Eindhoven – Atlético 0:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Kyjev
1:3 (0:2)
Manchester City
Středa 24.02.2016, 20:45 • NSC Olimpiyskiy, Kyjev • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním toho, že na dnešní utkání si našlo cestu 53 691 diváků, se loučím. Znovu se na Vás budu těšit už zítra u online přenosu ze souboje v rámci Evropské ligy mezi Tottenhamem a Fiorentinou. Do té doby na počtenou! (22:58:18)
     
    Je konec, Manchester City si z Kyjeva odváží velmi cennou výhru 3:1, která mu zajišťuje poměrně komfortní pozici pro nadcházející odvetu! Musím konstatovat, že vítězství to bylo zcela zasloužené, Dynamo se sice v druhé půli herně zvedlo, ovšem Citizens se po celý průběh utkání prezentovali mimořádně koncentrovaným výkonem, za který je nezbývá nic jiného než pochválit. Začátek lépe vyšel domácím, ti však neproměnili svou velkou šanci a od patnácté minuty, kdy se prosadil Sergio Agüero, už po zbytek zápasu tahali za kratší konec provazu. Svěřenci Manuela Pellegriniho těžili z chyb svého soupeře, několik slibně vypadajících příležitostí sice neproměnili, pět minut před koncem prvního poločasu ale jejich vedení po krásné kombinační akci zdvojnásobil David Silva!

    Druhá pětačtyřicetiminutovka už se nesla ve vyrovnanějším duchu, Kyjevští se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, hodně vidět byl zejména Jarmolenko, který i přes porážku svého týmu patřil k nejlepším hráčům na place. V osmapadesáté minutě se Dynamu podařilo snížit, Otamendiho drobné zaváhání přesnou střelou potrestal Vitalij Bujalskij! Stejný hráč měl deset minut před koncem na kopačce vyrovnání, jenže Hart Citizens podržel dobrým zákrokem. Poté přišly dva momenty Yayi Tourého, v dvaaosmdesáté minutě hostující tahoun zahodil šanci na vsítění třetí branky Manchesteru, vše ale dokázal napravit v samotném závěru, když parádní technickou ranou překonal marně se natahujícího Šovkovského, a stanovil tak konečné skóre utkání!
    Manchester City zvítězil v úvodním osmifinálovém duelu na půdě Dynama Kyjev a do odvety jde s luxusním náskokem!

     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Počet zákroků brankáře Šovkovského (DKY) – 4

    Počet zákroků brankáře Harta (MAC) – 3
     
    90+1
    Až nyní Manuel Pellegrini sahá k premiérovému střídání, odpracováno už má dnes výborně hrající Agüero, kterého na poslední minutu nahradí Kelechi Iheanacho.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty!
    90. Yaya TOURÉ - 1:3
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Paráda, naprostá paráda v podání YAYI TOURÉHO! Hostující středopolař se na pravé straně dostal k balónu, vydal se směrem k brance soupeře, na svém putování si ještě stihl narazit s Fernandinhem a vše zakončil náramnou technickou ranou na vzdálenější tyč, Šovkovskij byl absolutně bez šance!
     
    89
    Agüero ustál souboj s Dragovićem, přes clonícího Chačeridiho se ale ke střele nedostal. Nicméně z nikterak pozitivně vypadající situace vytěžil to nejvíce, co mohl, když na poslední chvíli ještě dokázal míč poslat směrem ke Sterlingovi, a tlak hostí tak může pokračovat.
     
    88
    Chačeridi vystoupil ze zformované obranné linie Dynama a tvrdým zákrokem poslal k zemi Davida Silvu. Tady se klidně mohlo žlutit...
     
    87
    Karty se nám obrátily, momentálně se míčem na kopačkách operují hráči Kyjeva. Jejich vyčkávanou utnul Dragović, který dlouhým nákopem hledal Moraese, jako ideální nápad se to ale neukázalo, ve vzduchu si totiž nadmíru dobře vedl Kompany.
     
    86
    Hosté jsou s tímto výsledkem spokojeni a na jejich aktivitě je to opravdu hodně znát. Nikam už se hnát nehodlají, v klidu se snaží kombinovat na útočné polovině, proti bojujícím a nepříjemně napadajícím borcům Dynama se jim to ale zatím příliš nedaří.
     
    84
    Miguel Veloso míč nepříjemně kroutil na zadní tyč, fotbalisty Kyjevu ale v jejich snažení o hlavičku zastavil hvizd sudího, který zcela správně viděl Vidovo drobné postrčení v souboji s Kompanym.
     
    83
    Fernando s Rybalkou se tak dlouho navzájem okopávali, až sudí neměl jinou možnost a zapískal faul. Chvíli se čekalo, kdo byl jeho názoru oním hříšníkem, nakonec bude přímý kop ke spokojenosti domácích fanoušků rozehrávat Dynamo.
    82. Tourého hlavička z bezprostřední blízkosti
     
    82
    Tohle mělo skončit gólem! Kus práce odvedl Raheem Sterling, který si těsně před brankovou lajnou zasekl balón, čímž se zbavil svého strážce, a přesným centrem našel před brankou nikým nehlídaného Tourého, ten však prostor mezi třemi tyčemi nepochopitelně minul!
     
    81
    Fernandinho je v druhém poločase opravdu hodně vidět. zkušený Brazilec se nyní dostal až na hranici domácí šestnáctky a jakýmsi lehoučkým bochánkem zkusil najít Davida Silvu, ten však jeho záměru neporozuměl.
     
    80
    Derlis González svými kličkami zamotal hlavu Sagnovi, ke střele se ale nedostal, poněvadž včasným a rezolutním odkopem do bezpečí se prezentoval pohotový Nicolás Otamendi.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 58. Bujalskij – 15. Agüero (Y. Touré), 40. Silva (Sterling), 90. Y. Touré (Fernandinho)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
    Dynamo Kyjev: Šovkovskij (C) – Silva (66. Makarenko), Chačeridi, Dragović, D. Vida – Jarmolenko, Garmaš (31. Veloso), Rybalka, Bujalskij, D. González – Teodorczyk (46. Júnior Moraes).
    Náhradníci: Rudko – Makarenko, Veloso, Petrović, Korzun, Gusev, Júnior Moraes.

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Silva, Y. Touré, Sterling – Agüero (90+1. Iheanacho).
    Náhradníci: Caballero – Demichelis, Zabaleta, Mangala, Kolarov, Iheanacho, García.

    Rozhodčí: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Roberto Díaz (všichni Španělsko)

    Diváci: 53 691
    bahis siteleri