Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
St. Louis Blues
Čtvrtek 17.03.2016, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Mark LETESTU - 6:4
     
    59:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bluesmani se nějakou dobu zdrželi v útočném pásmu, nakonec o něj ale přišli a byli za to potrestáni. Mark Letestu ve středním pásmu dostihl kotouč, posunul ho na MARKA LETESTUA, který i přes ležícího obránce vstřelil svou devátou branku v sezoně a definitivně rozhoduje o osudu zápasu! Asistence: Matt Hendricks a Jordan Oesterle.
     
    59:17
    Jake Allen odjíždí ze své brány, hosté to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    56:17
    Mohlo být vyrovnáno! Jori Lehterä a Alex Pietrangelo se dostali do přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný vystřelil a Cam Talbot touš jen vyrazil, hostující obránce se posléze málem dostal k dorážce, ale puk zůstal pouze mezi jeho nohami! Smolný odraz pro hostující tým.
     
    54:55
    Výborný zákrok Jakea Allena betonem! Leon Draisaitl dostal přihrávku před bránu a vystřelil z první, nicméně hostující brankář dokázal skvěle zareagovat a zabránil gólu!
     
    54:04
    Hostující forvard Troy Brouwer (STL) dohrál protihráče v útočném pásmu příliš tvrdě! Za vražení na hrazení inkasuje pět minut a do konce utkání. Trest za něj odsedí Dmitrij Jaškin. To je velká komplikace pro Blues!
     
    49:48
    Jori Lehterä (STL) držel protihráče a domácí měli hrát přesilovou hru. Nakonec se ovšem bude hrát ve čtyřech na obou stranách, faulem se totiž provinil i Patrick Maroon (EDM) – dvě minuty za hrubost.
     
    49:37
    Mohlo být vyrovnáno! Alex Pietrangelo opět dobře pracoval v útočném pásmu a mezi kruhy našel Robbyho Fabbriho, jenž zde byl zcela osamocený. Střelou zápěstím ale zamířil příliš vysoko!
    45:48 David BACKES - 5:4
     
    45:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bude ještě velké drama, Bluesmani s více než 14 minutami zbývajícího času přidávají čtvrtý gól a už je to pouze o jednu branku! Alex Pietrangelo si narazil s Dmitrijem Jaškinem a následně luxusní přihrávkou našel DAVIDA BACKESE. Kapitán hostí vstřelil ranou z voleje svou druhou branku v dnešním zápase, je to 4:5 z pohledu St. Louis! Asistence: Alex Pietrangelo a Dmitrij Jaškin.
     
    44:00
    Olejáři opět mohli jít do tříbrankového vedení! Po akci Leona Draisaitla, kterou zneškodnil zákrokem Jake Allen, poskakoval kotouč před brankou. Vracející se Alex Pietrangelo ale padl do přihrávky na Taylora Halla, čímž dost možná zabránil gólu!
    40:58 Patrik BERGLUND - 5:3
     
    40:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Početní výhodu Bluesmani dokázali využít, to je nejlepší možný start do této třetiny! Zřejmě nás tak ještě čeká drama. Ruský forvard Vladimir Tarasenko přihrál k brance Jadenu Schwartzovi, který ale nedokázal zasunout puk za Cama Talbota. Ten se naštěstí pro hosty potuloval volně v brankovišti, až si ho všiml PATRIK BERGLUND, na kterého už zívala odkrytá branka! Asistence: Jaden Schwartz a Vladimir Tarasenko.
     
    39:42
    Leon Draisaitl se pokoušel prosadit před brankou, což se mu nepodařilo. Iiro Pakarinen (EDM) se posléze ale provinil nedovoleným bráněním před brankou, dostává tedy dvě trestné minuty a přesilovka pro změnu čeká Bluesmany.
    38:09 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:2
     
    38:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá početní výhoda Olejářů, to je něco! Dnes svěřenci trenéra McLellana prostě excelují v této herní činnosti. RYAN NUGENT-HOPKINS přitom neposlal nijak výtečnou střelu, ale puk zamířil k tyči a Jake Allen ho zachytit nedokázal! Domácí tedy vedou už 5:2. Asistence: Patrick Maroon a Nail Jakupov
     
    37:33
    A další vyloučení hostí, ti jsou snad nepoučitelní. Kapitán David Backes (STL) se provinil sekáním, domácí si opět zahrají přesilovou hru.
    35:05 Leon DRAISAITL - 4:2
     
    35:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se to nakonec Olejářům podařilo, přesilové hry dnes mají neuvěřitelně silné! Branka LEONA DRAISAITLA nebyla před chvílí uznána, nyní už ovšem byla naprosto regulérní. Connor McDavid parádně v mezikruží vybídl k teči německého útočníka, který navyšuje na rozdíl dvou branek! Asistence: Connor McDavid a Mark Letestu.
    34:28 Neuznaný gól Leona Draisaitla!
     
    34:28
    Edmonton právě vstřelil branku, která ale neplatí!
    Domácí celek málem potřetí v tomto utkání využil přesilovou hru a odskočil na rozdíl dvou branek! Nejprve Jake Allen dobře vychytal Connora McDavida, o chvíli později už ale Olejáři smutnit nemusili. Po střele Andreje Sekery se k dorážce dostal Leon Draisaitl, hostující gólman byl bez šance! Branka byla velice podobná jako ta předchozí.

    Ken Hitchcock si ovšem vyžádal poradu u videa, která nakonec odhalila ofsajdové postavení! Proto nemohl být gól uznán.
     
    33:37
    Další vyloučení pro hostující tým! Jaden Schwartz (STL) zcela viditelně držel Maroonovu hokejku, za což inkasuje dvě trestné minuty.
     
    32:51
    Bránící útočník Troy Brouwer sáhl do kombinace hráčů Edmontonu a založil útočnou akci svého celku. Scottie Upshall dobrou přihrávkou našel Stastnyho, kteréhož střela zblízka ale postrádala přesnost!
     
    29:04
    Robby Fabbri (STL) se snažil o puk obrat Maroona. Při tom ho ale podrazil, takže Bluesmani se opět budou muset bránit v oslabení.
    27:42 Mark LETESTU - 3:2
     
    27:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři přeci jen početní výhodu dokázali využít a znovu se v dnešním zápase dostávají do vedení! Slovenský obránce Andrej Sekera to udělal velice dobře, když nahodil puk do předbrankového prostoru. Gólman Allen toho moc neviděl a když se MARK LETESTU před bránou dostal k odraženému hracímu předmětu, tak byl na jeho dorážku krátký! Asistence: Andrej Sekera a Connor McDavid.
     
    26:17
    Hosty nyní ale čeká hra v oslabení. Kyle Brodziak (STL) v obranném pásmu až moc nabral kotouč a vyhodil ho do hlediště – dvě minuty za zdržování hry.
    26:00 Jaden SCHWARTZ - 2:2
     
    26:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno, Bluesmanům se to podařilo! Joel Edmundson nastřelil puk od modré čáry a před bránou ho mimo dosah Cama Talbota parádně tečoval JADEN SCHWARTZ! Chvíli byl za autora branky označován mladý obránce Edmundson, pro kterého by to byla první trefa v NHL, ale posléze byla odhalena tato Schwartzova teč. Asistence: Joel Edmundson a Jori Lehterä.
    14:17 David BACKES - 2:1
     
    14:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vzápětí se ovšem hostům podařilo snížit a poprvé v dnešním utkání skórovat! Nejprve dostával před bránu dobrý pas Berglund, ale prosadit se nedokázal. O chvíli později si v levém kruhu do střelecké pozice vybruslil kapitán DAVID BACKES, jenž parádně umístěnou střelou zápěstím snižuje na rozdíl jediné branky! Asistence: Colton Parayko.
    13:32 Taylor HALL - 2:0
     
    13:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je velice překvapivé, Edmonton se dostává již do dvoubrankového vedení! Ke střeleckému pokusu z otočky se probojoval Iiro Pakarinen, nicméně Jake Allen dokázal zakročit. K dorážce se však posléze dostal TAYLOR HALL, který už dopravil puk do sítě a 23. gólem v sezoně dává na 2:0! Asistence: Iiro Pakarinen a Jordan Oesterle.
     
    10:28
    Connor McDavid se dnes podruhé dostal do samostatného úniku, jenže tentokráte mu brankář Jake Allen nedovolil zakončit, když mu vypíchl puk z hokejky!
     
    08:16
    Podruhé je dnes vyloučen Leon Draisaitl (EDM), nyní za držení hole. Přesilová hra čeká na Bluesmany.
    08:00 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:0
     
    08:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři využili přesilovou hru a dostávají se do vedení 1:0! RYAN NUGENT-HOPKINS byl důrazný v předbrankovém prostoru a po přistrčení od Patricka Maroona prostřelil Jakea Allena! Brankář hostujícího týmu neměl moc šanci tuto střelu vidět. Skvěle celou akci zachránil Oesterle, který jen tak tak udržel kotouč na modré čáře. Asistence: Patrick Maroon a Nail Jakupov.
     
    07:07
    Domácí tým čeká první přesilová hra v utkání. Magnus Pääjärvi (STL) putuje na trestnou za nedovolené bránění brankáři.
     
    06:55
    Connor McDavid opravdu umí! Velice dobře se protáhl za obránce Bortuzza a zjevil se zcela osamocený před Allenem, jehož ale nedokázal překonat!
     
    02:33
    Během výhody nebezpečně střílel Brouwer, krátce poté Tarasenko, ale ani jeden pokus se neujal a Leon Draisaitl (EDM) už putuje na trestnou lavici za sekání.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 14. Hall (Pakarinen, Oesterle), 28. Letestu (Sekera, McDavid), 36. Draisaitl (McDavid, Letestu), 39. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 60. Letestu (Hendricks, Oesterle) – 15. Backes (Parayko), 26. Schwartz (Edmundson, Lehterä), 41. Berglund (Schwartz, Tarasenko), 46. Backes (Pietrangelo, Jaškin)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle "A" – Hall "A", Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins "A", Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.
    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Parayko, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny "A", Brouwer – Berglund, Backes "C", Jaškin – Upshall, Brodziak, Pääjärvi. Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Jackson, McIsaac – Knorr, Pancich

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri