Ried – Sturm Graz 0:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Admira 1:2 (kon.) | Mattersburg – Wolfsberger 1:1 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
1:2 (1:0)
FC Admira Wacker Mödling
Sobota 27.02.2016, 18:30 • CASHPOINT Arena, Altach (kapacita: 8.500 diváků) • Rakouská Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale již od 21:45 se na vás budu těšit u on-line přenosu portugalské ligy mezi Estorilem a Setúbalem. (20:27:26)
     
    Dnešní utkání nejvyšší rakouské fotbalové ligy je u konce a vítězství nakonec slaví hostující Admira. Ta sice v zápase po většinu času nebyla lepším týmem, ale díky gólu Iltara Ayyildize ze 61. minuty se ji podařilo vyrovnat a v 88. minutě pak obrat dokonal Christoph Schösswendter, který ovládl vzdušný prostor po výborně zahraném rohovém kopu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centr z rohu byl odvrácen za pokutové území, ale po další přihrávce zakončoval jeden z domácích. Rána letěla z voleje letěla několik metrů mimo tři tyče.
     
    90+3
    Admira našetřila několik cenných vteřin na útočné polovině, ale nyní se bude muset bránit rohovému kopu domácího celku. Možná poslední šance Altachu.
     
    90+1
    Domácí se snaží, ale dosud jediný centr do pokutového území Admiry si ze vzduchu v klidu stáhl Jörg Siebenhandl.
     
    90
    Nad rámec základních devadesáti minut se dnes bude hrát celkem tři minuty.
     
    89
    A záhy přichází další žlutý trest. Tentokrát ho dostává autor prvního gólu Admiry, Ilter Ayyildiz (TRK).
     
    88
    Za kopnutí do rohového praporku je autor zatím rozhodující branky Christoph Schösswendter (TRK) potrestán kartónkem žluté barvy.
    88. Christph SCHÖSSWENDTER - 1:2
     
    88
    Admira právě vstřelila branku!
    Ohromná rána pro Altach! Zulj vyprodukoval výborný centr od rohového praporku, míč přistál na hlavě neuhlídaného CHRISTOPHA SCHÖSSWENDTERA, jenž přesnou a důraznou hlavičkou nedal domácímu brankáři sebemenší šanci.
     
    87
    První rohový kop nebezpečný nebyl, ale po dalším zakončoval Lackner. Jeho hlava byla sražena soupeřem nad břevno a je tady další roh.
     
    86
    Z onoho volného kopu nebylo vůbec žádné nebezpečí, ale Admira bude pokračovat v tlaku standardní situací kopanou od rohového praporku.
     
    85
    Pět minut před koncem základní hrací doby druhého poločasu budou volný kop zahrávat hráči hostujícího celku. Admira tak může rozhodnout v samotném závěru utkání.
     
    84
    Naposledy střídají také domácí. Velmi aktivního Ismaela Tajouriho nahrazuje Emanuel Schreiner.
     
    83
    Na druhé straně odvrátil hostující kapitán centr z pravé strany jen na roh, avšak to Admiru nemuselo vůbec trápit, neboť standardní situace dnes nejsou silnou stránkou ani jednoho z týmů. To domácí potvrdili i nyní.
     
    82
    Po delší pauze vinou střídání se až do pokutového území prodrali hostující hráči. Nakonec si Admira vypracovala i zakončení, ale málo razantní ránu Lukse v pohodě zastavil.
     
    80
    Hned ke dvojité změně se v 80. minutě odhodlali i domácí. Místo Aignera a Galvãa vbíhá na trávník dvojice Topcagić – Seeger.
     
    80
    Poslední střídání na straně hostujícího týmu. Z lavičky se zvedl Peter Zulj, který odehraje poslední minuty zápasu, odpracováno má naopak Knasmüllner.
     
    79
    Blíží se poslední desetiminutovka řádné hrací doby a Altach se snaží kombinovat na polovině Admiry. Obrana hostujícího celku se ale pohybuje velmi dobře a nepouští soupeře do dalších šancí.
     
    78
    Aigner dokázal nadvakrát protlačit míč v pokutovém území až k volnému Galvãovi, ale ten při zakončení podklouzl a následuje odkop od brány.
     
    77
    Vysoký míč dolétl až do pokutového území před Siebenhandlovou bránou a domácí fanoušci se dožadovali pokutového kopu. Zákrok Schösswendtera byla ale v pořádku.
     
    76
    Z rohového kopu hostujícího týmu opět nic nevyplynulo a domácí měli možnost rychlého brejku. Rozběhnutého Tajouriho ve středu hřiště povalil Markus Lackner (TRK), jenž za taktický faul dostává žlutou kartu.
     
    75
    Příliš vysoký centr sice v pokutovém území přelétl hlavy hostujících hráčů, ale jeden z domácích míč tečoval a je z toho rohový kop Admiry.
     
    74
    Pátá žlutá karta zápasu a opět ji vidí domácí hráč. Philipp Netzer (ALT) zajel do Blutsche a v tomto případě se snad ani nemůže divit, že je potrestán.
     
    73
    Faulem se pro změnu provinil Dominik Starkl. Míč se hodně rychle dostal opět na kopačky domácích hráčů, které však zastavil ofsajd.
     
    72
    Nedávno zmíněný Jan Zwischenbrugger (ALT) opět fauloval a nyní už se žluté kartě nevyhnul. Navíc se sám zranil a musí za postranní čáru.
     
    70
    Domácí se zjevili hned ve dvou velmi dobrých šancích, ale Siebenhandl se v obou případech předvedl kvalitním zákrokem.
     
    69
    Jan Zwischenbrugger se ve středu hřiště prezentoval hodně nevybíravým skluzem na Starkla. Kupodivu tento faul není ohodnocen žlutou kartou.
    67. Aigner hlavičkoval jen do rukavic Siebenhandla
     
    67
    Hannes Aigner mohl a měl přidat svou druhou branku zápasu! Tajouri na pravé straně vymyslel parádní centr, ale Aigner z malého vápna hlavičkoval pouze do rukavic soupeřova brankáře.
     
    66
    V posledních minutách aktivnější Altach znovu okupuje útočnou polovinu hřiště. Stále ale snaha domácích není zakončena nějakým střeleckým pokusem.
     
    65
    Fanoušci Altachu sice mohutně pískají, ale i přesto je odpískán faul v neprospěch jejich oblíbeného týmu. Nespokojeni jsou i hráči, avšak na rozhodnutí sudího už nic nezmění.
     
    64
    Domácí se po obdržené brance nastěhovali na útočnou polovinu. Zpoza pokutového území se ale ke střel prozatím neodhodlali.
     
    61
    Žlutou kartu za protesty obdržel Louis Ngwat-Mahop (ALT), tkerý se domníval, že šlo o ofsajd.
    61. Ilter AYYILDIZ - 1:1
     
    61
    Admira právě vstřelila branku!
    Krátce po uplynutí hodiny hry se hosté zničehonic dočkali vyrovnání! Domácí svému soupeři nechali trochu prostoru na levé straně odkud do pokutového území přilétl výborná přihrávka. Na hranici ofsajdu se zjevil osamocený ILTER AYYILDIZ, jenž si zpracoval míč a zblízka prostřelil brankáře Altachu.
     
    60
    Hosté sáhl ke druhému střídání. Místo Lukase Grozurka se na hřiště podívá Dominik Starkl.
     
    59
    Míč měli na kopačkách hosté, ale ti byli donuceni hrát i se Siebenhandlem, který následně velmi špatně rozehrál. Zadarmo tak míč získávají domácí, kteří budou vhazovat.
     
    58
    Hosté se snažili vykombinovat akci na pravé straně, avšak místo toho bude následovat jen vhazování domácího Altachu. Úroveň hry se v druhé půli prakticky vůbec nezlepšila.
     
    57
    Domácí se na Siebenhandla valili s dalším útokem, ale tentokrát byla pozorná defenzíva Admiry, která míč odvrátila do bezpečného prostoru.
     
    55
    Je tady druhá žlutá karta zápasu. Za nafilmovaný pád je potrestán Patrick Salomon (ALT).
    54. Obrovskou šanci Tajouri trestuhodně neproměnil
     
    54
    Obrovská šance Altachu! Ngwat-Mahop ve středu hřiště jen tak nazdařbůh odkopl míč na pravou stranu, ale nakonec z toho byla tutovka, neboť kulatý nesmysl skončil na noze Tajouriho. Domácí záložník se rázem řítil sám na bránu, ale zakončením od pokutového puntíku Siebenhandla překonat nedokázal.
     
    53
    Výborný centr o pokutového území hosté dokázali odvrátit na rohový kop. Ten zahrával Tajouri, ale ani jeho přihrávka nikoho z domácích nenašla.
     
    52
    Důrazný souboj u postranní čáry skončil nedovoleným přestupkem jednoho z hostů. Volný kop tedy bude zahrávat Altach.
     
    51
    Po špatně zahraném vhazování hostujícího týmu se domácí okamžitě natlačili do pokutového území, avšak z levé strany se jim před bránu přihrát nepodařilo.
     
    50
    Knassmüllner si kousek za šestnáctkou soupeře zpracoval míč rukou a to neuniklo sudímu, který byl od situace vzdálen pouhé dva metry.
     
    49
    Po dalším faulu domácích rozehráli hosté volný kop nakrátko, ale to se nejevilo jako ideální způsob rozehrání. Záhy se hosté dostali pod tlak a budou jen vhazovat.
     
    48
    V osmačtyřicáté minutě registrujeme první zákrok domácího brankáře. Lukse musel zasahovat proti slabší přízemní střele Eldise Bajramiho.
     
    47
    Na couvajícího Wostreho si zcela zbytečně naskočil Aigner a hlavní rozhodčí samozřejmě píská faul. Aigner by si měl dát pozor, protože kromě gólu už má na kontě i žlutou kartu.
     
    46
    Do druhé půle vstoupili výrazně aktivněji domácí hráči, kteří si okamžitě vybojovali rohový kop. Z něj však nic moc nebylo a míč končí v zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Z následného rohového kopu Admiry už vůbec nic nebylo a hráči tak míří do kabin. Po polovině zápasu jsou spokojenější domácí, kteří zásluhou Hannese Aignera vedou 1:0. Hosté jsou hodně bezzubí a trochu aktivnější byli až s blížícím se koncem poločasu. Lukse však zasahovat dosud nemusel.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Tak až na konci nastavení se do výborné pozice dostal Knasmüllner, který si seběhl více na střed, ale tečovanou ranou Lukseho bránu minul.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základních pětačtyřiceti, které jsou určeny pro první poločas.
     
    44
    Grozurek výborně ustál dva důrazné osobní souboje a i díky tomu se Admira dostala až na hranici šestnáctky. Přes zahuštěnou defenzívu ale hosté znovu nevystřelili.
     
    43
    Domácí jsou v posledních minutách opravdu lehce v útlumu a přenechali iniciativu soupeři. Ten si ale ani v závěru poločasu nedokázal vypracovat střeleckou příležitost.
     
    41
    Salomon ale svou akci zakončil hodně špatnou přihrávkou a následný pokus o protiútok hostů zastavil Hannes Aigner (ALT). Za tvrdý skluz dostává domácí středopolař žlutou kartu.
     
    41
    Se solidním centrem z levé strany si domácí celkem v pohodě poradili a po dalším odvráceném míči se Salomon řítí do rychlého protiútoku.
     
    40
    Velmi zajímavou standardní situaci bude mít k dispozici Admira, která se v posledních minutách zlepšila a snaží se o vyrovnání.
     
    39
    Už už to vypadalo, že si Knassmüllner srovná míč na střelu uvnitř pokutového území, ale nakonec vše končí výborným obranným zákrokem jednoho domácího stopera.
     
    38
    Aigner výborně přenesl hru ze středu na levou stranu, avšak poté ofenzivní akce domácích skončila nepřesným centrem na hranici malého vápna, který ze vzduchu stáhl Siebenhandl.
     
    37
    Altach se dostal do menšího tlaku a Tajouri dokázal vyprodukovat jedovatý přízemní centr, který jen do autu odvrátil jeden z hostujících beků.
     
    35
    Hosté stále pokračují v hodně slabém výkonu. Domácí sice nehrají nějakou extratřídu, ale na Admiru to zatím bohatě stačí. Další atak hostů končí v zámezí.
     
    34
    Tentokrát už si defenzíva Admiry poradila o poznání lépe a dokázala míč po zahrání rohového kopu poslat až na soupeřovu polovinu hřiště.
     
    33
    Centr od rohového praporku letěl na bližší tyč, ale zde byl pozorný Markus Wostry, jenž však míč odvrátil pouze na další roh.
     
    32
    Střelecký pokus hostů zpoza šestnáctky byl zablokován prvním defenzivním hráčem Altachu a právě domácí si po následném rychlém přechodu do útoku vypracovali standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    31
    Hra se přesunula do středu hřiště. míč mají na kopačkách hosté, ale dobře zformovaná obrana Altachu soupeře nepouští blíže ke své bráně.
     
    30
    Hosté by určitě jistě velmi rádi odpověděli, ale zatím si nebyli schopni vytvořit ani jednu šanci. Admira je i po půlhodině hry hodně nevýrazná.
    28. Hannes AIGNER - 1:0
     
    28
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velká paráda! HANNES AIGNER si našel trochu volného prostoru za šestnáctkou, obdržel těžkou přihrávku z levé strany, avšak nádherným zakončením přímo z voleje poslal míč nechytatelně k tyči Siebenhandlovy svatyně.
     
    27
    Po rozehrání se míče poměrně záhy ujali fotbalisté Altachu, ale ani jejich ofenzíva zatím neslavila úspěch. Akce je zastavena přestupkem v blízkosti středového kruhu.
     
    26
    Třetí rohový kop v podání hostujícího týmu byl opět bezpečně ubráněn. Na zemi ale zůstal jeden z domácích a hlavní rozhodčí raději přerušil hru.
     
    25
    Pětadvacet minut zápasu je za námi a kromě šance Galvãa jsme zatím neviděli nic zajímavého. Momentálně se hraje především ve středu hřiště.
     
    24
    Také Admira už zahrávala dva rohové kopy, ale v jejím podání je to zatím hodně marná záležitost. Nepřesný centr prodloužili domácí obránci do zámezí.
     
    22
    Ve 22. minutě budou volný kop zahrávat domácí hráči. Přestupkem proti pravidlům se totiž provinil Ayyildiz, kterému hlavní sudí důrazně domlouvá.
     
    21
    A to platí i po dalším ofenzivním výpadu hostujícího celku. Tentokrát se sice Grozurek prodral až do pokutového území, ale poté předvedl pouze slabounkou a nepřesnou přihrávku, kterou si sebral Lukse.
     
    20
    Zatím marně se snažící Lukas Grozurek byl na hrotu útoku Admiry nachytán v ofsajdu. Hosté jsou stále prakticky bezzubí.
     
    19
    Po dalším ubráněném útoku domácích dochází ke střídání hostujícího celku. Za zraněného Daniela Totha vbíhá na hřiště Markus Blutsch.
     
    18
    A opět z toho bylo nebezpečí. Hlavičkové zakončení Siebenhandl nedokázal zlikvidovat hned napoprvé a musel tak hodně rychle na zem, aby zabránil nebezpečné dorážce z malého vápna.
     
    17
    Domácí hráči jsou na počátku zápasu aktivnější než jejich soupeř a vybojovali si svůj druhý rohový kop zápasu.
     
    16
    Až nyní se může pokračovat ve hře. Daniel Toth je ze hřiště odnesen na nosítkách a dnes už ho na hřišti stoprocentně neuvidíme. Z lavičky hostů už se také zvedl jeden z náhradníků.
     
    14
    Po odvrácení vysokého centru svedl Salomon další osobní souboj a tentokrát je to on, kdo byl faulován. Faulující Toth ale velmi špatně dopadl na trávník a bude muset být ošetřen.
     
    13
    Domácí se sice diví, ale Salomon pronikajícího Ayyildize jednoznačně fauloval. Výsledkem je volný kop ve prospěch Admiry.
     
    12
    Grozurek sice na chvíli ztratil míč, ale poté ho znovu vybojoval a v souboji s domácím bekem získal pro Admiru aspoň autové vhazování.
     
    10
    Velmi pěkný projektil zpoza pokutového území Siebenhandl pouze kontroloval a míč se odrazil od horní části břevna vysoko nad. Nadějná střela nakonec nebyla zas tak nebezpečná, nebo´t Siebenhandl měl situaci pod kontrolou.
     
    9
    Do ofenzivní akce se pro změnu dostali domácí hráči, ale míč tentokrát pouze dokutálel vedle Siebenhandlovy brány. Hostující gólman tak bude odkopávat od z vlastního malého vápna.
     
    8
    Poměrně solidní centr z rohu letěl příliš blízko brány domácího týmu a Andreas Lukse tak v pohodě vyboxoval míč daleko za šestnáctku.
     
    7
    Hostům se podařil rychlý přechod do útoku a také oni budou zahrávat rohový kop. Uvidíme, jak si s ním poradí.
    5. Galvão zmařil první obrovskou šanci zápasu
     
    5
    Neuvěřitelné, co nyní nedal Galvão! Centr od rohového praporku totiž propadl až na nohu brazilského záložníka, který měl před sebou zcela odkrytou bránu, avšak místo gólu se jen chytá za hlavu, neboť míč letěl nad břevno!
     
    5
    K vidění byl první střelecký pokus zápasu. Obstaral ho domácí stoper, který si seběhl až na hranici šestnáctky a tvrdou ranou trefil blokujícího Wostreho. Rohový kop pro Altach.
     
    4
    Grozurek si sice v útoku dokázal na hrudi zpracovat přihrávku svého spoluhráče, ale poté se prezentoval velmi nepřesnou předávkou a míč končí v zámezí.
     
    3
    Ismael Tajouri se pokusil uvolnit u postranní čáry, avšak po autovém vhazování se mu nepodařilo překonat dva obránce hostujícího celku.
     
    2
    Příliš dlouhý nákop hostujícího celku nenašel rozběhnutého Grozurka a míč končí v rukavicích domácího brankáře.
     
    1
    Úvodní minuta střetnutí je za námi a zatím jsme neviděli nějaký zajímavější útok. Celky se od začátku pochopitelně pouze oťukávají.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Příjemný sobotní večer! Vítám vás u on-line přenosu z utkání rakouské fotbalové ligy mezi Altachem a Admirou. Zápas by měl začít přibližně za pět minut a já vám přeji ničím nerušený fotbalový zážitek.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Lienhart, Zwischenbrugger, Zech, Schilling – Salomon, Netzer – Tajouri, Ngwat-Mahop, Galvão – Aigner
    Náhradníci: Kobras – Roth, Schreiner, Luxbacher, Jäger, Seeger, Topcagić

    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Schösswendter, Wostry, Pavic – Lackner, Toth – Bajrami, Knasmüllner, Ayyildiz – Grozurek
    Náhradníci: Kuttin – Monschein, Starkl, Schicker, Posch, Blutsch, Zulj

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    7.11.2015 Admira – Altach 1:1
    23.8.2015 Altach – Admira 1:2
    18.4.2015 Admira – Altach 2:2
    14.2.2015 Altach – Admira 2:0
    4.10.2014 Admira – Altach 0:2
     
    FC ADMIRA WACKER MÖDLING

    Hostující Admira si vede přeci jenom o něco lépe než Altach a se ziskem 31 bodů se drží na páté příčce. I přes zisk 31 bodů má ale Admira velké problémy s ofenzívou, která dosud nastřílela jen 28 branek, a také vůbec s vyhráváním zápasů. V rámci rakouské ligy totiž hosté vyhráli naposledy 2. prosince 2015, kdy 2:1 porazili Rapid Vídeň, a jsou nekorunovnaým remízovým králem, neboť jeden bod za nerozhodný výsledek brala Admira již desetkrát!

    Posledních pět zápasů

    20.2.2016 Admira – Reid 0:0
    13.2.2016 Grödig – Admira 2:2
    10.2.2016 Rapid Vídeň – Admira 0:1 (rak. pohár)
    7.2.2016 Admira – Salcburk 1:2
    23.1.2016 Admira – DVTK 3:2 (přát. zápas)
     
    SC RHEINDORF ALTACH

    Domácí celek na tom po 23 zápasech není vůbec dobře a zatím se potácí na osmé příčce desetičlenné tabulky. Altach má na sestupové pozice náskok pouhých tří bodů a v poslední době navíc nehraje zrovna nejlépe, neboť prohrál dvě utkání v řadě a na výhru pak čeká již od začátku jarní části rakouské bundesligy. V domácích zápasech je Altach dokonce vůbec nejhorším celkem ligy.

    Posledních pět zápasů

    20.2.2016 Salcburk – Altach 2:0
    13.2.2016 Altach – Mattersburg 1:2
    6.2.201 Altach – Sturm Graz 2:2
    20.1.2016 Altach – Teplice 2:1 (přát.zápas)
    14.1.2016 Horn – Altach 2:2 (přát. zápas)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu nejvyšší rakouské fotbalové ligy. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 28. Aigner – 61. Ayyildiz, 88. Schösswendter

    Karty:   41. Aigner (ALT), 55. Salomon (ALT), 61. Ngwat-Mahop (ALT), 72. Zwischenbrugger (ALT), 74. Netzer (ALT) – 76. Lackner (TRK), 88. Schösswendter (TRK), 89. Ayyildiz (TRK)


    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12.
    SC Rheindorf Altach: Lukse – Lienhart, Zwischenbrugger, Zech, Schilling – Salomon, Netzer – Tajouri (84. Schreiner), Ngwat-Mahop, Galvão (80. Seeger) – Aigner (80. Topcagić)
    Náhradníci: Kobras – Roth, Schreiner, Luxbacher, Jäger, Seeger, Topcagić

    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Schösswendter, Wostry, Pavic – Lackner, Toth (19. Blutsch) – Bajrami, Knasmüllner (80. Zulj), Ayyildiz – Grozurek (60. Starkl)
    Náhradníci: Kuttin – Monschein, Starkl, Schicker, Posch, Blutsch, Zulj

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch
    bahis siteleri