Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Japonsko
Pondělí 28.03.2016, 22:00 • McArthur Centre • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní utkání letošního mistrovství světa žen je u konce! Švýcarsko zvládlo vstup do turnaje a Japonsko dokázalo porazit 4:2!

    Do úvodního utkání letošního šampionátu vstoupilo lépe Japonsko, které mělo tlak a brankářka Schellingová měla opravdu hodně práce. Do vedení se však dostalo Švýcarsko zásluhou trefy Christine Hüninové. Hokej však umí být férový a Japonky byly za svou aktivní hru odměněny vyrovnávací brankou z hole Čico Osawaové.

    Ve druhé třetině se karta obrátila a daleko aktivnější byl výběr Švýcarska. Země helvétského kříže však ze svého tlaku vyprodukovala pouze jednu branku, kterou vstřelila Lara Stadlerová!

    Ve třetí třetině dokázal švýcarský výběr odskočit svému soupeři na rozdíl tří branek. O góly se postaraly Phoebe Stanzová a Christine Hüninová. Japonkám však vyšla druhá polovina poslední periody, ve které se prosadila Juka Hiranová, které se podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Více už však země vycházejícího slunce nestihla!

    Střely na branku – 32 (11, 13, 8) – 28(12, 4, 12)

    To je z naší strany vše, z Kamloops se opět přihlásíme zhruba za hodinu a půl, kdy do turnaje vstoupí česká reprezentace! Zatím nashledanou! (00:28:24)
    Švýcarky zvládly vstup do turnaje a porazily Japonky 4:2!
     
    Před švýcarskou hymnou ještě dojde na vyhlášení nejlepších hráček dnešního zápasu!

    Z japonského týmu je vybrána útočnice Chiho Osawaová. Nejlepší hráčkou švýcarského výběru byla zvolená Christine Hüninová!
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Japonsko se usadili v útočném pásmu a od modré to ještě zkoušela Toková. Její ránu tečovala ještě Onová, avšak kotouč skončil na brankou Švýcarska!
     
    59:22
    Japonky to zkoušejí bez brankářky!
     
    59:06
    Japonsko vyhrálo v útočném pásmu vhazování, nicméně následně na modré čáře chybovala Koikeová, která neudržela kotouč před modrou čárou a je z toho ofsajd!
     
    58:39
    Japonská střídačka si bere v závěru dnešního utkání oddechový čas!
     
    58:39
    Tak, ještě jedna šance japonského týmu! Osawaová zatáhla kotouč za branku svého soupeře a následně jej poslala před Schellingovou. Do zakončení se cpala Ukitaová, avšak švýcarská brankářka kotouč přikryla pod svou lapačku!
     
    58:06
    Blížíme se do finiše dnešního zápasu, do konce zbývají pouhé dvě minuty a švýcarský celek momentálně kontroluje hru ve vlastní třetině.
     
    57:31
    Švýcarky v závěru zápasu zvládly těžké oslabení a každou sekundou se přibližují prvnímu vítězství na tomto šampionátu!
     
    57:06
    V samotném závěru přesilové hry to zkoušela z levé strany Šišiučiová. Její střelu Schellingová vyrazila pouze před sebe, kde číhala Hiranová, avšak ta na kotouč těsně nedosáhla!
     
    56:32
    Tentokrát už se Japonsko usadilo v útočném pásmu. Na modré dostala prostor Koikeová, která natáhla ke střele. Její pokus však mířil pouze do připravené Schellingové!
     
    56:01
    Japonkám se vůbec, ale vůbec nepovedlo založení útoku. Nahození Koikeová zachytila za brankou Benzová, která dokázala vyhodit!
     
    55:36
    Švýcarský tým však zahájil své oslabení velmi dobře a dokázal hned po vyhraném vhazování vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    55:11
    Švýcarky nezvládají závěr zápasu a budou čelit další přesilové hře svého soupeře! Kubová byla za brankou švýcarského celku nedovoleně napadána Zollingerovou, a ta míří na trestnou lavici!
     
    54:41
    Stalderová se hnala do další šance, nicméně tentokrát ji nevyšla klička a švýcarská útočnice o kotouč vcelku zbytečně přišla.
     
    54:19
    Po delší době registrujeme švýcarskou šanci! První útočná formace se usadila v útočném pásmu a do zakončení se dostala Stalderová, avšak její bekhendová střela Fudžimotovou nepřekvapila!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 8. Hueniová (Stalderová, Müllerová), 32. Stalderová (Bullová, Hüninová), 42. Stanzová (Hüninová), 48. Hüninová – 19. Osawaová (Takedaová, Adačiová), 50. Hiranová


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – Altmannová "C", Bullová, Zollingerová, Benzová, Forsterová "A", Staigerová, Sigristová – Stalderová, Hueniová, Stanzová – Müllerová, Rueggová, Stiefelová "A" – N. Waidacherová, Raselliová, I. Waidacherová – Schranzová, Allemannová, Eggimannová – M. Waidacherová
    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, A. Toková, Takeučiová, Horiová, Takedaová, Suzukiová, Šigaová – Osawaová "C", Jonejamaová, Onová – Kubová "A", H. Toková, Ukitaová – Šišiučiová, Adačiová, Hiranová "A" – Takaová, Terašimaová, Iwaharová – M. Fudžimotová

    Rozhodčí: Melanie Bordeleauová (CAN), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová (AUT), Natasa Pagonová (SLO)
    bahis siteleri