Ukrajina – Estonsko 7:1 (kon.) | Velká Británie – Litva 8:0 (kon.) | Rumunsko – Chorvatsko 5:12 (kon.)
konec
Velká Británie
8:0 (2:0, 6:0, 0:0)
Litva
Středa 20.04.2016, 16:30 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko • Mistrovství světa - I. B Divize • 3 • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše, přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (18:44:51)
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 450 diváků, kteří si v Záhřebu našli cestu na zimní stadion, aby zhlédli toto střetnutí.
     
    Nyní zní halou v Záhřebu hymna Velké Británie na počest dnešních vítězů.
     
    Nejlepším hráčem na straně Velké Británie byl vyhlášen Jonathan Phillips a na té litevské pak Arturas Katulis.
     
    Střely na branku v utkání: 44 – 10
     
    Je dobojováno. Británie poráží Litvu velmi vysoko 8:0 a v tabulce se posouvají na druhé místo před Ukrajinu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Po šanci Farmera se kotouč dostal až k Zukovasovi, který ale neměl problém s jeho pokrytím. Vypadá to vypadá, že je s brankami v tomto zápase konec.
     
    58:57
    Nestalo se tak. Kotouč si pohlídali Britové, kteří tak míří asi do jednoho z posledních útoků tohoto zápasu.
     
    58:16
    Puk mají ve své moci Litevci, kteří ho z hloubi vlastního pásma zavážejí do toho útočného. Třeba se jim nakonec podaří dosáhnout alespoň čestného úspěchu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:00
    Litevci se při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách dostali do zakončení, ale v tom jim nakonec zabránil přesný zákrok britského brankáře Bownse.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Garside – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Litva (Bosas – 2 min.).
     
    55:29
    Teď se málem do samostatného úniku dostal Jonathan Weaver, ale v tom mu nakonec zabránili obránci Litvy, který poslali kotouč do bezpečí.
     
    54:04
    Britové oproti druhé periodě dost polevili ve svém výkonu. Není se co divit, je třeba šetřit síly na další zápasy a to jim jejich vysoký náskok umožňuje.
     
    53:22
    Po táhlé střele Moseye z pravé strany se dobrým zákrokem zaskvěl Zukovas a další branku Velké Británii nedovolil. Následně po svém zákroku raději přerušil hru.
     
    51:46
    Před odkrytou klecí Zukovase se ocitl Craig Peacock, ale poté, co se napřahoval ke střele, mu kotouč vypíchl jeden z Litevců a posílá ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    51:09
    Třetí třetina se nám přehoupla do své druhé poloviny a zatím jsme žádnou branku v této části hry neviděli. Litevci se snažili alespoň o čestný úspěch, zatím se jim to ale nepodařilo.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Jonathan Phillips, 18. Tait (Cowley, David Phillips), 21. Venus (Cowley), 25. Lachowicz (Jonathan Phillips), 31. O´Connor (Peacock, Weaver), 32. Boxill (Lachowicz, Jonathan Phillips), 37. Cowley (Venus, O´Connor), 39. Shields (O´Connor, Mosey)


    Velká Británie: Bowns (Lyle) – Richardson, O´Connor, Phillips D., Weaver, Lee, Garside, Batch – Venus, Tait, Cowley – Farmer, Shields, Mosey – Lachowicz, Boxill, Phillips J. – Clarke, Myers, Peacock
    Litva: Pavljukov (od 31. Zukovas) – Alisauskas, Cugajus, Katulis, Aliukonis, Jasinevičius, Kieras – Bosas, Bogdziul, Kumeliauskas – Fiscevas, Verenis, Cizas – Bendzius, Gintautas, Baltrukonis – Certverak, Nomanovas, Laukaitis – Krakauskas, Jagelavičius

    Rozhodčí: Bergamelli – Park, Rakovič

    Diváci: 450