Francie – Slovensko 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Minnesota Wild
4:5 (0:3, 0:1, 4:1) Stav série: 2:4
Dallas Stars
Neděle 24.04.2016, 21:15 • Xcel Energy Center, St. Paul • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Již do šestého utkání dospěla série mezi Minnesotou a Dallasem. Minnesota bude na svém ledě odvracet vyřazení z letošních bojů o Stanley Cup již podruhé. Povede se jí to i nyní?
     
    Průběh série (stav 2:3)

    ČF1: Dallas 4:0 Minnesota
    24. Faksa (Hemský), 33. Spezza (Eaves, Benn), 55. Eaves (Spezza, Benn), 56. Benn

    ČF2: Dallas 2:1 Minnesota
    24. Roussel (Hemský), 51. Benn (Eakin) – 53. Scandella (Dumba, Zucker)

    ČF3: Minnesota 5:3 Dallas
    20. Porter (Haula, Brodin), 27. Haula (Pominville, Niederreiter), 40. Pominville (Niederreiter, Dumba), 47. Koivu (Spurgeon, Coyle), 59. Pominville – 1. Sharp (Goligoski), 5. Sharp (Eakin), 54. Sceviour (Demers, Fiddler)

    ČF4: Minnesota 2:3 Dallas
    26. Pominville (Niederreiter, Haula), 30. Coyle (Zucker) – 30. Hemský (Demers, Russell), 34. Eaves (Russell, Spezza), 39. Spezza (Demers, Benn)

    ČF5: Dallas 4:5pp. Minnesota
    18. Oduya (Faksa, Klingberg), 41. Ja. Benn (Klingberg), 49. Spezza (Janmark, Eaves), 49. Goligoski (Eakin) – 4. Granlund (Jones), 6. Schroeder (Suter, Spurgeon), 42. Niederreiter (Spurgeon, Pominville), 57. Koivu (Granlund, Pominville), 65. Koivu (Suter, Prosser)
    Radost hokejistů Wild po brance, která pro ně znamená šesté utkání před domácím publikem

     
    Československá stopa v sérii
    Radek Faksa (DAL) – 1+1
    Aleš Hemský (DAL) – 1+2
     
    Poslední utkání série
    Minnesota i bez dvou opor Zacha Pariseho a Thomase Vanka vydřela v Texasu svou druhou výhru v sérii, jež bude mít šesté pokračování na ledě Wild. Stars se po špatném úvodu nepoložili a ve třetí třetině se i dostali do vedení, jenže poté vzal vše do svých rukou Mikko Koivu a dvěma góly zvrátil průběh zápasu na stranu Divočáků.

    Dallas 4:5pp. Minnesota
    18. Oduya (Faksa, Klingberg), 41. Ja. Benn (Klingberg), 49. Spezza (Janmark, Eaves), 49. Goligoski (Eakin) – 4. Granlund (Jones), 6. Schroeder (Suter, Spurgeon), 42. Niederreiter (Spurgeon, Pominville), 57. Koivu (Granlund, Pominville), 65. Koivu (Suter, Prosser)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter, Spurgeon, Scandella, Prosser, Brodin, Dumba – Granlund, Koivu, Jones – Zucker, Coyle, Schroeder – Niederreiter, Haula, Pominville – Porter, Stoll, Gabriel.

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski, Johns, Oduya, Demers, Russell – Sharp, Eakin, Benn – Eaves, Spezza, Janmark – Hemský, Faksa, Roussel – Sceviour, Fiddler, Moen.

    Rozhodčí: Furlatt, Dwyer – Cormier, Miller.
     
    Krásný večer! Šesté utkání mezi Minnesotou a Dallasem začne za pár minutek. Dallas se dnes může stát čtvrtým postupujícím, protože před malou chvilkou postoupili již hokejisté Washingtonu.
    Vzdávat se bude hold také zesnulému hudebníkovi Princovi

     
    Začátek utkání se přeci jen o něco spozdí. Poté se ale můžeme vrhnout na pravou bitvu v NHL. Budou se dnes hokejisté Stars radovat z postupu do druhého kola?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování a přihrávkou do útoku se hnali do zakončení. Přes modrou čáru se jim ovšem projít nepovedlo.
     
    00:38
    Další útočná snaha domácího celku je ukončena ofsajdem, ve kterém byl nalezen obránce Ryan Suter. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:37
    Do první kombinační hry se dostávají také hokejisté z Texasu, kterým se ale ještě nepovedlo vyslat nějaký pokus směrem na branku Dubnyka.
     
    01:57
    Bude tu první vyloučení v tomto utkání. Hokejistů v bílém bylo na ledě šest, a tak je tu první přesilovka.
     
    02:33
    Po dlouhé kombinační hře domácího celku přišla střela z pravého kruhu, která ale neskončila v brance pozorného finského brankáře.
     
    03:19
    Minnesota dvakrát ztratila pásmo, kam se nyní vrátila a snaží se vymyslet cokoliv, co by mohlo být zakončeno úvodní brankou.
     
    03:34
    Po střele od modré čáry se snažil nejdříve tečovat a poté také dorážet před brankou Lehtonena švýcarský forvard Niederreiter. Tomu se ale ani jednou nepovedlo dostat puk za záda brankáře!
    03:34 Střela od modré čáry a následná snaha Niederreitera na brankovišti
     
    03:44
    Jared Spurgeon dostal kotouč na pravý kruh, odkud se snažil svou akci zakončit zajímavou střelou. Touš mu ovšem ujel a bylo po akci.
     
    04:16
    Vylučovat se bude také na straně Minnesoty. James Pominville trefil loktem do obličeje obránce Demerse a poté jej na zemi ještě krosčekoval.
     
    04:44
    Dallas tlačil a dostal se až do nebezpečné blízkosti domácí branky, odkud se mu ovšem nepovedlo zakončit svou akci brankou na 1:0.
     
    04:51
    Pět na tři! Obránce Scandella trefil Sharpa před brankou vysokou hokejkou do obličeje a dostává další trest ve startu tohoto utkání.
     
    05:03
    Výborný zákrok si připsal brankář Dubnyk proti střele Spezzy, který dostal puk na pravý kruh a tvrdou střelou pálil do pravé šibenice, kde byl ale domácí brankář!
     
    05:14
    Další neskutečný zákrok domácího brankáře! Patrick Sharp dostal puk přes brabkoviště, odkud se mu ale nepovedlo skórovat!
     
    05:56
    Dallas právě vstřelil branku!
    Další přesilovková akce ovšem brankou končí! JOHN KLINBERG byl nalezen skvělou přihrávkou zpoza branky na levém kruhu, odkud se mu povedlo přesnou střelou do odkryté části branky dát svojí první branku v play-off! Asistence: Jason Spezza, Jamie Benn.
    05:56 John KLINGBERG - 0:1
     
    06:18
    Dallas ovšem pokračuje ještě v jedné přesilové hře, a tak to může být pro domácí celek ještě o něco horší. Dallas skvěle přesilovku využil.
     
    06:54
    Minnesota je sice v plném počtu, ale stále je pod tlakem svého soupeře sídlícího v Texasu. Uvidíme, jestli se domácím povede odpovědět.
     
    07:53
    Snažení Stars přece jen lehce ustálo. Hvězdy se hnali do útoku, ale tam se jim nic vymyslet nepovedlo, byl odpískán ofsajd.
     
    08:23
    Minnesota se pokoušela dostat do útočné fáze, ale jejich snažení bylo napadáno a přihrávka nakonec skončila u bránících hráčů.
     
    09:01
    Následovala další akce před domácím brankářem. Puk byl do jeho brankoviště posílán Sceviourem z pravé strany, ale Moenovi se nepovedlo nijak zakončit.
     
    09:07
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dlouhodobé snažení hostů druhou brankou skončit nejspíše muselo! Typická akce v play-off. Po střele Patricka Eavese od modré čáry se z dorážky prosadil JASON SPEZZA! Asistence: Mattias Janmark, Patrick Eaves.
    09:07 Jason SPEZZA - 0:2
     
    09:27
    Minnesota to bude mít nyní hodně těžké, ale v play-off je možné naprosto vše. Hodně zápasů se pro některé celky vyvíjely špatně a nakonec skončily šťastně.
     
    10:18
    Domácímu celku se v útočné fázi vůbec nedaří. Nyní se s pukem do pásma dostali, ale ten jim byl ihned odebrán.
     
    11:00
    Do útočné fáze se dostali také hosté, ale těm se nyní nepovedlo svou akci nějakou akcí zakončit.
     
    11:12
    Po pravé straně se do zakončení dostal jeden z domácích hráčů, který celou svou akci zakončoval neúspěšným bekhendem. Stav je tak po jedenácti minutách příznivější pro hosty.
     
    11:30
    Po levé straně se hnal po levé straně jeden z domácích, ale Lehtonen byl u své tyčky připraven a nedovolil snižující branku.
     
    12:11
    Po pravé straně se do pásma dostali také hosté, kteří zahajovali zajímavou útočnou akci, která ale nakonec nebyl nijak zakončena.
     
    12:46
    Tempo se oproti úvodní minutám lehce uklidnilo a nyní sledujeme boj o každý kousek ledu. Ještě se můžeme těšit na vyrovnané střetnutí.
     
    13:35
    Následně se Dallasu nepovedlo svou akci z obrany založit ideálně. Přihrávka beka Stephena Johnse prošla až na zakázané uvolnění.
     
    14:09
    Následně se ale do útoku dostali opět hosté, kterým se ale nic vymyslet nepovedlo. Třetí lajna s českými hráči ovšem skvěle napadala.
     
    14:23
    A následně si také jeden z nejšikovnějších hráčů současné NHL vytvořil zajímavou šanci. Aleš Hemský objel branku a z levé strany se zkoušel prosadit. Jeho střela se ale do sítě nedostala!
     
    14:32
    Po vhazování byli před brankou Dubnyka aktivní opět hosté, ale nyní se jim třetí, hodně důležitou branku vstřelit nepovedlo.
     
    15:16
    Dallas sice puk ztratil, ale následně se mu jej povedlo vybojovat zpátky a nyní vidíme jejich kombinační hru na polovině hřiště.
     
    15:52
    Nino Niederreiter vybojoval pásmo takovým dloubáčkem ze středního pásma přímo do lapačky připraveného Lehtonena.
     
    16:22
    Kari Lehtonen zastavil puk za svou brankou, čímž ukončil snažení domácích. Následně rozehrává akci svého celku přihrávkou dopředu.
     
    17:03
    V posledních sekundách ovšem nesledujeme nějakou ofenzivní podívanou. Dallas kontroluje stav trpělivou hrou, Minnesota nyní musí hrát.
     
    17:28
    Z pravého kruhu to po následném vhazování zkoušel Nino Niederreiter. Švýcarskému forvardovi se z dobré pozice povedlo napálit jen tyč!
    17:28 Niederreiterova střela do tyče
     
    18:11
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to je drsná rána pro domácí, u kterých to vypadalo, že začínají být aktivnějším celkem! Přihrávku domácích zachytil Cody Eakin, který vyslal do úniku PATRICKA SHARPA. Zkušený forvard střelou nad beton přidal třetí trefu svého celku v první dvacetiminutovce! Asistence: Cody Eakin, Jamie Benn.
    18:11 Patrick SHARP - 0:3
     
    18:25
    Minnesota se snažila a dokonce se jí z pravé strany povedlo vyslat skvělou střelu. Charlie Coyle ale trefil jen vyrážečku připraveného brankáře!
     
    18:52
    Mikko Koivu se prodíral po levé straně do zakončení, ale tam jej skvěle zastavil tělem bránící hráč, který nedovolil finskému hráči projít před branku.
     
    19:28
    Dvakrát se musel ovšem opět činit Devan Dubnyk. Nejdříve byl nebezpečný John Klingberg, zneškodnit se musela také rána Aleše Hemského.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Snová první třetina potkala hokejisty Dallasu, kteří jsou hodně blízko k postupu do druhého kola play-off. Nejdříve se ve dvojnásobné přesilovce prosadil John Klingberg, jenž pálil z levého kruhu do prázdné branky. Druhou branku přidal v desáté minutě po důrazu před brankou Jason Spezza a první třetinu uzavřel svým gólem také Patrick Sharp.

    Střely na branku: 6:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    První puk do útočné třetiny domácího celku musel ve své lapačce ukrýt Devan Dubnyk. Následně se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    20:34
    Domácí brankář následně špatně rozehrál a Jamie Benn zpoza branky posílal kotouč do sítě, kde ale nikdo v bílém nebyl.
     
    21:16
    Puk na levý kruh následně dostával Patrick Eaves, jenž byl v dobré pozici, ale jeho střela skončila jen na levé Dubnykovo tyčce!
     
    21:53
    Minnesota nezažívá moc povedený vstup do druhé třetiny. Puk před branku dostával jeden z hostů, který mohl přidat další branku, ale proti byl skvěle zasahující Dubnyk!
    21:53 Obrovská šance Dallasu a fantastický zákrok Devana Dubnyka
     
    22:39
    Puk se dostával do útočné třetiny, kde se snažil projít do útočné akce domácí Chris Porter. Ten byl ale nalezen v ofsajdovém postavení.
     
    22:58
    Z levé strany letěl na branku amerického brankáře další projektil. Přihrávka po ledě byla ovšem slabá a v brance skončit nemohla.
     
    23:22
    Texaský celek se opět dostával do útočného pásma, ale nyní je pozastavil v jejich pohodové hře ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    23:33
    Volného puku se mezi kruhy zmocnil Aleš Hemský, který chtěl prostřelit brankáře rychlou střelou. Dubnyk byl ale pukem trefen do výstroje.
     
    24:10
    Minnesota se nemůže dostat do útočného pásma. Dallas tačí a hraje opravdu skvěle. Wild by museli hrát naprosto jinak, pokud by chtěli utkání zdramatizovat.
     
    24:48
    Nyní tu ale šance je. Vernon Fiddler za brankou domácího brankáře podrazil projíždějícího Granlunda. Přesilovka pro Wild.
     
    25:06
    Volného puku se zmocnil Radek Faksa, který jej následně poslal mimo ledovou plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    25:24
    Domácím se opravdu nedaří vůbec nic. Ryan Suter dostával přihrávku na modrou čáru, kterou se mu nepovedlo zpracovat. Puk následně odjel až za branku.
     
    25:36
    A další snaha projet do útočného pásma byla zastavena poté, co se Mikko Koivu objevil v ofsajdovém postavení. Opět se tedy přerušuje.
     
    25:53
    Následně se obránce Russell dostal k puku a poslal jej za branku dnes již třikrát překonaného brankáře. Fanoušci Wild nejsou navíc vůbec slyšet.
     
    26:34
    Přesilovka domácích pomalu a jistě končí. Zatím jsme od domácího celku neviděli ani jedinou akci, která by Lehtonena ohrozila.
     
    27:11
    Po levé straně si do akce najel již ve vyrovnané hře David Jones. Tomu se ale z kruhu nepovedlo trefit branku Kariho Lehtonena.
     
    27:57
    Po pravé straně najel do útoku Jared Spurgeon, kterému se povedlo vystřelit v době, kdy byl v ofsajdovém postavení. Následovat tak bude komerční pauza a buly ve středním pásmu.
     
    28:09
    Po vhazování ve středním pásmu se k puku dostali hokejisté Stars, kteří jej následně poslali až na zakázané uvolnění.
     
    28:22
    Od modré čáry napřáhl ke střele Jared Spurgeon. Jeho střela byla značně spomalena a skončila jen vedle branky finského mága.
     
    28:55
    Následně se k puku dostávají hosté. Hokejisté v bílém kombinují za svojí brankou a směrem dopředu se moc neženou.
     
    29:40
    Nějakých patnáct sekund se již bojuje u mantinelu o puk za brankou domácího brankáře. Uvidíme, komu se nakonec puk povede vydolovat.
     
    30:24
    U puku jsou následně hosté, kteří kombinují na útočné polovině, ale do nějakého zakončení se jim nedaří projít.
     
    31:05
    Hra je nyní, v druhé polovině této periody hodně vyrovnaná a bez šancí. Dallas zkušeně hlídá svůj náskok, který by jim měl stačit.
     
    31:52
    U puku jsou o něco častěji hokejisté Stars, kterým se daří kombinovat na vlastní polovině a nikam se nehnat.
     
    32:24
    Po dalším přerušení hry následuje komerční přestávka. Stars vedou i ve třiatřicáté minutě o tři branky a míří tak za postupem do dalšího kola.
     
    32:54
    Dallas zavezl puk do útočného pásma a šel střídat. Minnesotě se následně nepovedlo projet do útočného pásma.
     
    33:12
    Po pravé straně se šance dostal domácí forvard Mikko Koivu. Tomu se ale bekhendem nepvoedlo překonat svého finského kolegu.
     
    33:42
    Nyní se do obrovské šance dostal Nino Niederreiter. Ten pádil sám na branku, ale připraveného brankáře střelou po ledě nepřekonal!
    33:42 Skvělý zákrok Lehtonena

     
    34:28
    Po buly před brankou Dallasu se hosté opět dostali do útoku, kde se jim ale nic nepovedlo vymyslet. U puku jsou tak domácí.
     
    35:15
    Radek Faksa se prodíral do zakončení průnikem středem hřiště. Český hokejista ovšem neměl rychlost a byl přebruslen.
    John Klingberg je nejmladším obráncem Dallasu, co skóroval v play-off od roku 2008

     
    36:09
    Za brankou domácích bojoval o puk švédský forvard Mattis Janmark. Tomu se ale nakonec nepovedlo najít lépe postavené spoluhráče.
     
    36:46
    Aktivita domácích byla zakončena střelou Jareda Spurgeona z pravé strany. Následně se před brankou snažil ještě prosadit Ryan Suter, ale Lehtonen je i nadále nepřekonaným.
     
    36:54
    Bleskový útok Dallasu byl zakončen nahozením na branku Devana Dubnyka. Domácí brankář musel puk přikrýt a hru přerušit.
     
    37:30
    Minnesota byla aktivní v útočném pásmu, ale tam se jí nic vymyslet nepovedlo. Následně se dostali do ofsajdového postavení.
     
    37:59
    Snažení Stars bylo zakončeno dělovkou Johnnyho Oduyi od modré čáry. Devan Dubnyk ale jeho střelu viděl a betonem puk vyrazil.
     
    38:40
    Minnesotě se povedlo puk nahodit jen za branku Lehtonena. Tam se jej zmocnili hosté, kteří jej vyvážejí opět k Dubnykovi.
     
    39:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    A je nejspíše rozhodnuto! Taková akce z ničeho. Oba celky ztrácely puk. Nahazovaný puk se následně dostal k Patricku Sharpovi, který jej poslal na levý kruh volnému JAMIEMU BENNOVI. Ten si střelu připravil a jeho švih skončil v pravé šibenici Dubnykovo branky! Asistence: Patrick Sharp, Jason Spezza.
    39:36 Jamie BENN - 0:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jediná branka padla ve vyrovnané druhé třetině. O něco lépe začali hosté, ale poté hru domácí lehce vyrovnali. Branka ovšem padla až v poslední minutě periody. Jamie Benn se prosadil přesnou střelou z levého kruhu přímo do růžku branky.

    Střely na branku: 13:18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Třetí část dnešního utkání zahajují hokejisté Dallasu kombinací z obrany. Následně se budou chtít prodrat až do útoku.
     
    40:53
    Minnesota se dostala s pukem až k Lehtonenovi, kde se jim ale nepovedlo svou akci nějak nebezpečně zakončit. Vhazování před finským brankářem.
     
    41:18
    Z levé strany to směrem na branku Devana Dubnyka zkoušel jeden z hráčů. Tomu se ale branku amerického brankáře trefit nepovedlo.
     
    42:00
    Třetí třetina se bude hrát nejspíše v pomalém tempu, protože utkání je nějakou dobu rozhodnuté. Minnesotě se dnes nedaří.
     
    42:31
    Nyní se hokejisté domácího celku vysvobodili vyhozením přes všechny čáry. Následuje vhazování z pravé strany.
     
    42:44
    Střela Johna Klingberga od modré čáry byla ztečována jen nad branku domácího brankáře. Následovat bude opět buly.
     
    43:10
    Minnesota může chytit slinu. Francouzský forvard Rousell přebruslil Stolla a loktem jej poslal k zemi. Přesilovka tedy pro domácí.
     
    43:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A ta branka nakonec padá! Mikael Granlund si od pravé tyčky najel až do brankoviště, kde se po obrovském závaru dokázal nakonec prosadit obránce JARED SPURGEON! Asistence: Mikael Granlund, Mikko Koivu.
    43:48 Jared SPURGEON - 1:4
     
    44:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wau, tak toto bude ještě hodně zajímavé! Erik Haula zavezl puk po levé straně do pásma a přesnou přihrávkou našel před brankou volného JONASE BRODINA. Ten následným bekhendem trefil poloodkrytou branku! Asistence: Erik Haula.
    44:04 Jonas BRODIN - 2:4
     
    44:04
    Oddechový čas pro hosty.
     
    44:34
    Důležitý zákrok nyní vytáhl Devan Dubnyk! Proti němu se rozjel Patrick Sharp, ale domácí brankář jeho pokus skvěle zneškodnil!
     
    44:52
    Minnesota je nyní hodně hladová. Hnala se za nahozeným pukem, ale ten nakonec nebyl Schroederem zachycen. Zakázané uvolnění.
     
    45:24
    Fanoušci cítí, že by to mohlo jít. Své miláčky doprovází pokřiky. Povede se Minnesotě poslat utkání alespoň do prodloužení?
     
    46:16
    Dallas bude muset hrát hodně zodpovědně a nepouštět svého soupeře do nějakých šancí, které by mohly skončit špatně pro celek kouče Ruffa.
     
    46:56
    Z levého kruhu to nebezpečně zkoušel Erik Haula, kterému se ale jeho střelou nepovedlo překonat finského brankáře. Pokračovat se bude po pauze.
     
    47:15
    Za potlesku a radosti fanoušků se hostům píská zakázané uvolnění. Dallas vypadá být pod tlakem, Minnesota toho bude chtít využít.
     
    47:28
    Mikko Koivu dostal puk mezi kruhy do naprosto ideální pozice. Jeho střela ale byla zablokována bránícím hráčem, jenž se obětavě do jeho pokusu položil!
    47:28 Obětavý zákrok obránce Dallasu
     
    48:21
    Stephen Jons míří na trestnou lavici a nabízí domácím další přesilovou hru. Americký obránce trefil hráče vysokou hokejkou před brankou do obličeje možná trochu nešťastně.
     
    48:39
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Neskutečné se stává skutečným! Mikko Koivu poslal bekhendem puk na levý kruh volnému JAREDU SPURGEONOVI, který dává domácím naději na vyrovnání téměř ztraceného utkání! WOW! Asistence: Mikko Koivu, Ryan Suter.
    48:39 Jared SPURGEON - 3:4
     
    49:05
    Dallas je nyní na lopatě. Povede se hostům vstřelit branku a uklidnit tak utkání, anebo se domácím povede vyrovnat? To jsou otázky na další vývoj utkání.
     
    50:14
    Minnesota kotouč nakonec vybojovala a hnala se do útoku. Kari Lehtonen špatně rozehrál a Jason Zucker měl na hokejce vyrovnání. Prázdnou branku ovšem po špatném zpracování netrefil!
    50:14 Obrovská chyba Kariho Lehtonena
     
    50:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté odpovídají nejlepším možný způsobem, co vůbec jde! Střela od modré čáry, kterou vyslal ALEX GOLIGOSKI skončila po takovém obloučku překvapivě až v brance! Asistence: Mattias Janmark, Jason Spezza.
    50:28 Alex GOLIGOSKI - 3:5
     
    51:09
    Pro Minnesotu je to hodně těžké. Mohli vyrovnat na 4:4, ale místo toho prohrávají o dvě branky. Niederreiter pálil od modré čáry, ale střela byla zablokována obranou.
     
    52:00
    Hraje se ovšem v neskutečném tempu a dnes jsou brankáři opravdu hodně zaměstnáváni.
     
    52:45
    Dallas už nechce udělat podobnou chybu a nyní kombinuje v obranném pásmu a směrem dopředu se úplně nežene.
     
    53:24
    Přece jen ale na Dubnyka letěl pokus. Od modré čáry to zkoušel jeden z hostů, kterému se ale brankáře překonat nepovedlo.
     
    54:04
    Následně se ke střeleckému pokusu dostal Marco Scandella, který ale brankáře nepřekonal. Pokračovat se bude po krátké pauze.
     
    54:45
    Mikael Granlund projel středem hřiště až do zakončení, ale střelou po ledě se mu nepovedlo ideálně zakončit.
     
    55:13
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Neskutečné utkání ovšem pokračuje! Minnesota se dostala do velkého tlaku. Střela Jonase Brodina byla brankářem vyražena k JASONU POMINVILLEMU, který se z levé strany trefil do odkryté branky! Asistence: Jonas Brodin, Nino Niederreiter.
    55:13 Jason POMINVILLE - 4:5
     
    55:57
    Nyní musí Minnesotu štvát šťastná branka, kterou Dallas vstřelil. Nám to ale nevadí, luxusní podívaná pokračuje i nadále!
     
    56:49
    Erik Haula to zkoušel od modré čáry, ale jeho střela byla zblokována nad branku. Ještě uvidíme opravdu zajímavou podívanou.
     
    57:29
    Mikael Granlund najel do útoku po levé straně a puk poslal mezi kruhy. Erik Haula ovšem puk nedokázal trefit a poslat jej tak do branky.
     
    57:59
    Dallas se aktivní hrou dostal do útočného pásma, kde se mu jej povedlo vybojovat. Minnesotě již moc času nezbývá. Uvidíme poslední snažení.
     
    58:40
    Snažení Wild již bez brankáře bylo zakončeno střelou obránce Scandelly od modré čáry. Puk se dostal k bránícím hráčům, kteří touš poslali pryč.
     
    59:08
    Dallasu se povedlo poslat puk jen na zakázané uvolnění. Následovat tak bude timeout pro Wild a následně vhazování před brankou.
     
    59:13
    Po vyhraném buly se puk dostal k Aleši Hemskému, který se přes celé kluziště zkoušel trefit do prázdné branky, ale nakonec je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    59:26
    Kari Lehtonen je aktuálně hrdinou celé situace. Nino Niederreiter dostal puk před branku od Mikka Koivua. Švýcarský hráč následně natřikrát zkoušel překonat Lehtonena, ale to se mu nepovedlo!
     
    59:26
    Byla to ovšem hodně hraniční situace, a tak se sudí utkání domluví s videorozhodčím. Podle opakovaných záběrů to byl nejspíše gól!
     
    59:26
    Rozhodčí branku nakonec neuznal, ačkoliv si podle svého vlastního názoru myslím, že to branka byla! Tak to je kruté pro domácí!
     
    59:46
    Po snažení domácích se nakonec puku ujal Jamie Benn, který zkoušel trefit odkrytou klec. Nepovedlo se mu to ovšem ani nyní.
     
    59:57
    Jared Spurgein byl blízko hattricku. Puk pálil na branku od modré čáry, ale Kari Lehtonen skvěle zasáhl. Dallas následně vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    60:00
    Ryan Suter pálil od modré čáry a Mikko Koivu se snažil ještě z dorážky skórovat. Oba pokusy ovšem skvěle vychytal Kari Lehtonen!
     
    Konec zápasu.
     
    Jedním slovem neskutečné. Minnesotě se povedlo ve třetí třetině během pěti minut snížit stav utkání na 3:4 po dvou brankách Jareda Spurgeona a jedné Jonase Brodina. Poté ale dostali hodně smolnou branku, která se ukázala jako vítězná. Nic na tom nezměnila jedna branka Jasona Pominvilleho a neuznaná branka Nina Niederreitera. Po luxusní bitvě tak postupuje do dalšího kola Dallas Stars!

    Střely na branku: 29:24 (6:13, 7:5. 16:6)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mikko Koivu (MNS) 0+2
    2. Jason Spezza (DAL) 1+3
    3. Jared Spurgeon (DAL) 2+0
     
    Československá stopa v utkání
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:18
    Aleš Hemský (DAL) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:43
     
    Ode mě je to pro dnešní večer vše. Přeji dobrou noc a krásné vstávání do nového pracovního týdne. U NHL zase někdy nashledanou. (00:17:05)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 44. Spurgeon (Granlund, Koivu), 45. Brodin (Haula), 49. Spurgeon (Koivu, Suter), 56. Pominville (Brodin) – 6. Klingberg (Spezza, Benn), 10. Spezza (Janmark, Eaves), 19. Sharp (Eakin, Benn), 40. Benn (Sharp, Spezza), 51. Goligoski (Janmark, Spezza)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter, Spurgeon, Scandella, Prosser, Brodin, Dumba – Granlund, Koivu, Jones – Zucker, Coyle, Schroeder – Niederreiter, Haula, Pominville – Porter, Stoll, Gabriel.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski, Johns, Oduya, Demers, Russell – Sharp, Eakin, Benn – Eaves, Spezza, Janmark – Hemský, Faksa, Roussel – Sceviour, Fiddler, Moen.

    Rozhodčí: Furlatt, Dwyer – Cormier, Miller
    Minnesota 2 4 Dallas
    #1 Pátek 15.04.2016 • 03:30
    Dallas - Minnesota 4:0
    #2 Neděle 17.04.2016 • 02:00
    Dallas - Minnesota 2:1
    #3 Úterý 19.04.2016 • 02:45
    Minnesota - Dallas 5:3
    #4 Čtvrtek 21.04.2016 • 03:40
    Minnesota - Dallas 2:3
    #5 Sobota 23.04.2016 • 03:30
    Dallas - Minnesota 4:5 po prodl.
    #6 Neděle 24.04.2016 • 21:15
    Minnesota - Dallas 4:5
    bahis siteleri