K. Vary – Pardubice 2:3 (po pr.) | HC Litvínov – Letňany 3:1 (kon.) | Jihlava – Vsetín 7:2 (kon.)
Zlín – HC Plzeň 3:2 (po pr.) | Kladno – Poruba 6:7 (po pr.) | Vítkovice – Mountfield HK 0:4 (kon.)
Liberec – Sparta 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Havířov 5:2 (kon.) | Olomouc – Chomutov 0:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Kometa Brno 5:4 (po pr.) | Č. Budějovice – Opava 9:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:2 (0:0, 4:1, 1:1)
AZ Havířov
Pátek 15.01.2016, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 5. kolo
Partner:
     
    Dobrý den! Je pro mě milou povinností přivítat vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – AZ Havířov, který se odehraje v rámci 5. kola skupiny B NOEN extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Havlíčkův Brod zatím narazil v nadstavbové části na silné soupeře, ale i přesto dokázal dvakrát bodovat. Cenný bod si přivezl z kluziště Litvínova, po čemž sice schytal porážku 2:6 v Karlových Varech, ale minulý pátek doma přetlačil České Budějovice 5:4 po samostatných nájezdech. O den později sehráli mladí Bruslaři hodně vyrovnaný zápas s Kladnem, kterému podlehli těsně 1:2. V tabulce jim patří 8. místo a na sestupové pásmo mají náskok 11 bodů.
     
    Havířov vybojoval v nadstavbě ještě o bod méně než jeho nejbližší soupeř. Venku rovněž po samostatných nájezdech zdolal České Budějovice, ale potom podlehl Kladnu 3:5, doma nestačil ani na Letňany (0:5) a Pardubice (2:6). V tabulce okupují Slezané 6. příčku, odkud ztrácí 3 body na play-off a na Bruslaře mají k dobru 6 bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Němec, Benák, Kopic, Lachman, Polák, Rubner – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Hendrych, Holenda, Veverka – J. Přibyl, Králíček, Piskač – Donda, Teplý.

    AZ Havířov: Sonnek (Dufek) – Chujac "A", Srníček, Mrowiec "C", Adámek, Ševeček, Szturc – Pecka, Pawliczek "C", Raček, Lenomar, Rzekanowski, Aulehla, Piš, Strakoš, Potočný

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jan Čížek, Petr Křivohlavý.
     
    Ledovou plochu už nám brázdí brusle obou dnešních soupeřů i trojice delegovaných rozhodčích. Zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Havířov vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu a hned nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    00:20
    Bruslaři ale byli dobře koncentrovaní a soupeře hned při prvním střídání k ničemu nebezpečnému nepustili. Už se ženou s pukem dopředu.
     
    00:44
    Havlíčkův Brod na delší dobu obsadil útočné pásmo, ale obrana Slezanů si dobře celou situaci u své brány pohlídala a soupeře nepustila do koncovky.
     
    01:05
    Hosté získali po chvilce snažení u hrazení puk a přesunuli se s ním do útočného pásma. Zatím se jim však nepovedlo ohrozit brankáře Kulicha.
     
    01:28
    Hra se nám zatím přelévá ze strany na stranu, ale na ledě dominují obě pozorné obrany.
     
    01:54
    Brankář Kulich si připsal první úspěšný zákrok, ale ránu Adama Strakoše z levého kruhu neudržel v náruči a hned z toho bylo nebezpečí. Jeho obránci si však poradili.
     
    02:15
    Domácí hokejisté získali puk a rychle s ním přešli do útočného pásma. Než ale stihli zakončit, tak o kus černé gumy přišli. Hrát mohou hosté.
     
    02:40
    Hosté už si přihrávají na dostřel gólmana Kulicha, ale zatím se neprobili k jeho ohrožení. Havlíčkobrodská defenziva pracuje spolehlivě.
     
    02:59
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk v rohu havlíčkobrodského pásma.
     
    03:13
    Dlouhou přetlačovanou nakonec vyhráli domácí Bruslaři, ale soupeř je nepustil do blízkosti sv=ho gólmana Sonneka.
     
    03:38
    Kotouč po souboji v neutrální zóně opustil hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíž modré čáře domácích.
     
    04:06
    Sledujeme teď hlavně tuhý boj o střed hrací plochy. Ani jednomu z týmů se nedaří dostat se do útočného území.
     
    04:31
    David Michálek se probil dvakrát do zakončení. Nejdříve pálil z pravého kruhu a potom i z levého, ale v obou případech minul protější tyč.
     
    04:57
    Slezané ukořistili kus černé gumy a vyvezli ho do útočného pásma. Jejich aktivita opět ale ztroskotala na brodské defenzivě.
     
    05:17
    Havlíčkův Brod je teď jasně lepší. Havířov je pod tlakem a musí se hlavně bránit.
     
    05:39
    Havlíčkův Brod se probil několikrát do zakončení z blízkosti modré čáry, ale měl hodně vychýlenou mušku. Havířovský gólman Sonnek má tak lehčí práci.
     
    06:04
    AZ vyvezl kus černé gumy dopředu, ale opět se neprobil k ohrožení brankáře Kulicha. Naopak se musí rychle vracet zpět.
     
    06:36
    Vojtěch Holenda se snažil probít k nahozenému puku zpoza brány a povedlo se mu to, ale z mírného úhlu trefil jen brankáře Sonneka.
     
    06:57
    Havlíčkův Brod je teď zatlačen ke své bráně, ale Havířov má velké problémy s dobře bruslící obranou svého soka a dál se mu nedaří vypálit.
     
    07:14
    I nadále sledujeme svižný hokej, v němž mají navrch domácí Bruslaři. Zatím mají ale takové pološance, nedaří se jim finální přihrávka.
     
    07:38
    Slezané získali hrací předmět a nahrávají si u brodské brány.
     
    08:07
    Havířov nahodil puk na bránu a gólman Kulich musel přerušit hru, protože neměl komu nakrátko rozehrát. Hosté byli u něj dřív.
     
    08:35
    Teď měl brankář Kulich štěstí! Tvrdou ránu Adama Strakoše z okraje kruhů vyrazil před sebe a dostal se už kousek vedle brankoviště, ale dorážce se nikdo z hostů nedostal!
     
    09:10
    Hosté mají stále navrch, domácí se brání.
     
    09:47
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu se stal Patrik Raček (HAV) za podražení.
     
    10:06
    Domácí vyhráli vhazování a kombinují v útočném pásmu.
     
    10:20
    O kotouč ale kvůli nepřesné nahrávce přišli a Havířov toho okamžitě využil k rychlému vyhození.
     
    10:36
    Havlíčkův Brod už znovu kombinuje v pásmu svého soupeře a hledá si prostor ke střele.
     
    10:47
    Od modré čáry tvrdě vypálil Patrik Hrabaň a brankář Sonnek nemohl vůbec nic vidět. Zasáhnout ale i přesto dokázal svým pravým betonem.
     
    11:00
    Bruslaři mají obrovský tlak! Pavel Hendrych mohl dorážet zblízka do odkryté brány, ale trestuhodně ji přestřelil! Brankář Sonnek už byl na zemi.
     
    11:09
    Havlíčkův Brod má obrovský tlak, Slezané vůbec nevědí, kam dřív skočit. Soubor z Kotliny teď skvěle bruslí a často střílí.
     
    11:20
    Brankář Sonnek měl teď obrovské štěstí! Po ráně od modré čáry čelil několika dorážkám, znovu pálil bekhendem do odkryté brány Pavel Hendrych, ale gólman hostů čaroval!
     
    11:35
    Nápor Bruslařů nebere konců, hosté jsou pod obrovským tlakem a první gól visí ve vzduchu.
     
    11:49
    David Michálek dostal nahrávku do levého kruhu, kde byl úplně sám. Brankář Sonnek se ale rychle přesunul a jeho ránu vyrazil do ochranné sítě!
     
    12:06
    Václav Sonnek znovu přerušil hru a strhla se menší bitka. Jiří Kopic (HBR) a Dominik Pecka (HAV) vyloučeni na 2 minuty za hrubost. Hraje se 4 na 4.
     
    12:20
    Hosté spálili obrovskou šanci! Oskar Rzekanowski se natlačil za obranu a zblízka pálil na brankáře Kulicha, ale maskovaná opora Bruslařů si pohlídala přední tyč!
     
    12:37
    Domácí mladíci získali na delší dobu puk a hledají si cestu kupředu.
     
    13:07
    David Michálek se prokličkoval obranou soupeře jako mezi slalomovými tyčkami, ale zblízka nepropálil skvěle chytajícího brankáře Sonneka!
     
    13:36
    Vojtěch Veverka dostal nabito mezi kruhy a okamžitě vypálil zápěstím, ale vyprášil jen připravené betony brankáře Sonneka! Bruslařům není v koncovce přáno!
     
    14:06
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    14:29
    Kotouč se rychle stěhuje po hrací ploše sem a tam, ale obě obrany jsou pozorné a brankáři sledují jenom dění před sebou.
     
    14:51
    Pozorujeme teď v Kotlině hodně útočný hokej. Kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale nenese to ovoce. Obrany jsou pozorné.
     
    15:11
    Havířov se probil rychle do útočného pásma a z pravého křídla zakončil. Střela z prostoru kruhu ale byla nepřesná a nezasáhla svůj cíl.
     
    15:38
    Teď byli na tahu havlíčkobrodští mladíci. Sice se zabydleli na dostřel gólmana Sonneka, ale nedokázali zakončit.
     
    15:58
    Hraje se teď hlavně u hrazení, ani jednomu ze soupeřů se nepovedlo založit kloudný útok.
     
    16:17
    Obrázek hry se nemění. Sledujeme svižný "hurá hokej", při němž se oba týmy tlačí dopředu. Zatím to ale nevede k ohrožení brány.
     
    16:39
    Havířov přenesl hru do útočného pásma a pokusil se zakončit, ale opět si nepotykal s dobrou muškou. Havlíčkův Brod se v pohodě ubránil.
     
    17:06
    Slezanům se po zisku puku ve vlastním pásmu nepovedlo založení rychlého protiútoku, kotouč doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    17:28
    Havlíčkův Brod se dvakrát v krátkém časovém sledu nahrnul přes útočnou modrou čáru, ale brankář Sonnek mohl zůstat klidný. Hrací předmět ho neohrozil.
     
    17:52
    Bruslaři mají na konci úvodní dvacetiminutovky navrch, Havířov se musí bránit ve svém pásmu.
     
    18:11
    Dominik Pecka přebral dobrou nahrávku u modré čáry a sjel si na okraj kruhů, odkud vypálil. Trefil ale jen protihráče před sebou. Útok hostů pokračuje.
     
    18:37
    Brankář Kulich si připsal dobrý zákrok, když dobře viděl střelu z levého křídla a letící puk ukryl do přerušení hry ve své náruči.
     
    19:06
    Havlíčkův Brod využil soupeřova zaváhání, když se dva jeho hráči srazili ve středním pásmu, a založil rychlý kontr. Dvakrát se při něm dostal k puku David Michálek, ale jeho teč netrefila bránu.
     
    19:22
    Havlíčkobrodská defenziva se teď nechala trochu strhnout hrou a zapomněla na zadní vrátka, což se jí málem stalo osudným! Oskar Rzekanowski se opět dostal ke střele zblízka a brankář Kulich jen tak tak vytáhl pravým bokem jeho ránu vedle pravé tyčky!
     
    19:48
    Havířov ještě drží útočné pásmo, Havlíčkův Brod je v problémech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla několik velkých šancí na obou stranách hrací plochy, ale oba gólmani jako kdyby zakleli své svatyně. Předvedli několik úchvatných zákroků, když na své straně měli nakloněno i štěstí. Prostřední část začne zhruba v 17:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hosté opět vyhráli buly ve středním pásmu a rychle se nahrnuli do útočného pásma.
     
    20:13
    Domácí jsou pod tlakem a nedaří se jim získat puk. Havířov dál kombinuje na dostřel brankáře Kulicha a hledá si prostor ke střele.
     
    20:21
    Havířov právě vstřelil branku!
    bruslaři opět zaspali vstup do druhé třetiny a Slezané jdou na Vysočině do vedení! Patrik Srníček vybojoval puk a vypálil, po čemž se dostal v levém kruhu ke střele DOMINIK PECKA a z mírného úhlu na levé straně propálil brankáře Kulicha! Asistence: Patrik Srníček.
     
    20:50
    Havlíčkův Brod se probil do útočného pásma a snaží se o co nejrychlejší odpověď. Defenziva AZ je ale pozorná a nechce o náskok hned přijít.
     
    21:11
    Bruslaři pokračují v tlaku a snaží se přejít do zakončení. Slezané jsou ale po vstřelené brance na koni a dobře brání.
     
    21:30
    Havlíčkův Brod se protlačil do zakončení z prostoru kruhů, ale rána byla hodně nepřesná a zaduněla jen na zadní mantinel. Trenér Václav Adam to okomentoval nespokojeným pokřikem.
     
    21:47
    Bruslaři jako kdyby se po obdržené brance probudili z letargie. Havířov je nyní pod tlakem a má co udělat, aby stihl pokrýt včas soupeřovy střelce.
     
    22:07
    Slezané se probili ke kotouči a uklidnili ze svého pohledu hru. Nyní už znovu dobývají útočné pásmo.
     
    22:37
    Svůj pobyt v útočném území ale nepřetavili v nic nebezpečného, co by mělo brankáři Kulichovi přidělávat starosti. Dopředu už se ženou domácí.
     
    22:59
    Havlíčkobrodští mladíci si vynutili tlak a Slezané mají o zábavu postaráno. Gólman Sonnek měl ale zatím poměrně málo práce.
     
    23:15
    Hosté jsou stále pod tlakem a brankář Sonnek si musí připadat jako na střelnici. Na jeho bránu létá jedna rána za druhou, ale zatím odolává.
     
    23:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Bruslaři si vynutili obrovský tlak a radují se ze zaslouženého vyrovnání! Jiří Benák vykouzlil parádní křížnou nahrávku na volného DAVIDA MICHÁLKA, který byl před bránou úplně sám a z voleje propálil gólmana Sonneka, jenž neměl šanci! Asistence: Jiří Benák a Lukáš Beran.
     
    23:57
    Havířov sice vyhrál vhazování, ale puk jen nahodil do útočného pásma. U puku byli dříve domácí a mohou v klidu rozvinout novou útočnou akci.
     
    24:17
    Slezané jsou po obdržené brance jako opaření, mají teď u své brány velké problémy s pohyblivými a rozjetými hráči soupeře.
     
    24:37
    Hra je znovu přerušena a opět se bude vhazovat po pravé ruce havířovského gólmana Sonneka, jenž si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.
     
    24:57
    AZ opět posunul kus černé gumy do útočného pásma a odjíždí střídat.
     
    25:07
    Jiří Kopic se vydal na útočný výlet a vypálil z mírného úhlu na levé straně. Jeho dělovku srazil brankář Sonnek do ochranné sítě.
     
    25:28
    Mladí Bruslaři dál diktují tempo hry. Havířov neví, kam dřív skočit. Moc sil na útočené mu teď nezbývá, soustředí se hlavně na zachytávání akcí soupeře.
     
    25:51
    Havlíčkobrodští hokejisté kombinují v útočném pásmu, ale jejich snažení chybí větší přesnost. Havířov má značně usnadněnou práci.
     
    26:11
    Po krátké přestávce si zachytal i gólman kulich, který to neměl rozhodně lehké. David Chujac vypálil od modré čáry a maskovaná opora Bruslařů toho moc neviděla. I tak ale podržela puk v náruči.
     
    26:36
    Havlíčkův Brod už se usadil v útočném pásmu a dál buší do obranného bloku svého soka, který dostává teď pořádně zabrat.
     
    27:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři dokonale využili svou psychickou výhodu po vyrovnání a slaví obrat! David Michálek nabil na okraj levého kruhu JIŘÍMU BENÁKOVI, jehož ránu srazil protihráč. Brankář Sonnek už se chystal na zákrok a povyjel si ze svého brankoviště, což se mu stalo osudným. Kus černé gumy se totiž odrazil zpátky k Benákovi, jehož rána z úhlu zapadla do zcela odkryté brány k přední tyčce! Asistence: David Michálek a Lukáš Beran.
     
    27:16
    Hosté získali na delší dobu puk a kombinují u brankáře Kulicha.
     
    27:41
    Jenže o kotouč brzy přišli a obrázek hry se úplně otočil. Nyní už znovu tahají za delší konec pomyslného provazu domácí Bruslaři, brankář Sonnek se musí mít na pozoru.
     
    28:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To je kanonáda, havířovská defenziva toho má až po krk a Bruslaři vedou o dvě branky! Václav Piskač vybojoval puk a předložil nádhernou nahrávku do jízdy JIŘÍMU PŘIBYLOVI, jenž uháněl sám na bránu a zblízka mazácky zavěsil přesně pod víko, čímž vstřelil svůj druhý gól v sezoně! Asistence: Jiří Přibyl a Michal Teplý.
     
    28:47
    Domácí mladíci hrají s obrovskou chutí a na skóre je to hned poznat. Gólman Sonnek má za přetíženou obranou práce více, než by si sám vůbec přál.
     
    29:06
    Slezané založili rychlý útok po pravém křídle a probili se do útočného území. Havlíčkův Brod ale dobře zavřel prostor před svým gólmanem Kulichem.
     
    29:28
    David Michálek se opět zjevil jako duch za havířovskou obranou, ale z těžkého úhlu nastřelil jen betony přesunutého gólmana Sonneka.
     
    29:50
    Hosté založili rychlý kontr a mají ponechanou výhodu.
     
    30:00
    Jiří Vlach (HBR) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    30:15
    Domácí mladíci po chvilce snažení ukořistili puk a rychle vyhodili.
     
    30:28
    Havlíčkobrodská družina se zatím skvěle brání, drží hru daleko od své branky, což jí při oslabení náramně vyhovuje.
     
    30:47
    Vojtěch Veverka byl při rychlém protiútoku sražen na led a havlíčkobrodská střídačka se vehementně dožaduje faulu. Marně, sudí nepíská.
     
    31:13
    AZ už dobyl útočné pásmo, kde operuje s pukem. Zatím mu chybí střelba.
     
    31:36
    Brankář Kulich teď pomohl svým spoluhráčům z pole, když se vydal ze svého brankoviště pro nahozený puk a ukryl ho až do hvizdu pod rukavicí.
     
    31:50
    Daniel Szturc tvrdě vypálil od modré čáry, ale brankář Kulich měl na letící puk dobrý výhled a v pohodě ho schoval ve svém klíně do přerušení hry.
     
    32:00
    Domácí jsou kompletní, přesilovku soupeře v naprosté pohodě ubránili.
     
    32:17
    Havlíčkův Brod vyvezl puk a hledá si s ním cestu do útočného pásma.
     
    32:37
    Dvakrát vypálil od modré čáry navrátilec z lavice hanby Jiří Vlach a bylo z toho velké nebezpečí. Poprvé vyprášil betony gólmana Sonneka, podruhé po několika tečích Lukáš Beran vystřelil nechtěně bruslí těsně vedle!
     
    32:58
    Hraje se ve strhujícím tempu, teď už tlačí soupeře u jeho brány hosté.
     
    33:18
    Havlíčkův Brod opět diktuje tempo hry a hosté mají obrovské problémy v zadních řadách. které znovu dostávají pořádně zabrat.
     
    33:47
    Daniel Králíček se nádherně protáhl až za obranu soupeře a v samostatném úniku zvolil blafák do bekhendu, ale nepřehodil beton gólmana Sonneka!
     
    34:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak tohle budou už mít Slezané hodně těžké, soubor z Kotliny vede už o tři góly! Útok Bruslařů pokračoval a DANIEL KRÁLÍČEK si sebral hůl z ledu, což bylo hodně důležité. Od modré čáry totiž vystřelil Jiří Kopic a šikovný útočník tečoval letící kus černé gumy přesně pod horní tyčku! Asistence: Jiří Kopic.
     
    34:48
    A další obrovská šance Havlíčkova Brodu! David Donda pálil zblízka a mířil mezi betony, ale brankář Sonnek pod nimi přikryl puk!
     
    35:07
    A pozor, hned po vhazování vyletěla od modré čáry tvrdá střela a zacinkala na brankovou konstrukci!
     
    35:30
    Hosté jsou v totálním rozkladu a v jejich pásmu teď panuje velký chaos. Bruslaři se toho snaží využít, ale brankář Sonnek teď Slezany drží.
     
    35:49
    Hosté teď nechali vydechnout svou přetíženou obranu, když kus černé gumy vyvezli do útočného pásma a tam teď bojují u hrazení.
     
    36:09
    Havlíčkův Brod hraje ve velké pohodě, vypadá to, že zápas má teď pevně pod svou kontrolou. I nadále častěji drží puk a dostává se do střelby.
     
    36:40
    Daniel Sztruc (HAV) si nepohlídal svou hůl a je z toho trest za krosček.
     
    36:56
    Soubor z Kotliny vyhrál vhazování a nahrává si v útočném pásmu.
     
    37:09
    Brankář Sonnek se blýskl v dobrém světle, když zmařil betony tvrdou ránu od modré čáry z hole Patrika Hrabaně. Hosté ale nevyhodili.
     
    37:27
    Jiří Vlach adresoval hezkou nahrávku na hůl Jiřího Benáka, jenž pálil sám z mírného úhlu na levé straně. Mířil dobře k protější tyčce, ale brankář Sonnek skvěle zasáhl lapačkou!
     
    37:50
    Hosté získali puk a po dlouhé době vyhodili.
     
    38:15
    To, co trenéři vyčítali v minulých dvou zápasech svým svěřencům, tedy malý tlak do brány, dnes plní mladí Bruslaři na jedničku. Rána Jiřího Kopice od modré čáry byla znovu tečována a kus černé gumy proletěl vedle pravé Sonnekovy tyčky.
     
    38:40
    Hosté hrají v plném počtu, ve zbytku svého oslabení už soupeře k ničemu nebezpečnému nepustili.
     
    38:56
    Václav Piskač nabral rychlost na levé straně a z prostoru kruh§ zkusil štěstí zápěstím. Jeho ránu brankář Sonnek dobře viděl a ukryl ji v náruči.
     
    39:15
    Havlíčkův Brod dál drží útočné pásmo, což mu za vysokého vedení naprosto stačí.
     
    39:37
    Slezané se do toho teď hodně obuli a drží svého soupeře pod tlakem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nám nabídla pořádnou kanonádu, padlo hned pět branek! Hosty poslal do vedení Dominik Pecka, ale Havlíčkův Brod se potom neskutečně probudil a čtyřmi góly dokonal famózní obrat. Postupně se trefili David Michálek, Jiří Benák, Jiří Přibyl a Daniel Králíček. Bruslaři tak vedou před třetí periodou, jež začne zhruba v 18:28, přesvědčivě 4:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Slezané zvládli lépe přetlačovanou na úvodním vhazování a od své brány zakládají první útočnou akci třetí třetiny. Uvidíme, jestli ještě zápas zdramatizují.
     
    40:25
    Havlíčkobrodská družina už získala puk a opět diktuje tempo hry. Brankář Sonnek už se má znovu na pozoru.
     
    40:49
    Hosté získali puk a otočili obrázek hry. Nyní jsou to oni, kdo tahá pilku a ostřeluje bránu svého soka. Brankář Kulich ale zatím nezasahoval.
     
    41:09
    Kolem brodské brány prosvištěly dvě hodně tvrdé střely, jimž však chyběla větší přesnost. Brankář Kulich měl ale situaci pod kontrolou a číhal tam, kde měl být.
     
    41:30
    Domácí se zmocnili kotouče u své brány a rozehrávají ze zákrytu svého gólmana Kulicha. Hosté se snaží aktivně napadat.
     
    41:48
    Havlíčkův Brod se vydal do rychlého útoku po levé straně, ale hosté si dobře pohlídali území kolem své brány a soupeře k zakončení nepustili.
     
    42:06
    Slezané se rychle vrhli do útoku a vtrhli do útočného pásma, ale tam moc parády nenadělali. Havlíčkobrodská obrana jim rychle sebrala kotouč.
     
    42:28
    Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude v neutrální zóně, blíže modré čáře Havířova.
     
    42:48
    Hosté zavezli puk za soupeřovu brány, ale ven se tam odsud už neprobili. Havlíčkův Brod se opět řítí vpřed.
     
    43:06
    David Michálek se snažil projít do útočného pásma i přes přesilu protihráčů, ale nakonec se mu to nepovedlo. Hosté se nemohou probít dopředu.
     
    43:34
    A nepovedlo se jim to ani teď. Když už se dostanou do útočného pásma, většinou jejich snaha rychle skončí.
     
    43:54
    Domácí teď trochu zazmatkovali při rozehrávce, když jeden z hráčů držel puk déle na holi. "Dej to, dej to!", křičel na něj ze střídačky asistent trenéra Jaroslav Benc.
     
    44:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    I když se v hokeji může stát cokoliv, troufám si říct, že je s největší pravděpodobností rozhodnuto, stadionem se rozléhá píseň "Pátá!" od Zuzany Norisové! Kapitán DAVID MICHÁLEK znovu ukázal, že je nejspíš nejtalentovanějším hráčem Havlíčkova Brodu, když se protáhl až před bránu a zblízka překonal brankáře Sonneka podruhé! Asistence: Jiří Vlach.
     
    44:52
    Havlíčkův Brod přišel o puk a hosté získali útočné pásmo.
     
    45:11
    Hosté to mají nesmírně těžké, Havlíčkův Brod hraje v neskutečné pohodě a poctivě dodržuje taktické pokyny svých zkušených trenérů.
     
    45:36
    Bruslaři se vydali přes střední pásmo, ale tam jim zatarasili cestu Slezané. Domácí tak zakládají nový útok.
     
    45:56
    Oskar Rzekanowski měl na zádech protihráče, ale i přesto z těžkého úhlu na pravé straně trefil bránu. Brankář Kulich si ale hravě poradil.
     
    46:08
    Havlíčkův Brod odpovídá stejnou mincí. Dvakrát tvrdě vypálil z prostoru kruhů, ale hodně nepřesně.
     
    46:36
    AZ se ještě snaží s hodně nepříznivým stavem něco udělat, ale zatím mu není vůbec přáno. Brodský soubor dál pevně třímá otěže utkání ve svých rukách.
     
    46:56
    Havlíčkobrodská obrana opět odrazila nekompromisně havířovský útok a už může rozehrát novou akci.
     
    47:21
    Hraje se v rychlém tempu. Havlíčkův Brod obléhá bránu soupeře, ale nedaří se mu teď přesně zakončit.
     
    47:48
    Obrázek hry se nemění. Většinou se puk zdržuje v pásmu Slezanů, ale Havlíčkův Brod se teď trápí s poctivou obranou svého soupeře.
     
    48:08
    Havířov vyvezl puk do útočného pásma, ale měl po předchozím útočném náporu Bruslařů tak málo sil, že z toho nic nevytěžil.
     
    48:29
    Děj hry se odvíjí u brodské brány. Hraje se už hodně dlouho bez přerušení, přesnější střelba Havířova však stále nepřichází. Na drama to dnes nevypadá.
     
    48:54
    Patrik Raček zavezl puk do útočného pásma, ale byl v jeho rohu velmi dobře pokrytý a nebylo z toho zhola nic. Dopředu uhání Bruslaři.
     
    49:12
    Havlíčkův Brd operuje s pukem znovu na svých holích a hledá si cestu přes zahuštěné střední pásmo. Zatím bez úspěchu.
     
    49:39
    Parta z Kotliny znovu obléhá bránu svého soupeře.
     
    50:03
    David Chujac (HAV) – 2 minuty – podražení.
     
    50:18
    Hosté vybojovali puk a rychle ho odpálili ven ze svého pásma.
     
    50:30
    Domácí se teď trápí s přechodem do ofenzivní fáze, Havířov se zatím v klidu brání.
     
    50:45
    A znovu z toho nebylo zhola nic, hosté získali puk u hrazení a vyhodili ho přes celou délku hrací plochy.
     
    51:15
    Havlíčkův Brod už se usadil v útočném pásmu a kombinuje.
     
    51:25
    Bruslařům zatím chybí častější střelba, ani kombinace není moc jistá.
     
    51:39
    Havířov právě vstřelil branku!
    A pozor, Slezané snižují při vlastním oslabení! Adam Strakoš získal puk a hnal se do úniku. I když ho obránci dostihli, havířovský útočník se rychlou otočkou uvolnil a nahrál před bránu DOMINIKU PAWLICZKOVI, který krásně naznačil střelu, objel brankáře kulicha a skóroval do prázdné brány! Asistence: Adam Strakoš.
     
    51:57
    Domácí získali puk po vhazování a rychle se s ním usadili u gólmana Sonneka.
     
    52:09
    Hosté po vstřelené brance výrazně ožili a v plném počtu nebezpečně dotírají na brankáře Kulicha, který zatím odolává náporu.
     
    52:36
    Havlíčkův Brod teď trochu uklidnil sovu hru po obdržené brance a usadil se v útočném pásmu. Obrana Havířova ale zatím dobře hlídá svůj předbrankový prostor.
     
    53:07
    Slezané nahodili puk do útočného pásma a dostali soupeře na chvíli pod tlak. Nevytěžili z toho nic.
     
    54:10
    Kapitán Havířova Jaroslav Mrowiecz (HAV) obdržel trest na 2 minuty za krosček. Bruslaři dlouhou výhodu nevyužili.
     
    54:29
    Obrovský závar před brankářem Sonnekem! Maskovaná opora AZetu i v leže dokázala dvakrát zakročit a nepustit puk za záda!
     
    54:47
    Bruslaři dojeli nahozený puk a už si znovu nahrávají v přesilovkovém postavení kolem havířovské branky.
     
    54:59
    Znovu puk nebezpečně poskakoval před brankovištěm Slezanů, ale nikdo z havlíčkobrodského týmu ho nedokázal dotlačit do brány!
     
    55:13
    AZ vybojoval puk a rychle se osvobodil vyhozením.
     
    55:38
    Havlíčkův Brod chtěl rychle zpátky do útočného území, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    55:59
    Bruslaři už dobyli útočné pásmo, ale teď se jim moc nedaří. Havířov si počíná v zadních řadách mnohem lépe než v prostřední části.
     
    56:10
    Hosté se ubránili bez úhony, už se hraje 5 na 5.
     
    56:36
    Domácí mladíci opět zkusili bleskový přechod přes útočnou modrou čáru, ale jejich rychlý postup zastavil hvizd sudího. Postavení mimo hru.
     
    56:47
    Slezané už se zabydleli v útočném území a nahrávají si u gólmana kulicha.
     
    57:05
    Tadeáš Aulehla se objevil sám před bránou a z mírného úhlu na levé straně mířil zápěstím k druhé tyči. Brankář Kulich skvěle zasáhl lapačkou!
     
    57:25
    Bruslaři vyvezli puk daleko od své brány a už obléhají gólmana Sonneka.
     
    57:45
    David Donda byl sice pokrytý, ale mi přesto stihl z mírného úhlu zakončit. Brankář Sonnek zakročil u své pravé tyčky a přerušil hru.
     
    58:07
    A znovu se Bruslaři hodně aktivně tlačili před bránu, kde byla pořádná pošťuchovaná. Myslím si, že s tímhle budou trenéři domácích po zápase určitě spokojení.
     
    58:36
    Zápas se už jen dohrává. Havlíčkův Brod už se nikam zbytečně nežene, nechce zbytečnou inkasovanou brankou pustit soupeře do hry.
     
    58:56
    Slezané dobyli útočné pásmo a snaží se ještě jednou snížit.
     
    59:14
    Adam Stŕakoš se uvolnil na levém křídle a z mírného úhlu dobře mířil ke vzdálenější tyčce. Nevystřelil ale příliš razantně a puk schoval gólman kulich do lapačky.
     
    59:26
    Mladí Bruslaři se sice probili ve svém pásmu k puku, ale nepovedlo se jim založit útok a je z toho zakázané uvolnění.
     
    59:35
    Patrik Raček si dobře vybruslil na okraj kruhů a tvrdě vystřelil, ale jeho rána příklepem minula pravou tyčku gólmana Kulicha.
     
    59:54
    Havlíčkův Brod vyvezl puk do útočného pásma, kde už chce zápas v klidu dohrát.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí periodě zvýšil na 5:1 svou druhou trefou v utkání kapitán David Michálek a hosté už jen symbolicky upravili díky povedené akci při vlastním oslabení zásluhou Dominika Pawliczka na konečných 5:2. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Už zítra z Kotliny u hokeje na shledanou! (18:58:20)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Michálek (Benák, Beran), 28. Benák (Michálek, Beran), 29. Přibyl (Piskač, Teplý), 35. Králíček (Kopic), 45. Michálek (Vlach) – 21. Pecka (Srníček), 52. Pawliczek (Strakoš)


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Němec, Benák, Kopic, Lachman, Polák, Rubner – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Hendrych, Holenda, Veverka – J. Přibyl, Králíček, Piskač – Donda, Teplý.
    AZ Havířov: Sonnek (Dufek) – Chujac "A", Srníček, Mrowiec "C", Adámek, Ševeček, Szturc – Pecka, Pawliczek "C", Raček, Lenomar, Rzekanowski, Aulehla, Piš, Strakoš, Potočný

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jan Čížek, Petr Křivohlavý
    bahis siteleri