Magnitogorsk – CSKA Moskva 2:3 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1) Stav série: 3:3
CSKA Moskva
Neděle 17.04.2016, 13:30 • Metallurg Ice Arena • Play-off KHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tuto parádní sérii tedy rozhodne sedmý zápas hraný v Moskvě, který je na programu v úterý 19. dubna od 18:30. Poslední zápas letošní sezony KHL si určitě nenechte na onlajnech ujít. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek víkendu. (16:33:34)
     
    Česká stopa v utkání

    Jan Kovář (MET) – 1b (1+0), 2s, čas na ledě: 22:30
    Tomáš Filllippi (MET) – 0b, 4s, čas na ledě: 21:36
     
    Střely na branku (celkem) 30 – 33
     
    Dnešní odpoledne naplno ukázalo, jak dokáže být hokej krásný i krutý zároveň. Hokejisté Magnitogorsku tahali prakticky celý zápas za kratší konec, ale nakonec dokázali v poslední pětiminutovce dvoubrankové manko smazat. V prodloužení jim stačila jedna branka k tomu, aby podruhé vybojovali pro ocelové město na řece Uralu trofej. Nadšení fanoušci už se zřejmě viděli při oslavách, v prodloužení ale zápas ukončil svým druhým gólem nečekaný hrdina Michail Junkov. Ten rozhodl o tom, že o držiteli Gagarinova poháru pro letošní sezonu bude muset rozhodnout sedmý zápas. A netřeba dodávat, kdo nyní bude v jasné psychické výhodě. Ovšem klobouk dolů před aktéry duelu. Hokejistům Magnitogorsku za to, že neskládali zbraně a CSKA, že dokázali zkonsolidovat síly poté, co málem ztratili "vyhraný" zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    61:40
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak to je studená sprcha pro Magnitogorsk! Hosté sice heroicky dokázali srovnat, zápas ale nakonec k vítěznému konci nedotáhli a tahle série vyvrcholí sedmým, rozhodujícím zápasem. Domácí si nepohlídali útočnou akci čtvrté formace. Maxim Mamin nahrál do mezikruží volnému MICHAILU JUNKOVOVI, který střelou z první prostřelil Košečkina. Svým druhým gólem orámoval tento duel a série se bude stěhovat do ruské metropole. A tak jsou na tvářích mnohých fanoušků Magnitogorsku patrné slzy. Asistence: Maxim Mamin, Simon Hjalmarsson.
     
    61:00
    Následně se k puku dostal Pihlström, který si najel na levý kruh a odtud vypálil, Košečkin zakročil.
     
    60:43
    Ke střele se ale první formace moskevského celku nedostala a již se hraj ve středním pásmu.
     
    60:30
    Prodloužení začíná tlakem první formace CSKA.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Co dodat k průběhu třetí třetiny? Hokejisté Metallurgu Magnitogorsk předvedli neskutečného týmového duchu a prakticky ztracený zápas dokázali i díky několika přesilovým hrám (ani jednu sice nevyužili, ale vytvořili si potřebný tlak) srovnat a poslat do prodloužení. V 55. minutě nejprve snižoval Lee a třiašedesát vteřin před třetí sirénou se s notnou dávkou štěstí prosadil Jan Kovář. Utkání dospělo do prodloužení a Magnitogorsk dělí jediný gól od zisku Gagarinova poháru! Jelikož se v prodloužení hraje systémem náhlé smrti, budou hosté pod nesmírným tlakem. Snad ani není třeba pozývat na první prodloužení, které začne zhruba v 16:17 a které bude nesmírně zajímavé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    V poslední minutě se obě mužstva ještě jednou podívala do útočného pásma. Vážnější šanci už si ale nikdo nevytvořil.
    58:57 Jan KOVÁŘ - 2:2
     
    58:57
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácím se podařilo srovnat a hala je na nohou. Mozjakin napálil z levého kruhu kotouč do skrumáže a tam se i s notnou dávkou štěstí puk odrazil od nohy JANA KOVÁŘE do brány. Celou situaci ještě musel posoudit viderozhodčí. Jelikož ale český útočník byl zrovna atakován Andronovem, neměl příliš možností kontrolovat pohyb své nohy. Asistence: Alexander Sjomin, Sergej Mozjakin.
     
    58:25
    Domácí to zkouší v šesti, Košečkin odbruslil na střídačku.
     
    58:15
    Lee našel na pravém kruhu volného Zaripova, jemuž chvíli trvalo, než zpracuje puk, ale následně vypálil. Projektil mířil mimo.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Podaří se domácím srovnat?
     
    57:45
    Hra byla přerušena poté, co na ledě zůstal ležet Alexander Kutuzov poté, co jej dohrál Oskar Osala. Tohle ale na vyloučení nevypadá, jakkoliv se to nelíbí Alexanderu Radulovovi.
     
    57:35
    Panin skáče na led a hokejisté CSKA hrají v plném počtu. Možná klíčový okamžik zápasu.
     
    57:13
    Následně to byl právě Kiselevič, který poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    57:00
    A další stoprocentní šance Magnitky. Lee zachytil na modré čáře puk a předložil jej Zaripovovi, který v dobré pozici napálil jen Kiseleviče.
     
    56:35
    A znovu hokejisté CSKA vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    56:13
    Hostům se poprvé v tomto oslabení povedlo osvobodit.
     
    56:11
    Mozjakin našel kolmicí volného Zaripova, který ranou z první nepřekonal přesouvajícího Sorokina. Brankář moskevského celku pokračuje v parádním výkonu.
     
    55:53
    Obrovský tlak na bránu od Magnitogorsku. Po buly předložil Lee puk Mozjakinovi, který vypálil z první. Sorokin dokázal jeho pokus zneškodnit.
     
    55:48
    Domácí mohli bleskurychle srovnat. Zaripov našel před bránou volného Wolskiho, jenž zblízka Sorokina nepřekonal. Možná zákrok zápasu od brankáře CSKA!
    Trenér ruské reprezentace, Oleg Znarok, pozorně sleduje finálové boje, neboť je zde několik hráčů, které by mohl vzít na domácí MS!

     
    55:35
    A aby toho nebylo málo, domácí budou hrát početní převahu! Grigorij Panin vystřelil puk do hlediště. Unikátní šance na srovnání.
     
    55:10
    Domácím jako by narostla křídla, hala bouří.
    54:33 Chris LEE - 1:2
     
    54:33
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Koncovka zápasu bude ještě hodně zajímavá. Domácí se prakticky zničehonic prosazují a prohrávají již jen o jednu branku. Mozjakin poslal kotouč zpoza brány na najíždějícího CHRISE LEEHO, který svou střelou z první prostřelil Sorokin. A hned vládne v Metallurg Areně úplně jiná nálada. Asistence: Sergej Mozjakin, Wojtek Wolski.
     
    54:10
    Tělegin se sice rozjel proti dvojnásobné přesile bránících hráčů Magnitogorsku, ale nakonec se dostal ke střele, Košečkin však neměl problém s eliminováním puku.
     
    53:43
    Poměrně zoufalý pokus jednoho z obránců Magnitogorsku, který prostě vypálil z vlastního obranného pásma přes všechny čáry. Logicky následovalo zakázané uvolnění.
     
    53:20
    Birjukov to vzal na sebe, nabruslil si až před bránu a odtud nahrával pod sebe na volného Chabarova, jehož střelecký pokus byl sražen na ochrannou síť. Je vidět, že domácí ještě nesložili zbraně.
     
    52:50
    Na druhé straně rychlý protiútok zakončoval Sjomin, jeho zakončení z pravého kruhu zaplachtilo nad bránu.
     
    52:20
    Hosté v těchto chvílích ovládají ledovou plochu, Stoljarov se dostal s kotoučem do mezikruží, bekhendové zakončení mu ovšem nevyšlo.
     
    51:46
    Domácí útočí i po vystřídání první formace. Tentokrát to zkoušel poněkud z úhlu Pihlström, Košečkin byl připraven. Fanoušci jako by už přestali věřit v šanci na zdramatizování a momentálně je v hale dost zdrženlivá atmosféra.
     
    51:36
    Radulov, který ve třetí třetině zatím spíše mlčel, si vyjel zpoza brány před Košečkina jehož ovšem bekhendem nepřekonal.
     
    51:20
    První formace CSKA si vypracovala slušný tlak.
     
    50:45
    Následně už mohlo být rozhodnuto, Da Costa se ocitl v obrovské šanci před Košečkinem, jehož ovšem tváří v tvář nepřekonal.
     
    50:29
    To je hodně frustrující pro Magnitogorsk. Domácí hrají v plném počtu a hosté nedokázali využít ani druhou po sobě jdoucí přesilovou hru a šance na vyrovnání se jim opět vzdálila.
     
    49:55
    Hostům se povedlo osvobodit, Žarkov navíc ušetřil cenné vteřiny v útočném pásmu.
     
    49:51
    Dlouho domácí kombinovali bez střely, nakonec se odhodlal k zakončení Mozjakin z pozice falešného obránce. Jeho prudký projektil dokázal Sorokin eliminovat tak, aby se nedostal nikdo k dorážce. Dobrá práce mladého brankáře CSKA.
     
    49:02
    Hosté se následně dokázali osvobodit.
     
    48:58
    Mozjakin našel kolmicí na pravém kruhu Zaripova, který nemířil přesně.
     
    48:29
    Domácí ale budou mít další šanci využít přesilovou hru. Alexander Sjomin se dostával do zajímavého zakončení v mezikruží, načež Simon Hjalmarsson zatáhl za záchrannou brzdu a za cenu faulu odzbrojil útočníka Magnitogorsku. Trest se mu ale nevyhne.
     
    48:18
    Hosté se nakonec i přes problémy dokázali ubránit.
     
    47:57
    Hostům se povedlo po dlouhé době osvobodit.
     
    47:47
    Domácí jsou v této přesilové hře dosti nebezpeční. Mozjakin následně od mantinelu posílal kotouč do ohně, Sorokin si celou situaci dokázal pohlídat. Po přerušení hry se strhla potyčka.
     
    47:30
    Lee našel na levém kruhu volného Mozjakina, který pálil do poloodkryté klece, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    47:01
    Wolski dostal přihrávku na brankovou čáru. Jelikož měl čas i prostor nabruslil si před Sorokina a snažil se ho překonat střelou pod víko. Mladý brankář hostujícího celku zneškodnil puk ramenem.
     
    46:35
    Hostům se povedlo odpravit puk až ke Košečkinovi.
     
    46:23
    Po buly pálil od modré čáry Mozjakin, jeho prudký projektil zamířil mimo bránu.
     
    46:18
    Hokejisté CSKA se ale dopustili naprosto zbytečné chyby. Špatně vystřídali a chvíli hráli v šesti. Domácí tak dostávají prakticky zadarmo přesilovou hru, která má v těchto chvílích cenu zlata. Dvouminutový trest si za střídačku domácího celku odpyká Roman Ljubimov.
     
    46:05
    Rudoarmějci rovněž dobře forčekují a domácím se notnou chvíli nepovedlo dostat přes vlastní modrou čáru.
     
    45:20
    Hosté se nikam neženou a spíše se zaměřují na pečlivé bránění svého dvoubrankového náskoku.
     
    44:29
    Obměněná první formace si vytvořila slušný tlak, Mozjakin hledal na pravém kruhu volného Wolskiho, který netrefil odkrytou klec.
     
    43:30
    Ilja Vorobjov nadále točí s útočnými trojicemi, ale obraz hry se nadále nemění.
     
    42:59
    Fillippi nahodil od červené čáry puk na Sorokina, který schoval puk v lapačce a raději přerušil hru.
     
    42:30
    A další icing domácího týmu, který vstoupil do třetí třetiny poněkud rozpačitě.
     
    42:08
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    42:00
    Mamin zkusil zaskočit Košečkina střelou z úhlu, vytáhlý ruský brankář byl ovšem u své tyče připraven a zaskočit se nenechal.
     
    41:22
    Sjomin vybojoval za bránou puk, rychle jej nahrál na Osalu, který hledal volného Chabarova, jenž ovšem kotouč nedokázal zpracovat.
     
    40:39
    Kutuzov pálil nebezpečně od modré čáry, Košečkin vyrazil puk před sebe, z následné skrumáže se žádný z hráčů CSKA prosadit nedokázal.
     
    40:22
    Kotouč se po jednom ze soubojů u mantinelů ocitl na střídačce.
     
    40:08
    První přechod do útočného pásma ve třetí třetině CSKA nevyšel. Da Costa se ocitl v ofsajdu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé části vstoupili podobně jako do první třetiny aktivněji hosté a podobně jako v první části se zaradovali z branky. Ve 24. minutě se při přečíslení dva na jednoho trefil Tělegin. Hosté poté prakticky bez větších problémů kontrolovali svůj dvoubrankový náskok, domácí se i přes mohutnou podporu vyprodaného hlediště dostávali jen sporadicky do vyložených šancí. Byli to naopak domácí, kteří mohli přidat třetí branku. Například Junkov se dostal do samostatného úniku, ale podruhé Košečkina nepřekonal. Poté se začalo na ledě jiskřit a v pěstním souboji rychle přerušeném rozhodčím si to rozdali Sergejev s Osalou. Následně si svou přesilovou hru zahráli hokejisté Magnitogorsku a pří ní se dostali do zajímavých šancí. Ani jednu ale využít nedokázali, a tak jich čeká ve třetí třetině nesmírně složitá situace. Třetí perioda začne zhruba v 15:19.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Začala se poslední minuta prostřední části.
     
    38:47
    Děnisov se vrátil na led, domácí hrají v plném počtu.
     
    38:35
    Nejprve Wolski pálil z dobré pozice v blízkosti brány do připraveného Sorokina, následně se dostal k odraženému kotouči v mezikruží Těreščenko, jehož dělovku nesmírně obětavým pádem, který musel dost bolet, zastavil jeden z hráčů CSKA.
     
    38:14
    Znovu se povedlo hostům poslat puk přes všechny čáry.
     
    38:02
    Junkov se dostal k puku a vyvezl jej až na útočnou modrou.
     
    37:50
    Hodnou chvíli domácím trvalo, než si dokázali vytvořit pevnou pozici v útočném pásmu. Nakonec to vyšlo a Zaripov hledal před bránou hokejku Antipina, který střílenou přihrávku svého spoluhráče netrefil ideálně, a Sorokin tak neměl těžkou práci.
     
    36:58
    Další buly ale vyhráli hosté a Kutuzov poslal puk po mantinelu pryč z pásma.
    Ještě minulou sezonu působil mladý Ilja Sorokin v Novokuzněcku, dnes je ruský reprezentant jedničkou CSKA!

     
    36:52
    Po buly se dostal ke kotouči Chris Lee, který neváhal a okamžitě vypálil, Sorokin na jeho projektil viděl a zasáhl lapačkou.
     
    36:47
    Fanoušci Metallurgu se na konci druhé třetiny přeci jen dočkali své první přesilové hry. Denis Děnisov podrazil v rohu kluziště Alexandera Sjomina, za což obdržel dvouminutový trest. Velká šance Metallurgu vrátit se do utkání.
     
    36:13
    Rozhodčí vyloučili Oskara Osalu a Arťjoma Sergejeva na 4 minuty za hrubost.
     
    36:13
    Uplynulá šarvátka pořádně rozvášnila vyprodanou arénu v Metallurgu, která nyní bouří.
     
    36:13
    Tak teď to pořádně jiskřilo na ledové ploše. Rozhodčí dlouho nemohli vhodit buly kvůli potyčkám a po vhazování to vše vypuklo. Spustilo se několik šarvátek. Nejvíce se asi do souboje ponořili Sergejev s Osalou.
     
    35:53
    Následně Mamin vedle kvalitní defenzivní práce předvedl i své ofenzivní schopnosti, když si nabruslil na pravý kruh a vypálil v jízdě bekhendem, Košečkin jeho pokus eliminoval betonem. V každém případě to nebylo vůbec špatné zakončení od forvarda CSKA.
     
    35:39
    Fillippi se dostal u mantinelu ke kotouči a snažil se hledat spoluhráče před bránou. Do jeho záměru ale vstoupil Mamin se svou holí, který přihrávku českého hráče srazil na ochrannou síť.
     
    35:06
    Ljubimov už se k brankáři Magnitogorsku dostal, ale jeho zakončení nebylo příliš důrazné, a tak ani nebezpečné.
     
    34:24
    První formace CSKA sice operovala v útočném pásmu, bránící pětice Metallurgu ale nepustila pětici moskevského celku ke Košečkinovi.
     
    33:17
    Písecký rodák s pomocí ošetřovatelů dobelhal na střídačku a nyní je ošetřován. Rozhodčí ještě musel vysvětlovat Vorobjovovi, proč Kiseleviče za ostrý zákrok nevyloučil.
     
    33:17
    Hra byla přerušena z toho důvodu, že Kovář po ostrém souboji s Kiselevičem zůstal ležet na ledě a nedokázal se z něj zvednout. Rozhodčí nechali plynout útočnou akci CSKA, což se vůbec nelíbilo jak fanouškům Magnitogorsku, tak trenérovi Ilju Vorobjovi. Ten hodně impulzivně reklamoval faul.
     
    32:30
    Zaripov skočil na ledovou plochu a domácí hrají v plném počtu.
     
    32:20
    Domácí trochu pozapomněli na zadní vrátka a Stoljarov měl na pravé straně dostatek času a prostoru, zblízka si ale na Košečkina nepřišel!
     
    31:41
    A pozor, Wolski dokonce namazal v útočné třetině při vlastním oslabení Timkinovi, který pálil nepřesně.
     
    31:15
    Domácí se zatím v oslabení brání naprosto bez problémů. Oskar Osala dokonce vyvezl puk až do útočné třetiny.
     
    30:56
    Děnisov na modré čáře nezpracoval přihrávku a Rudoarmějci znovu přišli o pásmo.
     
    30:40
    Domácí vyhráli buly a vyvezli jej pryč ze třetiny.
     
    30:30
    Rozhodčí nezvykle dlouho nevylučovali a uplatňovali hodně volný metr, nyní už to ale přišlo. Prvním vyloučeným této partie je Danis Zaripov, který za bránou podrazil Sergeje Andronova. Šance pro hostující celek dostat se do trháku.
     
    30:19
    Zakázané uvolnění Metallurgu. Nově složená druhá formace ve složení Zaripov, Fillippi, Sjomin se nepohodla při rozehrávce.
     
    29:39
    Da Costa si najel před brankovou čáru a vypálil, kotouč přes obránce Metallurgu ke svatyni Košečkina neprošel.
     
    29:15
    Už mohlo být de facto rozhodnuto. Autor první branky Michal Junkov se dostal do samostatného brejku, ovšem jeho bekhendové zakončení vychytal Košečkin, který tak udržel šance svého týmu v tomto zápase.
     
    28:25
    Po kolmici Kosova přes šířku útočného pásma na volného Zaripova mohl ruský útočník pálit do odkryté klece. Celou akci se ale rozhodl ještě vyšperkovat a přihrát před bránu novému parťákovi z útoku Sjominovi, jenž se ovšem přes obránce k puku nedostal.
     
    27:28
    K zajímavému kroku se odhodlal Ilja Vorobjov, který přeskupil složení první a druhé formace Metallurgu. V první útočné trojici nyní vedle Kováře a Mozjakina figuruje místo Zaripova Wolski.
     
    27:07
    Domácí se znovu usadili v útočném pásmu, Košečkin musel zasahovat proti střele od modré čáry.
     
    26:32
    Ofsajd CSKA. Následuje komerční přestávka.
     
    25:38
    Metallurgu se povedlo rozvinout tlak v útočném pásmu, přičemž na konci útočného snažení Magnitky stál Zaripov, který se snažil zasunout kotouč k tyči. Sorokin si prostor u své levé tyče pohlídal.
     
    25:16
    Kovář dostával přihrávku do mezikruží, prudký pas ovšem zpracovat nedokázal.
     
    24:49
    Hráči Magnitogorsku jsou značně vyvedeni z konceptu a před chvílí kupili v obraně zmatek za zmatkem. Ani Radulov, ani Tělegin toho ale tentokrát využít nedokázali.
     
    24:20
    Domácí se snaží zareagovat na druhou inkasovanou branku zvýšenou aktivitou, před chvílí se ale dopustili ofsajdu.
    23:14 Ivan TĚLEGIN - 0:2
     
    23:14
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácím se nepovedlo rozvinout tlak v útočném pásmu a naopak inkasovali. První formace CSKA byla u mantinelu důraznější než první formace Metallurgu, načež se k puku dostal Radulov. Ten v přečíslení dva na jednoho ideálně předložil puk IVANU TĚLEGINOVI, který se do odkryté klece nemýlil. Asistence: Alexander Radulov.
     
    22:53
    Možná se jim to povede teď, když se hosté dopustili zakázaného uvolnění.
     
    22:42
    Fanoušci ve vyprodané magnitogorské Areně sice mohutně povzbuzují svůj celek, domácí se ale těžko dostávají k zakončení.
     
    21:45
    Petrov nahrál zpoza branky na Panina, který čekal za levým kruhem a z první vypálil. Puk z jeho hole zamířil nad svatyni domácího celku.
     
    20:53
    Sjomin dostal na pravém křídle čas i prostor, a tak si nabruslil do pravého kruhu a připravil puk ke střele, jeho projektil byl nakonec zblokován. Obrana moskevského celku zatím skvěle čistí prostor před svým brankářem.
     
    20:20
    A hned bylo před Košečkinem pořádně dusno. Tělegin vyhrál osobní souboj právě s Antipinem za brankovou čáru a kotouč poslal před svatyni Metallurgu. Tam se puk odrazil od brusle obránce domácího celku na připraveného Košečkina.
     
    20:08
    Domácí sice vyhráli buly, ovšem poté Antipin tísněn hráčem CSKA v nouzi poslal kotouč zpoza červené čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 8 – 8
     
    Úvod utkání patřil celku z ruské metropole, který svou útočnou aktivitu dokázal přetavit v otevírací branku zápasu. V 5. minutě vypálil Kiselevič a jeho projektil tečoval za Košečkinova záda Junkov. Hosté se poté stáhli do obrany a Metallurgu dělalo velký problém dostávat se přes dobře organizovanou defenzívu do zakončení. Domácím se to však přeci jen několikrát povedlo a to především díky dobré práci druhé formace na centru s Tomášem Fillippim. Sorokina však zatím překonat nedokázali. I hokejisté CSKA si vypracovali další slibné příležitosti, ale ty dokázal pozorný Košečkin eliminovat. Uvidíme, jak se obraz hry promění ve druhé části, která začne zhruba v 14:21.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    V tuto chvíli už kotouč kontroluje Běreglazov a zdá se, že v první třetině se již nic zajímavého nestane.
     
    19:18
    Stoljarov zavezl kotouč do útočné třetiny a i když ztratil stabilitu, dokázal udržet puk ve své moci a domácí ještě mohou rozvinout tlak.
     
    19:00
    Začala se poslední minuta první třetiny.
     
    18:50
    Zakázané uvolnění družiny trenéra Dmitrije Kvartalnova.
     
    18:20
    První formace CSKA chvíli byla nastěhovaná v útočném pásmu, poté si ale puk vzal Fillippi a vyvezl jej do střední třetiny.
     
    17:50
    Kiselevič zajel za bránu a odtud poslal kotouč před svatyni Košečkina. Domácím se nakonec nepovedlo dostat puk za připraveného brankáře Magnitogorsku.
    Finále zatím nabídlo spoustu vyhrocených soubojů. Jak tomu bude dnes?

     
    17:27
    Hra se v těchto chvílích svižně přelévá ze strany na stranu.
     
    16:36
    Domácí mohli naopak inkasovat, Pihlström dostal přihrávku do mezikruží, ale z dobré pozice přestřelil bránu.
     
    16:10
    První formace Metallurgu nedokázala na práci druhé pětice navázat a neudržela útočné pásma.
     
    15:00
    Poprvé v zápase si domácí vytvořili slušný tlak. Konkrétně se to povedlo druhé formaci Metallurgu, která je dnes tou nejlepší z domácího celku. Z levého kruhu to zkusil Osipov. Sorokin vyrazil puk před sebe a chvíli nevěděl, kde má puk, hráčům Magnitogorsku se ale nepovedlo dostat k dorážce.
     
    14:34
    Kovář nahazoval puk vysokým obloukem před bránu a ten následně poslal kolenem mimo svatyni vracející se Děnisov.
     
    13:45
    A Rudoarmějcům se naopak daří usadit v útočném pásmu. Zpoza levého kruhu to zkusil Grigorij Panin. Jeho projektil ovšem zamířil na ochrannou síť.
     
    13:26
    Hosté nadále dobře brání svou modrou čáru a prakticky nepouští domácí celek do své třetiny.
     
    12:06
    Opravdu se tak stalo, Fillippi vyhrál buly a poté se ihned ke střele odhodlal Sjomin. Ani jeho projektil ovšem přes obranu CSKA k Sorokinovi neprošel.
     
    12:02
    Ofsajd CSKA, kterého se dopustil Radulov. A jelikož ten moc dobře věděl, že po dotyku jeho hole s kotoučem se bude pískat postavení mimo hru, vhazovat by se mělo kvůli úmyslnému ofsajdu před Sorokinem.
     
    11:38
    Druhé formaci Magnitogorsku se povedlo dostat do útočného pásma, Fillippi nahrál pod sebe na Sjomina, který to zkusil z levého kruhu, jeho projektil srazil na ochrannou síť svou holí Kiselevič.
     
    11:00
    Po buly pálil zpoza kruhu jeden z hráčů CSKA. Kotouč byl sražen na ochrannou síť.
     
    10:56
    Další zakázané uvolnění domácího celku, který v těchto chvílích nemůže najít cestu, jak se dostat přes dobře organizovanou obranu CSKA do útočného pásma.
     
    10:09
    Krátce po vhazování vystřelil jeden z hráčů kotouč do hlediště. Naštěstí pro domácí se tak stalo po odrazu od tvrzeného skla.
     
    10:03
    Zakázané uvolnění domácího celku. Vhazování před Košečkinem.
     
    09:39
    Sjomin si najel do útočného pásma, napřáhl a vypálil, jeho projektil srazil mimo bránu připravený obránce Zajcev.
     
    09:10
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Obě mužstva jsou od úvodních minut evidentně maximálně koncentrovaná, a na rozdíl od předešlých zápasů nejsou k vidění šarvátky.
     
    08:40
    Na druhé straně pálil od modré Sergejev, i jeho projektil byl před Košečkinem tečován takovým způsobem, že kotouč změnil směr. Brankář Metallurgu dokázal zareagovat a eliminovat šanci CSKA.
     
    07:57
    Od modré pálil Běreglazov, jeho střelecký pokus někdo tečoval, ale Sorokin si dokázal se skákavým kotoučem poradit.
     
    07:00
    Hosté se po úvodní vstřelené brance evidentně stáhli do defenzívy a nyní je řada na domácích.
     
    05:56
    Druhá formace Metallurgu si vypracovala tlak a rozvášnila magnitogorské publiku, k další šanci se ovšem nedostala.
     
    05:36
    Už mohlo být vyrovnáno. Wolski našel před bránou volného Fillippiho, jenž zblízka Sorokina nepřekonal.
    04:33 Michail JUNKOV - 0:1
     
    04:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Trochu logické vyústění dění úvodních minut. Bogdan Kiselevič, který do minulého utkání kvůli disciplinárnímu trestu nenaskočil, vypálil zpoza pravého kruhu, přičemž jeho projektil tečoval přesně k tyči MICHAIL JUNKOV. Košečkin měl zakrytý výhled, a tak jen těžko mohl nějak reagovat. Asistence: Bogdan Kiselevič, Alexander Kutuzov.
     
    03:26
    Domácím se poprvé v zápase povedlo ohrozit bránu Ilji Sorokina. Konkrétně se o to postaral český forvard Tomáš Fillippi, jehož střeleckýž projektil od modré čáry skryl mladý gólman CSKA v náruči.
     
    02:40
    Radulov se utrhl do brejku, ale jeden z obránců mu zdatně sekundoval a nakonec nepustil hlavní hvězdu CSKA ke střele.
     
    02:15
    Hjalmarsson vypálil od modré čáry, Košečkin jeho projektil dobře viděl a kotouč vytěsnil na ochrannou síť. Vhazovat se bude před ruským čahounem, který hájí dres Metallurgu.
     
    01:26
    Stoljarov vyslal od modré čáry nepříliš razantní, ale o to jedovatější střelu, na kterou Košečkin vůbec neviděl, přesto dokázal vyrazit puk. Hosté začali hodně aktivně šesté finále.
     
    00:57
    I druhá formace CSKA se chvíli nacházela v útočném pásmu, k přímému ohrožení Košečkina se ale nedostala.
     
    00:29
    První formace CSKA zvítězila buly a okamžitě zamířila do útočného pásma, Radulov chvíli operoval s pukem za bránou, načež následně povyjel na hranici brankové čáry a odtud přihrával do brankoviště, Košečkin si počíhal na kotouč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za bouřlivého potlesku tribun hlasatel představil rovněž úvodní pětici Metallurgu Magnitogorsk, v níž nechybí ani Jan Kovář. Za malou chvíli zazní hymna Ruské federace a utkání může začít.
     
    Při představování úvodní pětice CSKA Moskva fanoušci v Magnitogorsku hromadně vypískali Alexandera Radulova.
     
    V Magnitogorsku je dnes takřka letní počasí, teplota se vyšplhala až na 20 stupňů a lidé z města na řece Uralu by dnes v tomto nádherném počasí rádi oslavili zisk druhého Gagarinova poháru.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee, Běreglazov, Těreščenko, Chabarov, Osipov, Medvěděv – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Wolski, Fillippi, Sjomin – Železkov, Kosov, Osala – Timkin, Kajgorodov, Platonov.

    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Zajcev, Děnisov, Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Pivcakin – Radulov, Tělegin, Da Costa – Petrov, Ljubimov, Stoljarov – Žarkov, Andronov, Pihlström – Košelev, Junkov, Hjalmarsson, Mamin.

    Rozhodčí: Ravodin, Odins – Sivov, Šeljanin.
    Hokejisté CSKA Moskva neskládají zbraně a nadále věří v zisk vytouženého Gagarinova poháru

     
    Česká stopa v sérii

    Nepřehlédnutelnou stopu zanechávají ve finálové sérii i čeští hokejisté. Do přímé bitvy o Gagarinův pohár zasáhli v dresu Magnitogorsku útočníci Jan Kovář a Tomáš Fillippi. Kovář je po boku dvojice Sergej Mozjakin a Danis Zaripov tradičně hlavní útočnou hrozbou Metallurgu. Šestadvacetiletý písecký rodák nastřádal v pěti finálových zápasech čtyři body za gól a tři asistence. O více než dva roky mladší Tomáš Fillippi sice zaznamenal jediný bod, ten byl ovšem z pohledu vývoje finálové série veledůležitý. Rodák z Rychnova nad Kněžnou si totiž vybral svůj kus slávy na závěr čtvrtého zápasu, kdy vsítil jedinou a vítěznou trefu Metallurgu Magnitogorsk, po němž celek z města oceli vyrovnal sérii na 2:2.
     
    V sérii dlouho tahali za delší konec provazu hokejisté CSKA Moskva, kteří vedli 1:0 a 2:1 na zápasy, Magnitogorsk ale dokázal vždy srovnat, a v dosud posledním odehraném zápase se radovali z výhry právě hokejisté od Uralu. Ti sice v pátém zápase série čelili velkému náporu moskevského celku, ovšem svému soupeři uštědřili lekci z produktivity. Díky dvěma trefám kanonýra Sergeje Mozjakina a dvěma asistencím českého forvarda Jana Kováře zvítězila Magnitka v prodloužení a vysloužila si mečbol.
     
    Finálová série má zatím překvapivý průběh. Do závěrečné série letošního ročníku KHL vstupovali jako poměrně jasní favorité hokejisté CSKA Moskva, kteří dominovali jak základní části, tak v uplynulých sériích play off. Ve finále ovšem narazila družina trenéra Dmitrije Kvartalnova, která by pro slavný ruský armádní celek ráda vybojovala premiérový Gagarinův pohár, na houževnatý Metallurg Magnitogorsk. Tým kolem kouče Ilji Vorobjova, jenž v průběhu sezony převzal trenérské žezlo tradičního ruského celku zpoza Uralu od slavného kanadského kouče Mika Keenana, sice tahal ve většině z dosavadních pěti odehraných zápasů za slabší konec, přesto dokázal ukořistit tři výhry a již dnes může oslavit zisk druhého Gagarinova poháru v klubové historii. Ten první oslavila Magnitka v roce 2014, kdy v památné finálové sérii přetlačila v poměru 4:3 již zaniklý Lev Praha.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Již dnes může být znám vítěz sedmé sezony druhé nejprestižnější hokejové soutěže KHL a staronový držitel Gagarinova poháru. Stane se tak v případě, že hokejisté Metallurgu Magnitogorsk využijí na domácím ledě mečbol proti silnému CSKA Moskva. Klub z města oceli, v němž působí rovněž dva čeští hokejisté, překvapivě vede finálovou sérii nad ambiciózním celkem z ruské metropole v poměru 3:2 a dnes může oslavit zisk druhého Gagarinova poháru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 55. Lee (Mozjakin, Wolski), 59. Kovář (Sjomin, Mozjakin) – 5. Junkov (Kiselevič, Kutuzov), 24. Tělegin (Radulov), 62. Junkov (Mamin, Hjalmarsson)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee, Běreglazov, Těreščenko, Chabarov, Osipov, Medvěděv – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Wolski, Fillippi, Sjomin – Železkov, Kosov, Osala – Timkin, Kajgorodov, Platonov.
    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Zajcev, Děnisov (C), Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Pivcakin – Radulov, Tělegin, Da Costa – Petrov, Ljubimov, Stoljarov – Žarkov, Andronov, Pihlström – Košelev, Junkov, Hjalmarsson, Mamin.

    Rozhodčí: Ravodin (RUS), Odins (LAT) – Sivov (RUS), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    Magnitogorsk 4 3 CSKA Moskva
    #1 Čtvrtek 07.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 5:1
    #2 Sobota 09.04.2016 • 16:00
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:2
    #3 Pondělí 11.04.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    #4 Středa 13.04.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 1:0
    #5 Pátek 15.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:2 po prodl.
    #6 Neděle 17.04.2016 • 13:30
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    #7 Úterý 19.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:3
    bahis siteleri