Pittsburgh – Detroit 6:3 (kon.) | NY Islanders – Washington 2:3 (po pr.) | Toronto – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 4:2 (kon.) | Tampa – Winnipeg 6:5 (2:1 po s.n.) | Florida – San Jose 1:2 (1:2 po s.n.)
Nashville – Boston 2:0 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.)
Arizona – Dallas 6:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 19.02.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 16 994 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (04:19:50)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Carolina Hurricanes

    Andrej Nestrašil 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:16
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Craig Anderson (OTT) 30 zák., 2 góly, 93.8%
    2. Cody Ceci (OTT) 1+0
    3. Nick Paul (OTT) 0+1
     
    Dnešní střetnutí je tedy u konce a Ottawa si připisuje velmi důležité dva body, když poráží svého přímého konkurenta v boji o playoff. Ve 44. minutě se Senátoři znovu dostali do vedení, tentokrát se trefil Cody Ceci, a oproti dvěma předchozím třetinám už si gól v závěru dát nenechali. Naopak vteřinu před koncem se do odkryté brány prosadil Mark Stone, jenž pečetil výhru domácího celku. Senátoři tak po vítězství nad Buffalem znovu stahují ztrátu na příčky zajišťující playoff a naopak Carolina nabrala menší ztrátu. I přesto se však udržela před svým dnešním soupeřem a má na něj náskok dvou bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Za důrazné protesty dostává desetiminutový trest Kris Versteeg (CAR). Na skóre to už ale samozřejmě nic nezmění.
    59:59 Mark STONE - 4:2
     
    59:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Erik Karlsson dokázal o mantinel vyhodit kotouč do středního pásma a MARK STONE si dojel pro pohodový gól do prázdné brány! Hosté jsou sice velmi naštvaní, neboť všemu předcházelo sekání Phaneufa, ale ještě předtím se stejného přestupku dopustil i Lindholm a rozhodčí tak byli stejně spravedliví na obou stranách. Asistence: Erik Karlsson, Craig Anderson
     
    59:43
    Jedna střílená přihrávka přes brankoviště Andersona příliš neohrozila a teď už se domácím podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    59:21
    Pageau sice vyhrál vhazování pro domácí celek, ale je to Carolina, která se dostala k puku u mantinelu a drží se v útočném pásmu.
     
    59:04
    Po ztrátě hostů se k puku dostal Erik Karlsson a domácí kapitán mohl rozhodnout! To by však musel proměnit zcela volnou střelu od vlastní modré čáry do prázdné brány! Zakázané uvolnění a hosté si berou timeout.
     
    58:40
    Už po několikáté se Ottawě podařilo vyhodit puk z vlastního pásma. V ani jednom případě to navíc nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:56
    Hosté sice jsou v útočném pásmu, ale k žádnému zakončení se dosud nedostali. Domácí se velmi dobře pohybují a drží hru u mantinelu.
     
    57:11
    Eddie Läck míří při přerušení na střídačku a Carolina to zkouší už nyní v šesti!
     
    57:11
    Versteeg se u Andersonovy brány nechtěl dát a tak vznikla menší strkanice. Vylučovat se ale nebude a následuje jen buly u brány domácího celku.
     
    56:56
    Craig Anderson se znovu dopustil velké chyby při rozehrávce a může být velmi rád, že se kolem něj rychle shlukla celá pětice Ottawy, která zabránila soupeři k rychlému zakončení.
     
    56:20
    Hodně překvapivé zakončení zvolil po dojetí volného kotouče Slavin. Prudkou střelu z velkého úhlu si ale Anderson přeci jenom pohlídal.
     
    56:01
    Jemné vyhození kotouč v podání Sens se dokutálelo až k Läckovi, který byl aktivním Pageauem donucen k přerušení hry. Buly v pásmu Caroliny!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Chiasson (Lazar, Paul), 26. Smith (Neil, Karlsson), 44. Ceci (Pageau), 60. Stone (Karlsson, Anderson) – 20. J. Staal (Nordström, Liles), 39. Nash (Lindholm, Rask)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Wiercioch – Ryan, Turris, Dzingel – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Neil, Lazar, Paul
    Carolina Hurricanes: Läck (Ward) – Hainsey, Slavin, Pesce, Liles, Jordán, Hanifin – Di Giuseppe, E. Staal, Versteeg – Nestrašl, J. Staal, Nordström – Lindholm, Rask, Skinner – Nash, McClement, Terry

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Greg Kimmerly – Michel Cormier, Matt MacPherson

    Diváci: 16.994
    bahis siteleri