Heracles – Utrecht 1:1 (kon.) | Graafschap – Cambuur 2:2 (kon.) | Alkmaar – Eindhoven 2:4 (kon.)
Feyenoord – Excelsior 3:0 (kon.) | Willem II – Twente 2:3 (kon.)
konec
BV De Graafschap
2:2 (1:1)
SC Cambuur Leeuwarden
Sobota 02.04.2016, 18:30 • Stadion de Vijverberg • Nizozemská Eredivisie • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Přeji příjemný sobotní večer a vítám zde všechny fanoušky fotbalu! Po reprezentační pauze se první dubnový víkend zase rozbíhají ligové kolotoče a vyjímkou v tomto ohledu není ani nizozemská Eredivisie, která má na programu 29. kolo. V něm se proti sobě mimo jiné postaví BV De Grafschap a SC Cambuur Leeuwarden. Tento duel celků ze samého dna tabulky začíná v 18:30 a já Vás k jeho sledování co nesrdečněji zvu!
     
    BV De Graafschap

    Loni ještě druholigový celek z města Doetinchem se v průběhu celého ročníku plácá na spodku tabulky a momentálně figuruje na předposlední 17. příčce. Do konce sezóny zbývá už jen 9 zápasů a ztráta na nebarážovou 15. pozici činí 8 bodů, což by se určitě dalo dohnat. Dá se tedy očekávat, že domácí celek se dnes pokusí prolomit svoji nepříliš dobrou formu (z posledních 5 ligových utkání získali Doetinchemští jen 4 body) a bude chtít plně bodovat.

    Kouč Jan Vreman však bude postrádat až 5 hráčů z kádru prvního týmu, takže se ukáže, dokáže-li i přes tuto nepřízeň osudu poskládat optimální sestavu. Chybět mu totiž bude mimo jiné i Bryan Smeets, jeden z tahounů týmu a středopolař, jenž zatím nastřádal nejvíc asistencí (celkem 4). Na druhou stranu další klíčoví plejeři (například Andy Driver nebo nejlepší střelec Graafschapu Vincent Vermeij) by chybět neměli...
     
    SC Cambuur Leeuwarden

    Tým z Leeuwardenu bude mít letos stejně jako jeho soupeř problémy s udržením prvoligové příslušnosti. Cambuur je totiž ještě o jednu příčku horší a je tedy na posledním 18. místě. S tím koresponduje i forma tohoto celku, který z posledních 5 ligových klání bral jen 3 body).

    Kouč hostujícího celku Marcel Keizer se sice nemusí potýkat s tolika zraněnými jako jeho protějšek (ačkoli zraněný je třeba český talent Dominik Mašek), ale musí řešit jiný problém – v zimě přestoupil do Tilburgu Bartholomew Ogbeche, do té doby nejlepší střelec týmu, a Leeuwardenským se ještě nepovedlo tuto díru v sestavě úplně zacelit. V současnosti jsou nejlepší střelci týmu dva – forvardi Martijn Barto a Sander van de Strek zaznamenali oba po 4 brankách. Nejvíce asistencí si připsal ofenzivní borec Furdjel Narsingh, který přihrál již na 4 góly.
     
    Úvodní sestavy:

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert (C), Tesselaar – Tarfi, Diemers, El Jebli, Driver – Vermeij, Peters.
    Náhradníci: Verstappen – Koolhof, Straalman, Kabasele, K. Vida, Çiçek, Parzyszek.

    SC Cambuur Leeuwarden: Zeinstra – Mac-Intosch, Lachman, van der Laan, Peersman – E. Bakker (C), J. Byrne, van de Streek – F. Narsingh, Barto, Hoefdraad.
    Náhradníci: Krul – Andriuškevičius, Overgoor, Vloet, van Veen, Hiariej, Monteiro.

    Rozhodčí: van Boekel – de Vries, Dobre.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Výkop obstarali domácí hrající v klasických modrobílých dresech, Leeuwardenští oblékají žlutomodré sady.
     
    1
    Do první střely se dostali domácí, jmenovitě to byl Vermeij. Jeho pokusu z hranice šestnáctky ale chyběla přesnost.
     
    2
    Hosté dostali k dispozici rozehrávku přímého kopu, centr se ale Byrnemu moc nepovedl, balon pouze neškodně proletěl vedle domácí brány.
     
    3
    Cambuur kontroluje balon v okolí středu hřiště, domácí však zatím pozorně brání a nepouští soupeře na dostřel.
     
    4
    Sander van de Streek se pokusil o zakončení z dálky, ale Jurjus ani nemusel zasahovat, rána záložníka Leeuwardenu totiž mířila mimo.
     
    5
    Vincent Vermeij posunul na nabíhajícího Drivera a sám se vydal za obranu. Andy Driver tam také balon poslal, ovšem dal svému pasu moc razance a jeho kolega Vermeij se k míči nedostal.
     
    6
    Hosté teď rozehrávají autové vhazování z levé strany. Následně se však sami vyhnali až téměř k vlastní bráně.
     
    7
    Barto zpracovával v domácím vápně dlouhý pas ze středu pole, ale nepočínal si úplně dobře a míč mu odskočil. Poté situaci uklidnil Hidde Jurjus, jenž si pro kulatý nesmysl došel.
     
    8
    Strážce domácí pokladnice Jurjus si po další nepřesné akci Leeuwardenských došel pro balon a vrátil jej do hry.
     
    9
    Nathaniel Will si splnil defenzivní povinnosti, když se dobře vrátil s unikajícím forvardem Cambuuru a následně zklidnil hru náhrou na gólmana Jurjuse.
     
    10
    Jergé Hoefdraad se dral do vápna Graafschapu, ale precizním skluzem jej odzbrojil Tarfi. Následně vyráží vpřed domácí celek.
     
    11
    Driver se pokusil sklepnout dlouhý pas ze středu na zabíhajícího Tesselaara, ale nezdařilo se, míč skončil v zámezí.
     
    12
    Před Tesselaarem se teď otevřela přímo dálnice, ten této skutečnosti ale nedokázal naplno využít a radši zařadil zpátečku.
     
    14
    Domácí rozehráli akci po pravé straně a v závěru celé jejich operace se k centru dostal El Jebli, našel ale pouze rukavice Harma Zeinstry.
     
    15
    Čtvrthodina za námi a zatím je celý zápas ve fázi oťukávání, neregistrovali jsme ještě ani jednu kloudnou ofenzivní akci.
     
    16
    Teď k prolomení té prozatímní nudy měli dobrou pozici domácí, ovšem Driverův roh se stal snadnou kořistí Zeinstry.
     
    17
    Na konci akce Cambuuru byl obránce Calvin Mac-Intosch, který se poroučel k zemi po souboji s obranou Graafschapu. Domácí jdou vpřed.
     
    18
    Furdjel Narsingh zválcoval ve vápně Willa, ale neuvidíme penaltu Graafschapu! Rozhodnutí hlavního sudího teď vzbudilo hodně zlé krve v ochozech velmi slušně zaplněného stadionu, každopádně Zeinstra odkopává.
    18. Souboj Willa s Narsinghem, který nakonec nerezultoval v pokutový kop.
     
    20
    Po dalším odkopu hostujícího gólmana poslal hlavičkou van de Pavert míč na Vermeije. Ten si ale počínal dost neobratně a nejen že mu míč uskočil, on jej domácí plejer ještě zasáhl rukou...
     
    22
    Po souboji s Mac-Intoschem se k zemi dost teatrálně poroučel Tesselaar, ale účel to splnilo – sudí odpískal faul hostujícího hráče.
     
    23
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Přímý kop po ruce Lachmana rozehrál z pravé strany Andy Driver. A rozehrál jej náramně, jelikož našel přesně hlavu VINCENTA VERMEIJE, který se prosadil hlavičkou do protipohybu Zeinstry a otevřel skóre – 1:0!
    23. Vincent VERMEIJ - 1:0
     
    25
    Van de Streek posunul za domácím vápnem na Jacka Byrneho, jeho pokus ale mířil hodně vysoko nad. Jurjus rozehrává.
     
    26
    Mac-Intosch teď uhlídal balon nebezpečně letící do vápna a zastavil další ofenzivu domácího celku.
     
    27
    Výborně napadající domácí hráči nedávají borcům ve žlutomodrém ani kousek prostoru navíc a ti jsou z toho zcela zoufalí.
     
    29
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Obdobná situace jako u prvního gólu teď i na druhé straně! Byrne rozehrál přímý kop perfektním centrem do vápna. Tam se od svého strážce odpoutal CALVIN MAC-INTOSCH a nechytatelnou hlavičkou k tyči překonal zkoprnělého Jurjuse – 1:1!
    29. Calvin MAC-INTOSCH - 1:1
     
    30
    Tak jak jsem po první čtvrthodině haněl oba týmy za pasivitu a nepříliš atraktivní podívanou, musím se na dálku omluvit. Zápas začíná nabírat skvělé tempo a před zraky vynikajících fanoušků se odehrává fotbalová bitva se vším všudy!
     
    32
    Hráči v bílomodrém se zase nepříjemně usazují v okolí vápna Cambuuru, vše ale po centru z pravé strany vyřešil Zeinstra.
     
    33
    Po Willově centru sklepával na Tarfiho hlavou Vermeij, ale neprovedl to optimálně a k míči se tak dostali hosté.
     
    35
    Tarfi spadl po strkanici ve středu pole s Byrnem, je pískáno proti Cambuuru.
     
    36
    Sám faulovaný Karim Tarfi to vzal na sebe, ale přímou střelou ze střední vzdálenosti Zeinstrovu svatyni neohrozil.
     
    37
    Mac-Intosch výbornou poziční hrou zastavil Tesselaarovu nahrávku, nicméně Graafschap pokračuje v ofenzivě.
     
    37
    Cas Peters se hnal za obranu Cambuuru a byl by balon i dostihl, kdyby ovšem z brány nevyběhl Zeinstra. Gólman Leeuwardenu odkopl míč daleko do bezpečí.
    37. Dravý průnik Peterse zastavil až vyběhnuvší Zeinstra.
     
    39
    Hosté mají k dobru rozehrávku rohového kopu. Exekuce se ujal Byrne, ale Jurjus vše vyřešil přesvědčivým zákrokem.
     
    41
    První půle se pomaličku, polehoučku chýlí ke konci a stále na tabuli svítí stav 1:1. Teď ale útok zakládají domácí, začínají až u vlastní brány.
     
    42
    Po akrobatickém zákroku Darryla Lachmana uvidíme roh Graafchapu.
     
    43
    Po skrumáži před Zeinstrovou bránou se ke střele protlačil van de Pavert a Vermeij tečoval míč nad. Ve vápně Cambuuru ale zůstává ležet jeden z hostujících borců...
     
    44
    Tím je obránce Lachman, který již odkulhal z hrací plochy. Následně rozehráli další roh domácí, ovšem neúspěšně. Naopak na druhou stranu se prohnal Narsingh, ale zakončil mimo.
     
    45
    Tarfi prostrkával balon na Peterse, ale obrana Cambuuru zapracoval perfektně a nepřipustila další ohrožení Zeinstry.
     
    45+1
    První půle je prodloužena o dvě minutky!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je za námi, do kabin se hráči rozchází za smírného stavu.

    V 18. minutě vzbudil spoustu vzruchu souboj mezi Narsinghem a Willem, ale penalta se nakonec nepískala. Ve 23. minutě už se ale domácí radovali, po přesném centru Drivera hlavičkoval Vincent Vermeij a poslal Graafschap do vedení. Hosté ale nesložili zbraně a záhy vyrovnali – o to se po centru Jacka Byrna postaral ve 29. minutě Calvin Mac-Intosch. Poslední větší šanci první půle měl ve 37. minutě rychlonohý Cas Peters, který utekl obraně, ale balon mu odpálil pryč gólman Zeinstra.

    Uvidíme, co nás čeká ve druhé půli, pokračujeme cca. v 19:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle uvedli míč hosté, kteří se hned vrhají vpřed.
     
    46
    Tarfi se neprobil vpřed a následně byl Pröpper zaměstnán bráněním Narsingha.
     
    47
    Po narážečce s Bartem se následně dostal ke střele zpoza vápna Byrne a jen o kousek minul bližší tyč. Jurjus ale situaci kontroloval...
     
    48
    Na druhé straně zahrozil anglický šikula Driver, který svým táhlým pokusem hledal vzdálenější šibenici. A mnoho mu k tomu nechybělo!
    48. Driverova nebezpečná rána
     
    49
    Doetinchemští rozehrávají odzadu. Mark Diemers se ale provinil faulem a míč se tak stěhuje zase k hostujícím kopačkám.
     
    50
    El Jebli posunul míč ze středu na napravo nabíhajícího Tarfiho, který zasekl do středu a levačkou minul šibenici Zienstrovy brány.
     
    52
    Byrne rozehraje další rohový kop Leeuwardenu.
     
    53
    Jergé Hoefdraad měl problémy se zpracováním a na druhou stranu vyrazil Tarfi. Ten ale domácí útok zastavil nepřesnou nahrávkou.
     
    54
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Furdjel Narsingh, přichází Kevin van Veen.
     
    55
    Hoefdraad se zase probíjel k šestnáctce Graafschapu, ale nepochodil a byl dost důrazně zastavený.
     
    56
    Leeuwardenští získávají optickou převahu a teď rozehrávají další rohový kop.
     
    57
    Jergé Hoefdraad sehrával míč na nabíhajícího Marvina Peersmana, jemuž se ale centr hrubě nevyvedl, Jurjus odkopává.
     
    57
    Na druhé straně se k centru protlačil El Jebli, ale našel pouze připraveného Zienstru.
     
    58
    Martijn Barte centroval zleva, ale akci zastavil hvizd sudího. Pol van Boekel si zřejmě všiml nějakého drobného prohřešku.
     
    60
    Ted van de Pavert za vápnem podkopl van de Streeka, je z toho hodně dobrá pozice pro přímý kop.
     
    61
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Parádně kopnuto! KEVIN VAN VEEN obstřelil zeď a technickou ranou k tyči překonal marně plachtícího Jurjuse! Ve druhé půli aktivnější Cambuur se tak zaslouženě ujímá vedení – 1:2!
    61. Kevin van Veen - 1:2
     
    62
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Cas Peters, přichází Piotr Parzyszek.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Piotr Parzyszek (BV De Graafschap).
     
    64
    Zeinstra odkopl míč až k vápnu Graafschapu, kde domácí marně hledají ztracenou pohodu. Druhý gól je hodně srazil...
     
    65
    Tarfiho za vápnem srazil Darryl Lachman, uvidíme přímý kop Graafschapu.
     
    66
    Opět to přímou střelou zkusil sám Tarfi, ale trefil přesně náruč Zeinstry.
     
    67
    El Jebli zprava posílal před bránu další ze svých centrů, ale opět nenašel nikoho v bílomodrém.
     
    68
    Nathaniel Will marně naháněl dlouhý balon, který tesně před ním opustil vymezený prostor a zakutálel se za brankovou čáru.
     
    69
    Tesselaar doslova sejmul van Veena, který zůstává v bolestech ležet na trávníku.
     
    70
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Mark Diemers, přichází Dean Koolhof.
     
    71
    Barto v souboji s Tesselaarem skočil ukázkového „delfína“ a vysloužil si za něj spravedlivou žlutou kartu.
     
    73
    Nepřesnost zastavila rozehrávku Graafschapu a domácí se musí bránit dalšímu útoku teď už skoro o třídu lépe hrajícího Leeuwardenu.
     
    75
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Zeinstry! Driver poslal do vápna měkký centr, ovšem gólmanovi Cambuuru míč vyklouzl z rukavic přímo na nohu ve vápně zaparkovaného TEDA VAN DE PAVERTA a ten jako správný kapitán vrací Graafschap do zápasu – 2:2!
    75. Ted van de Pavert - 2:2
     
    78
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, je jasné, že jde o důležitý zápas a remíza by ani jednomu týmu mnoho nepomohla. Jde zkrátka o hodně...
     
    80
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Jack Byrne, přichází Tom Hiariej.
     
    81
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Youssef El Jebli, přichází Kristopher Vida.
     
    81
    Zeinstra sebral míč po ne úplně přesném centru zleva, každopádně po vyrovnávacím gólu už otěže hry přebírají zpět domácí.
     
    83
    Teď ale vyráží vpřed hosté, táhnou ofenzivu po levé lajně.
     
    84
    Van de Pavert odvrátil míč za vlastní vápno, kam si pro balon seběhl Marvin Peersman a pálil. Míči však místo směru na bránu dal směr na tribunu a ohrozil domácí kotel místo Jurjuse...
     
    86
    Jergé Hoefdraad se prodral k zakončení zleva, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop. Tohle může být klíčová situace zápasu.
     
    87
    Domácí se ale ubránili a Driver vytlačil balon až na polovinu Cambuuru.
     
    88
    Tesselaar ve snaze udržet balon v moci zalehl hrací předmět, ale Lachman s ním neměl mnoho slitování a vytlačil jej ležícího z hrací plochy. Zeinstra odkopává.
     
    89
    Domácí dostali balon do brány, ale Vermeij byl předtím nachytán v těsném ofsajdu...
     
    90
    Strhující závěr duelu bude nastaven o 4 minuty!
     
    90+1
    Tarfi centrem z přímého kopu jen o kousek nenašel nabíhajícího Pröppera, tomu chybělo pár decimetrů k hlavičce.
     
    90+2
    Driver odcentroval zprava, ale van de Pavert hlavičkoval jen do náruče Zeinstry!
    90+2. Hlavička van de Paverta přímo do náruče gólmana Zeinstry.
     
    90+3
    Bouřící fanoušci ženou Graafschap za gólem. Driver rozehrává rohový kop.
     
    90+4
    Cambuur se brání už jen silou vůle. Doetinchemští se stále tlačí do koncovky, ovšem už nezbývá mnoho času...
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno jest! Ve druhé půli předvedly oba celky vynikající výkon a zaslouženě se nakonec rozchází smírně, těžko říci, komu dnešní duel vyšel více.

    Už ve 48. minutě zahrozil Andy Driver, ale jeho ráně přeci jen pár centimetrů chybělo. V 61. minutě se pak do vedení dostali hosté, když se z přímého kopu náramně trefil Kevin van Veen. V 75. minutě ale domácí vyrovnali, když po centru skvěle hrajícího Drivera zaváhal Zeinstra a pustil míč přímo na nohu snadno skórujícího Teda van de Paverta. Domácí kapitán van de Pavert pak měl šanci i v samém závěru – v 90+2. minutě po centru koho jiného než Drivera hlavičkoval pouze do Zeinstry.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:16.
     
    To je tedy ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost! Loučím se s Vámi, přeji pohodový zbytek víkendu a zase někdy u onlajnů na počtenou! (20:31:09)

    Michal Konvalina

    Branky: 23. Vermeij, 75. van de Pavert – 29. Mac-Intosch, 61. van Veen

    Karty:   62. Parzyszek (GRA) – 71. Barto (CMU)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:16.
    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert (C), Tesselaar – Tarfi, Diemers (70. Koolhof), El Jebli (81. K. Vida), Driver – Vermeij, Peters (62. Parzyszek).
    Náhradníci: Verstappen – Koolhof, Straalman, Kabasele, K. Vida, Çiçek, Parzyszek.

    SC Cambuur Leeuwarden: Zeinstra – Mac-Intosch, Lachman, van der Laan, Peersman – E. Bakker (C), J. Byrne (80. Hiariej), van de Streek – F. Narsingh (54. van Veen), Barto, Hoefdraad.
    Náhradníci: Krul – Andriuškevičius, Overgoor, Vloet, van Veen, Hiariej, Monteiro.

    Rozhodčí: van Boekel – de Vries, Dobre
    bahis siteleri