New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 1:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 2:4 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 07.03.2016, 01:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Winnipeg hostí v pondělí v noci na svém ledě Edmonton, se kterým si během úvodních dvou zápasů v letošní sezóně NHL body rozdělil, a oba dva týmy zaznamenaly jedno vítězství. Brankář Ondřej Pavelec předvedl 14. února v Rexall Place 21 zákroků a pomohl k výhře Jets po samostatných nájezdech 2:1, zatímco první vzájemný zápas z 22. prosince vyzněl lépe pro Edmonton, který zvítězil 3:1. Brankář Oilers Cam Talbot předvedl 44 zákroků, zatímco Taylor Hall zaznamenal tři asistence. Třetím vzájemným zápasem mezi oběma týmy Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Winnipeg Jets:

    Winnipegu bude proti Edmontonu chybět obránce Jacob Trouba, který kvůli zranění v horní části těla vynechal nedělní zápas proti Montrealu, který Jets porazili 4:2. Další obránce Dustin Byguglien je zdraví a nachází se ve fantastické formě. Byfuglien bodoval v osmi zápasech v řadě, během nichž vstřelil gól a zaznamenal sedm asistencí a vytvořil svou nejdelší sérii v kariéře NHL. Útočník Mark Scheifele vstřelil během posledních dvou zápasů pět gólů a v neděli proti Canadiens zaznamenal svůj první hattrick v kariéře NHL. Jets během série pěti domácích zápasů vyhráli pouze jeden zápas a po Edmontonu se před svými fanoušky střetnou ve středu v noci s Nashvillem.
    Hráči Winnipegu vyrazili na rozbruslení v armádních dresech.

     
    Edmonton Oilers:

    Hlavní trenér Edmontonu Todd McLellan neprozradil, který brankář začne proti Winnipegu v bráně. Oilers ve Winnipegu zakončí svůj čtyřzápasový trip, do kterého vstoupili skvěle a vyhráli dva zápasy v řadě, v sobotu ale nestačili na Columbus Jackets, kterému podlehli 6:3. Speciální zápas čeká obránce Adama Pardyho, který se představí proti svému bývalému týmu.
    Hokejisté Edmontonu vycházejí na ledovou plochu MTS Centre.

     
    Vzájemné zápasy:

    14.02.16 Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 1:2
    22.12.15 Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 3:1
     
    Československá stopa v utkání:

    Ondřej Pavelec (WPG) 21 zápasů, 558 zákroků, 55 gólů, úspěšnost zákroků 90,1%
    Andrej Sekera (EDM) 6+17, +/- -8
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Pavelec (Hutchinson) – Enström, Byfuglien (A), Trouba, Myers, Chiarot, Postma – Stafford, Scheifele (A), Wheeler (A) – Perreault, Burmistrov, Armia – Thorburn, Lowry, Dano – Halischuk, Copp, Lipon. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Pardy, Davidson, Nurse, Clendening – Hall (A), Draisaitl, Maroon – Jakupov, McDavid, Eberle (A) – Kassian, Letestu, Korpikoski – Hendricks (A), Lander, Cracknell. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Dave Jackson, Kelly Sutherland – Jay Sharrers, Lonnie Cameron.
    Zajímavá selfie jednoho z mnoha fanoušků Edmontonu Oilers.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Edmonton vyhrál úvodní vhazování zápasu a jako první se může vydat směrem vpřed. Jets ale jeho rozehrávku od úvodních sekund dobře napadají.
     
    00:29
    Brandon Davidson napřáhl od modré čáry k pořádně prudké ráně, Ondřej Pavelec byl ale připraven a jeho ránu vyrazil.
     
    01:11
    Oba týmy prostřídaly úvodní lajny a Jacob Trouba odvedl v obraně dobrou práci, když odstavil jednoho z hráčů Edmontonu u pravé tyče od puku a Ondřej Pavelec ho rychle přikryl lapačkou.
     
    02:00
    Edmonton je v úvodu zápasu aktivnější a vytvořil si územní převahu, zatím se ale do nějaké velké příležitosti nedostal.
     
    02:26
    Darnell Nurse (EDM) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    02:35
    Jets se dostali po prudké přihrávce z levého křídla a ostrého úhlu před bránou do zakončení, tečí mezi betony Cama Talbota ale puk neusměrnili a brankář Edmontonu si připsal dobrý zákrok!
     
    03:04
    Dustin Byfuglien tvrdě vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho následná střela s příklepem ale zamířila vedle bližšího levého horního rohu brány.
     
    03:55
    Oilers se ocitli pod tlakem, vzápětí se jim ale podařilo puk vyhodit o mantinel u boxu časoměřičů do zóny Winnipegu.
     
    04:19
    Puk byl sražen na střídačku a Darnell Nurse už se po přerušení hry chystá k návratu na ledovou plochu.
     
    04:44
    Connor McDavid se po návratu Darnella Nurse dostal do samostatného úniku, který se snažil u pravé tyče zakončit z blízkosti střelou do pravého horního rohu, Ondřej Pavelec ale vytáhl výtečný zákrok a lapačkou puk vyrazil mimo!
     
    05:44
    Toby Enström napřáhl na levém křídle od modré čáry k jedovaté střele s příklepem, která navíc byla ještě jemně tečována, Cam Talbot ji ale našel ve své výstroji a připsal si dobrý zákrok.
     
    06:14
    Jets se pokusili po pravém křídle proniknout do útočného pásma, jejich postup vpřed ale zastavilo postavení mimo hru, po kterém na řadu přichází první reklamní přestávka.
    Fanoušek Jets dorazil na zápas s kolotočem na hlavě. Doslova!

     
    07:41
    Connor McDavid se dostal za bránou Winnipegu k puku a poté ho dvakrát posílal nebezpečně před brankoviště, ani po jedné z jeho přihrávek se ale Oilers k zakončení nedostali. Dobrou práci odvedl v obraně Drew Stafford.
     
    08:13
    Connor McDavid:

    Útočník Edmontonu Connor McDavid je se 34 kanadskými body sedmým nejlepším nováčkem NHL, přestože vynechal v letošní sezóně 37 zápasů.
     
    09:14
    Cam Talbot zastavil nahození Jets z levého křídla a po snadném zákroku přerušil hru, aby nepustil některého z protihráčů zbytečně k dorážce.
     
    10:10
    Dustin Byfuglien se z levého křídla skvěle natlačil z ostrého úhlu před bránu, na vzdálenější pravé tyči se ale do zakončení nedostal a nepříjemně se srazil s Brandonem Davidsonem, který zůstal ležet na ledové ploše a nevypadá to s ním dobře!
     
    10:11
    Hra byla přerušena a Brandon Davidson se po několika sekundách strávených v nehokejové pozici vrací zpět na nohy. Zápas bude pokračovat po krátké reklamní přestávce.
     
    10:11
    Dustin Byfuglien (WPG) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    10:26
    Andrej Sekera nabyl v blízkosti modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která nebyla nikým tečována a zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    10:44
    Connor McDavid se skvěle vyhnul v mezikruží jednomu z protihráčů a poté vypálil zápěstím, jeho střela ale zamířila nad ledem těsně vedle levé tyče!
     
    11:27
    Oilers si vytvořili stejně jako před nimi Jets v úvodní přesilové hře dobrý tlak, Ondřej Pavelec ale nemusel řešit žádnou nebezpečnou šanci a jeho spoluhráčům se podařilo vyhodit.
     
    12:09
    Jacob Trouba vyhodil puk do zóny Edmontonu, který už se nedostane ke střele, a Dustin Byfuglien se chystá vrátit na led.
     
    12:24
    Dustin Byfuglien naskočil na led a ani Edmonton nevyužil první přesilovou hru v dnešním zápase, během které se na rozdíl od Jets nedostal ani k jedné střele na bránu.
     
    13:13
    Oilers u střídaček nahodili puk za bránu Ondřeje Pavelce a odjeli rychle střídat.
    Ondřej Pavelec skvělým zákrokem vychytal Connora McDavida.

     
    14:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát přesně šest minut a zatím jsme během ní žádný gól neviděli.
     
    14:11
    U střídaček se strhla po zákroku na Connora McDavida menší roztržka a rozhodčí nechali hru překvapivě plynout dál.
     
    14:40
    Teď už je hra přerušena a Edmonton si po krátké reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru v dnešním zápase. Během té první se ke střele mezi tři tyče nedostal.
     
    14:40
    Chris Thorburn (WPG) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    15:07
    Taylor Hall číhal u pravé tyče, kde mohl po přihrávce svého spoluhráče z levého křídla uklízet puk z blízkosti do prázdné brány, jenže pas ho nenašel a kotouč byl poté sražen do ochranné sítě.
     
    16:14
    Oilers sváděli v levém rohu útočného pásma tuhý boj o puk, nakonec se jim ho ale vydolovat nepodařilo a Winnipeg ho vyhodil až za bránu Cama Talbota.
     
    16:54
    Chris Thorburn se vrátil zpět na led a Jets poté jako rakety vyrazili po levém křídle do protiútoku, ten ale vzápětí zhatila nepřesná přihrávka z útočné modré čáry.
     
    17:37
    Do konce první třetiny zbývají odehrát necelé dvě minuty a půl a oba brankáři zatím drží čisté konto. Uvidíme, jak dlouho.
     
    18:24
    Alexander Burmistrov se ocitl před bránou v obrovské šanci, když z blízkosti mířil k levé tyči, Cam Talbot ale jeho střelu po ledě rukavicí vyrazil do bezpečí!
     
    19:10
    Nail Jakupov (EDM) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    19:20
    Blake Wheeler dvakrát vypálil nebezpečně na pravém křídle z ostrého úhlu, přičemž první jeho střelu vyrazil Cam Talbot pravým betonem mimo a ta druhá zamířila poté nad.
     
    19:34
    Oilers vyhodili puk do zóny Winnipegu a vypadá to, že se během první třetiny žádného gólu nedočkáme.
     
    19:52
    Dustin Byfuglien ještě tvrdě vypálil z modré čáry, Cam Talbot ale jeho střelu mířící k levé tyči pravým betonem vykopl mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Winnipeg a Edmonton si během první třetiny zahrály dvě přesilové hry, ani jednomu z týmů se ale nepodařilo ani jednu z početních výhod využít. Největší šanci měl na hokejce mladík Connor McDavid, který se po necelých pěti minutách v mezikruží mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku a poté se u pravé tyče z blízkosti snažil zamířit do pravého horního rohu brány, Ondřej Pavelec ale vytáhl úžasný zákrok a lapačkou puk vytáhl mimo a společně s Camem Talbotem drží čisté konto. Skóre po první třetině. Winnipeg Jets 0 Edmonton Oilers 0.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:07.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Oilers stejně jako v první třetině vyhráli úvodní vhazování a okamžitě puk napálili za bránu Winnipegu, který dohrává přesilovou hru ze závěru úvodní části utkání.
     
    20:43
    Mathieu Perreault vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a pozorný Cam Talbot jeho střelu po snadném zákroku ukryl v lapačce.
     
    21:00
    Mark Scheifele dostal před bránou po přihrávce Dustina Byfugliena z levého křídla ke dvěma dorážkám, ani jedna z nich ale na překonání Cama Talbota nestačila! To byla velká šance.
     
    21:58
    Dustin Byfuglien ve středním pásmu ukradl puk jednomu z hráčů Edmontonu a po nabrání velké rychlosti si sjel z pravého křídla před bránu, kde se na přední tyči snažil puk umístit k nad beton Cama Talbota. Kotouč se mu ale nepodařilo dostatečně zvednout a brankář Edmontonu si připsal další skvělý zákrok!
     
    22:45
    Winnipeg vstoupil do druhé třetiny pořádně zostra a během necelých tří minut si už vytvořil dvě velké příležitosti.
     
    22:52
    Dustin Byfuglien se snažil z mezikruží zamířit přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány a puk do něj mířil, jenže Cam Talbot se vytasil s fantastickým semaforem, na kterém zasvítila červená! Brankář Oilers drží svůj tým nad vodou.
     
    23:41
    Dustin Byfuglien je dnes zatím nejlepším hráčem na ledě a zasloužil by si vstřelit gól, ten samý názor ale nemá brankář Oilers Cam Talbot, který stále drží čisté konto.
     
    24:30
    Jets zavezli puk po levém křídle u střídaček do útočného pásma a poté napřáhli ke tvrdé střele, ta ale byla zablokována a následný útok domácího týmu zastavil ofsajd, poté co jeho hráči nedokázali rychle vyklidit útočné pásmo.
     
    24:54
    Vhazování:

    Winnipeg Jets 8 Edmonton Oilers 13
     
    25:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    PATRICK MAROON střílí krásný gól a posílá Oilers z ničeho nic do vedení!! Leon Draisaitl na levém křídle našel bekhendovou přihrávkou Taylora Halla, který z rohu útočného pásma našel před bránou najíždějícího Patricka Maroona, a ten vzápětí z blízkosti bez přípravy zamířil přesně do pravého horního rohu brány. Asistence: Taylor Hall, Leon Draisaitl.
    25:25 Patrick MAROON - 0:1
     
    25:53
    Connor McDavid na levém křídle nabral velkou rychlost a poté z kruhu pro vhazování rychle vypálil, jeho následnou střelu ale Ondřej Pavelec pravým betonem vyrazil.
     
    26:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    MARK SCHEIFELE potvrzuje fantastickou formu z posledních zápasů a vyrovnává rychle na 1:1!! Blake Wheeler z pravého rohu útočného pásma přihrál před bránu Markovi Scheifelemu, který z mezikruží zamířil střelou po ledě mezi betony Cama Talbota. Asistence: Blake Wheeler, Tyler Myers.
    26:16 Mark SCHEIFELE - 1:1
     
    26:54
    Jets mohli bleskurychle zápas otočit, když se po rychlém protiútoku a přečíslení dostal do obrovské šance u levé tyče Alexander Burmistrov, který mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže Cam Talbot předvedl po rychlém přesunu úžasný zákrok a jeho střelu s vypětím všech sil vyrazil do bezpečí!
     
    27:52
    Hra byla přerušena a po dvou slepených gólech, na každé straně po jednom, následuje krátká reklamní přestávka.
     
    28:52
    Oilers vypálili z levého křídla a Ondřej Pavelec jejich střelu ukryl ve své výstroji, aby nepustil protihráče k dorážce.
     
    29:08
    Nail Jakupov vypálil nebezpečně z pravého kruhu pro vhazování pod horní tyč a Ondřej Pavelec u své levé tyče jeho střelu maskou vyrazil mimo! Fantastický a neopakovatelný zákrok.
     
    29:20
    Nail Jakupov objel rychle bránu a poté se dostal ke střele na levém křídle, ani z něj ale nedokázal vstřelit gól. Útočník Edmontonu sice dobře mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Ondřej Pavelec předvedl skvělý semafor a puk ukryl v lapačce!
     
    30:23
    Andrej Sekera tvrdě vypálil na levém křídle z modré čáry a Ondřej Pavelec jeho střelu mířící těsně nad ledem k bližší levé tyči pravým betonem vyrazil mimo, přestože měl stížený výhled.
     
    31:09
    Adam Cracknell se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus ale zamířil vedle bližšího levého horního rohu brány.
     
    32:10
    Jacob Trouba mířil z mezikruží po ledě k levé tyči, Cam Talbot ale jeho střelu celou dobu viděl a pravým betonem ji vyrazil mimo tři tyče své svatyně.
     
    33:00
    Jets začínají startovat své motory a opět si vytváří obrovský tlak, zatím bez gólového vyústění.
     
    33:20
    Winnipeg nebezpečně vypálil z blízkosti vrcholu levého kruhu pro vhazování, následnou střelu mířící doprostřed brány pod horní tyč ale Cam Talbot hrudí vyrazil mimo.
     
    34:14
    Jets vzápětí vypálili z pravého křídla od mantinelu a po zákroku Cama Talbota, který puk ukryl ve svém náručí, následuje krátká komerční přestávka, po níž bude moci skvělá jízda pokračovat.
     
    34:15
    Zablokované střely:

    Winnipeg Jets 7 Edmonton Oilers 10
     
    34:23
    Drew Stafford po vyhraném vhazování Jets na pravém křídle nebezpečně vypálil z ostrého úhlu a jeho následná střela mířila ke vzdálenější levé tyči, Cam Talbot ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    35:00
    Edmonton mohl vyrazit po pravém křídle po delší odmlce do útoku, jenže se mu nepodařilo rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění, přestože se mu Oilers snažili zabránit.
     
    35:12
    Mark Scheifele:

    Mark Scheifele během posledních devíti zápasů zaznamenal 14 kanadských bodů za devět gólů a pět asistencí.
     
    35:46
    Jordan Eberle si srovnal před bránou puk na hůl a poté se střelou zápěstím snažil zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jenže Ondřej Pavelec byl opět připraven a jeho střelu po krásném zákroku ukryl v lapačce!
     
    Následuje krátká reklamní přestávka, během níž se můžeme podívat na to, jak si Ondřej Pavelec v dnešním utkání vede. Český brankář čelil celkem osmnácti střel, z nichž inkasoval jeden gól, zatímco jeho protějšek Cam Talbot inkasoval stejné množství gólů z dvaceti střel.
     
    36:06
    Dustin Byfuglien vypálil na pravém křídle z ostrého úhlu a po zákroku Cama Talbota mohl puk u vzdálenější levé tyče dorážet do prázdné brány Blake Wheeler, jenže ho promáchl!
     
    36:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LAURI KORPIKOSKI se prosazuje z dorážky a vrací Edmontonu zpět ztracené vedení!! Andrej Sekera na pravém křídle vypálil bekhendem a po zákroku Ondřeje Pavelce se dostal před bránou k dorážce Lauri Korpikoski, který z blízkosti zamířil do prázdné sítě. Asistence: Andrej Sekera, Adam Clendening.
    36:20 Lauri KORPIKOSKI - 1:2
     
    36:40
    Jets se v rychlém sledu dostali na pravém křídle ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale na překonání Cama Talbota nestačila a brankář Edmontonu obě dvě ukryl ve svém náručí.
     
    38:00
    Tyler Myers na pravém křídle nabral velkou rychlost a poté z vrcholu kruhu pro vhazování rychle vypálil na přední tyč, u ní byl ale připraven Cam Talbot, který jeho pokus vyrazil hrudí mimo.
     
    38:44
    Střely ve druhé třetině:

    Winnipeg Jets 18 Edmonton Oilers 13
     
    39:10
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 50 sekund a zatím lepší a aktivnější Winnipeg prohrává na svém ledě s Edmontonem 2:1.
     
    39:49
    Cam Talbot si připsal v závěru zápasu skvělý zákrok, když zastavil nebezpečnou střelu Marka Scheifeleho z pravého kruhu pro vhazování a poté si poradil i s následnou střelou Jacoba Trouby z levého křídla od modré čáry!
     
    39:59
    V prostřední části se už nic nestane a Edmonton bude odcházet do kabin zásluhou Lauriho Korpikoskiho nadmíru spokojený.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Winnipeg měl raketový vstup do prostřední části, když Dustin Byfuglien dvakrát pořádně zahrozil, ani jedna z jeho nebezpečných střel ale za zády Cama Talbota neskončila a na opačné straně poté přišel trest. Taylor Hall našel před bránou Patricka Maroona, který z blízkosti zamířil přesně do pravého horního rohu. Vedení Oilers ovšem trvalo pouze 51 sekund. Mark Scheifele navázal na hattrick z minulého zápasu a mezi betony Cama Talbota puk z mezikruží poslal po přihrávce Blakea Wheelera do brány. Atraktivní utkání nabídlo vzápětí několik zajímavých momentů a také třetí gól, když se necelé čtyři minuty před koncem druhé části prosadil z dorážky Lauri Korpikoski a svým osmým gólem v letošní sezóně NHL vrátil svému týmu zpět ztracené vedení. Skóre po 40 minutách. Winnipeg Jets 1 Edmonton Oilers 2.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    V MTS Centre začala poslední část dnešního velice atraktivního zápasu, do které Edmonton za stavu 2:1 vstupuje zásluhou Lauriho Korpikoskiho s jednobrankovým vedením.
     
    40:25
    Connor McDavid se pokoušel tečovat puk na bližší pravé tyči po nahození Oilers z pravého křídla, kotouč ale čepelí hole nezasáhl a Ondřej Pavelec ho na ledě rychle přikryl lapačkou.
     
    41:06
    V dnešním utkání mohlo padnout klidně deset gólů, jenže Cam Talbot a Ondřej Pavelec chytají skvěle a předvedli několik úžasných zákroků, zejména potom český brankář.
     
    41:49
    Na rozdíl od druhé třetiny jsou v úvodu té třetí aktivnější hráči Edmontonu, kteří se rychle snaží navýšit své jednobrankové vedení a vyhnout se tak nějakému dramatickému závěru.
     
    42:36
    Matt Hendricks na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, jeho následná střela ale byla na přední tyči zablokována. Ondřej Pavelec zasahovat nemusel.
     
    42:45
    Jacob Trouba vypálil z pravého kruhu pro vhazování pod horní tyč a Cam Talbot jeho táhlou střelu zápěstím našel po krásném zákroku v lapačce. To byl pěkný zákrok pro diváky.
     
    43:04
    Lauri Korpikoski mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, když se v levém kruhu pro vhazování dostal ke střele, připravený a pozorný Ondřej Pavelec ji ale hrudí vyrazil mimo tři tyče své brány.
     
    44:00
    Jako supi nyní kroužili Jets kolem brány Cama Talbota, ke střele se ale zatím nedostali. Oilers dobře přistupují k hráčům a vyplňují volné prostory.
     
    44:34
    Jacob Trouba tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela se od jedné z holí před bránou odrazila do ochranné sítě.
     
    45:20
    Jets na pravém křídle vypálili z ostrého úhlu a Lauri Korpikoski střelu po ledě na přední tyči zablokoval. Cam Talbot mohl zůstat v klidu.
     
    46:02
    Edmonton otočil hru a v levém kruhu pro vhazování jeden z jeho hráčů napřáhl k jedovaté střele po ledě, která mířila mezi betony Ondřeje Pavelce, ten ale po bleskurychlém zakleknutí puk betony vyrazil do vzduchu a mimo tři tyče!
     
    47:06
    Dustin Byfuglien byl během první a druhé třetiny hodně vidět a měl na holi několik velkých šancí, v poslední části zápasu je ale zatím neviditelný. Samozřejmě v uvozovkách.
     
    47:58
    Dustin Byfuglien dnes hraje skvělý zápas, stejně jako Mark Scheifele nebo Jacob Trouba, jenže se jim nedaří vstřelit vyrovnávací gól.
     
    48:16
    Zápas se neúprosně blíží ke svému konci, ačkoliv se dvanáct minut může zdát hodně, a Jets si během třetí třetiny zatím nevytvořili žádnou velkou příležitost, která by zaváněla gólem.
     
    Domácí hokejisté Winnipegu vypálili od modré čáry a jejich následná střela byla sražena do ochranné sítě. Po přerušení hry za stavu 2:1 pro Edmonton následuje krátká reklamní přestávka.
    Fantastický a zřejmě nejlepší dnešní zákrok Ondřeje Pavelce.

     
    48:50
    Střely:

    Winnipeg Jets 30 Edmonton Oilers 23
     
    49:52
    Dustin Byfuglien mohl po střele Marka Scheifeleho z levého křídla od modré čáry a zákroku Cama Talbota u pravé tyče dorážet puk do odkryté brány, jenže brankář Edmontonu předvedl opět svůj fantastický reflex a jeho střelu vyrazil!
     
    50:48
    Pokud si náhodou kladete otázku, jak je možné, že Winnipeg s Edmontonem na svém ledě prohrává, tak nyní znáte odpověď. Brankář Cam Talbot pochytal 33 ze 34 střel Jets a rozchytal se k nevídanému výkonu. Winnipeg by potřeboval těžký kalibr, aby Cama Talbota podruhé propálil.
     
    50:53
    Winnipeg je lepší a má více střel. Není mu to ovšem nic platné a po zastavení nahození Oilers v podání Ondřeje Pavelce přichází na řadu další krátká komerční přestávka.
     
    51:21
    Patrick Maroon z levého křídla od mantinelu nahodil puk na bránu Winnipegu, tam ale stojí Ondřej Pavelec, který si připsal snadný zákrok a ukryl puk ve své výstroji.
     
    51:52
    Jordan Eberle se dostal v levém kruhu pro vhazování k jedovaté střele, obranný val Jets ale nepropálil, a Lauri Korpikoski vzápětí odražený puk promáchl.
     
    52:58
    Edmonton zamkl Winnipeg v jeho obranném pásmu a po sérii vyhraných osobních soubojů u mantinelu se dostal na pravém křídle ke střele Adam Cracknell, Ondřej Pavelec ale jeho střelu z úhlu dobře viděl a podržel ji ve svém náručí.
     
    53:48
    Blake Wheeler zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma a z jeho následné práce u mantinelu mohl těžit mezi kruhy pro vhazování Mark Scheifele, jenže puk promáchl a ke střele se nedostal.
     
    54:12
    Po zámku Edmontonu si vytvořil mírný tlak také domácí Winnipeg, jenže jeho hráči se marně snaží zareagovat na druhý gól Oilers v podání Lauriho Korpikoskiho a stále prohrávají 2:1.
     
    54:30
    Toby Enström po zpětné přihrávce Tylera Myerse na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střela s příklepem mířila ke vzdálenější pravé tyči, jenže Cam Talbot předvedl další z řady skvělých zákroků a levým betonem ji vyrazil mimo!
     
    55:34
    Cam Talbot bude zcela určitě mezi třemi hvězdami utkání, a pokud by se tak náhodou nestalo, bylo by to obrovské překvapení.
     
    56:22
    Dustin Byfuglien kolmou přihrávkou z obranného pásma hledal mezi kruhy pro vhazování rozjetého Chrise Thorburna, ten ale na jeho prudkou přihrávku nedosáhl a Cam Talbot holí rychle rozehrál.
     
    56:56
    Cam Talbot:

    Cam Talbot nastoupil v bráně Edmontonu v deseti z posledních jedenácti zápasů a dnes předvedl již 37 zákroků.
     
    57:28
    Connor McDavid se ocitl na pravém křídle po nabrání velké rychlosti pod tlakem a zkusil bekhendem zamířit mezi betony Ondřeje Pavelce, ten ale rychle zaklekl a jeho pokus zastavil.
     
    57:44
    Jets v samotném závěru utkání stále prohrávají o jeden gól a pomalu se blíží chvíle, kdy to určitě zkusí bez brankáře. Ondřej Pavelec ale zatím zůstává v bráně, protože jeho spoluhráčům se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    58:30
    Ondřej Pavelec zamířil na střídačku a Winnipeg má na ledě šestého hráče. Po zakázaném uvolnění Oilers se bude vhazovat po pravici Cama Talbota.
     
    58:57
    Dustin Byfuglien nejprve na modré čáře skvěle zastavil vyhození Oilers a poté na pravém křídle napřáhl ke střele, která byla zablokována a sražena do pravého rohu útočného pásma.
     
    59:10
    Neskutečné! Jets si vytvořili obrovský tlak a po sérii rychlých přihrávek z pravého křídla napřáhli ke střele, která se od tyče odrazila zpět do hry! To byl neskutečný závěr, brána Cama Talbota ale odolala.
     
    59:59
    Dustin Byfuglien ještě vypálil v blízkosti levé tyče, jeho tvrdou střelu ale v posledních desetinách sekundy Cam Talbot vyrazil a více už se v dnešním pohledném a dramatickém zápase nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Lauri Korpikoski se ve druhé části prosadil z dorážky a vrátil Edmontonu zpět ztracené vedení, které Oilers až do závěrečné sekundy zásluhou skvělých zákroků Cama Talbota nepustili. Na straně Jets odchytal skvělý zápas také Ondřej Pavelec, na vítězství to ale zkrátka nestačilo. Několik šancí měl Dustin Byfuglien a Mark Scheifele, vyrovnat se jim ale podařilo. Druhý jmenovaný navázal na hattrick z minulého zápasu gólem, ten však Jets body nepřinesl. Konečný výsledek. Winnipeg Jets 1 Edmonton Oilers 2.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Cam Talbot (EDM) 39 zák., 1 gól, 97,5%
    2. Patrick Maroon (EDM) 1+0
    3. Ondřej Pavelec (WPG) 29 zák., 2 góly, 93,5%
     
    Československá stopa v utkání:

    Ondřej Pavelec (WPG) 58 minut a 3 sekundy, 29 zákroků, 2 góly, úspěšnost zákroků 93,5%
    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 26:30 (03:49:10)
    Nováček Josh Morrissey zamířil zpět na farmu

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 27. Scheifele (Wheeler, Myers) – 26. Maroon (Hall, Draisaitl), 37. Korpikoski (Sekera, Clendening)


    Winnipeg Jets: Pavelec (Hutchinson) – Enström, Byfuglien (A), Trouba, Myers, Chiarot, Postma – Stafford, Scheifele (A), Wheeler (A) – Perreault, Burmistrov, Armia – Thorburn, Lowry, Dano – Halischuk, Copp, Lipon. Hlavní trenér: Paul Maurice.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Pardy, Davidson, Nurse, Clendening – Hall (A), Draisaitl, Maroon – Jakupov, McDavid, Eberle (A) – Kassian, Letestu, Korpikoski – Hendricks (A), Lander, Cracknell. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Dave Jackson, Kelly Sutherland – Jay Sharrers, Lonnie Cameron

    Diváci: 15294
    bahis siteleri