Philadelphia – Tampa 4:2 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.) | Florida – Boston 4:5 (po pr.)
Calgary – San Jose 1:2 (po pr.) | Colorado – Arizona 3:1 (kon.) | Anaheim – Washington 1:2 (1:2 po s.n.)
Los Angeles – Vancouver 5:1 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
San Jose Sharks
Úterý 08.03.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Burnsovi to v posledních zápasech pálí!

     
    Tři hvězdy utkání

    Martin Jones (SJS) (47 zásahů)
    Joe Colborne (CGY) (1 + 0)
    Joni Ortio (CGY) (21 zásahů) (05:45:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 4 střely, čas na ledě 14:25)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 15:52)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 18:22)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 740 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Calgary Flames: 48

    San Jose Sharks: 22
     
    Máme za sebou zajímavý duel, ve kterém sice nepadalo příliš branek, ale šancí bylo dostatek, a to zejména ze strany Flames. Jenže ti si skoro celé tři třetiny lámali zuby na výtečném Martinu Jonesovi, také díky němu dnes nakonec San Jose bere výhru v prodloužení. Domácí se pak jen chvíli před koncem základní hrací doby prosadili, ale v prodloužení velice rychle duel ukončil Joe Pavelski. Flames tedy berou bod, Sharks body dva. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
    60:19 Joe PAVELSKI - 1:2
     
    60:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě snad ani prodloužení nestihlo pomalu začít a už končí. San Jose Sharks neměli ve třetí třetině téměř žádné šance a určitě je mrzí vyrovnání soupeře jen chvíli před koncem, v nastavených pěti minutách hracího času si ovšem berou výhrou velice rychle pro sebe. Hned první útok v prodloužení končí vstřelenou brankou kalifornského celku, puk za brankovou čáru dostal hostující střelec JOE PAVELSKI, jenž zařizuje bod navíc pro svůj celek. Je tedy rozhodnuto, po napínavém závěru známe vítěze klání. Asistence: Brent Burns, Joe Thornton.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři třetiny na určení vítěze utkání nestačily, přestože Sharks byli blízko, Flames nakonec stihli vyrovnat. Uvidíme tedy za několik okamžiků prodloužení tři na tři.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:38 Joe COLBORNE - 1:1
     
    58:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    No tak se přeci jen nakonec domácí Calgary Flames dočkali, radost v aréně je samozřejmě obrovská, protože po více jak dvou třetinách velikého tlaku a šancí se Plameny konečně dočkaly. A samozřejmě nebudeme vůbec daleko od pravdy, když budeme tvrdit, že hráči v červených trikotech si vyrovnání opravdu zasloužili. Euforii v hale zařídil JOE COLBORNE, který poslal puk za doposud bezchybného Martina Jonese. Uvidíme, zda se ještě někdo prosadí v základní hrací době, ale pravděpodobně dnes uvidíme prodloužení. Zajímavý závěr. Asistence: Mark Giordano.
     
    58:18
    Nahození Gaudreau na branku, ale nikdo jej nestačil dobře tečovat tak, aby touš zapadl do sítě. Přesilovka Calgary už je pomalu ve své půlce.
     
    57:42
    Neskutečné, co dnes Martin Jones předvádí! Tohle je bezpochyby jeden z nejlepších zápasů kariéry pro gólmana Žraloků, jenž nyní ukradl domácím další vyloženou šanci na vstřelení branky. A už se blíží dnes skoro k padesáti zásahům!
     
    57:18
    Pozor, je tu veliká šance pro Calgary Flames na vyrovnání. V posledních třech minutách přesilovka Plamenů a vyloučen je Brenden Dillon (SJS) za vyhození kotouče přes mantinel.
     
    57:06
    Patrick Marleau a Matt Nieto alespoň na chvíli podrželi puk v útočném pásmu. Ale pak už znovu hrají Flames.
     
    56:34
    Ale už jsou domácí znovu kolem klece Sharks a Frolík to zkoušel rychle z otočky. Ale ani jemu se nyní nepodařilo přesně trefit zařízení.
     
    56:05
    Brent Burns měl spoustu starostí s napadajícím Engellandem, který se rychle vrhl za kotoučem. Plameny teď mají o něco větší problém dostat se do pásma.
     
    55:35
    Vlasic už sice mohl vyvážet puk a San Jose zaútočit, jenže teď ani on nerozehrál dobře a místo toho si ještě zahráli na puku Flames.
     
    55:06
    Už se znovu hraje a Martin Jones má další těžkou práci na brankovišti, kde se musel natahovat po kotouči. Ale také všechno zvládl a San Jose se ubránilo.
     
    54:54
    Martin Jones zachytil letící kotouč do lapačky. Ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    54:18
    Colborne dobře získal pásmo pro Calgary a zavezl puk až za branku. Jenže jeho rozehrávka na spoluhráče už byla o něco horší. Za chvíli už bude zbývat do konce jen pět minut hracího času.
     
    53:46
    Žraloci si nyní dali hodně záležet s rozehrávkou, Brent Burns ale jen těsně minul hokejku Frolíka, který by jinak dostal dobrou šanci na protiútok.
     
    53:08
    Ortio si musel připsat poměrně nečekaný zákrok po střele Brauna z dálky. A pak na druhé straně zase veliká možnost pro Giordana. A znovu Jones, který skvěle zasahuje.
     
    52:55
    Už dvaačtyřicet střel si připsali domácí muži, naproti hostujícím osmnácti. Není pochyb o tom, kdo má dnes střeleckou převahu, ale na výsledku to vidět není.
     
    52:39
    Jones musí znovu být hodně ostražitý, protože Hathaway zkoušel střelu skákavým způsobem. Ale také nyní gólman hostujícího celku ostražitý a nedovolil, aby neposedný puk proskotačil až za jeho záda.
     
    52:15
    Roman Polák a Zubrus rozehrávali puk. Ale moc dobře si nevedli, vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    51:40
    Zdá se, že útočné chutě chytilo také San Jose a Patrick Marleau zpoza branky zkusil vytvořit solidní šanci. Nakonec jen těsně přestřelil horní tyčku.
     
    51:15
    Brent Burns a jeho další dobrá střela, málem se mu podařilo překvapit Ortia a mohlo být po zápase. Ale gólman Flames teď svůj celek podržel.
     
    51:04
    Zakázané uvolnění Calgary Flames, po delší době se tak bude vhazovat v obranném pásmu domácího týmu.
     
    50:35
    Pavelski si najel s kotoučem alespoň za levý kruh. Když ale hledal najíždějícího spoluhráče před brankou, nedokázal přesně trefit jeho hokejku.
     
    50:04
    Začala druhá polovina třetí třetiny, Flames se krátí čas a Sharks se začínají znovu soustředit spíše na obranu. To se jim nemusí vyplatit.
     
    49:35
    Matt Nieto je důvodem, proč se San Jose po dlouhé době nachází v útočném pásmu. Ale moc dlouho se tam hostující kádr neudržel, zanedlouho znovu hraje vepředu Calgary.
     
    49:17
    Hra přerušena před gólmanem hostů, ale teď se neschylovalo k ničemu vážnějšímu.
     
    48:38
    Domácí fanoušci už se musí chytat za hlavu, je tu další veliká nevyužitá šance, když Benett netrefil skoro polovinu odkryté branky. Štěstí pro San Jose Sharks, ale také skvělý Jones.
     
    48:18
    A další střela Calgary od modré čáry hned po buly, byl to Dougie Hamilton, kdo se vůbec nebál zakončit.
     
    48:08
    Giordano se vytáčel od levého mantinelu do zakončení, jenže po teči Tomáš Hertla končí kus černé gumy někde mezi diváky. Bude se vhazovat před Martinem Jonesem.
     
    47:35
    Hned po buly v útočném pásmu Calgary domácí nebezpečně zahrozili, ale kotouč letěl od modré čáry tak, že nakonec jen těsně minul zařízení Sharks.
     
    47:28
    Po situaci na brankovišti má Jones puk v lapačce, pokračovat budeme po skončení komerční přestávky.
     
    47:15
    Žraloci se dobře stahují před svou brankou a snaží se zabránit každé další střele soupeře. Ale je jasné, že Plameny se budou chtít nyní ještě více tlačit do zakončení.
     
    46:45
    Johnny Gaudreau chtěl sám do útočného pásma, ovšem byli proti němu hned dva hráči v bílém trikotu, takže raději ještě ponechal puk ve střední třetině.
     
    46:09
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, už si ale útočného výletu užívají také San Jose Sharks. I když nestačili vymyslet akci pro zakončení, potrápili soupeře u mantinelu.
     
    45:40
    Plameny ukazují, že umí zatlačit na branku soupeře, ale podobně jako v předchozích dvou třetinách, také nyní se domácí celek trápí především v zakončení.
     
    45:03
    V útočném pásmu celek Calgary Flames, Jokipakka a jeho střela nakonec jen trefila mantinel za Martinem Jonesem. Ten nyní musí dávat hodně dobrý pozor.
     
    44:23
    Patrick Marleau se řítil po levé straně a ve zdánlivě špatné pozici nakonec vystřelil a trefil horní tyčku Ortiovy klece.
     
    43:55
    Brauna a Vlasic už rozehráli puk pro kalifornskou družinu. Hamilton a Frolík to zase zkoušeli na druhé straně, ale bez úspěchu.
     
    43:20
    Brent Burns na modré obranné čáře chvíli podržel puk a pak už rozehrával na Joe Thorntona. Ale teď z toho žádná lepší možnost Žraloků nebude.
     
    43:02
    Je jasné, že stále více dopředu se musí hnát Calgary, což je také na hře vidět. I když San Jose dobře ví, že ani teď není náskok o jednu branku nikterak postačující.
     
    42:30
    Po vhazování ve středním pásmu už se znovu hraje, zatím obě strany stejně aktivní, ale se vším si zatím brankáři v obou klecích vědí dobře rady.
     
    42:04
    Nick Spaling posunul na modrou čáru na Poláka, obránce z České republiky potom nastřelil kotouč směrem na branku, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    41:43
    Moc dlouho se po dalším buly nehrálo, gólman Žraloků raději znovu podržel puk pod lapačkou.
     
    41:28
    Ještě stále český útočník na ledě, nyní to ale zkoušel také jiný Čech, a to z řad Flames. Michael Frolík získal pásmo pro domácí a Jones měl co na práci.
     
    41:13
    Tomáš Hertl nebyl daleko od vstřelení druhé branky svého týmu v utkání, ale když se mu nabídla výborná šance na levé straně, Ortio se zavčas stihl přesunout ke své tyčce.
     
    40:36
    Joel Ward a Couture v kombinaci u pravého mantinelu, také Tomáš Hertl to zkoušel. Ale ani jeden z nich se nakonec neodvážil ke střele.
     
    40:10
    Puk na buly získali hráči San Jose Sharks, ti se také hned vydali dopředu. Je jasné, že budou chtít zvýšit svou aktivitu oproti druhé části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše je připraveno na první buly ve třetí části.
     
    Za několik okamžiků začne třetí třetina utkání v Kanadě, zatím jsme viděli jednu branku a v následujících dvaceti minutách bude dost času na to, abychom se dočkali změn ve výsledku.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Calgary Flames: 30

    San Jose Sharks: 11
     
    V prostřední dvacetiminutovce jsme neviděli žádnou branku, San Jose Sharks tak díky gólu Brenta Burnse ze druhé minuty stále vedou 1:0. Je ale nutno dodat, že ve druhé periodě měli daleko více ze hry Flames, i díky přesilovkám. Uvidíme, co nám přinese poslední část utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Už jen necelé půl minuty do konce druhé třetiny a San Jose zatím velice dobře pokrývá prostory kolem své branky v oslabení. Navíc je tu připravený Jones, jenž zachytává puk do výstroje.
     
    39:04
    Sharks už sice vyhodili puk pryč přes všechny čáry až k Ortiovi, Flames se ale stačili poměrně rychle vrátit do pásma a založit novou akci.
     
    38:25
    Gaudreau měl dostatek prostoru na levé straně, ale nakonec stejně ještě přihrával. Pak se musel Jones blýsknout dalším rychlým zásahem.
     
    38:14
    Jenže je tu před koncem druhé třetiny další vyloučení na straně San Jose a tím pádem další přesilovka Calgary, dnes jednoznačná převaha, co se týče počtu přesilovek. Joel Ward (SJS) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:05
    Roman Polák a jeho dobrá obranná práce u zadního mantinelu, tam si dobře poradil hned se dvěma napadajícím hráči soupeře.
     
    37:25
    Flames nechtějí očividně nikam spěchat a dělat chyby, na druhou stranu je jasné, že domácí by rádi skórovali z toho množství šancí, které si už ve druhé periodě vytvořili.
     
    37:01
    Už se sice hráčům v červených trikotech podařilo přejít přes modrou čáru, ale beze střely. To Sharks se trápí při základní útoku, je jim pískáno odhadem už páté nebo šesté zakázané uvolnění v posledních pár minutách.
     
    36:35
    T. J. Brodie si dělal zálusk na přechod do útočného pásma, jenže na modré čáře jej zastavuje postavení mimo hru.
     
    36:08
    Brenden Dillon měl za svou klecí co dělat, aby zastavil rozjeté útočníky Flames. Pak se sice domácí dostali ke střele, ale nešlo o žádnou velikou příležitost.
     
    35:40
    Hra už pokračuje, na buly si lépe nechali zadařit domácí hráči, ti ovšem moc dlouho na puk nevydrželi, puk končí vytečovaný někde mezi diváky v hledišti.
     
    35:26
    Žraloci si po dlouhé době zahrají v útočném pásmu, Patrick Marleau nahozením na Ortia získal vhazování v útočné třetině. Ale to vše až po krátké přestávce.
     
    35:02
    Jokipakka si dělal zálusk na to, aby vystřelil, případně alespoň nahodil puk z dálky na branku. Ale nakonec tak dlouho váhal, že přišel o šanci a mohl hrát Marleau.
     
    34:43
    A zase ten stejný problém, už třetí icing kalifornské družiny během několika málo vteřin.
     
    34:39
    Couture a Nieto v dobré kombinaci, ale nakonec je z toho jen další vyhození na zakázané uvolnění a opětovné vhazování před Martinem Jonesem.
     
    34:20
    San Jose se ještě stále nemůže dostat do útočného pásma, dá se říci, že ve druhé polovině druhé třetiny prakticky neohrozilo klec Calgary, až na jednu výjimku.
     
    33:45
    Další vyhrané buly pro Plameny, teď se ale domácí hráči nedostali dále jak do středního pásma. Poté již vzal puk do své moci obránce hostů Vlasic.
     
    33:18
    Johnny Gaudreau a Giordano to nemysleli se svou kombinací špatně, ale druhý jmenovaný přestřelil, takže brankář San Jose ani nemusel zasahovat.
     
    32:50
    Už se znovu hraje. Možná trošku překvapivě jsou to právě domácí, kdo je mnohem více střelecky aktivní. Sharks zatím poslali na Ortia jen deset střel, to není mnoho.
     
    32:44
    Uvidíme komerční přestávku, Jones si připsal do statistik další zákrok, za chvíli by se mělo vhazovat opět před jeho klecí.
     
    32:18
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, Brodie si musel dávat pozor ve své třetině, aby nepřišel o puk, protože kolem kroužili lační Žraloci.
     
    31:52
    Nick Spaling se dobře popral o puk u mantinelu a málem to vypadalo, že se i dostane do zakončení. Nakonec forvard Sharks ještě posílal na Donskoie.
     
    31:20
    Michale Frolík a jeho střela po ledě, tu ale gólman Sharks dobře viděl, takže neměl celkem problémy s tím, aby ji odrazil pryč.
     
    30:58
    V posledních vteřinách bylo na co koukat, teď se hra malinko uklidnila a my jsme se pomalu přehoupli do druhé poloviny základní hrací doby.
     
    30:16
    Jenže šance také na druhé straně, už při hře pět na pět se řítil směrem na Ortia Tomáš Hertl. Avšak domácí gólman ukázal, že by také rád doplnil přehlídku hezkých zákroků Jonese.
     
    29:45
    Až nyní se hostům podařilo vyhodit puk od branky, ale ještě předtím opět výborný Jones, který dokázal puk neuvěřitelným způsobem vyrazit ven z brankoviště.
     
    29:12
    Nyní ale zazvonila tyčka branky San Jose Sharks a Jonese se drželo i trošku štěstí. Zatím sledujeme určitě nejlepší domácí přesilovku v zápase.
     
    28:32
    Calgary se sice během své další přesilovky drží dobře v pásmu Sharks, ale zatím se jen těžko dostává do nějakého lepšího zakončení.
     
    28:03
    Po signalizovaném vyloučení na straně San Jose se strhla bitka u mantinelu za brankou San Jose a je to Brent Burns (SJS), kdo se nakonec pustil do křížku s Garnetem Hathawayem (CGY). Tahle dvojka samozřejmě dostává trest za rvačku, ale ještě z toho jsou dvě minuty dvě minuty navíc pro Burnse, který tak nabízí sokovi přesilovku. Hathaway pak inkasuje trest za nesportovní chování.
     
    27:46
    Puk v rukavici Martina Jonese, ten raději přeruší hru a bude sledovat, jak se před ním bude vhazovat kus černé gumy na led.
     
    27:06
    Joe Pavelski dostal nějaký čas a prostor v útočném pásmu, ale neměl tam zrovna nikoho ze spoluhráčů, takže měl jen mizivou šanci na to, aby se dostal do šance.
     
    26:36
    Martin Jones musel dávat pozor poté, co na něj letěl dlouhý kotouč z dálky. I když nakonec netrefil hostující klec, stále musel sledovat jeho dráhu.
     
    26:21
    Hra přerušena po domácím ofsajdu, ve kterém se nacházel Jooris. Budeme pokračovat v zápase po komerční pauze.
     
    25:55
    Vyloučený hokejista San Jose se pomalu chystá k návratu na ledovou plochu, zatímco Plameny se pohybují s kotoučem pouze ve své třetině.
     
    25:25
    Druhé vyhození kalifornského týmu přes všechny čáry v krátké době a zdá se, že ani s touto přesilovkou soka nebudou mít hostující hráči trable.
     
    24:58
    Hamilton kombinoval se spoluhráči, Monahan pak těsně netrefil kotouč, když se snažil zakončovat z první.
     
    24:28
    Ale Sharks opět ukazují, že bránění oslabení jim dnes zatím funguje na jedničku. Obránce Vlasic se postaral o to, aby puk letěl přes všechny čáry až k Ortiovi.
     
    23:59
    Calgary Flames ze svého mírného tlaku vytěžili přesilovou hru, San Jose tak musí znovu do oslabení a dává kanadskému soupeři dobrou šanci na vyrovnání. Dvě minuty musí pykat Paul Martin (SJS) za vysokou hůl.
     
    23:45
    Stál ještě puk na ledové ploše a je tu další střela domácích, tentokráte ještě více nebezpečná.
     
    23:10
    Dvě nebezpečné střely čtvrté útočné formace Flames po sobě, ale na obě stačil Martin Jones zavčas reagovat. Také na začátku druhé periody brankář San Jose výborně připraven.
     
    22:38
    Vypadalo to, že Martin Jones vyjede z branky a bude si chtít zahrát s pukem. Ale nakonec neriskoval a raději počkal, až pro pryž dojedou jeho obránci.
     
    22:08
    Od úvodního buly ve druhé třetině hrajeme bez přerušení, touš létá ze strany na stranu, ale ani jedna parta si zatím nemůže vytvořit lepší možnost.
     
    21:34
    Michael Frolík dostal poměrně hodně prostoru na pravé straně, také proto zkusil sám zaútočit a překvapit soupeře. Jenže jeho střela se jen otřela o mantinel a minula klec.
     
    21:05
    Za Flames to zkusil z dálky Mark Giordano, ovšem ten byl příliš daleko na to, aby mohl překvapit prozatím velice jistého brankáře Martina Jonese.
     
    20:28
    Tomáš Hertl a Joe Thronton při kombinaci v útočném pásmu, u branky samozřejmě také Joe Pavelski. Ale ani jednomu z uvedených se nyní nepovedlo přesně zakončit.
     
    20:08
    Už se hraje a na rozdíl od první třetiny, na začátku té druhé si jako první berou kotouč na hokejky muži San Jose Sharks.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nebude dlouho trvat a budeme moci vkročit do druhé třetiny utkání, v němž má zatím výsledkově navrch San Jose.
     
    Střely na branku v první třetině

    Calgary Flames: 12

    San Jose Sharks: 7
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Calgary Flames a San Jose Sharks, viděli jsme doposud jedinou branku, které dosáhli hned ve druhé minutě utkání Sharks, konkrétně se střelou z dálky prosadil Brent Burns. Uvidíme, jak se výsledek vyvine ve druhé části.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Tahanici o kotouče ve středním pásmu vyhrál Vlasic, moc času mu ale nezbývá na to, aby založil nějakou akci, která by měla pro jeho celek úspěch.
     
    19:18
    Puk mimo hrací plochu, ještě alespoň jednou se v úvodních dvaceti minutách bude muset vhazovat.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny, po delší časové odmlce San Jose v útočné třetině, konkrétně Tomáš Hertl míchal s kotoučem na hokejce.
     
    18:48
    Flames vyhazují na zakázané uvolnění a Melker Karlsson se v té době vrací na ledovou plochu. San Jose tedy všechna oslabení zvládlo.
     
    18:19
    Po vhazováním ve středním pásmu na sebe zkusil celou situaci vzít Monahan, ale moc se mi nedařilo, protože proti sobě měl hned dva bránící kalifornské hráče.
     
    17:46
    Martin Jones zatím mužem tohoto utkání. Další výborný zásah gólmana San Jose, tentokrát Jones zachránil svůj celek betonem u tyčky a ukazuje, že chytá ve veliké pohodě.
     
    17:18
    To už se také stalo a Brenden Dillon je zpátky na ledové ploše, ještě ale samozřejmě pokračuje klasická přesilovka Calgary.
     
    16:45
    Ale Sharks se okamžitě podařilo vyhodit, takže ušetřili drahocenné vteřiny a za několik okamžiků budou alespoň ve čtyřech.
     
    16:40
    Jenže teď jsou tu větší komplikace pro hosty, něco málo přes dvacet vteřin totiž budou hrát jen ve třech mužích na ledové ploše. Hlavní rozhodčí ukazuje, že dvě minuty dostane hokejista Žraloků Melker Karlsson (SJS), taktéž za podražení.
     
    16:12
    Hostujícímu kádru už se podařilo vyhodit přes všechny čáry, to už je polovina z Dillonova trestu pryč. A zdá se, že Sharks toto oslabení zvládnou.
     
    15:43
    Sharks si mohou na chvíli vydechnout, protože kotouč končí sražený na jejich střídačce, takže se bude znovu vhazovat.
     
    15:25
    Také si Flames hned na začátku přesilovky připisují šanci, ale Martin Jones dalším výborným zásahem nedovolil, aby touš prošel až za jeho záda.
     
    15:03
    Calgary Flames si zahrají druhou přesilovou hru v dnešním utkání, jeden ze Žraloků musí jít pykat na trestnou lavici. Jsou z toho dvě minuty za podražení pro Brendena Dillona (SJS), který bude doufat, že jeho celek neinkasuje.
     
    14:38
    Roman Polák získal puk na svou hokejku po vhazování a nezbývalo mu nic moc jiného, než pryž nahodit o zadní mantinel do útočného pásma. Tam ovšem nikdo z hostů.
     
    14:29
    Ještě jedna komerční pauza v první periodě, puk ještě předtím skončil na domácí střídačce.
     
    14:02
    Joe Thornton ovšem na druhé straně také velmi aktivní, Tomáš Hertl převzal kotouč a zkusil se obtočit kolem zařízení. Ale ani českému forvardovi se nyní moc nezadařilo.
     
    13:28
    Mark Giordano měl otevřenou cestu do útočné periody, také že toho co nejvíce využil. Když ovšem zkusil kotouč nastřelit z dálky na Jonese, trefil jen zadní mantinel.
     
    12:54
    Joel Ward si dobře vedl v útočném pásmu u levého mantinelu, ale nakonec na něj byli už dva soupeři, takže měl jen malou šanci na to, aby se pokusil vystřelit.
     
    12:10
    Až nyní mají obránci v červených trikotech možnost rozehrávat zpoza vlastní branky. Jenže najetí útočníci Plamenů vepředu jsou prozatím velice dobře obsazeni.
     
    11:36
    Hra může pokračovat, nyní kus černé gumy v blízkosti domácího zařízení. Ale Calgary se jej snaží dostat co nejdříve alespoň do středního pásma.
     
    11:25
    Na ledě už Tomáš Hertl, jenž se zkusil překvapit Ortia nahozením z pravé strany, avšak gólman Calgary tentokráte pozorný. Pokračovat budeme po konci komerční pauzy.
     
    10:45
    San Jose se dokázalo dostat ze své obranné třetiny, potřebovalo ovšem vystřídat, takže hosté kotouč museli odevzdat na hokejky soupeře.
     
    10:24
    Po konci komerční přestávky znovu pokračujeme. Přestože domácí hráči vyhráli buly v útočném pásmu, bude se muset vhazovat znovu, Sharks vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    10:06
    Další veliká šance Calgary, jeden z forvardů domácích sám před brankou, ale ani nyní nevyzrál na Martina Jonese, ten měl samozřejmě aktuálně také trošku štěstíčka.
     
    09:35
    Hraje se už poměrně hodně dlouho bez přerušení, teď to zkoušel střelecky před klecí Calgary Couture, ale nejspíše měl ještě nahrávat, protože měl dostatek času.
     
    08:28
    Už se tak děje a ani jedna strana nabídnutou přesilovku nevyužila, pokračujeme tedy za stejného stavu, budeme skoro v polovině první třetiny.
     
    08:00
    Už běží hostující početní výhoda, ale moc dlouho trvat nebude, také Giordano se za chvíli vrátí na ledovou plochu.
     
    07:35
    Nebude dlouho trvat a začne krátká přesilovka San Jose, Sharks jsou zatím u mantinelu v pásmu soka a bojují tam zarputile o kotouč, aby si vytvořili šanci.
     
    06:58
    Hraje se s kotoučem převážně ve středním pásmu, už si jej ovšem vzal do své moci Tomáš Hertl. Ten však neměl komu nahrát, takže musel nějaký čas pryž podržet.
     
    06:13
    Bude se ovšem vylučovat také na druhé straně a počet hráčů na ledové ploše se tedy srovná. Dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje od arbitra mače Mark Giordano (CGY).
     
    06:10
    Avšak Žraloci se ve vlastním oslabení nejen osvobodili, Nick Spaling dokonce vyvezl puk od branky tak dobře, že jej nakonec musel brankář Ortio zachytit a přerušit hru.
     
    05:39
    A je to právě hokejista San Jose Sharks Joe Thornton (SJS), kdo bude muset na trestnou lavici za nedovolené bránění. Otevírá se tu tedy možnost první první přesilovky Calgary v tomto utkání.
     
    05:28
    Joe Thornton přejel modrou čáru a dělal si místo na to, aby mohl střílet, případně nahrávat. Nakonec se bude vylučovat na jedné ze stran barikády.
     
    04:37
    Po střele z dálky Monahana se bude vhazovat kotouč před brankou San Jose, tam ovšem není v posledních okamžicích přílš rušno.
     
    04:19
    Hraje se poměrně v klidném tempu a ani jedna strana se nikam netlačí. Beci Flames to sice zkoušeli rychlým nahozeným o mantinel, ale nakonec marně.
     
    03:25
    Na druhé straně ve velmi podobné situaci zasahuje Ortio, také on raději ponechal kus černé gumy v rukavici.
     
    03:13
    Martin Jones zasahovat nemusel, ale raději po kotouči sáhl, aby si nezavinil zbytečně další potíže.
    01:56 Brent BURNS - 0:1
     
    01:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jak se ve sportu říká, když nedáš, tak dostaneš! A to se nyní opravdu potvrdilo, protože poté, co Calgary Flames neproměnili velikou šanci na hostujícím brankovišti, tak se prosazují San Jose Sharks a unikají do vedení o jeden zásah. Další ze svou výborných střel předvedl obránce BRENT BURNS, který podobným způsobem překvapil už nejednoho gólmana. Zdánlivě méně nebezpečné nahození tak skončilo ve svatyni Ortia a Žraloci se mohli radovat. Uvidíme, jak budou Flames na situaci reagovat, jejich soupeř má aktuálně náskok. Celá akce proběhla poměrně přesně po vhazování, jak to mají Sharks často ve zvyku. Bez asistence.
     
    01:40
    Naopak problémy před brankou Martina Jonese a domácím moc nechybělo k tomu, aby už ve druhé minutě otevřeli skóre utkání. Jeden z forvardů Flames dával skoro do prázdné branky.
     
    01:18
    Obránci Žraloků co nejrychleji zkusili puk dostat přes modrou útočnou čáru, teď se jim to ovšem příliš nepovedlo.
     
    01:00
    Hra pozastavena na modré čáře, Sharks v postavení mimo hru.
     
    00:39
    Braunovou nahození od modré čáře na druhé straně zkusil směrem na branku tečovat Tomáš Hertl, ale první dobrý pokus San Jose z toho nakonec nebude.
     
    00:10
    Jako první se dnes kotouče na vhazování zmocnili hokejisté Calgary Flames. Johnyy Gaudreau se hned zkusil vrhnout dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Brankáři ve svých brankách, pěti se sjíždějí do středového kruhu. První puk za okamžik padne na led.
     
    Nebude dlouho trvat a budeme moci začít, hráči se pomalu sjíždějí na ledové ploše. Ještě si vyslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodním vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Ortio – Brodie, Hamilton, Giordano, Engelland, Jokipakka, Wotherspoon – Gaudreau, Monahan, Frolík – Bouma, Benett, Colborne – Ferland, Backlund, Hathaway – Bollig, Stajan, Jooris

    San Jose Sharks: Jones – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Couture, Ward – Spaling, Marleau, Donskoi – Zubrus, Tierney, Karlsson

    Rozhodčí: Meier, Hanson – Berg, Lazarowich.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání NHL, tradičně začneme asi o deset minut později.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, v rámci kterého se potkají dva celky Západní konference, avšak každý v jiném tabulkovém rozpoložení. Narazí na sebe Calgary Flames a San Jose Sharks.
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) (11 + 14)
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0)
    Tomáš Hertl (SJS) (16 + 19)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v polovině letošního února, když Calgary Flames zavítali do San Jose a zvítězili tam těsně 6:5 po samostatných nájezdech.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Před začátkem sezóny poměrně podceňovaní hokejisté San Jose Sharks ukazují, že si zaslouží postup do play-off. Také že aktuálně drží postupové pozice do vyřazovacích bojů, a to s náskokem slušných čtrnácti bodů před divizním tabulkovým sousedem Vancouver Canucks. Zároveň Žralokům chybí je čtyři bodíky k tomu, aby dotáhli druhé Los Angeles Kings, které v sobotu večer na vrcholku divize vystřídali výborně rozjetí a ve skvělé formě hrající Anaheim Ducks. San Jose sice minulý duel na svém ledě prohráli s Kosatkami 2:4, ale předtím prožilo tři výhry v řadě, dvě z toho právě s Vancouverem. Statistiky kádru veden mistr nahrávač Joe Thornton (15 + 47), který dost možná bude i v letošním ročníku pro tým ještě hodně důležitý. Daří se také Tomáš Hertlovi (16 + 19). Představí se Sharks vítězně v Calgary?
     
    CALGARY FLAMES

    Zatímco v loňské sezóně se mužstvo z Calgary radovalo z postupu do play-off, tentokráte je jisté, že takovým štěstím zářit nebude. Kanadská organizace se nachází na nejhorším stupínku Pacifické divize, se ziskem osmapadesáti bodů. Ztráta na předposlední rivaly v podobě celku Edmonton Oilers činí sice jen jeden bodík, ale také Olejáři vědí, že se ani letos do vyřazovacích bojů nepodívají. Calgary Flames prohráli tři z posledních čtyř utkání, naposledy si ovšem nechali dařit, když přehráli Pittsburgh Penguins poměrem 4:2. Ještě o dva zápasy dříve Plameny padly s Buffalo Sabres a Boston Bruins, i když s Medvědy z Bostonu pouze s rozdílem jediné branky. Kanadské bodování celku vede Johnny Gaudreau (24 + 39), na něhož tým spoléhá. Ani on už ale nebude stačit na to, aby dotáhl tým do play-off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 59. Colborne (Giordano) – 2. Burns, 61. Pavelski (Burns, Thornton)


    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie, Hamilton, Giordano, Engelland, Jokipakka, Wotherspoon – Gaudreau, Monahan, Frolík – Bouma, Benett, Colborne – Ferland, Backlund, Hathaway – Bollig, Stajan, Jooris
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Couture, Ward – Spaling, Marleau, Donskoi – Zubrus, Tierney, Karlsson

    Rozhodčí: Meier, Hanson – Berg, Lazarowich

    Diváci: 18 740
    bahis siteleri