NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.) | Washington – Vancouver 4:1 (kon.) | Montreal – Chicago 1:2 (kon.)
St. Louis – Carolina 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:4 (po pr.) | Colorado – New Jersey 3:0 (kon.)
Arizona – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Edmonton 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
Washington Capitals
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Vancouver Canucks
Pátek 15.01.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:1
     
    59:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v síti Vancouveru! Utkání již mířilo ke svému konci, a diváci odpočítávali sekundy do konce, nicméně u mantinelu chyboval jeden z obránců, a ke kotouči se dostal JEVGENIJ KUZNĚCOV. Ruský útočník se obtočil, plácl kotouč na branku, a ten skončil v síti! Bez asistence.
     
    59:13
    Teď už je Ryan Miller skutečně na střídačce, a Vancouver to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Ryan Miller opět zamířil na střídačku, nicméně jeho spoluhráči opět poslali kotouč na zakázané uvolnění. Miller tudíž opět míří do své svatyně!
     
    58:43
    Vancouver to zkoušel bez brankáře, nicméně nahození Henrika Sedina skončilo na zakázaném uvolnění, a Miller se musí vrátit do své branky!
     
    55:29
    T.J. Oshie krásně prošel útočným pásmem, a mezi kruhy předal kotouč Ovečkinovi. Ruský reprezentant pohotově vystřelil, avšak ani tentokrát Millera nepřekonal!
     
    54:26
    Když už však domácí vyrazí do útoku, jsou hodně nebezpeční! TJ. Oshie na sebe natáhl obránce, a následnou přihrávkou našel mezi kruhy Ovečkina. Jeho bomba však mířila do středu branky, kde byl připravený Miller!
    51:09 Radim VRBATA - 3:1
     
    51:09
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver nakonec přesilovou hru pěti proti třem dokázal využít! Henrik Sedin dostal přihrávku na pravou stranu, a pohotově poslal kotouč před branku. Nejdříve zakončoval Bo Horvat, nicméně jeho pokus ještě Holtby vyrazit. Pohotově však zareagoval RADIM VRBATA, který dostal kotouč do sítě! Asistence: Bo Horvat, Henrik Sedin.
     
    49:55
    Vancouveru se úvod přesilové hry příliš nepovedl, nicméně se dokázal vrátit do pásma, a vybojoval další vyloučení! Na trestnou lavici míří Brooks Laich, který trefil vysokou holí Burrowse.
     
    49:10
    Před Holtbym kombinoval Vey s Burrowsem, nicméně druhému jmenovanému kotouč sjel z hokejky, a kotouč skončil v lapačce domácího brankáře. Dvouminutový trest navíc dostává domácí Johansson!
     
    47:39
    Orlov našel na útočné modré Alexe Ovečkina, který však neměl dostatečnou rychlost, a jeho klička proti Tanevovi navíc nevyšla!
     
    43:52
    Washington pokračoval v kombinaci v útočném pásmu. Na modré čáře se otevřel prostor pro Alznera, jehož dělovku vyrazil Miller do ochranné sítě!
    41:37 Tom WILSON - 3:0
     
    41:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se na začátku třetí třetiny dostává do tříbrankového vedení, a výrazně se přibližuje dnešnímu vítězství! Za brankou Ryana Millera se dostal ke kotouči Jevgenij Kuzněcov, který překvapivou přihrávkou našel před brankou zcela volného TOMA WILSONA, který překonal Millera, který se přesouval k druhé tyči! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Andre Burakovsky.
     
    40:26
    Hned na začátku třetí třetiny se dostal do úniku TJ. Oshie s Alexanderem Ovečkinem. Ruskému reprezentantovi však nesedlo zakončení, a kotouč skončil v rohu kluziště!
     
    37:03
    Daniel Sedin poslal krásnou zadovku před branku, kam si najel Burrows. Hostující útočník se opřel do střely, nicméně puk se odrazil od tyčky zpět do hřiště!
     
    36:15
    Vancouver si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Nicklas Backström, již podruhé v tomto zápase. Švédský útočník hákoval před vlastní brankou Cracknella, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    36:07
    Teď musel předvést své umění Braden Holtby, který krásným zákrokem dokázal vyrazit pohotovu střelu Virtanena!
     
    34:59
    Tvrdost své střely nám teď názorně ukázal Alex Ovečkin! Ruský reprezentant dostal přihrávku na hranici pravého kruhu, a svou dělovkou orazítkoval břevno Millerovy branky!
     
    33:18
    Na led se dostala čtvrtá formace Canucks, která se dokázala usadit v útočném pásmu. Následně vypálil Tanev, a Cracknell se pokoušel dorážet. Holtby však zasáhl!
    32:03 Karl ALZNER - 2:0


     
    32:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington potvrzuje velmi dobrou formu, a dostává se již do dvoubrankového vedení! V rohu kluziště se dokázal uvolnit Burakovsky, který dostal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel KARL ALZNER. Jeho tvrdá rána byla pravděpodobně lehce tečovaná Vrbatou, a kotouč zalétl do růžku branky! Zajímavé však je, že si rozhodčí nevšimli ostrého zákroku Niskanena na Horvata, a nepřerušili hru! Asistence: Andre Burakovsky, Justin Williams.
     
    28:31
    Hned po vhazování to zkoušel Niskanen, nicméně jeho střela mířila mimo. Následně spadl Edler, kterého nedovoleně bránil Backström. Hostující bek však pád přihrál, a dostává také dvě minuty!
     
    28:20
    A Capitals si zahrají další přesilovou hru! Na trestnou lavici odchází Linden Vey, který za brankou Holtbyho trefil holí do obličeje Nesse! Další přesilová hra pro Capitals ...
    26:12 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    26:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, a momentálně nejlepší tým celé NHL jde do vedení! Dmitrij Orlov to udělal parádně na pravé straně, kde dokázal obejít Edlera, a postupoval vpřed. Následně před brankou našel JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který si krásnou kličkou vychutnal Millera, a následně zasunul kotouč do branky! Asistence: Dmitrij Orlov.
     
    25:29
    Capitals opět nebyli stoprocentní při rozehrávce, a nepřesnou přihrávku Ovečkina vystihl Horvat, který pohotově vystřelil. Holtby však chybu svých spoluhráčů napravil!
     
    24:39
    Washington se však dostal velmi rychle zpět do útočného pásma, a před Millera najel Backström. Nejproduktivnější hráč domácích však mířil mimo!
     
    23:59
    A máme tady úvodní vyloučení dnešního utkání. Za "katr" míří Alexander Edler, který nedovoleně bránil za brankou TJ. Oshieho!
     
    15:25
    Tak, teď měli domácí velkou šanci na úvodní branku! Mezi kruhy se dostal kotouč na hůl Jasona Chimery, jehož ránu však dokázal parádním zákrokem lapit Ryan Miller!
     
    12:56
    Hra však následně pokračovala, a Capitals šli velmi rychle dopředu! Ke střele se dostal z mezikruží Schmidt, jehož ostrou ránu Miller vyrazil pod sebe, a následně dokázal přerušit hru!
     
    12:32
    Teď však Orlov chyboval na modré, a do šance se dostal Baerschi, jehož následnou ránu však dokázal lapit Holtby!
     
    09:33
    Teď však zničehonic zahrozil Nicklas Backström, který dostal od Nesse přihrávku na hranici levého kruhu. Jeho rána však mířila nad hostující branku!
     
    06:55
    Velká šance domácích i na druhé straně! Po pravé straně najel před Millera Wilson, který následně našel Johanssona, tomu však přeskočil kotouč hůl!
     
    06:19
    Ze středního pásma to zkoušel Edler, a s jeho střelou Holtby problém neměl. Problém byl, když o kotouč přišel Niskanen, a do zakončení se sápal Henrik Sedin. Obrana Capitals však zareagovala včas!
     
    05:49
    Obrana Canucks nechala na levé straně opravdu hodně prostoru pro Williamse, který měl hodně času na přípravu střely. Nakonec však jeho pokus mířící do horních pater branky dokázal Miller lapit!
     
    00:53
    Burakovsky se dostal ke kotouči na vlastní modré, a postupoval do útočného pásma. Následně na malou chvílí o kotouč přišel, nicméně ten se k němu vrátil, a domácí útočník střílel před Millerem. Jeho ránu však dokázal Horvat zblokovat do ochranné sítě!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 27. Kuzněcov (Orlov), 33. Alzner (Burakovsky, Williams), 42. Wilson (Kuzněcov, Burakovsky), 60. Kuzněcov – 52. Vrbata (Horvat, Henrik Sedin)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Schmidt, Orlov, Chorney, Ness – TJ. Oshie (A), Backström, Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Galijev, Sill, Laich
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hutton, Biega, Bartkowski – Dorsett, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Vrbata, Horvat, Baertschi – Burrows (A), Vey, Etem – Virtanen, Cracknell, Prust

    Rozhodčí: O´Halloran, Sutherland – Raciot, Wheler
    bahis siteleri