Montreal – NY Rangers 2:5 (kon.) | Ottawa – Anaheim 3:4 (po pr.) | Tampa – Florida 2:5 (kon.)
Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Carolina – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Toronto – Boston 1:3 (kon.)
Nashville – Columbus 5:1 (kon.) | Calgary – Chicago 1:4 (kon.) | Arizona – Philadelphia 2:1 (kon.)
Los Angeles – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 27.03.2016, 23:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Wedgewood míří ze své branky, hosté to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    48:46
    Gólová příležitost i na druhé straně! Po ráně Patricka Browna se k dorážce probojoval Jay McClement, bekhendem ale zamířil těsně vedle brány Scotta Wedgewooda!
     
    48:22
    Fantastický Cam Ward! Joseph Blandisi unikl všem obráncům a měl obrovskou šanci na vyrovnání, ale brankáře Hurikánů nedokázal překonat!
     
    35:17
    Nádherný průnik Nathana Gerbeho, ale ještě lepší zákrok lapačkou v podání Scotta Wedgewooda! Domácí štírek se propracoval skrze beky k zakončení, v němž ovšem selhal, když ho ďábelský gólman parádně vychytal.
     
    32:34
    A další obrovská šance na srovnání! Devante Smith-Pelly z levé strany nahrál do dobré příležitosti Blandisimu, který ale trefil jen přesouvajícího se gólmana!
     
    31:28
    Tuomo Ruutu vybídl ke střele Damona Seversona, který trefil tyčku za zády domácího brankáře! Hurikáni jsou velice zmatení a vůbec neví, jak si s tlakem soupeře poradit!
     
    30:58
    Neskutečné! Bobby Farnham mohl přidat svou druhou branku, když se po nahození Ruutua zjevil před bránou. Dostal se k dorážce z blízkosti, jenomže Cam Ward zakročil!
    27:17 Travis ZAJAC - 3:2
     
    27:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak pozor, Ďábly první branka evidentně nabudila a už je to jen o jeden gól! Kyle Palmieri výborně napadal za brankou Cama Warda, jehož obral o kotouč. Ten se dostal před bránu, kde obrovskou šanci neproměnil Blake Pietila, jelikož český obránce Michal Jordán zaskočil za svého gólmana. Hostům to ale nevadilo, jelikož se k dorážce dostal TRAVIS ZAJAC, jenž 50 sekund po prvním gólu New Jersey upravil na 2:3 z pohledu Devils! Asistence: Blake Pietila a Kyle Palmieri.
    26:27 Bobby FARNHAM - 3:1
     
    26:27
    Devils právě vstřelili branku!
    A je sníženo, poprvé se dnes prosazují také hostující hokejisté! Obránci Caroliny naprosto zaváhali před vlastním brankářem, což okamitě dokázal potrestat napadající BOBBY FARNHAM, který z bezprostřední blízkosti propálil Cama Warda! Bez asistence.
     
    24:00
    Šance pro svěřence kouče Hynese dostat se do zápasu. Jay McClement (CAR) se provinil hákováním Bobbyho Farnhama, dostává tak dvě trestné minuty.
    22:01 Victor RASK - 3:0
     
    22:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do tříbrankového vedení, to je veliká rána pro New Jersey! Nejprve v útočném pásmu skvěle zrychlil Pietila, ale nic z toho nebylo. Obranný pár Devils ve složení Mozík – Warsofsky byl hodně vysunutý, a tak se do samostatného úniku dostal po parádním pasu od Skinnera VICTOR RASK, jenž prostřelil Scotta Wedgewooda! Svým druhým gólem v utkání navýšil již na 3:0. Asistence: Jeff Skinner.
     
    21:07
    Jeff Skinner byl neskutečně rychlý a obránci Ďáblů ho nestíhali! Útočník Caroliny si dojel pro volný kotouč, ve sprinterstkém souboji předehnal Seversona i Moorea, ale brankář Scott Wedgewood podržel puk včas!
     
    20:06
    Šest vteřin po začátku druhé třetiny byli domácí blízko třetímu gólu! Elias Lindholm si nabruslil do útočného pásma, Wedgewood jeho střelu propustil za sebe, naštěstí pro něj ale skončila na tyči!
     
    16:40
    A další obrovská šance domácího týmu, nyní však skvěle zasáhl Scott Wedgewood, jenž v pádu vychytal Victora Raska! Hostující brankář tak napravil svá dosavadní menší zaváhání naprosto parádním způsobem.
     
    16:06
    Justin Faulk v útočném pásmu vyzval ke střeleckému pokusu Noaha Hanifina. Po jeho zakončení byl před brankou Wedgewooda rozruch, ale žádná z dorážek se neujala.
     
    13:22
    Problémy New Jersey neustávají, naopak. Devante Smith-Pelly (NJD) putuje na trestnou lavici za podražení, navíc inkasuje i dvě minuty za nesportovní chování, když zbytečně dohrál protihráče. Jeden z trestů odpyká Bobby Farnham.
     
    11:13
    Už to mohlo být o tři branky! Victor Rask dostal parádní přihrávku do předbrankového prostoru a kotouč okamžitě tečoval směrem na branku, kde ale trefil pouze tyčku za zády Scotta Wedgewooda! Ten dnes zatím nepůsobí vůbec jistým dojmem.
    09:46 Victor RASK - 2:0
     
    09:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Už je to o dva góly, parádní momenty pro domácí Hurikány! Nejprve od modré vyslal dělovou ránu Justin Faulk, s ní si ovšem Scott Wedgewood poradil. O chvilku později však z ještě lepší pozice mezi kruhy střílel VICTOR RASK, gólman Scott Wedgewood neměl moc dobrý výhled, a tak inkasoval podruhé během 36 vteřin! Carolina vede 2:0. Asistence: Elias Lindholm a Justin Faulk.
     
    09:25
    A máme tu další vyloučení. Hurikáni budou hrát 69 sekund přesilovou hru čtyři na tři, jelikož Joseph Blandisi (NJD) se provinil podražením.
    09:10 Ron HAINSEY - 1:0
     
    09:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    A domácí se při hře čtyři na čtyři dostávají do vedení 1:0! Jordan Staal odvedl parádní kus práce, když sebral puk ve středním pásmu a sjel s ním až do toho útočného. Tam se uvolnil u mantinelu v souboji s Andym Greenem, aby posléze nabil na volej RONU HAINSEYMU, který vsítil svou pátou branku v této sezoně! Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
     
    08:51
    Jordan Staal byl ale faulován v šanci, a tak se poměr sil na ledě opět vyrovná. Travis Zajac (NJD) dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    08:33
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brad Malone – 5 min., bitka + 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Bobby Farnham – 5 min., bitka).

    New Jersey si tedy zahraje svou první přesilovou hru!
     
    02:15
    Jako první však šanci měl hostující tým! Adam Henrique v přečíslení nahrál na Travise Zajaca, který v obrovské šanci trefil jen brankáře Cama Warda!
     
    02:05
    První přesilovou hru si hned na začátku třetí minuty může zahrát Carolina. Český obránce Vojtěch Mozík (NJD) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 10. Hainsey (Staal, Slavin), 10. Rask (Lindholm, Faulk), 23. Rask (Skinner) – 27. Farnham, 28. Zajac (Pietila, Palmieri)


    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Slavin, Hainsey "A", Hanifin, Pesce, Jordán, Faulk "A", Murphy – Nordström, Staal "A", Lindholm – Skinner, Rask, Terry – Gerbe, McClement, Brown – Malone, Sutter.
    Trenér: Bill Peters.

    New Jersey Devils: Wedgewood (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Moore, Severson, Warsofsky, Mozík – Blandisi, Henrique "A", Smith-Pelly – Boucher, Zajac "A", Palmieri – Pietila, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Ruutu.
    Trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Kimmerly, L'Ecuyer – Alphonso, Racicot.

    Diváci: 12 792
    bahis siteleri