Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Japonsko
Pondělí 28.03.2016, 22:00 • McArthur Centre • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní utkání letošního mistrovství světa žen je u konce! Švýcarsko zvládlo vstup do turnaje a Japonsko dokázalo porazit 4:2!

    Do úvodního utkání letošního šampionátu vstoupilo lépe Japonsko, které mělo tlak a brankářka Schellingová měla opravdu hodně práce. Do vedení se však dostalo Švýcarsko zásluhou trefy Christine Hüninové. Hokej však umí být férový a Japonky byly za svou aktivní hru odměněny vyrovnávací brankou z hole Čico Osawaové.

    Ve druhé třetině se karta obrátila a daleko aktivnější byl výběr Švýcarska. Země helvétského kříže však ze svého tlaku vyprodukovala pouze jednu branku, kterou vstřelila Lara Stadlerová!

    Ve třetí třetině dokázal švýcarský výběr odskočit svému soupeři na rozdíl tří branek. O góly se postaraly Phoebe Stanzová a Christine Hüninová. Japonkám však vyšla druhá polovina poslední periody, ve které se prosadila Juka Hiranová, které se podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Více už však země vycházejícího slunce nestihla!

    Střely na branku – 32 (11, 13, 8) – 28(12, 4, 12)

    To je z naší strany vše, z Kamloops se opět přihlásíme zhruba za hodinu a půl, kdy do turnaje vstoupí česká reprezentace! Zatím nashledanou! (00:28:24)
    Švýcarky zvládly vstup do turnaje a porazily Japonky 4:2!
     
    Před švýcarskou hymnou ještě dojde na vyhlášení nejlepších hráček dnešního zápasu!

    Z japonského týmu je vybrána útočnice Chiho Osawaová. Nejlepší hráčkou švýcarského výběru byla zvolená Christine Hüninová!
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Japonsko se usadili v útočném pásmu a od modré to ještě zkoušela Toková. Její ránu tečovala ještě Onová, avšak kotouč skončil na brankou Švýcarska!
     
    59:22
    Japonky to zkoušejí bez brankářky!
     
    59:06
    Japonsko vyhrálo v útočném pásmu vhazování, nicméně následně na modré čáře chybovala Koikeová, která neudržela kotouč před modrou čárou a je z toho ofsajd!
     
    58:39
    Japonská střídačka si bere v závěru dnešního utkání oddechový čas!
     
    58:39
    Tak, ještě jedna šance japonského týmu! Osawaová zatáhla kotouč za branku svého soupeře a následně jej poslala před Schellingovou. Do zakončení se cpala Ukitaová, avšak švýcarská brankářka kotouč přikryla pod svou lapačku!
     
    58:06
    Blížíme se do finiše dnešního zápasu, do konce zbývají pouhé dvě minuty a švýcarský celek momentálně kontroluje hru ve vlastní třetině.
     
    57:31
    Švýcarky v závěru zápasu zvládly těžké oslabení a každou sekundou se přibližují prvnímu vítězství na tomto šampionátu!
     
    57:06
    V samotném závěru přesilové hry to zkoušela z levé strany Šišiučiová. Její střelu Schellingová vyrazila pouze před sebe, kde číhala Hiranová, avšak ta na kotouč těsně nedosáhla!
     
    56:32
    Tentokrát už se Japonsko usadilo v útočném pásmu. Na modré dostala prostor Koikeová, která natáhla ke střele. Její pokus však mířil pouze do připravené Schellingové!
     
    56:01
    Japonkám se vůbec, ale vůbec nepovedlo založení útoku. Nahození Koikeová zachytila za brankou Benzová, která dokázala vyhodit!
     
    55:36
    Švýcarský tým však zahájil své oslabení velmi dobře a dokázal hned po vyhraném vhazování vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    55:11
    Švýcarky nezvládají závěr zápasu a budou čelit další přesilové hře svého soupeře! Kubová byla za brankou švýcarského celku nedovoleně napadána Zollingerovou, a ta míří na trestnou lavici!
     
    54:41
    Stalderová se hnala do další šance, nicméně tentokrát ji nevyšla klička a švýcarská útočnice o kotouč vcelku zbytečně přišla.
     
    54:19
    Po delší době registrujeme švýcarskou šanci! První útočná formace se usadila v útočném pásmu a do zakončení se dostala Stalderová, avšak její bekhendová střela Fudžimotovou nepřekvapila!
     
    53:26
    Švýcarky hodně riskovaly při rozehrávce a už to vypadalo, že se Japonky dostanou ke kotouči. Obranná dvojice Forsterová – Staigerová však nakonec situaci zvládla.

     
    53:06
    Japonskému výběru se tentokrát nepovedl přechod přes modrou čáru a je odpískán ofsajd. Následuje poslední komerční přestávka ve třetí třetině.
     
    52:42
    Japonky v posledních minutách zcela jasně svého soupeře přehrávají. Do další šance se dostala Adačiová, která nahazovala kotouč z pravé strany před branku. Puk ještě tečovala švýcarská hráčka, a ten se odrazil od tyčky před branku, kde jej odklidila Altmannová!
     
    51:59
    V závěru přesilové hry se dostávala do zajímavé šance Kubová, nicméně japonská útočnice v rozhodující moment upadla. Následně se dostala k odraženému kotouči Toková, avšak její střela mířila do Schellingové!
     
    51:28
    Rüggová společně se Stiefelovou odvedla výbornou práci při oslabení a dobrou půlminutu udržela kotouč v pásmu Japonek!
     
    50:48
    Japonsko se dokázalo usadit v útočném pásmu a rozjíždělo nebezpečný kolotoč přihrávek. Následně se však k puku dostala Zollingerová, která vyhazuje až k brance Fudžimotové.
     
    50:06
    Japonky rázem ožily a zahrají si další přesilovou hru! Nicole Bullová nestíhala souboj s jednou z japonských hráček a musela faulovat. Japonsko tak má ideální příležitost snížit stav na zápasu na rozdíl jediné branky!
    49:47 Juka HIRANOVÁ - 4:2
     
    49:47
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Čeká nás ještě drama? Japonský tým sehrál svou přesilovou hru velmi dobře a dočkává se snižující branky! První přesilovková formace Japonek se usadila v útočném pásmu a následně dostala ke kotouči JUKA HIRANOVÁ, která poslala puk přesně do růžku branky a Schellingová nestačila zasáhnout! Asistence:
     
    48:54
    Japonky dokázaly v útočném pásmu vyhrát vhazování a dostaly se do kombinace. Následná přihrávka Osawaové však přesná nebyla a kotouč je ve středním pásmu.
     
    48:37
    Japonský tým si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici směřuje Anja Stiefelová, která se provinila nedovolenou hrou tělem!
     
    48:32
    Japonky se po delší době dostaly konečně do útočné třetiny a z levé strany to zkoušela Kubová. Pokus japonské útočnice však dokázala zablokovat Bullová.
     
    47:58
    Švýcarsko postupovalo do dalšího protiútoku, který táhla Evelina Raselliová. Její postup však zastavila pozorná japonská obrana!
    47:04 Christine HÜNINOVÁ - 4:1
     
    47:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A troufám si říct, že je rozhodnuto! Švýcarský výběr od druhé třetiny diktuje tempo zápasu a po dalším tlaku v útočném pásmu střílí čtvrtou branku! Švýcarky dokázaly dostat kotouč před branku Fudžimotové, které se nepodařilo přerušit hru. Velmi důrazná byla CHRISTINE HÜNINOVÁ, která propasírovala kotouč za záda japonské brankářky! Bez asistence.
     
    46:44
    Kapitánka Altmannová dostala kotouč na modrou a hned jej posílala před branku. Nahození švýcarské hráčky však zablokovala Koikeová.
     
    45:55
    Švýcarsko pokračuje v aktivní hře a svého soupeře opět drží v útočné třetině. Je otázka, zdali se japonský výběr dokáže sebrat a pokusí se o vyrovnání.
     
    45:18
    Za japonskou brankou operovala s kotoučem Rüggová, jejíž přihrávka před branku nikoho nenašla. Ta samá hráčka se následně dostala k odraženému kotouči, avšak její střela nebyla přesná.
     
    44:37
    Na led se dostala druhá útočná formace "domácího" ceku, která se rázem usadila v útočném pásmu. Od modré to zkoušela Forsterová, avšak její střela mířila mimo.
     
    44:03
    Další velká šance švýcarského výběru! V pravém rohu operovala s kotoučem Altmannová, která následnou přihrávkou našla Raselliovou, avšak ta pozornou Fudžimotovou nepřekonala!
     
    43:35
    Druhá útočná formace Japonska se pokoušela něco kloudného vymyslet v útočném pásmu, avšak po nepřesné přihrávce Kubové mají kotouč švýcarské hráčky.
     
    43:13
    Po vyhraném vhazování se kotouč dostal na modrou, kde se nacházela Koikeová. Její tvrdou, přízemní střelu však dokázala Schellingová vyrazit!
     
    43:02
    Švýcarkám se vůbec nepodařila rozehrávka a po nepřesné přihrávce Staigerové skončil kotouč na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje před branku Švýcarska.
     
    42:35
    Švýcarský výběr postupoval do dalšího zajímavého protiútoku, který táhla po pravé straně Raselliová. Švýcarská útočnice si však na zakončení netroufla a Švýcarsko pokračuje v kombinaci.
    41:10 Phoebe STANZOVÁ - 3:1
     
    41:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A Švýcarky se dostávají hned na začátku třetí třetiny do důležitého dvoubrankového vedení a výrazně si přibližují úvodní výhře na turnaji! "Domácí" tým pokračoval ve svém tlaku v útočném pásmu. V pravém rohu operovala s kotoučem Hüninová, která krásnou nahrávkou našla volnou PHOEBE STANZOVOU, a ta překonala japonskou brankářku! Asistence: Christine Hüninová.
     
    40:55
    První útočná formace Švýcarska pokračovala v tlaku v útočném pásmu, následně vypálila Altmannová, avšak mířila mimo!
     
    40:19
    Švýcarky se hned na začátku poslední periody dokázaly usadit v útočném pásmu. Před branku posílala nebezpečnou přihrávku Stanzová, avšak žádnou ze svých spoluhráček nenašla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 13 (24)
    Japonsko – 4 (16)
     
    Druhá perioda zahajovacího utkání mistrovství světa je za námi. Japonskému týmu se povedla první třetiny, ve které dominoval a svého soupeře přehrával. V prostředí periodě byla však situace zcela opačná a jasnou převahu měl švýcarský celek! Svěřenkyně trenérky Diazové dostaly ve 32. minutě výhodu přesilové hry pěti proti třem, kterou velmi rychle využily a dostaly se zaslouženě do vedení zásluhou Lary Stadlerové! I Japonky si zahrály přesilovou hru, avšak z té prakticky nic nedokázaly využít a před třetí třetinou jsou tak ve vedení hráčky Švýcarska!

    Třetí třetina začne přibližně v 23:43.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Japonky ukázaly svůj zmar ve druhé třetiny i během přesilové hry, která se hráčkám ze země vycházejícího slunce vůbec nepovedla a vyloučená Zollingerová je zpět na ledové ploše!
     
    39:11
    Lara Stadlerová odvedla při vlastní oslabení skvělou práci a dokázala v útočné třetiny ušetřil cenné vteřinky pro svůj tým!
     
    38:46
    Japonky se dostaly v útočné třetiny do kombinace, nicméně ta neměla dlouhého trvání a následně švýcarské hráčky opět vyhazují!
     
    38:21
    Japonský tým však nezahájil svou přesilovou hru ideálně a "domácím" Švýcarkám se podařilo již dvakrát vyhodit kotouč z vlastního pásma.
     
    37:42
    I japonský výběr si zahraje v závěru třetiny přesilovou hru! Zollingerová se za vlastní brankou provinila krosčekem a míří na trestnou lavici!
     
    37:34
    Stadlerová se dokázala dostat do útočného pásma a zpoza branky hledala spoluhráčku Stanzovou, ta však ve velké šanci nedokázala trefit kotouč!
     
    36:59
    Švýcarsko se po návratu vyloučené hráčky na led dokázalo udržet v pásmu a o další střelecký pokus se postarala Hüninová, avšak Fudžimotová opět zasáhla!
     
    36:41
    Švýcarský výběr v závěru přesilové hry dokázal proniknout do útočné třetiny a z pravého kruhu pro vhazování ostře pálila Alina Müllerová, jejíž střelu dokázala Fudžimotová zastavit helmou!
     
    36:16
    Švýcarky nejdříve nezvládly kombinaci v útočném pásmu a po nepřesné přihrávce Raselliové skončil kotouč ve středním pásmu. Po následném pokusu o proniknutí do útočné třetiny je pískán ofsajd švýcarských hráček.
     
    35:39
    Do zajímavé šance se hnala Anja Stiefelová, nicméně ta spadla po souboji s jednou z japonských hráček. Vylučovat se však nebude a hra pokračuje!
     
    35:21
    Forsterová nahazovala z pravé strany kotouč před branku a její nahození tečovala Stadlerová, nicméně pozorná Fudžimotová dokázala kotouč vyrazit do rohu kluziště.
     
    34:46
    Hlavní rozhodčí poměrně přísně přerušila hru po téměř minutu trvající výhodě a následuje přesilová hra Švýcarek. Na trestnou lavici míří Mika Horiová, která se provinila hákováním!
     
    34:32
    Švýcarky se stále drží u kotouče a přehrávají svého soupeře v útočné třetině. Z pravé strany posílala nebezpečnou přihrávku před branku Stadlerová, avšak na její pas si žádná ze spoluhráček nenajela!
     
    33:43
    Müllerová postupovala do zajímavého útoku, nicméně ji nevyšla klička. Švýcarky se však udržely u kotouče a navíc si zahrají přesilovou hru!
     
    33:19
    Japonkám se následně podařilo vyhodit kotouč ven ze třetiny a i vyloučená Takeučiová je zpět na ledové ploše!
     
    32:51
    Další velká šance švýcarského týmu! Před japonskou branku dostala přihrávku osamocená Stanzová, která však napálila puk pouze do betonů japonské brankářky!
     
    32:21
    Švýcarky pokračují ve své klasické přesilové hře a svého soupeře opět dokázaly zamknout v útočném třetině. Následně střílela od modré Bullová, její střelu však Fudžimotová vyrazila!
    31:50 Lara STALDEROVÁ - 2:1
     
    31:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A švýcarský výběr svou dvojnásobnou přesilovou hru velmi rychle využívá! Švýcarky svého soupeře zavřely v útočném pásmu a následně se LARA STALDEROVÁ dostala k tvrdé střele z hranice pravého kruhu a její střela skončila až za zády Fudžimotové! Asistence: Nicole Bullová, Christine Hüninová.
     
    31:13
    Pozor, pozor! Vzápětí se Takeučiová provinila nedovoleným bránění a švýcarský výběr čeká dlouhá přesilová hra pět na tři!
     
    30:50
    Švýcarský výběr si zahraje přesilovou hru! Za brankou Schellingové se provinila nedovolenou hrou Rui Ukitaová, která míří na trestnou lavici!
     
    30:43
    Japonky zariskovaly při rozehrávce, avšak situace nakonec dopadla pro výběr hostujícího celku dobře a do protiútoku mířila Kubová, nicméně její následná přihrávka na Tokovou nebyla přesná!
     
    30:15
    Švýcarky se opět dostaly do útočné třetiny a od modré to zkoušela Benzová, jenže její střela byla nepřesná. Kotouč se odrazil od mantinelu před branku, kde však kotouč přikryla pod lapačku Fudžimotová.

     
    29:51
    Hüninová zatáhla kotouč do útočné třetiny, nicméně to bylo ze strany švýcarské celku vše a následná přihrávka byla nepřesná a kotouč je ve středním pásmu.
     
    29:27
    Japonský celek postupoval do protiútoku, nicméně japonské hráčky se vůbec nedomluvily při přechodu modré čáry a bylo z toho jasné postavení mimo hru.
     
    29:04
    Naopak švýcarský tým hraje v pohodě a vytvořil si další velkou šanci! Od modré pálila Staigerová, jejíž střelu tečovala před brankou Wadacherová. Fudžimotová však dokázala na změnu dráhy letu puku zareagovat!
     
    28:14
    Japonský výběr pokračuje v bídném výkonu ve druhé třetiny a má velké problémy při rozehrávce. Schellingová zatím ve druhé třetině nemusela řešit žádnou závažnou situaci ve svém brankovišti!
     
    27:39
    Druhá útočná formace Švýcarek pokračovala v dobrém střídání a dostala se opět do zakončení. Po přihrávce Stiefelové pálila Müllerová, avšak Fudžimotová dokázala zasáhnout!
     
    26:59
    Rüggová se dokázala uvolnit v pravém rohu kluziště a následnou přihrávkou hledaa Stiefelovou, té se však nepodařilo zakončit přesně!
     
    26:22
    Alemannnová našla krásnou přihrávkou z rohu mezi kruhy Stadlerovou, která pohotově vystřelila, avšak její střela mířila těsně vedle pravé tyčky japonské branky!
     
    26:03
    První útočná formace Švýcarka opět způsobila před brankou Japonska zmatek, nicméně Stanzové a spol. se nakonec nepodařilo dostat kotouč za záda Fudžimotové. Následuje první komerční přestávka druhé třetiny!
     
    25:32
    Další pohledná akce švýcarského týmu! Útočnou akci táhla Nicole Bullová, která japonskou obranu překvapila zadovkou na Stanzovou. Její střela z voleje byla tvrdá, nicméně špatně umístěná a brankářka Japonska kotouč lapila!
     
    25:11
    Iwaharová dostala dobrou přihrávku do středního pásma, nicméně japonskou útočnici si dobře pohlídala Altamnnová, která své soupeřce kotouč odebrala.
     
    24:28
    "Domácí" výběr pokračuje v tlaku v útočném pásmu. Ze středního pásma vypálila Forsterová, avšak její střelu dokázala vyrazit brankářka Fudžimotová.
     
    23:59
    Švýcarský celek vstoupil do druhé třetiny velmi dobře a momentálně svého soupeře jasně přehrává. Dočkáme se vedoucí branky?
     
    23:32
    Zollingerová předvedla v útočném pásmu zajímavý průnik, který zakončila přihrávkou na Benzovou. Švýcarská defenzivní hráčka se však ke střele neodhodlala.
     
    23:04
    Japonský výběr si zatím v prostředí třetině neví rady při rozehrávce a opět odevzdává kotouč soupeři.
     
    22:21
    Švýcarky se dostaly do zajímavého přečíslení dva na jednoho, které táhla Hüninová, jenže její přihrávvka na Stanzovou byla otřesná a švýcarská útočníce se do zakončení nedostala!
     
    21:55
    Po několika přerušeních jsem konečně sledovali plynulý hokej, avšak rázem přišla nepřesná rozehrávka Japonek a hra se stěhuje před japonskou branku.
     
    21:18
    Druhá útočná japonská formace má za sebou velmi povedené střídání! Toková dokázala opět vyhrát vhazování a po střele Horinové vznikla před brankou Švýcarska mela, kterou vyřešila Schellingová přerušením hry.
     
    21:02
    Velká šance země vycházejícího slunce! Hned po vhazování se odrazil kotouč mezi kruhy, kde číhala Toková. Následnou střelu japonské útočníce však zneškodnila parádním zákrokem Schellingová!
     
    20:53
    První střelecký pokus druhé třetiny vyslala z levého rohu Ukitaová, avšak švýcarská brankářka si se střelou mířící do horního rohu branky dokázala poradit.
     
    20:28
    První útočná formace Švýcarska postupovala po pravé straně, avšak přechod přes modrou čáru nebyl ideální a rozhodčí odpískali ofsajd.
     
    20:15
    Švýcarky vstoupily do prostřední periody hodně nepřesnou rozehrávkou, avšak nakonec to "domácí" výběr zvládl a může postupovat vpřed.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Švýcarsko – 11
    Japonsko – 12
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce a musíme říct, že rozhodně nenudila. K vidění byla spousta slibných šancí, z nichž hned dvě s sebou přinesly gólový efekt. Švýcarsko poslala do vedení při přesilovce ranou zblízka Christine Hueniová, ale Japonsko odpovědělo nádhernou individuální akcí Čiho Osawaové. Prostřední část začne zhruba ve 22:55, stav je nerozhodný 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Švýcarky dál mačkají svého soka u jeho brány, zatím však bez střeleckého efektu.
     
    19:13
    V ochozech to několikrát pořádně zahučelo, švýcarští fanoušci teď čekali gól. Puk se nebezpečně odrážel před brankovištěm, ale nic z toho nakonec nebylo, japonská obrana počínající požár uhasila.
     
    18:52
    Švýcarsko na změnu skóre okamžitě reaguje zvýšenou útočnou aktivitou, brankářka Fudžimotová má ve svém brankovišti napilno.
    18:22 Čiho OSAWAOVÁ - 1:1
     
    18:22
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla nádherná akce, která by se měla zanést do hokejových učebnic! Na pravé straně rozkmitala své rychlé nohy ČIHO OSAWAOVÁ, prošla se švýcarskou obranou jako nůž máslem, sjela si až před brankoviště a bekhendem chladnokrevně uzavřela své úchvatné sólo střelou pod víko! Asistence: Rina Takedaová, Jurie Adačiová.
     
    17:56
    Japonsko získalo kotouč a žene se dopředu.
     
    17:36
    Tohle ale nebyl zrovna povedený moment zkušené brankářky a asi největší hvězdy japonského výběru! Nahozený puk jen promáchla.
     
    17:07
    Švýcarky přesunuly děj hry do blízkosti gólmanky Fudžimotové, ale ta stále nemá moc práce. Její defenziva si plní své úkoly svědomitě.
     
    16:46
    Hanae Kubová se protáhla jako lasička po pravé straně do útočného pásma a nahazovala puk před bránu, kde ale nebyl vůbec nikdo.
     
    16:25
    Dál sledujeme hodně svižný a útočný hokej, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    16:08
    Zakázané uvolnění Japonska, brankářka Fudžimotová se musí mít na pozoru.
     
    15:52
    Dopředu se teď natlačily hráčky ze střední Evropy, ale zatím se jim nepovedlo prověřit pozornost gólmanky Fudžimotové, jejíž obránkyně si vedou dobře.
     
    15:25
    Čiho Osawaová neúnavně vířila vody v útočném pásmu, objela bránu a nahazovala do ohně, ale tam nenašla žádnou ze svých spoluhráček.
    Radost švýcarských hráček po první brance zápasu
     
    15:09
    Vhazovat se bude v pásmu Švýcarska, které se dopustilo icingu.
     
    14:55
    Japonsko získalo po chvíli snažení puk a vydalo se dopředu, ale hrací předmět v rohu útočného území brzy ztratilo. Švýcarské obránkyně rozehrávají.
     
    14:35
    Švýcarky teď mají sice na své straně územní převahu, ale Japonky si hodně zodpovědně hlídají prostor před svou gólmankou.
     
    14:10
    Japonky jsou sevřeny do pevného objetí, ale zatím se jim daří nepouštět soupeřky ke střelbě. Hodně projektilů je zblokovaných.
     
    13:54
    Švýcarky teď diktují tempo hry. Usadily se na dostřel gólmanky Fudžimotové, ale zatím ji nedokázaly ohrozit.
     
    13:25
    Stalderová táhla rychlý útok po pravé straně, najela si až do kruhu a hledala před bránou Hueniovou, ale ta dostala nahrávku na paty.
     
    13:13
    Hlavní rozhodčí se ještě o něčem radí, ale už se bude pokračovat.
    Zajímavost z tábora hokejistek ze země vycházejícího slunce.

     
    13:13
    Buly proběhne v pásmu Švýcarska po levé ruce brankářky Schellingové.
     
    13:13
    Hra je přerušena, máme tady komerční přestávku. Jsem hodně zvědavý, jestli se Japonsku podaří ještě do přestávky vyrovnat, zatím si vede hodně dobře.
     
    12:38
    Papírové favoritky si vytvořily slibnou možnost, ale jejich protiútok nedopadl na úrodnou půdu. Puk získala japonská defenziva, jež může v klidu rozehrát.
     
    12:13
    Dál sledujeme hodně atraktivní hokej, Japonky mi zatím přijdou lepší. Znovu potvrzují, že na ledě si skvěle rozumí a jsou neúnavné.
     
    11:53
    Švýcarsko se snažilo vymanit z obležení soupeřek, ale neúspěšně. Hokejistky ze země vycházejícího slunce jsou dál hodně aktivní.
     
    11:31
    Dění na ledě se znovu změnilo, teď se tlačí dopředu hlavně reprezentantky ze země vyhlášené kvalitními hodinkami a čokoládou.
     
    11:03
    Miho Šišiučiová dostala dobrý pas na pravé křídlo, rychle přebruslila protihráčku a z kruhu vypálila jen do pravého betonu gólmanky Schellingové!
     
    10:35
    Švýcarsko se vydalo rychle dopředu, ale nedokázalo se přes obranu soupeřek probít do koncovky. Vpřed se tak ženou znovu svěřenkyně kouče Fujisawy.
     
    10:18
    A znovu Rui Ukitaová, tentokrát se ocitla v nebezpečném prostoru před Švýcarským brankovištěm, ale betony Schellingové byly na místě!
     
    09:51
    Rui Ukitaová dostala nabito do prostoru mezi kruhy, ale v ideální palebné pozici nedokázala přesně zamířit! Vyrovnání zatím není Japonkám souzeno.
     
    09:35
    Švýcarsko vyhodilo jen na zakázané uvolnění.
     
    09:03
    Japonky ztratily ve středním pásmu puk a musely se rychle vracet zpět dozadu. Stihly to a nedovolily soupeřkám z rychlého kontru zakončit.
     
    08:50
    Sledujeme teď hodně vyrovnaný hokej, děj hry se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé a hlasití fanoušci se zatím velmi dobře baví.
     
    08:30
    Haruka Toková předvedla mezi kruhy efektní stahovačku a vytvořila vhodnou palebnou pozici pro Hanae Kubovou, jež zápěstím minula bránu!
     
    08:03
    Japonky se snaží rychle odpovědět, teď hodně přidaly v útočné aktivitě a dál jsou hodně nebezpečné. Švýcarky se musejí bránit.
    07:33 Christine HUENIOVÁ - 1:0
     
    07:33
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně rychle využitá přesilovka, Švýcarky se ujímají vedení! Hokejistky ze země helvetského kříže rozvinuly rychlou kombinaci, jíž dokonale vyšachovaly obranu soupeře, a zblízka skórovala pohotová CHRISTINE HUENIOVÁ! Asistence: Lara Stalderová, Alina Müllerová,
     
    07:06
    Hanae Kubová (JPN) je vyloučena na 2 minuty.
     
    07:06
    Florence Schellingová ani nestihla ze švýcarského brankoviště při ponechané výhodě dojet na střídačku, bude se znovu vylučovat na straně Asiatek.
     
    06:43
    Karta se otočila, teď diktují tempo hry hokejistky z daleké Evropy, které se usadily v útočném pásmu a snaží se blok Japonek rozhýbat kombinací.
     
    06:11
    Japonky opět zmáčkly své soupeřky pod tlak a byla z toho znovu nebezpečná střela. Mezi kruhy napřáhla Čiho Osawaová, ale trefila jen betony!
     
    05:41
    Čiho Osawaová si všimla, že před brankou je volná Ajaka Toková, jejíž rána po ledě o kousek minula pravou tyčku brankářky Schellingové!
     
    05:13
    Japonky jsou kompletní, hraje se 5 na 5.
     
    04:50
    Až teď hokejistky z Asie získaly puk a vyvezly ho dopředu. Mohl z toho být slibný brejk, ale nakonec švýcarská defenziva zapracovala skvěle.
     
    04:18
    Japonky jsou dál pod enormním tlakem, Švýcarsko hraje v přesilovce opravdu výborně. Brankářka Fudžimotová ale chytá skvěle.
     
    04:04
    To byla šance jako hrom! Dominique Rueggová se objevila v dobré palebné pozici mezi kruhy, ale tvrdou ranou po ledě trefila jen betony.
     
    03:50
    Japonky jsou dál pod tlakem, nedaří se jim vyhodit.
     
    03:40
    To byl obrovský závar, který se vytvořil před brankovištěm Japonska! Švýcarky předvedly vzorný důraz před brankovištěm, ale puk za gólmanku Fudžimotovou nedostrkaly!
     
    03:13
    Šoko Onová (JPN) obdržela trest na 2 minuty za hákování.
     
    02:41
    Japonsko je i nadále pod tlakem, brankářka Fudžimotová se musí mít neustále na pozoru.
     
    02:18
    Japonky se teď dostaly pod tlak, Švýcarky se po úvodním náporu svých soupeřek ujali puku a bojují o něj v útočném pásmu. Zatím bez úspěchu, nedaří se jim zakončit.
     
    01:58
    Zachytala si i Nana Fudžimotová, ale dalekonosná střela nebyla ničím, co by ji mělo překvapit. Ideální zákrok na rozchytání.
     
    01:40
    Jurie Adačiová se ocitla v ideální palebné pozici před brankovištěm, ale nedokázala překonat skvělou brankářku Schellingovou, jíž mohou zatím spoluhráčky hodně děkovat, že už neprohrávají.
     
    01:21
    Japonsko je zatím jednoznačně lepší, Švýcarsko se zatím musí soustředit hlavně na hlídání svých zadních vrátek.
     
    00:55
    Alina Müllerová se ujala puku při rychlém protiútoku hokejistek ze země helvetského kříže, ale rána jí nesedla a netrefila se mezi tři červené tyče.
     
    00:35
    Brankářka Schellingová si musí připadat jako na střelnici, na její bránu léta jedna tvrdá rána za druhou! Maskovaná opora Švýcarek zatím ukazuje svou kvalitu.
     
    00:22
    Japonky do zápasu vlétly pěkně zostra a hned mohly jít do vedení! V rohu pásma vyhrály tvrdý souboj o puk a před brankovištěm pálila po ledě Haruna Jonejamaová, ale jen do betonů brankářky Schellingové!
     
    00:05
    Japonky vyhrály úvodní vhazování ve středovém kruhu a rozehrávají první útočnou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, každou chvíli může mistrovství světa začít!
    Nástup obou týmu na ledovou plochu
     
    A nechybí už ani hokejistky ze země vycházejícího slunce, atmosféra je už před začátkem zápasu fantastická.
     
    Z kabiny už vyjela reprezentace Švýcarska, kterou na hrací plochu přivedla gólmanka Florence Schellingová.
     
    Na led už naskočila čtveřice delegovaných rozhodčích, znovu se ozývá hlasitý potlesk.
     
    Led už brázdí za jásotu ochozů dva mladí hokejisté, kteří krouží po hřišti s japonskou a švýcarskou vlajkou nad hlavami.
     
    Aréna už se nám velmi slušně zaplňuje, a to jak švýcarskými fanoušky, kteří již před zápasem fandí alpskými zvonci, tak i příznivci Japonska, jež nejdou v ochozech přehlédnout díky folklorním krojům.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – Altmannová "C", Bullová, Zollingerová, Benzová, Forsterová "A", Staigerová, Sigristová – Stalderová, Hueniová, Stanzová – Müllerová, Rueggová, Stiefelová "A" – N. Waidacherová, Raselliová, I. Waidacherová – Schranzová, Allemannová, Eggimannová – M. Waidacherová

    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, A. Toková, Takeučiová, Horiová, Takedaová, Suzukiová, Šigaová – Osawaová "C", Jonejamaová, Onová – Kubová "A", H. Toková, Ukitaová – Šišiučiová, Adačiová, Hiranová "A" – Takaová, Terašimaová, Iwaharová – M. Fudžimotová

    Rozhodčí: Melanie Bordeleauová (CAN), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová (AUT), Natasa Pagonová (SLO).
    Předzápasové rozbruslení před zahajovacím zápasem celého šampionátu
     
    Příjemný hokejový večer všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Dnešním dnem startuje Mistrovství světa žen v kanadském Kamloops. Šampionát odstartuje duelem Švýcarska s Japonskem v McArthur Centre, kde hrají své zápasy také Češky. Začátek zápasu je naplánován v 22:00 a ze zápasu vám přineseme textový přenos přímo z místa dění!
     
    Švýcarský výběr může loňský šampionát v Malmö hodnotit velmi dobře. Na švédské půdě dokázaly svěřenkyně trenérky Diazové obsadit druhé místo ve skupině B a zajistily si postup do čtvrtfinále. V rozhodující fázi turnaje se Švýcarky střetly se silným Finskem, se kterým sehrály vyrovnaný zápas, nicméně ani to na výhru nestačilo. Severská země si výhrou 3:0 proklestila cestu až ke konečnému třetímu místu.

    Před šampionátem sehrály Švýcarky přípravný zápas proti ruskému výběru, který bude bojovat ve skupině A. Svěřenkyně trenéry Diazové na Rusky nestačily a prohrály 2:4.

    Na letošním MS v Kanadě má švýcarský tým podobné ambice. Ve skupině B je však situace vyrovnaná a prakticky každý tým má šanci na postup. "Na šampionát se moc těším. Máme ideální mix mladých a zkušených hráček, v tom může být naše výhoda," řekla před šampionátem hlavní trenérka Daniela Diazová.
    Hala, ve které se odehrají zápasy skupiny B
     
    Japonky si na loňském šampionátu také nevedly špatně, nakonec však do čtvrtfinále nepostoupily. V základní skupině dokázaly porazit Němky a Švédky po nájezdech, avšak ani to na postup nestačilo a reprezentantky ze země vycházejícího slunce musely bojovat o setrvání v elitní divizi v zápase s Německem. V obou zápase se radoval japonský výběr, avšak v obou případech Japonsko vyhrálo v prodloužení.

    Na letošním šampionátu by japonská reprezentace ráda proklouzla do čtvrtfinále, avšak v konkurenci Česka, Švédska a Švýcarska to budou mít Japonky těžké, nicméně rozhodně nejsou bez šance!
    Anja Stiefelová odehrála v zápase s Ruskem své 150. mezinárodní utkání v kariéře
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 8. Hueniová (Stalderová, Müllerová), 32. Stalderová (Bullová, Hüninová), 42. Stanzová (Hüninová), 48. Hüninová – 19. Osawaová (Takedaová, Adačiová), 50. Hiranová


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – Altmannová "C", Bullová, Zollingerová, Benzová, Forsterová "A", Staigerová, Sigristová – Stalderová, Hueniová, Stanzová – Müllerová, Rueggová, Stiefelová "A" – N. Waidacherová, Raselliová, I. Waidacherová – Schranzová, Allemannová, Eggimannová – M. Waidacherová
    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, A. Toková, Takeučiová, Horiová, Takedaová, Suzukiová, Šigaová – Osawaová "C", Jonejamaová, Onová – Kubová "A", H. Toková, Ukitaová – Šišiučiová, Adačiová, Hiranová "A" – Takaová, Terašimaová, Iwaharová – M. Fudžimotová

    Rozhodčí: Melanie Bordeleauová (CAN), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová (AUT), Natasa Pagonová (SLO)
    bahis siteleri