Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
St. Louis Blues
Čtvrtek 17.03.2016, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto parádního utkání to bude všechno. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště u onlajnu na počtenou! (05:23:06)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 9:11
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 2+0
    2. David Backes (STL) 2+0
    3. Connor McDavid (EDM) 0+2
    Nugent-Hopkins pálil přesně!

     
    Dnešní utkání je u konce a vítězem se stávají Olejáři z Edmontonu, což je poměrně překvapení! Bluesmani prohráli na ledě Oilers poprvé od října 2011!

    Do vedení šli již v čase 8:00, po pasu od Maroona se v přesilové hře dokázal prosadit Ryan Nugent-Hopkins. Ve 14. minutě navýšil vedení domácího týmu Taylor Hall, vzápětí však snížil hostující kapitán David Backes výborně umístěnou střelou zápěstím.

    Ve druhé části utkání se podařilo hostům vyrovnat. Jaden Schwartz totiž precizně tečoval Edmundsonovu střelu a bylo to 2:2. Jenže poté přišly pro St. Louis naprosto hororové okamžiky. Domácí tým exceloval v přesilových hrách. Nejprve ve 28. minutě jednu po střele Sekery proměnil Mark Letestu. Posléze sice nebyl gól Leona Draisaitla uznán po konzultaci s videem kvůli ofsajdu, německý útočník se však poté prosadil znovu a tentokráte již regulérním způsobem. A to nebylo vše – ve 39. minutě totiž Ryan Nugent-Hopkins ztrestal sekání Davida Backese a domácí vedli 5:2!

    Třetí část zápasu ale hosté odstartovali výborně. Přesilovou hru dokázal hned v její první minutě využít Patrik Berglund, o chvíli později svou druhou brankou v zápase po parádní příhře od Pietrangela skóroval David Backes. Bluesmani na svého soupeře vyvinuli velký tlak, ale situaci jim značně zkomplikoval faul Troye Brouwera z 55. minuty, po němž následoval pro hostujícího útočníka trest do konce utkání. I v pětiminutovém oslabení St. Louis mělo šanci, ale na vyrovnání už se nezmohlo, ani když v poslední minutě zkusili hru bez brankáře v šesti. Gólovou tečku udělal trefou do prázdné brány Mark Letestu.

    Střely: 27:28 (8:8, 14:7, 5:13)
     
    Konec zápasu.
    59:44 Mark LETESTU - 6:4
     
    59:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bluesmani se nějakou dobu zdrželi v útočném pásmu, nakonec o něj ale přišli a byli za to potrestáni. Mark Letestu ve středním pásmu dostihl kotouč, posunul ho na MARKA LETESTUA, který i přes ležícího obránce vstřelil svou devátou branku v sezoně a definitivně rozhoduje o osudu zápasu! Asistence: Matt Hendricks a Jordan Oesterle.
     
    59:17
    Jake Allen odjíždí ze své brány, hosté to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    59:04
    Hosté v plném počtu.
     
    58:32
    Davidu Backesovi se pokoušel v útočném pásmu uvolnit obránce Colton Parayko, ale nepodařilo se mu to, obránci odvedli dobrou práci.
     
    57:56
    Hosté se brání dobře, ale je to také tím, že Edmonton se pochopitelně nikam nežene. Bluesmanům se čas krátí.
     
    57:10
    Jordan Oesterle si zpracoval puk na modré čáře a vypálil zápěstím, jenomže nedokázal přesně zamířit.
     
    56:17
    Mohlo být vyrovnáno! Jori Lehterä a Alex Pietrangelo se dostali do přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný vystřelil a Cam Talbot touš jen vyrazil, hostující obránce se posléze málem dostal k dorážce, ale puk zůstal pouze mezi jeho nohami! Smolný odraz pro hostující tým.
     
    55:36
    Pokus Nugent-Hopkinse před bránou dokázal lehce tečovat Patrick Maroon, úspěch to ovšem nepřineslo.
     
    54:55
    Výborný zákrok Jakea Allena betonem! Leon Draisaitl dostal přihrávku před bránu a vystřelil z první, nicméně hostující brankář dokázal skvěle zareagovat a zabránil gólu!
     
    54:04
    Hostující forvard Troy Brouwer (STL) dohrál protihráče v útočném pásmu příliš tvrdě! Za vražení na hrazení inkasuje pět minut a do konce utkání. Trest za něj odsedí Dmitrij Jaškin. To je velká komplikace pro Blues!
     
    53:53
    Oilers mají ponechanou výhodu, čeká je přesilová hra!
     
    53:40
    Matt Hendricks se vřítil do útočného pásma a chtěl Allena překvapit rychlou střelou, což se mu nepovedlo.
     
    53:29
    Vladimir Tarasenku přihrál do střelecké pozice Jorimu Lehterovi, který bez váhání vyslal na Talbotovu bránu dobrou ránu zápěstím. Uspět s ní ale nedokázal.
     
    53:11
    Edmontonští se nyní provinili zakázaným uvolněním, bude se vhazovat po levé straně brankáře Cama Talbota, jehož dnes čeká ještě hodně náročná práce.
     
    53:01
    David Backes nahrál na Joela Edmundsona, který ale kotouč v útočném pásmu nezachytil, takže hrozil ofsajd. Hosté tedy museli pásmo vyklidit.
     
    52:17
    Taylor Hall po pravém křídle mířil do útočného pásma, bránící Dmitrij Jaškin ho ale pěkným hitem dokázal u mantinelu dostatečně zbrzdit.
     
    51:48
    Oba celky již hrají v plném počtu.
     
    51:17
    Alex Pietrangelo chyboval a domácí šli do přečíslení. Puk na holi měl Connor McDavid, vracející se hráči ale zabránili jakémukoliv nebezpečí!
     
    50:54
    Vladimir Tarasenko se po neúspěšném pokusu Bouwmeestera dostal mezi kruhy ke střele zápěstím, která byla ale zblokována.
     
    50:29
    Na klečícím Jordanu Oesterlem byl přitlačován kapitán Bluesmanů David Backes. Pod nimi byl ještě kotouč, takže sudí přerušili hru a následuje komerční přestávka.
     
    49:48
    Jori Lehterä (STL) držel protihráče a domácí měli hrát přesilovou hru. Nakonec se ovšem bude hrát ve čtyřech na obou stranách, faulem se totiž provinil i Patrick Maroon (EDM) – dvě minuty za hrubost.
     
    49:37
    Mohlo být vyrovnáno! Alex Pietrangelo opět dobře pracoval v útočném pásmu a mezi kruhy našel Robbyho Fabbriho, jenž zde byl zcela osamocený. Střelou zápěstím ale zamířil příliš vysoko!
     
    49:20
    Vladimir Tarasenko se vymotal zpoza klece a nebezpečně střílel, naštěstí pro Olejáře ovšem nad bránu.
     
    48:39
    Dmitrij Jaškin nabral rychlost a pokoušel se zakončit přes bránící pár Sekera – Fayne. Jeho následná střela ale byla zblokována do rohu kluziště.
     
    47:57
    Robert Bortuzzo nyní předvedl to, co od něj tak často nevídáme. Pěknou kličkovanou, kterou ještě zakončil přízemní střelou. Talbot byl ovšem bez práce, kotouč šel mimo.
     
    47:31
    Jaden Schwartz nahrál v útočném pásmu Brouwerovi, který chtěl celou situaci vylepšit pasem na Bortuzza. To už se ale nepodařilo.
     
    47:18
    Defenzivně laděný obránce Mark Fayne nahazoval zápěstím na Allenovu branku. Gólman St. Louis to dobře viděl a bez problémů přerušil hru zákrokem.
     
    46:55
    Kevin Shattenkirk posílal dlouhou přihrávku Vladimiru Tarasenkovi, který ovšem stál v ofsajdu.
     
    46:40
    Kyle Brodziak u pravého mantinelu bojoval o kotouč, snažil se tak dostat ke střele, ale nebylo mu to dovoleno.
     
    46:08
    Od Allena se odrazil kotouč do ochranné sítě, prostor nyní dostane komerční přestávka.
    45:48 David BACKES - 5:4
     
    45:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bude ještě velké drama, Bluesmani s více než 14 minutami zbývajícího času přidávají čtvrtý gól a už je to pouze o jednu branku! Alex Pietrangelo si narazil s Dmitrijem Jaškinem a následně luxusní přihrávkou našel DAVIDA BACKESE. Kapitán hostí vstřelil ranou z voleje svou druhou branku v dnešním zápase, je to 4:5 z pohledu St. Louis! Asistence: Alex Pietrangelo a Dmitrij Jaškin.
     
    45:29
    Vladimir Tarasenko se snažil projít hned mezi trojici protihráčů, což bylo velké sousto. Na druhé straně úplně totéž zkusil Jakupov. A výsledek? Stejný.
     
    45:00
    Nováček mezi obránci Colton Parayko střílel z pravé strany, zasáhl ovšem pouze hokejku domácího brankáře.
     
    44:52
    Joel Edmundson přihrál do dobré pozice Robertu Bortuzzovi, který se snažil vystřelit zápěstím. To se mu podařilo, ale ne dle ideálních představ – na Cama Talbota totiž nevyzrál.
     
    44:34
    Jordan Eberle nahazoval pro McDavida dopředu, ale je z toho pouze zakázané uvolnění. Poměrně přísné, ale zřejmě správně odpískané.
     
    44:00
    Olejáři opět mohli jít do tříbrankového vedení! Po akci Leona Draisaitla, kterou zneškodnil zákrokem Jake Allen, poskakoval kotouč před brankou. Vracející se Alex Pietrangelo ale padl do přihrávky na Taylora Halla, čímž dost možná zabránil gólu!
     
    43:51
    Obránce Oesterle nedokázal založit útočnou akci, a tak se dopředu řítil hostující tým. Patrik Berglund, střelec zatím poslední branky, se dostal ke střele zápěstím, kterou si ale na Talbota nepřišel.
     
    42:56
    Edmontonští se zmocnili puku a snaží se uklidnit hru, cítí se býti pod tlakem. Vedení o tři branky sice bylo dobré, ale hosté ho snížili hned na začátku, což slibuje zajímavou podívanou v následujících minutách.
     
    42:12
    A dobře nyní pálil také obránce Robert Bortuzzo, domácí strážce svatyně byl opět pozorný a dokázal zakročit.
     
    41:43
    Dobrou střelu nyní ze své hole vyslal Magnus Pääjärvi-Svensson, který v NHL užívá pouze svého finského (toho prvního) příjmení. Cam Talbot byl připraven.
    40:58 Patrik BERGLUND - 5:3
     
    40:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Početní výhodu Bluesmani dokázali využít, to je nejlepší možný start do této třetiny! Zřejmě nás tak ještě čeká drama. Ruský forvard Vladimir Tarasenko přihrál k brance Jadenu Schwartzovi, který ale nedokázal zasunout puk za Cama Talbota. Ten se naštěstí pro hosty potuloval volně v brankovišti, až si ho všiml PATRIK BERGLUND, na kterého už zívala odkrytá branka! Asistence: Jaden Schwartz a Vladimir Tarasenko.
     
    40:27
    Kevin Shattenkirk střílel od modré čáry z otočky, ale trefil jen spoluhráče Jadena Schwartze.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část utkání vyšla domácím hráčům naprosto parádně! Jaden Schwartz sice v čase 26:00 vyrovnal tečí Edmundsonovy střely, ale Olejáři poté využili tři přesilové hry a nad svým soupeřem vedou překvapivě 5:2.

    Střely: 22:15 (14:7 v této třetině)
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:40.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Leon Draisaitl se pokoušel prosadit před brankou, což se mu nepodařilo. Iiro Pakarinen (EDM) se posléze ale provinil nedovoleným bráněním před brankou, dostává tedy dvě trestné minuty a přesilovka pro změnu čeká Bluesmany.
     
    38:55
    Robby Fabbri dobře napadal a získal kotouč. Snažil se poté přihrát Stastnymu, čemuž nakonec bylo zabráněno.
     
    38:39
    Po střele Marka Faynea to ještě zkoušel Andrej Sekera, gólman Allen byl ale připraven a přerušil hru dobrým zákrokem.
    38:09 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:2
     
    38:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá početní výhoda Olejářů, to je něco! Dnes svěřenci trenéra McLellana prostě excelují v této herní činnosti. RYAN NUGENT-HOPKINS přitom neposlal nijak výtečnou střelu, ale puk zamířil k tyči a Jake Allen ho zachytit nedokázal! Domácí tedy vedou už 5:2. Asistence: Patrick Maroon a Nail Jakupov
     
    37:33
    A další vyloučení hostí, ti jsou snad nepoučitelní. Kapitán David Backes (STL) se provinil sekáním, domácí si opět zahrají přesilovou hru.
     
    37:27
    Joel Edmundson dobře vystřelil z voleje a puk poskakoval před brankou, ale nic z toho nakonec, naštěstí pro domácí, nebylo.
     
    36:57
    Alex Pietrangelo střílel od modré čáry, kotouč byl lehce tečován, ale skončil mimo. Posléze to tento ofenzivně laděný bek zkoušel znovu, jenomže touš byl opět sražený, tentokráte do ochranné sítě.
     
    36:01
    Andrej Sekera vyslal střelu zápěstím od modré čáry, ale ta byla zblokována. Slovenský bek však dnes podává výtečný výkon.
     
    35:30
    Komerční přestávka.
    35:05 Leon DRAISAITL - 4:2
     
    35:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se to nakonec Olejářům podařilo, přesilové hry dnes mají neuvěřitelně silné! Branka LEONA DRAISAITLA nebyla před chvílí uznána, nyní už ovšem byla naprosto regulérní. Connor McDavid parádně v mezikruží vybídl k teči německého útočníka, který navyšuje na rozdíl dvou branek! Asistence: Connor McDavid a Mark Letestu.
    34:28 Neuznaný gól Leona Draisaitla!
     
    34:28
    Edmonton právě vstřelil branku, která ale neplatí!
    Domácí celek málem potřetí v tomto utkání využil přesilovou hru a odskočil na rozdíl dvou branek! Nejprve Jake Allen dobře vychytal Connora McDavida, o chvíli později už ale Olejáři smutnit nemusili. Po střele Andreje Sekery se k dorážce dostal Leon Draisaitl, hostující gólman byl bez šance! Branka byla velice podobná jako ta předchozí.

    Ken Hitchcock si ovšem vyžádal poradu u videa, která nakonec odhalila ofsajdové postavení! Proto nemohl být gól uznán.
     
    34:03
    Alex Pietrangelo se zmocnil kotouče a bez váhání ho vyhodil přes všechny čáry.
     
    33:37
    Další vyloučení pro hostující tým! Jaden Schwartz (STL) zcela viditelně držel Maroonovu hokejku, za což inkasuje dvě trestné minuty.
     
    32:51
    Bránící útočník Troy Brouwer sáhl do kombinace hráčů Edmontonu a založil útočnou akci svého celku. Scottie Upshall dobrou přihrávkou našel Stastnyho, kteréhož střela zblízka ale postrádala přesnost!
     
    31:58
    Komerční přestávka.
     
    31:58
    Zack Kassian se dostal k bekhendovému zakončení, jenž ale bez problémů pokryl Jake Allen. Domácí útočník se poté opět rozhodl jít pošťuchovat před bránu, hosté už jsou z něj trochu na nervy – a nelze se divit.
     
    31:27
    Okolo branky Allena se obtáčel Jordan Eberle, poté se snažil přihrát před ní, ale nepodařilo se mu to. Halou to tedy pouze zahučelo.
     
    31:04
    Hosté v plném počtu.
     
    30:47
    Svěřenci kouče Hitchcocka se dokázali osvobodit a posílají na led čerstvé hráče, tohle oslabení již zřejmě přečkají bez úhony.
     
    30:25
    Před bránu nyní na dobře postaveného Marrona přihrával Ryan Nugent-Hopkins, ale při Blues stáli všichni svatí.
     
    30:04
    Patrik Berglund měl na pravém křídle hodně prostoru a ve vlastním oslabení prověřil pozornost brankář Talbota. Ten obstál.
     
    29:42
    Connor McDavid poslal kotouč na hůl Taylora Halla, jenž ale díky obětavosti hostujících beků nedokázal přihrát do lepší pozice.
     
    29:04
    Robby Fabbri (STL) se snažil o puk obrat Maroona. Při tom ho ale podrazil, takže Bluesmani se opět budou muset bránit v oslabení.
     
    28:53
    Díky tomu se před bránou po dobré práci Fabbriho dostal ke střele Troy Brouwer, ale zapomněl seřídit svá mířidla.
     
    28:35
    Hosté se pochopitelně po vypršení jejich početní nevýhody snaží opět aktivně útočit.
    27:42 Mark LETESTU - 3:2
     
    27:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři přeci jen početní výhodu dokázali využít a znovu se v dnešním zápase dostávají do vedení! Slovenský obránce Andrej Sekera to udělal velice dobře, když nahodil puk do předbrankového prostoru. Gólman Allen toho moc neviděl a když se MARK LETESTU před bránou dostal k odraženému hracímu předmětu, tak byl na jeho dorážku krátký! Asistence: Andrej Sekera a Connor McDavid.
     
    27:20
    Jordan Eberle zpoza branky chtěl nahrát před Allena, čemuž však zabránil finský útočník Jori Lehterä. St. Louis se opět osvobodilo.
     
    26:47
    Patrik Berglund se snažil vydoloval puk v obranném pásmu, ale na první pokus se mu to nepodařilo. Posléze však ano a hosté se osvobodili.
     
    26:27
    Ofsajd domácího celku zastavil Olejáře před další útočnou akcí.
     
    26:22
    Nail Jakupov se pokusil o střelu, ale hokejka ho v rozhodující moment zradila, jelikož se mu přelomila vejpůl!
     
    26:17
    Hosty nyní ale čeká hra v oslabení. Kyle Brodziak (STL) v obranném pásmu až moc nabral kotouč a vyhodil ho do hlediště – dvě minuty za zdržování hry.
    26:00 Jaden SCHWARTZ - 2:2
     
    26:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno, Bluesmanům se to podařilo! Joel Edmundson nastřelil puk od modré čáry a před bránou ho mimo dosah Cama Talbota parádně tečoval JADEN SCHWARTZ! Chvíli byl za autora branky označován mladý obránce Edmundson, pro kterého by to byla první trefa v NHL, ale posléze byla odhalena tato Schwartzova teč. Asistence: Joel Edmundson a Jori Lehterä.
     
    25:28
    Zakázané uvolnění Blues, po levici Jakea Allena se tak bude vhazovat.
     
    25:11
    Poprvé se v této části utkání na delší dobu do útočného pásma dostali domácí hráči, konkrétně elitní formace. Mark Fayne ale nedokázal přihrát na spoluhráče, skákavý puk nezkrotil a nic z toho tedy nebylo.
     
    24:14
    Od plexiskla se nyní puk odrazil do hlediště, znovu je tedy hra přerušena a vhazovat se bude v útočném pásmu Bluesmanů, kteří jsou v této třetině zatím jasně lepší.
     
    23:53
    Berglund porazil na buly McDavida a přihrával do dobré pozice Bortuzzovi, jehož pokus však nebyl vůbec přesný.
     
    23:50
    Bránící Andrej Sekera si nahození hokejistů St. Louis zpracovával vysokou holí. Bude se tedy vhazovat v útočném pásmu hostů.
     
    23:22
    Po delší dobře se rozhodčí Jackson zvedl z ledové plochy, stále má ale nějaké bolesti. Přesto se je snaží rozhýbat a zřejmě bude schopen nadále pokračovat, i když ho to evidentně stále trochu sužuje.
     
    23:22
    Hlavní rozhodčí Jackson zůstal ležet na ledové ploše a okamžitě k němu byli přivoláni lékaři. Padající Mark Letestu ho totiž nechtěně nabral s sebou. Se sudím to moc dobře nevypadá.
     
    23:18
    Troy Brouwer zpracoval puk pro Stastnyho, jehož bekhendová střela skončila pouze na Talbotovi.
     
    22:59
    Kotouč v hledišti, jeden z diváků si tak domů odnese cenný suvenýr. Vhazování po levici Allena se bude opakovat.
     
    22:55
    Po střele Griffina Reinharta od modré čáry zakročil Jake Allen a Zack Kassian se snažil o dorážku, což se nelíbilo bránícímu Bortuzzovi. Strhla se tedy menší strkanice.
     
    22:25
    A zakončit tak díky tomu mohl jeho spoluhráč ze čtvrté formace Scottie Upshall, puk ale poslal vedle brány.
     
    22:03
    Ve středním pásmu se nyní Kyle Brodziak stal nechtěným adresátem přihrávané hráčů Edmontonu, takže může založit akci svého týmu.
     
    21:26
    Patrik Berglund se dobře prokličkoval ke střeleckému pokusu v útočném pásmu. Brankář Edmontonu Cam Talbot byl připraven zasáhnout, a také tak učinil.
     
    21:08
    Jay Bouwmeester měl před sebou dálnici a pokusil se o střelu. Jori Lehterä ji ještě lehce tečoval, ale puk zamířil vedle brány.
     
    20:47
    Alex Pietrangelo uvolnil střelecký prostor pro kanonýra Vladimira Tarasenka, nicméně jeho střela byla zblokována.
     
    20:24
    Kevin Shattenkirk vyzkoušel své střelecké štěstí krátce po vhazování, ale zapomněl seřídit mířidla, takže poslal puk jen mimo tři tyče.
     
    20:21
    Troy Brouwer se pokusil o střelu z velkého úhlu. Kotouč ale nedokázal zdvihnout tak, aby překonal Cama Talbota.
     
    20:08
    A rovnou se dopustilo zakázaného uvolnění, tudíž se bude vhazovat u Allena.
     
    20:02
    Druhou třetinu zahájilo vyhraným vhazováním hostující St. Louis.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část utkání skončila překvapivě lépe pro Edmontonské, kteří nad svým soupeřem vedou 2:1. Nejprve je dostal do vedení Nugent-Hopkins, následně ještě skóroval Hall. Krátce poté však snížil na rozdíl jediné branky David Backes. Druhá třetina slibuje zajímavou podívanou, zůstaňte s námi!

    Střely: 8:8
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Draisaitl hledal před bránou Halla, který byl ovšem dostatečně uhlídaný bránícími hráči St. Louis Blues.
     
    19:26
    Robby Fabbri se snažil přihrát Paulu Stastnymu, jenže Reinhart do toho opět vložil svou hůl. Tento vetřelecký úkon kombinaci zastavil.
     
    19:00
    Poslední minuta hry v první třetině začala útočnou akcí Edmontonu Oilers, kterou ale dokázal zlikvidovat pozorný gólman Allen.
     
    18:26
    Po levém křídle se do útočného pásma prodral rychlík Ryan Nugent-Hopkins, který dnes skóroval po velice dlouhé době. Jake Allen byl na jeho střelu ovšem v tomto případě připraven.
     
    18:12
    Matt Hendrick kličkoval v útočném pásmu tak dlouho, až ho o puk čistým způsobem obral Pietrangelo. Více z toho ale nebylo, domácí útočník touš opět dohnal.
     
    17:52
    Bluesmanům se nyní moc nedaří zakládat útočné akce, Edmonton působí v obraně poměrně dobrým a jistým dojmem.
     
    17:18
    Jaden Schwartz výborně zrychlil a byl v tomto sprinterském souboji lepší než Oesterle, čímž tedy zabránil zakázanému uvolnění.
     
    17:02
    Vladimir Tarasenko nahrával do mezikruží na své spoluhráče, čemuž však zabránil bránící Griffin Reinhart.
     
    16:43
    Darnell Nurse se pokusil o založení útočné akce přízemním pasem do útočného pásma, který měl směřovat na pravé křídlo. Nevyšlo to.
     
    16:18
    Iiro Pakarinen byl v útočném pásmu držíve než Taylor Hall s kotoučem, což znamená jediné – ofsajd.
     
    15:59
    Taylor Hall zpoza branky hledal Leona Draisaitla, který se k zakončení nedostal úplně dle ideálních představ. Pro Jakea Allena tedy nebyl problém zakročit a postarat se o další přerušení.
     
    15:41
    Hra je nyní hodně kouskovaná, máme tu další přerušení z důvodu vystřelení puku tam, kde nemá co dělat – na střídačku St. Louis Blues.
     
    15:36
    Kotouč v hledišti, další důvod k přerušení hry. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    15:30
    Ryan Nugent-Hopkins se dostal do ofsajdového postavení, takže domácí akce byla zastavena již v samotném zárodku.
     
    15:03
    Troy Brouwer nahrával na modrou čáru Paulu Stastnymu, který ovšem neměl dostatek volného prostoru k tomu, aby založil útočnou akci.
     
    14:37
    A prostor nyní dostane komerční přestávka.
    14:17 David BACKES - 2:1
     
    14:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vzápětí se ovšem hostům podařilo snížit a poprvé v dnešním utkání skórovat! Nejprve dostával před bránu dobrý pas Berglund, ale prosadit se nedokázal. O chvíli později si v levém kruhu do střelecké pozice vybruslil kapitán DAVID BACKES, jenž parádně umístěnou střelou zápěstím snižuje na rozdíl jediné branky! Asistence: Colton Parayko.
    13:32 Taylor HALL - 2:0
     
    13:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je velice překvapivé, Edmonton se dostává již do dvoubrankového vedení! Ke střeleckému pokusu z otočky se probojoval Iiro Pakarinen, nicméně Jake Allen dokázal zakročit. K dorážce se však posléze dostal TAYLOR HALL, který už dopravil puk do sítě a 23. gólem v sezoně dává na 2:0! Asistence: Iiro Pakarinen a Jordan Oesterle.
     
    13:12
    A další icing, Blues totiž vyhodili kotouč podél mantinelu.
     
    13:06
    Stejným prohřeškem se nyní provinil hostující tým trenéra Kena Hitchocka. Buly před Jakem Allenem, konkrétně po jeho levé straně.
     
    12:19
    Nahození Darnella Nurse, který se do sestavy vrátil po třízápasové suspendaci, se pokusil dostihnout McDavid. Ačkoliv měl k puku blízko, sudí odpískali, k jeho nelibosti, zakázané uvolnění.
     
    11:50
    Domácí celek drží puk na hokeje a rozvážně kombinuje ve vlastním obranném pásmu. Žádnou útočnou akci nechce moc uspěchat.
     
    11:10
    Následuje tedy druhá komerční přestávka v dnešním zápase.
     
    11:10
    Pokus Kevina Shattenkirka tečoval v předbrankovém prostoru Dmitrij Jaškin pouze do připraveného gólmana Cama Talbota. Ten podržel puk a přerušil hru.
     
    10:28
    Connor McDavid se dnes podruhé dostal do samostatného úniku, jenže tentokráte mu brankář Jake Allen nedovolil zakončit, když mu vypíchl puk z hokejky!
     
    10:16
    Domácí v plném počtu.
     
    10:05
    Oilers se opět dokázali osvobodit, nyní se brání poměrně dobře a soupeři toho moc nedovolují.
     
    09:47
    Alex Pietrangelo nabil na volej Paraykovi, který svou dělovou ránu nedokázal umístit dobře. Puk poslal jen vedle brány.
     
    09:16
    Přihrávka Lehtery byla sice zblokována, ale domácí tým vyhodit nedokázal. O chvíli později se mu to však pořadilo a na led může poslat čerstvé hráče.
     
    08:49
    Vladimir Tarasenko střelou od modré čáry vyprášil Talbotovy betony, St. Louis ale stále zůstává v útočném pásmu.
     
    08:16
    Podruhé je dnes vyloučen Leon Draisaitl (EDM), nyní za držení hole. Přesilová hra čeká na Bluesmany.
    08:00 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:0
     
    08:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři využili přesilovou hru a dostávají se do vedení 1:0! RYAN NUGENT-HOPKINS byl důrazný v předbrankovém prostoru a po přistrčení od Patricka Maroona prostřelil Jakea Allena! Brankář hostujícího týmu neměl moc šanci tuto střelu vidět. Skvěle celou akci zachránil Oesterle, který jen tak tak udržel kotouč na modré čáře. Asistence: Patrick Maroon a Nail Jakupov.
     
    07:46
    Leon Draisaitl se dostal do ofsajdového postavení, akce Olejářů byla tedy zastavena.
     
    07:30
    V oslabení se ke střele dostal Patrik Berglund, ale bekhendem poslal puk nad branku Cama Talbota.
     
    07:07
    Domácí tým čeká první přesilová hra v utkání. Magnus Pääjärvi (STL) putuje na trestnou za nedovolené bránění brankáři.
     
    07:07
    Joela Edmundsona trefil do obliečeje puk po střele Jadena Schwartze, hostující obránce za asistence lékaře míří do šatny.
     
    06:55
    Connor McDavid opravdu umí! Velice dobře se protáhl za obránce Bortuzza a zjevil se zcela osamocený před Allenem, jehož ale nedokázal překonat!
     
    06:45
    Colton Parayko vyslal ze své hole již čtvrtou střelu na branku hostujícího celku, zatímco domácí nemají ani jeden. Cam Talbot byl připraven.
     
    06:29
    Robby Fabbri umožnil vystřelit Troyi Brouwerovi, ale puk až k brance neprošel, jelikož byl zblokován.
     
    06:14
    Komerční přestávka.
     
    06:14
    Pääjärvi nahrál na modrou čáru Bouwmeesterovi, který střílenou přihrávkou vybízel ke skórování u tyče stojícího Berglunda. Do dráhy puku ale vložil hůl jeden z bránících hráčů, který ho srazil do ochranné sítě.
     
    05:27
    A nevypadalo to vůbec špatně. Jake Allen musel být hodně v pozoru, nakonec ale ani nemusel zasahovat, jelikož zakončení byla buď nepřesná, nebo se vůbec neuskutečnila.
     
    04:56
    Iiro Pakarinen dojel touš v útočném pásmu a dokonce ho i vybojoval. Edmonton se pokusí tedy něco zajímavého vymyslet.
     
    04:33
    Domácí v plném počtu.
     
    04:28
    O ránu z voleje se pokusil nováček Colton Parayko, jeho tvrdý pokus však přesunuvší se Cam Talbot zlikvidoval. Do konce trestu zbývá už jen pět sekund.
     
    04:05
    Blues dobře kombinují, ale nedostávají se příliš do zakončení. Obrana Olejářů s nimi má ale značné problémy.
     
    03:37
    Paul Stastny se snažil v kombinaci na jeden dotek vybídnout ke střele Pietrangela, ale ten neměl dostatek prostoru k zakončení.
     
    03:21
    Kevin Shattenkirk si vyměnil puk se spoluhráčem a poté se odhodlal ke střele zápěstím, kterou ovšem gólman Cam Talbot dokázal zachytit.
     
    02:50
    Domácí hokejisté se po obléhání jejich branky dostali ke kotouči a posílají ho přes všechny čáry až k brankáři Allenovi.
     
    02:33
    Během výhody nebezpečně střílel Brouwer, krátce poté Tarasenko, ale ani jeden pokus se neujal a Leon Draisaitl (EDM) už putuje na trestnou lavici za sekání.
     
    01:55
    Nyní ale mají hráči St. Louis ponechanou výhodu, Jake Allen míří z branky a Bluesmani můžou hrát v šesti.
     
    01:27
    Střelu Taylora Halla z pravého křídla dokázal zblokovat bránící forvard Patrik Berglund, zápas o něco lépe začali Olejáři.
     
    00:54
    Alex Pietrangelo se vydal na útočný výlet a pokoušel se něco vymyslet u levého mantinelu, nicméně obránci Oilers mu nic neumožnili.
     
    00:20
    První střelecký pokus ale vyšel z hole domácího Jordana Eberleho, jenž ovšem nedokázal trefit soupeřovu bránu kvůli teči jednoho z bránících hráčů.
     
    00:02
    Úvodní buly zápasu se podařilo získat hostujícímu celku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už pomalu nastupují na hrací plochu, ještě si vyslechnou americkou i kanadskou národní hymnu a poté už zápas bude moci začít!
    Pro obránce Blues Kevina Shattenkirka půjde o 400. utkání v NHL.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle "A" – Hall "A", Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins "A", Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian.

    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Parayko, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny "A", Brouwer – Berglund, Backes "C", Jaškin – Upshall, Brodziak, Pääjärvi.

    Rozhodčí: Jackson, McIsaac – Knorr, Pancich.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v týmech
    Dmitrij Jaškin (STL) – 57 zápasů, 4+8
    Andrej Sekera (EDM) – 71 zápasů, 6+19

    Serie výher Blues dnes končí...hlavně obraná hra Blues jsi dnes vzala volno a Flames dokonce dvakrát udeřili ve vlastním...

    Zveřejnil(a) St. Louis Blues Cz/Sk dne 14. březen 2016
     
    St. Louis Blues
    Bluesmani jsou na tom značně lépe. V neuvěřitelně nadupané Centrální divizi získali již 91 bodů a společně s Dallasem kralují Západní konferenci. Skóre mají poměrně vyrovnané – 187:179.

    Na poslední zápas budou chtít svěřenci trenéra Kena Hitchcocka co nejdříve zapomenout. Naopak velice rád si na něj bude pamatovat útočník Calgary Michael Frolík, který zaznamenal hattrick. Plameny dokázaly zdolat Blues v poměru 7:4, za hostující tým se prosadili postupně Upshall, Stastny, Shattenkirk a znovu Stastny.

    Ofenzivním tahounem je ruský forvard Vladimir Tarasenko – v 69 utkáních dal již 33 gólů a na dalších 28 přihrál. Nejlepším nahrávačem je s 30 asistencemi Alexander Steen, třetím nejproduktivnějším hráčem celku je obránce Kevin Shattenkirk (13+25).

    V brance Blues se letos objevilo již pět brankářů. Nejvíce toho však odchytali Jake Allen (43 utkání, 92%) a Brian Elliott (34 utkání, 92.9%). Anders Nilsson si zachytal 27 minut, Pheonix Copley 24 minut a Jordan Binnington 13 minut.

    James Neal hattrickem udolal Olejáře

    Zveřejnil(a) Edmonton Oilers CZ/SK dne 15. březen 2016
     
    Edmonton Oilers
    Tým složený z velké spousty jedniček draftu stále neroste. Po odehrání 72 zápasů má na kontě pouhých 61 bodů a opět je ve své konferenci poslední. Útrapy Olejářů tak zdaleka nekončí. Navíc mají skóre 171:212, což činí rozdíl -41, nejhorší v lize.

    Naposledy hráli Edmontonští s Nasvhillem. Dlouho se sice drželi, navíc po gólech Eberleho a Pakarinena dvakrát vedli, nicméně Predátor James Neal nastřílel hattrick a vítěznou branku si schoval do času 44:18.

    Nejproduktivnějším hráčem Edmontonu je Taylor Hall se ziskem 57 bodů za 22 gólů a 35 asistencí. Je jak nejlepším střelcem týmu, tak nejlepším nahrávačem. Mezi obránci nasbíral nejvíce bodů Andrej Sekera (6+19).

    Jasnou brankářskou jedničkou je Cam Talbot, jenž odchytal 48 utkání s úspěšností zákroků 91.8%. Třikrát se do branky podíval náhradník Laurent Brossoit, z 85 střel pustil za svá záda deset.
    Souhrn předchozího hracího dne

    Washington Capitals jsou prvním týmem, který si zajistil místo v play-off! (y) :)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 16. březen 2016
     
    Vážení hokejoví fanoušci, vítám Vás u sledování přenosu z NHL, konkrétně souboje mezi týmy Edmonton Oilers a St. Louis Blues, jenž začíná ve 2:30 středoevropského času!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 14. Hall (Pakarinen, Oesterle), 28. Letestu (Sekera, McDavid), 36. Draisaitl (McDavid, Letestu), 39. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 60. Letestu (Hendricks, Oesterle) – 15. Backes (Parayko), 26. Schwartz (Edmundson, Lehterä), 41. Berglund (Schwartz, Tarasenko), 46. Backes (Pietrangelo, Jaškin)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle "A" – Hall "A", Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins "A", Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.
    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Parayko, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny "A", Brouwer – Berglund, Backes "C", Jaškin – Upshall, Brodziak, Pääjärvi. Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Jackson, McIsaac – Knorr, Pancich

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri