Gijón – Real Sociedad 5:1 (kon.)
konec
Sporting Gijón
5:1 (3:1)
Real Sociedad San Sebastian
Pátek 22.01.2016, 20:30 • Estadio Municipal El Molinón, Gijón • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si našlo cestu 23 320 hlasitě fandících diváků, se loučím. Přeji Vám hezký víkend a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (22:41:14)
     
    Je konec. Nakonec jsme překvapivě sledovali naprosto jednoznačné utkání, v němž Gijón rozprášil žalostný San Sebastian poměrem 5:1! Pro domácí celek se jedná o velmi cenné vítězství, díky němu se totiž svěřenci kouče Fernándeze alespoň do zítra odpoutali ze dna tabulky, dokonce se momentálně ani nenachází na sestupové pozici. Vstup do tohoto mače vyšel Sportingu na jedničku s hvězdičkou, už po půl minutě jej do vedení poslal Carlos Carmona, v deváté minutě to zásluhou Daniho Ndiho bylo už 2:0! Sociedad, který byl dnes v defenzivě doslova tragický, snížil zásluhou utěšené pumelice z kopačky Carlose Vely, jednobrankový rozdíl však příliš dlouho nevydržel, v samotném závěru první půle se totiž prosadil Antonio Sanabria!

    Druhá půle nabídla taktéž zajímavou podívanou, v úvodních minutách oba celky doslova zahodily některé slibně vypadající příležitost, především pak domácí Jony si netrefení zcela prázdné branky soupeře bude vyčítat. Nakonec mu to ale zas až tak vadit nemuselo, ve třiapadesáté minutě totiž čtvrtý hřebík do rakve svěřenců trenéra Sacristána přidal Antonio Sanabria a stejný hráč v úvodu závěrečné desetiminutovky utkání po povedené technické ráně dokázal zkompletovat hattrick!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ještě jedna příležitost Sportingu. Zprava míč do vápna poslal kapitán Lora, střelec hattricku Sanabria se však zdál býti přítomností kulatého nesmyslu u své kopačky překvapen a nezakončil vůbec dobře.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty!
     
    89
    Secvičený signál ale fotbalistům La Real vůbec nevyšel, přesněji řečeno jej skvěle přečetl Iván Cuéllar, který ve vzduchu přeskočil hlavičkujícího Martíneze a uzmul míč pro sebe.
     
    88
    Svěřenci Eusebia Sacristána se alespoň snaží o vstřelení druhého gólu, zhruba pětadvacet metrů od domácí svatyně byl nyní faulován Oiarzabal – následovat bude volný přímý kop.
     
    87
    Velův centr nebyl vůbec špatný, míč se stáčel někam do oblasti penaltového puntíku, kde si vzduchu nejlépe počínal Jonathas, avšak svá mířidla neměl seřízena vůbec přesně a Cuéllarovu branku vůbec neohrozil.
     
    86
    Hosté dokázali vybojovat rohový kop. Povede se jim alespoň zmírnit tento ostudný debakl?
     
    85
    S příchodem Haliloviće se hra Sportingu opět zvedla! Chorvatský supertalent rozjel i další akci domácích, když elegantní patičkou uvolnil Carmonu, jenž mu míč ihned vrátil, ovšem ve skluzu hrající kmenový hráč Barcelony na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    84
    V rozehrávce nyní naprosto zbytečně zaváhal Martínez, naštěstí pro San Sebastian si ale Sanabria míč tentokráte příliš předkopl, čehož včasným výběhem využil pozorný Rulli.
     
    83
    Litri přenesl hru na Zaldúu, který z jedničky ještě celou akci hodlal vylepšit přihrávkou na Jonathase, ten se ke kulatému nesmyslu díky dobrému zásahu Hernándeze nedostal.
    81. Antonio SANABRIA - 5:1
     
    81
    Gijón právě vstřelil branku!
    Tohle už je demolice! Hostující obrana opět předvedla špatnou poziční hru, Halilović náramně přesnou uličkou oslovil rozběhnutého ANTONIA SANABRIU, který si ve vápně míč zasekl, přehodil si jej na svou silnější pravačku a technickým pokusem okolo brankáře Rulliho zkompletoval hattrick!
     
    81
    Jejich radost málem utnul Jonathas, který si v šestnácte zpracoval míč po přiklepnutí od Parda, poté však celou akci pokazil naprosto zbytečným teatrálním pádem.
     
    80
    Na Estadio Municipal El Molinón momentálně panuje skvělá atmosféra, domácí příznivci jsou hodně slyšet a tento cenný úspěch si spolu se svými oblíbenci hodlají užít plnými doušky.
     
    79
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Jony, přichází Álex Menéndez.
     
    78
    Z něj ale Sporting nic nevytěžil, po jejich další kombinaci, která opět začala u Haliloviće, se dočkal šance na reparát. Po sérii odrazů kulatý nesmysl doskákal až do míst, kde se pohyboval Aït-Atmane, jenž akrobatickým zakončením donutil Rulliho k povedenému zákroku!
     
    77
    Halilović o sobě dal ihned vědět, když rychlým pasem započal další šanci Gijónu, na jejíž konci centroval Jony, míč nakonec vypadl z náruče dnes opravdu mizerně chytajícího Rulliho a došoural se až na rohový kop.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 1. Carmona, 9. Ndi (Carmona), 44. A. Sanabria (S. Álvarez), 53. A. Sanabria, 81. A. Sanabria (Halilović) – 37. Vela

    Karty:   14. A. Sanabria (GIJ), 21. Carmona (GIJ) – 45+3. I. Martínez (RSC), 62. Zaldúa (RSC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:12.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), L. Hernández, Meré, Isma López – Aït-Atmane, S. Álvarez (63. Mascarell) – Carmona, Ndi (75. Halilović), Jony (79. Menéndez) – A. Sanabria.
    Náhradníci: Alberto García – Menéndez, Cases, Mascarell, P. Pérez, Halilović, C. Castro.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo (45+2. Mikel González), I. Martínez, Litri – Prieto (C), Bergara (76. Pardo), Illarramendi – Vela, Jonathas, Bruma (46. Oiarzabal).
    Náhradníci: Olazábal – Mikel González, Ansotegi, D. Reyes, de la Bella, Pardo, Oiarzabal.

    Rozhodčí: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo
    bahis siteleri