Mechelen – Genk 1:1 (kon.) | Waregem – Leuven 2:2 (kon.) | Sint-Truiden – Westerlo 1:2 (kon.)
Mouscron – Lokeren 1:1 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
1:2 (0:0)
KVC Westerlo
Sobota 23.01.2016, 20:00 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická Jupiler Pro League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý sobotní večer, vítám vás u třiadvacátého kola nejvyšší belgické soutěže, Jupiler league. Dnes se střetne Sint-Truiden VV s KVC Westerlo.
     
    Sint-Truiden VV

    Sint-Truiden se nenachází na nejvyšších příčkách v soutěži. V posledních zápase se hráčům nedaří střílet branky a nejlepším střelcem je tak se čtyřmi góly Francouz Boli. Sint-Truiden se nachází až na desátém místě s šestadvaceti body a na sestupové pozice tak má náskok pouhých pět bodů.


    Posledních pět zápas:

    16.01. 2016 Charleroi – St. Truiden 0:0
    26.12. 2015 St. Truiden – Leuven 2:2
    19.12. 2015 Genk – St. Truiden 3:0
    13.12. 2015 St. Truiden – Gent 0:2
    05.12. 2015 Oostende – St. Truiden 1:2
     
    KVC Westerlo

    Westerlo se nachází na posledním místě v tabulce, ale v poslední době se tým zvedá a v novém roce se mohl radovat z výhry a připsal si tak tři důležité body za vítězství nad KV Mechelen. Největší zásluhu na zlepšující se formě má útočník Gounongbe, který vstřelil již devět branek.


    Posledních pět zápasů:

    16.01. 2016 Westerlo – KV Mechelen 3:2
    27.12. 2015 Anderlecht - Westerlo 2:1
    19.12. 2015 Westerlo – Charleroi 2:1
    16.12. 2015 Westerlo – Club Bruggy 0:2 (pohár)
    11.12. 2015 Westerlo – Genk 0:0
     
    Poslední tři vzájemné zápasy:

    19.09. 2015 Westerlo – St. Truiden 0:3
    19.01. 2014 St. Truiden – Westerlo 3:2
    03.09. 2013 Westerlo – St. Truiden 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Sint-Truiden VV: Dutoit – Rherras, Fernandes, Erichot, Dussaut – Mahlangu, Angban, Cuevas, Schoofs – Tchité, De Sart
    Náhradníci: De Winter – Hendrickx, Boli, Soumahoro, Bagayoko, Allan, Kotysch
    Trenér: O'Loughlin

    KVC Westerlo: van Landemdonck – Apau, Schuermans, Daems, Cools – Henkens, Hyland, Molenberghs – Mustoe – De Cuelaer, Gounongbe
    Náhradníci: van Hout – Koffi, Aoulad, Verschueren, Ruyssen, Vercauteren, Višnakovs
    Trenér: Peeters

    Rozhodčí: Delacour – Lesceux, Divincenzo.
     
    -5
    Hráči již přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí ve žlutých dresech rozehráli první polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se k míči dostal na středu Cuevas, který přichází o míč po souboji s Hylandem.
     
    3
    Také hosté se poprvé dostali na útočnou polovinu. Henkens prošel po pravém kraji až k vápnu domácího celku, tam ale přichází o míč po kontaktu s Erichotem.
     
    4
    Mahlangu chtěl najít rychlou přihrávkou po lajně Tchitého. Ten je však velmi těsně bráněn a k míči se vůbec nedostal.
     
    5
    Další dlouhá přihrávka na De Sarta. Domácí útočník však byl pomaleji u míče než hostující brankář, který si vyběhl na hranici vápna a bere si míč pro sebe.
     
    6
    Hostující tým vyzkoušel také dlouhou přihrávku za obranu. Hyland však poslal velmi prudký pas a míč končí až u Dutoita.
     
    7
    První faul v zápase provedl Angban a hosté tak mohou poslat centr do vápna domácího celku.
     
    8
    Míč si vzal na rozehrávku Henkens. Jeho pas však končí jen na zadní tyči, kde je připravený Dutoit a chytá míč do rukavic.
     
    9
    Další faul ve středu pole předvedl De Sart a domácí se tak znovu budou muset vrátit až do svého vápna.
     
    10
    Centru se znovu ujal Henkens. Nyní však byl jeho centr povedenější, ale domácí brankář si vyběhl a s výskokem chytá.
     
    11
    Už už se mohl hnát do samostatného úniku De Ceulaer. Hostující útočník si však nepohlídal ofsajdovou linii a rozhodčí ho zastavuje.
     
    12
    Hostující hráči se pouští do napadání rozehrávky soupeře a nyní se jim to vyplatilo, když míč sebral na půlící čáře Cools. Cools ihned chtěl vysunout Gounongbeho do úniku, ale jeho přihrávka končí jen na kopačce Erichota.
     
    13
    Hyland chtěl uvolnit spoluhráče na pravé straně. Ten však nepochopil jeho úmysl a za míčem se nerozběhl a ten tak končí mimo hrací plochu.
     
    14
    Faul nyní předvedl také Cools a domácí mají šanci na rozehrávku rychlé útočné akce.
     
    15
    Míč se ale po kombinaci ve středu pole dostal až k Tchitému, který je však nachytán v ofsajdovém postavení a přesný rozhodčí zastavuje hru.
     
    17
    Domácí kapitán je tvrdě faulován v blízkosti pokutového území a domácí tak mají jedinečnou příležitost ohrozit branku soupeře.
     
    18
    Míč poslal do vápna Cuevas. Jeho vysoký pas končí jen u Apaua, který se rychle zbavuje míče před dobíhajícím Schoofsem.
     
    19
    De Sart byl znovu volný na pravém kraji. Míč mu však přiběhl vzít hostující obránce Daems, který odkopává míč do zámezí.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry jsme větší šanci neviděli a stále čekáme na větší tlak od jednoho z týmů.
     
    21
    Domácí brankář leží na trávníku a po špatném doskoku to sním nevypadá dobře. Po krátkém ošetření se znovu pokračuje ve hře.
     
    22
    Dutoit je znovu ošetřován a mezitím se intenzivně rozcvičuje náhradní domácí gólman De Winter. Dutoit to ale zkusí a nyní se už pokračuje ve hře.
     
    24
    Centr z volného přímého kopu poslal do vápna domácího celku Henkens. Jeho míč se dostal do klubka hráčů před Dutoitem. Erichot si udělal místo a odklízí míč z nebezpečné pozice.
     
    25
    Mahlangu je zastaven zatáhnutím za dres a také na druhé straně je nebezpečná situace, která ale končí jen hlavičkou prvního bránícího hráče.
     
    26
    První rychlejší akce na hostující straně. Míč převzal v blízkosti vápna De Ceulaer a z první vystřelil jen do boční sítě.
     
    27
    Hosté se ujímají aktivity a kombinují ve středu pole. Domácí tým vyčkává na rychlý protiútok.
     
    28
    Ten nyní přišel. Schoofs poslal do úniku po levé straně Tchitého. Ten však nezpracovat přihrávku do běhu a o míč přichází.
     
    29
    Gounongbe byl proti dvěma protihráčům na své polovině. Poradil si velmi dobře, když si dal míč mezi hráče a nechal se faulovat.
     
    30
    Domácí obránce Daems poslal na zem De Sarta a vidí první žlutou kartu v zápase.
     
    31
    Po závaru před hostující brankou se dostal k míči Schoofs, který ale vybíhal z ofsajdu a rozhodčí znovu velmi přesně pískají.
     
    32
    Cuevas si našel odražený míč na středu vápna a z nepřipravené pozice vypálil. Jeho pokus ale končí daleko na tribuně za brankou.
     
    33
    Gounongbe přidal hodně svému pádu po kontaktu s Erichotem a vybojoval nebezpečnou situaci na levé straně od domácí branky.
     
    34
    K míči se znovu postavil Henkens a ani na třetí pokus nenašel ve vápně svého spoluhráče. Míč se dostal jen na hlavu Fernandese, který hlavičkuje ven z vápna.
     
    35
    Mustoe přejel skluzem Schoofse a rozhodčí ho velmi razantně napomíná. Také domácí mají šanci poslat míč do vápna soupeře.
     
    37
    Tento centr byl už mnohem nebezpečnější. Pas Cuevase z pravé strany dorazil až k Tchitému, který je ale velmi těsně bráněn a zakončuje jen velmi slabě.
     
    38
    De Sart šel příliš ostře do hlavičkového souboje a fauluje tak Daemse, který ze souboje odlétl. Hosté tak mohou v klidu rozehrát.
     
    39
    Obrovská šance a hostující straně. K míči se dostal po prodloužení od Hylanda De Ceulaer a měl před sebou jen branku a brankáře. Míč však z voleje napálil jen nad domácí branku.
    39.
     
    40
    Nyní se hodně vzteká De Sart a reklamuje faul ve vápně na svojí osobu, když ho poslal k zemi před převzetí míče Schuermans. Rozhodčí je ale klidný a nechává pokračovat ve hře.
     
    42
    V závěru poločasu jdou aktivnějším týmem hosté a vybojovali si také rohový kop po teči od Apaua, který poslal míč za brankovou lajnu.
     
    43
    K ničeho nic mohli jít hosté do vedení, když se zcela sám zjevil před Dutoitem De Ceulaer. Domácí gólman ale vytáhl famózní zákrok a zachraňuje svůj tým.
    43.
     
    44
    V závěru poločasu se přece jen hra rozproudila. K další střele se dostal z hranice vápna domácí Angban, který ale míří vysoko nad.
     
    45
    Zřejmě poslední akci v prvním poločase předvedli domácí hráči. K míče se dostal De Sart, který chtěl ještě posunout míč na Tchitého. Míč se však dostal jen na kopačku Daemse, který posílá míč daleko od své branky.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Domácí Sint-Truiden hraje po prvním poločase na svém stadionu s Westerlem bez branek. Největší šanci spálil hostující De Ceulaer, který byl zcela sám před brankou. Domácí brankář Dutoit ho však skvělý reflexivním zákrokem vychytal a tak je po prvním poločase stav bezbrankový.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Angban, přichází Soumahoro.
     
    47
    Hosté v bílé kombinaci dresů rozehráli druhý poločas dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se dostal k míči Hyland, který ale přichází i míč skluzem Cuevase.
     
    48
    První centr do vápna obstaral Henkens. V šestnáctce domácího celku, ale nebyl jediný hráč hostů a tak se míče ujal Erichot.
     
    50
    Velmi aktivně do druhé půle vlétl De Ceulaer, který přesprintoval protihráče a hnal se do vápna. Míč mu však uniká do zámezí a útočník domácího celku tak ani nezakončil.
     
    51
    Hostující tým se dostal také poprvé v druhém poločase k blízkosti vápna soupeře. Ne na dlouho, když si míč předkopl až příliš od sebe Henkens a přichází o míč.
     
    52
    Po souboji ve středu pole se dostal do nefotbalové pozice Hyland a Schoofsem. Oba se však bez ošetření zvedají z pažitu a může se pokračovat ve hře.
     
    54
    Hostující brankář zachraňuje svůj tým! Sám před něj se dostal domácí De Sart, který byl ale v těžké pozici a nedokázal prostřelit brankáře.
     
    55
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Nyní už to však domácímu celku vyšlo a jdou do vedení. Van Landendonck vyběhl proti Tchitému, který ještě poslal míč před branku na MAYE MAHLANGUA, který už zcela sám poslal míč do branky.
    55. MAHLANGLU - 1:0
     
    56
    Hosté po obdržené brance jdou bezhlavě do útoku a vybojovali rohový kop po tečované střele Hylanda.
     
    57
    Míč se po rohovém kopu dostal až na hranici vápna, kde byl Henkens. Jeho přihrávku měl dostal do vápna De Ceulaer. Na poslední chvíli ale zakročil Erichot.
     
    58
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Hosté po obdržené brance rychle odpovídají a srovnávají skóre na 1:1. Po pravé straně pronikl do vápna BEMJAMIN DE CEULAER a střelou pod padajícím Dutoitem posílá míč do sítě.
    58. De CEULAER - 1:1
     
    60
    Po hodině máme znovu vyrovnaný stav a oba týmy dávají do hry sto procent. Cools nyní až příliš přibrousil Cuevase a fauluje ho.
     
    62
    Po levé straně se dostal do vápna hostující Apau, který chtěl akci ještě vyšperkovat přihrávkou na volného Hylanda ve vápna. Míč včas posílá do zámezí Erichot.
     
    63
    Hosté nyní tlačí soupeře. Další rohový kop vybojoval Henkens. Sám se také postavil k rozehrávce. Míč však končí jen v rukavicích brankáře.
     
    64
    Ou ta letěla. a třiceti metrech se dostal k míči Mahlangu a velmi tvrdou střelou orazítkovat břevno hostující branky. Van landendonck byl bez šance na zákrok.
     
    65
    Hosty znovu zachraňuje ve vápně Daems, který vykopává míč z brankové lajny po střele De Sarta,
     
    66
    Domácí jdou s míčem do branky a další gól je na spadnutí. Následující centr se dostal na hlavu Tchitého, který hlavičkuje jen nad.
     
    68
    Hosté mohou nyní lehce uklidnit hru a kombinují ve středu pole. Navíc zůstává na několik desítek vteřin ležet po souboji Cools a hra je přerušena.
     
    69
    Van landendonck čaruje v hostující brance. Nejdříve posunul míč před hlavou De Sarta a poté vyráží skvělým zákrokem pokus Schoofse.
     
    70
    Také domácí tým se nyní pokouší uklidnit hru a pokračuje v kombinace. Přihrávky došly až do vápna hostů, kde se ale k míči nedostal Tchité.
     
    71
    Cuevas nyní upadl po souboji u vápna hostů. Rozhodčí však neposoudil kontakt jako faul a tak se může pokračovat ve hře.
     
    72
    Gounongbe se dostal s míčem až na hranici vápna a tak jde po kontaktu s bránícím hráčem k zemi a rozhodčí píská pokutový kop.
     
    73
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    K míči se postavil sám faulovaný FREDERIC GOUNONGBE a střelou do protipohybu brankáře posílá míč do sítě a posouvá tak svůj tým do vedení.
    73. GOUNONGBE - 1:2
     
    75
    Také na druhé straně se přitvrzuje a domácí budou rozehrávat volný přímý kop z blízkosti vápna soupeře.
     
    76
    K míči se postavil tradičně Schoofs. Jeho pokus je ale zblokovaný na rohový kop. U míče ta zůstávají domácí.
     
    77
    Rohový kop domácího celku není vůbec nebezpečný. Na zadní tyči si na míč počkal hostující brankář a chytá ho do rukavic.
     
    78
    Domácí se ale nevzdávají a střelou, která končí znovu mimo branku budou rozehrávat další pokus od rohového praporku.
     
    79
    Ani druhý pas v řadě z čtvrtkruhu se nedostal k zakončení. Míč si bere znovu hostující brankář, který dnes podává skvělý výkon.
     
    80
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Tchité, přichází Boli.
     
    81
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází De Caulaer, přichází Vercauteren.
     
    82
    Domácí Sint-Truiden má zhruba deset minut, aby vstřelením branky si vybojovalo nerozhodný výsledek a tím i jeden bod do tabulky.
     
    83
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází De Sart, přichází Allan.
     
    84
    Henkens se probojoval až do vápna, kde mu ale míč odskakuje mimo hrací plochu a rozhodčí u branky signalizuje odkop od hostující branky.
     
    85
    Domácí Schoofs prošel až do vápna, kde chtěl poslat míč před Van Landendoncka. Míč však tečuje na rohový kop Daems.
     
    86
    Ani další rohový kop v řadě domácím úspěch nepřinesl. Vysoký centr se dostal na zadní tyč, kde byl připravený Apau a míč jen pouští do zámezí.
     
    87
    Hosty znovu drží brankář. Volný přímý kop poslal přímo na branku Cuevas. Jeho přímé ohrožení branky promáchl Schuermans a Van Landendonck musel držet míč před brankovou lajnou.
     
    88
    Hosté šetří čas. Rozehrávka Hylanda končí jen u Erichota. Hosté však zvládli vybojovat míč při rozehrávce domácího celku a pokračují v držení míče.
     
    89
    Domácí se hnali do přečíslení. Míč se dostal na hranici vápna, kde byl sražený Boli. Míče se však ujal Cuevas a Daems musel míč odvrátit na rohový kop.
     
    90
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Molenberghs, přichází Koffi.
     
    90+1
    Domácí se nemohou dostat do závěrečného tlaku a míč drží míč daleko od své branky.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavuje v druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    A mohlo být vyrovnáno. Jeden na jednoho to nyní měl ve vápně Allan, ale jeho pokus jde jen do kopaček bránícího hráče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Domácí Sint-Truiden nakonec odchází ze svého stadionu poražen, když Westerlo otočilo průběh utkání a zvítězilo 2:1. O první branku se postaral v čtyřiapadesáté minutě Mahlangu, když poslal míč pod padajícím brankářem a poslal svůj tým do vedení. Za tři minuty ale srovnat De Ceulaer střelou po samostatné akci. Konečné skóre dal utkání brankou z pokutového kopu Gounongbe, který neměl problém nařízenou penaltu proměnit.
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 10:5.
    Střely mimo: 7:3.
    Rohy: 9:2.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 17:15.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:57:21)

    Vít Schück

    Branky: 55. Mahlanglu – 58. Ceulaer, 73. Gounongbe (pen.)

    Karty:   30. Daems (WES)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:15.
    Sint-Truiden VV: Dutoit – Rherras, Fernandes, Erichot, Dussaut – Mahlangu, Angban (46. Soumahoro), Cuevas, Schoofs – Tchité (80. Boli), De Sart (83. Allan)
    Náhradníci: De Winter – Hendrickx, Boli, Soumahoro, Bagayoko, Allan, Kotysch
    Trenér: O'Loughlin

    KVC Westerlo: van Landemdonck – Apau, Schuermans, Daems, Mustoe – Cools – Henkens, Hyland, Molenberghs (90. Koffi) – De Cuelaer (81. Vercauteren), Gounongbe
    Náhradníci: van Hout – Koffi, Aoulad, Verschueren, Ruyssen, Vercauteren, Višnakovs
    Trenér: Peeters

    Rozhodčí: Delacour – Lesceux, Divincenzo
    bahis siteleri