Mattersburg – Rapid 0:2 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
0:2 (0:1)
SK Rapid Vídeň
Neděle 08.05.2016, 16:30 • Pappelstadion (Mattersburg) • Rakouská Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Rakouská Bundesliga má na programu 34. kolo, v jehož rámci budeme sledovat souboj mezi SV Mattersburg a SK Rapid Vídeň. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován na 16:30, vás prostřednictvím textového online přenosu bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    SV Mattersburg

    Mattersburg má na osmém místě osmatřicet bodů a jeho náskok na poslední Grödig je tři kola před koncem šestibodový. Záchrana tak sice ještě jistá není, dá se ale předpokládat, že hráči Mattersburgu nejvyšší soutěž ve svém městě udrží. A to navzdory tomu, že už šest utkání v řadě nevyhráli.
     
    SK Rapid Vídeň

    Historicky nejúspěšnější klub nejvyšší rakouské soutěže se v letošním roce majitelem titulu nestane. Prvenství totiž znovu obhájí Red Bull Salzburg, který má na čele devítibodový náskok. Ten se sice mužstvu z hlavního města ještě může podařit smazat, ale tři kola před koncem se tato možnost zdá být nereálná.
     
    Poslední vzájemné duely

    02.03.2016 Rapid Vídeň - Mattersburg 3:0
    21.11.2015 Mattersburg - Rapid Vídeň 1:6
    29.08.2015 Rapid Vídeň - Mattersburg 2:4
    18.05.2013 Mattersburg - Rapid Vídeň 2:0
    09.03.2013 Rapid Vídeň - Mattersburg 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    SV Mattersburg: Borenitsch – Höller, Malic, Mahrer, Novak – Jano – Prietl, Perlak, Sprangler, Röcher – Bürger
    Náhradníci: Maksimenko, Ibser, Templ, Rath, Böcskör, Pink, Ertlthaler

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, Dibon, Auer – Grahovac, Schwab – Schobesberger, Hofmann, Kainz – Tomi
    Náhradníci: Schrammel, Schaub, Nutz, Knoflach, Kuen, Alar, Prosenik

    Rozhodčí: Muckenhammer – Kühr, Stangl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté domácího týmu hrají v zelených dresech, hráči Rapidu nastoupili v bílém provedení dresů.
     
    3
    Hosté od úvodních minut drží míč na svých kopačkách a kombinují na útočné polovině hřiště, kde hledají skuliny v defenzivě Mattersburgu.
     
    4
    Po zisku míče ovšem zaútočili domácí, kteří ze svého ofenzivního výpadu vytěžili rozehrávku rohového kopu.
     
    5
    Jeho exekutorem se stal Perlak, avšak s centrovaným balonem si poradili obránci vídeňského klubu, kteří odklidili míč do bezpečí.
     
    6
    Příznivci Rapidu Vídeň vytvářejí příjemnou fotbalovou kulisu a na stadionu Pappel jsou velmi slyšet, když vytrvale povzbuzují svůj celek.
     
    7
    Au, to muselo bolet! Höller (SV Mattersburg) vlétl do souboje jako utržený ze řetězu a svého soupeře porazil na zem. Hráč hostujícího týmu se z ní zvedal jen velmi těžce a momentálně je v péči týmových lékařů. Doufejme, že se nejedná o nic vážného. Hříšník za svůj prohřešek uviděl žlutou kartu a nemůže se vůbec divit.
     
    10
    Vynucené střídání v týmu SK Rapid Vídeň: s Auerem, který byl ve zmíněném souboji faulován, to nevypadá vůbec dobře a hřiště musí opustit dokonce na nosítkách. Zraněného spoluhráče přichází nahradit Schrammel.
     
    13
    První větší šanci evidujeme ve třinácté minutě a objevil se v ní Prietl. Hráč domácího klubu podnikl sólo, během kterého se zbavil několika obránců a poté z hranice velkého vápna vystřelil. Jeho křižný přízemní pokus prosvištěl jen těsně vedle levé tyče Strebingerovy svatyně.
     
    16
    Hraje se uprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje, po kterých míč často střídá svého majitele.
     
    17
    Rapid právě vstřelil branku!
    Hosté krátce po čtvrthodině hry otevírají gólový účet zápasu! Přihrávku do volného prostoru obdržel MARIO PAVELIC, který se příliš nerozmýšlel a ze střední vzdálenosti vyslal nádhernou jedovatou střelu, po které míč zamířil do levého horního rohu brány. Gólman domácího týmu si na míč sice sáhl, zabránit v cestě do sítě mu však nedokázal a kapituloval.
    17. Mario PAVELIC - 0:1
     
    20
    Hostující celek založil další útočnou akci zakončenou střeleckým pokusem, ale tentokrát z ní gól nepadl. Na nadýchaný centr zleva si na zadní tyči naskočil Schobesberger, ale byl tísněn obráncem, a proto nedokázal přesně zacílit.
     
    22
    Fotbalisté vídeňského klubu založili další ofenzivní výpad po levém křídle, odkud do předbrankového prostoru mířil prudký přízemní centr. Na ten si nabíhal Tomi a k nebezpečnému zakončení mu scházely snad jen centimetry.
     
    25
    SK Rapid Vídeň měl k dispozici rohový kop. O jeho rozehrávku se postaral Hofmann, jenže centr letící k přední tyči úspěch neslavil, protože dobře stojící obránce míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    27
    Náskok svého celku se pokusil zdvojnásobit Pavelic, který napřáhl k ráně snad ze třiceti metrů od brány. A nemířil vůbec špatně, balon po jeho doslova dělové ráně prolétl zhruba půl metru vedle levé tyče. Borenitsch si pouze zhluboka oddechl a může provést odkop od své svatyně.
     
    30
    Mužstvo z hlavního města Rakouska jednoznačně diktuje tempo hry, kterému fotbalisté Mattersburgu vůbec nestíhají. Domácí museli čelit dalšímu rohovému kopu, po jehož rozehrání došlo na hranici vápna k nepřesnému zakončení.
     
    32
    Svěřencům trenéra Vastiće dělá problém proniknout přes půlící čáru, která je pečlivě střežena záložní řadou Rapidu Vídeň. Stálo to tak vypadá, jako by bylo na hřišti pouze jedno mužstvo.
     
    35
    Nemohoucnost hráčů domácího týmu je znatelná, ti totiž nebezpečně vzhlížející útoky fotbalistů Rapidu zažehnávají dlouhými odkopy míčů buď do zámezí, nebo někam ke středovému kruhu.
     
    37
    Rozdíl ve skóre mohl být už dvougólový! Prietl byl adresátem precizní přihrávky do volného prostoru a zpoza pokutového území vyprodukoval nebezpečnou křižnou střelu, která směřovala k pravé tyči. Gólman Mattersburgu už byl překonán, avšak na brankové čáře ho skvěle zastoupil obránce Novak.
     
    39
    A další šance Rapidu Vídeň! Na hranici šestnáctky si balon navedl Schobesberger a jeho zakončení prosvištělo zhruba metr od pravé konstrukce brány. Borenitsch se po míči stačil pouze ohlédnout.
     
    42
    Domácím se konečně podařilo získat kontrolu nad míčem a založit ofenzivní akci. S míčem postupoval kupředu Prietl a byl od něj odstaven pouze za cenu nedovoleného zákroku. Mattersburg tak bude zahrávat přímý volný kop kousek od půlící čáry.
     
    44
    Netrvalo to mnoho chvil a míč se opět nachází na kopačkách hráčů hostujícího týmu. Ti se pokusili zaútočit podél levé postranní čáry, ale balon se jim ztratil v zámezí.
     
    45+1
    V rukou čtvrtého arbitra se objevila světelná tabulka, jež přítomným divákům dává informaci o nastavení. To bude činit tři minuty.
     
    45+3
    V samotném závěru úvodního dějství se něco snaží vymyslet domácí, ale příliš se jim to nedaří. Prietl sice elegantní patou posunoval balon na svého spoluhráče, jenže do přihrávky vložil nohu obránce.
     
    45+4
    Konečnou tečku za prvním poločasem udělala Hofmannova exekuce rohového kopu, po němž uvnitř pokutového území došlo ke zblokované střele.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka patřila hráčům Rapidu Vídeň. Fotbalisté klubu z hlavního města v ní nad svými soupeři měli jednoznačně navrch a na hrací ploše dominovali. Svěřenci trenéra Barisice si vytvořili celou řadu nebezpečných příležitostí, z nichž gólem skončila pouze jedna. Mattersburg se víceméně jen bránil, na útočnou polovinu pronikal sporadicky a pokud chce dnes bodovat, bude muset po změně stran svou hru rapidně zlepšit.
     
    Hlavní aktéři už se vrátili na hrací plochu, druhý poločas tak bude co nevidět zahájen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O poločasové přestávce proběhlo v týmu SK Rapid Vídeň střídání: do druhé půle nenastoupil Dibon, místo něhož přišel na hřiště Schaub.
     
    47
    Hosté se prostřednictvím několika rychlých narážeček šikovně prokombinovali až do pokutového území. Takové vyšachování obrany se vidí leda v hokeji a to ještě při přesilové hře. Zakončit ale svěřenci kouče Barisice nedokázali, ačkoliv k tomu měli hned několik příležitostí. Chybělo jim ale odhodlání.
     
    49
    Fotbalisté v bílých dresech nepřestávají kontrolovat výboj zápasu a obrana Mattersburgu má co dělat, aby případné střelce dokázala udržet na uzdě.
     
    50
    To se ale nepovedlo a do zakončení se dostal Schrammel. Hráč hostujícího týmu vypálil z rohu vápna a jeho pokus mírně tečoval obránce. Borenitsch na byl pozorný, na změnu směru míče dokázal zareagovat a balon vyrazil.
     
    53
    Schrammel se prezentoval výtečným centrem zleva a balon směřoval na zadní tyč. Tam si nabíhal Schobesberger, který brankáře Mattersburgu pořádně protáhl. Míč po zákroku Borenitsche skončil nad břevnem a následovat tak bude roh.
     
    54
    Po jeho provedení už se hostům nepodařilo znovu zahrozit, obrana Mattersburgu si tentokrát počínala úspěšně a svému soupeři zakončit nedovolila.
     
    55
    Příliš pozdě byl v souboji o míč Jano (SV Mattersburg) a za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    57
    Žlutou kartu vyfasoval také Florian Kainz (SK Rapid Vídeň) a to po zákroku na unikajícího Röchera. Hráč hostujícího týmu se provinil podražením kousek za půlící čárou.
     
    58
    Střídání v týmu SV Mattersburg: z utkání odstupuje Sprangler, jeho místo zaujme Ibser.
     
    61
    Kainz se hlásil o míč a ten také obdržel. Bohužel pro Rapid Vídeň se v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení, takže praporek asistenta rozhodčího vylétl nenávratně vzhůru.
     
    63
    Na opačné straně byl k vidění rohový kop. Centr z něj mířil na zadní tyč, ale Ibserova hlavička neměla s přesností vůbec nic společného.
     
    64
    Střídání v týmu SV Mattersburg: odpracováno má Perlak, zahraje si Pink.
     
    67
    Po Hofmannově centru z rohového kopu se míč z chumlu hráčů odrazil na kopačku Pavelice, který střelou zpoza šestnáctky ohrozil pouze fanouškovský kotel Rapidu Vídeň.
     
    68
    Teatrální pád uvnitř pokutového území předvedl Bürger (SV Mattersburg), jeho malé divadlo ovšem nezůstalo bez odezvy ze strany hlavního arbitra, který simulantovo vystoupení ocenil žlutě zbarvenou kartou.
    68. Bürger uvnitř vápna teatrálně upadl
     
    71
    Do nadějné střelecké pozice se dostal Pink, který si na pravé straně velkého vápna hrudí zpracoval míč a poté vypálil k bližší tyči. Balon kolem této brankové konstrukce pouze proletěl.
     
    72
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Bürger, přichází Templ.
     
    75
    Do konce utkání zbývá zhruba čtvrthodina. Podaří se domácímu týmu ještě vyrovnat, nebo si Rapid odveze do hlavního města všechny tři body?
     
    77
    Templ na útočné polovině podstoupil souboj s obráncem, po kterém pro svůj tým vybojoval rohový kop. Jeho exekutorem se stal Jano, avšak centr domácího hráče byl obranou Rapidu úspěšně odvrácen.
     
    79
    Kainz v osobním souboji inkasoval tvrdý úder, po kterém se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    81
    Röcher zaútočil po pravé straně, ale svůj centr nasměroval pouze do náruče brankáře Strebingera, který míč posléze rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    83
    Čas se fotbalistům Mattersburgu velmi rychle krátí a začíná se tak stávat jejich druhým protivníkem.
     
    85
    Kainz cpal z levé strany balon do předbrankového prostoru, kde jej před dotírajícím útočníkem raději odkopl na roh Novak. Po uvedení míče do hry se nic zásadního nestalo.
     
    86
    Tomi (SK Rapid Vídeň) v přerušené hře zakopl míč a za nesportovní chování mu byl zcela správně vyměřen žlutý trest.
     
    87
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kainz, přichází Prosenik.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil nad rámec řádné hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Fotbalisté aktuálně druhého celku ligy se snaží udržet míč co nejdále od své brány, a ušetřit tak cenné vteřiny.
     
    90+3
    Rapid právě vstřelil branku!
    Hofmann po zisku míče dlouhým pasem vybídl do úniku PHILIPPA PROSENIKA, který před hranicí pokutového území přeloboval vyběhnuvšího Borenitsche a zpečetil tak vítězství svého celku.
    90+3. Philipp PROSENIK - 0:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté SK Rapid Vídeň dokázali udolat hráče SV Mattersburg 2:0 a z jejich stadionu si tak odvezou plný bodový zisk. Domácí celek po celý průběh zápasu tahal za kratší konec pomyslného provazu a z tohoto důvodu je pro něj konečný výsledek milosrdný. (18:29:03)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 17. Pavelic, 90+3. Prosenik

    Karty:   7. Höller (MTT), 55. Jano (MTT), 68. Bürger (MTT) – 57. Kainz (RVI), 86. Tomi (RVI)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:9.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Borenitsch – Höller, Malic, Mahrer, Novak – Jano – Prietl, Perlak (64. Pink), Sprangler (58. Ibser), Röcher – Bürger (72. Templ)
    Náhradníci: Maksimenko, Ibser, Templ, Rath, Böcskör, Pink, Ertlthaler

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, Dibon (46. Schaub), Auer (10. Schrammel) – Grahovac, Schwab – Schobesberger, Hofmann, Kainz (87. Prosenik) – Tomi
    Náhradníci: Schrammel, Schaub, Nutz, Knoflach, Kuen, Alar, Prosenik

    Rozhodčí: Muckenhammer – Kühr, Stangl
    bahis siteleri