Vsetín – Č. Budějovice 0:4 (kon.) | Slavia – Zlín 4:5 (po pr.) | Havlíčkův Brod – K. Vary 2:1 (kon.)
Opava – Pardubice 1:6 (kon.) | Liberec – Vítkovice 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 0:0 (odl.)
Chomutov – Kometa Brno 2:1 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Třinec 1:7 (kon.) | Jihlava – HC Litvínov 2:1 (po pr.)
HC Plzeň – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Havířov – Kladno 1:4 (kon.) | Poruba – Letňany 1:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 30.01.2016, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 10. kolo
Partner:
     
    Příjemné sobotní poledne! Jsem rád, že vás můžu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – HC Energie Karlovy Vary, který se odehraje v rámci 10. kole NOEN Extraligy staršího dorostu skupiny B. Utkání začíná v 12:00.
     
    Havlíčkův Brod se veze na vítězné vlně, už pětkrát za sebou bral všechny tři body! Včera v Kotlině přivítal silný Litvínov, který po divoké přestřelce přetlačil poměrem 7:4. Hrdinou zápasu se stal kapitán mladých Bruslařů David Michálek, který vstřelil pět branek a přidal dvě asistence. Byl tak u všech gólů svého týmu! Jeho tým se tak vyhoupl už na 4. příčku tabulky, jež zajišťuje účast v prestižním play-off.
     
    Karlovy Vary si počínají v poslední době rovněž velmi dobře. Z minulých devíti kol prohráli jen dvakrát, když nestačili doma na Pardubice, jimž podlehly po prodloužení, a včera se jim vůbec nepovedl zápas v nedaleké Jihlavě, kde padly vysoko 1:5. V tabulce okupuje Energie 3: příčku, přičemž na Havlíčkův Brod má náskok propastných 14 bodů.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    HC Energie Karlovy Vary – BK Havlíčkův Brod 6:2
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Folvarský) – Němec, Lachman, Jančařík, Benák, Rubner, Hrabaň, Polák, Kopic – Hendrych, Veverka, Přibyl, Králíček, Holenda, L. Beran, Vlach, Donda, Michálek, Piskač

    HC Energie Karlovy Vary: A. Beran (Fuksa) – Vápeník, Štaif, Pátek, Klejna, Bernáth, Hrůša – Hotěk, Kurfürst, Tamáš, Slabý, Bečka, Prošek, Šála, Pastyřík, Horký, Tlačil

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Robin Horký, Martin Klouda.
     
    Vše je připraveno, začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Karlovy Vary vyhrály vhazování a hned se nahrnuly do útočného pásma. Brodský obránce Patrik Hrabaň podklouzl, ale hosté toho nevyužili.
     
    00:26
    Havlíčkův Brod se vydal kupředu, ale nakonec z toho ohrožení brankáře Berana nebylo. Vpřed se opět žene rozjetá Energie.
     
    00:46
    Zatím sledujeme vyrovnaný hokej. O trochu víc ze hry zatím možná mají hosté, kteří se snaží odčinit včerejší nepříjemnou porážku v Jihlavě.
     
    01:07
    Západočeši se do toho obuli dobře zostra, havlíčkobrodská družina se dostala pod nepříjemný tlak. Hra je přerušena po sražené střele do ochranné sítě.
     
    01:23
    Jan Bečka zahodil obrovskou šanci! Dostal ideální nahrávku před bránu, kde byl trestuhodně volný, ale trefil jen uprostřed brankoviště gólmana Kulicha!
     
    01:44
    Domácí mladíci se snaží uklidnit svou rozháranou hru, ale zatím to mají proti Karlovým Varům hodně těžké. Soupeř skvěle bruslí a soupeři moc puk nepůjčuje.
     
    02:03
    Hosté založili další úspěšný útok, nyní kombinují v pásmu domácích, ale nedaří se jim přesně zakončit. Skvěle zblokoval soupeřovu ránu Daniel Polák.
     
    02:26
    To je obrovský tlak. Energie pálí ze všech možných pozic útočného pásma, ale naštěstí pro havlíčkobrodské barvy hodně nepřesně.
     
    02:50
    Soubor z Kotliny je i nadále v pevném objetí aktivním Západočechů a brankář Kulich musí mít neustále oči na stopkách.
     
    03:05
    Broďáci se sice probili ke kotouči ve svém pásmu, ale nakonec z toho nebylo zhola nic. Nahozený puk doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    03:18
    Až teď musel brankář Beran pořádně zasahovat. Lukáš Beran získal puk na pravém křídle, sjel si do kruhu a mířil k přední tyčce. Tam místo nebylo.
     
    03:29
    Patrik Hrabaň dostal po buly nabito na modrou čáru a jeho tvrdá rána skončila u přední tyčky na betonech připraveného gólmana Berana.
     
    03:49
    Mladí Bruslaři teď zlepšili svou hru a daří se jim kombinovat v území svého soupeře. Gólman Beran má mnohem víc práce než v úvodních minutách.
     
    04:06
    Až teď může Energie nechat na chvíli vydechnout své zadní řady, kus černé gumy vyvezla alespoň do neutrální zóny. Puk už mají ale znovu domácí.
     
    04:26
    Hosté přenesli děj hry na opačnou stranu hrací plochy a v postavení velkého pětiúhelníku obléhají brankáře Kulicha.
     
    04:56
    Jan Tlačil získal puk za bránou soupeře, rychle ji obkroužil a zkoušel bekhendem překvapit gólmana Kulicha k první tyčce. Neúspěšně.
     
    05:14
    Havlíčkův Brod drží puk ve své moci, ale teď se mu s ním nedaří přejít přes zahuštěné střední pásmo, kde se hosté dobře pohybují.
     
    05:29
    Kotouč opustil hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu, blíže modré čáře hostů z Karlových Varů.
     
    05:41
    Západočeši soupeře na buly přetlačili a přesunuli děj hry do útočného pásma. Puk tam ale nemají pod kontrolou, bojují o něj u hrazení.
     
    05:59
    Domácí sice na chvíli získali puk, ale než s ním stihli něco nebezpečnějšího vymyslet, Energie je o něj rychle připravila.
     
    06:15
    Soubor z Kotliny se na chvíli zabydlel na dostřel gólmana Berana, ale o kus černé gumy přišel. Hosté ale nerozehráli dobře, je z toho icing.
     
    06:25
    Jan Tlačil si vybruslil na okraj kruhů a chtěl vypálit golfákem, ale rána mu vůbec nesedla. Útočník Energie puk takřka vůbec netrefil.
     
    07:00
    Tibor Tamáš se probil k puku v útočném pásmu a z pravého kruhu vypálil. Našel ale jen připravenou náruč brankáře Kulicha. Potom nešťastně upadl, když o sobě nevěděli s Patrikem Hrabaněm.
     
    07:12
    Energie má na své straně obrovský tlak, Havlíčkův Brod zatím vyčkává hlavně na možnosti k protiútokům, ale těch mají hodně poskrovnu.
     
    07:36
    Marek Pastyřík se ocitl před bránou Bruslařů, ale měl hodně málo na to, aby prostřelil gólmana Kulicha, který zasáhl skvěle svými betony!
     
    08:04
    Havlíčkův Brod založil rychlý protiútok a bylo z toho přečíslení 2 na 1. Václav Piskač vzal zodpovědnost na sebe, ale ani nadvakrát za levé strany neprostřelil betony brankáře Berana.
     
    08:34
    Hraje se hodně svižný hokej nahoru – dolů, oba brankáři mají o zábavu postaráno, ale zatím si vedou bezchybně.
     
    08:51
    Matěj Kurfürst si vybruslil s pukem do pravého kruhu a tvrdě vypálil zápěstím, ale jen do připravených betonů brankáře Kulicha.
     
    09:11
    Havlíčkův Brod ztratil puk v útočném pásmu a hosté se hned hnali vpřed. Byla z toho ale jen nepřesná rána ze strany, po níž se puk odrazil od mantinelu pod lapačku brankáře Kulicha.
     
    09:42
    Soubor z Kotliny rychle přenesl děj hry do útočného pásma, kde si hledá prostor ke střele.
     
    10:05
    Domácí se však dopustili nepřesnosti a Energie toho hned využila k zisku kotouče. V klidu tak může rozehrát ze svého obranného pásma.
     
    10:28
    Martin Slabý hledal nahrávkou z rohu pásma před bránou Michala Horkého, který operoval v dobrém palebném prostoru, ale prudký pas nezachytil.
     
    10:48
    Domácí vyvezli puk ven ze svého území, ale jen na chvíli. Energie založila útok po pravém křídle, na jehož konci stál Michal Horký. Jeho ránu chytil brankář Kulich do náruče.
     
    11:07
    Západočeši přišli o postavení v útočném pásmu a nestihli se do něj vrátit v rámci pravidel. Je z toho jen postavení mimo hru, buly v střední třetině hřiště.
     
    11:24
    Hosté jsou i nadále o něco aktivnější. Havlíčkův Brod má ve svém pásmu spoustu starostí, ale zatím drží nulu.
     
    11:48
    Oba týmy se vydaly na rychlou útočnou vycházku, ale nebylo z toho nic, co by mělo gólmany vystrašit. Rány byly většinou zblokované daleko od jejich svatyní.
     
    12:10
    Karlovy Vary se opět zkusily v hojném počtu nahrnout do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postaven í mimo hru. Buly znovu ve středním pásmu.
     
    12:26
    Teď se karta otočila, kus černé gumy se potuluje u brány hostů. Havlíčkův Brod ale zatím nedokázal přesně zakončit, gólman Beran kontroluje situaci.
     
    12:37
    Havlíčkův Brod se dostal při dobývání útočného pásma do postavení mimo hru a musí se rychle vrátit za útočnou modrou čáru. Hosté tak mají puk.
     
    12:49
    Patrik Hrabaň to měl k nahozenému puku blíž než karlovarští útočníci, píská se tak zakázané uvolnění.
     
    13:03
    Jiří Vlach předvedl skvělý obranný zákrok při útoku soupeře. Nahrávka ze strany směřovala do předbrankového prostoru na rozjetého útočníka, ale opora Bruslařů ji holí tečovala do bezpečí.
     
    13:28
    Teď už pozorujeme v Kotlině útočné snažení Havlíčkova Brodu, ale Energie si velmi dobře hlídá prostor kolem své brány. Soupeře nepouští do koncovky.
     
    13:55
    Stále se bojuje o hrací předmět za bránou gólmana Berana.
     
    14:04
    Rozhodčí nakonec ztratil puk z dohledu a dlouhý souboj za bránou přerušil hvizdem. Buly proběhne v pásmu Energie.
     
    14:28
    Jan Tlačil si najel do příznivé palebné pozice mezi kruhy, ale jeho rána měla špatné parametry. Hned ji totiž tečoval jeden z domácích vedle Kulichovy pravé tyče.
     
    14:47
    Havlíčkův Brod má teď problémy s rozehrávkou, hosté hodně aktivně napadají a domácím to činí značné problémy. Nic nebezpečného z toho ale zatím nebylo.
     
    15:08
    Bojuje se o kus černé gumy v blízkosti středového kruhu, ani jeden z týmů se nemůže dostat do útočného území na souvislejší dobu.
     
    15:28
    Energie pod tlakem zvolila nejjednodušší možné řešení a vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    15:54
    Havlíčkův Brod vyhrál sérii soubojů u hrazení ve svém pásmu a získal puk. Nyní může v klidu založit novou útočnou akci, hosté střídají.
     
    16:07
    Karlovy Vary odrazily soupeřův útok a samy se mohou vydat s blížím se koncem první třetiny dopředu.
     
    16:26
    Michal Horký nabral rychlost, najel si mezi kruhy a zápěstím vypálil. Našel ale jen připravenou náruč gólmana Kulicha, který přerušil hru.
     
    16:42
    Hosté vyhráli vhazování, ale kotouč vyšťouchal v nepřehledné skrumáži u hrazení David Michálek, Kotouč však vyhodil ještě před červenou čarou, je z toho icing.
     
    16:54
    David Michálek stíhal soupeřova obránce a využil jeho menšího zaváhání. Hned jak se dostal k puku, zkusil to z těžkého úhlu. Vypálil ale nad Beranovu klec.
     
    17:07
    Západočeši získali puk a vyvezli ho do středního pásma. Tam však Bruslaři vystavili velký obranný val, přes který hosté nepřešli.
     
    17:29
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk u pravého mantinelu útočného pásma Havlíčkova Brodu. Bude z toho šance pro brodské mladíky?
     
    17:45
    Nakonec nebude, hrací předmět opustil hrací plochu, buly po levé ruce gólmana Berana.
     
    17:54
    David Donda si počínal hodně důrazně před brankovištěm soupeře a bylo z toho nebezpečí. Mladý útočník Bruslařů nedošťouchal puk přes Beranovy betony do sítě!
     
    18:06
    Energie založila rychlý protiútok a už operuje s pukem v blízkosti brankáře Kulicha.
     
    18:24
    Michal Horký získal kus černé gumy pod svůj patronát a z pravého kruhu tvrdě vystřelil. Kus černé gumy doplachtil jen do Kulichovy náruče.
     
    18:34
    Hosté jsou střelecky hodně aktivní, gólman Kulich má spoustu práce. Na modré čáře tentokrát tvrdě napřáhl obránce František Klejna, ale mířil jen do Kulichovy lapačky.
     
    18:49
    Kotouč opustil po souboji hrací plochu, sudí nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    19:05
    František Klejna přejel útočnou modrou čáru a nevymýšlel nic složitého. tvrdě vypálil, ale o notný kus minul pravou Kulichovu tyč. Maskovaná opora Bruslařů potom přerušila hru.
     
    19:17
    Hosté se dál drží v útočném pásmu a jsou nebezpeční. Naštěstí pro brankáře Kulicha a celý jeho tým mají zatím karlovarští nepřesnou mušku.
     
    19:43
    Hraje se hodně slušně, zatím jsme neviděli ani jedno vyloučení. Karlovy Vary jsou v závěru první dvacetiminutovky aktivnější, obrana domácích odolává.
     
    19:59
    ještě jedno vhazování, a to pouhé čtyři desetiny před sirénou. Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme viděli několik slibných šancí na obou stranách, ale brankáři Tomáš Kulich a Adam Beran zamkli své brány na deset západů. Branky jsme se tak zatím nedočkali, prostřední část začne zhruba ve 12:46.
     
    Hráči už jsou zpět na hrací ploše, můžeme pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování ve středovém kruhu a od vlastní modré čáry může v klidu rozehrát.
     
    20:17
    Domácí nahodili puk rychle do útočného pásma, ale karlovarská obrana jim v rohu pásma vystavila v tvrdém souboji jasnou stopku.
     
    20:36
    Domácí mladíci aktivně napadali soupeřovu rozehrávku už v jejím zárodku a hosté s tím měli problémy. Nakonec ale dokázali rozehrát.
     
    20:56
    Lukáš Beran s Jiřím Vlachem mířili do situace 2 na 2, ale prvně jmenovaný nedokázal projít přes hradbu těl mezi kruhy. Vpřed se žene Energie.
     
    21:10
    Západočeši okupují útočné pásmo, ale zatím je havlíčkobrodská obrana nepustila k ohrožení brankáře Kulicha.
     
    21:34
    Domácí mladíci přenesli děj hry na druhou stranu hřiště, nyní se snaží krátkými nahrávkami v útočném pásmu rozhýbat soupeřovu defenzivu.
     
    21:51
    Od mantinelu vypálil na levé straně Vojtěch Veverka, ale brankář beran měl dobrý výhled a puk hravě schoval u první tyčky do náruče.
     
    22:10
    Sledujeme hodně vyrovnaný hokej, směrem dopředu se zatím oběma týmům nedaří a na ledě dominují hlavně obě pozorné defenzivy.
     
    22:24
    Havlíčkův Brod se vydal rychle po levém křídle dopředu, ale hosté dobře zavřeli prostor u hrazení a nepustili svého soupeře blízko k bráně.
     
    22:50
    Domácí zůstanou v útočném pásmu, kde se bude vhazovat. Energie pod tlakem vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    23:03
    Jiří Přibyl se ujal puku v útočném pásmu a zkoušel štěstí z pravého kruhu. Jeho rána ale svůj cíl nezasáhla, protože byla zblokována.
     
    23:18
    Pavel Hendrych se snažil dojet nahozený puk, ale měl to hodně těžké. Je z toho jen zakázané uvolnění, buly u gólmana Kulicha.
     
    23:31
    Energie teď hodně dobře bruslí a je nebezpečná. Havlíčkobrodská obrana u své brány odolává.
     
    23:44
    Nakonec domácí získali puk, ale bylo z toho jen zakázané uvolnění. Alespoň v nejbližších sekundách se bude hrát dál u brodské brány.
     
    24:03
    Brankář Beran teď chytil dalekonosné nahození a i když mohl rozehrát, neudělal to. Spoluhráč mu za to lehce vyčinil slovy "Proč nehraješ!".
     
    24:23
    Dlouhý souboj za brodskou bránou skončil nerozhodně. Černý nezbeda totiž opustil hrací plochu a skončil v ochranné síti. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    24:34
    Po Vojtěchu Veverkovi se dostal k puku David Donda a zkusil si puk přiťuknout bruslí do jízdy. To se mu nepovedlo, ale je z toho faul.
     
    24:45
    Na trestnou lavici usedl Filip Bernáth (KVA) za hákování.
     
    25:10
    Bruslaři drží soupeře pod tlakem, ale zatím nedokázali ohrozit bránu.
     
    25:18
    Vojtěch Holenda si křičel o nahrávku, číhal dobře v předbrankovém prostoru. Kotouč už na něj mířil, ale skvěle ho chytil protihráč.
     
    25:35
    Vojtěch Veverka si srovnal puk na hůl v pravém kruhu a vypálil. Jeho ránu však zablokoval Oliver Pátek a vyhodil puk do bezpečí.
     
    25:59
    Havlíčkův Brod znovu dobyl útočné pásmo a nahrává si v něm.
     
    26:09
    Hosté odvedli dobrou práci, získali puk a vyhodili.
     
    26:24
    Poměr sil na hrací ploše se vyrovná, za 21 sekund začne zkrácená přesilovka hostů. Na lavici hanby je vykázán Jiří Kopic (HBR) za vysokou hůl.
     
    26:39
    Daniel Králíček zatáhl hrací předmět do útočného pásma po pravém křídle a z kruhu vystřelil. Jeho ránu hosté srazili do ochranné sítě.
     
    26:54
    Karlovy Vary zavezly kus černé gumy do útočného pásma a začala jim zkrácená přesilovka.
     
    27:05
    Obranná čtveřice domácích odvádí skvělou práci, když drží puk u hrazení středního pásma.
     
    27:22
    Bruslaři nahodili puk do útočného pásma a gólman Beran znovu přerušil hru, i když se možná dalo rozehrát. znovu si tak situaci vysvětluje se spoluhráči.
     
    27:33
    Hosté přesunuli hru po buly do útočného pásma, ale rána od hrazení byla hodně nepřesná. U odraženého puku ale byla dřív Energie, jež drží pásmo.
     
    27:56
    Havlíčkův Brod po chvíli snažení získal puk a osvobodil se vyhozením.
     
    28:07
    Hosté se sice dostávají často do útočného pásma, ale tam si vůbec neví rady s tím, jak překonat důsledný obranný val Havlíčkova Brodu.
     
    28:15
    A ani teď se jim to nepovedlo, hlavní sudí přerušil hru a nařídil buly ve středním pásmu kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    28:24
    Přesilovka hostů je u konce, Havlíčkův Brod se ubránil se suchým tričkem a dál drží čisté konto.
     
    28:40
    Radek Prošek zatáhl puk podél hrazení do útočného pásma a vypálil z kruhu. Jeho ránu brankář Kulich dobře viděl a snadno ji zneškodnil betony.
     
    28:44
    A další rána, tentokrát hned z pravého kruhu po vhazování. Gólman Kulich měl znovu první tyčku dobře pohlídanou a přerušil hru.
     
    29:09
    Hosté okupují dál útočné pásmo a často zakončují, není z toho ale nic nebezpečného, všechny projektily minuly tři červené tyče Kulichovy brány.
     
    29:34
    Havlíčkův Brod získal útočné pásmo, ale hosté rychle uklidnili situaci u své brány.
     
    29:55
    Hokejisté z lázeňského města se zabydleli v útočném pásmu, ale o kus černé gumy brzy přišli a soubor z Kotliny vyhodil puk dopředu tak, aby nešlo o icing.
     
    30:13
    Opět se hrálo v pásmu Bruslařů, ale ti vyhráli důležitý souboj za bránou a už se ženou vpřed.
     
    30:39
    Daniel Polák se hezky uvolnil v útočném pásmu a probil se ke střele. V pádu vypálil z okraje kruhu, ale jen do náruče gólmana Berana.
     
    31:06
    Jiří Vlach zkoušel dojet nahozený puk do útočného pásma, ale kus černé gumy dřív chytl obránce František Klejna. Icing a buly u gólmana Kulicha.
     
    31:22
    Havlíčkův Brod je teď pod tlakem, ale Energie toho zatím nedokázala využít k ohrožení gólmana Kulicha.
     
    31:49
    Domácí předvedli hezkou kombinaci, při níž hledal Lukáš Beran z blízkosti modré čáry rozjetého Davida Michálka. K tomu ale puk nedoskotačil.
     
    32:04
    A znovu Bruslaři ukořistili puk u své brány a založili rychlý kontr. Puk získal David Michálek, ale nakonec si neporozuměl s rozjetým Lukášem Beranem.
     
    32:31
    Kotouč teď hodně nebezpečně poskakoval před brankovištěm gólmana Kulicha, kde o něj hráči obou týmů dlouho a tvrdě bojovali. Nakonec to dopadlo pro domácí dobře.
     
    32:46
    západočeši začínají přikládat pod kotlem a jejich tlak sílí. Havlíčkův Brod se znovu osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    33:00
    Hosté velmi dobře kombinují v útočném pásmu a vypadá to, jako kdyby hráli přesilovku. Přitom se hraje 5 na 5. Brankář Kulich má ale minimum práce.
     
    33:19
    Na konci dlouhé kombinaci stál František Klejna, jenž si vybruslil do pravého kruhu a vypálil po ledě. Brankář Kulich měl bližší tyč pokrytou.
     
    33:41
    Mladí Bruslaři přesunuli děj hry do útočného pásma, ale hosté je vytlačili do rohu.
     
    33:57
    Energie nakonec získala puk a už znovu svírá Bruslaře u jejich brány.
     
    34:10
    Nápor hostů pokračuje, brankář Kulich ale dál drží svůj tým.
     
    34:26
    A znovu maskovaná opora Havlíčkova Brodu podržela svůj tým, na úvodní branku tak v Kotlině čekáme dál. Nyní si Tomáš Kulich poradil s ranou z pravé strany.
     
    34:40
    Energie získala alespoň vhazování v útočném pásmu. Odražený puk přikryl gólman Kulich až do přerušení hry.
     
    35:03
    Karlovy Vary se opět hladově tlačily do útočného pásma, ale dopustily se přitom postavení mimo hru. Západočeši jsou ale teď jednoznačně aktivnější, domácí ale bojují jako lvi.
     
    35:03
    Havlíčkobrodský trenér Václav Adam ještě něco řeší s hlavním rozhodčím.
     
    35:25
    Domácí velmi neodbytně napadali soupeřovu rozehrávku ve středním pásmu a s pukem na holi se hrnul vpřed Vojtěch Holenda. Protihráče ale nepřetlačil.
     
    35:43
    David Donda si srovnal kotouč na hůl a opřel se do něj v levém kruhu. Jeho ránu zblokoval bránící Petr Štaif do ochranné sítě, buly po pravici gólmana Berana.
     
    35:56
    Od modré čáry vypálil Jiří Benák a Jiří Vlach s Davidem Michálkem se snažili před bránou tečovat. Neúspěšně, puk k nim neprošel.
     
    36:14
    Jiří Vlach nahazoval puk ze strany na gólmana Berana, který puk vyrazil před sebe. Dorážet ser snažil neúspěšně David Michálek, jenž byl pokrytý, ale udržel puk.
     
    36:38
    vzápětí vypálil z levé strany Jiří Benák, ale jeho ránu dobře viděl brankář Beran a kus černé gumy ukryl ve své náruči.
     
    36:59
    Hosté se nechtějí zahanbit, kus černé gumy udrželi v útočném pásmu a hledají skulinku v obranném bloku svého soupeře. Stav je stále 0:0, zápas může rozhodnout jediný gól.
     
    37:11
    Západočeši bojují o puk v rohu pásma Havlíčkova Brodu, zatím je to nerozhodně.
     
    37:20
    hru nakonec přerušil až hlavní rozhodčí, jenž nařídili buly u gólmana Kulicha.
     
    37:36
    Bojuje se ve středním pásmu, sledujeme opravdu vyrovnaný a hodně bojovný hokej.
     
    37:47
    Rozhodčí znovu přerušili hru, buly proběhne u brankáře Kulicha.
     
    37:56
    Hosté se snažili neúspěšně probít přes modrou čáru, čárový rozhodčí zvedl paži a Západočeši tak museli útočné území rychle vyklidit.
     
    38:09
    Domácí hráči si nechtěli komplikovat situaci, místo riskantní rozehrávky raději jen vyhodili podél hrazení puk až na icing.
     
    38:19
    Havlíčkův Brod získal vhazování v útočném pásmu, když brankář Beran schoval odražený puk po nepřesném nahození od modré čáry v lapačce.
     
    38:24
    Hned po vhazování z toho bylo velké nebezpečí u brány hostů! David Donda opět ukázal, že dovede být důrazný, a zblízka dorážel do betonů gólmana Berana, po čemž se strhla strkanice mezi ním a jedním z hráčů soupeře. Vylučovat se nebude.
     
    38:30
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš, hosté otevírají gólový účet zápasů a jdou do velmi důležitého vedení! Kotouč získal MATĚJ KURFÜRST, protáhl se jako nůž máslem brodskou obranou až do předbrankového prostoru a zblízka prostřelil brankáře Kulicha! Bez asistence.
     
    38:56
    Havlíčkův Brod se snaží rychle odpovědět, hosté pod tlakem raději jen vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    39:01
    Jiří Benák tvrdě vystřelil od modré čáry, ale brankář Beran měl dobrý výhled a kotouč ukryl ve své připravené lapačce do přerušení hry.
     
    39:25
    Beran x Beran. Lukáš Beran se uvolnil na levé straně a mířil dobře pod horní tyčku, ale brankář Adam Beran skvěle zasáhl ramenem!
     
    39:40
    Hosté ještě zakončili, ale jejich rána od modré čáry postrádala přesnost. Vpřed se tak ještě mohou vydat domácí.
     
    39:50
    Jiří Vlach vypálil z prostoru mezi kruhy dobře po ledě k pravé tyčce gólmana berana, který ale pohotově vykopl puk svým pravým betonem.
     
    39:59
    Jiří Vlach ještě bojoval o puk v rohu pásma a byl naprosto jednoznačně držen protihráčem, který dostane dvouminutový trest.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Napínavá a vyrovnaná bitva se dočkala své první branky až na konci prostřední části, kdy se trefil Matěj Kurfürst, který zajistil Energii důležité vedení. Stav před třetí periodou, jež začne zhruba ve 13:38, tak je 0:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Pavel Vápeník (KVA) vyloučen ne 2 minuty za držení protihráče.
     
    40:14
    Domácí se snažili hned po vhazování získat útočné pásmo, ale hosté získali puk a rychle vyhodili.
     
    40:30
    Havlíčkův Brod má puk na svých holích a snaží se rozehrát od své brány.
     
    40:48
    Jiří Benák stál na konci dlouhé kombinace, ale jeho svižná rána z okraje levého kruhu zaduněla jen na betony pozorného gólmana Berana.
     
    41:10
    Energie opět ukořistila puk a vyhodila.
     
    41:24
    Soubor z Kotliny zamkl svého soupeře u jeho brány, ale hosté si poradili. Ránu z kruhu gólman Beran neměl problém zlikvidovat svou lapačkou.
     
    41:42
    Na ledě zůstal ležet otřesený jeden z hostujících hráčů, ale nakonec odjel sám na střídačku. Dostal zřejmě nepříjemnou ránu do zad. Snad bude v pořádku.
     
    41:42
    Vojtěch Veverka (HBR) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    42:04
    Hosté jsou v plném počtu a začala jim zkrácená přesilovka. Puk se však ještě potuluje v jejich pásmu.
     
    42:26
    Energie se nastěhovala do útočného pásma a hned rozjela svůj přesilovkový kolotoč. Radek Prokeš vypálil z levého kruhu, ale jen do Kulichovy náruče.
     
    42:42
    Hosté dál drží útočné pásmo, Bruslaři jsou pod velkým tlakem. Energii ale chybí častější střelba.
     
    42:59
    Matěj Kurfürst vypálil od modré čáry, ale trefil jen nohy přímo před sebou stojícího Jiřího Vlacha, který toho ihned využil k rychlému vyhození.
     
    43:17
    Energie se zatím v přesilovce trápí, domácí mladíci znovu získali puk a vyhodili.
     
    43:33
    Radek Prošek pálil z pravého kruhu a brodská obrana i s gólmanem Kulichem byla hodně rozhozená, ale útočník hostů netrefil odkrytou bránu!
     
    43:42
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, těžké chvíle v oslabení ustál bez úhony.
     
    44:06
    Soubor z Kotliny je pod tlakem, Karlovy Vary hrají dál s velkou chutí a ve velké pohodě.
     
    44:36
    brankář Kulich pomohl svým spoluhráčům z pole, když odražený puk od zadního mantinelu přikryl u své pravé tyčky pod lapačkou.
     
    44:56
    Domácí mladíci otočili obraz hry a dobývají bránu svého soka. Zatím bez úspěchu.
     
    45:12
    Havlíčkův Brod ztratil puk a musí se rychle vracet. Hrozí totiž soupeřův protiútok do otevřené obrany.
     
    45:39
    Martin Slabý si rovnal puk na hůl v pravém kruhu a vystřelil, ale jeho ránu dobře zblokoval do rohu pásma David Donda. Domácí vyvezli puk.
     
    46:00
    Jiří Vlach se hnal v samostatném úniku na bránu a byl faulován. Pavel Vápeník (KVA) je vyloučen na 2 minuty za sekání. Domácí se dožadovali trestného střílení marně.
     
    46:12
    To byla šance jako hrom! David Michálek dostal nahrávku před bránu a vypálil z voleje, ale gólman Adam Beran se skvěle přesunul a vychytal ho!
     
    46:36
    Hosté dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a vyhodili.
     
    46:50
    A znovu hosté vyhodili puk až do hájemství brodského gólmana Kulicha. Domácím se v přesilovce zatím vůbec nedaří tak, jak by potřebovali.
     
    47:07
    Teď už se ale puk míhá kolem brány hostů.
     
    47:34
    to byla šance, která hlasitě volala po gólu! Od modré čáry tvrdě vypálil Patrik Hrabaň a gólman Beran vyrazil puk před sebe. David Michálek se svými kumpány ho ale neuklidil do brány, znovu čaroval Adam Beran!
     
    47:46
    Hosté ihned po skvělých zákrocích své maskované opory vyhodili puk do bezpečí.
     
    47:59
    Západočeši teď vůbec nestíhali a byl z toho faul. Jeden z brodských hráčů byl faulován a nechtěně v pádu zajel do brankáře Berana. Na lavici hanby zamířil Filip Bernáth (KVA) za vysokou hůl.
     
    48:14
    Domácí získali puk po vhazování a hned kombinují u gólmana Berana.
     
    48:28
    Teď měli Bruslaři štěstí! Při situaci 2 na 1 si narazil Matěj Kurfürst puk s Radkem Proškem, ale rána ze strany mu vůbec nesedla a skončila v náruči brankáře Kulicha.
     
    48:41
    Soubor z Kotliny už se usadil v útočném pásmu a kombinuje.
     
    49:11
    Hosté jsou pod velkým tlakem, Havlíčkův Brod se žene za vyrovnáním.
     
    49:19
    tohle byla hodně nepřehledná skrumáž před bránou, v níž se ocitli všichni hráči na hrací ploše. Brankář Beran ale znovu svou klec uhájil!
     
    49:36
    Havlíčkův Brod už je znovu na dostřel karlovarské brány a vyměňuje si puk.
     
    49:56
    Daniel Králíček se objevil úplně sám před bránou soupeře, ale zblízka nadvakrát vyprášil jen Beranovy připravené betony!
     
    50:08
    Západočeši jsou v plném počtu, ale Havlíčkův Brod je dál mačká u jejich brány.
     
    50:28
    Havlíčkův Brod prohrál souboj v rohu útočného pásma, ale hosté nedokázali z toho nic vymyslet. Vyhodili jen na zakázané uvolnění, nápor domácích sílí.
     
    50:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To, co už dlouho viselo ve vzduchu, skutečně přichází, mladí Bruslaři slaví naprosto zaslouženě vyrovnání! Svého soupeře znovu zamkli v jeho pásmu, od Jiřího Benáka putoval puk k Patriku Hrabaňovi, jenž našel v pravém kruhu DAVIDA MICHÁLKA. Kapitán svého týmu vypálil a puk zapadl přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Patrik Hrabaň, Jiří Benák.
     
    51:14
    Havlíčkův Brod je jednoznačně aktivnější, hosté jsou naprosto rozhození a je znát, že dvě oslabení za sebou jim sebrali i značnou část sil.
     
    51:36
    Domácí hokejisté dál mačkají svého soupeře u jeho brány a brankář beran musí mít neustále oči na stopkách,. David Michálek dál potvrzuje neuvěřitelnou formu, tento víkend jeho tým vstřelil zatím osm branek, mladý útočník jich 6 dal a na 2 nahrál!
     
    52:05
    Havlíčkův Brod teď přišel o útočné pásmo, ale po ztrátě puku může v klidu rozehrát z obranného pásma. Energie pouští na led čerstvé síly.
     
    52:25
    Teď se domácím nepovedla rozehrávka a je z toho zakázané uvolnění.
     
    52:51
    Karlovy Vary se usadily v útočném pásmu a dvakrát vystřelily, ale vv obou případech nepřesně. Nyní už sledujeme ofenzivní snažení domácí družiny.
     
    53:41
    Kotouč se rychle stěhoval sem a tam, až z toho byla stroprocentní šance domácích. A hádejte, kdo ji měl? Správně, kapitán David Michálek, jenž v samostatném úniku zblízka vyprášil Beranovy\ betony!
     
    54:07
    Sledujeme fantastický zápas, v němž hokejová krása rozhodně nechybí. Hosté tvrdě vypálili z okraje kruhů, ale brankář Kulich zasáhl ramenem.
     
    54:19
    Energie zamkla svého soupeře u jeho brány, ale havlíčkobrodská defenziva si počíná skvěle. Brankář Kulich jen kontroluje hru pohledem.
     
    54:32
    Hosté teď hodně přidali a tlačí soupeře u jeho brány. Chtějí si odvézt domů všechny tři body, a k tomu nutně potřebují alespoň ještě jednou skórovat.
     
    54:43
    A teď mají velkou šanci, na lavici hanby usedl Vojtěch Holenda (HBR) za krosček.
     
    54:55
    Lukáš Beran získal puk a hnal se s ním vpřed. Jeho postup ale hosté zastavili, když ho odstavili od hracího předmětu tělem ještě před modrou čarou.
     
    55:10
    Energie už sevřela svého soupeře do pevného objetí a kombinuje v útočném pásmu.
     
    55:25
    marek Pastyřík tvrdě vypálil z okraje levého kruhu, ale brankář Kulich nakonec nemusel zasahovat. Kus černé gumy byl sražen do ochranné sítě.
     
    55:49
    Bruslaři ve svém pásmu získali puk a Jiří Kopic je dlouhým vyhozením od vlastní brány osvobodil.
     
    56:06
    Brankář Kulich chytil pod lapačku nahozený puk a zbytečně do něj dojel jeden z hostů. To se vůbec nelíbilo Jiřímu Kopicovi, který přijel pěstmi protihráči vysvětlit, že tohle se nedělá. Je z toho hromadná šarvátka a bude se vylučovat.
     
    56:06
    Trenér Václav Adam si znovu nechal zavolat k brodské střídačce rozhodčího a něco s ním řeší. Nakonec se vylučovat nebude.
     
    56:18
    Halvíčkův Brod získal puk a vyhodil.
     
    56:43
    A znovu domácí soubor získal puk a vyhodil ho přes celou délku hřiště. Vyloučený hráč je na ledě, Broďáci se v pohodě ubránili a hraje se 5 na 5.
     
    57:07
    Hra je znovu přerušena, buly proběhne ve středním pásmu u modré čáry Havlíčkova Brodu. Na koncovku dnešního duelu jsem opravdu hodně zvědavý, pozorujeme luxusní hokej.
     
    57:18
    David Donda dnes hraje hodně aktivně a dává o sobě často vědět. Tentokrát se probil v tísni ke střele z mezikruží, ale netrefil bránu.
     
    57:18
    Hra je znovu přerušena, brána Karlových Varů byla po tvrdém souboji vychýlena ze svého postavení. Buly proběhne zřejmě u gólmana Berana.
     
    57:30
    Patrik Hrabaň společně se svými spoluhráči odvedl dobrou práci, nepustil totiž hosty do pásma svého týmu.
     
    57:50
    Tohle zavánělo gólem v brodské síti! Filip Bernáth se krásně uvolnil na pravém křídle a hledal před bránou hůl Radka Proška, jenž byl ale dobře pokrytý!
     
    58:25
    Domácí vyvezli kus černé gumy dopředu, ale tam o něj přišli. Hrát tak mohou hosté, závěr základní hrací doby se blíží.
     
    58:55
    Havlíčkův Brod se zabydlel v útočném pásmu a snaží se ohrozit bránu. Zatím bez úspěchu, Energie se dobře brání.
     
    59:14
    Havlíčkův Brod má v těchto chvílích jasně navrch, Karlovy Vary jsou zatlačeny ke své bráně.
     
    59:41
    Vzruch na obou stranách. Nejdřív zmařil soupeřovo přečíslení 3 na 2 skvělým obranným zákrokem Jiří Kopic, který poslal do útoku Davida Michálka. Špílmachr domácích zatáhl puk po křídle až do útočného území a z levého kruhu trefil vyrážečku gólmana Berana.
     
    59:41
    Havlíčkův Brod si bere oddechový čas, buly u brány Karlových Varů.
     
    59:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný výbuch gólové euforie v havlíčkobrodské Kotlině!!! Hned po vhazování bylo jasné, že půjde o nebezpečnou situaci. Patrik Hrabaň tvrdě vypálil od modré čáry a zblízka dorážel do betonů gólmana Berana, ale k dorážce se dostal LUKÁŠ BERAN a uklidil puk do brány! Asistence: David Michálek, Patrik Hrabaň.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté už nedokázali odpovědět, je konec! Havlíčkův Brod mohutně slaví, dosáhl neuvěřitelně cenného vítězství. Do třetí periody šel s mankem, ale David Michálek a Lukáš Beran otočili na 2:1. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek dne. Na shledanou! (14:16:08)
    Také už se tak těšíte na léto?

    When you're poolside but still #FitToFly...

    Zveřejnil(a) CCM Hockey dne 17. listopad 2015

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 51. Michálek (Hrabaň, Benák), 60. L. Beran (Michálek, Hrabaň) – 39. Kurfürst


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Folvarský) – Němec, Lachman, Jančařík, Benák, Rubner, Hrabaň, Polák, Kopic – Hendrych, Veverka, Přibyl, Králíček, Holenda, L. Beran, Vlach, Donda, Michálek, Piskač
    HC Energie Karlovy Vary: A. Beran (Fuksa) – Vápeník, Štaif, Pátek, Klejna, Bernáth, Hrůša – Hotěk, Kurfürst, Tamáš, Slabý, Bečka, Prošek, Šála, Pastyřík, Horký, Tlačil

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Robin Horký, Martin Klouda
    bahis siteleri