Jihlava – Č. Budějovice 5:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 0:5 (kon.)
Zlín – Mountfield HK 2:1 (2:1 po s.n.) | HC Plzeň – HC Litvínov 7:2 (kon.) | Třinec – Liberec 4:3 (kon.)
K. Vary – Chomutov 2:6 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
konec
HC Plzeň 1929
7:2 (2:1, 5:1, 0:0)
HC Litvínov
Sobota 20.02.2016, 13:30 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Bárdoš – 2 min., faul kolenem).
     
    56:38
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Radek Šíp – 2 min., hrubost).
     
    56:38
    Na ledě se to opět přiostřilo, obětí faulu se nyní dokonce stal po jednom z hráčů Plzně i čárový rozhodčí, kteří zůstává ležet na ledové ploše! Radek Šíp už míří na trestnou lavici.
     
    55:36
    Ve velice slibné příležitosti se před brankou zjevil Karel Schmidmayer, jeho zakončení z první ale postrádalo jak razanci, tak přesnost!
     
    52:59
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Josef Stříbrný – 2 min., sekání).
     
    51:01
    Filip Kokoška trefil tyčku! Do dobré šance mu po pasu od Suchého nahrál Petr Kodýtek, ale brankáře Šimona Sklíbu zachránila branková konstrukce!
     
    46:18
    Šimon Petráš dnes počtvrté překonal brankáře Litvínova, jeho branka ale nemohla být uznána pro postavení Davida Kvasničky v brankovišti!
     
    45:17
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Michal Jonák – 2 min., hrubost).
     
    44:22
    Jiří Stráský měl na holi osmou branku domácího týmu, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit přesouvající se Šimon Sklíba!
     
    41:58
    Martin Brejžek se v mezikruží zjevil zcela osamocený a okamžitě vypálil, ale Jonáš Štekr byl připraven!
     
    41:31
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Tomáš Vracovský – 2 min., podražení).
     
    38:54
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jaroslav Šimeček – 2 min., držení protihráče).
     
    38:17
    Krásný průnik Jakuba Vavřičky, který se díky šikovnám kličkám zjevil sám před brankářem! Jeho střelu zápěstím ale betonem vyrazil Sklíba, ten se v brance rozhodně nenudí!
     
    37:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu druhého autora hattricku, kdyby fanoušci nějaké měli, tak jistě lítají čepice na led! ŠIMON PETRÁŠ obdržel přihrávku od Milana Švarce do předbrankového prostoru a střelou zápěstím mezi betony překonal Šimona Sklíbu! Asistence: Milan Švarc.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Chmelař – 2 min., faul kolenem).
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Václav Krliš – 2 min. + 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Martin Hajšman.
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Lukáš Kaňák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Martin Brejžek – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    36:57
    Jan Chmelař to nyní hodně přehnal, když na mantinel přišpendlil Filipa Suchého! Rozhodčí signalizoval trest, domácího útočníka se poté ještě vydala mstít řada spoluhráčů a vznikla nám hromadná šarvátka!
     
    35:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Se štěstím, ale přeci jen! Domácí celek teď předvedl nádhernou kombinační akci, když Lukáš Kaňák nahrál Milanu Švarcovi, který poslal puk na levé křídlo ŠIMONU PETRÁŠOVI. Ten v ještě lepší pozici našel Jakuba Vavřičku, který se ale neprosadil. Poté se domácí hráč s číslem osm na zádech dostal ke kotouči znovu, tentokráte vzal odpovědnost na sebe a dobře udělal – 6:2! Asistence: Jakub Vavřička a Milan Švarc.
     
    33:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je využita! Josef Stříbrný vystřelil z prostoru kruhu pro vhazování, na brankovišti se poté díky skvělé aktivitě prosadil po řadě dorážek důrazný MARTIN HAVELKA! Litvínov snižuje na rozdíl tří branek. Asistence: Josef Stříbrný a Petr Ujfaluši.
     
    32:53
    Domácí sice dobře napadali, provinili se ale příliš velkým počtem hráčů na ledě a za trest půjdou do tří. Trest odpyká Filip Suchý (PLZ).
     
    32:11
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Filip Kokoška – 2 min., hákování).
     
    31:26
    Skvělou šanci nyní měl Petr Ujfaluši, který se zjevil zcela osamocený před Jonášem Štekrem! Ten si s litvínovským forvardem ale poradil bez problémů.
     
    28:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni skórují i ve vlastním oslabení, brankář Sklíba zatím z dvou střel inkasoval dva góly! To je velká rána pro hosty. Do samostatného úniku se dostal LUKÁŠ VLČEK, který střelou zápěstím dává již na 5:1! Bez asistence.
     
    26:33
    Tomáš Vracovský (PLZ) se na ledě moc dlouho neohřál. Po návratu z trestné na ni míří znovu, tentokráte za podražení.
     
    25:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hodně nepříjemný úvod pro brankáře Šimona Sklíbu, který hned první střelu nedokázal zachytit! Na pravé křídlo obdržel krásnou přihrávku ŠIMON PETRÁŠ, jehož skvěle umístěnou ránu ani brankář Litvínova moc neměl šanci zlikvidovat! Asistence: Petr Kodýtek a Lukáš Kaňák.
     
    25:13
    Patrik Spěšný už to v brance nevydržel, nyní ho tedy nahradí Šimon Sklíba!
     
    25:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla parádní one-man show v podání FILIPA SUCHÉHO, máme tu hattrick! Domácí útočník s číslem 24 vystihl rozehrávku Patrika Spěšného, kterého si posléze, včetně obránce, krásně ukličkoval a navýšil na 3:1! Bez asistence.
     
    24:23
    V Karlu Šeflovi (LIT) a Tomáši Vracovském (PLZ) bouchly saze. Oba hráči se začali postrkovat u střídaček, sudí je tedy vykázal na trestnou lavici. Dvě minuty za hrubost.
     
    17:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Autor hattricku z minulého utkání JOSEF STŘÍBRNÝ toho moc nepotřeboval vymýšlet, nekompromisní střelou zápěstím mezi betony Jonáše Štekra snižuje na 1:2 z pohledu Litvínova!
     
    17:05
    Stříbrný se znovu dostal do úniku, tentokráte byl ovšem faulován Walterem a pojede trestné střílení!
     
    15:07
    Festival šancí nekončí! Za obranu se skvěle probojoval Šimon Petráš, jehož bekhendová klička ale skončila na břevně litvínovské klece! Posléze ještě dostal pas před poloodkrytou klec, ale zakončení se mu nepodařilo!
     
    14:33
    Šance i na druhé straně! Milan Švarc přihrávkou zpoza branky vybídl ke skórování Lukáše Vlčka, který ale tváří v tvář Spěšnému trefil jen brankáře žlutočerných!
     
    14:08
    Josef Stříbrný se dostal do samostatného úniku na Jonáše Štekra, branku Plzně ale střelou zápěstím přestřelil!
     
    12:46
    Nyní měl velké štěstí v neštěstí Jonáš Štekr! Po střele Petra Ujfalušiho se v mezikruží k puku dostal Šefl, který brankáře indiánů střelou mezi nohy překonal, ale přesto Štekr dokázal kotouč zachytit na poslední chvíli!
     
    12:17
    A znovu byl brankář hostujícího týmu velice nejistý! Nyní po střele Václava Krliše z mezikruží, kdy pořádně ani nevěděl, kam vyrazil puk. Nakonec ho ale zachytil před brankovou čárou, což bylo klíčové.
     
    11:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí vedou o dvě branky a znovu u toho bylo elitní komando! Střelu Petra Kodýtka z mezikruží Patrik Spěšný udržet nedokázal, ke kotouči se na brankovišti tedy dostal nejproduktivnější hráč soutěže FILIP SUCHÝ, který dává svou druhou branku v utkání! Asistence: Petr Kodýtek.
     
    02:30
    Litvínovští se dostali do přečíslení tři na jednoho, ale příliš ho překombinovali! Jaroslav Šimeček byl vyzván ke střele, už byl ovšem v těžké pozici, takže Štekr bez problémů chytil puk.
     
    00:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo velice rychlé! Plzeňané se hned z první útočné akce ujímají vedení. Jan Walter nahodil puk před branku a ten se k překvapení všech díky teči FILIPA SUCHÉHO zjevil až za brankářem Patrikem Spěšným! Asistence: Jan Walter a Petr Kodýtek.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 1. Suchý (Walter, Kodýtek), 12. Suchý (Kodýtek), 26. Suchý, 26. Petráš (Kodýtek, Kaňák), 29. Vlček, 36. Petráš (Vavřička, Švarc), 38. Petráš (Švarc) – 18. Stříbrný (TS), 34. Havelka (Stříbrný, Ujfaluši)


    HC Plzeň 1929: Štekr (Zeman) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter "A", Pokorný – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš "C", Hajšman, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý "A", Stráský. Trenér: David Bruk.
    HC Litvínov: Spěšný (od 26. Sklíba) – Brejžek, Březák, Šíp, Šefl, Franc, Jonák – Havelka, Šimeček "C", Stříbrný, Drašar, Ujfaluši "A", Jícha, Schmidmayer, Bárdoš, Chmelař. Trenér: Robert Reichel.

    Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík

    Diváci: 70
    bahis siteleri