Philadelphia – Tampa 4:2 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.) | Florida – Boston 4:5 (po pr.)
Calgary – San Jose 1:2 (po pr.) | Colorado – Arizona 3:1 (kon.) | Anaheim – Washington 1:2 (1:2 po s.n.)
Los Angeles – Vancouver 5:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
Toronto Maple Leafs
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Buffalo Sabres
Úterý 08.03.2016, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Buffalo v úterý v noci zavítá na led Toronta, které v prvním vzájemném zápase v letošní sezóně NHL 22. října porazilo ve First Niagara Center po samostatných nájezdech 2:1. Útočník Evander Kane vyrovnal čtyři minuty a jednadvacet sekund před koncem na 1:1 a rozhodující nájezd poté proměnil Matt Moulson. Brankář Toronta Jonathan Bernier předvedl 34 zákroků a jediný gól Maple Leafs vstřelil P.A. Parenteau. Druhým letošním utkáním mezi Maple Leafs a Sabres Vás s potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Toronto Maple Leafs:

    Toronto prohrálo pět zápasů v řadě a proti Buffalu bude chtít špatnou sérii výsledků utnout. Maple Leafs dlouho čekali na to, až se uzdraví Milan Michálek, ten už je ale v pořádku a proti Sabres ho čeká debut. Kromě českého útočníka se do sestavy Toronta vrací také Brad Boyes, který byl mimo hru kvůli zranění v horní části těla, zatímco Milan Michálek kvůli poraněnému prstu. Bývalý útočník Ottawy odehrál svůj poslední zápas 23. ledna a do Toronta byl vyměněn za Diona Phaneufa. Obránce Matt Hunwick dostal v pondělí volno a do zápasu by měl naskočit plný sil. Kasperi Kapanen a Brendan Leipsic byli posláni na farmu do Toronta Marlies hrajícího AHL.
    RealSports si na twitterovém účtu dalo velkou výzvu. Pokud bude mít do konce tohoto měsíce 40 tisíc sledujících, tak fanoušky Maple Leafs oblékne do oblečení s novým logem.

     
    Buffalo Sabres:

    Buffalo má velice mladý tým a proti Torontu se navíc bude muset obejít bez trojice zraněných hráčů, mimo hru jsou útočníci Tyler Ennis (horní část těla), Ryan O'Reilly (dolní část těla) a obránce Cody Franson (krk). Sabres bodovali ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Tým měl v pondělí dobrovolný trénink, kterého se zúčastnilo deset hráčů, mezi nimiž nechyběli brankář Chad Johnson a talentovaný útočník Evander Kane.
    Válečný veterán Frank Metro byl oceněn za své služby vlasti.

     
    Vzájemné zápasy:

    22.10.15 Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 2:1
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (TOR) 6+4, +/- +1
    Martin Marinčin (TOR) 0+2, +/- -2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bernier) – Hunwick (A), Rielly, Gardiner, Corrado, Marinčin, Carrick – Sošnikov, Kadri, Komarov (A) – Hyman, Nylander, Grabner (A) – Michálek, Holland, Boyes – Greening, Laich, Smith. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Buffalo Sabres: Johnson (Lehner) – Gorges (A), Ristolainen, McCabe, Bogosian, Colaiacovo, Pysyk – Kane, Eichel, Reinhart – Foligno, Larsson, Gionta (C) – Catenacci, O'Reilly, Girgensons – Deslauriers, Legwand, Moulson. Hlavní trenér: Dal Bylsma.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kendrick Nicholson – Steve Barton, Scott Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Nazem Kadri vyhrál úvodní vhazování a utkání mezi Torontem a Buffalem v Air Canada Centre právě začalo.
     
    00:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    LEO KOMAROV skóruje po 25 sekundách a Toronto má vstup do zápasu jako hrom! Nikita Šošnikov dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy a poté bekhendovou přihrávkou předložil puk ze druhé volny najíždějícímu Leovi Komarovi, který ho na vzdálenější levé tyči bez přípravy uklidil do prázdné brány. Asistence: Nikita Šošnikov, Morgan Rielly.
    00:25 Leo KOMAROV - 1:0
     
    01:45
    Toronto prohrálo posledních pět zápasů v řadě a dnes to chce samozřejmě změnit. Úvod měli Maple Leafs neskutečný a uvidíme, zda to byl jen výstřel do tmy nebo se dnes podaří po fantastickém vstupu do utkání domácím hokejistům špatnou sérii ukončit.
     
    02:58
    Brian Gionta nedokázal dojet na levém křídle v rohu útočného pásma rychlý puk a vzápětí byla hra přerušena, protože ve středním pásmu zůstal u boxů časoměřičů ležet na ledě Nikita Šošnikov, který se po souboji s jedním z protihráčů nepříjemně potkal hlavou s mantinelem poté, co na něj volně padal zády.
     
    04:45
    Nikita Šošnikov se po několika sekundách zvedl na led a zamířil do na ošetřovnu. Uvidíme, zda do zápasu ještě naskočí, myslím si ale, že ano, pokud samozřejmě neutrpěl otřes mozku.
     
    06:23
    Evanden Kane zkusil v pravém kruhu pro vhazování vypálit přes obránce Maple Leafs, jeho střela ale na bránu Garreta Sparkse neprošla a od hole domácího hráče se puk odrazil do vzduchu.
     
    06:38
    Rasmus Ristolainen napřáhl z levého křídla ke střele, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, Garret Sparks ji ale pravým betonem vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    06:56
    Hra byla přerušena a Buffalo si po krátké reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru dnešního zápasu.
     
    06:56
    Zach Hyman (TOR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    07:56
    Hokejistům Toronta se podařilo puk vyhodit až za bránu Buffala v době, kdy do konce trestu Zacha Hymana zbývá jedna minuta.
     
    08:02
    Evander Kane u pravé tyče po nabrání velké rychlosti tvrdě narazil do brankáře Garreta Sparkse a poslal ho k ledu. Tohle musí být potrestáno a zřejmě nás čeká hra 4 na 4.
     
    08:02
    Evander Kane (BUF) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění brankáře.
     
    09:23
    Maple Leafs sevřeli Buffalo v jeho obranném pásmu a Nazem Kadri se dostal na pravém křídle ke střele zápěstím, ta ale byla zablokována a brankář Chad Johnson zasahovat nemusel.
     
    09:35
    Na straně Buffala se bude znovu vylučovat a domácí hokejisté si zahrají přesilovou hru 5 na 3!
     
    09:35
    Brian Gionta (BUF) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    10:18
    William Nylander se ocitl mezi kruhy pro vhazování po přihrávce z pravého křídla ve skvělé střelecké pozici, jeho následná rána bez přípravy ale zamířila vedle pravého horního rohu!
     
    11:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    BRAD BOYES se prosazuje s potřebnou dávkou štěstí a posílá Maple Leafs v přesilové hře do dvoubrankového vedení!! Brad Boyes se dostal na pravém křídle k puku a z ostrého úhlu ho nahodil před bránu, kde se od brusle Jakea McCabea odrazil přesně k levé tyči vedle pravého betonu bezmocného Chada Johnsona. Asistence: Connor Carrick, Jake Gardiner.
    11:05 Brad BOYES - 2:0
     
    12:02
    Brad Boyes navázal na úvodní gól Lea Komarova a Maple Leafs jsou na skvělé cestě za dvěma body poté, co prohráli pět zápasů v řadě, o tom už ovšem byla zmínka.
     
    12:59
    David Legwand byl zřejmě tím hráčem, který mohl střelou z pravého kruhu pro vhazování vrátit Buffalo zpět do zápasu, jeho následný pokus ale pozorný Garret Sparks levým betonem vyrazil!
     
    13:39
    Sabres mají k dispozici při signalizovaném vyloučení výhodu a Chad Johnson rychle vyjel na střídačku, aby podpořil svůj tým, který má na ledě aktuálně šest hráčů.
     
    13:53
    Maple Leafs se po delším sevření ve svém obranném pásmu dotkli puku a po krátké přestávce si Sabres zahrají přesilovou hru, z té první nic nebylo, tak uvidíme, co přinese ta druhá.
     
    13:53
    Milan Michálek (TOR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    14:18
    Jack Eichel nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a poté si sjel před bránu, kde se snažil puk umístit pod horní tyč, jenže byl drobně zahákován a jeho následná střela zamířila vedle levého horního rohu brány domácího brankáře Garreta Sparkse!
     
    15:11
    Brian Gionta rychle poslal puk směrem k hráčům Toronta, které půjde do tří! Sabres si zahrají přesilovou hru 5 na 3, která potrvá přesně 42 sekund.
     
    15:11
    Matt Hunwick (TOR) dostal menší trest, 2 minuty držení hole.
     
    15:57
    Jeden z hokejistů Buffala se ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a po diagonální přihrávce Evandera Kanea z levého křídla u ní mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže jeho následná střela zamířila mimo!
     
    16:42
    Sabres vypálili z levého křídla a následná střela letící těsně nad ledem se otřela o levý beton Garreta Sparkse. U pravé tyče poté mohl dorážet puk do prázdné brány Jack Eichel, kotouč mu ale přeskočil hůl.
     
    17:24
    Hra byla po dvou obrovských šancích Buffala přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Maple Leafs už jsou z nejhoršího venku a po přečkání oslabení 5 na 3 hrají v plném počtu.
     
    18:00
    Do konce první třetiny zbývají odehrát přesně dvě minuty a nutno konstatovat, že závěrečné minuty patří hostům z Buffala, jehož hráči před pár okamžiky měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3, během 42 sekund ji ale využít nedokázali, přestože se během ní dostali k jedné velké příležitosti.
     
    18:25
    Garret Sparks dnes na poslední chvíli dostal přednost před Jonathanem Bernierem a zatím chytá skvělý zápas.
     
    18:53
    Skvělá zpráva pro Maple Leafs. Nikita Šošnikov se vrátil po tvrdém nárazu hlavou do mantinelu z ošetřovny zpět na střídačku a domácí fanoušci v Air Canada Centre se mohou těšit na to, co ve zbytku utkání předvede. Zatím si připsal jednu asistenci.
     
    19:39
    Marcus Foligno se ocitl před bránou ve skvělé šanci a z otočky mezi kruhy pro vhazování pohotově vypálil, jeho následná střela po ledě ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    19:58
    Zach Hyman na pravém křídle přebruslil dva hráče Buffala a po skvělém sjetí před bránu se snažil puk zasunout za levý beton Chada Johnsona, ten si ale připsal fantastický zákrok, když jím neposedný kotouč dokázal nadvakrát zastavit!
     
    19:58
    Carlo Colaiacovo (BUF) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Maple Leafs měli úžasný vstup do utkání a již po 25 sekundách se po přihrávce Nikity Šošnikova prosadil na vzdálenější levé tyči střelou do prázdné brány Leo Komarov, na jehož gól vzápětí navázal na začátku druhé poloviny úvodní části s přispěním brusle Jakea McCabea útočník Brad Boyes. Buffalo mohlo snížit poté, co se dostalo k několika skvělým šancím a navíc mělo k dispozici 42 sekund trvající přesilovou hru 5 na 3, využít se mu ji ale nepodařilo a Garret Sparks podržel Toronto několika skvělými zákroky. Skóre po první třetině. Toronto Maple Leafs 2 Buffalo Sabres 0.
    Jack Eichel bodově mlčí a Toronto vede nad Buffalem 2:0.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:33.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Toronto vyhrálo úvodní vhazování druhé třetiny, ve které dohrává bez dvou sekund celou přesilovou hru ze závěru první části, ve které byl vyloučen Carlo Colaiacovo.
     
    20:28
    Brad Boyes dobře vypálil z pravého křídla od mantinelu a jeho následná střela byla nepříjemně tečována, Chad Johnson ji ale pravým betonem dokázal po skvělé reakci vykopnout mimo!
     
    21:55
    Maple Leafs si v závěru přesilové hry vytvořili dobrý tlak, vstřelit gól se jim ale nepodařilo poté, co střela z levého křídla zamířila mimo.
     
    22:03
    Vyloučený Carlo Colaiacovo je zpět na ledě a hosté z Buffala hrají v plném počtu. Pokud se nepletu a dobře jsem počítal, tak Maple Leafs se dostali během přesilové hry pouze k jedné střele.
     
    23:00
    Ačkoliv Toronto vstoupilo do druhé třetiny s dvoubrankovým vedením 2:0, tak první třetina byla velice vyrovnaná. Maple Leafs ji vyhráli na střely těsně 8:7.
     
    23:55
    Jack Eichel hledal na vzdálenější levé tyči přihrávkou z pravého křídla Sama Reinharta, tomu ale jeho pas mířil na paty a nedokázal puk zpracovat.
     
    24:17
    Ben Smith napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k pěkné táhlé střele, která mířila nad ledem přesně k přední pravé tyči, Chad Johnson ale vytáhl pohotový zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    25:25
    Na opačné straně mohl udeřit střelou z pravého kruhu pro vhazování Brian Gionta, který skvěle vypálil přes jednoho z hráčů Toronta a jeho následná střela se od levého ramene Garreta Sparkse odrazila do ochranné sítě!
     
    25:48
    Garret Sparks si připsal další skvělý zákrok a Maple Leafs vedou v Air Canada Centre nad Buffalem stále o dvě branky 2:0.
     
    26:18
    Garret Sparks vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Sabres a poté puk přenechal svým spoluhráčům.
     
    26:58
    Nikita Šošnikov napřáhl v levém kruhu pro vhazování k nepříjemné střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Chad Johnson ji ale dokázal levým betonem vyrazit!
     
    27:12
    Vzápětí mohl v blízkosti levé tyče udeřit Morgan Rielly, ten se ale ocitl příliš blízko brány Buffala a jeho následnou střelu Chad Johnson v pohodě hrudí vyrazil do pravého rohu ledové plochy.
     
    28:00
    Hra byla přesně dvanáct minut před koncem druhé třetiny přerušena a po krátké reklamní přestávce si zřejmě jeden z týmů zahraje další přesilovou hru.
     
    28:05
    Nakonec se nevylučovalo a hra pokračuje po vhazování ve středovém kruhu ve pěti hráčích na obou stranách.
     
    28:43
    Jake McCabe si v první třetině vstřelil nešťastný gól a nyní mohl udeřit, když na levém křídle napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do levého horního rohu brány, Garett Sparks ji ale hrudí vyrazil do bezpečí!
     
    30:00
    Buffalo hraje ve druhé třetině s větší chutí a lépe bruslí, což má za následek územní převahu, ta ale zatím nepramenila v kontaktní gól. Maple Leafs drží nad vodou skvělý Garret Sparks.
     
    30:44
    Střely:

    Toronto Maple Leafs 14 Buffalo Sabres 10
     
    31:34
    Jeden z hráčů Toronta se dostal před bránou v obležení trojice protihráčů ke střele, která mířila k pravé tyči, Brad Johnson ji ale levým betonem v pohodě vyrazil mimo. Kdyby střela měla větší razanci, brankář Buffala by měl obrovské problémy, takhle si s ní ovšem bez větších potíží poradil.
     
    32:00
    Zach Bogosian nebyl spokojený se svou holí a přerušení hry využil k tomu, aby si ji dojel na střídačku vyměnit.
     
    32:45
    Sabres z pravého křídla vypálili na vzdálenější levou tyč, kde připravený Garret Sparks jejich táhlou střelu pravým betonem vyrazil.
     
    33:28
    Na Buffalu je vidět, že chce se zápasem něco udělat a nelze ho podezřívat z nějakého ledabylého výkonu, jenže jeho střely na překonání dobře chytajícího Garreta Sparkse zkrátka nestačí.
     
    34:55
    Nikita Šošnikov ukazuje, že je v pořádku, a nyní se dostal na pravém křídle ke střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji v náručí ztlumil připravené Chad Johnson. Po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    35:34
    Brian Gionta si na pravém křídle srovnal puk na hůl a poté z ostrého úhlu zamířil pod horní tyč, Garret Sparks si ale dobře pokryl prostor u své levé tyče a levým ramenem puk vyrazil!
     
    36:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    MARK PYSYK střílí gól a vrací Buffalo v závěru druhé třetiny zpět do zápasu!! Mark Pysyk se dostal v blízkosti levé tyče ke střele po ledě, kterou Garret Sparks nedokázal v rozštěpu nataženou holí zastavit a puk kompletně překročil brankovou čáru předtím, než ho jeden z jeho spoluhráčů stačil zamést pod jeho tělo. Asistence: Evander Kane, Sam Reinhart.
    36:23 Mark PYSYK - 2:1
     
    36:37
    Sabres byli minimálně během posledních osmi minut lepším týmem a zaslouženě se jim podařilo vstřelit kontaktní gól, které ještě muselo potvrdit video.
     
    37:42
    Morgan Rielly nedokázal na pravém křídle dojet prudký puk a proti Torontu bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    38:07
    Brian Gionta nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování pod horní tyč a Garret Sparks měl co dělat, aby jeho střelu vyrážečkou vytáhl nad horní tyč!
     
    38:30
    Brian Gionta se vzápětí ocitl v další skvělé brankové příležitosti, když využil špatné rozehrávky Maple Leafs a dostal se do samostatného úniku, který na levém křídle zakončil bekhendovou střelou, ta ale našla pouze pravý beton Garreta Sparkse, který má nyní plné ruce práce!
     
    38:46
    Na opačné straně se dostal do samostatného úniku Colin Greening, který udělal nádherný bekhendový blafák a snažil se zamířit pod víko, jenže jeho následná střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    38:53
    Závěr druhé třetiny nabídl během necelé minuty v rychlém sledu tři obrovské šance, z toho dvě na straně Buffala, čtvrtý gól ale zatím nepadl.
     
    39:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ZACH HYMAN střílí v samotném závěru druhé třetiny svůj první gól v kariéře NHL a vrací Torontu zpět dvoubrankové vedení!! Michael Grabner vypálil z pravého křídla po ledě a Chad Johnson jeho střelu levým betonem vyrazil, jenže pouze k Zachovi Hymanovi, který puk dokázal pod jeho tělem procedit ke vzdálenější levé tyči a poté ho z blízkosti dorazil do prázdné brány. Asistence: Michael Grabner, Ben Smith.
    39:41 Zach HYMAN - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Buffalo ve druhé třetině začalo lépe bruslit a vytvořilo si velkou územní převahu, ze které nakonec pramenil kontaktní gól, když se necelé čtyři minuty před koncem prostřední části prosadil u levé tyče Mark Pysyk, po jehož střele puk těsně překročil brankovou čáru a přezkoumání videa to poté potvrdilo. Už to vypadalo, že Sabres budou vstupovat do závěrečné třetiny pouze s jednobrankovým mankem, jenže 19 sekund před zazněním druhé sirény předvedl před bránou velký důraz Zach Hyman a stejně jako Mark Pysyk vstřelil svůj první gól v kariéře NHL. Skóre po 40 minutách. Toronto Maple Leafs 3 Buffalo Sabres 1.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Maple Leafs vstoupili do závěrečné části pořádně zostra a Colin Greening se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jeho následná střela z ostrého úhlu ale zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány!
     
    40:39
    Toronto vzápětí na levém křídle tvrdě vypálilo od modré čáry, Chad Johnson měl ale dobrý výhled a puk ukryl v náručí.
     
    41:32
    David Legwand zkusil vypálit z pravého křídla, jeho následná střela se ale od hole jednoho z hráčů Toronta odrazila do ochranné sítě.
     
    42:00
    Morgan Rielly se ocital v mezikruží ve slibné střelecké pozici, jenže se ještě rozhodl puk potáhnout k levé tyči, kde se vzápětí ocitl ze střeleckého úhlu a za bránou o kotouč přišel.
     
    42:37
    Hra byla ve středním pásmu přerušena kvůli přihrávce rukou. Ve třetí třetině se hraje otevřený hokej, jenže Sabres se zatím nejsou schopni dostat do žádné brankové příležitosti.
     
    42:56
    Když už Buffalo vyrazí směrem kupředu, tak jeho akci zastaví buď sražená střela nebo postavení mimo hru.
     
    43:32
    Buffalo se těžko dostává před bránu a tak to jeho hráči zkusili střelou od modré čáry, následná rána s příklepem ale houštinou těl v mezikruží neprošla a před bránou byla sražena do levého rohu zóny Maple Leafs.
     
    44:37
    Leo Komarov se pokusil vstřelit střelou přes obránce z vrcholu mezikruží svůj druhý gól v zápase, jeho následný pokus mířící do pravého horního rohu ale Chad Johnson ukryl po pěkném semaforu v lapačce!
     
    44:53
    Sam Reinhart předvedl v zóně Maple Leafs skvělý forčeking a mezi trojicí protihráčů se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, ta ovšem zamířila vysoko nad a skončila v ochranné síti.
     
    45:21
    U střídaček vznikl obrovský hlouček, který se do sebe pustil a rozhodčí zřejmě budou vylučovat. Je to tak!
     
    45:21
    Nazem Kadri (TOR) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    45:21
    Jack Eichel (BUF) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    46:13
    Maple Leafs z prostoru u střídaček nahodili puk za bránu Sabres a oba dva týmy odjely rychle střídat.
     
    46:38
    Domácí hokejisté získali rychle puk zpět a na levém křídle se těsně za modrou čárou dostali ke střele, která zamířila pouze doprostřed brány, a Chad Johnson ji v pohodě zastavil. Po přerušení hry přichází na řadu krátká přestávka.
     
    47:08
    Matt Hunwick se na modré čáře nerozpakoval a vyslal na bránu Buffala pořádnou pumelici, Chad Johnson ale celou dobu jeho jedovatou ránu viděl a poté ji ukryl v lapačce!
     
    47:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    JACK EICHEL patří mezi nejlepší nováčky v NHL a krásným gólem dostává Sabres na dostřel!! Jack Eichel si do levého kruhu pro vhazování najel ze druhé vlny na puk a poté ho v těsné blízkosti spoluhráče napálil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Asistence: Matt Moulson, Cal O'Reilly.
    47:28 Jack EICHEL - 3:2
     
    48:25
    Maple Leafs se pokusili rychle odpovědět a Connor Carrick napřáhl na pravém křídle od mantinelu k prudké střele, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Chad Johnson ji ale dokázal pravým betonem vykopnout mimo tři tyče své brány!
     
    49:00
    Toronto po sražené střele do ochranné sítě vypálilo po vyhraném vhazování z levého kruhu a Chad Johnson si připsal další zákrok, když střelu jednoho z domácích hráčů hrudí vyrazil.
     
    49:50
    Colin Greening vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže jeho táhlá střela zamířila pouze doprostřed brány, kde ji připravený Chad Johnson ukryl ve svém náručí.
     
    50:20
    Marcus Foligno na levém křídle vybojoval puk a poté z ostrého úhlu vypálil pod horní tyč, Garret Sparks ale dokázal jeho střelu vyrazit!
     
    50:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVANDER KANE snadno skóruje po chybě Maple Leafs a vyrovnává stav zápasu na 3:3!! Sam Reinhart u levé tyče zachytil skvěle rozehrávku Toronta a poté na vzdálenější pravé tyči našel přihrávkou osamoceného Evandera Kanea, který puk bekhendem poslal po ledě do prázdné brány. Asistence: Sam Reinhart.
    50:41 Evander KANE - 3:3
     
    52:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát osm minut a Buffalo předvedlo ve třetí třetině skvělý comeback, když se nejprve prosadil Jack Eichel a po něm vzápětí Evander Kane.
     
    52:45
    Maple Leafs jako by se vedením uspokojili a už nehrají s takovým zaujetím, jako v průběhu první třetiny, možná je to i únavou.
     
    54:07
    Jake Gardiner se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, ta ale byla sražena vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    54:44
    Maple Leafs teď šlápli do pedálů, moc dobře jsou si totiž vědomi toho, že vypuštění závěru zápasu by se jim mohlo stát osudným.
     
    56:00
    Toronto si během posledních okamžiků vytvořili velkou převahu a Sabres pouze vyhazující puk do zóny domácího týmu tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:47
    Puk byl ve středním pásmu sražen mimo ledovou plochu a skončil na jedné ze střídaček. Po přerušení hry přichází na řadu ve třetí třetině poslední krátká přestávka a zřejmě nás čeká prodloužení.
     
    57:13
    Rozhodčí udělili v první třetině celkem osm trestů, ve druhé a třetí třetině se ale zatím nevylučovalo ani jednou.
     
    57:57
    Sam Reinhart mohl otočit stav zápasu na stranu Buffala prudkou střelou z pravého křídla, pozorný Garret Sparks ji ale dokázal levým betonem vyrazil mimo!
     
    58:42
    Rasmus Ristolainen vypálil na pravém křídle z úhlu, jeho následná střela ale byla sražena mimo a brankář Garret Sparks zasahovat nemusel.
     
    58:52
    Zach Hyman nabral na levém křídle velkou rychlost a poté si sjel před bránu, na přední tyči se mu ale vzápětí pod tlakem přesně zakončit nepodařilo a jeho pokus zamířil mimo.
     
    59:29
    Sabres pouze nahodili puk za bránu Toronta a odjeli rychle střídat. Maple Leafs s rozehrávkou nikterak nespěchali a také domácí hráči vystřídali.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Chad Johnson předvedl během zápasu několik skvělých zákroků a jeho spoluhráči poté dokázali podpořit jeho výkon ve třetí třetině fantastickým comebackem, když se během necelých tří minut prosadili Jack Eichel a Evander Kane. Skóre po 60 minutách. Toronto Maple Leafs 3 Buffalo Sabres 3.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Jake Gardiner se po necelé půl minutě ocitl v obrovské šanci, když dostal před bránu přihrávku z levého křídla od Nazema Kadriho a z první se snažil zamířit mezi betony Chada Johnsona, ten ale zázračným zákrokem dokázal jeho střelu vyrazit mimo!
    60:29 Skvělý zákrok Chada Johnsona z úvodu prodloužení.

     
    60:45
    Na opačné straně se dostali během v rychlém sledu v blízkosti pravé tyče brány dvakrát do zakončení Sabres, také Garret Sparks ale vytáhl skvělý zákrok a poté si poradil i s následnou dorážkou!
     
    61:36
    Vedení NHL udělalo moc dobře, že zvolilo prodloužení 3 na 3, protože hra je v něm mnohem rychlejší a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    62:02
    Nazem Kadri (TOR) dostal menší trest, podražení.
     
    62:02
    Hlavní trenér Buffala Dal Bylsma si vyžádal oddechový čas, aby připravil své hráče na závěrečný tlak a obrovskou možnost rozhodnout.
     
    62:46
    Sabres se po vyhození Maple Leafs podařilo usadit v útočném pásmu a rozestavit deštník pro přesilovou hru.
     
    63:25
    Jack Eichel z vrcholu mezikruží napřáhl bez přípravy k jedovaté střele s příklepem, která se zřejmě od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    63:57
    Maple Leafs se podařilo vyhodit puk do středního pásma a Air Canada Centre to hlasitě ocenilo.
     
    64:22
    Útok Sabres na pravém křídle zastavilo postavení mimo hru a Zach Bogosian se u mantinelu pustil do potyčky s Nazemem Kadrim. Vzápětí se do toho zapojili i další hráči a na ledě vznikla další velká potyčka.
     
    64:22
    Nazem Kadri (TOR) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:22
    Leo Komarov (TOR) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:22
    Zach Bogosian (BUF) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:22
    Evander Kane (BUF) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:59
    Prodloužení se naplnilo a už se v něm nic nestane. Utkání mezi Torontem a Buffalem budou muset rozhodnout samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.

     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Peter Holland nabral velkou rychlost a po zamíchání s pukem se snažil zamířit mezi betony Chada Johnsona, jeho následná střela ale zamířila vedle levé tyče.
     
    1. série
    0:0
    Jack Eichel mířil dobře do pravého horního rohu brány, Garret Sparks ale vytáhl úžasný semafor a puk ukryl v lapačce.
     
    2. série
    0:0
    Nazem Kadri se pokusil o bekhendový blafák a dobře zvedal puk pod horní tyč, Chad Johnson ale také předvedl v plné svou lapačku.
     
    2. série
    0:1
    Sam Reinhart to udělal nádherně, když před bránou zamíchal s pukem a poté ho pod padajícím Garretem Sparksem mezi betony poslal do sítě!
     
    3. série
    0:1
    Jako poslední se rozjel na samostatný nájezdy William Nylander, jehož střela zamířila vedle pravé tyče a Buffalo dokonalo skvělý obrat.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je SAM REINHART.
    Sam REINHART - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Špatné série Toronta pokračuje. Maple Leafs prohráli šesté utkání v řadě poté, co v samostatných nájezdech nestačili na Buffalo, které ve třetí třetině smazalo dvoubrankové manko. Rozhodující nájezd proměnil ve třetí sérii Sam Reinhart. Konečný výsledek. Toronto Maple Leafs 3 Buffalo Sabres 4 po samostatných nájezdech.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Sam Reinhart (BUF) 1+2
    2. Evander Kane (BUF) 1+1
    3. Zach Hyman (TOR) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:43
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 25:01 (04:40:34)
    Samostatné nájezdy rozhodl Sam Reinhart.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Komarov (Šošnikov, Rielly), 12. Boyes (Carrick, Gardiner), 40. Hyman (Grabner, Smith) – 37. Pysyk (Kane, Reinhart), 48. Eichel (Moulson, O'Reilly), 51. Kane (Reinhart), rozh. náj. Reinhart

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Holland (TOR)
    0:0   Eichel (BUF)
    2. série:
    0:0   Kadri (TOR)
    0:1   Reinhart (BUF)
    3. série:
    0:1   Nylander (TOR)


    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bernier) – Hunwick (A), Rielly, Gardiner, Corrado, Marinčin, Carrick – Sošnikov, Kadri, Komarov (A) – Hyman, Nylander, Grabner (A) – Michálek, Holland, Boyes – Greening, Laich, Smith. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Buffalo Sabres: Johnson (Lehner) – Gorges (A), Ristolainen, McCabe, Bogosian, Colaiacovo, Pysyk – Kane, Eichel, Reinhart – Foligno, Larsson, Gionta (C) – Catenacci, O'Reilly, Girgensons – Deslauriers, Legwand, Moulson. Hlavní trenér: Dal Bylsma.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kendrick Nicholson – Steve Barton, Scott Cherrey

    Diváci: 18950
    bahis siteleri