Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzněck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhřeb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižněkamsk 1:2 (po pr.)
Toljatti – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Jokerit 2:1 (kon.)
Minsk – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Severstal Čerepovec
Pátek 29.01.2016, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:54
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:57
    Nakonec se ale dostal ke střele výtečně hrající Nikita Gusev, jenže jeho táhlá rána pouze orazítkovala tyčku a odlétla mimo branku Gorjakevskiče!
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Mojsejev – 2 min., krosček).
    Pavel BUKNEVIČ - 6:1
     
    48:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak ale nakonec branka přichází, byť padla i s velkou dávkou štěstí pro domácí celek! PAVEL BUKNEVIČ totiž využil toho, že střelu před ním čistě netrefil Gusev a omylem mu tak přihrál. Samotný BUKNEVIČ se trefil přesně mezi tělo Gorjakevskiče a tyčku, takže puk zapadl do brány! Asistence: Nikita Gusev, Jevgenij Dadonov
     
    47:33
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Anatolij Nikoncev – 2 min., hákování).
     
    45:31
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Maxim Chudinov – 2 min., sekání).
     
    41:28
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dinar Chamidulin – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Jakovlev – 2 min., držení protihráče).
    Ilja KOVALČUK - 5:1
     
    36:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak nakonec to přišlo a za velkého jásotu celé haly se prosazuje domácí hrdina a kapitán, ILJA KOVALČUK, který si to ale za svůj dnešní výkon vážně zasloužil. Opět to bylo dokonalé rozebrání celé obrany, když dostal KOVALČUK přihrávku až před prázdnou bránu a hráč jako on, ten se v této situaci prostě mýlit nemohl! Asistence: Jarno Koskiranta, Serges Širokov.
     
    35:27
    Oba kohouti, tedy jak Vojnov, tak Svjazov, dostávají klasických 5+10 a druhý jmenovaný se odchází nechat ošetřit do kabin.
    Bitka mezi Vojnovem a Svjazovem.
     
    35:27
    Do velké potyčky se dostali Vojnov s hostujícím Svjazovem, bitka nakonec skončila nerozhodně, ale hostující hráč utržil krvavé zranění, za což se dostalo Vojnovovi velkého potlesku.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Karlsson – 2 min., vražení na hrazení).
    Pavel BUKNEVIČ - 4:1
     
    31:05
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A nakonec přichází další pojistka a první gól za zády Gorjakesvskiče, který ale asi nebude mít čisté svědomí. Po dobré akci se totiž dostal ke střele zpoza obránce PAVEL BUKNEVIČ, který puk na bránu dostal mezi nohama beka a překvapil tím hostujícího gólmana, přes kterého puk procedil do brány! Asistence: Anton Belov, Nikita Gusev.
     
    28:06
    Ale další velká šance přišla z ničeho nic, protože po propadnutí puku se ze strany zjevil sám před Koskinenem Trunjov, ale trefil ho pouze do levého betonu!
     
    26:41
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexander Kadějnik – 2 min., hákování).
     
    25:59
    Ani teď to Čerepovci nevyšlo, ale už to byla daleko větší šance! Z úhlu se totiž před Koskinena dostal Kagarlitskij, který ho ale napálil pouze do ramene a puk skončil nad bránou!
     
    21:35
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jevgenij Kovyršin – 2 min., držení protihráče).
     
    21:00
    A nakonec to bylo nebezpečné, protože před gólmana Gorjakesvskiče se natlačil Širokov, který ale nakonec puk za záda hostujícího gólmana po zemi neprotlačil.
    Jevgenij DADONOV - 3:1
     
    16:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak toto je velký a zcela zasloužený obrat domácího Petrohradu! Přesilovka zůstala bezezbytku využita po krásné akci, kdy nejprve hru přenesl Gusev na druhu stranu na Kovalčuka, ten zachoval chladnou hlavu a ještě vybídl před prázdnou brankou stojícího JEVGENIJE DADONOVA, jenž se nemýlil a trefil ji! Asistence: Ilja Kovalčuk, Nikita Gusev.
     
    15:40
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec – Maxim Trunjov si jde odpočinout za hákování (2 min.).
     
    15:01
    Do obrovské šance se z ničeho nic dostal domácí Ketov, který ale sám před bránou poslal puk nad!
     
    14:33
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak nakonec SKA svoji přesilovku zaslouženě využívá a jde dnes poprvé do vedení! Po velké mele v útočné třetině dokázal Magarilov vyrazit puk po střele Širokova pouze do změti těl před sebou. Tam se nejrychleji zorientoval STEVE MOSES a poslal puk z úhlu do odkryté části brány! Petrohrad tak zaslouženě vede! Asistence: Sergej Širokov.
     
    12:51
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Mojsejev – 2 min., sekání).
     
    11:15
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Kagarlistkij – 2 min., sekání).
     
    09:44
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., sekání).
    Vadim ŠIPČAJOV - 1:1
     
    08:45
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A zcela ihned je srovnáno! SKA se rozhodlo, že to nenechá jen tak a vyrazilo do tvrdého útoku. Nakonec po vskutku nádherné akci obdržel pas zpoza brány VADIM ŠIPČAJOV, který využil rychlého položení se od Magarilova a umístil puk suverénně do horní poloviny brány! Asistence: Ilja Kovalčuk, Jarno Koskiranta.
    Anatolij NIKONCEV - 0:1
     
    08:00
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    A velice nečekaně přichází branka na druhé straně! Čerepovec totiž vyrazil do zcela ojedinělého kontru, SKA situaci trochu podcenilo a dalo soupeři moc prostoru. Toho nakonec využil ANATOLIJ NIKONCEV, který krásnou střelou vymetl šibenici Koskinenovy brány! Asistence: Maxim Trunjov, Vadim Berdnikov.
     
    00:28
    Tak domácí měli hned v úvodu velkou šanci, když se šťastném odrazu dostal ke střele v mezikruží Šipačjov, ale nevyužil zmateného Magarilova, když poslal puk nad!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 9. Šipčajov (Kovalčuk, Koskiranta), 15. Moses (Širokov), 17. Dadonov (Kovalčuk, Gusev), 32. Buknevič (Belov, Gusev), 37. Kovalčuk (Koskiranta, Širokov), 49. Buknevič (Gusev, Dadonov) – 8. Nikoncev (Trunjov, Berdnikov)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Vojnov, Judin, Čudinov (A), Belov, Zubarev, Rykov – Dadonov, Šipačjov (A), Kovalčuk (C) – Koskiranta, Širokov, Moses – Buknevič, Kadějkin, Gusev – Ponikarovskij, Kablukov, Ketov
    Severstal Čerepovec: Magarilov (21. Gorjakevskič) – Sizov, Němec (A), Chamidulin, Karlsson, Svjazov, Chochlov, Popov – Nikoncev, Berdnikov, Trunjov – Děmagin, Vovčenko, Mojsejev – Kagarlitskij (C), Skorochodov, Kovyršin – Kazakovcev, Gimatov, Monachov – Vorobjov
    bahis siteleri