Česko – Grónsko 6:0 (kon.)
konec
Česko
6:0 (2:0)
Grónsko
Pondělí 25.01.2016, 18:30 • Chrudim • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Gerčák (Vahala) – Cupák, D. Drozd, Záruba, Hrubý, P. Drozd, Rešetár, Slováček, Holý, Seidler, M. Mareš, Kovács, Janovský

    Grónsko: G. Petersen (Fritsen) – Jensen, Gronvold, Zeeb, A. Petersen, Madsen, Bidstrup, J. Broberg, Johl, Hermann, L. Broberg, N. Petersen, Berthelsen.
     
    V Chrudimi se nyní sešla slušná skupina fanoušků, která bude podporovat oba mančafty. Na české straně si premiéru v národním dresu odbude hradecká bratrská dvojice Pavel Drozd a David Drozd.
     
    Zazněly hymny obou dnešních soupeřů, ještě před výkopem dojde ke slavnostnímu ocenění dvou hráčů ERA-PACKu Chrudim. Michal Mareš a Lukáš Rešetár totiž odehráli v české reprezentaci již sto utkání a od Otakara Mesteka nyní obdrželi památný dres s číslem sto.
     
    Úvodní čtyřka českého národního týmu bude v následujícím složení. K chrudimské trojici Radim Záruba, Matěj Slováček, Michal Kovács se přidá hráč maďarského Györu Michal Seidler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Tak to je začátek! Michal Seidler při zpracování balonu podklouzl a doslova ho přenechal grónskému Juhlovi! Hostující futsalista postupoval sám na branku, gólman Vahala však fantastickým zákrokem zabránil nejhoršímu!
    00:09 Velká šance Grónska ihned z kraje utkání.
     
    00:55
    Čeští hráči zatím směrem dopředu nic neukázali a spíše se brání, Grónsko je prozatím hodně aktivní.
     
    01:21
    Přesný výkon Ondřeje Vahaly našel před Petersenem naprosto nepokrytého Michala Seidlera, který se patičkou pokusil otevřít skóre dnešního střetnutí. Grónský gólman poprvé ukázal své kvality.
     
    02:09
    Daleko více se musel Gabriel Petersen zaskvět proti Radimu Zárubovi, který dostal ve středu hřiště hodně prostoru. Ani tentokrát se skóre nemění!
     
    02:25
    Pěkná kombinace druhé české čtveřice přinesla přízemní zakončení Lukáše Rešetára do tyče!
    02:25 Rešetár trefuje tyč grónského mužstva.
     
    02:50
    Na druhé straně centroval Markus Jensen do předbrankového prostoru, Vahala vyběhnutím odvrátil šanci Grónska na rohový kop. Z něho již hostující celek nic nevymyslel.
     
    03:38
    Lukáš Rešetár si neporozuměl s nabíhajícím si Davidem Cupákem, Češi tak balon zadarmo odevzdali.
     
    03:50
    Postup Jana Janovského ukončilo Grónsko nedovoleně, čeká nás zajímavý volný přímý kop.
     
    04:01
    Střílený centr Lukáše Rešetára našel přímo nohu Jana Janovského, který však těsně před brankou nechal vyniknout připraveného Petersena.
     
    04:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Následný rohový kop přináší úvodní českou branku! Jan Janovský rozehrál přímo na nohu volného MICHALA HOLÉHO, který přesně mířenou ranou prostřelil vše před sebou – 1:0!
    04:03 Michal HOLÝ - 1:0
     
    04:40
    V další dobré příležitosti se ocitl Michal Seidler, z ostrého úhlu ale napálil balon pouze do brankáře Petersena.
     
    05:21
    Tak to byla více než vyložená šance Grónska na srovnání stavu! Jensenův rychlý průnik po levé straně si česká obrana nedokázala pohlídat, přesný centr navíc našel na zadní tyči nabíhajícího si Johana Bidstrupa! Grónský hráč však z bezprostřední blízkosti minul prázdnou branku!
    05:21 Bidstrup měl na noze vyrovnání.
     
    05:23
    Na řadu grónských příležitostí zareagoval český lodivod Tomáš Neumann oddechovým časem.
     
    06:03
    Aktivní a zejména rychlonozí hráči Grónska přidělávají české defenzívě výrazné potíže.
     
    06:18
    Na druhé straně však Češi vymysleli rychlou protiakci, na jejímž konci úplně volný Radim Záruba těsně přestřeluje břevno grónské klece!
     
    06:46
    Tečovaná střela Janovského nadělala Petersenovy výrazné potíže, nakonec ji ale grónská jednička dokázala utišit ve svých rukavicích.
     
    07:30
    Cupákův samostatný průnik úspěch nepřinesl, na druhé straně zastavil výhoz Petersena hrudí Janovský.
     
    08:43
    Pohledná česká kombinace přenesla hru až na Cupáka, jehož střela od pravé lajny byla sražena na roh.
     
    08:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Standardní situace rozehrávané Janem Janovským zatím přináší velké ovoce! Právě Janovský totiž našel z rohového kopu nepokrytého DAVIDA CUPÁKA, který prudkou ranou nedal Petersenovi šanci zasáhnout – 2:0!
    08:53 David CUPÁK - 2:0
     
    09:15
    Čas na poradu využívá také trenérská lavička Grónska.
     
    10:15
    Radim Záruba se blýskl rychlou akcí po levé straně, jeho přesný centr však Seidler mezi tři tyče vměstnat nedokázal.
     
    11:11
    Češi již postupem času mnohem výrazněji přebrali otěže a kombinují na útočné polovině, hra Grónska směrem do defenzívy ale není vůbec špatná.
     
    11:58
    John-Lodvig Broberg zastavil Holého postup, čímž připsal na konto Grónska druhý nedovolený zákrok.
     
    12:08
    Michal Holý a následně Lukáš Rešetár donutili Petersena ke kvalitním zákrokům, brankový rozdíl i nadále zůstává na dvou gólech.
     
    13:02
    Malik Juhl se ukázal skvělou technickou finesou, díky které se zbavil Cupák. Stejný hráč ho následně zastavil nedovoleně a kvůli nějakému tomu slůvku k hlavnímu rozhodčímu vyfasoval David Cupák žlutou kartu.
    13:02 Žlutá karta pro Cupáka.
     
    13:42
    Zatím to v Chrudimi vypadá na skvělý futsalový zážitek, Češi v tuto chvíli diktují tempo a snaží se navýšit vedení.
     
    14:04
    Seidlerova snaha končí pouze na boční síti hostující klece.
     
    14:43
    Chrudimská spolupráce přinesla pěkný Slováčkův lob na Radima Zárubu, jemu však trochu zazlobilo zpracování a balon tak skončil u Petersena.
     
    15:28
    Radim Záruba byl hodně ošklivě poslán k zemi a zatím to nevypadá vůbec dobře. Na hrací plochu okamžitě naběhli čeští lékaři. Zdá se, že se jedná o vyražený dech. Uvidíme.
     
    15:28
    Chrudimský mladík je již v pořádku a po svých si odchází sednout na střídačku. Jeho pokračování v zápase není ohroženo.
     
    15:33
    Volný přímý kop rozehrál Michal Kovács na svého jmenovce Michala Holého, který z voleje vyslal parádní střelu! Bohužel pro české fanoušky rána o centimetry přeletěla vzdálenější šibenici!
     
    15:59
    Slováčkova prudká rána na přední tyč přinesla další Petersenův zákrok.
     
    16:20
    Následně si Michal Kovács narazil právě se Slováčkem, jeho dělovka na zadní tyč prosvištěla mimo.
     
    16:46
    Ondřej Vahala udělal drobnou chybu při rozehrávce, za což mohl být náležitě potrestán! Markos Jensen se po rychle rozehraném autu dostal k tvrdé střele, kterou ale český brankář skvěle vyrazil!
     
    17:41
    Rešetárova nabídka z pravé strany přinesla trable pro Gabriela Petersena, který musel vynaložit velké penzum práce, aby ukrotil balon v rukavících.
     
    18:43
    Jan Janovský si mohl k dvěma nahrávkám zapsat také vstřelenou branku, jeho zakončení však vykopl jeden z grónských hráčů z brankové čáry!
     
    19:30
    Chrudimští fandové děkují vestoje za výkon v prvním poločase, naši reprezentanti se zároveň snaží o navýšení vedení.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas mezinárodního přátelského utkání mezi Českou republikou a Grónskem přineslo nakonec pouze dvě branky z nohy Holého a Cupáka. Grónsko však rozhodně nehraje v Chrudimi druhé housle a před skvělou atmosféru mělo řadu kvalitních příležitostí. Uvidíme, jak se nám duel vyvine ve druhé půli, která začíná v 19:26.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:16
    Do druhého poločasu zasáhl poprvé hráč brněnského Krokodýla Vítězslav Hrubý, který nahradil v první čtyřce Michala Seidlera.
     
    21:13
    Na rozdíl od začátku zápasu se teď tak aktivně nezačalo, Grónsko brání velmi zodpovědně.
     
    21:56
    Po Zárubově ztrátě měl velkou šanci na koreci stavu Johan-Lodvig Broberg, který ale nastřelil pouze připraveného Vahalu!
     
    22:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Spolupráce druhé české čtyřky zatím šlape! Nejprve sice Vítězslav Hrubý napálil ve stoprocentní šanci pouze tyč, chuť si ale zpravili jeho kolegové. Rešetár připravil zakončení pro MICHALA HOLÉHO, který se nedokázal mýlit – 3:0!
    22:26 Michal HOLÝ - 3:0
     
    22:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chladnokrevnost a klid v zakončení vzápětí ukázal kapitán české reprezentace LUKÁŠ REŠETÁR, jenž využil nabídky od Davida Cupáka a po zemi nedal Petersenovi šanci zareagovat – 4:0!
    22:39 Lukáš REŠETÁR - 4:0
     
    23:29
    Po rychlé české smršti se hosté snažit uklidnit duel a zabránit další české radosti.
     
    23:51
    Rychlí hostující hráči nyní přešli do nadějného protiútoku, sám před gólmanem se nakonec ocitl Juhl, který však po kličce a zásahu Vahaly nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    25:22
    Vítězslav Hrubý našel pěkným centrem číhajícího Radima Zárubu, jemu se ale zakončení z voleje příliš nevydařilo.
     
    25:46
    A znovu ten Hrubý! Hráč brněnského Krokodýla nadýchaným pasem vyzval k samostatnému úniku Michala Kovácse, jenž se snažil brankáře Petersena zaskočit lobem! Gólman Grónska se ale nedal oblafnout a šanci českého týmu zlikvidoval!
    25:46 Kovács nepřekonal tváří v tvář Petersena.
     
    26:21
    Průnik Davida Cupáka vypadal hodně pěkně, vše zakončil brněnský hráč efektní patičkou na Janovského. Nakonec je ale akce zbytečná, byl totiž odpískán útočný faul hráče Helasu.
     
    26:41
    A znovu! Cupák si pomohl nedovoleně, a i když se mu to ani za mák nelíbí, připsal na konto České republiky čtvrtý akumulovaný faul.
     
    26:41
    Tak to ale David Cupák přehnal! Český hráč zatleskal hlavnímu rozhodčímu, zřejmě mu i něco řekl a vyfasoval tak druhou žlutou a následně i červenou kartu! Češi jdou do tří a budou se dvě minuty bránit.
    26:41 Červená karta po 2. žluté pro Cupáka.
     
    26:59
    Brněnský hráč nyní navíc odmítá opustit prostor hřiště a musí být rozhodčím usměrněn do kabiny.
     
    27:21
    Grónská přesilová hra zatím nic nebezpečného nepřinesla, česká trojice ve složení Holý, Rešetár, Janovský je zalezlá před svojí svatyní.
     
    28:18
    Drzá česká kombinace při vlastním oslabení v podání Slováček – Záruba přinesla velkou šanci pro druhého jmenovaného, Radim Záruba však nedokázal z ostrého úhlu trefit prostor branky.
     
    28:39
    Matěj Slováček postupoval sám na branku, byl podražen Kassannguaquem Zeebem, který je po Cupákovi již druhým vyloučeným hráčem!
    28:39 Červená karta pro Zeeba.
     
    28:39
    Dvě vteřiny se bude hrát ve třech, následovat bude přesilovka českého výběru.
     
    29:05
    Kovácsovo zakončení trefilo pouze bránícího hráče, z čehož následně vznikla hodně nebezpečná protiakce! Katu Madsen postupoval sám na Vahalu, dostal se však do velkého úhlu, odkud ho již slavistický brankář vychytal!
     
    29:10
    Neumann si vyžádal oddechový čas a splétá plány pro přesilovkovou kombinaci.
     
    29:34
    Holý nabil Rešetárovi, jehož přízemní zakončení skočilo úspěšným zákrokem Pedersena.
     
    30:21
    Ani česká početní převaha rozhodně nevypadá ideálně, rozhodně je však nebezpečnější než grónská.
     
    30:39
    Kombinace Holého s Kovácsem znamenala gólovou příležitost pro Radima Zárubu, který ale na zadní tyči nedokázal zasáhnout letící balon.
     
    30:39
    Grónské mužstvo se také ubránilo a hraje v plném počtu.
     
    31:34
    Díky vyloučení Cupáka dojde dnes k jedné velké premiéře, na hrací plochu poprvé v kariéře v reprezentačním dresu vběhl hráče hradeckého Madosu David Drozd.
     
    32:12
    Slováčkovo zaváhání před vlastní brankou mohlo znamenat první grónský gól, neomylný Vahala však zlikvidoval příležitost Johanna Bidstrupa!
     
    33:22
    Jensen Markos zakončil svůj postup od poloviny hřiště jedovatou střelou, která skončila pouze kousek od levé tyče domácí branky.
     
    33:57
    Grónsko si bere oddechový čas. Podaří se týmu z největšího ostrova na světě v závěru utkání vstřelit alespoň čestná branka?
     
    34:44
    Pěkná samostatná akce v podání Radima Záruby, který si potáhl balon podél levé postranní čáry a následně zajímavě vystřelil na vzdálenější tyč! Ke štěstí mu chyběl kousek.
    34:44 Pokus Záruby mířil jen kousek vedle tyče.
     
    35:41
    Dobrá práce Davida Drozda znamenala prudké zakončení pro Michala Kovácse, tvrdá dělovka českého reprezentanta zamířila nad branku.
     
    35:51
    Tak to je velká škoda pro tohoto chrudimského rodáka! David Drozd využil hrubice jednoho z grónských hráčů na půlící čáře, odkud postupoval sám na gólmana! Nakonec se rozhodl Petersena obstřelit, to se mu sice povedlo, bohužel ale minul i branku Grónska!
     
    36:34
    Následně byl Malik Juhl poslán k zemi právě Davidem Drozdem, dle rozhodčího však bylo vše v souladu s pravidly. Hráč Grónska také dostává za protesty žlutou kartu.
    36:34 Žlutá karta pro Juhla.
     
    36:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jednoznačnou hvězdou první přípravného utkání před mistrovství Evropy je JAN JANOVSKÝ! Hráč polského Rekordu napoprvé napálil pouze bránícího hráče, míč se k němu vrátil a následně byl poslán přímo do Petersenovy sítě – 5:0!
    36:50 Jan JANOVSKÝ - 5:0
     
    38:08
    Další české přečíslení zmařil sraženou přihrávkou již zmíněný David Drozd. V tuto chvíli to ale českému výběru ani zas tak vadit nemusí.
     
    38:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    A předchozí tvrzení platí obzváště poté, co svěřenci Tomáše Neumanna vymysleli parádní kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci Matěj Slováček nalil VÍTĚZSLAVU HRUBÉMU, který z voleje poslal balon za Petersenova záda – 6:0!
    38:25 Vítězslav HRUBÝ - 6:0
     
    39:24
    A mohla to být sedmička! Radim Záruba připravil další tutovku pro Vítězslava Hrubého, který ale tentokrát minul prostor mezi třemi tyčemi!
    39:24 Další obrovská šance českého výběru.
     
    Konec zápasu.
     
    V prvním ze dvou přípravných zápasů mezi Českem a Grónskem vítězí tým Tomáše Neumanna poměrem 6:0. Grónsko však podala nebojácný výkon a zejména v první půli bylo českému sokovi více než vyrovnaným soupeře. Odveta se hraje zítra od 19:30 v Hradci Králové. Příjemný zbytek dne přeje Petr Dejnožka. (20:02:24)

    Petr Dejnožka

    Branky: 5. Holý (Janovský), 9. Cupák (Janovský), 23. Holý (Rešetár), 23. Rešetár (Cupák), 37. Janovský, 39. Hrubý (Slováček)

    Karty:   14. Cupák (CZE) – 37. Juhl (GRL)   27. Cupák (CZE)   29. Zeeb (GRL)


    Česko: Vahala (Gerčák) – Cupák, D. Drozd, Záruba, Hrubý, P. Drozd, Rešetár, Slováček, Holý, Seidler, M. Mareš, Kovács, Janovský
    Grónsko: G. Petersen (Fritsen) – Jensen, Gronvold, Zeeb, A. Petersen, Madsen, Bidstrup, J. Broberg, Juhl, Hermann, L. Broberg, N. Petersen, Berthelsen
    bahis siteleri