Novokuzněck – Viťaz 2:3 (kon.) | Omsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Dynamo Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Barys – Nižněkamsk 1:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Ufa 5:3 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 6:2 (kon.)
Toljatti – Kazaň 1:0 (1:0 po s.n.) | N.Novgorod – Jokerit 5:6 (0:2 po s.n.) | Petrohrad – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
Čerepovec – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Riga – Minsk 0:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 25.01.2016, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný hokejový večer dámy a pánové, zdravím Vás u sledování hokejové KHL!
    Společně se dnes zaměříme na zápas lotyšského celku Dinamo Riga a běloruského Dinamo Minsk! Přeji příjemné počtení.
     
    Slušelo by se začít s představením domácího celku, tak tedy směle do toho! Domácí Dinamo Riga nezažívá sezónu, po které by v Lotyšsku měly vypuknout velké oslavy, protože už to tak vypadá, že play-off se stává tak maximálně utopickým snem. Riga je totiž na průběžném 12. místě svojí, tedy Západní, konference a v Bobrovově divizi je dokonce poslední. To všechno se událo vinou zisku pouhých 65 bodů za 51 zápasů a ne moc lichotivého skóre 116:123.

    Forma posledních zápasů ale není v podání Dinama nijak vyloženě zlá, protože z patnácti možných bodů získal celkem solidních osm a drží se tak těsně nad polovinou maximálního zisku. Nutno ale podotknout, že všech posledních pět duelů hrála Riga na domácím stadionu, což jí asi výrazně pomohlo. Začala prohrou 1:2 se silným Omskem, ale pak si chuť spravila na Novokuzněcku, který porazila po prodloužení 4:3. Další zápas přetlačil lotyšský tým Vladivostok 4:2 a byť poté nestačil na Chabarovsk (1:2), tak celý zápasový úsek zakončil vítězně, když porazil Novosibirsk 2:0.
     
    Hostující HC Dinamo Minsk je na tom, když se to vezme kolem a kolem, o něco lépe, žádná sláva to ale také není. Postup do vyřazovací fáze je také spíše v rovině snu, ale stále ještě naděje nezhasla, byť Slovan už má na poslední postupové příčce 11 bodů náskok. Ale Minsk má zase tři zápasy k dobru, takže ztrátu může při předpokladu tří výher stáhnout na pouhé dva body. Každopádně zatím to stačí na 11. místo v Západní konferenci a 6. místo z Bobrovově divizi, kde mají hráči Dinama za sebou pouze svého dnešního soka. Zisk 68 bodů za 51 zápasů a skóre 123:145 také moc lichotivé není.

    Právě forma posledních zápasů ale nejspíše bylo to, co Minsku sebralo naděje na postup, protože tento celek získal pouhopouhý jeden bod a už má za sebou čtyři prohry v základní hrací době za sebou. Nejprve doma nestačil po samostatných nájezdech na Soči (2:3 sn), poté dostal nakládačku na ledě Magnitogorsku (5:1) a nestačil ani venku na Ufu (4:3). Ještě horší to ale bylo zápas na to v Omsku, kde si domácí otevřeli střelnici a poslal zostuzený Minsk domů s velkým přídělem (8:1). Náladu si tento celek nezlepšil ani na ledě Astany, kde padl 4:2.
    Dominik Kubalík je suverénně nejlepším střelcem Tipsport extraligy! Dokázal by se plzeňský střelec prosadit i v KHL?

    Dámy a pánové, toto je nejlepší střelec Tipsport extraliga DOMINIK KUBALÍK z HC Škoda Plzeň! Co na jeho výkony říkáte?

    Zveřejnil(a) Hokej dne 18. leden 2016
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Ševčenko, Galvinš, Sotnieks (C), Kristapš, Jerofejevs, Jass, Cibulskis, Seigo – Darzinš, Džerinš, Indrašis – Skvorcovs, Bičevskis, Saulietis – Redlihs (A), Berzinš, Pavlovs – Razgalš, Galoha, Kulda

    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Lisovec, Goroško, Filičkin, Ustiněnko, Nogačjov – Kaljužnyj (C), Szczechura, Štěpanov – Linglet, Ellison, Cheechoo (A) – Meleško, Drozd, Komarov – Michajlov, Pavlovič, Kolcov (A)

    Rozhodčí: Bukin, Kadyrov – Metalnikov, Sirotkin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Riga v červených dresech se hnala jako první dopředu a dostala se i do útočného pásma, jenže průnik Džerinše za bránou moc úspěšný nebyl a první formace Minsku tak rozehrává z vlastního pásma a mezitím střídá.
     
    01:03
    Ani Minsk v modro-bílé kombinaci nedopadl o moc lépe, protože nejprve se do ofsajdové smyčky nechal lapit Liglet a poté hosté prohráli bully.
     
    01:30
    První vážnější zákrok má za sebou hostující Glass, který musel velice rychle na zem proti táhlé ráně Redlihse, ovšem nakonec puk směle lapil a v klidu ho udržel.
     
    02:45
    Teď je hra hodně rozháraná a už delší dobu plyne bez přerušení, ovšem že by to stálo za to, to se říci tedy nedá. Oba týmy se spíše plácají ve středním pásmu bez špetky kreativity.
     
    03:40
    Teď to zkusil po křídle hostující Kaljužnyj, ovšem jeho střela pouze bouchla do mantinelu za bránou a když na druhé straně neuspěl ani Indrašis, obě pětky opět vystřídaly.
     
    04:21
    Teď se pokusil puk nahodit do útočného pásma Gunderson, jenže hodně přecenil síly svých kolegů a tak vše skončilo pouze zakázaným uvolněním.
     
    04:40
    A první těžší zákrok zápasu musel vytáhnout Glass, který čelil tvrdé ráně Darzinše, kterou ale pouze vyrazil. Následně je ale hra vinou posunuté brány stejně přerušena.
     
    05:03
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Mikelis Redlihs – 2 min., podražení).
     
    06:08
    Přesilovka se ale zatím hostům hrubě nedaří, když zatím českého gólmana Sedláčka nijak neohrozili a stále mají problém s tím, aby se vůbec usadili v pásmu.
     
    06:30
    Nakonec se ale přeci jen Jakub Sedláček musel vytáhnout, protože Minsk rozpohyboval obranu domácích a nakonec zakončoval z úhlu Štěpanov, český gólman ale kryl.
     
    07:30
    Tak oslabení Rigy už je u konce a nakonec se domácí vážně moc bránit nemuseli, protože běloruské Dinamo sehrálo početní výhodu velice bídně.
     
    08:54
    Teď se ale hosté dostali možná do většího tlaku, než který měli za celou početná výhodu, ovšem že by jim to k ničemu bylo, to bych taky neřekl. Nakonec se domácí vysvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    10:08
    Riga rozhodně není lepším týmem a teď se musel činit Sedláček, protože po hezké kombinaci se před něj dostal ze strany zcela volný Linglet, ovšem český gólman nakonec kryl!
    Bývalý brankář Lokomotivu Jaroslav, Semjon Varlamov, působí v Coloradu, a velmi se mu daří! Rodák ze Samary byl tento týden vyhlášen první hvězdou týdne!

     
    10:56
    Opět tu byl útok hostujícího Dinama, ovšem tentokrát to neskončilo ohrožením Sedláčka a Riga nakonec vyhodila, i když to znamená klid pouze na zlomek minuty.
     
    12:04
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Razgalš – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    12:30
    Ani tato přesilovka zatím úsměvy na tvářích hostující lavičky vykouzlit nemohla, protože Dinamo se nedostalo do pásma a jeho jmenovec z Rigy se velice dobře brání.
     
    13:02
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak teď už to gólem končí a řekl bych, že domácí gólman Sedláček nemůže mít úplně čisté svědomí! Do sítě mu totiž spadla střela od modré, kterou po hezké kombinaci vyslal RYAN GUNDERSON a která nebyla nikým tečována. Těžko říci, jestli měl český brankář zakrytý výhled, ale každopádně jeho tým prohrává. Asistence: Matt Ellison, Paul Sczcechura.
    13:02 Ryan GUNDERSON - 0:1
     
    14:08
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Paul czcechura – 2 min., hákování).
     
    15:09
    Riga teď svého soka pořádně zamáčkla a nakonec se dostala k několikanásobnému zakončení, které ovšem skončila v prvním případě na dobrém zákroku Glasse, ve druhém a třetím na mantinelu za bránou.
     
    16:03
    Ani teď to nebylo o nic lepší, protože výtečný gólman hostů se položil na zem a nadvakrát sebral ze země puk po střele Sotniekse, která ale nebyla moc prudká a dobře mířená.
     
    16:49
    Minsk se ale nakonec ubránil a byť teď jeden z jeho hráčů ztratil hůl, nakonec se i dostal do útoku. Ten ovšem skončil skoro dříve, než začal a vidíme tak další útočný pokus Rigy.
     
    18:02
    Třetina se pomalu chýlí ke konci a zatím to nevypadá, že by měl Minsk o svůj náskok přijít, teď totiž drží puk za bránou a Riga nejeví známky zběsilého napadání.
     
    19:29
    Teď se dokonce v útočné třetině drží Minsk, ale není to žádný velký útok, spíše drží puk a čeká, jestli se ke konci periody neobjeví mezera v soustředění domácího celku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Tak první třetina je za námi a rozhodně to nebyl žádný hokej světové úrovně, vyloženě jsme se ale také nenudili a zápas měl své šance. O něco lepší byl Minsk, který jich měl více a jednou z nich dokázal v přesilovce od modré zaskočit Sedláčka Gunderson. Tento gól také určil konečný stav třetiny, který logicky zní 0:1 a v tomto zápase týmů. které už pozbyly reálné naděje na play-off, je tak v o něco lepší pozici právě hostující Dinamo. To domácí má ještě co dělat, pokud se chce před domácími fanoušky trochu revanšovat za ne moc povedenou letošní sezónu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:58
    Zatím jsou logicky o něco aktivnější domácí, kteří musejí dohánět manko z první třetiny, zatím se ale Minsk drží a do žádné větší šance Rigu nepustil.
     
    21:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No a přišla jedna akce hostů a rázem to je o dvě branky! Opět to byl gól, po kterém Sedláček asi nebude mít úplně klidné spaní, byť to asi nebyla úplně jeho chyba. Každopádně po střele od modré čáry si najel před bránu Jonathan Cheechoo, který možná lehkou tečí zmátl domácího gólmana a procedil puk mezi jeho betony! Nakonec je ale gól připsán střílejícímu OLEGU GOROŠKOVI, tak uvidíme, jestli se to změní. Asistence: Charles Linglet.
    21:32 Oleg GOROŠKO - 0:2
     
    22:30
    Domácí Riga je trochu v šoku a hlavně z jejích hráčů čiší frustrace, teď musel sudí klidnit domácí hráče po mele před bránou Minsku, vše se ale obejde bez vyloučení.
     
    24:11
    A naopak nadále útočí hosté, kteří jsou při chuti a vypadá to, že si dnešní zápas už chtějí hlavně užít. Nakonec ale naopak po kontru musel na zem Glass, ale moc velké potíže neměl a puk kryl.
     
    24:59
    Po bully v útočném pásmu ale Riga velice rychle přišla o puk a na druhou stranu se hnali hosté, ani ti ale nebyli přesní a hra se zase přelila. Teď moc přesnosti nevidíme a spíše čekáme, co z toho vzejde.
     
    25:39
    Nakonec se k dobré střele dostal celkem nečekaně Džerinš, který pálil z velkého úhlu, přesto ale musel Glass hodně rychle na zem svým betonem střelu vyrazil!
     
    26:00
    Už se hra opět vyrovnala a domácí se trochu vzpamatovali, přesto to je ale ke snížení daleko, protože běloruský soupeř si to v pohodě hlídá.
     
    27:48
    Hra je teď celkem monotónní a oba celky se střídají v držení puku, přičemž velká šance nepřichází. O něco aktivnější jsou ale domácí, jejichž akce ovšem skončila až za bránou a nic z ní tak nebylo.
     
    28:41
    Obrovské šance jsme viděli na obou stranách! Nejprve se dostal před Sedláčka nikým nekrytý Sczcechura, který ale domácího gólmana nepropálil! Hned do kontru se ale hnali domácí, kteří byli ve velké přečíslení, ale Darzinš před prázdnou bránou na puk o kousek nedosáhl a ten tak skončil za brankou!
    Jakub Sedláček zatím dvakrát inkasoval, a jeho tým prohrává s Minskem 0:2!

    Jakub Sedláček dostal opět důvěru v brance Dinama Rigy, nicméně již dvakrát inkasoval! Minsk bojuje o důležité body v boji o play-off, a po polovině zápasu vede po branách Gundersona a Goroška 2:0!

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 25. leden 2016
     
    29:08
    Tak tohle byla další obří šance Rigy! Sám se totiž hnal do velkého úniku asistent kapitána Redlihs, ale byl zezadu trochu obtěžován a tak ho nakonec Glass dobrým zákrokem vykryl a donutil ho poslat puk do jeho výstroje!
     
    31:11
    Teď to zkusil Minsk po křídle, ale nakonec z toho opět nic nebylo, protože Linglet vyslal pouze slabé nahození, které Sedláček kryl.
     
    31:56
    Hra je hodně rozkouskovaná a to vyhovuje hostům, kteří se nikam hnát nemusejí a jen čekají na kontry, ze kterých celkem pravidelně straší Sedláčka.
     
    32:51
    Momentálně se hraje za bránou Rigy, kde hosté získávají další čas a navíc se bude vylučovat, takže je tu další komplikace pro domácí Dinamo.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Oskars Cibulskis – 2 min., držení protihráče).
     
    33:42
    Hosté hrají přesilovku spíše pasivněji a čekají na volné místo v obraně soupeře, které ale zatím nepřišlo a tak se pouze bude vhazovat před Sedláčkem po střele zblokované do ochranné sítě.
     
    34:09
    Teď už musel český gólman velice rychle reagovat, protože jeho směrem letěla pořádně jedovatá rána z hole Gundersona, kterou ale svoji vyrážečkou tečoval nad!
     
    35:09
    Přesilovka už bude končit a domácí Dinamo se asi ubrání, protože Minsk už evidentně trochu povolil a jeho tlak není moc silný.
     
    35:55
    Tak domácí už dávno hrají v plném počtu a to je donutilo k tomu, aby vyrazili do útoku, nakonec ale ve změti těl Glass našel puk a odpálkoval ho svoji vyrážečkou někam pryč.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Lauris Darzinš – 2 min., podražení).
     
    37:35
    Ve vlastním oslabení se proháčkovával do šance velice šikovně Džerinš, ovšem jeho práce zůstala bez odezvy, když o puk při poslední kličce přišel.
     
    38:35
    Minsk se dostal do velké tlaku a doslova zatlačil domácí ke Štěpánkově bráně, ti se ale nakonec ubránili a i pomocí šťastné teče se na chvíli ze svízelné situace dostali.
     
    38:45
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak toto je hořká pilulka pro domácí, kteří už možná věřili, že mohou trochu zamíchat kartami, ale přichází další rána. Linglet totiž táhl další akci po křídle a předložil puk před prázdnou bránu, kde ANDREJ ŠTĚPANOV asi nohou docpal míč za bezmocného Štěpánka a nakonec sudí gól po poradě s video-rozhodčím uznávají. Asistence: Charles Linglet.
    38:45 Andrej ŠTĚPANOV - 0:3
     
    39:39
    Třetina už se jen dohrává, domácí jsou z toho úplně mimo a nedokáží se dostat před bránu soupeře, který naopak hraje ve velké pohodě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Řekl bych, že poslední třetina bude asi jen formalitou a domácí v ní asi budou hrát jen o svoji čest. Brankář Štěpánek totiž inkasoval další dvě branky, za které sice asi nemohl, ale nic to nemění na faktu, že to jeho tým bude mít až skoro nemožně těžké. Riga je naprosto neškodná a hned v úvodu této periody ji za to potrestal Goroško a když na jejím konci dal třetí gól Štěpaněnko, zdá se být vše hotovo. Zmátoří se ještě domácí Dinamo?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Zatím vidíme klidný začátek třetiny, nevím, jestli domácí ještě něco zkusí, ale Minsk zatím drží kotouč více ve své moci.
     
    41:41
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Charles Linget – 2 min., hákování).
     
    42:09
    Přesilovku tak má domácí Riga a zatím se jí daří ohrožovat Glasse prudkými střelami z dálky, ta poslední ale pouze řinkla o mantinel a odrazila se až někam pryč z pásma.
     
    42:54
    Teď přišla pasáž přesilovky, kdy Minsk v pohodě držel puk a nakonec vyrazil i do celkem nebezpečného kontru, ovšem Sedláček na zem ani nemusel, protože střela šla celkem hodně mimo.
     
    44:35
    Minsk jenom drží puk ve vlastní obranné třetině a čeká, co na to Riga. Ta ovšem nijak zběsile nereaguje a my tak sledujeme velice vleklou rozehrávku, která asi bohužel naznačuje, kam se bude utkání i nadále vyvíjet.
     
    45:56
    Zatím se tedy Riga v této třetině moc nepředvedla na to, že prohrává o tři branky. Minsk tedy taky nehraje žádný úžasný hokej, ale ten to nepotřebuje a vlastně tak dokazuje svoji taktickou vyspělost.
     
    46:59
    Nakonec se dostal ke střele od modré Kristapš, ovšem jeho rána pouze prolétla okolo Glassovy brány a na stadionu to tak jen zklamaně zahučelo.
     
    47:58
    Do velké šance se z ničeho nic řítil Džerinš, který jel zcela sám na Glasse, ovšem sám tím byl celkem překvapen a svoji kličkou se dostal do velkého úhlu, takže pouze trefil roztaženého gólmana!
     
    49:30
    Tak teď se opravdu ale zhola nic neděje, když se hraje za bránou Minsku a sledujeme tuhou bitvu o puk, která ale nikam nevede.
     
    50:05
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Maris Bičevskis – 2 min., podražení).
     
    50:50
    Do další obrovské šance se dostal ve vlastním oslabení Redlihs, ovšem už nedokázal puk zasunout za Glasse, který sice skončil rozvalený na zemi, ale svoji bránu ustrážil!
     
    52:09
    Tato přesilovka se hostům vážně moc nepovedla a vlastně nic za nic nevymysleli, ovšem ušetřili další dvě minuty a právě o ty jsou blíže k výhře v dnešním duelu.
     
    53:11
    Jako slepý k houslím se dostal do další velké příležitosti Indrašis, ovšem ani ten nevyzrál na dnes výtečného Glasse, který včas sklapl betony a puk vyrazil mimo!
     
    54:55
    Opět máme za sebou pasáž zápasu, kde se nic moc nedělo, nakonec se ale dostal po pomalé kombinaci ke střele od modré Lisovec, kterého ale bez potíží vychytal Štěpánek.
     
    55:48
    Hodně zmatený teď byl Glass, který tvrdou ránu vyrazil pouze před sebe a volnou cestu za dorážkou tak měl Džerinš, ovšem ani ten puk nenašel dost rychle a ten tak skončil mimo!
     
    57:23
    Zápas se chýlí ke konci a tady prodloužení asi vážně neuvidíme, vypadá to, že domácím není přán ani ten čestný zásah a dnes tak skončí s velkou nulou na kontě.
     
    58:25
    Ani teď se Riga nedostala do větší šance, protože Minsk puk vyhodil do středního pásma a další střela od Sotniekse skončila pouze za bránou. Opět se hosté osvobodili.
     
    59:18
    Stále to domácí zkoušejí, ale i teď byl Glass pozorný a po dobré kombinaci vykryl střelu z úhlu svým betonem, tohle vypadá na zasloužené čisté konto.
     
    59:45
    Minsk asi naposledy vyhodil a domácím není k ničemu ani to, že už delší dobu hrají v šesti. Dnes nebyl jejich den.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy definitivně u konce a i když si Minsk tři body bezesporu zasloužil, Riga asi měla dát aspoň jednu branku, protože v poslední třetině byla výrazně lepším týmem a jen velká smůla a skvělý gólman Glass jí to překazili. Jinak hráli hosté disciplinovaně a v souboji dvou Dinam získali důležité tři body, které je ještě drží v boji o naději na play-off, bude to ještě hodně zajímavé. To je ode mne pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek týdne. (20:44:11)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 14. Gunderson (Ellison, Sczcechura), 22. Goroško (Linglet), 39. Štěpanov (Linglet)


    Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Ševčenko, Galvinš, Sotnieks (C), Kristapš, Jerofejevs, Jass, Cibulskis, Seigo – Darzinš, Džerinš, Indrašis – Skvorcovs, Bičevskis, Saulietis – Redlihs (A), Berzinš, Pavlovs – Razgalš, Galoha, Kulda
    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Lisovec, Goroško, Filičkin, Ustiněnko, Nogačjov – Kaljužnyj (C), Szczechura, Štěpanov – Linglet, Ellison, Cheechoo (A) – Meleško, Drozd, Komarov – Michajlov, Pavlovič, Kolcov (A)

    Rozhodčí: Bukin, Kadyrov – Metalnikov, Sirotkin
    bahis siteleri