NY Rangers – Columbus 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:0 (kon.) | Toronto – Tampa 1:2 (kon.)
Philadelphia – Calgary 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Montreal 6:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Arizona Coyotes
Úterý 01.03.2016, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Arizona porazila Pittsburgh v prvním zápase letošní sezóny 11. října 2:1, když se v dresu Coyotes prosadili Tobias Reider a Jordan Martinook. Jediný gól Penguins bez asistence vstřelil Phil Kessel. Druhým vzájemným zápasem obou týmů v letošní sezóně NHL Vás potěšením a velkou radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Pittsburgh Penguins:

    Jevgenij Malkin v pondělí netrénoval, hlavní trenér Penguins Mike Sullivan se ale nechal slyšet, že je to jen výjimka, aby si odpočinul. Malkin se vrátil v neděli do sestavy Pittsburghu po deseti zápasech, které vynechal kvůli zranění v dolní části těla, a společně se svými spoluhráči dovedl tým k výhře 4:1 nad Winnipegem. Brankář Matt Murray byl povolán z American Hockey League, v bráně by měl ale začít Marc-Andre Fleury, kterému bude krýt záda Jeff Zatkoff. Obránce Justin Schultz přišel do Pittsburghu z Edmontonu výměnou za třetí volbu v nadcházejícím draftu 2016, k týmu se ale připojí až na konci týdne.
    Sestava Pittsburghu pro dnešní zápas v grafickém kabátu.

     
    Arizona Coyotes:

    Český útočník Jiří Sekáč se v Pittsburghu zúčastnil pondělního tréninku poté, co byl vyměněn z Chicaga do Arizony. Jiří Sekáč během posledních dvou sezón odehrál celkem 97 zápasů a vystřídal tři týmy, když byl z Montrealu vyměněn do Anaheimu a z organizace Ducks poté do Chicaga. V dresu obhájců Stanley Cupu toho ovšem příliš neodehrál a znovu se stěhuje, tentokrát do Arizony, v jejímž dresu si proti Pittsburgu může odbýt svůj debut. Brankář Louis Domingue by v úterý v noci rád nastoupil ke svému jedenáctému zápasu v řadě. Útočník Viktor Tichonov dostal volno, protože jeho žena by měla v úterý rodit.
    Nové posily Arizony Coyotes během rozcvičení v Pittsburghu.

     
    Vzájemné zápasy:

    11.10.15 Arizona – Pittsburgh 2:1
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Hanzal (ARI) 10+22, +/- -3
    Jiří Sekáč (ARI) 1+3, +/- -1
    Zbyněk Michálek (ARI) 2+4, +/- +2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Määttä, Letang, Daley, Dumoulin, Cole, Pouliot – Kunitz (A), Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Wilson, Bonino, Rust – Porter, Cullen, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Arizona Coyotes: Domingue (Treutle) – Ekman-Larsson (A), Murphy, Dahlbeck, Michálek, Connauton, Stone – Rieder, Hanzal (A), Duclair – Martinook, Vermette, Sekáč – Domi, Richardson, Doan (C) – Gaudet, Chipchura, Plotnikov. Hlavní trenér: Dave Tippett.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Frederick L'Ecuyer – Tony Sericolo, Tim Nowak.
    Parádní pozvánka na zápas mezi Pittsburgem a Arizonou.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Brad Richardson vyhrál úvodní vhazování proti Sidneymu Crosbymu a jako první se mohli vydat do útoku Coyotes.
     
    00:38
    Coyotes se k ničemu nedostali a krátce za modrou čárou ztratili puk, zatímco Pittsburgh se po prvním zavezení puku do útočného pásma dostal ke dvěma střelám, brankář Louis Domingue ale ani v jednom případě zasahovat nemusel. Úvodní střela Sidneyho Crosby z levého křídla ovšem jen těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    01:41
    Phil Kessel za bránou Arizony podržel puk a poté ho u levé tyče vracel mezi kruhy pro vhazování, žádný z jeho spoluhráčů se ale k ohrožení brány Louise Dominqueho nedostal.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    01:47
    Penguins se na levém křídle snažili dostat do šance, jenže nedokázali vyklidit útočné pásmo dostatečně rychle a jejich akci přerušilo postavení mimo hru.
     
    02:38
    Scott Wilson ztratil v pravém rohu útočného pásma stabilitu a po jeho pádu na led mohl za vlastní bránou v klidu rozehrát Brad Richardson.
     
    03:30
    Penguins se před pár okamžiky dostali před bránou Arizony ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale obranný val Coyotes nepropálila a brankář Louis Domingue zasahovat nemusel.
     
    04:15
    Zbyněk Michálek na pravém křídle dvakrát v rychlém sledu vypálil od modré čáry, Marc-Andre Fleury ale jeho první střelu vyrazil a po té druhé u levé tyče přikryl puk na ledě lapačkou!
     
    04:49
    Coyotes se nepodařilo na pravém křídle rozehrát a pouze vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    04:56
    Arizoně se na pravém křídle po vyhraném vhazování v obranném pásmu po zakázaném uvolnění opět nepodařilo rozehrát a jejich nahození z neutrální zóny u střídaček zamířilo mimo ledovou plochu.
     
    05:05
    Chris Letang na levém křídle tvrdě vypálil bez přípravy a jeho následná střela letící těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    05:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HORNQVIST předvedl před bránou velký důraz a posílá Penguins po necelých šesti minutách do vedení!! Louis Domingue zůstal po dvou skvělých zákrocích na holičkách poté, co dva jeho spoluhráči nechali u levé tyče dorazit Patrica Hornqvista volný puk do prázdné brány. Asistence: Sidney Crosby.
    05:42 Patric HORNQVIST - 1:0
     
    06:34
    Jako dvě věže stály dva hráči Arizony před Louisem Dominguem při inkasovaném gólu a to byla chyba, protože Patric Hornqvist se v pohodě dostal k dorážce.
     
    06:49
    Po krátké reklamní přestávce a postavení mimo hru v podání Penguins jsme zpět a domácí hráči se snaží zdvojnásobit své jednobrankové vedení.
     
    07:30
    Martin Hanzal (ARI) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    07:51
    Penguins mají k dispozici první přesilovou hru, zatím se ale k ničemu nedostali a Coyotes dvakrát vyhodili puk až k bráně Marca-Andreho Fleuryho.
     
    08:09
    Jevgenij Malkin naskočil na led a v levém kruhu pro vhazování se dostal k prudké střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, pozorný Louis Domingue ji ale levým betonem vyrazil mimo!
     
    09:00
    Coyotes zvládají úvodní oslabení skvěle a Penguins pustili zatím jen k jedné střele na bránu.
     
    09:57
    Martin Hanzal se vrátil zpět na led a Coyotes se na pravém křídle dostali k nahození, které Marc-Andre Fleury u své levé tyče v pohodě zastavil a puk ukryl v lapačce.
     
    10:14
    Zbyněk Michálek s přispěním jednoho z protihráčů vyhodil puk mimo ledovou plochu a na řadu přichází další krátká reklamní přestávka.
    Mezi Pittsburghem a Arizonou došlo k zajímavé výměně.

     
    11:00
    Arizona na chvíli zmáčkla Penguins v jejich obranném pásmu, k žádné střele, která by ohrozila bránu Marca-Andreho Fleuryho, se ale její hráči nedostali.
     
    11:27
    Jordan Martinook inkasoval za bránou Penguins ostrý hit poté, co ho Derrick Pouliot ostře narazil na mantinel.
     
    11:27
    Derrick Pouliot (PIT) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    11:59
    Martin Hanzal číhal u levé tyče, střela Coyotes ale byla sražena do vzduchu a Marc-Andre Fleury stáhl puk do lapačky.
     
    12:49
    Tom Kühnhackl (PIT) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    13:00
    Dva hokejisté Penguins sedí na trestné lavici a Coyotes mají k dispozici přesilovou hru 5 na 3!
     
    13:09
    Michael Stone vypálil od modré čáry a jeho parádní střela se od horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    13:26
    Oliver Ekman-Larsson vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela orazítkovala vzdálenější levou tyč!
     
    14:33
    Marc-Andre Fleury předvedl skvělý semafor a střelu Coyotes z pravého křídla ukryl v lapačce! Brankář Penguins poté ocenil tyče své brány poklepáním za to, že ho před chvílí dvakrát zachránily.
     
    15:37
    Sergej Plotnikov nahodil puk na bránu Penguins a po snadném zákroku Marca-Andreho Fleuryho přichází na řadu reklamní přestávka.
     
    16:13
    Sidney Crosby si sjížděl mezi kruhy pro vhazování, kde ho hledali spoluhráči přihrávkou z pravého křídla, pas na kapitána Penguins byl ale příliš prudký a u pravé tyče zmrazil puk na ledě Louis Domingue, když ho přikryl lapačkou.
     
    16:35
    Phil Kessel na pravém křídle prokázal rychlé nohy a po skvělém sprintu vypálil na přední tyč, Louis Domingue ale vytáhl skvělý zákrok a vyrážečkou puk vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    17:22
    Louis Domingue se vydal za bránu, aby před jedním z hráčů riskantně zastavil puk, což se mu nepodařilo, a Matt Cullen toho mohl u levé tyče několikrát využít, brankář Coyotes ale svou chybu napravil a všechny tři dorážky centra Penguins zastavil!
     
    17:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HORNQVIST střílí svůj druhý gól v zápase a posílá Penguins krátce před koncem první třetiny do dvoubrankového vedení!! Chris Kunitz z pravého křídla od mantinelu nahodil puk před bránu a jeho zprvu nenápadná žabička přeskočila pravý beton Louise Domingueho a zamířila ke vzdálenější levé tyči poté, co ji jemně tečoval před bránou Patric Hornqvist. Asistence: Chris Kunitz, Sidney Crosby.
    17:46 Patric HORNQVIST - 2:0
     
    18:49
    Carl Hagelin (PIT) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    19:10
    Penguins jdou krátce po vstřelení druhé branky do čtyř a Arizona se může v závěru první třetiny vrátit v početní výhodě zpět do zápasu.
     
    19:45
    Pittsburgh patnáct sekund před koncem první části zápasu vyhodil puk za bránu Arizony a během úvodních dvaceti minut už se zřejmě nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pittsburgh vykročil do zápasu proti Arizoně v domácím Consol Energy Center výborně a po necelých šesti minutách se ujal vedení, když se těsně před brankovištěm dostal k dorážce Patric Hornqvist a poslal Penguins do vedení, které v závěru úvodní třetiny svým druhým gólem v zápase sám navýšil poté, co tečoval nenápadnou žabičku Chrise Kunitze z pravého křídla, která přeskočila Louisovi Dominguemu pravý beton a namířila si to ke vzdálenější levé tyči. Ačkoliv výsledek mluví jasně, Arizona si mezi oběma brankami Penguins vytvořila několik velkých příležitostí, z nichž největší měli na hokejce Michael Stone a Oliver Ekman-Larsson, střely obou hráčů Arizony ale zastavila branková konstrukce. Skóre po první třetině. Pittsburgh Penguins 2 Arizona Coyotes 0.
    Ústřední postava úvodních dvaceti minut. Patric Hornqvist!

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Olli Määttä se pouhých pět sekund po začátku druhé části dostal ke střele, pozorný Louis Domingue ji ale zastavil.
     
    20:26
    Na opačné straně prověřil pozornost Marca-Andreho Fleuryho český útočník Martin Hanzal, brankář Penguins byl ale připraven a jeho střelu ukryl ve své výstroji.
     
    21:06
    Oliver Ekman-Larsson zablokoval střelu Chrise Kunitze a na opačné straně ledové plochy se poté dostal do zakončení Tobias Rieder, na připraveného Marca-Andreho Fleuryho si ale nepřišel.
     
    22:12
    Vzápětí zkusil své střelecké štěstí Craig Cunnigham, ani on ale zatím bezchybného brankáře Pittsburghu překonat nedokázal.
     
    22:38
    Sergej Plotnikov (ARI) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    22:43
    Martin Hanzal během oslabení svého týmu předvedl dobrý obranný zákrok, když zablokoval tvrdou střelu Phila Kessela od modré čáry.
     
    23:17
    Patric Hornqvist se ocitl před bránou ve skvělé šanci a mohl vstřelit hattrick, jeho následná střela ale zamířila mimo!
     
    23:51
    Brad Richardson v oslabení předvedl také skvělý obranný zákrok, když zablokoval střelu Chrise Kunitze.
     
    24:39
    Vyloučený Sergej Plotnikov je zpět na ledě a Arizona hraje v plném počtu.
     
    25:17
    Derrick Pouliot nabral na levém křídle slušnou rychlost a poté napřáhl ke střele, kterou Louis Domingue u své pravé tyče vyrážečkou vyrazil do rohu kluziště!
     
    26:09
    Arizoně se nepodařilo rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění poté, co pár sekund předtím Tobias Rieder zahodil stoprocentní šanci! Tobias Rieder mohl uklízet puk u pravé tyče do prázdné brány, jeho následná střela ale zamířila mimo.
     
    27:25
    Coyotes se na pravém křídle dostali ke dvěma nebezpečným střelám, Marc-Andre Fleury je ale na přední tyči vyrazil mimo a po jeho dobrých zákrocích přichází na řadu krátká přestávka.
     
    27:54
    Bryan Rust na levé křídle dostal krásnou přihrávku do jízdy a poté se skvěle natlačil před bránu, kde se snažil zamířit do horní části brány, Louis Domingue ale jeho střelu z blízkosti ukryl v lapačce! To byla obrovská šance a skvělý zákrok brankáře Arizony.
     
    28:34
    Phil Kessel se snažil na pravém křídle u střídaček proniknout do zóny Arizony, jeho akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    28:56
    Arizona vyhrála vhazování a po otočení hry se dostal na levém křídle ke střele Oliver Ekman-Larsson, jeho střela ale byla zablokována.
     
    29:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CHRIS KUNITZ zaznamenal v dnešním zápase asistenci, ke které nyní přidává gól, a posílá Penguins do tříbrankového vedení!! Chris Kunitz z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím, která těsně nad ledem zamířila přesně k levé tyči. Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
    29:47 Chris KUNITZ - 3:0
     
    29:55
    Zbyněk Michálek (ARI) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    30:11
    Penguins napřáhli v levém kruhu pro vhazování k nebezpečné střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Louis Domingue ji ale levým betonem vyrazil do vzduchu a Sidney Crosby se u pravé tyče ocitl v obrovské šanci, puk ale ze vzduchu nedokázal usměrnit do brány!
     
    31:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HORNQVIST využívá přesilovou hru a zaznamenává svůj první hattrick v kariéře NHL!! Jevgenij Malkin se na pravé křídle neukvapil se střelou a u levé tyče našel diagonální přihrávkou osamoceného Patrica Hornqvista, který puk bez přípravy poslal pod horní tyč odkryté brány, a na led začaly létat čepice s plyšáky. Asistence: Jevgenij Malkin, Phil Kessel.
    31:06 Patric HORNQVIST - 4:0
     
    31:54
    Connor Murphy (ARI) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    32:23
    Penguins mají po krátké reklamní přestávce k dispozici přesilovou hru a Phil Kessel se ji u levé tyče pokusil rychle využít, jeho tvrdou střelu ale schytal Zbyněk Michálek.
     
    33:01
    Jevgenij Malkin si parádně prohodil puk na modré čáře mezi dvěma protihráči, ze kterých udělal kužely, a u levé tyče se poté snažil puk zasunout do brány, jenže díky pravému betonu Louise Domingueho se mu skórovat nepodařilo! Brankář Arizony předvedl skvělý zákrok a poté si poradil i s dorážkou Scotta Wilsona z blízkosti.
     
    33:55
    Connor Murphy je zpět na ledě a Arizona hraje v plném počtu.
     
    34:43
    Louis Domingue se dobře vydal ze své brány, aby mezi kruhy pro vhazování puk holí poslal do bezpečí.
     
    34:58
    Phil Kessel na pravém křídle nabral slušnou rychlost a v blízkosti pravé tyče se dostal ke střele, kterou pozorný Louis Domingue vyrazil za svou bránu.
    Na hrací plochu Consol Energy Center se snesly čepice a plyšáci.

     
    35:45
    Druhá třetina se odehrává v naprosté režii domácího Pittsburghu, který vede nad Arizonou již 4:0.
     
    36:07
    Hra byla přerušena a po krátké reklamní přestávce, poslední ve druhé třetině, si Penguins zahrají další přesilovou hru.
     
    36:07
    Klas Dahlbeck (ARI) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    36:12
    Chris Kunitz nebo Sidney Crosby na pravém křídle vypálili ihned po vhazování a následná střela Penguins byla sražena do ochranné sítě.
     
    36:29
    Penguins mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru v řadě a patou celkově, zatím ale dokázali využít pouze jednu.
     
    37:27
    Jevgenij Malkin se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, ta ale trefila před bránou jeho spoluhráče.
     
    37:48
    Marc-Andre Fleury si za vlastní bránou po vyhození Coyotes dovolil velkou parádu, když napadajícímu hráčovi Arizony udělal zasekávačku a rozehrál.
     
    38:28
    Penguins si začínají dělat z dnešního utkání exhibici.
     
    38:51
    Klas Dahlbeck je zpět na ledě a Arizona hraje v plném počtu.
     
    39:15
    Kevin Connauton zavezl puk na levé křídle do útočného pásma a poté napřáhl z úhlu krátce za modrou čárou ke střele zápěstím, kterou na přední tyči připravený Marc-Andre Fleury pravým betonem vyrazil.
     
    39:40
    Do konce druhé části zbývá odehrát 20 sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Pittsburgh se dvoubrankovým vedením nenechal uchlácholit a v polovině zápasu vstřelil během necelé minuty a půl dva góly, když se nejprve krásnou střelou zápěstím prosadil Chris Kunitz, který k asistenci na druhou branku Patrica Horqvista přidal gól, zatímco skvěle hrající kapitán Sidney Crosby zaznamenal třetí asistenci. Vzápětí přišla další chvíle Patrica Hornqvista, který u levé tyče v přesilové hře poslal puk bez přípravy po diagonální přihrávce Jevgenije Malkina pod horní tyč prázdné brány a zkompletoval svůj první hattrick v kariéře NHL. Na straně Arizony měl ve druhé třetině obrovskou šanci Tobias Rieder, který mohl u pravé tyče uklízet puk do prázdné brány, jeho střela po ledě ale zamířila mimo. Skóre po 40 minutách. Pittsburgh Penguins 4 Arizona Coyotes 0.
    Patrick Hornqvist (vlevo) se raduje z prvního hattricku v NHL!

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    V Consol Energy Center začala poslední část dnešního zápasu, do které Penguins vstupují s čtyřbrankovým vedením.
     
    41:25
    Výkon Arizony s góly Penguins rapidně klesá. V první třetině Coyotes orazítkovali dvě tyče a inkasovali dva góly, ve druhé třetině hosté inkasovali znovu dva góly a vytvořili si jen jednu dobrou šanci. V té třetí se zatím Arizona nedostala k ničemu.
     
    41:58
    Arizona vyhodila puk na levém křídle na zakázané uvolnění a hra se přestěhovala před bránu Louise Domingueho.
     
    42:24
    Olli Määttä ze středního pásma nahodil puk na bránu Arizony a Louis Domingue ho rychle vyklepal ze své lapačky, aby u své pravé tyče brány po krátkém zaváhání rozehrál.
     
    43:38
    Phil Kessel se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, když jeho krásná střela mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Louis Domingue do něj ale bleskově vytasil svou levou ruku a lapačkou puk vyrazil mimo!
     
    44:35
    Penguins mají utkání pevně ve svých rukou a obrovskou zásluhu na tom má trojice hráčů, ke které se ještě podrobně dostaneme.
     
    45:11
    Penguins na pravé křídle napálili puk podél mantinelu do útočného pásma a zásluhou Bryana Rusta se jim ho podařilo udržet.
     
    45:36
    Následná akce Penguins nic nepřinesla a poté, co nestačili vyklidit útočné pásmo, ji zastavilo postavení mimo hru.
     
    46:11
    Carl Hagelin na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela s příklepem nepříjemně zasáhla Louise Domingueho do levé nohy!
     
    46:11
    Brankář Louis Domingue má ve tváři bolestivou grimasu a během krátké komerční přestávky se může dát dohromady.
     
    Hvězdy dnešního utkání:

    Chris Kunitz dnes vstřelil gól a zaznamenal jednu asistenci, zatímco kapitán Sidney Crosby tři kanadské body za tři asistence. A první hvězdou nemůže být nikdo jiný, než Patric Hornqvist, který zaznamenal svůj první hattrick v kariéře NHL.
     
    46:57
    Trevor Daley odvedl u levé tyče brány Pittsburghu skvělou práci, když na zádech pohlídal jednoho z protihráčů a za bránou poté rozehrál.
     
    47:27
    Penguins podél mantinelu u střídaček vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se vrátila zpět před Marca-Andreho Fleuryho.
     
    47:41
    Z poslední třetiny je odehráno necelých osm minut, během nichž jsme se zatím nedočkali pátého gólu.
     
    48:29
    Zápasu by pomohlo, kdyby se Arizoně podařilo vstřelit alespoň jeden gól, který by ji v závěru utkání ještě mohl nakopnout.
     
    49:02
    Penguins vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se opět přestěhuje před bránu Marca-Andreho Fleuryho, který ve třetí třetině ještě nemusel řešit žádnou nebezpečnou situaci.
     
    49:35
    Max Domi skvěle zamíchal s pukem mezi kruhy pro vhazování a poté se střelou zápěstím snažil zamířit do pravého horního rohu brány, jeho následná rána ale orazítkovala spojnici tyče a břevna!
     
    50:35
    Coyotes ještě v dnešním zápase nevstřelili ani jeden gól, přitom v jeho průběhu orazítkovali už tři tyče! Po přerušení hy přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
    Nádherný hokejový moment, který se nikdy neomrzí.

     
    50:42
    Třetí třetina se přehoupla do své druhé poloviny a zatím v ní marně čekáme na další gól.
     
    51:26
    Trevor Daley na pravém křídle napřáhl od modré čáry ke střele po ledě, která byla dvakrát tečována a poté zamířila vedle pravé tyče.
     
    52:18
    Jevgenij Malkin objel celé útočné pásmo a poté na modré čáře přihrál přes šířku útočného pásma Derrickovi Pouliotovi, jehož střela z levého křídla od modré čáry byla před bránou zablokována.
     
    53:16
    Shane Doan se nějakým zázrakem dokázal přes dva protihráče protáhnout před bránu a snažil se zamířit mezi betony Marca-Andreho Fleuryho, ten ale včas zavřel vrata a jeho pokus vyrazil!
     
    53:45
    Hity:

    Pittsburgh Penguins 15 Arizona Coyotes 41
     
    53:51
    Arizona hraje hodně fyzický hokej, ten ale v dnešním zápase nepřináší vůbec žádné ovoce, ba naopak. Penguins měli k dispozici několik přesilových her, konkrétně pět, z nichž jednu dokázali využít.
     
    54:54
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých šest minut a s dalším gólem už to začínám cítit hodně pesimisticky. Snad se ale mýlím.
     
    55:22
    Arizona se na levém křídle dostala ke střele, ta ale byla nemastná a neslaná a Marc-Andre Fleury si na ni pochutnal.
     
    Po zákroku brankáře Penguins, který je hodně blízko vychytání shutoutu, následuje krátká reklamní přestávka.
    Přehled hráčů, kteří dnes v Consol Energy Center bodovali.

     
    56:07
    Kevin Connauton se snažil u levé tyče zamířit střelou po ledě mezi betony Marca-Andreho Fleuryho, ten se ale překonat nenechal a opět včas zavřel dveře!
     
    56:30
    Scott Wilson mohl potrestat chybu Coyotes v rozehrávce, jeho tvrdá rána s příklepem ale z levého křídla zamířila nad.
     
    57:29
    Brad Richardson na pravém křídle z úhlu nahodil bekhendem puk na bránu a Marc-Andre Fleury si připsal snadný zákrok.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají odehrát přesně dvě minuty a ve třetí třetině to není žádná paráda, to je nutno říci.
     
    58:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    KRIS LETANG se v závěru zápasu přece jen ještě prosazuje a Penguins vedou těsně před koncem 5:0!! Kris Letang mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke střele, která prošla houštinou těl a mezi betony bezmocného Louise Domingueho, jenž absolutně nic neviděl, do sítě. Asistence: Olli Määtta, Patric Hornqvist.
    58:15 Kris LETANG - 5:0
     
    58:30
    Tak přece jen jsme se ještě jedné branky dočkali.
     
    58:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    MATT CULLEN střílí gól a Penguins si to nejlepší nechali na konec!! Matt Cullen napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele, kterou Louis Domingue nedokázal lapačkou zastavit, a puk zapadl do levého horního rohu brány. Asitence: Bryan Rust, Ian Cole.
    58:31 Matt CULLEN - 6:0
     
    59:30
    Do konce utkání zbývá odehrát 30 sekund, během nichž už se zřejmě nic nestane, ale nepředbíhejme.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že už žádný gól za rozhodnutého stavu nepadne, Penguins si ale to nejlepší schovali na konec a v rozmezí pouhých 16 sekund vstřelili během závěrečných dvou minut dva góly. Kris Letang nejprve propálil Louise Domingueho mezi betony a přidal se k hráčům, kteří zaznamenali během utkání více než jeden kanadský bod, a vzápětí se prosadil Matt Cullen, který z levého kruhu pro vhazování napřáhl k tak tvrdé střele, že ji brankář Arizony nedokázal ztlumit v lapačce a puk skončil v levém horním rohu brány. Konečný výsledek. Pittsburgh Penguins 6 Arizona Coyotes 0.
    Patric Hornqvist vstřelil svůj první hattrick v kariéře NHL a Penguins v Consol Energy Center zničili Arizonu 6:0!

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patric Hornqvist (PIT) 3+1
    2. Sidney Crosby (PIT) 0+3
    3. Marc-Andre Fleury (PIT) 30 zák., 0 gólů, 100,0%
    Tři hvězdy utkání! Patric Hornqvist hattrick, Sidney Crosby tři asistence a brankář Marc-Andre Fleury 43. shutout v NHL.

     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Hanzal (ARI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:52
    Jiří Sekáč (ARI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:23
    Zbyněk Michálek (ARI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:23 (03:54:27)
    Pittsburgh se mohl spolehnout na své opory!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Hornqvist (Crosby), 18. Hornqvist (Kunitz, Crosby), 30. Kunitz (Letang, Crosby), 32. Hornqvist (Malkin, Kessel), 59. Letang (Määttä, Hornqvist), 59. Cullen (Rust, Cole)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Määttä, Letang, Daley, Dumoulin, Cole, Pouliot – Kunitz (A), Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Wilson, Bonino, Rust – Porter, Cullen, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Arizona Coyotes: Domingue (Treutle) – Ekman-Larsson (A), Murphy, Dahlbeck, Michálek, Connauton, Stone – Rieder, Hanzal (A), Duclair – Martinook, Vermette, Sekáč – Domi, Richardson, Doan (C) – Gaudet, Chipchura, Plotnikov. Hlavní trenér: Dave Tippett.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Frederick L'Ecuyer – Tony Sericolo, Tim Nowak

    Diváci: 18435
    bahis siteleri