Norsko – Slovensko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Norsko
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Slovensko
sk Čtvrtek 31.03.2016, 16:30Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Partner:
     
    Ešte pred šiestimi rokmi sa slovenské hokejistky predstavili na ZOH v kanadskom Vancouveri. Dnes je však situácia diametrálne iná. Pod vedením trénera Andreja Schobera nevyhrali Slovenky na MS 1. divízie ani jeden zápas, a tak spadnú do nižšej výkonnostnej kategórie. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný deň. (18:43:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:44
    Nórsko dalo gól!
    Je dobojované, bohužiaľ so smutným koncom pre naše hokejistky. Hrdinkou stretnutia sa stáva obrankyňa prvej nórskej formácie LINN AAKREOVÁ, ktorá strieľa rozhodujúci gól zápasu. Bez asistencie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po odohraní riadneho hracieho času sme víťaza zápasu nespoznali. Nórky sa síce dostali do vedenia, no na konci 47. minúty dokázala vyrovnať Jana Kapustová. Nasledovať tak bude predĺženie, ktoré bude trvať obvyklých 5 minút. Ak sa ani v ňom nerozhodne, budú musieť rozhodnúť samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    55:07
    Nórsko má veľkú šancu rozhodnúť. Po faule Lenky Čurmovej bude hrať presilovú hru. Slovenka sa previnila voči pravidlám nedovoleným bránením.
     
    50:01
    Začala sa posledná desaťminútovka riadneho hracieho času. Ja len pripomínam, že ak dnes slovenské reprezentantky vyhrajú, udržia sa v 1. divízii MS v hokeji žien.
     
    48:08
    Dve minúty za podrazenie dostáva naša brankárka Romana Kiapešová. Namiesto nej si na trestnej lavici odsedí trest Gabriela Žitňanská.
     
    46:59
    Slovensko dalo gól! Výborne, naše reprezentantky sú opäť v hre. V tretej tretine sú oveľa aktívnejšie a ich snaha sa pretavila do vyrovnávajúceho gólu. Ten strelila tá najpovolanejšia a najskúsenejšia – JANA KAPUSTOVÁ. Bez asistencie.
     
    41:33
    Nórsko dalo gól!
    Tak to je nepríjemný moment. Slovenky nezachytili začiatok tretej tretiny a opäť prehrávajú. Mimoriadne cenný gól v boji o záchranu strieľa ANDREA DALENOVÁ. Asistencie: Martine Henriksenová a Ingrid Morsetová.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Máme za sebou 40 minút hry. Po dvoch tretinách je stav vyrovnaný 2:2. Nórky v polovici zápasu otočili gólmi Mathea Fischerovej a Martine Henriksenovej stav zápasu vo svoj prospech, ale v 37. minúte vyrovnala svojim druhým gólom v zápase kapitánka Lívia Lučová. Pred poslednou časťou hry tak je ešte všetko otvorené.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    36:20
    Slovensko dalo gól! Zverenky Andreja Schobera vyslali na bránu súpera doteraz len 12 striel, no tá posledná končí v nórskej sieti. Na konci akcie prvého slovenského útoku bola opäť LÍVIA LUČOVÁ, ktorá svojim druhým gólom v zápase vyrovnáva. Asistencie: Viktória Ihnáťová a Jana Kapustová.
     
    32:39
    Nórky sú síce aktívnejšie, ale aj oveľa nedisciplinovanejšie. Na trestnú lavicu odchádza za držanie protihráča Silje Holosová.
     
    32:07
    Nórsko dalo gól!
    V priebehu necelých štyroch minút Nórky otáčajú priebeh zápasu vo svoj prospech. Krátko potom ako sa ubránili oslabeniu sa do šance dostala MARTINE HENRINKSENOVÁ a skóruje. Bez asistencie.
     
    29:54
    V polovici zápasu bude mať Slovensko šancu dostať sa do opätovného vedenia. Za podrazenie putuje na lavicu hanby Jeanett Hjelmová.
     
    28:24
    Nórsko dalo gól!
    A je vyrovnané. Nórske hokejistky korunujú svoju prevahu a po prvýkrát dostávajú puk za chrbát Romany Kiapešovej. Úspešnou strelkyňou je MATHEA FISCHEROVÁ. Bez asistencie.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 29. Fischerová, 33. Henriksenová, 42. Dalenová (Henriksenová, Morsetová), 62. Aakreová – 11. Lučová (Ihnátová), 37. Lučová (Ihnáťová, Kapustová), 47. Kapustová


    Norsko: Sandvenová (Aarviková) – Aakreová, Morsetová (C), Tendenesová, Holosová, Oisethová, Tautraová, Olafsenová, Stromstadová – Bialiková (A), Henriksenová, Dalenová (A) – Haug-Hansenová, Hjelmová, Fischerová – Pedersenová, Bakkeneová, Engmannová – Strandborgová, Fjellvangová, Waisová.
    Slovensko: Kiapešová (Budajová)– Klimášová, Ištocyová, Čurmová, Žitňanská, Lalíková, Zálešaková, Paľová, Drábeková – Kapustová (A), Ihnaťová, Lučová (C) – Sroková, Herichová, Gápová (A)– Korenková, Košecká, Kollová – Maskaľová, Gorecká, Trebulová

    Rozhodčí: Guayová (USA) – Fenstermacherová (USA), Phillipsenová (DEN)
    bahis siteleri