy se po přihrávce Orlova krásně prosadil Jevgenij Kuzněcov! Na další branku jsme čekali pouze šest minut, to od modré vypálil Karl Alzner, a jeho rána skončila za Millerem. Canucks měli v závěru třetiny k dispozici přesilovou hru, nicméně z té udeřit nedokázali.

    Třetí třetina začne ve Verizon Center přibližně v 2:58!
     
    Těsně po konci druhé třetiny se ještě za brankou Ryana Millera strhla mela mezi Alznerem a hostujícím Edlerem. Rozhodčí však včas zasáhli!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Do zajímavého protiútoku mohl jít domácí Chimera, nicméně jeho formace byla již na ledě už dlouho, a tak domácí forvard pouze nahodil kotouč před branku!
     
    38:18
    Domácí celek zvládl těžké oslabení, a Nicklas Backström je již zpět na ledě. U kotouče je však stále aktivní Vancouver!
     
    37:56
    Canucks pokračovali v kombinaci, nicméně následně se domácí hráči dostali ke kotouči, a vyhazují!
     
    37:36
    Vancouver se dokázal usadit v útočném pásmu, a kombinaci zakončil Radim Vrbata střelou z pravé strany, avšak Holtby zasáhl!
     
    37:03
    Daniel Sedin poslal krásnou zadovku před branku, kam si najel Burrows. Hostující útočník se opřel do střely, nicméně puk se odrazil od tyčky zpět do hřiště!
     
    36:15
    Vancouver si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Nicklas Backström, již podruhé v tomto zápase. Švédský útočník hákoval před vlastní brankou Cracknella, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    36:07
    Teď musel předvést své umění Braden Holtby, který krásným zákrokem dokázal vyrazit pohotovu střelu Virtanena!
     
    35:56
    Canucks pokračovali v nátlaku v útočném pásmu, a jedinou možností pro pasivní Washington bylo vyhození kotouče na zakázané uvolnění.
     
    35:33
    Alzner si opět nepočínal při rozehrávce ideálna, a chyboval. Canucsk se tak usadili v útočném pásmu, a střílel Baertschi. Jeho ránu však Holtby vyrazil!
     
    34:59
    Tvrdost své střely nám teď názorně ukázal Alex Ovečkin! Ruský reprezentant dostal přihrávku na hranici pravého kruhu, a svou dělovkou orazítkoval břevno Millerovy branky!
     
    34:44
    Canucks teď vůbec nevyšla rozehrávka, a kotouč z hole Edlera skončil na zakázaném uvolnění. Následuje komerční přestávka.
     
    34:19
    Washington se tentokrát dostal velmi rychle do útočného pásma, a od modré čáry vyslal nebezpečnou střelu Alzner. Jeho ránu však Miller vyrazil!
     
    33:43
    Capitals si dnes počínají při rozehrávce hodně špatně, a tentokrát udělal další chybu Niskanen. Finský bek ji však včas napravil.
     
    33:18
    Na led se dostala čtvrtá formace Canucks, která se dokázala usadit v útočném pásmu. Následně vypálil Tanev, a Cracknell se pokoušel dorážet. Holtby však zasáhl!
     
    32:56
    Hned po druhé domácí brance to na druhé straně zkoušel Daniel Sedin, nicméně jheo ostrá střela skončila mimo.
    32:03 Karl ALZNER - 2:0


     
    32:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington potvrzuje velmi dobrou formu, a dostává se již do dvoubrankového vedení! V rohu kluziště se dokázal uvolnit Burakovsky, který dostal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel KARL ALZNER. Jeho tvrdá rána byla pravděpodobně lehce tečovaná Vrbatou, a kotouč zalétl do růžku branky! Zajímavé však je, že si rozhodčí nevšimli ostrého zákroku Niskanena na Horvata, a nepřerušili hru! Asistence: Andre Burakovsky, Justin Williams.
     
    31:17
    A tak Canucks velmi rychle otočili hru, a do útočného pásma najel Horvat, který vyzkoušel pozornost Holtbyho.
     
    31:02
    Jevgenij Kuzněcov dostal přihrávku na levou stranu, a pokoušel se projít do pásma. Kotouč mu však skákal, a ruský útočník o něj následně přišel.
     
    30:41
    Vancouver je již v plném počtu, a Linden Vay se již prohání po ledě Verizon Center!
     
    29:48
    Washingtonu se zatím nedaří dostat do útočného pásma, a Canucks opět vyhazují. Přesilová hra domácí celku se pomalu blíží ke svému konci...
     
    29:21
    Skvělou práci při oslabení provedl Henrik Sedin, který zablokoval střelu TJ. Oshieho, a následně puk také vyhodil!
     
    28:53
    Ovečkin dostal přihrávku na svou levou stranu, nicméně byl již hodně v rohu, a jeho rána neměla dostatečnou razanci, a hlavně přesnost!
     
    28:31
    Hned po vhazování to zkoušel Niskanen, nicméně jeho střela mířila mimo. Následně spadl Edler, kterého nedovoleně bránil Backström. Hostující bek však pád přihrál, a dostává také dvě minuty!
     
    28:20
    A Capitals si zahrají další přesilovou hru! Na trestnou lavici odchází Linden Vey, který za brankou Holtbyho trefil holí do obličeje Nesse! Další přesilová hra pro Capitals ...
     
    27:36
    Jevgenij Kuzněcov se dostal ke kotouči za brankou, a následnou přihrávkou hledal krajana Orlova. K ruskému bekovi však tentokrát kotouč nedošel.
     
    27:03
    Burakovsky našel na levé straně volného Dmitrije Orlova, který krásnou stahovačkou vykoupal Dorsetta, avšak jeho následná rána nebyla přesná!
     
    26:42
    Máme za sebou úvodní komerční přestávku ve druhé třetině, a hra mohla pokračovat. Hned po vhazování ve středním pásmu je však odpískán ofsajd!
    26:12 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    26:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, a momentálně nejlepší tým celé NHL jde do vedení! Dmitrij Orlov to udělal parádně na pravé straně, kde dokázal obejít Edlera, a postupoval vpřed. Následně před brankou našel JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který si krásnou kličkou vychutnal Millera, a následně zasunul kotouč do branky! Asistence: Dmitrij Orlov.
     
    25:29
    Capitals opět nebyli stoprocentní při rozehrávce, a nepřesnou přihrávku Ovečkina vystihl Horvat, který pohotově vystřelil. Holtby však chybu svých spoluhráčů napravil!
     
    25:09
    Alex Ovečkin dostal přihrávku na svou levou stranu, avšak tentokrát mu střela nesedla, a kotouč skončil mimo tři tyče!
     
    24:39
    Washington se však dostal velmi rychle zpět do útočného pásma, a před Millera najel Backström. Nejproduktivnější hráč domácích však mířil mimo!
     
    24:23
    Canucks však zahajují své oslabení velmi dobře, a vyhazují!
     
    23:59
    A máme tady úvodní vyloučení dnešního utkání. Za "katr" míří Alexander Edler, který nedovoleně bránil za brankou TJ. Oshieho!
     
    23:33
    Edler za brankou nedokázal ubránit Silla, a ten dostal kotouč na modrou pro Niskanena. Finský obránce se odhodlal ke střele, nicméně mířil mimo.
     
    22:46
    Prust udělal na útočné modré rychlou kličku, a následnou přihrávkou našel volného Virtanena. Jeho násleedná střela však skončila v Holtyho lapačce!
     
    21:53
    Horvat s Vrbatou se pokoušeli dostat do útočného pásma, nicméně jejich postup zastavil hvizd čárového, který odpískal ofsajd!
     
    21:26
    Schmidt dostal od hráčů Canucks na pravé straně dostatek prostoru, a tak vystřelil. Jeho slabý pokus však v pohodě zablokoval Horvat.
     
    20:59
    Niskanen si ještě prodloužil své střídání, a chtěl po rozehrávce vystřídat. Rozehrávka se mu však nepovedla, a Niskanen musí ještě na ledě zůstat.
     
    20:28
    Capitals se velmi rychle dostali do útočného pásma, a po dobré práci Ovečkina se kotouč odrazil na modrou pro Niskanena. Finský bek však svou střelu mezi tři tyče nenasměroval.
     
    20:11
    Hned na začátku druhé třetiny se ke střele dostal hostující Dorsett, který však mířil mimo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního duelu bohužel branku nenabídla, nicméně jsme se rozhodně nenudili. Hned v první minutě měl velkou šanci domácí Burakovsky, který zůstal před Millerem, a jeho rána byla zblokovaná do ochranné sítě. Capitals nadále svého soupeře tlačil, a potvrzoval, proč je na prvním místě celé NHL! V sedmé minutě mohl jít Washington do vedení, nicméně Johansson nedokázal kotouč dostat do branky po skvělé přihrávce Wilsona. V závěru třetiny mohl udeřit Chimera, nicméně jeho ránu parádně lapil Miller!

    Druhá třetina začne ve Verizon Centrer přibližně v 2:03!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Canucks po dobré práci dostali kotouč do středního pásma, a vypadá to, že se již první třetina dohraje v pásmu Capitals!
     
    19:17
    Na ledě teď zůstal ležet Justin Williams, který schytal střelu od Kuzněcka, a kotouč ho trefil do helmy. Domácí útočník však odjíždí na střídačku, a vypadá to, že by se měl zapojit zpět do zápasu.
     
    18:51
    Burakovsky obral na modré čáře Taneva, a dopředu postupoval obránce Schmidt. Obrana Canucks se však stihla rychle zformovat!
     
    18:26
    Henrik Sedin těžil z dobré práce svého bratra, a dostal se z mezikruží k zajímavé střele. Holtby byl na svém místě!
     
    17:46
    Alzner s Chimerou bojovali za brankou o kotouč, a druhý jmenovaný byl nakonec úspěšný. Útočník, který při výluce chvilku působil i v Chomutově, hledal Johanssona, nicméně k tomu přihrávka neprošla.
     
    17:19
    První útočná letka Capitals se usadila v útočném pásmu, a zajímavě kombinovala. Následně však na modré chyboval Orlov, a je po akci ...
    Pohled na zlatou hokejku Alexe Ovečkina

     
    16:44
    Virtanen odvedl dobrou práci, a dokázal dostat kotouč do pásma. To bylo však od hostujícího forvarda vše, a dopředu míří Capitals.
     
    16:13
    Hostující celek hodně divoce střídal, a hlavně rozehrával. Chvilku to "smrdělo" hrou v šesti, nicméně rozhodčí nechává hru plynout!
     
    15:49
    Edler se dostal ke kotouči na modré čáře, nicméně napálil hned prvního napadajícího hráče, a Capitals dostávají kotouč do středního pásma.
     
    15:25
    Tak, teď měli domácí velkou šanci na úvodní branku! Mezi kruhy se dostal kotouč na hůl Jasona Chimery, jehož ránu však dokázal parádním zákrokem lapit Ryan Miller!
     
    15:09
    Hráči Canucks to však udělali parádně, vyhráli vhazování, a Dorsett vyhodil tak, aby hosté mohli vystřídat!
     
    15:00
    První formace Capitals opět dokázala velmi agresivně napadat v útočném pásmu. Do zakončení se domácí sice nedostali, nicméně donutili hosty vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    14:19
    TJ. Oshie nahodil kotouč do pásma pro Ovečkina, který si kotouč bleskově zpracoval, a z rohu vypálil. Ryan Miller však pokračuje v dobrém výkonu!
     
    13:46
    Canucks chybovali v útočném pásmu, a do protiútoku se vydal Laich. Domácí útočník následnou přihrávkou hledal před brankou Silla, tomu však nesedlo zpracování bruslí!
     
    13:19
    Hned po komerční přestávce se hosté dokázali usadit v útočném pásmu, a od modré to zkoušel obránce Tanev. Jeho ránu však Holtby dokázal lapit.
    Pohled na ceremoniál před zápasem, při kterém byl oceněn Alex Ovečkin

     
    12:56
    Hra však následně pokračovala, a Capitals šli velmi rychle dopředu! Ke střele se dostal z mezikruží Schmidt, jehož ostrou ránu Miller vyrazil pod sebe, a následně dokázal přerušit hru!
     
    12:32
    Teď však Orlov chyboval na modré, a do šance se dostal Baerschi, jehož následnou ránu však dokázal lapit Holtby!
     
    12:06
    První útočná letka dobře napadala za brankou Canucks, nicméně se ke kotouči nedokázala dostat. To dokázal až obránce Orlov ve středním pásmu.
     
    11:32
    Schmidt tentokrát nahazoval kotouč do středního pásma naslepo, a naše Ovečkina. Ruský reprezentant však nebyl rozjetý, a o kotouč rychle přišel.
     
    11:04
    Stále pokračujeme bez přerušení! Momentálně je kotouč za brankou Canucks, kam ho nahodil domácí Schmidt.
     
    10:40
    Burrows se dostal opět ke kotouči ve středním pásmu, nicméně jeho spoluhráči už byli na ledě dlouho, a tak pouze nahodil kotouč do pásma.
     
    10:09
    Canucks se velmi rychle dostali přes střední pásmo, a trochu prostoru dostal v pásmu Burrows. Jeho střelu však dokázal Holtby vyrazit.
     
    09:33
    Teď však zničehonic zahrozil Nicklas Backström, který dostal od Nesse přihrávku na hranici levého kruhu. Jeho rána však mířila nad hostující branku!
     
    09:06
    Domácí první formace se pokooušel odpovědět stejnou mincí, nicméně se nedokázala usadit v útočném pásmu, a Ovečkin odchází střídat.
     
    08:37
    První formace Canucks se dokázala usadit v útočném pásmu, a po dobré práci Daniela Sedina to zkoušel od modré Edler. Jeho svižná rána však Holtbyho branku minula!
     
    08:01
    Weber zatáhl kotouč do svého pásma, a počkal až jeho spoluhráči dostřídají. Nyní už se Canucks chystají k postupnému útoku.
     
    07:31
    Niskanen si v obraně neodpustil další chybu, a ke střele se hned dostal Daniel Sedin. Švédský reprezentant však tentokrát neměl seřízené měřítka!
     
    06:55
    Velká šance domácích i na druhé straně! Po pravé straně najel před Millera Wilson, který následně našel Johanssona, tomu však přeskočil kotouč hůl!
     
    06:19
    Ze středního pásma to zkoušel Edler, a s jeho střelou Holtby problém neměl. Problém byl, když o kotouč přišel Niskanen, a do zakončení se sápal Henrik Sedin. Obrana Capitals však zareagovala včas!
     
    05:49
    Obrana Canucks nechala na levé straně opravdu hodně prostoru pro Williamse, který měl hodně času na přípravu střely. Nakonec však jeho pokus mířící do horních pater branky dokázal Miller lapit!
     
    05:26
    Do útočného pásma si to namířil Burakovsky, který byl hlídaný Edlerem, i tak se dostal ke střele. Jeho pokus však nebyl nikterak přesný!
     
    05:00
    Po vhazování se dostal kotouč na hůl Kuzněcova, který odmítl Bartkowskiho, a vyslal svižnou střelu bekhendem. Miller byl však pozorný!
     
    04:48
    První útočná letka Capitals se nedokázala usadit v útočném pásmu, tak Orlov alespoň nahodil kotouč na Millera, a dokázal vybojovat vhazování.
     
    04:26
    Niskanen si to tentokrát rozmyslel, a raději hledal přihrávkou Backströma. Švédský útočník byl však v rohu později než obránce Tanev.
     
    03:57
    Ovečkin se po levé straně pokoušel najíždět Niskanenovi na přihrávku. Ruský reprezentant však zaškobrtl, a upadl, tudíž na puk nedosáhl.
     
    03:26
    Cracknell se pokoušel na útočné modré spolupracovat s Prustem, jejich spolupráce však nebyla k užitku, a naopak přišla ztráta!
     
    03:01
    Poprvé se v tomto zápase přerušuje. Laich nahodil kotouč na Ryana Millera, a ten raději přikryl puk pod svou lapačku.
     
    02:38
    V rohu kluziště se kotouč odrazil na hůl Burrowse, který se s tím nemazal, a vypálil z otočky. Jeho pokus byl však zablokován.
     
    02:19
    Hostující celek měl velké problémy při rozehrávce, neboť hráči Caps výborně napadají. U kotouče jsou tak opět domácí, kteří míří vpřed.
     
    01:41
    Capitals nyní nikam nespěchají, a Schmidt drží kotouč za vlastní brankou, a čeká na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    01:16
    Radim Vrbata se dostal ke kotouči mezi kruhy, a z otočky se pokoušel zakončovat. Český útočník však mířil mimo branku!
     
    00:53
    Burakovsky se dostal ke kotouči na vlastní modré, a postupoval do útočného pásma. Následně na malou chvílí o kotouč přišel, nicméně ten se k němu vrátil, a domácí útočník střílel před Millerem. Jeho ránu však dokázal Horvat zblokovat do ochranné sítě!
     
    00:29
    Úvodní střelu dnešního utkání vyslal Alexander Edler, jehož pokus od modré však mířil mimo branku Bradena Holtbyho.
     
    00:06
    Dnešní utkání začalo později než obvykle, nicméně úvodní vhazování bylo konečně vhozeno!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Ovečkinova rodina v útrobách Verizon Center

     
    Ovečkin se také pochopitelně dočkal standing ovation, a nyní celá hala vyvolává jeho jméno!
    Alexandr Ovečkin převzal zlatou hůl symbolizující 500 vstřelených branek v NHL!

     
    Alexander Ovečkin si právě převzal symbolickou zlatou hokejku, která ruskému hokejistovi bude připomínat svých 500 gólů v NHL!
     
    V klipu věnovaném právě Alexanderu Ovečkinovi promluvili i takové legendy jako Wayne Gretzky, Teemu Selänne a další!
     
    V neděli v zápase s Ottawou vstřelil Alexander Ovečkin svůj 500. gól v NHL, a právě dnes převezme cenu za tento počin!
     
    Ve Verizon Centrer je již vše připraveno, ještě však proběhne jeden ceremoniál!
    Hráči Capitals na rozbruslení před zápasem

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Schmidt, Orlov, Chorney, Ness – TJ. Oshie (A), Backström, Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Galijev, Sill, Laich

    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hutton, Biega, Bartkowski – Dorsett, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Vrbata, Horvat, Baertschi – Burrows (A), Vey, Etem – Virtanen, Cracknell, Prust

    Rozhodčí: O´Halloran, Sutherland – Raciot, Wheler.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Příjemný páteční večer všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Severoamerická NHL má dnes na programu celkem osm duelů. My se společně zaměříme na souboj Washingtonu Capitals s Vancouverem Canucks. Úvodní vhazování je naplánováno v 1:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    WASHINGTON CAPITALS
    Mnoho odborníku to nečekalo, a přesto je to skutečností. Washington zažívá parádní sezóny, a zatím ve Východní konferenci marně hledá konkurenci. Na Jágrovu Floridu mají Capitals náskok desíti bodů, a na třetí Rangers je náskok ještě propastnější – šestnábodů! Sezóna je však ještě v polovině, a stát se může spoustu věcí .. Capitals jsou však na dobré cestě k postupu do play-off!

    Washington se vrátil na konci minulého týdne z tripu po venkovních hřištích, který zakončil výhrou na ledě Rangers 4:3 po prodloužení. V posledním zápase se Ovečkin a spol. střetli s Ottawou, a po domácí kanonádě se Capitals radovali z výhry 7:1! Do dnešního utkání vstupují domácí v roli velkého favorita, neboť Canucks se až tolik nedaří ....

    Produktivitu Washingtonu táhne Švéd Nicklas Bäckström, který má na svém kontě již 41 bodů. Většina bodů jsou však nahrávky .. To góly, to je parketa pro Alexe Ovečkina, který před pár dny zaznamenal svůj 500. gól v NHL! Celkově jich má v této sezóně už 26! I na tuhle ruskou hvězdu se v dnešním utkání můžeme těšit ...
    Ale Ovečkin bude před dnešním zápase oceněn za dosažení mety 500 gólů v NHL!

     
    VANCOUVER CANUCKS
    Jak již bylo zmíněno, Vancouver v letošní sezóně tápe, a výkony Canucks nejsou ideální. Momentálně se nachází až na desátém místě tabulky Západní konference se ziskem 44 bodů. Tabulka je však velmi vyrovnaná, a o postup do play-off budou muset Canucks hodně zabojovat!

    Vancouver sehrál v poslední době celkem sedm zápasů v domácím prostředí v řadě. Výkony týmu trenéra Willieho Desjardinse však byly hodně nevyrovnané. Canucks vše zakončili domácí výhrou nad Floridou 3:2 v prodloužení, čímž přerušili vítěznou sérii Panterů! Do dnešního utkání však Canucks rozhodně v pozici favorita nevstupují, a na ledě nejlepšího týmu NHL to budou mít opravdu těžké.

    O ofenzivu se v týmu Canucks starají švédská dvojčata Sedinovi. V čele bodování Vancouveru je Daniel, který má na svém kontě už 40 bodů. O čtyři body méně má na svém kontě Henrik. Ani Radim Vrbata se neztrácí, a na svém kontě má 19 bodů.
    Tým Canucks dorazil do hlavního města USA již včera, a stihl absolvovat první trénink

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 27. Kuzněcov (Orlov), 33. Alzner (Burakovsky, Williams), 42. Wilson (Kuzněcov, Burakovsky), 60. Kuzněcov – 52. Vrbata (Horvat, Henrik Sedin)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Schmidt, Orlov, Chorney, Ness – TJ. Oshie (A), Backström, Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Galijev, Sill, Laich
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hutton, Biega, Bartkowski – Dorsett, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Vrbata, Horvat, Baertschi – Burrows (A), Vey, Etem – Virtanen, Cracknell, Prust

    Rozhodčí: O´Halloran, Sutherland – Raciot, Wheler
    bahis siteleri