Rusko – Litva 3:0 (kon.) | Polsko – Finsko 5:0 (kon.) | Rakousko – Albánie 2:1 (kon.)
Maďarsko – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Německo – Anglie 2:3 (kon.)
konec
Maďarsko
1:1 (0:1)
Chorvatsko
Sobota 26.03.2016, 18:00 • Groupama Arena, Budapešť • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer! I v sobotu nabízí fotbalová scéna spoustu přípravných zápasů. V jednom z nich se spolu střetnou dva účastníci evropského šampionátu! Maďarsko bude od 18 hodin hostit Chorvatsko!
     
    Chorvatsko

    Soupeř českého týmu na finálovém turnaji ve Francii si zajistil postup díky druhému místu v kvalifikační skupině. Chorvatsko zaostalo o čtyři body a o jediný bodík předstihlo Norsko, jež poté vypadlo v baráži. Chorvati sehráli ve středu přípravné utkání s Izraelem. Na domácí půdě se Chorvatsko těšilo z vítězství hlavně díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu.
     
    Maďarsko

    Maďarsko mělo cestu do Francie o něco komplikovanější. V kvalifikační skupině skončilo Maďarsko na třetí pozici za Severním Irskem a Rumunskem. Na Rumuny ztratili Maďaři čtyři body. O svém postupu museli rozhodnout až v baráži. V té se proti Maďarsku postavilo Norsko. Maďaři zvládli obě dvě utkání a zajistili si postup do Francie!
     
    K výkopu dnešního utkání je vše připraveno. Domácí budou hrát v červeném, zatímco Chorvatsko zvolilo modré dresy.
     
    Ještě před začátkem utkání nastane minuta ticha za oběti teroristických útoků v Bruselu.
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko: Dibusz – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy, Gera – Németh, Kleinheisler, Dzsudzsák – Priskin
    Náhradníci: Bogdán, Elek, Gyurcsó, Pintér, Szalai, Böde, Király, Lovrencsics, Nikolić, Gulácsi, Juhász, Kádár

    Chorvatsko: Kalinić – Čorluka, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko – Antolić – Brozović, Modrić, Kovačić, Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Halilović, Lovren, Srna, Subašić, Rakitić, Vargić, Badelj, Pjaca, Kalinić.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Maďarsko obstaralo výkop do utkání. Domácí se okamžitě vrhli vpřed po levé straně, avšak Korhut získal pouze autové vhazování.
     
    2
    Domácí v úvodních vteřinkách zápasů nepouštějí Chorvatsko k míči. Maďarsko kombinuje v zadních řadách. Rozehrávku diriguje Guzmics.
     
    3
    Domácí vybojovali první rohový kop. Kleinheisler si narazil se spoluhráčem, potáhl si míč k šestnáctce, avšak pozemní přihrávkou našel jen Vrsaljka.
     
    4
    Snad poprvé v utkání se na polovinu soupeře podívali také Chorvati. Balkánský celek tam setrvá i nadále, jelikož Kovačić se nechal faulovat.
     
    5
    Také Chorvati v úvodu utkání nikam nespěchají a snaží se kombinovat na vlastní polovině. Rozhodčí si všiml dalšího faulu domácích.
     
    6
    Vrsaljko s Perišićem kombinovali na levé straně hřiště. Domácí okamžitě vysunuli presink a dostali soupeře pod tlak. Chorvatsko však stále drží balón.
     
    7
    Brankář Kalinić raději zakopl míč do autu. Na trávníku se totiž v nefotbalové poloze svíjí Vida. Hostující stoper si žádá ošetření a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    8
    Hraje se dál. Mandžukić se prodíral za odraženým míčem, jenže pozorný Lang jej tělem odtlačil a rozběhnutý Kovačić už přihrávku nedostal.
     
    9
    Domácí zkusili štěstí prostřednictvím dlouhé přihrávky na osamoceného Priskina. Domácí útočník se nepohlídal linii posledního obránce a lapil se do ofsajdové pasti.
     
    10
    Perišić ustál souboj u postranní čáry. Chorvati poté ještě chvíli udrželi míč, avšak Vida nešetrně vletěl do soupeře a daroval míč Maďarsku.
     
    11
    Na levém křídle se otevřel prostor pro Nagyho. Ten si míč potáhl a dokonce se dostal k centru. Maďarsko po zásahu Vrsaljka rozehraje další roh.
     
    12
    Tentokrát se domácím exekuce vůbec nepovedla. Dzsudzsák si řekl o míč do nohy, ale nepotykal si se zpracováním a rychle o něj přišel.
     
    13
    Pozorný musel být také Dibusz. Před branku Maďarska se snášel centrovaný míč z pravé strany, nicméně Lang dopravil míč do rukavic svého brankáře.
     
    14
    Úvod zápasu je hodně emotivní. Kovačić nechtěně nakopl Priskina, který se jen těžko sbírá zpátky na nohy.
     
    15
    Hra je plná nepřesností. Modrić prodlužoval hlavou míč za sebe, kde však nebyl nikdo v modrém dresu. Maďarsko může založit novou útočnou akci.
     
    16
    A také založilo. Za přihrávkou na pravou stranu sprintoval Németh, jemuž v souboji s obráncem chyběl metr. Kalinić bude odkopávat.
     
    17
    Perišić vyslal prudký centr do šestnáctky. Mandžukić jej sice minul, ale míč mířil na dotírajícího Brozoviće, před nímž na poslední chvíli odvrátila obrana Maďarska do bezpečí.
     
    18
    Čorluka si pohrál s obráncem, obhodil si jej a nevedl si míč na pravou nohu. Centrem před branku hledal Mandžukiće, ale získal jen roh.
     
    19
    Chorvatsko se po rohovém kopu dostalo k zakončení. Na nadýchaný centr si naskočil Schildenfeld, ale zády k brance zamířil vysoko nad.
     
    20
    Chorvati v posledních minutách přebírají iniciativu! Brozović si všiml vysokého postavení Dibusze a pokusil se jej překvapit ránou z dálky! Domácí brankář nakonec jen kontroloval let míče do zámezí.
     
    21
    Perišić si na levé straně narazil míč s Modrićem. Poté zkoušeli stejnou kombinaci zopakovat, ale první jmenovaný poslal nepřesnou přihrávku.
     
    22
    Brozović zahnal přihrávkou na paty do úzkých Mandžukiće. Chorvatský útočník se zkusil z celé situace vykroutit efektní patičkou, která však nebyla efektivní.
     
    23
    Po delší době se ozvali také Maďaři. Jejich kombinace na pravé straně ztroskotala u Nemétha. Jeho patičku srazila chorvatská obrana na aut.
     
    24
    Registrujeme první střelecký pokus na straně Maďarska. Priskin se rychle otočil s míčem a vyslal jedovku pravačkou. Střela byla hodně nepřesná a Kalinić mohl zůstat klidný.
     
    25
    Perišić si sběhl na dobrou přihrávku po levé straně. Chorvatský záložník nevěděl co provést, až se mu pod nohy vrhl Fiola a o míč jej parádním skluzem obral.
     
    26
    Fiola si ukousl příliš velké sousto na pravém křídle. Domácí obránce si sběhl na dlouhý pas, který si hrudí posunul vpřed, ale v rychlostním souboji se soupeřem si míč ukopl do zámezí.
     
    27
    Priskin si dnes podle všeho neseřídil mířidla! Útočník Maďarska si navedl míč na pravačku, jenže i tentokrát poslal míč vysoko nad Kalinićovu branku.
     
    28
    Periśic ošálil přešlapovačkou obránce, ale poté nepřesně přihrál. K odraženému míči se však dostal Antolić, jehož pokus z voleje končí v rukavicích Dibusze.
     
    29
    Priskin se připravil o dobrou šanci! Domácí útočník si naběhl na kolmou přihrávku vpřed, ale zbytečně si pouštěl míč za sebe.
     
    30
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Naopak na chorvatské straně je veselo! Perišić obdržel přihrávku na hranici šestnáctky, vyslal krásný centr na zadní tyč, kde už MÁRIO MANDŽUKIĆ bez problémů uklidil míč do sítě!
    30. Mário MANDŽUKIĆ - 0:1
     
    32
    Chorvatsko je vstřelenou brankou pořádně nabuzené a vůbec nepouští domácí fotbalisty k míči. Příznivci Maďarska se snaží nakopnout svůj tým hlasitým skandováním.
     
    33
    Vrsaljko se vydal na pomoc ofenzívě. Korhut s ničím neotálel a okamžitě mu uštědřil šlapák. Chorvatsko zahraje přímý kop z dobré pozice.
     
    34
    Centrovaný míč mířil do shluku těl na značce pokutového kopu. Nikdo z přítomných však na balón nedoskočil a ten si to namířil až k postranní čáře.
     
    35
    Znovu se nehraje! Autor úvodní branky Mário Mandžukić se drží za pravý kotník a musí být ošetřen. Podle všeho by měl být schopen v utkání pokračovat.
     
    36
    Zahrozilo také Maďarsko! Kapitán Dzsudzsák se otočil s míčem za hranicí pokutového území a přízemní střelou minul branku. Domácím zatím chybí přesnost.
     
    37
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Chorvati drží míč v zadních řadách a nikam nepospíchají. Maďarsko jejich rozehrávku zatím nenapadá.
     
    38
    A hosté mohli znovu udeřit! Brozović si narazil míč na pravé straně a poslal prudkou přihrávku na hranici malého vápna, kam si sbíhal Mandžukić, jež ve skluzu nedokázal zakončit.
     
    39
    Centr mířil rovněž před branku Chorvatska. Dříve než se tam dostal jej Čorluka srazil do bezpečí. Hosté navíc získali míč pro sebe.
     
    40
    Maďarsko přeci jen v závěru prvního poločasu bojuje o vyrovnání. Priskin měl spoustu času na levé straně, ale celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    41
    Perišić mohl rozradostnit chorvatské příznivce! Šikovný fotbalista si rychlým naznačením připravil míč na střelu a pravou nohou poslal míč o kousek nad břevno domácí branky!
    41. Perišićova povedená střela
     
    42
    Na druhé straně se protáhl také brankář Kalinić! Ránu z velké vzdálenosti však bez větších problémů vyškrábl na rohový kop.
     
    43
    Kop od rohového praporku už nebezpečí nepřinesl. Centrovaný míč na hranici malého vápna odpravil do bezpečí stoper Vida.
     
    44
    Luka Modrić si pohrál s míčem ve středu hrací plochy. Chorvatsko zůstane před vápnem soupeře, jelikož si hosté vybojovali přímý kop.
     
    45
    Perišić si sbíhal za maďarskou obranu. Dlouhá přihrávka až od stoperů se k němu vůbec nedostala, jelikož hlavou zasáhl pozorný Guzmics.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
     
    45+1
    Domácí si ještě vyzkoušejí jeden přímý kop! Čorluka si totiž na pravé straně vyřizoval účty s Nagym a nabídl domácím šanci na vyrovnání. Za svůj prohřešek navíc Čorluka vyfasoval žlutou kartu.
     
    45+2
    Exekuce se ujal kapitán Dzsudzsák. Jeho prudký centr mířil přímo do branky, ale obrana Chorvatska nedopustila zmatky a odhlavičkovala míč mimo vápno.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Hrálo se dlouhou dobu hodně opatrně. Až po půlhodině hry našel Perišić parádním centrem volného Mandžukiće, jež bez problémů otevřel skóre. Chorvatsko mohlo přidat i druhou branku, avšak Perišić v roli zakončovatele neuspěl. Na druhé straně se brankář Kalinić moc nezapotil, a proto se do šaten odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Dibusz, přichází Bogdán.
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Németh, přichází Nikolić.
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Priskin, přichází Szalai.
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Nagy, přichází Elek.
     
    47
    Maďarsko vstoupilo do druhého poločasu podobně jako do poločasu prvního. Přihrávka po levé straně nenašla nikoho v červeném. U míče jsou hosté.
     
    48
    Po centru z levé strany se do odraženého míče opřel Kleinheisler. Jeho rána byla sice hodně tvrdá, ale mířila do míst, kde stál připravený Kalinić.
     
    49
    Chorvatsko zahrávalo přímý kop. Exekuce se chopil Luka Modrić, jehože centr mířil na vzdálenější tyč, kde si pro míč došel brankář Bogdán.
     
    50
    Máme tady další žlutou kartu na straně Chorvatska. Za faul na vlastní polovině ji vyfasoval stoper Vida!
     
    51
    Následný přímý kop však nebezpečí pro Kalinićovu branku nepřinesl. Centrovaný míč našel hlavu dobře postaveného Antoliće.
     
    52
    Diváci na stadionu se probouzejí a povzbuzují svůj národní tým! Mezitím se Chorvati vydali vpřed, avšak Čorluka si neporadil s převzetím míče.
     
    53
    Mandžukić se tentokrát ocitl v roli centrujícího fotbalisty. Zakončování mu jde lépe, jelikož jeho centr skončil na zádech prvního obránce.
     
    54
    Střídající Nikolić se z ničeho nic objevil před hranicí pokutového území, kam se zatoulal také míč. Domácí fotbalista však na branku nevystřelil.
     
    55
    Kalinić musel ven z branky před domácím kapitánem! Dzsudzsák měl k míči o mnoho blíže než jeho strážce, ale Kalinić si ve stylu Manuela Neuera poradil.
     
    56
    Dzsudzsák se snaží vyburcovat spoluhráče srdnatým výkonem. Kapitán Maďarska se dlouho přetahoval o míč v rohu hřiště, ale získal jen autové vhazování.
     
    57
    Maďarsko to ale nemusel mrzet, protože o pár vteřin později zahrávalo rohový kop. Ani ten se domácím příliš nepovedl a Chorvatsko si může odpočinout.
     
    58
    Mandžukić se na půlící čáře dopustil přestupku proti pravidlům. Maďarsko má znovu míč ve své moci a může vymyslet další akci.
     
    59
    Domácí zahrávali další rohový kop. Tentokrát vyzkoušeli domácí nacvičený signál, jenže střelu z hranice vápna zastavila obrana Chorvatska.
     
    60
    Na hřišti přibývá nedovolených zákroků! Střídající Szalai to nyní schytal v souboji se stoperem Schildenfeldem. Maďarsko dostává k dispozici přímý kop z dobré pozice.
     
    61
    Exekuce přímého kopu se chopil Dzsudzsák a po sérii odrazů se míč zastavil na hranici šestnáctky, kde si jej našel Vida a okamžitě jej odkopl.
     
    62
    Po delší době o sobě dali vědět i Chorvati. Hosté vybojovali rohový kop. Míč propadl k nohám Perišiće, jež se však ukopl a domácí fandové mu to dali hlasitým posměchem najevo.
     
    63
    A právě Perišić si za následný nedovolený zákrok vykoledoval žlutou kartu§ Domácí hrají disciplinovaně, hosté se s tím nepářou.
     
    64
    Bogdán chtěl urychlit hru rychlou rozehrávkou, ale míč mu sjel po nártu a domácí brankář jej odkopl do zámezí. Chorvatsko bude vhazovat.
     
    65
    Nikolić dotíral u rohového praporku na Čorluku. Střídající fotbalista domácího mužstva se opřel do svého soka loktem, čehož si sudí okamžitě všiml.
     
    66
    Další akci Maďarska zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Szalai byl příliš netrpělivý. Domácí však ve druhé půli hrají hodně aktivně.
     
    67
    A obrana Chorvatska ještě jejich převahu umocňuje chybami v zadních řadách. Čorluka se nedomluvil s Brozovićem a ani jeden neodkopl míč do bezpečí.
     
    68
    Ale chyby se vkrádají i na kopačky domácích fotbalistů. Fiola byl zahnán až k postranní čáře, ale ani ve skluzu se mu nepodařilo udržet míč na hřišti.
     
    69
    Nikolić nemohl pospíchat za obloučkem přes obranu Chorvatska, jelikož stál v ofsajdu. Hosté nyní získali míč zadarmo a rozhodně nikam nespěchají.
     
    70
    Držení míče ve druhém poločase: 60% – 40%
     
    71
    Luka Modrić sice získal pro Chorvatsko míč a uháněl k rychlému protiútoku, avšak podle rozhodčího jej získal nedovoleným způsobem.
     
    72
    Domácí skvěle napadají rozehrávku Chorvatska! Nyní se Maďarsku zase vyplatila aktivita, jelikož Schildenfeld zahrál v nouzi pouze do autu.
     
    73
    Dlouhá diagonální přihrávka hledala rozběhnutého Fiolu. Pravý bek Maďarska by však musel mít raketový pohon, aby prudký míč dostihl na trávníku.
     
    74
    Kalinić si podruhé v utkání zahrál na Manuela Neuera. Tentokrát musel hostující brankář ven z branky před rozběhnutým Szalaiem.
     
    75
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Kovačić, přichází Srna.
     
    76
    Arbitr Radek Příhoda spatřil nedovolený zákrok na hranici velkého vápna. Chorvatsko má skvělou šanci na zvýšení vedení.
     
    77
    A právě střídající Srna si postavil míč, zvolil krátký rozběh a technickou střelou minul horní roh Bogdánovy branky.
     
    78
    Diváci se baví i přes nepříznivý výsledek a hlasitě ženou svůj tým za vyrovnáním. To se Maďarsku může podařit z přímého kopu.
     
    79
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    A také se jim to daří! BALÁSZ DZSUDZSÁK si připravil míč a opřel se do něj levačkou! Krásná technická střela prolétla přes zeď a zaplavala mimo dosah hostujícího brankáře!
    79. Balász DZSUDZSÁK - 1:1
     
    80
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Kleinheisler, přichází Bode.
     
    81
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Dzsudzsák, přichází Stieber.
     
    82
    Poprvé se nám žlutí i na straně Maďarska! Za svůj prohřešek proti fotbalovým pravidlům byl žlutou kartou odměněn Szalai.
     
    83
    Domácím remíza nestačí! Maďarsko zahrávalo rohový kop, centr propadl na vzdálenější tyč, kde naneštěstí pro domácí nebyl nikdo v červeném.
     
    84
    Stieber se prodral k dlouhému centru, zpracoval si jej a okamžitě přihrával pod sebe. Jeho pobídku odkopl jeden z obránců Chorvatska do zámezí.
     
    85
    Další rohový kop pro Maďarsko! Přetažený centr nyní nikdo v červeném nenasměroval na branku a Luka Modrić akrobaticky poslal balón na soupeřovu polovinu.
     
    86
    Maďarsko hrozí opravdu z každého útoku! Nikolić potáhl míč po levé straně a naservíroval jej před Kaliniće, kam si sbíhal Böde, jež už ve skluzu nedokázal zakončit.
     
    87
    Další rohový kop v krátké době na domácí straně! Míč tentokrát dokonce propadl k volnému Bödemu, který se unáhlil a nastřelil pouze obránce.
     
    88
    Po delší době se k míči dostali zase fotbalisté z Chorvatska. Stoper Vida dnes podruhé zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    89
    Další žlutá karta na domácí straně! Korhut ostře zajel do soupeře nohama napřed a může být rád, že to bylo pouze za žlutou.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90+1
    Chorvatsko se prokombinovalo před pokutové území Maďarska. Luka Modrić si říkal o přihrávku do běhu, kterou neobdržel. Nicméně hosté zůstávají u míče.
     
    90+2
    Modrić si náladu zpravil o pár sekund později. Záložník Realu Madrid napřáhl ze střední vzdálenosti a přinutil Bogdána k zákroku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Maďarsko se doma s Chorvatskem rozchází smírně 1:1! Úvod utkání byl opatrný z obou stran. První větší šance přišla po půlhodině hry a hned byla gólová! Mário Mandžukić si sběhl na parádní centr a otevřel skóre! Poté se blýskli oba brankáři, ale do šaten se šlo za stavu 0:1! Ve druhém poločase si Maďarsko vytvořilo enormní tlak! Domácí nakonec vybojovali přímý kop z dobré pozice a Balász Dzsudzsák krásnou střelou vyrovnal na 1:1! Poté si ještě domácí vybojovali několik rohových kopů, ze kterých už ale nezahrozili.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:2.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (19:59:54)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 79. Dzsudzsák – 30. Mandžukić (Perišić)

    Karty:   82. Szalai (HUN), 89. Korhut (HUN) – 45+1. Čorluka (CRO), 50. Vida (CRO), 63. Perišić (CRO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:2.
    Maďarsko: Dibusz (46. Bogdán) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy (46. Elek), Gera – Németh (46. Nikolić), Kleinheisler (80. Böde), Dzsudzsák (81. Stieber) – Priskin (46. Szalai)
    Náhradníci: Bogdán, Elek, Gyurcsó, Pintér, Szalai, Böde, Király, Lovrencsics, Nikolić, Gulácsi, Juhász, Kádár

    Chorvatsko: Kalinić – Čorluka, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko – Antolić – Brozović, Modrić, Kovačić (75. Srna), Perišić – Mandžukić
    Náhradníci: Halilović, Lovren, Srna, Subašić, Rakitić, Vargić, Badelj, Pjaca, Kalinić
    bahis siteleri