Rusko – Norsko 3:0 (kon.) | Kanada – Francie 4:0 (kon.) | Dánsko – Kazachstán 4:1 (kon.)
Německo – Maďarsko 4:2 (kon.)
konec
Rusko
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Norsko
Pondělí 16.05.2016, 15:15 • VTB Ice Palace, Moskva • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:31
    I tak ale Norové ještě příležitost ke vstřelení branky dostanou. Vyloučen Panarin na dvě minuty za sekání.
     
    54:55
    Tohle bude Nory hodně mrzet! Mathis Olimb stál zcela sám nikým neatakován před Sorokinem, ale místo střely zvolil přihrávku někam do prázdna! Spálit takovou šanci je neuvěřitelné!
     
    53:57
    Další nebezepečná střela! Čudinov se dostal do dobré pozice na vrcholu kruhu, ale jeho pumelici stihl na poslední chvíli nastavit beton Söberg!
     
    52:35
    Forsberg se zčistajasna zjevil sám před Sorokinem, chtěl ruského gólmana prostřelit nad vyrážečku, ale jeho sok jej reflexivně vychytal!
     
    51:25
    Martinosenovi se dostal na hůl puk, který se odrazil od mantinelu, norský útočník pak z bezprostřední blízkosti Sorokina trefil tyč!
     
    48:55
    Dacjuk se dostal na útočné modré k puku, proháčkoval se až k bráně, ale zaváhal se střelou a z ostrého úhlu se mu již zakončit nepodařilo!
     
    43:46
    Norové jdou ale do čtyř. Trygg se provinil podražením, za což inkasuje dvě minuty.
    42:31 Roman LJUBIMOV - 3:0

     
    42:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je opravdu nečekaný gól. Střela Jemelina od modré skončila na zadním mantinelu, odkud se puk ale odrazil přímo do brankoviště, kde čekal ROMAN LJUBIMOV, který touš v letu doklepl za Söbergova záda! Asistence: Alexej Jemelin a Dmitrij Orlov.
    37:52 Artemij PANARIN - 2:0

     
    37:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ruskému kanonýru ARTEMIJI PANARINOVI podařilo skórovat! Šipačjov vybojoval na středu hřiště puk, vybruslil s ním až do mezikruží, kde přihrál k tyčce, kde již čekal střelec gólu, který bekhendem prohodil Söberga! Asistence: Vadim Šipačjov.
     
    36:26
    Sannikov se sám zhostil celé útočné akce a ještě se protlačil do zakončení! Jeho bekhendový pokus jen se štěstím neprošel mezi Söbergovými betony!
     
    30:57
    Panarin stál na konci dobré kombinace domácích, ale před odkrytou bránou minul!
     
    28:33
    Oba tábory se nyní více než na pohledný hokej soustředí na urputné bitvy o puk ve středním pásmu. Takové bitvy se účastnil i Orlov, který inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    25:48
    Dadonov našel perfektní přihrávkou Panarina, který čekal u tyčky, ale druhý jmenovaný místo střely do prázdné klece nepochopitelně puk ještě přihrával! Obrovská šance Ruska!
     
    23:11
    Norsko má hned příležitost ke srovnání, když bude hrát svou první přesilovku. Vyloučen Vojnov na dvě minuty za hákování.
    22:09 Ivan TĚLEGIN - 1:0

     
    22:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná svého tlaku využívá, střílenou přihrávku v podání Orlova usměrnil mezi tři tyče IVAN TĚLEGIN! Asistence: Dmitrij Orlov a Sergej Kalinin.
     
    21:53
    Což ale Rusům vůbec nevadilo, Sannikov v samostatném úniku přestřelil!
     
    21:11
    Zajcev byl ve skvělé střelecké příležitosti! Na vrcholku kruhu před ním číhala odkrytá brána, Söberg ležel, ale ruský obránce zlomil hůl!
     
    18:23
    Tlak Rusů vrcholí dalším norským vyloučením Sednout si jde Nörstebö, dvě mnuty za podražení.
    18:02 Rusko má mnoho šancí, třeba zde mohl do prázdné branky zakončovat Panarin, ale zbytečně hledal ještě Ovečkina

     
    18:02
    Obrovská šance Ruska! Po dobré kombinaci prvního útoku se dostal k zakončení Ovečkin, jeho nepříliš prudká střela ale končí o pár centimetrů mimo!
     
    14:12
    A další skvělá šance, puk už mířil přes překonaného Söberga padáčkem do brány, ale kde se vzal, tu se vzal Ödegaard, který jej rukou vyboxoval pryč!
     
    13:29
    Šipačjov si najel s pukem před Söberga, hodně zblízka pak také vystřelil, ale norský gólman zázračně z otočky zasahuje betonem!
     
    12:59
    Protiútok Rusů byl zastaven nedovoleně, na trestnou lavici míří Mats Trygg, který si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    06:22
    Panarin našel odražený puk před odkrytou klecí, ale jeho ránu vyblokoval mimo bránu Holos! Velká šance Rusů!
     
    04:45
    Norové hráli v šesti a jdou do čtyř. Trest odpyká Haga.
     
    04:25
    Na druhé straně se z protiútoku nepodařilo prosadit Ljubimovi, který poslal střelu z mezikruží tak šikovně, že Söbergovi nadělalo velké problémy ji vykopnout!
     
    04:04
    Velice dobrá příležitost Rosseli Olsena! Ten napadal ruskou rozehrávku, ukořistil puk a vybruslil si sám až před Sorokina, kterého ale bekhendovou střelou zblízka nepřekonal!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vojta Pojer

    Branky a nahrávky: 23. Tělegin (Orlov, Kalinin), 38. Panarin (Šipačjov), 43. Ljubimov (Jemelin, Orlov)


    Rusko: Sorokin (Šesťorkin) – Vojnov, Jemelin, Antipin, Čudinov, Zajcev, Marčenko, Orlov – Ovečkin, Kuzněcov, Burmistrov – Dacjuk, Sannikov, Širokov – Panarin, Dadonov, Šipačjov – Tělegin, Kalinin, Ljubimov – Plotnikov.
    Norsko: Söberg (Volden) – Holos, Nörstebö, Johannesen, Tollefsen, Trygg, Ödegaard – Haga, Martinsen, Zuccarello – Olimb K., Olimb M., Rosseli Olsen – Bastiansen, Roymark, Forsberg – Trettenes, Stene, Roest – Ask, Dahlström.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Piechaczek (GER) – Nieminen (FIN), Pihlblad (SWE)

    Diváci: 12116
    bahis siteleri