Ottawa – Montreal 5:0 (kon.) | Florida – Detroit 3:5 (kon.) | Columbus – New Jersey 6:3 (kon.)
Toronto – Buffalo 4:1 (kon.) | Dallas – NY Islanders 3:0 (kon.) | Arizona – Tampa 0:2 (kon.)
Vancouver – St. Louis 0:3 (kon.) | Los Angeles – Boston 2:1 (kon.) | Winnipeg – Anaheim 2:3 (po pr.)
New Jersey – Columbus 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Washington 6:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
New Jersey Devils
Neděle 20.03.2016, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Raketa Setha Jonese

     
    Devils nezvládli důležitý zápas v boji o playoff a Columbusu v letošní sezóně podlehli počtvrté v řadě. Celkově Blue Jackets vyhráli proti New Jersey šesté utkání v řadě a brankář Sergej Bobrovskij vychytal svým spoluhráčům letos dvanácté vítězství. (03:00:02)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Oliver Bjorkstrand (CBJ) 2+0
    2. Boone Jenner (CBJ) 1+1
    3. Alexander Wennberg (CBJ) 0+2

     
    Kyle Palmieri po pouhých 49 sekundách po zahájení závěrečné části zápasu vstřelil svůj druhý gól v zápase a vyrovnal stav utkání na 3:3. Radost Devils z vyrovnávací branky ovšem měla jepičí život a vzápětí je zchladila pořádná sprcha, když se po necelé minutě v rozmezí 11 sekund prosadili Oliver Bjorkstrand a William Karlsson. Blue Jackets rázem vedli o dvě branky a New Jersey už se ve zbytku utkání z drtivého obratu vzpamatovat nedokázalo. Naopak, ještě jednou inkasovalo, když svůj druhý gól v zápase vstřelil také již jmenovaný Oliver Bjorkstrand. Konečný výsledek. Columbus Blue Jackets 6 New Jersey Devils 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Mike Sislo na pravém křídle vypálil od mantinelu a jeho střelu po rychlém zakleknutí ukryl ve svém náručí Sergej Bobrovskij.
     
    59:06
    Brána Devils se během poslední minuty utkání otřásala znovu v základech, když se z levé strany krásně protáhl před bránu Matt Calvert a předvedl nádherný bekhendový blafák, puk ale za záda Yanna Danise zasunout nedokázal a z blízkosti orazítkoval levou tyč!
     
    58:08
    Travis Zajac se na levém křídle dostal ke střele, která zamířila mimo a po teči jednoho z hokejistů skončila v ochranné síti.
     
    57:23
    Oliver Bjorkstrand se dostal mezi kruhy pro vhazování do slibné střelecké pozice a snažil se zamířit k pravé tyči, jenže Yann Danis předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    56:52
    Blue Jackets se dostali v rychlém sledu k několika střelám, Yann Danis ale zůstal nepřekonán a na řadu přichází necelé čtyři minuty před koncem zápasu ještě jedna krátká přestávka.
     
    55:57
    Vyloučený Damon Serverson se již vrátil z trestné lavice po čtyřminutovém trestu za vysokou hůl na led a New Jersey Devils hraje v plném počtu.
     
    55:18
    John Moore schytal nepříjemnou střelu někam do oblasti třísel a poté za pomoci spoluhráčů zamířil na ošetřovnu.
     
    54:46
    Blue Jackets to krásně sehráli a jeden z jejich hokejistů v levém kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, kterou vkleče obětavě zablokoval John Moore!
     
    53:43
    Oliver Bjorkstrand se před bránou snažil dostat k dorážce a zkompletovat hattrick, ve své snaze ale neuspěl.
     
    52:46
    Více než minuta a půl ze čtyřminutové přesilové hry Blue Jackets je pryč a Devils se podařilo vyhodit puk za bránu Sergeje Bobrovskije.
     
    51:13
    Damon Severson (NJD) dostal dvojitý trest, 2+2 minuty vysoká hůl.
     
    51:06
    Po krátké reklamní přestávce se nevylučovalo a hra po ostrém hitu na Mikea Sisla pokračuje ve hře pět na pět.
     
    50:30
    Mike Sislo byl ve středním pásmu u boxu časoměřičů tvrdě naražen na mantinel a na ledě se poté strhla velká mela.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Atkinson (Wennberg, Jenner), 15. Jones (Dubinsky, Hartnell), 23. Jenner (Prout), 42. Bjorkstrand (Wennberg, Calvert), 42. Karlsson (Campbell, Chaput), 47. Bjorkstrand (Calvert) – 26. Palmieri (Severson, Zajac), 29. Henrique (Palmieri), 41. Palmieri (Boucher, Zajac)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Savard, Jones, Murray, Goloubef, Tjutin, Prout – Hartnell, Dubinsky (A), Foligno (C) – Saad, Jenner (A) , Atkinson – Calvert, Wennberg, Bjorkstrand – Karlsson, Chaput, Campbell. Hlavní trenér: John Tortorella.
    New Jersey Devils: Kinkaid (23. Danis) – Greene (C), Larsson, Moore, Merrill, Helgeson, Severson – Kennedy, Henrique (A), Smith-Pelly – Boucher, Zajac (A), Palmieri – Blandisi, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Ruutu. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Mike Leggo – Devin Berg, Steve Miller

    Diváci: 14447
    thejrc.org