Šaľa – Trnava B 1:0 (kon.) | Lok. Košice – Spiš. N. Ves 3:0 (kon.) | Borčice – Slovan Bratislava U21 2:0 (kon.)
konec
FC Lokomotíva Košice
3:0 (2:0)
FK Spišská Nová Ves
sk Neděle 13.03.2016, 14:30 • Futbalový štadión, Družstevná pri Hornáde • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 20. kola DOXXbet ligy, v ktorom FC Lokomotíva Košice porazila FK Spišskú Novú Ves pomerom 3:0 a po dobrom výkone si tak do tabuľky pripíše zaslúžené tri body. Za domácich sa postupne presadili Kolek a Harvila.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pred dnešok lúčim a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák, Onlajny.eu. (16:14:26)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Domáci si ešte pýtali pokutový kop, ten síce neprišiel, tretí gól ale predsa len áno. Presadil sa RADOSLAV KAMENEC.
     
    90
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    89
    Aj Spišská Nová Ves už pôsobí odovzdaným dojmom. Čakáme skutočne už len na údaj o prípadnom nadstavenom čase. Predpokladáme, že tento nebude predstavovať viac ako 2 minúty.
     
    88
    Lokomotíva hrá na vlastnej polovici, čaká už prakticky už len na záverečný hvizd.
     
    87
    Napokon, Košice sa dnes už vôbec nemusia ponáhľať. Toto stretnutie už totiž neprehrajú a to aj napriek tomu, že hostia v druhej časti hry výrazne zvýšili svoju útočnú aktivitu.
     
    86
    Nepresnosti a zbytočné fauly hostí teraz dávajú Lokomotíve priestor na to, aby upokojila hru a loptu podržala na vlastných kopačkách.
     
    85
    Beží posledných 5 minút zápasu.
     
    84
    Pavúk bol ošetrovaný za postrannou čiarou, už sa ale opäť zapojil do zápasu. Lokomotíva tak s 10 futbalistami dohrávať nemusí.
     
    83
    Pokračujeme v divácky nezaujímavom futbale, lopta stále lieta zo strany na stranu, avšak ani jeden z celkov si nedokáže vypracovať lepšiu príležitosť na skórovanie.
     
    82
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na tempe, hostia sa pokúšali o založenie svojej útočnej akcie, avšak loptu poslali len zas postrannú čiaru.
     
    81
    Začalo sa posledných 10 minút dnešného zápasu. Nepredpokladáme, že bude mať hlavný arbiter Fajčík dôvod nadstavovať vyšší počet minút.
     
    80
    Pavúk sa teraz ocitol v dobrej šanci, keď sa po protiútoku rozbehol do šestnástky súpera, tam však nechtiac preloboval s Gaborčíkom aj jeho bránu.
     
    79
    Spišská Nová Ves bola pri lopte, po nepresnej kombinácii sa ale o ňu nechala zbytočne pripraviť.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Zajac, prichádza Cmarko.
     
    78
    Striedať bude aj Lokomotíva. Pre Košice tak pôjde o poslednú zmenu na trávniku v dnešnom zápase.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Baldovský, prichádza Honore Gouni.
     
    76
    Konečne dopredu nazreli aj hostia, ktorí sa dobre rozostavili vo vápne svojho súpera, ich zakončenie hlavou ale len márne hľadalo priestor troch žrdí.
     
    76
    Dnešné stretnutie sleduje 110 divákov.
     
    75
    Domáca Lokomotíva tak vyčerpala dve z troch možných striedaní, zatiaľ čo Spišská Nová Ves môže striedať ešte dvakrát.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Šuľák, prichádza Hloušek.
     
    74
    Pripravuje sa striedanie na strane Lokomotívy Košice. Do zápasu dnes zasiahne aj Martin Hloušek
     
    73
    Chmelov nákop na pravú stranu pokutového územia si hostia dokázali postrážiť, preto zo šance pre Harvilu napokon nebolo nič.
     
    72
    Úmysel to zlý nebol, prevedenie ale áno. Skackavá lopta smerovala k hranici vápna FK, tam ale nebol nik z domácich, kto by mohol zakončovať.
     
    72
    Nasleduje ďalší roh v prospech Košíc.
     
    71
    Center ale v tomto prípade smeroval len na bližšiu žrď Gaborčíkovej brány, pričom tento priestor mala Spišská Nová Ves výborne pokrytý a loptu preto dokázala bez väčších problémov poslať do bezpečia.
     
    70
    Lokomotíva bude zahrávať rohový kop.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva už len 20 minút.
     
    69
    Aj v tomto prípade sa rútila Lokomotíva do pokutového územia svojho súpera s veľkým počtom futbalistov, až štyria hráči chceli kombinovať v šestnástke, zastavila ich zbytočná zasekávačka.
     
    68
    Naopak, Harvila to teraz svojím nízkym centrom k bodu na rozohranie penalty nemyslel vôbec zle, avšak na prihrávku domáci dobre nezareagovali a loptu tak nechali prepadnúť k súperovi.
     
    67
    Futbalisti FK opäť zbytočne faulujú v stredovom kruhu a sami sa tak pripravujú o možnosť zaútočiť.
     
    66
    Chmelo si po priťuknutí spoluhráča okamžite hľadal vo vápne priestor na streľbu, jeho pokus z pravej strany bol ale včas zblokovaný pozornou obranou.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Človečko, prichádza Chmelo.
     
    64
    Pripravuje sa prvé striedanie na strane Lokomotívy Košice. Na ihrisko sa pozrie Rastislav Chmelo.
     
    63
    Z celej situácie napokon vyšla víťazne Spišská Nová Ves, ktorá zareagovala na dlhý center do vápna výborne a pomerne jednoducho sa dokázala oslobodiť.
     
    62
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    61
    Kolek to teraz nemyslel vôbec zle a po individuálnej akcii prihrával z pravej strany priamo do vápna, kde chcel jeho prihrávku tečovať do siete Šuľák, avšak pred ním pozorný Gaborčík loptu chytil.
     
    60
    Uplynula hodina od začiatku stretnutia, do jeho konca ostáva približne 30 minút.
     
    59
    Aktívny Pavúk sa ešte navyše sám dostal do šance, v šprintérskom súboji ale mierne zaostal za posledným obrancom Spišskej Novej Vsi a preto sa k strele už nedostal.
     
    58
    Pavúk v aktívnom napádaní donútil svojho súpera loptu odkopnúť len na útočnú polovicu, tam už na ňu číhala Lokomotíva.
     
    57
    Hostia sa ale v tejto chvíli prezentujú zbytočnými faulami, na zemi sa ocitol aj Šuľák, ktorý ostal po súboji otrasený, v zápase ale našťastie bude môcť pokračovať.
     
    56
    Košice zahrávali priamy voľný kop z ľavej strany ihriska, Spišská Nová Ves sa jednoduchým odhlavičkovaním do bezpečnej zóny dokázala čiastočne ubrániť.
     
    55
    Z druhého polčasu uplynulo už 10 minút, čas na vyrovnanie sa pre Spišskú Novú Ves poriadne kráti.
     
    54
    Dušan Kolek sa teraz prezentoval krásnou individuálnou akciou, ktorú chcel zakončiť prihrávkou po zemi do vápna, avšak túto fázu svojej šance už Kolek pokazil a loptu nechtiac odovzdal len súperovi.
     
    53
    Hra teraz stratila na tempe, Lokomotíva kombinuje na vlastnej polovici, odkiaľ sa smerom dopredu absolútne neponáhľa.
     
    52
    Opäť sa FK snažil o založenie útočnej akcie, nuž, snahu hosťom upierať rozhodne nemožno, avšak stále je to vez presnejšej finálnej prihrávky, po ktorej by mohla byť ohrozená Macejova svätyňa.
     
    51
    Navyše, centre hostí, ktoré by mali smerovať do vápna, sú príliš dlhé a preto nedokážu nájsť adresáta. Dlhé nakopávané lopty zväčša končia až v aute.
     
    50
    V 50. minúte zápasu si FK vybojoval aspoň vhadzovanie spoza postrannej čiary. Nechcem hostí podceňovať, ale ak to takto pôjde ďalej, z Košíc dnes odídu bez bodu.
     
    49
    Hra plynie v druhom, polčase pomerne rýchlo, ani jeden z celkov ešte presnejšie nekombinoval, tobôž nie strieľal. Hrá sa pozorný futbal zo zabezpečenej defenzívy, čo vyhovuje omnoho viac domácim Košiciam.
     
    48
    Hráči FK sa v tejto chvíli na malý moment presunuli na útočnú polovicu, tam ale do tejto chvíle nedokázala Spišská Nová Ves vymyslieť nič zaujímavé – a platí to aj naďalej.
     
    47
    Ľubomír Korijkov sa prezentoval obetavou a aktívnou hrou v strede poľa, ktorou znemožňoval svojmu súperovi presnejšie ohroziť. Sympatická snaha zo strany domáceho futbalistu.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali domáce Košice. Tie si už budú chcieť dvojgólové vedenie postrážiť a budú dúfať, že Spišská Nová Ves výrazne nezlepší svoju hru.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Spišská Nová Ves: z ihriska odchádza Vantroba, prichádza Boroš.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný arbiter Fajčík sa napokon nerozhodol nadstaviť ani sekundu, napokon, hra mala v úvodnej časti svižné tempo a nemusela byť prerušovaná, takže na nadstavovanie nebol dôvod. Do šatní pôjdu s psychickou výhodou Košice, ktoré po góloch Koleka a Harvilu vedú 2:0.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:27.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Beží nám posledná minúta úvodnej 45-minútovky, zdá sa, že pred prestávkou sa už neudeje nič podstatné.
     
    44
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Po centri Zajaca sa do vzduchu zavesil ŠTEFAN HARVILA, ktorý teraz podčiarkol trápenie sa Spišskej Novej Vsi a hlavou pridal aj druhý gól Košíc.
     
    44
    Bežia posledné dve minúty prvého polčasu, pri lopte je Lokomotíva.
     
    43
    Korijkov teraz dobre pokryl súpera neďaleko stredovej čiary a znemožnil mu rozohrať smerom dopredu, Spišská Nová Ves sa na polovici svojho súpera aj naďalej veľmi trápi.
     
    42
    Zápas sa pomaly blíži ku koncu svojej prvej polovice, zdá sa, že Lokomotíva už nemá záujem zbytočne otvárať svoje obranné rady a úvodný polčas bude chcieť dohrať v pokoji v okolí stredového kruhu.
     
    41
    Lokomotíva ešte následne zahrávala priamy voľný kop z pravej strany, lopta letela do pokutového územia prakticky od postrannej čiary, avšak dlhá center našiel len rukavice pozorného Gaborčíka.
     
    40
    Napokon z toho bola predsa len zaujímavá príležitosť pre Pavla Šuľáka. Hráč domácich sa teraz dobre natlačil do streleckého zakončenia, ktoré musel Gaborčík vyraziť do bezpečia.
     
    39
    Štefan Harvila ale loptu sklepával len smerom k obrancom domácej Lokomotívy, ktorá sa teraz s rozohrávkou na útočnú polovicu neplánuje ponáhľať.
     
    38
    Na útočnej polovici Košíc sa odohralo množstvo osobných súbojov, ktoré bolo prakticky nemožné spočítať. Isté ale je, že z posledného vyšla víťazne Lokomotíva, ktorá tak ostane pri lopte.
     
    37
    Hráči FK sa usadili na polovici svojho súpera, kde už zakladali útočnú akciu, pri pravej postrannej čiare sa ale prezentovali len množstvom nepresností, ktoré dali Košiciam možnosť vystužiť obranné rady a znemožniť tak súperovi vystreliť.
     
    36
    Lopta sa v tejto chvíli dlho prekopávala zo strany na stranu, ani jeden z celkov si nedokázal vypracovať súvislejšiu útočnú akciu. Zápas opäť poriadne stráca na svojom tempe, ktoré si tak pracne získaval.
     
    35
    Beží posledných 10 minút úvodnej časti hry.
     
    34
    Pri stredovom kruhu sa Spišská Nová Ves dopustila pomerne zbytočného faulu, keď na seba Kolek naviazal obrancu súpera a nechal sa potiahnuť za dres.
     
    33
    Košičania sa napokon postarali ešte o niekoľko zaujímavých centrov, ktoré zakončili aj jedným streleckým pokusom, lopta sa ale skrútila len na havy pozorných obrancov. Tí už vedeli, čo majú v takejto situácii robiť.
     
    32
    Spišská Nová Ves sa v tejto chvíli zosypala ako domček z karát, Kolek loptu potiahol po ľavom krídle až do vápna, kde na seba nalákal Gaborčíka a podstrelil ho, z bránkovej čiary na poslednú chvíľu vykopol Štefaník!
     
    31
    Kolek teraz napádal rozohrávku súpera, čím mu prakticky znemožnil loptu poslať na útočnú polovicu. Košice zbierali na polovici svojho súpera cenné sekundy.
     
    30
    Od konca prvého polčasu nás delí už len 15 minút. Pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas, ktorý zrejme nebude predstavovať viac ako 1 minútu.
     
    29
    Zdá sa ale, že Lokomotíva so streleným gólom mierne ožila, čo sa snažila demonštrovať aj pomocou ďalšej útočnej akcie vedenej stredom poľa, avšak táto sa skončila len nepresnou kolmicou na ľavú stranu.
     
    28
    Ak však vezmeme do úvahy tempo hry, ktoré je veľmi, veľmi pomalé, zistíme, že Spišskej Novej Vsi vlastne ani nemáme čo vyčítať.
     
    27
    Spišská Nová Ves v snahe o rýchlu odpoveď absolútne pohorela, hosťom sa prakticky nepodarilo s loptou presunúť ani len za stredový kruh. FK hrá dnes skutočne zle.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Štefanik (FK Spišská Nová Ves).
     
    26
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Konečne tu máme gól! Zajac teraz využil zaváhanie v obrane súpera a v strede vápna vysunul DUŠANA KOLEKA, ktorý parádnou strelou vymietol pavučinu v pravom hornom rohu Gaborčíkovej brány.
     
    25
    A ten, už tradične, nepriniesol žiadne nebezpečenstvo.
     
    24
    Tak konečne sa na trávniku udialo niečo zaujímavé! Z ľavej strany pokutového územia smeroval do stredu dobrý prízemný center, ktorý si už-už hľadal nohu útočníka v službách Košíc, pozorná obrana ho ale upratala na roh.
     
    23
    Opäť sme videli len vysoké centre, ktoré, zdá sa, dnes nebudú platiť ani na jeden z tímov. O nakopávané lopty sa v tejto chvíli snažili Košice, tie však v pokutovom území nemalo dostatočný počet hráčov,
     
    22
    Kamenec chcel zrýchliť rozohrávku svojho tímu, preto príliš s vhadzovaním lopty spoza postrannej čiary neváhal, ani tento fakt ale Košiciam nepomohol.
     
    21
    Center do stredu vápna mal prepadnúť cez obranné rady domácich Košíc, tie sa však vo vlastnej šestnástke skonsolidovali na výbornú a padajúcu loptu dokázali bez väčších problémov poslať do bezpečia.
     
    20
    Za sebou máme už 20 minút hry.
     
    19
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, lopta sa voľne presúva v okolí stredového kruhu, ani jeden z celkov ju nedokáže lepším spôsobom nakopnúť na svoju útočnú polovicu.
     
    18
    Spišská Nová Ves sa s loptou presunula na polovicu svojho súpera, tam ale okrem niekoľkých zblokovaných centrov nedokázala vymyslieť nič zaujímavé.
     
    17
    Košičania sa mohli dostať do pomerne zaujímavej šance na skórovanie, avšak ťažkú prihrávku si domáci útočník nespracoval celkom ideálne. Navyše, lopta mu ušla až ku Gaborčíkovi, ktorý ju ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    16
    Kamenec loptu poslal spoza postrannej čiary späť do hry, Spišskej Novej Vsi akcia po osi Kováč – Vantroba absolútne nevyšla.
     
    15
    Za sebou máme už 15 minút hry, zápas do tejto chvíle nepriniesol prakticky nič zaujímavé, zdá sa, že oba celky sa zatiaľ na hracej ploche len hľadajú a do vyložených príležitostí na skórovanie sa preto nedostávajú.
     
    14
    Dnes veľmi aktívny Zajac hľadal v útoku svojho spoluhráča Pavúka, ten si síce ťažkú prihrávku ešte dokázal spracovať, napokon ale pálil len mimo priestor troch žrdí. Pokračujeme teda za stavu 0:0.
     
    13
    Kamenec si teraz narazil loptu s kapitánom Zajacom, druhý menovaný to svojím oblúčikom za obranu súpera síce nemyslel zle, napokon ale našiel len nohu pozorného obrancu.
     
    12
    Napokon z toho bola skutočne výnimočná situácia, Lokomotíva totiž zahrávala dokopy až 5 rohových kopov, keďže 4 predošlé obrana hostí vždy poslala len za bránkovú čiaru.
     
    11
    Nasleduje rohový kop Lokomotívy.
     
    10
    Loptu si na bod vyznačený hlavným arbitrom Fajčíkom postavil Kováč, ten to skúšal vysokým centrom na vzdialenejšiu žrď, tento priestor si ale Lokomotíva dokázala výborne pokryť a nakopávanú loptu tak bez väčších problémov odvrátila.
     
    9
    Spišská Nová Ves bude zahrávať priamy kop.
     
    8
    Človečko sa v strede poľa prezentoval aktívnou hrou, skúsený futbalista v službách Lokomotívy Košice neúnavne napádal rozohrávku svojho súpera, k lopte sa ale aj napriek enormnej snahe nedostal.
     
    7
    Opäť zapracovala pri štandardnej situácii dvojica Pavúk – Horváth, aj v tomto prípade zakončoval druhý menovaný, tentokrát zo už ale bolo o poznanie nepresnejšie, ako pri predošlom priamom kope.
     
    6
    Po centre Pavúka bol Gaborčíák nútený loptu vyboxovať len späť do hry, kde sa o ňu hlásil Horváth, jeho snahu na zemi v malom vápne zmarila až obrana súpera, ktorá strelu zrazila na rohový kop.
     
    5
    Domáci budú zahrávať priamy voľný kop.
     
    4
    Kamil Zekucia loptu prebral na svoju kopačku pred vlastnou šestnástkou, prihrávku na útočnú polovicu ale nezvládol celkom podľa svojich predstáv. Lopta preto skončila len na nohách domácich futbalistov.
     
    3
    Kapitán Zajac teraz v snahe o rozprúdenie útočnej akcie hľadal spätnou prihrávkou svojich spoluhráčov, tí napokon zaváhali a pri aktívnej hre súpera loptu poslali opäť len k stredovému kruhu.
     
    2
    Domáca Lokomotíva teraz veľmi vysoko napádala rozohrávku súpera až s tromi hráčmi, tí ale nedočiahli na vysoké nakopávané lopty a z útočnej polovice sa preto museli pobrať opäť len pred vlastné pokutové územie.
     
    1
    Futbalisti FK sa napokon pokúsili o rýchly presun po ľavom krídle až pred Maceja, tam však neuspeli po vlastnej chybe pri postrannej čiare.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hostia zo Spišskej Novej Vsi. Futbalisti odetí v bielom loptu poslali hlboko do svojich obranných radov, odkiaľ sa pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Macej – Kamenec, Gallo, Horváth, Šuľák, Korijkov, Zajac (C), Pavúk, Človečko, Harvila, Kolek
    Náhradníci: Hloušek, Kinský, Hejnus, Jass, Cmarko, Chmelo

    FK Spišská Nová Ves: Gaborčík – Baranyi, Šoltés, Zekucia, Štefanik, Sirko (C), Baldovský, Slejzák, Kováč, Vantroba, Kiššák
    Náhradníci: Tököly, Sedláček, Boroš, Lipták, Kunzo, Gouni

    Rozhodca: Fajčík – Ferenc, Mihalík – Čiernik.
     
    Vážení priaznivci slovenského futbalu, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu z 20. kola DOXXbet ligy, v ktorom si sily zmerá FC Lokomotíva Košice a FK Spišská Nová Ves.

    Pre Lokomotívu Košice pôjde vôbec o prvé domáce stretnutie v jarnej časti DOXXbet ligy pre sezónu 2015/2016. Jeden z košických celkov v súťaži pritom stále pomýšľa na postup medzi futbalovú elitu a pevne sa tak drží 6. priečky tabuľky, ktorá by zaručovala účasť v nadstavbovej časti DOXXbet ligy. Lokomotíva by sa tam s päticou súperov mohla popasovať o postup do najvyššej futbalovej súťaže Slovenska, Fortuna ligy. Aktuálne patrí Košiciam 6. priečka so ziskom 25 bodov za 7 výhier a 4 remízy, skóre domácich predstavuje pomer 22:20.

    FK Spišská Nová Ves sa pred sezónou neradila medzi najväčších ašpirantov na postup z 2. najvyššej futbalovej súťaže Slovenska. Hráči FK pritom tieto predpoklady napĺňajú do bodky, veď aktuálne im patrí priebežné 10. miesto tabuľky, keď majú zo 16 odohraných stretnutí na svojom konte iba 12 bodov. Spišská Nová Ves ich získala za 3 výhry, 3 remízy a až 10 prehier, pričom hostia sa dnes budú nepochybne snažiť vylepšiť aj svoje katastrofálne skóre 12:29.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky: 26. Kolek, 44. Harvila, 90+1. Kamenec

    Karty:   26. Štefanik (SNV)


    FC Lokomotíva Košice: Macej – Kamenec, Gallo, Horváth, Šuľák, Korijkov, Zajac (C), Pavúk, Človečko, Harvila, Kolek
    Náhradníci: Hloušek, Kinský, Hejnus, Jass, Cmarko, Chmelo

    FK Spišská Nová Ves: Gaborčík – Baranyi, Šoltés, Zekucia, Štefanik, Sirko (C), Baldovský, Slejzák, Kováč, Vantroba, Kiššák
    Náhradníci: Tököly, Sedláček, Boroš, Lipták, Kunzo, Gouni

    Rozhodčí: Fajčík – Ferenc, Mihalík – Čiernik
    bahis siteleri