Estonsko – Litva 2:7 (kon.) | Litva – Rumunsko 5:1 (kon.) | Velká Británie – Estonsko 4:3 (po pr.)
Ukrajina – Chorvatsko 4:1 (kon.)
konec
Ukrajina
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Chorvatsko
Pondělí 18.04.2016, 20:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko • Mistrovství světa - I. B Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:27
    Ještě jedná přesilová hra pro Ukrajinu. Nathan Perkovich dostal dvě minuty za seknutí do Babynce. Chorvatskému forvardovi se vyloučení vůbec nelíbilo a při usednutí na trestnou lavici ještě ironicky zatleskal buď rozhodčímu, nebo Babyncovi za údajné simulování.
     
    49:36
    S vyloučeními se nyní roztrhl pytel. Rozhodčí znovu rozdal vzájemné tresty. Na straně Chorvatska dostal dvě minuty za hru loktem Luka Jarcov, na straně Ukrajiny dvě minuty za sekání Viktor Zacharov.
     
    48:31
    Utkání se pořádně vyostřilo. I dosud hodně tišší diváci poprvé v zápase projevili silné emoce. Rozhodčí vyloučili po jednom hráči na každé straně. Chorvat David Brine dostal dvě minuty za podražení, Ukrajinec Oleg Šafarenko zase dvě minuty za držení hole.
     
    47:58
    Chorvaté půjdou podruhé v utkání do tří! Dvě minuty za sekání obdržel Mike Glumac. Následně obdržel trest za zřejmě dosti neslušný projev vůči rozhodčímu také Marko Ljubič. Ten už si nezahraje, protože dostal osobní trest do konce utkání!
     
    46:24
    Východoevropané si zahrají početní převahu. Dvě minuty za napadení obdržel Tadija Mirič.
     
    39:29
    Dvě minuty za hrubost nakonec obdrželi Kenny Macaulay a Roman Blagy. Hrát se bude v pěti mužích na obou stranách.
     
    37:21
    Přesilovka pro Ukrajinu. Marko Tadič obdržel dvě minuty za nedovolené bránění a domácí reprezentace se bude muset znovu bránit.
     
    35:57
    Obrovskou šanci spálil Tymčenko, jenž měl před sebou úplně odkrytou klec, Tomjlenovič byl překonán, ale ukrajinský forvard nedokázal bekhendem zasunout puk mezi tři tyče.
     
    34:50
    Dobrý střelecký pokus Macaulaye od modré čáry, který zaplachtil těsně mimo bránu. Zacharčenko nevěděl, kde je kotouč.
     
    33:35
    Šance pro Chorvatsko vrátit se do zápasu. Dvě minuty za hákování obdržel Georgij Kiča a reprezentace z Balkánu si zahraje svou první početní převahu ve druhé periodě.
     
    32:51
    Ukrajinci nyní hrají v naprosté pohodě, což potvrdil Kiča, který se protáhl přes posledního bránícího hráče Chorvatska před Tomljenoviče, jehož sice nepřekonal, ale jeho projektil zamířil jen těsně nad břevno svatyně chorvatského gólmana.
    26:10 Oleg ŠAFARENKO - 4:1
     
    26:10
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Chorvatům se sice v oslabení o dvou mužích povedlo dvakrát vyhodit puk přes všechny čáry, nakonec ale stejně inkasovali a prohrávají již o tři branky. Michnov přihrál před bránu OLEGU ŠAFARENKOVI, jenž poslal puk mezi Tomljenovičovými betony. Asistence: Andrij Michnov, Volodymyr Aleksjuk.
     
    25:10
    A pozor. Chorvaté budou hrát přes minutu a čtyřicet vteřin oslabení tři na pět! Marko Ljubič dostal dvě minuty za hákování.
     
    24:53
    Ukrajinci si zahrají svou první početní převahu. Marko Tadič podrazil Gniděnka, za což obdržel dvouminutový trest.
     
    23:51
    Ukrajinci vedou hlavně díky Zacharčenkovi, který je zatím ukrajinskou jistotou. To brankář východoevropské reprezentaci předvedl i před chvílí, kdy vychytal stoprocentní šanci Ivana Jankoviče, který se ocitl po dobré přihrávce Puziče v bezprostřední blízkosti ukrajinského gólmana.
    20:12 Viktor ZACHAROV - 3:1
     
    20:13
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro Chorvaty. Hned na úvod druhé třetiny inkasují a znovu prohrávají o dvě branky. Babynec našel dlouhým pasem VIKTORA ZACHAROVA, který sice měl problémy se zpracováním puku, ale následně z takřka nulového úhlu dokázal překonat dezorientovaného Tomljenoviče. Asistence: Sergij Babynec.
    18:06 Luka MIKULIČ - 2:1
     
    18:06
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Je to tak. Kotouč zcela evidentně přešel brankovou čáru a Chorvaté dávají kontaktní branku. Konkrétně se to povedlo LUKU MIKULIČOVI, který vybojoval puk na pravém kruhu a prostřelil Zacharčenka projektilem k bližší tyči. Asistence: Luka Jarcov.
     
    15:13
    Šance pro domácí reprezentaci vstřelit rychle kontaktní branku. Oleg Šafarenko obdržel dvouminutový trest.
    14:39 Denys ISAJENKO - 2:0
     
    14:39
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajinci začali být aktivnější a zvýšená ofenzivní snahu dokázali promítnout i do skóre. Výbornou práci předvedl Petrangovskij, který u mantinelu obral o kotouč statického Kegalja, následně nahrál volnému DENYSI ISAJENKOVI, jenž vypálil a jeho projektil si velmi nešťastně srazil holí za záda vlatního gólmana Puzič. Asistence: Jurij Petrangovskij.
     
    11:19
    Po dlouhé době se Ukrajinci představili před Tomljenovičem a málem z toho byla branka. Ve velkém závaru ovšem chorvatského gólmana nepřekonal nikdo z trojice Gniděnko, Petrangovskij, Kiča.
     
    09:21
    Dojem z nepříliš kvalitní přesilové hry mohl napravit Michael Glumac. Ten dostal přihrávku před bránu, ale tváří v tvář Zacharčenka nepřekonal.
     
    07:49
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Chorvaté. Vitalij Andrejkiv zastavil pronikajícího Glumaca nedovoleně, za což obdržel dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    07:32
    Kenny Macaulay obdržel za nějaký incident desetiminutový osobní trest.
     
    06:11
    Rendulič teď naplno ukázal, proč je zdaleka nejkvalitnějším hráčem na ledové ploše. Po pěkné stahovačce se rodák ze Záhřebu dostal k nebezpečnému projektilu, který Zacharčenko neudržel. Rendulič se dostal i k dorážce, ale tu si ukrajinský gólman rovněž pohlídal.
    02:28 Dmytro ČERNYŠENKO - 1:0
     
    02:28
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Jsou to však Ukrajinci, kteří otevírají skóre utkání. DMYTRO ČERNYŠENKO využil okénka v obraně balkánského celku, dostal se do samostatného úniku, který zakončil neomylně bekhendovým blafákem.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 3. Černyšenko, 15. Isajenko (Petrangovskij), 21. Zacharov (Babynec), 27. Šafarenko (Michnov, Aleksjuk) – 19. Mikulič (Jarcov)


    Ukrajina: Zacharčenko (Ševčuk) – Tolstuško, Petruchno, Isajenko, Romaněnko, Andrejkiv, Pobjedonoscev, Žovnir, Aleksjuk – Zacharov (C), Babynec, Blagy – Kiča, Petrangovskij, Gniděnko – Šafarenko, Michnov, Bondarjev – Tymčenko, Gavryk, Černyšenko.
    Chorvatsko: Tomljenovič (Rosandič) – Jamenjak (C), Macaulay, Puzič, Ljubič, Tadič, Kegalj, Silovič, Smolec – Blagus, Rendulič, Perkovich – Miličič, Brine, Glumac – Jankovič, Vukoja, Jarcov – Sakic, Mikulič, Mirič.

    Rozhodčí: Bergamelli – Park, Rakovič
    bahis siteleri