Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzněck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhřeb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižněkamsk 1:2 (po pr.)
Toljatti – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Jokerit 2:1 (kon.)
Minsk – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Severstal Čerepovec
Pátek 29.01.2016, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nakonec je to vážně tak a domácí celek podle očekávání zcela zaslouženě vyhrál. I poslední třetinu měl pod svoji plnou kontrolou a byť to nebyla taková ofenzivní smršť, jako v těch minulých třetinách, přesto se Severstal k ničemu nedostal. Čerepovec inkasoval i v této periodě ještě jednou, když další branku vsítil dnes dvougólový Buknevič. Poté už se nic moc nestalo a byť Gusev trefil tyčku, dnes smutnit nemusel. Jeho celek si totiž odnáší vysokou výhru. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji hezký zbytek víkendu. (19:52:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    I přes hru v oslabení i domácí poslední vteřiny zápasu vychutnávají a možná jsou dokonce lepším týmem, ovšem je skoro jisté, že žádný gól už nepadne a zápas tak skončí.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:40
    Už to tak bude, že zápas se vážně jen dohrává a za trvalého skandování domácích fandů se Petrohrad nikam nežene, ale spíše si to jen vychutnává.
     
    56:27
    Další střela šla na druhé straně směrem na Gorjakevskiče, který sice puk pouze vyrazil před sebe, ale nikdo neměl snahu dorážet, takže puk v pohodě ukryl pod svou lapačkou na druhý pokus.
     
    55:18
    Opět tu byla mírná snaha Severstalu, který se ve větším počtu hráčů dostával dopředu, ale nakonec se mu nepovedlo ani zakončit a Jakovlev mu puk odebral.
     
    53:57
    Nakonec se ale dostal ke střele výtečně hrající Nikita Gusev, jenže jeho táhlá rána pouze orazítkovala tyčku a odlétla mimo branku Gorjakevskiče!
     
    53:18
    Na ledě se toho věru mnoho neděje a je pravda, že hokej po poslední brance trochu pozbyl tempa. Domácím už náskok evidentně stačí a hosté cítí, že jejich šance už jsou dávno v trapu.
     
    51:55
    A Severstal už hraje v plném počtu, čehož ale zatím nijak nevyužívá, protože už nemá moc velkou motivaci. Spíše tak zatím čeká ve středním pásmu a už se asi těší na konec zápasu.
     
    50:49
    Vyloučených je v této třetině vážně hodně a my sledujeme další početní výhodu domácího celku, která už ale tak povedená a není a Čerepovec se se železnou pravidelností osvobozuje. Teď se to povedlo znovu a SKA musí začít zpoza vlastní branky.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Mojsejev – 2 min., krosček).
    Pavel BUKNEVIČ - 6:1
     
    48:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak ale nakonec branka přichází, byť padla i s velkou dávkou štěstí pro domácí celek! PAVEL BUKNEVIČ totiž využil toho, že střelu před ním čistě netrefil Gusev a omylem mu tak přihrál. Samotný BUKNEVIČ se trefil přesně mezi tělo Gorjakevskiče a tyčku, takže puk zapadl do brány! Asistence: Nikita Gusev, Jevgenij Dadonov
     
    48:28
    Teď už ale domácí mají tlak vážně velký, nakonec musel Gorjakevskič vyráže puk pouze za sebe mohl bát rád, že neskončil v bráně.
     
    47:33
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Anatolij Nikoncev – 2 min., hákování).
     
    46:39
    Zatím se ale ani v této přesilovce hosté nedokázali dostat k akci, která by se dala označit za nebezpečnou a tak stále svítí pouze jednička na jejich kontě. Naopak Petrohrad se v klidu brání a vypadá to, že nebude mít žádné problémy.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Maxim Chudinov – 2 min., sekání).
     
    44:35
    Ani teď nebyl Čerepovec ale nijak nebezpečný, protože střela od Děmagina skončila pouze na mantinelu za bránou a odražený puk sebrali domácí.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 9. Šipčajov (Kovalčuk, Koskiranta), 15. Moses (Širokov), 17. Dadonov (Kovalčuk, Gusev), 32. Buknevič (Belov, Gusev), 37. Kovalčuk (Koskiranta, Širokov), 49. Buknevič (Gusev, Dadonov) – 8. Nikoncev (Trunjov, Berdnikov)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Vojnov, Judin, Čudinov (A), Belov, Zubarev, Rykov – Dadonov, Šipačjov (A), Kovalčuk (C) – Koskiranta, Širokov, Moses – Buknevič, Kadějkin, Gusev – Ponikarovskij, Kablukov, Ketov
    Severstal Čerepovec: Magarilov (21. Gorjakevskič) – Sizov, Němec (A), Chamidulin, Karlsson, Svjazov, Chochlov, Popov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Děmagin, Vovčenko, Mojsejev – Kagarlitskij (C), Skorochodov, Kovyršin – Kazakovcev, Gimatov, Monachov – Vorobjov
    bahis siteleri