Boavista – Arouca 0:0 (kon.)
konec
Boavista FC
0:0 (0:0)
FC Arouca
Pátek 08.04.2016, 21:30 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Dobrý večer všem příznivcům portugalského fotbalu.Vítejte u sledování předehrávky 29. kola nejvyšší portugalské soutěže! Boavista FC dnes od 21:30 hostí FC Arouca a my vám průběh utkání přineseme prostřednictvím textového přenosu.
     
    Pátá Arouca stále nevzdává boj o postup do pohárové Evropy. Aktuálně jí patří pátá příčka ligové tabulky a na šesté Rio Ave má náskok dvou bodů! V minulém utkání Arouca zvítězila na domácí půdě s Academicou 3:2!
     
    Naopak domácí Boavista má úplně jiné starosti. Závěr sezóny pro ní bude ještě hodně dramatický, jelikož Boavista aktuálně drží poslední příčku zaručující záchranu v nejvyšší soutěži. Zdola na ni ale tlačí Academica, která ztrácí už jen pouhé dva body. V minulém kole Boavista ukopala bod na půdě Guimaresem za remízu 1:1!
     
    V prvním vzájemném souboji letošní sezóny se ze tří bodů radovala Arouca! Ta na domácí půdě ovládla brankové hody a nakonec zvítězila 3:2! O vítězství rozhodl ve druhé půli Coelho z pokutového kopu!
     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: Mika – Mesquita, Vinicius, Henriques, Figueiredo – Idris, Tahar, Carvalho – Ribeiro, Zé Manuel, Santos
    Náhradníci: Gideão, Martinez, Hackman, Carlos, Uchebo, Luisinho, Iriberri

    FC Arouca: Bracali – Gege, Jubal, Basto, Lima – Adilson, Artur, Simao – Zequinha, Maurides, Mateus
    Náhradníci: Sacramento, Velazquez, Rodrigues, Jorginho, Albin, Valente, Walter

    Rozhodčí: Sousa – Cidade, Pereira.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu. Domácí Boavista bude hrát v černobílých dresech, zatímco Arouca zvolila žlutou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili výkopem dnešní předehrávku. Míč okamžitě směřoval do volného prostoru do náběhu, ale obrana Boavisty zafungovala dobře.
     
    2
    Vysoký míč směřoval na Mauridese. Ten se odhodlaně pustil do hlavičkového souboje, nicméně pro svůj celek získal pouze autové vhazování.
     
    3
    Simao se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku. Rozhodčí si faulu všiml a přisoudil míč domácím fotbalistům.
     
    4
    Po rychlé rozehrávce se Ribeiro dostal k míči, otočil se, udělal dva kroky vpřed a tvrdou střelou pravačkou nasměroval míč nad horní tyč hostující branky.
     
    5
    Začátek utkání je hodně bojovný. Lima na polovině hrací plochy schytal tvrdý úder. Hostující levý bek však bude schopen v utkání pokračovat.
     
    6
    Mesquita dlouho váhal s odkopem míče z vlastní poloviny. Nakonec se s balónem otočil a nepřesnou přihrávkou zahnal spoluhráče do zámezí.
     
    7
    Zaváhání v rozehrávce i na straně Aroucy. Jubal dlouho držel míč, posléze jej prudce nakopl vpřed, ale od soupeře se balón odrazil do autu.
     
    8
    Krásnou kombinací ve středu hřiště vytvořili domácí prostor pro Mesquitu, jež se vydal na výlet do útoku, jenže těsně před šestnáctkou ztratil míč.
     
    9
    Překvapivá přihrávka Figueireda mířila mezi hostující stopery do kroku Zé Manuela. Druhý jmenovaný se přes obránce Aroucy k míči neprotlačil.
     
    10
    Artur Bernandes si skvěle pokryl míč a donutil soupeře k faulu. Hosté se na malou chvíli vymaní z narůstajícího tlaku Boavisty a mohou zaútočit.
     
    11
    Figueiredo se zatím vyžívá v dlouhých přihrávkách. Nyní dlouhým autovým vhazováním našel nabíhajícího Santose, který se s míčem vytlačil mimo pokutové území.
     
    12
    K vidění je i první ofsajd dnešního utkání! Prodloužený míč z autového vhazování mířil za obranu Boavisty, nicméně Zequinha stál za posledním obráncem.
     
    13
    Hosté se pokusili zahrát secvičený signál. Bernandes lehce dloubl míč do pokutového území, kde byli vysocí hlavičkáři, avšak rozhodčí si všiml útočného faulu.
     
    14
    Adilson se dral vpřed středem hrací plochy. Před pokutovým územím narazil na pevného Tahara, jež mu nadvakrát míč upálil daleko od nohy.
     
    15
    Simao podruhé v zápase neomaleně povalil Masquitu. Domácí si díky jeho faulu vysloužili přímý kop. Všichni hlavičkáři už se stěhují do šestnáctky.
     
    16
    Ale z přímého kopu nebezpečí pro branku Bracaliho nevzejde. Centrovaný míč totiž hned u bližší tyče odhlavičkoval připravený stoper Basto.
     
    17
    Arouca zahrávala první rohový kop. Prudký centr nebezpečně poskakoval pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval. Míč se nakonec dostal až k Adilsonovi, který jej napálil vysoko nad branku.
     
    18
    První dvacetiminutovka utkání je plná drobných faulů. Proti pravidlům se nyní provinil Maurides, který si v hlavičkovém souboji pomohl rukama.
     
    19
    Domácí málem ohrozili branku Aroucy! Za hranicí pokutového území se do skákajícího míče opřel Ribeiro, ale jeho ránu mimo Bracali s přehledem kontroloval.
     
    20
    První šance Aroucy! Mateus si vzal míč na polovině hřiště a prosmýkl se s ním až na hranici vápna, kde jej technickou střelou umístil do rukavic brankáře!
     
    21
    Náznak i na druhé straně! Zpoza hranice velkého vápna zkusil štěstí Tahar. Středopolař Boavisty však pálil v hlubokém záklonu a poslal míč mezi diváky.
     
    22
    Hra se stále přelévá z jedné strany na druhou. Na obou stranách však doposud panovaly obrany a nejinak tomu bylo i nyní. Do útoku nyní peláší domácí.
     
    23
    A brankář Bracali byl opět v permanenci! Z těžké pozice jej prověřil Carvalho. Jeho skrytá střela postrádala razanci a Bracali s přehledem podržel balón v rukavicích.
     
    24
    Arouca zahrávala přímý kop! Lima to zkusil z velké dálky přímo na branku a Mika musel přetažený míč vyškrábnout na břevno domácí svatyně!
    24. Překvapivá exekuce přímého kopu
     
    25
    Z následného rohového kopu se hostům sice podařilo zakončit, jenže hlavička z velké dálky mířila daleko od branky Boavisty. Mika bude odkopávat.
     
    26
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet domácí útočník Ribeiro. Ribeiro se drží za pravou nohu, ale podle všeho do utkání znovu naskočí.
     
    27
    Hráči se nemohli dohodnout, kdo bude pokračovat rozehrávkou. Nakonec se autového vhazování jali hosté, kteří nyní kombinují na vlastní polovině.
     
    28
    Ale rychle o míč přišli a Idris okamžitě potáhl míč po pravém křídle a nacentroval jej do pokutového území. Před brankou Aroucy nebyl nikdo z domácích.
     
    29
    Tohle už vypadalo lépe! Ribeiro se vrátil na hrací plochu a okamžitě protáhl hostujícího brankáře! Bracali se proletěl vzduchem a vyrazil tvrdou střelu na roh!
    29. Nebezpečné zakončení střelce Ribeira!
     
    30
    Z toho však nebezpečí nepřišlo. Stoper Henrique se totiž při snaze o zakončení vyšplhal na svého strážce a rozhodčí mu odpískal útočný faul.
     
    31
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Adilson, přichází Valente.
     
    32
    Hlavní arbitr je v prvním poločase hodně citlivý na hru rukama v hlavičkových soubojích. Sudí Sousa píská opravdu každá dotek útočícího hráče.
     
    33
    Aktivní Ribeiro se prodral do pokutového území soupeře a na dlouhou nohu mířil ke vzdálenější tyči! Do jeho rány se vrhl vracející obránce, jež srazil balón na roh.
     
    34
    Ale po rohovém kopu se domácí znovu dopustili nedovoleného zákroku. Idris se u vzdálenější tyče vrhl na soupeře a Sousa byl v tomto případě nemilosrdný.
     
    35
    Pokutový kop pro Boavistu! Rozhodčí se ještě poradil s kolegou na čáře, ale nakonec posoudil zákrok Bastose jako nedovolený!
     
    36
    Bastos za svůj faul ještě vidí žlutou kartu! Ta ho ale asi nyní štve ze všeho nejméně. Za protesty vidí žlutou kartu také Simao.
     
    37
    Ribeiro selhal! Domácí střelec kopl penaltu hodně mizerně a daroval míč brankáři Bracalimu, jež jej dokonce udržel v náručí!
    37. Neproměněná penalta Ribeira
     
    39
    Domácí neproměněná penalta poněkud zpomalila a nyní jsou to hráči Aroucy, kdo kraluje na hrací ploše. Hosté kombinují na polovině soupeře.
     
    40
    A hosté si aktivním pohybem vybojovali rohový kop! Centr směřoval na bližší tyč, kde kraloval obránce Vinicius. Domácí jsou u balónu.
     
    41
    Gege se na polovině hřiště pustil do odvážné kličky, ale ta mu se štěstím vyšla. Hostující obránce se totiž pustil mezi dva obránce a po faulu se ocitl na trávníku.
     
    42
    Gege byl znovu v hlavní roli. Tentokrát přesnou přihrávkou vyslal na steč spoluhráče Zequinha, který u rohového praporku vybojoval přímý kop.
     
    43
    Jeho exekuce se chopil Artur Bernandes. Po jeho centru se nikdo ve žlutém nedostal k hlavičce, nicméně Arouca stále setrvává s míčem v blízkosti vápna domácích.
     
    44
    V závěru první půle se domácí hnali do útoku. Kombinace na jeden dotek měla skončit u rozběhnutého Masquity, ale místo toho se míč vydal do autu. Hostující Maurides se však dopustil nedovoleného zákroku, za který vidí žlutou kartu.
     
    45
    Ribeiro chtěl odčinit zpackanou penaltu. V rychlostním souboji se stoperem Jubalem měl tentokrát navrch hostující zadák, která Ribeira vytlačil tělem.
     
    45+1
    V prvním poločase se nastavují 2 minuty!
     
    45+2
    V závěru prvního poločasu ještě vidí žlutou kartu hostující obránce Lima, který rozhodčího rozhněval protesty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a je nutno říci, že diváci se rozhodně nenudili! Zápas je sice hodně bojovný, ale i přesto se oba týmy dostaly do šancí! Tu největší měli domácí ve 37. minutě, kdy se po faulu Bastose dostali k zahrávání pokutového kopu! Míč si přichystal Ribeiro, ale penaltu kopl lajdácky a daroval balón Bracalimu! I proto se odchází do šaten za bezbrankového stavu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu. Boavistu ve zbylých pětačtyřiceti minutách určitě nečeká lehká práce. Hosté zatím bojují.
     
    47
    Domácí se však před pokutovým územím soupeře dopustili nedovoleného zákroku. Bracali si s rozehrávkou dává pořádně načas.
     
    48
    Ribeiro vybojoval míč před hranicí pokutového území, obratně se otočil a vyslal skákavou střelu! Míč nakonec doputoval vedle pravé tyče.
     
    49
    Simao je dnes pořádný otloukánek. Hostující záložník se natlačil tělem před svého strážce a ten neváhal a poslal Simaa na trávník. Arouca bude zahrávat přímý kop.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Zé Manuel (Boavista FC).
     
    51
    Idris naskočil na polovině hřiště na záda soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku. Na začátku druhé půle pokračuje obraz hry z prvního poločasu.
     
    52
    Lima se vytáhl podpořit ofenzívu hostujícího celku. Pravý bek Aroucy se dostal k centru, který však otřel o záda obránce a vybojoval pouze rohový kop.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Artur (FC Arouca).
     
    54
    Santos si obhodil protihráče v blízkosti pokutového území soupeře. Poté si to namířil k brankové čáře, ale i on se podle sudího dopustil faulu.
     
    55
    Z dalšího útoku Boavisty také nebezpečí pro branku Aroucy nevzejde. Míč mířil na rozběhnutého Ribeira, ale nakonec doputoval do autu.
     
    57
    Také Boavista získala možnost exekuce rohového kopu. Domácí to zkusili nakrátko, jenže poté se nikdo v bíločerném neodvážil k centru.
     
    58
    Velká šance Boavisty! Tahar se protáhl do pokutového území soupeře a z ostrého úhlu vypálil po zemi! Míč jen o kousek minul vzdálenější tyč!
     
    59
    Zequinha se při aktivním napadání rozehrávky soupeře dopustil nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí Sousa má v dnešním utkání opravdu plné ruce práce.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku utkání! Ani jeden z týmů zatím svého soupeře výrazně nepřehrává. Na obou stranách se bojuje.
     
    61
    Hosté dostali šanci k rozehrání přímého kopu před pokutovým územím. Do míče se opřel Simao, ale jeho pokus pravačkou mířil příliš vysoko.
     
    62
    Aktivní Lima se znovu ocitl až u rohového praporku, kde si přebral prudkou přihrávku, udělal si prostor a odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku nikdo ve žlutém nezareagoval.
     
    63
    Další útok Aroucy, který v posledních minutách hraje o něco aktivněji, zastavuje postavení mimo hru. V ofsajdu se lapil útočník Mateus.
     
    64
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Na obou stranách je k vidění velké množství nepřesných přihrávek. Hosté budou vhazovat.
     
    65
    Domácí málem dostali parádní dárek! Skvěle hrající Lima málem zazdil svůj výkon! Lima se pustil s míčem do vlastního pokutového území, kde se mu nepovedl odkop, ale Ribeiro prudký míč nezpracoval.
     
    66
    Gege se rychle vrátil zpět do obrany a nepustil Zé Manuela za svá záda. Obránce Gege se poté dokonce otočil s míčem a udržel jej na kopačkách hostujícího celku.
     
    67
    Gege se znovu ocitl v hlavní roli! Tentokrát si na hranici malého vápna naskočil na centr z levé strany, ale v krkolomné pozici ohrozil spíše rohový praporek.
     
    68
    Ribeirovi nesedl centr z pravé strany! Nejlepší hráč Boavisty na hrací ploše trefil balón vnějším nártem a míč poté zamířil na branku! Bracali jej stačil vyrazit!
     
    69
    Simao utrpěl další šrám! Hostující obránce absolvoval tvrdý střet s Ribeirem! První jmenovaný odnesl souboj mnohem hůře než jeho protivník.
     
    70
    Boavista zahrávala rohový kop! Centr se stáčel přímo do branky, ale v posledních minutách na jedničku hrající Gege jej odhlavičkoval na další roh.
     
    71
    Domácí hráči si vykoledovali pískot svých fandů! Boavista totiž rozehrála roh tak mizerně, že se míč dostal až na polovinu domácího celku.
     
    72
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Zequinha, přichází Rodrigues.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Mesquita (Boavista FC).
     
    74
    Gegeho centr sice Mika vyrazil, ale odražený míč se vrátil do shluku těl a Artur jej okamžitě nasměroval zpět na branku. Mika byl však znovu pozorný.
     
    75
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Zé Manuel, přichází Iriberri.
     
    76
    Střídající Iraberri okamžitě schytal kop do oblasti hlavy. Simao se snažil nůžkami odkopnout míč, avšak zasáhl pouze soupeře. Vše se obešlo bez karty.
     
    78
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Ribeiro, přichází Martinez.
     
    79
    Střídající Iriberri se opřel do míče ze střední vzdálenosti a trefil mezeru mezi obránci soupeře. Jeho skákavá střela doletěla přímo do rukavic Bracaliho.
     
    80
    Na hřišti to v posledních minutách pořádně vře! Dalším potrestaným hráčem na straně Boavisty je Santos!
     
    81
    Na hřišti zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který jasným gestem dává najevo, že bude muset střídat. Závěr utkání je hodně rozkouskovaný.
     
    82
    Na hřiště už spěchají zdravotníci s nosítkama. Hostující trenér volá rozcvičujícího hráče. Na straně Aroucy se bude naposledy střídat.
     
    83
    Mesquita se vydal podpořit útok Boavisty. Dokonce se prosmýkl do pokutového území a vyslal před branku prudký centr. Bracali se po míči vrhl a lapil jej.
     
    84
    Boavista v posledních minutách převzala kontrolu nad hrací plochou a vůbec nepouští soupeře z jeho poloviny. Arouca se zatím brání bez problémů.
     
    85
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Jubal, přichází Albin.
     
    86
    Carvalho si vytvořil prostor ve středu hrací plochy, navedl si míč na levačku a tvrdou střelou poslal míč na tribunu za brankou. Bracali bude odkopávat.
     
    87
    Po delší době se na polovinu soupeře podívala také Arouca. Artur zahrával přímý kop, jenže přetažený centr sebral ze vzduchu brankář Mika.
     
    88
    Idris uspěchal akci Boavisty a nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Bracalimu. Domácím se nedaří v předfinální fázi. Arouca brání na podtrženou jedničku.
     
    89
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Santos, přichází Luisinho.
     
    90
    Mesquita si našel prostor pro centr do pokutového území. Jeho přihrávka hledala hlavu střídajícího Luisinha, ale našla jen rukavice Bracaliho.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90+2
    Luisinho rozběhl další akci Boavisty. Poté se k němu míč vrátil a střídající fotbalista si to namířil přímo do pokutového území. Na své pouti se však nedostal okolo Basta.
     
    90+3
    Simao skvěle vypomohl defenzívě Aroucy! Simao se totiž včas vrátil a v pokutovém území se šikovně natlačil před zakončujícího hráče, který jej fauloval.
     
    90+4
    Boavista ještě zahrála dlouhý aut do pokutového území. Hosté se znovu ubránili, což pravděpodobně znamená konec domácích nadějí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání by udělalo radost všem příznivcům defenzivní podívané a fanouškům výborně pracujících obran. Ani jeden z celků se totiž nedokázal prosadit. Více šancí si vytvořili domácí, ale Ribeiro ve 37. minutě zahodil pokutový kop! Ve druhé půli už se hrálo spíše na náhodu a branka nakonec nepadla! Oba celky si z utkání odnášejí bod!
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 30:19.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:31:36)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   50. Zé Manuel (BOA), 73. Mesquita (BOA), 80. Santos (BOA) – 36. Bastos (ARC), 36. Simao (ARC), 44. Maurides (ARC), 45+2. Lima (ARC), 53. Artur (ARC)

    Neproměněná penalta: 37. Ribeiro (BOA), brankář Bracali zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 30:19.
    Boavista FC: Mika – Mesquita, Vinicius, Henriques, Figueiredo – Idris, Tahar, Carvalho – Ribeiro (78. Martinez), Zé Manuel (75. Iriberri), Santos (89. Luisinho)
    Náhradníci: Gideão, Martinez, Hackman, Carlos, Uchebo, Luisinho, Iriberri

    FC Arouca: Bracali – Gege, Jubal (85. Albin), Basto, Lima – Adilson (31. Valente), Artur, Simao – Zequinha (72. Rodrigues), Maurides, Mateus
    Náhradníci: Sacramento, Velazquez, Rodrigues, Jorginho, Albin, Valente, Walter

    Rozhodčí: Sousa – Cidade, Pereira
    bahis siteleri