New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 1:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 2:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 07.03.2016, 01:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nováček Josh Morrissey zamířil zpět na farmu

     
    Československá stopa v utkání:

    Ondřej Pavelec (WPG) 58 minut a 3 sekundy, 29 zákroků, 2 góly, úspěšnost zákroků 93,5%
    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 26:30 (03:49:10)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Cam Talbot (EDM) 39 zák., 1 gól, 97,5%
    2. Patrick Maroon (EDM) 1+0
    3. Ondřej Pavelec (WPG) 29 zák., 2 góly, 93,5%

     
    Lauri Korpikoski se ve druhé části prosadil z dorážky a vrátil Edmontonu zpět ztracené vedení, které Oilers až do závěrečné sekundy zásluhou skvělých zákroků Cama Talbota nepustili. Na straně Jets odchytal skvělý zápas také Ondřej Pavelec, na vítězství to ale zkrátka nestačilo. Několik šancí měl Dustin Byfuglien a Mark Scheifele, vyrovnat se jim ale podařilo. Druhý jmenovaný navázal na hattrick z minulého zápasu gólem, ten však Jets body nepřinesl. Konečný výsledek. Winnipeg Jets 1 Edmonton Oilers 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dustin Byfuglien ještě vypálil v blízkosti levé tyče, jeho tvrdou střelu ale v posledních desetinách sekundy Cam Talbot vyrazil a více už se v dnešním pohledném a dramatickém zápase nestane.
     
    59:10
    Neskutečné! Jets si vytvořili obrovský tlak a po sérii rychlých přihrávek z pravého křídla napřáhli ke střele, která se od tyče odrazila zpět do hry! To byl neskutečný závěr, brána Cama Talbota ale odolala.
     
    58:57
    Dustin Byfuglien nejprve na modré čáře skvěle zastavil vyhození Oilers a poté na pravém křídle napřáhl ke střele, která byla zablokována a sražena do pravého rohu útočného pásma.
     
    58:30
    Ondřej Pavelec zamířil na střídačku a Winnipeg má na ledě šestého hráče. Po zakázaném uvolnění Oilers se bude vhazovat po pravici Cama Talbota.
     
    57:44
    Jets v samotném závěru utkání stále prohrávají o jeden gól a pomalu se blíží chvíle, kdy to určitě zkusí bez brankáře. Ondřej Pavelec ale zatím zůstává v bráně, protože jeho spoluhráčům se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    57:28
    Connor McDavid se ocitl na pravém křídle po nabrání velké rychlosti pod tlakem a zkusil bekhendem zamířit mezi betony Ondřeje Pavelce, ten ale rychle zaklekl a jeho pokus zastavil.
     
    56:56
    Cam Talbot:

    Cam Talbot nastoupil v bráně Edmontonu v deseti z posledních jedenácti zápasů a dnes předvedl již 37 zákroků.
     
    56:22
    Dustin Byfuglien kolmou přihrávkou z obranného pásma hledal mezi kruhy pro vhazování rozjetého Chrise Thorburna, ten ale na jeho prudkou přihrávku nedosáhl a Cam Talbot holí rychle rozehrál.
     
    55:34
    Cam Talbot bude zcela určitě mezi třemi hvězdami utkání, a pokud by se tak náhodou nestalo, bylo by to obrovské překvapení.
     
    54:30
    Toby Enström po zpětné přihrávce Tylera Myerse na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střela s příklepem mířila ke vzdálenější pravé tyči, jenže Cam Talbot předvedl další z řady skvělých zákroků a levým betonem ji vyrazil mimo!
     
    54:12
    Po zámku Edmontonu si vytvořil mírný tlak také domácí Winnipeg, jenže jeho hráči se marně snaží zareagovat na druhý gól Oilers v podání Lauriho Korpikoskiho a stále prohrávají 2:1.
     
    53:48
    Blake Wheeler zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma a z jeho následné práce u mantinelu mohl těžit mezi kruhy pro vhazování Mark Scheifele, jenže puk promáchl a ke střele se nedostal.
     
    52:58
    Edmonton zamkl Winnipeg v jeho obranném pásmu a po sérii vyhraných osobních soubojů u mantinelu se dostal na pravém křídle ke střele Adam Cracknell, Ondřej Pavelec ale jeho střelu z úhlu dobře viděl a podržel ji ve svém náručí.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. Scheifele (Wheeler, Myers) – 26. Maroon (Hall, Draisaitl), 37. Korpikoski (Sekera, Clendening)


    Winnipeg Jets: Pavelec (Hutchinson) – Enström, Byfuglien (A), Trouba, Myers, Chiarot, Postma – Stafford, Scheifele (A), Wheeler (A) – Perreault, Burmistrov, Armia – Thorburn, Lowry, Dano – Halischuk, Copp, Lipon. Hlavní trenér: Paul Maurice.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Pardy, Davidson, Nurse, Clendening – Hall (A), Draisaitl, Maroon – Jakupov, McDavid, Eberle (A) – Kassian, Letestu, Korpikoski – Hendricks (A), Lander, Cracknell. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Dave Jackson, Kelly Sutherland – Jay Sharrers, Lonnie Cameron

    Diváci: 15294
    bahis siteleri