Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzněck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhřeb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižněkamsk 1:2 (po pr.)
Toljatti – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Jokerit 2:1 (kon.)
Minsk – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Severstal Čerepovec
Pátek 29.01.2016, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nakonec je to vážně tak a domácí celek podle očekávání zcela zaslouženě vyhrál. I poslední třetinu měl pod svoji plnou kontrolou a byť to nebyla taková ofenzivní smršť, jako v těch minulých třetinách, přesto se Severstal k ničemu nedostal. Čerepovec inkasoval i v této periodě ještě jednou, když další branku vsítil dnes dvougólový Buknevič. Poté už se nic moc nestalo a byť Gusev trefil tyčku, dnes smutnit nemusel. Jeho celek si totiž odnáší vysokou výhru. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji hezký zbytek víkendu. (19:52:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    I přes hru v oslabení i domácí poslední vteřiny zápasu vychutnávají a možná jsou dokonce lepším týmem, ovšem je skoro jisté, že žádný gól už nepadne a zápas tak skončí.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:40
    Už to tak bude, že zápas se vážně jen dohrává a za trvalého skandování domácích fandů se Petrohrad nikam nežene, ale spíše si to jen vychutnává.
     
    56:27
    Další střela šla na druhé straně směrem na Gorjakevskiče, který sice puk pouze vyrazil před sebe, ale nikdo neměl snahu dorážet, takže puk v pohodě ukryl pod svou lapačkou na druhý pokus.
     
    55:18
    Opět tu byla mírná snaha Severstalu, který se ve větším počtu hráčů dostával dopředu, ale nakonec se mu nepovedlo ani zakončit a Jakovlev mu puk odebral.
     
    53:57
    Nakonec se ale dostal ke střele výtečně hrající Nikita Gusev, jenže jeho táhlá rána pouze orazítkovala tyčku a odlétla mimo branku Gorjakevskiče!
     
    53:18
    Na ledě se toho věru mnoho neděje a je pravda, že hokej po poslední brance trochu pozbyl tempa. Domácím už náskok evidentně stačí a hosté cítí, že jejich šance už jsou dávno v trapu.
     
    51:55
    A Severstal už hraje v plném počtu, čehož ale zatím nijak nevyužívá, protože už nemá moc velkou motivaci. Spíše tak zatím čeká ve středním pásmu a už se asi těší na konec zápasu.
     
    50:49
    Vyloučených je v této třetině vážně hodně a my sledujeme další početní výhodu domácího celku, která už ale tak povedená a není a Čerepovec se se železnou pravidelností osvobozuje. Teď se to povedlo znovu a SKA musí začít zpoza vlastní branky.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Mojsejev – 2 min., krosček).
    Pavel BUKNEVIČ - 6:1
     
    48:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak ale nakonec branka přichází, byť padla i s velkou dávkou štěstí pro domácí celek! PAVEL BUKNEVIČ totiž využil toho, že střelu před ním čistě netrefil Gusev a omylem mu tak přihrál. Samotný BUKNEVIČ se trefil přesně mezi tělo Gorjakevskiče a tyčku, takže puk zapadl do brány! Asistence: Nikita Gusev, Jevgenij Dadonov
     
    48:28
    Teď už ale domácí mají tlak vážně velký, nakonec musel Gorjakevskič vyráže puk pouze za sebe mohl bát rád, že neskončil v bráně.
     
    47:33
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Anatolij Nikoncev – 2 min., hákování).
     
    46:39
    Zatím se ale ani v této přesilovce hosté nedokázali dostat k akci, která by se dala označit za nebezpečnou a tak stále svítí pouze jednička na jejich kontě. Naopak Petrohrad se v klidu brání a vypadá to, že nebude mít žádné problémy.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Maxim Chudinov – 2 min., sekání).
     
    44:35
    Ani teď nebyl Čerepovec ale nijak nebezpečný, protože střela od Děmagina skončila pouze na mantinelu za bránou a odražený puk sebrali domácí.
     
    43:09
    Přesilovka SKA pomalu končí a vypadá to, že tato třetina bude píše údržbou, protože Gorjakevskič nakonec moc práce neměl. Nakonec Čerepovec vyhodil a početná výhoda bude vážně končit.
     
    41:59
    Přesilovka hostů ale moc dlouho netrvala a při hře 4 na 4 má opět převahu domácí celek, ovšem střela od Kovalčuka skončila mimo a následně puk pokryl Gorjakevskič.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dinar Chamidulin – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:10
    Severstal se alespoň snaží o aktivní hru, když hraje přesilovku, teď se sice dostal ke střele, ale ta skončila v boční síti.
     
    40:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Jakovlev – 2 min., držení protihráče).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu, která byla taktéž zajímavá, tak máme také za sebou. V ní byli domácí také lepším týmem a shodně s tou první ji vyhráli o dvě branky. Nejprve navýšil na 4:1 po tvrdé střele mezi nohama obránce Buknevič, aby následně dal po krásné kombinaci další branku do prázdné Kovalčuk, který jen potvrdil svůj skvělý výkon. Jako takový malý bonus jsme ještě viděli tvrdou bitku mezi Vojnovem a Svjazovem, ze které hostující hráč odešel s krvavým šrámem a ten domácí za to obdržel velký potlesk od fanoušků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Třetina se už chýlí ke konci a domácí celek si hlídá svoji vedení, o které už asi přijde jen těžko a Čerepovec skoro rezignoval.
     
    38:39
    Za bránou se schylovalo k další potyčce mezi hráči, nakonec ale včas zakročil sudí a dva kohouty od sebe odtáhl. Následné bully v obranné pásmu SKA vyhráli právě hráči domácího celku.
     
    37:49
    Petrohrad hraje ve velké euforii a je vidět, že si dnešní duel užívá, teď ale neuspěl střelou od modré Jakovlev.
    Ilja KOVALČUK - 5:1
     
    36:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak nakonec to přišlo a za velkého jásotu celé haly se prosazuje domácí hrdina a kapitán, ILJA KOVALČUK, který si to ale za svůj dnešní výkon vážně zasloužil. Opět to bylo dokonalé rozebrání celé obrany, když dostal KOVALČUK přihrávku až před prázdnou bránu a hráč jako on, ten se v této situaci prostě mýlit nemohl! Asistence: Jarno Koskiranta, Serges Širokov.
     
    35:27
    Oba kohouti, tedy jak Vojnov, tak Svjazov, dostávají klasických 5+10 a druhý jmenovaný se odchází nechat ošetřit do kabin.
    Bitka mezi Vojnovem a Svjazovem.
     
    35:27
    Do velké potyčky se dostali Vojnov s hostujícím Svjazovem, bitka nakonec skončila nerozhodně, ale hostující hráč utržil krvavé zranění, za což se dostalo Vojnovovi velkého potlesku.
     
    34:28
    Domácí tak hrají přesilovku, která jim ale zatím žádnou radost nepřinesla, protože museli tvrdě bojovat o zisk puku. Až teď rozjíždějí svůj klasický tlak.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Karlsson – 2 min., vražení na hrazení).
     
    33:20
    K další tvrdé střele se dostal Kovalčuk, který hraje úžasně, ale zatím na svůj gól stále čeká. Ani teď to nevyšlo, Gorjakesvskič vyrazil jeho bombu do ochranné sítě.
     
    32:06
    Petrohrad se ale snaží držet puk na svých hokejkách i nadále, takže sledujeme hokej, který má svoji kvalitu a SKA se žene za dalšími góly.
    Pavel BUKNEVIČ - 4:1
     
    31:05
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A nakonec přichází další pojistka a první gól za zády Gorjakesvskiče, který ale asi nebude mít čisté svědomí. Po dobré akci se totiž dostal ke střele zpoza obránce PAVEL BUKNEVIČ, který puk na bránu dostal mezi nohama beka a překvapil tím hostujícího gólmana, přes kterého puk procedil do brány! Asistence: Anton Belov, Nikita Gusev.
     
    30:02
    Opět sledujeme pasáž hry, kde se toho mnoho neděje, ale SKA má zápas pod svoji kontrolou a vypadá to, že se nechystá připustit nějaké potíže.
     
    29:09
    Teď už se dopředu ale žene opět domácí mužstvo, které už nehraje v početní nevýhodě a náležitě si to užívá. Nakonec před Gorjakesvskičem ale neuspěl ani sám Kovalčuk, který trefil pouze jeho lapačku!
     
    28:06
    Ale další velká šance přišla z ničeho nic, protože po propadnutí puku se ze strany zjevil sám před Koskinenem Trunjov, ale trefil ho pouze do levého betonu!
     
    27:29
    Severstal se ale nedokáže dostat do tlaku, zatím mu přesilovka moc nevychází. Domácí se naopak v klidu brání a opět vyhodili.
     
    26:41
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexander Kadějnik – 2 min., hákování).
     
    25:59
    Ani teď to Čerepovci nevyšlo, ale už to byla daleko větší šance! Z úhlu se totiž před Koskinena dostal Kagarlitskij, který ho ale napálil pouze do ramene a puk skončil nad bránou!
     
    25:45
    Hokej zatím moc velké tempo nemá a SKA není tak aktivní, jako tomu bylo ve třetině první, ani Severstal ale nepřekypuje nějakou úžasnou aktivitou, takže domácí jsou zatím v klidu.
     
    24:35
    Teď se na druhé straně před bránu tlačil Děmagin, ale moc se mu celá akce nepovedla, takže jeho nahození lapil v pohodě chytající Koskinen.
     
    23:39
    Ani teď to nevyšlo a Gorjakesvskič zatím drží čisté konto, protože i další rána domácích šla pouze mimo, takže zaduněla o mantinel za bránou.
     
    22:19
    Domácí pochopitelně vytvořili další velký tlak, kde se pokoušeli dostat puk na bránu Čerepovce, to se ale zatím nepovedlo a hosté už podruhé vyhodili.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jevgenij Kovyršin – 2 min., držení protihráče).
     
    21:00
    A nakonec to bylo nebezpečné, protože před gólmana Gorjakesvskiče se natlačil Širokov, který ale nakonec puk za záda hostujícího gólmana po zemi neprotlačil.
     
    20:29
    Severstal se pokusil začít aktivně, jenže jeho akce skončila v rohu hrací plochy, kde Petrohrad v klidu získal puk a naopak sám vyráží vpřed.
     
    20:01
    Do druhé třetiny se nepodívá v bráně hostů Magarilov, ale představí se nám Gorjakesvskič.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tak první třetina je u konce a podle očekávání po ní vede domácí Petrohrad. Ten ale v úvodu prohrával, když se za Čerepovec prosadil hezkou střelou do šibenice Nikoncev, ovšem vzápětí na tento vývoj reagoval Šipčajova, který na srovnání potřeboval přesně 45 vteřin. Nakonec poté přišly ještě další góly, když se prosadil Moses a poslední tečku za třetinou přidal Dadonov po krásné akci. Skóre je tak po první periodě 3:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Magarilov je teď v permanenci a musel krýt další nahození na svoji bránu, nakonec to celé ustál a puk po tvrdém souboji udržel, bude se tak vhazovat po jeho pravici.
     
    19:21
    Pořád je Petrohrad nastěhován před bránou soupeře, kde se ale na zem zavčasu položil Magarilov a puk schoval pod lapačkou.
     
    18:06
    A to stále platí, Petrohrad pokračuje v tvrdých útocích, které většinou táhne první formace. Čerepovec odehrál puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    17:15
    Hosté jsou celkem zaskočeni a takový vývoj si asi nepřáli, jenže Petrohrad je momentálně zcela drtí, takže Čerepovec se pouze brání.
    Jevgenij DADONOV - 3:1
     
    16:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak toto je velký a zcela zasloužený obrat domácího Petrohradu! Přesilovka zůstala bezezbytku využita po krásné akci, kdy nejprve hru přenesl Gusev na druhu stranu na Kovalčuka, ten zachoval chladnou hlavu a ještě vybídl před prázdnou brankou stojícího JEVGENIJE DADONOVA, jenž se nemýlil a trefil ji! Asistence: Ilja Kovalčuk, Nikita Gusev.
     
    15:40
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec – Maxim Trunjov si jde odpočinout za hákování (2 min.).
     
    15:01
    Do obrovské šance se z ničeho nic dostal domácí Ketov, který ale sám před bránou poslal puk nad!
     
    14:33
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak nakonec SKA svoji přesilovku zaslouženě využívá a jde dnes poprvé do vedení! Po velké mele v útočné třetině dokázal Magarilov vyrazit puk po střele Širokova pouze do změti těl před sebou. Tam se nejrychleji zorientoval STEVE MOSES a poslal puk z úhlu do odkryté části brány! Petrohrad tak zaslouženě vede! Asistence: Sergej Širokov.
     
    13:21
    Domácí SKA tak nějakou chvíli hrálo přesilovku 5 na 3, jenže tu nevyužilo a až teď se dostal k nebezpečnému zakončení Kovalčuk, jenže Magarilov jeho těžkou střelu vyrazil za bránu!
     
    12:51
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Mojsejev – 2 min., sekání).
     
    11:31
    Domácí už tedy hrají přesilovku a teď se začínají zabydlovat v pásmu, kde zatím ale nevymysleli žádné zakončení a Maragarilov tak mohl být v relativním klidu.
     
    11:15
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Kagarlistkij – 2 min., sekání).
     
    10:10
    Hosté tedy mají přesilovku, kterou zatím ale k velkému tlaku nevyužili a až teď musel na zem Koskinen, který ale nahození od modré v pohodě vykryl.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., sekání).
    Vadim ŠIPČAJOV - 1:1
     
    08:45
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A zcela ihned je srovnáno! SKA se rozhodlo, že to nenechá jen tak a vyrazilo do tvrdého útoku. Nakonec po vskutku nádherné akci obdržel pas zpoza brány VADIM ŠIPČAJOV, který využil rychlého položení se od Magarilova a umístil puk suverénně do horní poloviny brány! Asistence: Ilja Kovalčuk, Jarno Koskiranta.
    Anatolij NIKONCEV - 0:1
     
    08:00
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    A velice nečekaně přichází branka na druhé straně! Čerepovec totiž vyrazil do zcela ojedinělého kontru, SKA situaci trochu podcenilo a dalo soupeři moc prostoru. Toho nakonec využil ANATOLIJ NIKONCEV, který krásnou střelou vymetl šibenici Koskinenovy brány! Asistence: Maxim Trunjov, Vadim Berdnikov.
     
    07:05
    Teď za sebou máme pasáž hry, kdy byli výrazně lepší domácí a vytvořili si velký tlak, poslední střela Koskiranty skončila ale pouze na hrudi pozorného Magarilova!
     
    06:12
    Až se na bránu rozjela domácí hvězda Kovalčuk, který vyslal tvrdou ránu, branku ale nakonec minul a dorážku Dadonova vyrazil mimo Magarilov!
     
    05:28
    Opět se tak děje, že Petrohrad se vrací až za vlastní branku, kde drží puk a čeká s rozehrávkou delší dobu. Zatím tedy nesledujeme hokej, který by se dal označit za atraktivní.
     
    04:42
    SKA je sice lepší, což je vidět při jeho práci s pukem, ale zatím není schopno získat výraznou převahu. Domácí celek se teď nemůže dostat do třetiny a velké šance nepřicházejí.
     
    03:45
    Teď musel hostující gólman opět na zem, protože nahození Belova mířilo přímo na jeho branku, gólman Severstalu si ale poradil a puk schoval v lapačce.
     
    02:59
    Za bránou Čerepovce došlo ke tvrdému souboji, který nakonec vyhráli domácí a ke střele od modré se dostal po pěkné příhře Judin, ale trefil pouze beton Magarilova!
     
    02:06
    Severstal je zatím o něco málo aktivnější, když se teď nastěhoval do třetiny SKA, ovšem nakonec si dobře počínal u mantinelu Jakovlev a dokázal puk vybojovat.
     
    01:18
    Do útoku se snažil jít i Čerepovec, ale Koskinen pokus Děmagina v pohodě kryl, takže se vhazovalo. Bully nakonec vyhrál Petrohrad a nakonec se žene dopředu právě on.
     
    00:28
    Tak domácí měli hned v úvodu velkou šanci, když se šťastném odrazu dostal ke střele v mezikruží Šipačjov, ale nevyužil zmateného Magarilova, když poslal puk nad!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Vojnov, Judin, Čudinov (A), Belov, Zubarev, Rykov – Dadonov, Šipačjov (A), Kovalčuk (C) – Koskiranta, Širokov, Moses – Buknevič, Kadějkin, Gusev – Ponikarovskij, Kablukov, Ketov

    Severstal Čerepovec: Magarilov (Gorjakevskič) – Sizov, Němec (A), Chamidulin, Karlsson, Svjazov, Chochlov, Popov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Děmagin, Vovčenko, Mojsejev – Kagarlitskij (A), Skorochodov, Kovyršin – Kazakovcev, Gimatov, Monachov – Vorobjov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Slovan získal cenné tři body v boji o účast ve vyřazovací části

    Bravo! Slovan zvládl těžký duel na ledě Novokuzněcku. O vítězství svěřenců Miloše Říhy rozhodl tři minuty před koncem č...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 29. leden 2016
     
    Domácí na tom nejsou letos tak dobře, jak by asi chtěli být, přesto zatím drží místo, které je posouvá do play-off. Je to ale až osmé místo v Západní konferenci, kde získali 90 bodů za 54 zápasů a budou si tak chtít ještě co nejvíce vylepšit pozici do vyřazovacích bojů.

    To hosté jsou na tom o poznání hůře, protože Čerepovec už ztratil všechny šance na play-off, když je hluboko na dně žebříčku. K tomu mu "dopomohl" i zisk chabých 56 bodů za 54 zápasů a hrozivé skóre 112:143. Hosté tak dnes budou hrát už pouze o čest, což je další faktor, který dělá favority z domácího celku.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu Kontinentální hokejové ligy, kde se proti sobě postaví SKA Petrohrad a Severstal Čerepovec!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 9. Šipčajov (Kovalčuk, Koskiranta), 15. Moses (Širokov), 17. Dadonov (Kovalčuk, Gusev), 32. Buknevič (Belov, Gusev), 37. Kovalčuk (Koskiranta, Širokov), 49. Buknevič (Gusev, Dadonov) – 8. Nikoncev (Trunjov, Berdnikov)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Vojnov, Judin, Čudinov (A), Belov, Zubarev, Rykov – Dadonov, Šipačjov (A), Kovalčuk (C) – Koskiranta, Širokov, Moses – Buknevič, Kadějkin, Gusev – Ponikarovskij, Kablukov, Ketov
    Severstal Čerepovec: Magarilov (21. Gorjakevskič) – Sizov, Němec (A), Chamidulin, Karlsson, Svjazov, Chochlov, Popov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Děmagin, Vovčenko, Mojsejev – Kagarlitskij (C), Skorochodov, Kovyršin – Kazakovcev, Gimatov, Monachov – Vorobjov
    bahis siteleri