Novokuzněck – Viťaz 2:3 (kon.) | Omsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Dynamo Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Barys – Nižněkamsk 1:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Ufa 5:3 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 6:2 (kon.)
Toljatti – Kazaň 1:0 (1:0 po s.n.) | N.Novgorod – Jokerit 5:6 (0:2 po s.n.) | Petrohrad – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
Čerepovec – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Riga – Minsk 0:3 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 25.01.2016, 14:30 • Sport Complex • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Marek Kvapil (Nižněkamsk) 0 + 0, 1 střela, 11:51 min. na ledě
    Ján Laco (Astana) 27 zákroků, 29 střel, 93,1 % úspěšnost, 2 obdrž. góly (16:59:01)
     
    Domácím už se v hektickém závěru utkání nepodařilo vyrovnat a hosté si tedy udržují šanci na play-off, díky výhře v Astaně. Nutno konstatovat, že oba soupeři dnes byli vyrovnaní a těžko rozhodovat, kdo by si zasloužil zvítězit. Astana ještě bude muset zabrat, aby si zajistila postupovou pozici. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Barys získal možnost vzít si timeout, čehož také využívá. Poslední šance na vyrovnání se blíží.
     
    59:06
    Barys se odhodlal ke hře bez brankáře, takže Laco opouští klec a domácí budou hrát v šesti.
     
    58:30
    To je pro domácí poměrně velký šok krátce před koncem základní hrací doby a budou mít hodně složité na současný vývoj utkání nějakým způsobem zareagovat.
     
    58:03
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté se opět dostávají do vedení! Prosazuje se IGOR POLYGALOV. Asistence: Igor Volkov, Jegor Milovzorov.
     
    56:30
    Na druhé straně kluziště se ani nadvakrát nedokázal prosadit Vadim Krasnoslobodcev, takže stav utkání zůstává vyrovnaný 1:1.
     
    56:00
    Nižněkamsk se konečně osmělil a připisuje si třetí střelecký pokus na brankáře Laca ve třetí třetině. Postaral se o něj ruský útočník Michajl Žukov.
    Český obránce Michal Kempný inkasoval minulý týden v zápase s Astanou ostrý úder od Ryspajeva! Zasloužil by si kazašský útočník dodatečný trest?

    Michal Kempný inakasoval minulý týden v zápase s Astanou hodně ostrý úder od Ryspajeva. Mladý kazašský útočník Kempného...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 25. leden 2016
     
    55:00
    Celkový počet vhazování už je také vyrovnaný a momentálně se oba týmy dělí o 31 vyhraných vhazování ze 62 pokusů.
     
    54:30
    Hosté se v prozatímním průběhu třetí třetiny dostali ke dvěma střelám. O tu první se postaral Ryan Stoa a druhý pokus před malou chvílí obstaral dnešní první střelec Nikita Ščitov.
     
    53:44
    Astana právě vstřelila branku!
    Přeci jen se domácí dočkávají zaslouženého vyrovnání, protože hosté ve třetí části hry zatím vůbec nic nepředvedli. Po přihrávce Dustina Boyda se trefuje KEVIN DALLMAN. Asistence: Dustin Boyd.
     
    52:08
    Hosté se ubránili i v dalším oslabení, což jim v dnešním zápase jde skutečně nadprůměrně. Možná to je způsobeno i nepříliš kvalitní přesilovkou v podání Astany.
     
    51:30
    Ke střele se dostal hned nadvakrát obránce Roman Savčenko, ale ani jeden z jeho pokusů neskončil za zády gólmana Lisutina, který již pokryl 31 domácích pokusů.
     
    51:00
    Hosté prozatím ve třetí třetině vyprodukovali pouze jednu střelu na branku a vzhledem k aktuální situaci a počtu sil na ledě to nevypadá na vylepšení.
     
    50:08
    Neftěchimik je opět vyloučen, když si na dvě minuty odejde odpočinout Ryan Stoa za podražení.
     
    49:00
    Ve třetí třetině si zatím oba týmy vedou velice vyrovnaně na vhazování, o čemž svědčí bilance 5:5.
     
    48:30
    Domácí tlačí na Neftěchimik, ale brankář Lisutin zatím odolává všem střeleckým pokusům. Nyní se o další dva postarali Nigel Dawes a Brandon Bochenski.
     
    47:00
    První pokus na branku ve třetí třetině si připsal útočník hostů Ryan Stoa, který je tedy nyní spolu s Milovzorovem nejaktivnějším střelcem v dresu Neftěchimiku.
     
    46:08
    Hosté v plném počtu. Jevgenij Grigorenko se vrátil na hrací plochu, takže domácí nevyužili přesilovou hru k vyrovnání.
     
    45:30
    Domácí zasypali hostujícího gólmana sprškou střel, ale ani pokusy Dallmana či Starčenka se neujaly.
     
    44:08
    Ivan Lisutin dostává dvě minuty za podražení protihráče. Trest si za brankáře odpyká Jevgenij Grigorenko.
     
    44:00
    Třetí třetina nám zatím nenabízí úplně nejzábavnější hokej, když domácí se snaží o vyrovnání, zatímco hosté spoléhají spíše na bránění výsledku.
     
    43:30
    Kulikov sice své první vhazování ve třetí třetině prohrál, nicméně od té doby je stoprocentní a dvakrát si poradil s Chudjakovem.
     
    43:00
    Třetí střelu v závěrečné třetině si vyzkoušel Vadim Krasnoslobodcev, ale ani on nedokázal zaskočit skvěle chytajícího Lisutina.
     
    42:00
    První hity si ve třetí třetině připsali hostující Jeff Taffe a domácí Konstantin Puškarjov.
     
    41:30
    I další vhazování se více povedlo domácím a vítězně z něho odešel Maxim Chudjakov, který předčil Igora Polygalovova.
     
    41:00
    Barys na úvod svého soupeře přivítal střelbou. První pokusy na branku vyslali ve třetí třetině Nigel Dawes a Mike Lundin.
     
    40:10
    Úvodní vhazování vyhrál Dustin Boyd nad Pavlem Kulikovovem a hrát mohou domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dlouho to vypadalo, že se ani v druhé třetině nedočkáme úvodní branky, leč nakonec přeci jen na samém konci padla. Postaral se o ni obránce hostů Nikita Ščitov, který využil přesilovou hru. Nutno konstatovat, že hosté hrají o něco lépe a svého soupeře prozatím přestříleli. Astana bude muset přidat, protože jinak dnes odejde poražena. Třetí třetina začne přibližně v 16:15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté se na konci třetiny prosazují díky přesilové hře po faulu Dawese. O první branku dnešního klání se přesnou střelou postaral kapitán NIKITA ŠČITOV. Asistence: Jevgenij Grigorenko, Jeff Taffe.
     
    38:44
    Nigel Dawes podrazil svého soupeře, za což si odchází odpočinout na dvě minuty a v závěru druhé třetiny mají hosté výhodu další přesilové hry. Uvidíme, zda s ní naloží lépe než s předchozí.
     
    37:00
    Ke střele se opět dostali hostující hráči. Pozorný Laco musel čelit pokusům Jeffa Taffea a podruhé v této třetině na něho zamířil i Ryan Stoa.
     
    35:30
    O pozici nejčastěji blokujícího hráče se díky skvělé práci v obraně dnes prozatím dělí Kevin Dallman a Denis Kuzmin. I díky vynikající práci obou těchto mužů zatím žádná branka nepadla.
     
    34:15
    Hosté se dostali k dalším dvěma střelám, kdy pozornost Jána Laca prověřili Jeff Taffe a Jevgenij Grigorenko.
     
    33:30
    Domácí hrají hodně od podlahy, což hosté zatím pociťují. Astana totiž vytáhla již dvanáct bodyčeků a hosté konkurovali pouze polovinou z tohoto čísla.
     
    32:40
    Po více než polovině základní hrací doby jsme na hřišti nejčastěji sledovali domácího obránce Kevina Dallmana, zatímco u hostů to byl hlavně Jevgenij Rjasenskij.
     
    32:00
    Po delším časovém úseku se domácím opět podařilo vyhrát vhazování, ale v předchozích minutách v této činnosti opět dominovali hosté, stejně jako tomu bylo po celou první třetinu.
     
    31:16
    Domácí v plném počtu. Ani další přesilová hra nepřinesla úvodní gól dnešního klání a zatím to nevypadá na žádné velké gólové hody, jaké vzájemná utkání těchto dvou soupeřů v minulosti přinesla.
     
    31:00
    Hosté zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu, z čehož se podařilo vyprodukovat několik střel, ale ani Bondarev, Sergejev či Zdunov se nedokázali prosadit.
     
    30:00
    Předchozí tři vhazování se podařilo vyhrát hostujícím hokejistům, kteří už se vzpamatovávají z převahy domácích v této herní činnosti.
     
    29:16
    Roman Savčenko zahákoval svého protivníka, takže nabízí dvouminutovou přesilovou hru hostům.
     
    29:00
    Dnešní utkání sleduje 5562 diváků.
     
    27:46
    Hosté v plném počtu. I další oslabení se podařilo Neftěchimiku ustát bez úhony, takže může pokračovat ve snaze o přiblížení se play-off. Několikrát se brankáře pokusil ohrozit Brandon Bochenski, ale ani jednou si na něho nepřišel.
     
    27:20
    Obrana hostujícího celku si ale vede v oslabení velice dobře, takže domácí nemohou vstřelit tolik potřebný úvodní gól utkání.
     
    26:30
    Domácí jsou nezastavitelní, co se vyhraných vhazování týká. Ke skvělému Bochenskému se připojil i Maxim Chudjakov, který vyhrál dvě ze tří vhazování ve druhé třetině.
     
    26:00
    Ke střele se dostal domácí útočník Roman Starčenko, ale ani tento střelec se nedokázal prosadit, takže stav prozatím zůstává bezbrankový.
     
    25:46
    Ale hosté se dlouho v plném počtu neudrželi, protože na dvě minuty si odchází sednout Jevgenij Grigorenko, který se provinil sekáním.
     
    24:55
    Hosté v plném počtu. Ani vyhraná vhazování domácím nepomohla ke vstřelení vedoucí branky.
     
    23:45
    Další dvě vhazování pro domácí, kdy si asi nejlépe vede Brandon Bochenski, což se projevuje i v právě probíhající přesilové hře.
     
    23:30
    Ke střele se propracoval útočník Brandon Bochenski, ale hostující brankář se nenechal zaskočit a jeho pokus si pohlídal.
     
    23:00
    Domácí se na vhazování zřejmě zaměřili a nyní vyhráli již 4 ze 6 pokusů v rámci druhé třetiny, což je obrovský rozdíl oproti první třetině, kdy vhazování vyhrávali hosté jako na běžícím pásu.
     
    22:55
    Alexander Kitarov vyhodil puk mimo hrací plochu, za což je potrestán dvěma minutami za zdržování hry.
     
    22:30
    Ve druhé třetině se zatím snaží domácí zlepšit na vhazování, což se jim celkem daří a k vyhranému Boydovu buly se přidal i St. Pierre proti Žukovovi. Ovšem vhazování mezi Bochenskim a Polygalovem skončilo šťastněji pro hostujícího forvarda.
     
    22:00
    Druhá třetina začala poměrně slušnou útočnou aktivitou na obou stranách, kdy za domácí prověřil gólmana obránce Roman Savčenko, zatímco hosté vyzkoušeli pozornost Laca díky střelám Ryana Stoa a již v první třetině nejaktivnějšího střelce Jegora Milovzorova. Ani jeden pokus se však neujal.
     
    20:30
    V první třetině byli hosté mnohem lepší na vhazování, když se jim podařilo vyhrát 12 z 19 pokusů. První třetinu však začali lépe domácí, když Dustin Boyd na vhazování zvítězil proti Pavlu Kulikovovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Igor Volkov včera oslavil narozeniny, takže má dnes o to větší motivaci

     
    V první třetině jsme nepozorovali nikterak krásný hokej, ale na druhou stranu se urodil 23 střeleckých pokusů na branku, kdy domácí vystřelili 10x, zatímco hosté se o branku pokusili 13x. Brankáři obou celků jsou však spolehliví, takže se stále můžeme těšit na první vstřelenou branku dnešního zápasu. Dočkáme se jí ve druhé třetině? To můžete společně s námi zjistit přibližně v 15:25.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Na konci třetiny jsou ještě souběžně vyloučeni Ryan Stoa za sekání a Maxim Semjonov za hrubost.
     
    19:10
    Tak přeci jen se hosté dostali do tlaku, ze kterého pramenilo i několik střeleckých pokusů. Jeden na branku vyslal i jediný český zástupce Marek Kvapil, který prověřil v domácí brance jediného slovenského zástupce Jána Laca. Jako vítěz prozatím odešel brankář.
     
    18:20
    Na to, že se jedná o souboj, který by měl být pro Nižněkamsk důležitý v boji o play-off, zatím příliš dnešní klání nevypadá. Hosté se sice snaží, ale momentálně nejsou lepším týmem.
     
    17:00
    Ke střele se propracoval domácí Konstantin Puškarjov, ale ani jeho druhá střela v dnešním utkání si cestu za záda Ivana Lisutina nenašla.
     
    16:44
    Domácí v plném počtu. Hostům se jejich první přesilová hra v utkání vůbec nepodařila, takže domácí se mohli s přehledem ubránit.
     
    15:20
    Domácí se zatím při oslabení brání celkem obstojně, takže hostující útočnou vozbu nepouští do žádných střel na branku.
     
    14:44
    Vadim Krasnoslobodcev se provinil faulem kolenem, takže v první přesilové hře budeme moci sledovat i hostující tým.
     
    13:15
    Nyní nesledujeme příliš atraktivní podívanou a ani jeden z týmů se nedokáže propracovat do vyložené brankové příležitosti.
     
    12:30
    Domácí ještě pokračovali v tlaku, ale neujala se ani střela Romana Starčenka, proti níž bez potíží zasáhl zatím poměrně jistě chytající Ivan Lisutin.
     
    11:53
    Neftěchimik Nižněkamsk se dokázal ubránit velice dlouhé přesilovce domácích 5 na 3, což jistě hostům vlije novou sílu do žil.
     
    11:00
    Domácí nyní zasypávají hosty střelami, ale Ivan Lisutin stále odolává velkému tlaku. Prosadit se nedokázal ani Konstantin Puškarjov.
     
    10:20
    Hostujícího brankáře v přesilové hře prověřil obránce Mike Lundin, ale jeho střelu za svá záda Lisutin nepropustil, takže se domácí musí snažit dále.
    Dominik Kubalík je suverénně nejlepším střelcem Tipsport extraligy! Dokázal by se plzeňský střelec prosadit i v KHL?

    Dámy a pánové, toto je nejlepší střelec Tipsport extraliga DOMINIK KUBALÍK z HC Škoda Plzeň! Co na jeho výkony říkáte?

    Zveřejnil(a) Hokej dne 18. leden 2016
     
    09:53
    Tak to je pro hosty velká nepříjemnost! Na dvě minuty si jde odpočinout i klíčový obránce Andrej Sergejev, takže domácí si zahrají výhodu 5 proti 3.
     
    09:30
    Ke střele se dostal domácí Kevin Dallman, nicméně Lisutin je prozatím hodně pozorný.
     
    09:09
    Vysokou holí fauloval Pavel Kulikov, který si tedy odsedí další dvouminutový trest pro hosty. Astana má další možnost k prosazení se v přesilové hře.
     
    08:25
    Domácí odpověděli střelou obránce Maxima Semjonova, nicméně tento pokus Lisutina nezaskočil.
     
    07:40
    Hosté se po delší době propracovali do několika střeleckých pozic, nicméně ani Stoa a následně ani Kitarov se nedokázali prosadit.
     
    06:20
    V hostujícím celku je prozatím nejčastěji vidět obranná dvojice Andrej Sergejev, Jevgenij Rjasenskij, která se na ledě vyskytuje nejčastěji, což bylo ovlivněno i nasazením při oslabení.
     
    05:40
    Zatím nesledujeme příliš ofenzivních akcí, o čemž svědčí i dosavadní počet střel na branku, který činí dvě na každé straně.
     
    04:31
    Hosté jsou v plném počtu a domácí přesilové hře se poměrně bez obtíží dokázali ubránit.
     
    04:10
    Nyní už se domácím podařilo vyhrát několik vhazování, takže hosté měli potíže. Ke střele se propracoval Brandon Bochenski, ale Lisutin jeho ránu dokázal zkrotit.
     
    03:40
    Základem obrany Neftěchimiku bylo vyhrané vhazování, které předvedl Ryan Stoa. Domácí se zatím nemohou usadit v útočném pásmu, aby zasypávali hosty smrští střel v přesilové hře.
     
    02:31
    Na dvě minuty si za nesportovní chování odchází odpočinout hostující Igor Volkov, takže Nižněkamsk se bude muset dnes poprvé bránit.
     
    02:20
    Ke střele natáhl hostující obránce Nikita Ščitov, ale slovenského brankáře Laca neohrozil.
     
    01:45
    Během krátké doby jsme měli možnost sledovat střelu na branku od hostujícího Jegora Milovzorova, zatímco na druhé straně pozornost Lisutina prověřil Vadim Krasnoslobodcev
     
    00:39
    Pavel Kulikov si zatím na vhazování nevede špatně, když proti Maximu Chudjakovovi dokázal zvítězit, ale ve druhém souboji už ho Dustin Boyd v této dovednosti dokázal přetlačit a získal kotouč pro svůj tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Téměř vše je připraveno k zahájení a utkání za malou chvilku začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Barys Astana: Laco (Polujektov) – Dallman (A), Lundin, Semjonov, Lipin, Savčenko, Trjasunov, Lobanov – Bochenski (C), Boyd, Dawes – Puškarjov, Chudjakov, Krasnoslobodcev – Starčenko (A), Romanov, St. Pierre – Voroncov, Solarev, Rudenko, Asetov

    Neftěchimik Nižněkamsk: Lisutin (Sudnicin) – Rjasenskij, Sergejev, Ščitov (C), Kuzmin, Jevsejenkov, Bondarev, Bryncev – Milovzorov, Volkov, Polygalov (A) – Grigorenko, Taffe, Sexton – Žukov (A), Kvapil, Stoa – Porjadin, Kulikov, Kitarov, Zdunov

    Rozhodčí: Vasilev, Olenin – Parfjonovo, Sysujev.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Kvapil – 51 zápasů, 11 gólů, 22 asistencí – 33 bodů, 19 trestných minut

    Ján Laco – 38 zápasů, 16 výher, 91,6 % zákroků, 2.63 obdržených gólů/zápas.
     
    Vzájemné zápasy

    Poslední vzájemný zápas těchto dvou celků se odehrál 30. srpna 2015 a na domácím ledě si Nižněkamsk se svým soupeřem poradil hladce 5:2. Předešlé setkání proběhlo v říjnu 2014 a Astana doma vyhrála až po samostatných nájezdech, když v normální hrací době utkání skončilo přestřelkou 5:5. Ani předešlý zápas nebyl chudý na góly, když skončil 4:4 a rozhodující branka Astany opět padla v nájezdech.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Hostující Nižněkamsk je na deváté pozici Východní konference a na postupovou osmou příčku mu chybí pět bodů. Z 52 zápasů získali hokejisté Neftěchimiku 72 bodů za 17 výher, 5 vyhraných prodloužení, 11 prohraných prodloužení a 19 proher. Ve venkovních utkáních není Nižněkamsk příliš jistý v kramflecích. Z 26 venkovních zápasů Nižněkamsk vyhrál v pouhých šesti připadech v normální hrací době a třikrát po prodloužení.
     
    Barys Astana

    Domácí celek se nachází na sedmé příčce zajišťující postup do play-off Východní konference se ziskem 78 bodů za 20 výher, 6 výhraných prodloužení, 6 proher v prodloužení a 21 porážek. V domácím prostředí si Astana vede výborně, když je na samotném čele Východní konference se ziskem 57 bodů za 15 výher, 6 vyhraných prodloužení a sedm proher.
     
    V dalším utkání Kontinentální hokejové ligy se spolu utkají týmy Barys Astana a Neftěchimik Nižněkamsk. Oba týmy zatím stále reálně uvažují o postupu do play-off Východní konference.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Pavel Černý

    Branky a nahrávky: 54. Dallman (Boyd) – 40. Ščitov (Grigorenko, Taffe), 59. Polygalov (Volkov, Milovzorov)


    Barys Nur-Sultan: Laco (Polujektov) – Dallman (A), Lundin, Semjonov, Lipin, Savčenko, Trjasunov, Lobanov – Bochenski (C), Boyd, Dawes – Puškarjov, Chudjakov, Krasnoslobodcev – Starčenko (A), Romanov, St. Pierre – Voroncov, Solarev, Rudenko, Asetov
    Neftěchimik Nižněkamsk: Lisutin (Sudnicin) – Rjasenskij, Sergejev, Ščitov (C), Kuzmin, Jevsejenkov, Bondarev, Bryncev – Milovzorov, Volkov, Polygalov (A) – Grigorenko, Taffe, Sexton – Žukov (A), Kvapil, Stoa – Porjadin, Kulikov, Kitarov, Zdunov

    Rozhodčí: Vasilev, Olenin – Parfjonovo, Sysujev

    Diváci: 5562
    bahis siteleri