Rusko – Kazachstán 2:1 (kon.) | Itálie – Ázerbájdžán 3:0 (kon.)
konec
Rusko
2:1 (2:1)
Kazachstán
Středa 03.02.2016, 18:30 • Arena Bělehrad, Bělehrad (SRB) • Mistrovství Evropy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Rusko čeká ve středu večer úvodní zápas na EURO 2016 ve futsalu, do kterého vstoupí proti Kazachstánu. Utkáním, které má jednoznačného favorita, Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
     
    Rusko:

    Rusko získalo poslední a jediný titul na EURO ve futsalu v roce 1999, není to ovšem tak dávno, co k němu mohlo přidat druhý. Rusové na mistrovství Evropy 2014 vyřadili v semifinále Španělsko, které usilovalo o pátý titul v řadě, jenže poté ve finále podlehlo 3:1 Itálii. Pokud se někoho vyplatí v ruském týmu sledovat, tak je to Eder Lima, který je považován za jednu z největších hvězd letošního šampionátu.
     
    Kazachstán:

    Kazachstán se poprvé kvalifikoval na mistrovství Evropy, neznamená to ovšem, že by neměl zkušenosti s velkými a důležitými zápasy. Fotbalová federace Kazachstánu byla členem Asijského fotbalového svazu předtím, než se v roce 2002 připojila k organizaci UEFA. Kazachstán na asijském šampionátu ve futsalu skončil v roce 1999 na třetí místě a o rok později podlehl ve finále Japonsku. Kazachstán se navíc v roce 2000 kvalifikoval na mistrovství světa ve futsalu a v Guatemale podlehl obhájcům z Brazílie a Portugalsku.
    Legendy na lavičce Kazachstánu. Trenér Cacau (vlevo) a Alesio.

     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Gustavo – Šajachmetov, Davydov, Eder Lima, Robinho – Vikulov (GK), Sergejev, Kutuzov, Milovanov, Romulo, Pěreverzev (C), Lyskov, Abramov, Šakirov. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).

    Kazachstán: Higuita – Leo, Douglas Junior, Dovgan, Jesenamanov – Šamro (GK), Sulejmenov (C), Peršin, Knaub, Grebonos, Žamankulov, Pengrin, Taku, Nurgožin. Trenér: Cacau (KAZ).

    Rozhodčí: Eduardo Fernandes Coelho (POR) – Fernando Gutiérrez Lumbreras (ESP). Třetí rozhodčí: Gerald Bauernfeind (AUT). Časoměřič: Gábor Kovács (HUN).
    Futsalisté ruské reprezentace během rozcvičení před zápasem.

     
    Futsalisté Ruska a Kazachstánu právě nastupují na hrací plochu a po zaznění národních hymen obou zúčastněných zemí bude moci utkání skupiny C začít.
    Futsalisté obou týmů vycházející na palubovku Areny Bělehrad.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní zápas skupiny C na EURO 2016 ve futsalu právě začal. Výkop obstarali futsalisté Kazachstánu.
     
    00:32
    Brankář Gustavo vyhazoval puk na Davydova, ten se ale u pravé tyče do zakončení nedostal a míč skončil v zámezí.
     
    01:32
    Eder Lima se na pravém křídle skvěle protáhl kolem Jesenamanova a posílal před bránu z ostrého úhlu střílenou přihrávku, bohužel pro Rusko tam ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by se dostal do zakončení.
     
    02:05
    Eder Lima je v úvodu zápasu při chuti, nyní se snažil zbavit na levém křídle Douglase Juniora, ten se ale nenechal obelstít a připsal si dobrý obranný zákrok.
     
    02:16
    Leo fauloval a Robinho rozehrál trestný kop, jeho přízemní střela z levého křídla ale trefila pouze dvoučlennou zeď Kazachstánu.
     
    02:44
    Kazachstán zatím skvěle brání a brankář Higuita je bez zákroku.
     
    02:52
    Dougles Junior se skvěle protáhl na pravém křídle mezi dvěma protihráči a ve středu útočné poloviny se poté snažil vypálit, jenže byl faulován.
     
    02:54
    Kazachstán skvěle rozehrál trestný kop nakrátko a u pravé tyče se dostal ke střele Jesenamanov, jeho přízemní pokus ale skvělým zákrokem vyrazil brankář Gustavo!
     
    04:00
    Jesenamanov se dostal opět do zakončení, to ale tentokrát bylo sraženo mimo tři tyče brány Gustava.
     
    04:05
    Douglas Junior si z levého křídla skvěle navedl míč na pravačku a poté přes obránce napřáhl k nádherné střele, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    04:46
    Brankář Higuita se vydal na útočnou polovinu Kazachstánu a poté nádherným obloukem našel Douglese Juniora, který se do něho na pravém křídle parádně opřel a jeho pohotový volej orazítkoval břevno! Nechybělo mnoho a Kazachstán se mohl ujmout vedení.
    04:46 Dougles Junior a jeho nádherný volej končící na břevnu.
     
    05:45
    Kazachstán je v úvodu zápasu nebezpečnější a futsalisté ruské reprezentace zatím zůstávají za očekáváním.
     
    06:05
    Rusové si opět nerozuměli v rozehrávce a míč skončil v zámezí.
     
    06:30
    Romulo byl sice udeřen do obličeje, hodně tomu ale přidal a začal se svíjet na zemi. Podstatné ovšem je, že faul se nepískal.
     
    07:12
    Robinho našel na pravém křídle kolmou přihrávkou Edera Limu, který se pokusil z ostrého úhlu zaskočit brankáře Higuitu, ten ale vytáhl skvělý zákrok a vleže míč rukou vytáhl mimo tři tyče!
     
    07:40
    Eder Lima rozehrál na pravém křídle trestný kop, jeho tvrdou ránu ale zablokoval jeden z Kazachů zády, div mu jeho střela nevyrazila dech.
     
    08:18
    Robinho na levém křídle poslal jednoho z Kazachů na jednu stranu, poté na druhou a levačkou tvrdě vypálil. Jeho střela sice směřovala přesně k levé tyči, brankář Higuita byl ale opět včas na svém místě a skvělým zákrokem jeho prudký pokus vyrazil!
     
    08:35
    Davydov zůstal ležet na hrací ploše před vlastní bránou a musel být ošetřován.
    Krásná fotografie páru držícího palce ruské reprezentaci.

     
    09:25
    Pěreverzev rozehrál rohový kop na levém křídle a po jeho obloučku napřáhl k pohotovému voleji Romulo, jenže míč se mu svezl po nártu a jeho následná střela zamířila mimo.
     
    09:50
    Abramov na levém křídle pěkně vypálil přes obránce a jeho následná střela směřovala přesně do pravého horního rohu, jenže brankář Higuita zůstal opět nepřekonán, když jeho nebezpečnou střelu vytáhl konečky prstů na rohový kop!
     
    10:31
    Následný rohový kop Rusů nic nepřinesl, stejně jako na opačné straně střela Kazachů, která zamířila vedle levé tyče.
     
    11:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ROMULO střílí gól a posílá Rusko do vedení!! Dmitrij Lyskov parádní patičkou přenechal míč Romulovi, který ho mezi nohama brankáře Higuita přízemní střelou z pravého křídla poslal do brány. Asistence: Dmitrij Lyskov.
    11:01 ROMULO - 1:0
     
    11:17
    Kazachstán se vydal dopředu, jeho akci ale zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    11:28
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Spolupráce mezi Dmitrijem Lyskovem a zakončujícím ROMULEM opět zafungovala dokonale a Rusko se během pouhých 27 sekund ujímá dvoubrankového vedení!! Dmitrij Lyskov předložil míč doprava diagonální přihrávkou nabíhajícímu Romulovi, který si na ni naběhl ze druhé vlny a z první míč napálil do bližšího pravého horního rohu. Asistence: Dmitrij Lyskov.
    11:28 ROMULO - 2:0
     
    11:58
    Kazachstán ale neskládá zbraně a snaží se rychle zareagovat.
     
    12:15
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    SERIK ŽAMANKULOV rychle odpovídá na dvoubrankové vedení a snižuje na 2:1!! Na prvním gólu Kazachstánu na letošním evropském šampionátu má obrovskou zásluhu brankář Higuita, který napálil míč k levé tyči a těsně před bránou míč hrudí usměrnil do brány dobře postavený Serik Žamankulov. Asistence: Higuita.
    12:15 Serik ŽAMANKULOV - 2:1
     
    13:35
    Úvodní minuty toho příliš nenabídly, nyní je ale k vidění parádní futsal, který během necelých tří minut přinesl tři góly.
     
    13:50
    Rusové vypálili z levého křídla, jejich přízemní střela ale tentokrát nenadělala Higuitovi problémy.
     
    14:40
    Dougles Junior dostal na pravé křídlo nádherný centr, do kterého se opět parádně položil, jeho pohotová střela ale tentokrát zamířila těsně vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány!
     
    15:16
    Dougles Junior je společně s brankářem Higuitou zatím jednoznačně nejlepším hráčem Kazachstánu.
     
    15:58
    Eder Lima uprostřed útočné poloviny pálil levačkou, jeho následná střela ale byla zablokovány, když se mu na poslední chvíli pod nohy skvěle vrhl ve skluzu jeden z Kazachů.
     
    16:26
    Lyskov si na levém křídle skvěle potáhl míč na střelu, z ostrého úhlu ale zamířil po zemi vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    16:45
    Žamankulov se dostal na opačné straně hřiště do zakončení a jeho střelu z pravého křídla zneškodnil dobrým zákrokem brankář Gustavo.
     
    17:31
    Leo vypálil z levého křídla, jeho střela ale zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    18:23
    Žlutou kartu dostává Sulejmenov (Kazachstán).
     
    18:23
    Sulejmenov tvrdě fauloval ve středu obranné poloviny Abramova a Rusko bude zahrávat trestný kop.
     
    18:24
    Následný trestný kop rozehrál Romulo, který se pokusil zkompletovat hattrick, jeho přízemní střela směřující k levé tyči ale skončila pouze na zdi.
     
    19:05
    Do konce prvního poločasu zbývá 55 sekund a Rusové mají nyní na vrh.
     
    19:47
    Rusko kombinuje na polovině Kazachstánu, kde se dohraje první poločas.
     
    19:53
    Hlavní trenér Ruska Sergej Skorovič si vzal oddechový čas.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Rusko vstoupilo do úvodního utkání na evropském šampionátu v Srbsku vlažně a Kazachstán měl na vrh, jenže ze svých šancí nic nevytěžil, zatímco stříbrní futsalisté z roku 2014 ve dvanácté minutě během pouhých 27 sekund vstřelili dva slepené góly, o které se postaral Romulo. Kazachstán krátce na to dokázal reagovat, když míč u levé tyče po střele brankáře Higuity usměrnil hrudí do brány Serik Žamankulov. Skóre po prvním poločase. Rusko 2 Kazachstán 1.
    Statistiky po skončení zábavného prvního poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:28.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Rusové právě rozehráli druhý poločas, do kterého vstupují za stavu 2:1 s jednobrankovým vedením.
     
    20:36
    Robinho si na pravém křídle navedl míč do středu útočné poloviny na silnější levou nohu a jeho následná střela byla zablokována.
     
    20:50
    Robinho se opět na pravém křídle dostal ke střele, která tentokrát zamířila vedle pravé tyče.
     
    20:57
    Na opačné straně hřiště pálil tvrdě od pravé postranní čáry Leo, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    21:02
    Leo rozehrál rohový kop před bránu, kde se patičkou mezi dvěma protihráči snažil v tísni zakončit kapitán Sulejmenov, jeho zakončení ale postrádalo razanci a navíc bylo zablokováno.
     
    21:22
    Myšlenka od Sulejmenova ovšem byla velmi dobrá.
    Kazachstán prožívá od roku 2012 první vrcholnou akci.

     
    22:47
    Dougles Junior vypálil z pravého křídla, jeho tvrdá rána ale našla pouze dobře postaveného Davydova, který jeho střelu zablokoval.
     
    23:09
    Leo se ocitl na pravém křídle obranné poloviny pod tlakem a raději míč odkopl za postranní čáru.
     
    23:11
    Rusové dobře rozehráli aut a Dmitrij Lyskov se odpoutal od svého protihráče, jeho následná přízemní střela levačkou ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    23:47
    Rusové si nekomplikovali situaci a pomohli si zpětnou přihrávkou na brankáře Gustava, který mohl v klidu rozehrát.
     
    24:18
    Dougles Junior se na levém křídle pěkně uvolnil a poté napřáhl k pěkné střele, ta ovšem směřovala těsně nad zemí pouze doprostřed brány, kde ji v náruči ukryl pozorný Gustavo!
     
    24:50
    Dougles Junior by si za svou aktivitu zasloužil vstřelit gól a stále má ještě dostatek prostoru na to, aby se zapsal mezi střelce letošního evropského šampionátu během úvodního zápasu.
     
    25:14
    Brankář Higuita si během dnešního utkání připsal asistenci a nyní málem vstřelit gól, když zkusil vypálit levačkou přes celé hřiště a jeho střela skončila těsně nad břevnem!
     
    25:50
    Romulo v dnešním zápase hraje hodně tvrdě a nyní se nepříjemně střetl ve středu hřiště se Sulejmenovem.
     
    26:19
    Dmitrij Lyskov číhal před bránou, přihrávka z pravého křídla mu ale směřovala na paty a míč se od jeho levé nohy natažené zpět odrazil do zámezí.
     
    26:46
    Kazachstán na levém křídle vybojoval rohový kop, po jeho rozehrání se ale k ohrožení Gustavovy brány nedostal.
     
    27:14
    Romulo na pravé straně útočné poloviny předvedl u postranní čáry nádhernou "Zidanovku" a vypálil, jeho střela ale byla zablokována.
     
    27:34
    Rusko skvěle napadalo rozehrávku Kazachstánu před jeho bránou a Kazaši míč pod tlakem odkopli ke Gustavovi.
     
    28:09
    Do hry Kazachstánu se během posledních sekund vkradla velká nepřesnost a Rusové si vytvořili územní převahu.
     
    28:30
    Davydov skvěle vypomohl obraně, když míč dopravil za postranní čáru před Serikem Žamankulovem.
     
    29:13
    Na ruských futsalistech je vidět, že nechtějí zbytečné ztrácen míče, a jakmile Kazachstán zhustí prostor před svou bránou, volí zpětnou přihrávku.
     
    29:51
    Higuita se vydal na útočnou polovinu Kazachstánu a Rusové pouze čekají, s čím jejich soupeř přijde.
     
    30:18
    Dougles Junior po sérii přihrávek vypálil z pravého křídla, jeho střela pravačkou ale zamířila vysoko nad.
     
    30:45
    Dougles Junior vypálil opět z pravého křídla a jeho následnou střelu tentokrát zablokoval jeden z dobře postavených Rusů.
     
    31:30
    Eder Lima se na levém křídle drze vydal mezi dva protihráče a vykoledoval si faul. Rusko bude zahrávat volný trestný kop.
     
    31:32
    Eder Lima se pokusil tvrdou přízemní střelou zamířit na přední levou tyč, jeho pokus ale trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    31:44
    Eder Lima odešel střídat a místo něj přišel na hřiště Lyskov.
     
    32:06
    Higuita si nyní našel místo na levém křídle a Kazachstán opět kombinuje na polovině Rusů.
    Radost hráčů po třech vstřelených brankách. Dočkáme se čtvrté?

     
    33:03
    Jesenamanov se ocitl před bránou ve skvělé střelecké pozici, jenže jeho následný pokus zamířil vedle levé tyče.
     
    33:21
    Brankář Higuita má křeče a musí být u postranní čáry ošetřován.
     
    33:21
    Higuita se často vydával z brány a po několika desítkách naběhaných metrů se to zřejmě projevilo na jeho svalech.
     
    33:37
    Také je ale možné, že Higuita pouze špatně došlápl, takže to prosím berte s rezervou.
     
    34:09
    Higuita opět plní na půlící čáře roli rozehrávače a je venku z brány.
     
    34:33
    Dougles Junior se po několikáté v zápase dostal na pravém křídle do zakončení, jeho přízemní střela levačkou ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče a byla hodně, hodně nepřesná.
     
    34:53
    Dougles Junior se rozeběhl podél pravé postranní čáry a poté napřáhl k pěkné střele, kterou Gustavo vyrazil na rohový kop!
     
    34:53
    Trenér Cacau si vyžádal oddechový čas, aby předal svým svěřencům potřebné pokyny.
     
    34:55
    Pengrin vypálil tvrdě z pravého křídla, střela mu ale nesedla a zamířila vysoko nad.
     
    35:15
    Rusové teď hrají hodně pasivně a pouze brání, aby se jim to nestalo osudným.
     
    35:42
    Kazachstán se dostal ke střele, jmenovitě Pengrin, jehož pokus o vlásek minul vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    36:08
    Rusové spoléhají na pevnou a nepropustnou obranu, jenže během několika posledních okamžiků se Kazaši několikrát dokázali dostat ke střele.
     
    36:37
    Dougles Junior vypálil z levého křídla a tečovaný míč málem zamířil na bránu, nakonec ho ale Rusové odvrátili do zámezí.
     
    36:50
    Dougles Junior vypálil z levého křídla a jeho následná střela zamířila o pořádný kus vedle vzdálenějšího pravého horního rohu.
     
    37:16
    Dougles Junior z pravého křídla přenesl hru skvěle doleva, kde Leo z postranní čáry napřáhl k nebezpečné střele, Gustavo byl ale připraven a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    37:33
    Rohový kop Kazachstánu nic nepřinesl a Rusové se definitivně ubránili.
     
    38:12
    Eder Lima se dostal k odraženému míči a po zasekávačce se ho snažil uklidit do prázdné brány, jenže vyběhnutý brankář Higuita se mu včas vrhl pod nohy a předvedl skvělý zákrok!
     
    38:21
    Robinho vystřelil z pravého křídla a vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    38:40
    Eder Lima se pokusil zády k bráně tečovat přízemní centr svého spoluhráče, míč se ale od jeho nohy odrazil vedle pravé tyče.
     
    39:00
    Do konce dnešního úvodního zápasu skupiny C zbývá odehrát jedna minuta.
     
    39:12
    Kapitán Sujelmenov vypálil na levém křídle z ostrého úhlu a jeho střela zamířila mimo.
     
    Konec zápasu.
     
    Rusové na úvod skupiny C poráží těsným výsledkem Kazachstán a připisují si první tři body. O osudu utkání rozhodly dva slepené góly Romula, který se ve dvanácté minutě utkání dvakrát prosadil v rozpětí pouhých 27 sekund. Na jeho druhý gól sice dokázal odpovědět za nedlouho Serik Žamankulov, vyrovnat se ale Kazachstánu během druhého poločasu, v němž se Rusové soustředili především na obranu, nepodařilo. Konečný výsledek. Rusko 2 Kazachstán 1. (20:08:25)
    Rusové na úvod evropského šampionátu udolali Kazachstán.

    Tomáš Reiner

    Branky: 12. Romulo (Lyskov), 12. Romulo (Lyskov) – 13. Žamankulov (Higuita)

    Karty:   19. Sulejmenov (KAZ)


    Rusko: Gustavo – Šajachmetov, Davydov, Eder Lima, Robinho – Vikulov (GK), Sergejev, Kutuzov, Milovanov, Romulo, Pěreverzev (C), Lyskov, Abramov, Šakirov. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).
    Kazachstán: Higuita – Leo, Douglas Junior, Dovgan, Jesenamanov – Šamro (GK), Sulejmenov (C), Peršin, Knaub, Grebonos, Žamankulov, Pengrin, Taku, Nurgožin. Trenér: Cacau (KAZ).

    Rozhodčí: Eduardo Fernandes Coelho (POR) – Fernando Gutiérrez Lumbreras (ESP). Třetí rozhodčí: Gerald Bauernfeind (AUT). Časoměřič: Gábor Kovács (HUN)
    bahis siteleri