Twente – Zwolle 2:1 (kon.) | Willem II – Alkmaar 0:2 (kon.) | Eindhoven – Heerenveen 1:1 (kon.)
Excelsior – Groningen 2:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
0:2 (0:0)
AZ Alkmaar
Sobota 12.03.2016, 19:45 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Willem II Tillburg v domácím prostředí prohrál s AZ Alkmaarem 0:2!

    První poločas dnešního souboje bohužel branku nenabídl. Domácí celek vstoupil do utkání aktivně, avšak postupem času převzal iniciativu Alkmaar. Největší šance prvního poločasu přišla ve 33. minutě, kdy míč skončil po centru Achenteha na tyči!

    Favorizovaný Alkmaar se dostal do vedení v 70. minutě, kdy proměnil penaltu hostující Vincent Janssen. Ten samý hráč se prosadil o šest minut později znovu, a pečetil vítězství svého celku!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:36:38)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ve středu hřiště se ještě dostal k míči Tomović, který poslal vpřed van Overeema. Nizozemský středopolař však měl proti sobě Peterse, a do zakončení se nedostal!
     
    90+1
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Vincent Janssen, přichází Robert Mühren.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Willem kombinoval na útočné polovině, následně poslal Wuytens dlouhý nákop na Kawayu, nicméně ten vybíhal z těsného ofsajdu!
     
    89
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Alireza Jahanbakhsh, přichází Muamer Tanković.
     
    88
    Následné standardní situace se ujal Wuytens, jehož centr však nebyl tak povedený, a obrana Willemu míč dokázala zablokovat!
     
    87
    Alkmaar opět postupoval do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Janssen. Autor dvou dnešních branek byl následně na pravé straně faulovaný, a AZ bude mít k dispozici další standardní situaci.
    86. Šance van Overeema
     
    86
    Hostující celek měl ještě v samotném závěru utkání velkou šanci, kterou mohl pečetit své vítězství! Garcia přiťukl míč do běhu pro van Overeema, který střílel na zadní tyč, avšak domácí branku těsně minul!
     
    85
    Íránský útočník Jahanbakhsh se ujal i následného rohového kopu, který však nebyl tolik povedený. Obrana Willemu se dokázala ubránit!
     
    84
    Alkmaar měl k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Jahanbakhsh. Jeho centr mířil na přední tyč, kam si nabíhal Garcia. Peters však dokázal míč odvrátit na rohový kop!
     
    83
    Domácí Willem se ještě v závěru pokouší snížit, nicméně momentálně je hra přerušena, neboť Ojo na pravé straně zasáhl Ortize, a ten musí být ošetřen.
     
    81
    Následné standardní situace se ujal Kawaya, který se pokoušel ohrozit přímo branku Rocheta. Jeho střela však mířila nad branku!
     
    80
    Další žlutou kartu uděluje hlavní rozhodčí Jahanbakhshovi, který na pravé straně poslal nedovoleným způsobem k zemi pronikajícího Andradeho!
     
    79
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Celso Ortiz.
     
    77
    Domácím dochází trpělivost, a na útočné polovině se po vzájemném souboji začal postrkovat Haye s Ojem. Hlavní rozhodčí nakonec udělil žlutou kartu Andrademu a Hapsovi!
    76. Vincent JANSSEN - 0:2
     
    76
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    AZ střílí během šesti minut druhý zápas v dnešním utkání, a výrzaně se přibližuje dnešnímu vítězství! Willem špatně rozehrál, a k míči se dostal van Overeem, který přiťuknul míč do běhu pro VINCENTA JANSSENA, na jehož ránu Lamprou nedosáhl!
     
    75
    Střídající Hupperst postupoval po levé straně, kde se dokázal uvolnit ze souboje s Luckassenem. Následně se Hupperts dostal ke střele, která však mířila těsně nad branku!
     
    74
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Guus Hupperts.
     
    73
    Následného rohového kopu se ujal stoper Wuytens, jehož centr však hostující branku neohrozil, a obrana Willemu míč odhlavičkovala!
     
    72
    Alkmaar vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál Rienstra na pravou stranu pro van Overeema. Jeho následný centr byl sražený, a směřoval k brance. Lamprou míč zachytil do rukavic pravděpodobně na čáře, nicméně rozhodčí ukazuje na rohový kop!
    70. Vincent JANSSEN - 0:1
     
    70
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    A z následného pokutového kopu se dostává hostující celek do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil VINCENT JANSSEN, který poslal míč přesně k tyči, a brankář Lamprou nedokázal zasáhnout!
    69. Žlutá karta
     
    69
    Alkmaar postupoval do rychlého protiútoku, který zakončil střelou Janssen. Jeho tvrdá rána mířila pod břevno branky, nicméně do dráhy střely se postavil Ojo, který zasáhl míč rukou! Nutno uznat, že domácí hráč si kryl obličej!
     
    68
    Penalta pro Alkmaar!
     
    66
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Erik Falkenburg, přichází Bruno Andrade.
     
    65
    Tillburg předváděl zajímavou kombinaci na pravé straně. Falkenburg chtěl vysunout Ondaana, avšak těsně před ním míč poslal do zámezí Vlaar.
     
    64
    Na levou stranu dostal povedenou přihrávku Janssen, který podržel míč, a dokázal jej poslat pod sebe, kam nabíhal Garcia. Hostující útočník už se připravoval na střelu, avšak na poslední chvíli míč vypíchl Wuytens!
     
    62
    Na druhé straně hřiště vybojoval Feyenoord rohový kop, kterého se ujal Wuytens. Jeho ostrý centr však skončil přímo v rukavicích domácího brankáře!
     
    61
    Willem postupoval do zajímavého protiútoku, který středem hřiště táhl Falkenburg. Domácí středopolař dobře načasoval přihrávku na Kawayu, avšak střídající hráč na míč těsně nedosáhl.
     
    60
    Vlaar raději poslal míč až k brankáři Rochetovi, který hledal výkopem na pravé straně Jahanbakhshe. Bývalý útočník Nijmegenu byl však stažen k zemi Koppersem, a hra je přerušena.
     
    59
    Janssen se tentokrát přesunul na pravou stranu, odkud našel ve vápně Jahanbakhshe, který pohotově vystřelil, avšak jeho rána mířila mimo branku.
     
    57
    Z následného rohového kopu Alkmaar branku svého soupeře neohrozil. Následně se AZ dostalo zpět k míči, nicméně hra je přerušena po hodně ostrém faulu Kawaya, za který dostal žlutou kartu!
     
    56
    Další útočnou akci AZ táhl po levé straně Janssen. Jeho následná přihrávka našla pod sebou Garciu, avšak jeho střelu dokázal zblokovat Wuytens na rohový kop!
     
    55
    Nizozemský stoper Vlaar hledal dlouhým nákopem Jahanbakhshe za obranou Willemu. Íranský útočník však zaspal při náběhu, a u míče byl první stoper Wuytens.
     
    53
    Tillburg rychle rozehrál, a postupoval vpřed. Falkenburg našel na hrotu útočníka Kawayu, avšak střídající hráč si nedal pozor na ofsajdovou linii.
     
    52
    Rohového kopu se ujal Jahanbakhsh, jehož následný centr našel Luckassena. Hlavička hostující obránce však zamířila do břevna, a následně už se k míči brankář dokázal dostat!
     
    51
    Hostující celek se následně dostal k míči, a postupoval vpřed. Garcia si věřil na průnik do vápna přes levou stranu, nicméně přes van der Struijka neprošel, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    50
    Willem postupoval do zajímaévho protiútoku, který táhl středem hřiště Falkenburg. Jeho následná přihrávka mířila na Kawayu, avšak míč zblokoval rukou Vlaar. Hlavní rozhodčí však nechává hru plynout dál!
     
    48
    Alkmaar pokračoval v kombinaci na útočné polovině, jenže poté přišel o míč Garcia, a Willem mohl jít do protiútoku. To nedovolil Janssen, který poslal nedovoleným způsobem k zemi Peterse.
     
    47
    Hned na začátku poločasu se pokoušel na levém křídle uvolnit Haps. Jeho postup zastavil faulem van der Struijk. Následný centr Jahanbakhshe byl však odvrácený!
     
    46
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Lucas Andersen, přichází Andy Kawaya.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního souboje bohužel branku nenabídl. Domácí celek vstoupil do utkání aktivně, avšak postupem času převzal iniciativu Alkmaar. Největší šance prvního poločasu přišla ve 33. minutě, kdy míč skončil po centru Achenteha na tyči!

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 20:47!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Na druhé straně zahrozil Alkmaar! Před pokutovým územím se dostal k míči Reinstra, který našel ve vápně Janssena. Hostující forvard však nabíhal na přihrávku z ofsajdu!
     
    43
    Tillburg postupoval do dalšího postupného útoku, který táhl po pravé straně Achenteh. Jeho následná přihrávka našla Falkenburg, tomu však střela nesedla, a míč skončil v náruči Rocheta.
    V Tilburgu by mělo být přijemných 8°C

     
    41
    Domácí stoper Wuytens se pokoušel najít na útočné polovině dlouhým nákopem Andersena. Mladý dánský útočník se však nedokázal dostat před Vlaara, a o míč přišel.
     
    40
    Aktivní Luckassen se pokoušel přejít přes pravou stranu vpřed, nicméně v cestě mu stál obránce Koppers. Hostující hráč svého soupeře nakonec fauloval, a u míče bude Tillburg.
     
    39
    Alkmaar po delší době kombinuje na vlastní polovině hřiště, a míří do postupného útoku. Tillburg se pokouší napadat, avšak k míči se zatím nedostal.
     
    37
    Van der Struijk se pokoušel přenést hru na pravou stranu k Ojovi, avšak ten byl obsazený. K hlavičce se dostal Vlaar, avšak ten našel pouze domácího Ondaana.
     
    36
    Z následné standardní situace sice Alkmaar udeřit nedokázal, nicméně se udržel v kombinaci na útočné polovině. Následně dostal přihrávku do vápna Garcia, který dostával míč k Janssenovi, avšak ten byl obsazený!
     
    35
    Willem se dokázal usadit na útočné polovině, nicméně poté chyboval při kombinaci Falkenburg. Domácí hráč poslal k zemi Overeem, a Alkmaar bude mít k dispozici standardní situaci.
    33. Velká šance domácího Tillburgu
     
    33
    Obrovská šance Tillburgu, který mohl jít do vedení! Willem vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál z pravé strany Achenteh. Jeho centr proskákal až před branku, kde se odrazil od tyčky směrem do brankoviště. Nejprve míč lehce odvrátil Vlaar, a následně celou situaci vyřešil odkopem Overeem!
     
    32
    Luckassen našel ve středu Wuytense, který poslal ostrý centr do pokutového území. Hostující stoper hledal Vlaara, avšak pro míč si došel brankář Tillburgu!
     
    31
    Aktivní Luckassen se opět pokoušel uvolnit na pravé straně, avšak nedokázal udělat kličku přes obránce, avšak alespoň vybojoval autové vhazování.
     
    30
    Alkmaar postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Luckassen. Jeho postup však zastavil nedovolený zákrok van der Struijka.
     
    28
    Willem vstoupil do dnešního utkání velmi dobře, avšak v posledních minutách má jasně více ze hry soupeř. Momentálně je však nastěhovaný na útočné polovině Tillburg!
     
    27
    Wuytens vybojoval druhý rohový kop svého týmu, a ten i sám rozehrál. Jeho následný centr však nebyl příliš nebezpečný, a obrana Willemu si poradila.
     
    25
    Další velká šance hostujícího Alkmaaru! Forvard Garcia si dokázal udělat prostor před pokutovým územím, a vyslal nebezpečnou střelu. Jeho pokus zastavilo břevno!
     
    24
    Hostující celek je v posledních minutách aktivnější, avšak branku řeckého brankáře ve službách Willemu však zatím ohrozit nedokázal.
     
    22
    Alkmaar opět směřoval do protiútoku, který táhl středem hřiště Jahanbakhsh. Následná rána íránského útočníka však skončila těsně vedle!
    Video z nástupu obou celků

     
    20
    Alkmaar se pokoušel zaútočit přes pravou stranu, avšak v tomto prostoru nevyšla spolupráce Luckassena s Garciou!
     
    15
    Domácí celek momentálně kombinuje na útočné polovině, nicméně přes dobře propracovanou obranu AZ se nemůže dostat do nějaké střelecké pozice.
     
    13
    Ve středu hřiště vystihl přihrávku Oja hostující Rienstra, který chtěl pohotově poslat Janssena do úniku. Přihrávka však byla příliš pomalá, a míč zachytil Wuytens!
     
    12
    Alkmaar získal na vlastní polovině míč, a postupoval do rychlého protiútoku. Do pokutového území dostal přihrávku Garcia, který si dělal prostor, avšak do zakončení se nakonec nedostal.
     
    11
    Willem se dokázal ubránit atakům svého soupeře, a nyní má míč na svých kopačkách. Domácí celek míří na soupeřovu polovinu!
     
    9
    Alkmaar se postupně svému soupeři vyrovnal, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Uvidíme, zdali se dokáže dostat do zakončení.
     
    6
    I hostující Alkmaar dokázal vybojovat rohový kop! Exekuce se ujal stoper Wuytens, jehož nebezpečný centr se snášel před branku. Brankář Lamprou šel ven z branky, a míč vyboxoval.
     
    5
    V úvodu dnešního utkání je zatím aktivnější domácí celek, který favorizované AZ prakticky nepouští k míči.
     
    3
    Následného rohového kopu se ujal Achenteh, jehož centr však příliš nebezpečný pro branku Rocheta neznamenal, a obrana Alkmaaru si dokázala poradit.
     
    2
    Do dnešního utkání vstoupil aktivněji domácí Tilburg, který také hned na začátku utkání dokázal vybojovat rohový kop!
     
    1
    Hlavní rozhodčí Edwin van de Graaf právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici hráči domácího celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers – Ojo, Falkenburg, Achenteh – Ondaan, van der Velden, Andersen.
    Náhradníci: Meul – Heerkens, Andrade, Hupperts, Braber, de Sa, Kawaya.

    AZ Alkmaar: Rochet – Luckassen, Vlaar, J. Wuytens, Haps – T. Haye, van Overeem, B. Rienstra – Jahanbakhsh, V. Janssen, Garcia.
    Náhradníci: Coutinho – Brezančić, Ortiz, Tanković, van der Linden, Mühren, Hatzidiakos.

    Rozhodčí: Edwin van de Graaf – Geutjes, Brink (vš. Nizozemsko).
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu své zápasy 27. kola. My se společně zaměříme na souboj Willemu II Tilburg s AZ Aklmaarem. Úvodní výkop je naplánován v Tilburgu v 19:45, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    WILLEM II TILBURG
    Willem nepatří k předním nizozemským týmům, nicméně v letošní sezoně se tomuto celku příliš nedaří. Momentálně se nachází až na patnácté příčce ligové tabulky, a reálně bojuje o záchranu. Na šestnáctou příčku, kterou momentálně okupuje Excelsior, má náskok pouhých tří bodů. Do dnešního souboje navíc Tilburg nevstupuje v pozici favorita, avšak uvidíme, jak si před vlastními fanoušky povede.

    Tilburg překvapil celou ligu jednobrankovou výhrou na hřišti silného Vitesse, jenže v posledním ligovém zápase přišlo "vystřízlivění". Do Tilburgu přijel druhý tým tabulky – Ajax Amsterdam. Na konci prvního poločasu se dostal Ajax do vedení, ve druhém poločase přidal další tři branky, a odjel s vysokou výhrou 4:0! Trenér Streppel dnes navíc nebude mít k dispozici čtveřici zraněných hráčů – Peters, Joppen, Kali a Ogbeche!
     
    AZ ALKMAAR
    Aklmaar i v letošní sezoně potvrzuje dobré výsledky z posledních let, a nachází se v popředí tabulky. Momentálně Alkmaaru patří čtvrtá příčka se ziskem 43 bodů. AZ již může bojovat pouze o třetí místo s Feyenoordem, neboť vedoucí duo Ajax – PSV má náskok přes dvacet bodů!

    Svěřenci trenéra Johna van den Broma sehráli v posledních týdnech dva těžké zápasy. Nejdříve se představili na hřišti Ajaxu, odkud odjížděli s porážkou 1:4. V minulém týdnu se AZ představilo v zápase s Feyenoordem v rámci nizozemského poháru. Třetí tým ligové tabulky zvítězil 3:1, a Alkmaar se s pohárem rozloučil. V posledním ligovém kole však Alkmaar konečně zvítězil, kdy v domácím prostředí porazil Excelsior 2:0!

    Jan Havlovic

    Branky: 70. V. Janssen, 76. V. Janssen

    Karty:   57. Kawaya (WLM), 69. Ojo (WLM), 77. Andrade (WLM) – 77. Haps (ALK), 80. Jahanbakhsh (ALK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 21:11.
    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers – Ojo, Falkenburg (66. Andrade), Achenteh – Ondaan (74. Hupperts), van der Velden, Andersen (46. Kawaya).
    Náhradníci: Meul – Heerkens, Andrade, Hupperts, Braber, de Sa, Kawaya.

    AZ Alkmaar: Rochet – Luckassen, Vlaar, J. Wuytens, Haps – T. Haye (79. Ortiz), van Overeem, B. Rienstra – Jahanbakhsh (89. Tanković), V. Janssen (90+1. Mühren), Garcia.
    Náhradníci: Coutinho – Brezančić, Ortiz, Tanković, van der Linden, Mühren, Hatzidiakos.

    Rozhodčí: Edwin van de Graaf – Geutjes, Brink (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri