Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzněck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhřeb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižněkamsk 1:2 (po pr.)
Toljatti – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Jokerit 2:1 (kon.)
Minsk – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Pátek 29.01.2016, 13:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Před Brustem dorážel střelu Kukleva domácí Lebeděv i Zemčenko, nicméně kanadský brankář svůj tým podržel!
     
    58:55
    Tak, vylučovat se nebude, nicméně domácí celek to zkouší bez brankáře!
    Tomáš KUNDRÁTEK - 2:3
     
    57:37
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan se nakonec dočkal, a v závěru zápasu střílí veledůležitou třetí branku, která slovenský celek přibližuje k vítězství! V pravém rohu se dostal ke kotouči Lukáš Kašpar, který křížnou přihrávkou našel TOMÁŠE KUNDRÁTKA, na jehož střelu byl Podjapolskij krátký! Asistence: Lukáš Kašpar.
     
    56:49
    Hned na začátku přesilové hry tvrdě vypálil od modré čáry Michal Sersen, nicméně slovenský obránce svou dělovku namířil těsně vedle!
     
    56:37
    To je velká šance pro Slovan, neboť slovenský celek si zahraje v závěru třetí třetiny přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Nikita Ljamkin.
     
    55:49
    Žiga Jeglić zatáhl kotouč za branku, a následnou přihrávkou našel Roka Tićara, jehož pohotovou střelu dokázal vyrazit Podjapolskij!
     
    50:13
    Slovan opět chyboval při rozehrávce, a rázem se dostal v mezikruží ke kotouči Ignat Zemčenko. Jeho následná rána však mířila nad branku Slovanu!
     
    47:41
    Aktivní Kirill Lebeděv se prokličkoval přes Sersena až před Brusta, nicméně na následné zakončení už měl málo času, a kanadský brankář dokázal střelu vyrazit!
     
    47:18
    Pavel Makarenko se uvolnil za brankou Brusta, a po následném otočení se rychle pokoušel zakončit. Kanadský brankář si však prostor u své tyče pohlídal.
     
    43:59
    Na druhé straně kluziště dostal hodně prostoru Danil Jerdakov, který mířil do horního růžku branky. Brust však zasáhl, a dokázal zasáhnout i proti následné dorážce!
     
    41:14
    Barry Brust opět hodně zariskoval při rozehrávce, a tentokrát se kotouč dostal před brankou na hůl Makarenka, jehož rána však skončila mimo!
    Ignat ZEMČENKO - 2:2
     
    39:57
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Tak to může Slovan hodně mrzet, neboť tři vteřiny před koncem dostává vyrovnávací branku! Na levé straně se dostal ke kotouči Kirill Lebeděv, který následnou křížnou přihrávkou našel IGNATA ZEMČENKA, jehož pohotová rána skončila v síti! Asistence: Kirill Lebeděv, Michail Plotnikov.
     
    38:41
    Tomáš Kundrátek najížděl do útočného pásma po pravé straně, a náskednou přihrávkou hledal Ladislava Nagyho, nicméně Podjapolskij nakonec dokázal kotouč vyrazit pryč!
     
    29:58
    Slovan se při vlastním oslabení navíc dostal i do zajímavého přečíselní dvou proti jednomu. Následná přihrávka Tomáše Kundrátka však přesná nebyla, a kotouč skončil mimo!
     
    28:34
    Slovan bude muset hrát v oslabení! Ladislav Nagy se dostal při rozehrávce pod tlak, a kotouč vyhodil přímo do hlediště z vlastního pásma, což znamená, že dostává dvouminutový trest.
     
    26:33
    Robert Kousal tentokrát přesnou přihrávkou našel před brankou Alexandera Romanova, který kotouč nepříjemně tečoval, nicméně Barry Brust výborně zareagoval!
     
    25:40
    Za brankou Brusta se lehce postrkoval Tomáš Surový se Semjonovem. Nakonec se do toho přidal také Tomáš Kundrátek, který dostává dvě minuty za hrubost, to samé platí i o Semjonovovi.
    Žiga JEGLIĆ - 1:2
     
    25:02
    Slovan právě vstřelil branku!
    Těsně po vypršení pětiminutového trestu se hostující celek prosazuje! Druhá útočná formace Slovanu se dokázala usadit v útočném pásmu. Na levé straně operoval s kotoučem ŽIGA JEGLIĆ, který vyslal milimetrově přesnou střelu, a kotouč zůstal pod horní tyčkou! Bez asistence.
     
    23:11
    Slovan je již v plném počtu, a z pětiminutové přesilovky již slovenskému celku zbývají pouze necelé dvě minuty!
    Robert KOUSAL - 1:1
     
    22:02
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Vyloučený Nagy se již dostal na led, avšak hned poté Slovan dostává vyrovnávací branku! Caid Fairchild našel na pravé straně ROBERTA KOUSALA, jehož úvodní střelu ještě Brust vyrazil, nicméně na dorážku byl již kanadský brankář krátký! Bez asistence.
     
    21:04
    To je komplikace pro Slovan! Vladimír Mihalík hákoval pronikajícího Roberta Kousala, a dostává douminutový trest!
     
    19:56
    Milan Bartovič se následně vrhnul na Vadim MItrjakova, a oba dostávají dvouminutový trest za hrubost!
     
    19:56
    Komarstij nakonec opravdu dostává trest pět minut plus do konce utkání, což je zcela pochopitelně vzhledem k závažnosti jeho provinění.
     
    19:56
    Slovenský bek je stále ošetřován, a nevypadá to s ním vůbec dobře. Surového zákroku se nakonec odpustil domácí Komaristij, který nejspíše dostane trest do konce utkání!
    Surový zákrok na Patrika Lužu
     
    19:56
    Tak, to je hodně nepříjemný pohled! Patrik Luža inkasoval u střídačky domácího celku hodně nepříjemný náraz od jednoho z domácích hráčů, a zůstává ležet na ledě!
     
    18:20
    Slovan se dokázalusadit v útočném pásmu, a z hranice pravého kruhu vyslal nebezpečnou ránu Lukáš Kašpar. Český útočník nakonec mířil do břevna!
     
    17:51
    Ve vlastním oslabení se však dostal do samostatného úniku Robert Kousal, který však Brust překonat nedokázal!
     
    17:17
    Slovan si zahraje v závěru třetiny přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Pavel Makarenko, který si odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    15:09
    Od modré následné vyslal nebezpečnou střelu obránce Grigory Glebov, jehož rána se od tyčky odrazila do ochranné sítě!
     
    14:47
    Velká šance Metallurgu! Za brankou Slovanu operoval s kotoučem Michail Plotnikov, který před brankou našel Romanova. Domácí kapitán pohotově vypálil, nicméně jeho pokus skončil mimo!
     
    14:16
    Slovan však brzdí častá vyloučení! Před brankou Brusta opět fauloval Patrik Lušňák, který sekl Plotnikova, a míří na trestnou lavici.
    Andrej ŠŤASTNÝ - 0:1
     
    10:43
    Slovan právě vstřelil branku!
    Favorit dnešního utkání jde do zaslouženého vedení! Na levé straně operoval s kotoučem Žiga Jeglić, který krásně načasoval přihrávku pro ANDREJE ŠŤASTNÉHO, ten se opřel do kotouče, a dostává svůj tým do důležitého vedení! Asistence: Žiga Jeglić, Rok Tićar.
     
    10:02
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Ščukin – 2 min., podražení).
     
    07:09
    Popvé v tomto zápase se vylučuje! Domácí Kirill Kaprizov se hnal do zajímavého příležitosti, nicméně byl podražen Václavem Nedorostem, který dostává dvouminutový trest!
    Velká šance Nedorosta
     
    06:29
    Do velké šance se dostal hostující Václav Nedorost. Český útočník ujížděl na Podjapolského, avšak byl tísněn obránce. I tak se dostal do zakončení, nicméně brankář Metallurg předvedl krásný zákrok lapačkou!
     
    05:06
    Michal Sersen se uvolnil v levém rohu kluziště, a svou následnou přihrávkou našel Pavola Skalického. Slovenský útočník se dostal do zakončení, avšak jeho pokus vyrazil brankář Metallurgu!
     
    02:43
    Ladislav Nagy najížděl před Podjapolského společně s Miklíkem, nicméně jejich spolupráce k zakončení nakonec nevedla.
     
    01:39
    Obrovská šance domácích! Mezi kruhy dostal přihrávku Grigory Glebov, který si najel před Brusta, a vyslal hodně tvrdou střelu. Kanadský brankář ve službách Slovanu však dokázal střelu vyrazit!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 23. Kousal, 40. Zemčenko (Lebeděv, Plotnikov) – 11. Šťastný (Jeglić, Tićar), 26. Jeglić, 58. Kundrátek (Kašpar)


    Metallurg Novokuzněck: Podjaposlkij (Jevstafjev) – Kuklev, Ljamkin, Manuchov, Fairchild, Nekolenko, Glebov, Ščukin, Kapotov – Lebeděv (A), Zemčenko, Plotnikov – Kaprizov, Polščuk (A(, Komaristij – KOusal, Romanov (C), Jerdakov – Mitrjakov, Semjonov, Makarenko
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Sersen (A), Kundrátek, Starosta, Švarný, Mihalík, Luža, Šiška, ROsandič – Nedorost (A), Viedenský, Kašpar – Šťastný, Ticar, Jeglić – Bartovič, Surový (C), Miklík – Nagy, Lušňák, Skalický

    Rozhodčí: Komarov, Safiullov – Koršak, Černyšev

    Diváci: 3150
    bahis siteleri