Frankfurt – Norimberk 1:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:1 (0:1)
1. FC Norimberk
Čtvrtek 19.05.2016, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt nad Mohanem • Německá Bundesliga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešní utkání je to z mé strany vše, tak v pondělí u odvety na počtenou! (22:27:32)
     
    Je dobojováno! Úvodní duel dvojzápasové baráže o udržení skončil remízou, o posledním účastníkovi Bundesligy se tak rozhodne až v pondělí na norimberské půdě. Po vlastním gólu nešťastníka Russe se Norimberští zatáhli na vlastní polovinu a zdálo se, že vyrovnání je jen otázkou času. Commerzbank-Arena vybuchla nadšením po hodině hry, kdy povedený Chandlerův pas přetavil v gól Mijat Gaćinović. Hosté si závěr utkání pohlídali a až na jednu výjimku hráče hesenského velkoklubu do dalších šancí nepustili.
    Hrdina a obrovský smolař v jedné osobě Marco Russ vzal po utkání na trávník své potomky a celý stadion skandoval jeho jméno.
     
    Tak to je dojemný okamžik. Marco Russ, jemuž byla sotva před pár hodinami diagnostikována rakovina, kapitán Eintrachtu ale navzdory zdrcující zprávě nastoupil, vzal na trávník oba své potomky a domácí kotel začal skandovat jeho jméno. Přejeme hodně štěstí v boji, který je mnohem důležitější než ten na trávníku!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sudí Siebert už se pokukuje po hodinkách, zdá se, že je hotovo. Balon je na polovině hřiště a tříminutové nastavení je minulostí!
     
    90+2
    Po přihrávce Oczipky to zkusil Marc Stendera, jehož pokus byl ale zblokován a hráči v bílých dresech poté opět dostali balon do bezpečí.
    90+1. Závar v předbrankovém prostoru
     
    90+1
    Před Schäferem teď bylo pořádné rušno! Postaral se o to svým centrem z levé strany Bastian Oczipka, k míči se totiž málem dostal Luc Castaignos a v takovém případě by byl strážce norimberské svatyně bez šance!
     
    90
    Sudí Siebert nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty, ještě tak rozhodně není hotovo!
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Tim Leibold, přichází Rúrik Gíslason.
     
    88
    Aktivita Eintrachtu s přibývajícím časem začíná ochabovat a vše zatím nasvědčuje tomu, že úvodní duel dopadne smírně a o všem se rozhodne až v odvetě na norimberském Grundig-Stadionu.
     
    86
    Luc Castaignos ovládl vzdušný souboj ve středu hřiště a vyslal na zteč Husztiho, ten byl ale o míč záhy připraven, a následovat tak bude autové vhazování v podání frankfurtských fotbalistů.
     
    85
    Hosté reagují posílením defenzivního valu, když útočníka Niclase Füllkruga nahrazuje stoper Even Hovland.
     
    84
    Autora vyrovnávací trefy Mijata Gaćinoviće nahrazuje na hřišti ryzí útočník Luc Castaignos, taktika Eintrachtu je jasná!
     
    83
    Ani z něj žádné nebezpečí pro Schäfera a spol. nepramenilo, hráči populárního severobavorského klubu se opět dokázali bez problémů ubránit.
     
    82
    Exekuce přímého kopu se ujal střídající Änis Ben-Hatira, jehož centr do pokutového území dokázala norimberská defenzíva odvrátit na rohový kop.
     
    81
    Makoto Hasebe si došel pro faul střídajícího Bluma, domácí tak budou zahrávat další přímý kop z velmi nadějné pozice těsně za hranicí pokutového území!
     
    80
    Raphael Schäfer s rozehrávkou vůbec nespěchá, hosté jsou – zdá se – s průběžným stavem spokojeni, a v závěrečných minutách se tak dá očekávat gradující tlak svěřenců Nika Kovače.
     
    79
    Veledůležitý první barážový zápas se nám pomalu začíná přechylovat do své závěrečné pasáže. Timothy Chandler se nyní pokusil vybojovat rohový kop pro svůj tým, nicméně míč se do zámezí odrazil právě od něj.
     
    78
    Jak již bylo avizováno, Commerzbank-Arena je dnes zcela vyprodaná. Utkání sleduje 51500 diváků! Jen pro srovnání, je to zhruba dvacetkrát vyšší návštěva než na včerejším finále českého MOL Cupu.
    77. Mijat Gaćinović (FRN)
     
    77
    To nebyl gól?! Na zadní tyči se dostal k hlavičce nikým nehlídaný Mijat Gaćinović, pokus autora vyrovnávací branky ale přemisťující se Raphael Schäfer ukryl ve své moci!
     
    76
    Timothy Chandler, ten má snad dvoje plíce. Americký zadák běhá po hřišti jako motorová myš a nyní se mu dokonce z ostrého úhlu podařilo dokonale překvapit Schäfera, který vyrazil jeho nečekaný pokus na roh!
     
    75
    Norimberští fotbalisté se opět po několikaminutové odmlce podívali na útočnou polovinu, byl z toho ale pouze nepřesný Sepsiho nákop, který se dokutálel až do moci Lukase Hradeckého.
     
    74
    Odpracováno má Sebastian Kerk, na jeho místo nastupuje mladý útočník Danny Blum, mládežnický reprezentant Německa, který do Norimberku přišel ze Sandhausenu.
     
    74
    Ben-Hatirův pas na dnes skvěle hrajícího Timothyho Chandlera byl příliš prudký, míč skončil v autu a Norimberčtí nyní sáhnou ke svému prvnímu střídání.
     
    73
    Szabolcs Huszti dlouho vyčkával s centrem a tato taktika se mu nakonec nevyplatila, jelikož pozorný Mišo Brečko srazil míč do autu.
     
    72
    Guido Burgstaller pořádně protáhl zadáka Russe, ten ale celou situaci nakonec zvládl a fotbalisté Eintrachtu mohou opět zamířit kupředu.
     
    71
    Änis Ben-Hatira si nedokázal zpracovat prudký pas na hrací ploše, hosté tak budou mít k dispozici autové vhazování. Balon zpět do hry uvede László Sepsi.
     
    70
    Po zranění se vracející miláček domácích příznivců Alexander Meier po nepříliš výrazném výkonu opouští hřiště, místo populárního "Fußballgotta" zaujme mladý Marc Stendera.
     
    69
    Bastian Oczipka si na levém křídle neporadil s pozorným Kerkem, který krajního zadáka Eintrachtu donutil k tomu, aby mu ujel balon do zámezí. Schäfer už si chystá míč k odkopu.
     
    68
    Tribunami se ozývá pískot po zákroku na japonského legionáře Makota Hasebeho, hra však plyne vesele dál a Hasebe se po několika okamžicích zapojil zpět do kombinace.
     
    67
    Ben-Hatirův centr z pravé strany si Raphael Schäfer zkušeně pohlídal a okamžitě poté dostal míč na útočnou polovinu, nicméně Bastian Oczipka už zakládá další akci Eintrachtu.
     
    66
    Atmosféra ve frankfurtském fotbalovém chrámu je najednou mnohem veselejší, proslulá Westtribüne nyní ze svého repertoáru tasí jeden oslavný chorál za druhým. Šance obou týmů na účast v Bundeslize jsou ale stále vyrovnané!
    65. Mijat GAĆINOVIĆ - 1:1
     
    65
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, vyprodaná Commerzbank-Arena explodovala radostí! Timothy Chandler našel povedenou přihrávkou do pokutového území MIJATA GAĆINOVIĆE, který se s mrštností lišky obtočil kolem tří bránících hráčů a poté poslal balon přesně k pravé tyči!
     
    64
    Právě Niclas Füllkrug si zpracoval Brečkův dalekonosný centr v ofsajdovém postavení, Lukas Hradecky okamžitě po odpískání založil další akci Eintrachtu. Není nač čekat!
     
    63
    Tak ne, sudí Siebert se nakonec rozhodl Füllkrugův zákrok na maďarského veterána neodpískat, míč zpět do hry uvede rozehrávající Raphael Schäfer.
     
    62
    Napadající Kerk s Füllkrugem vytlačili domácí fotbalisty až na jejich vlastní polovinu, nicméně hráči v černých dresech si poradili a Szabolcs Huszti si navíc zkušeně došel pro faul.
     
    61
    Právě Stefan Aigner nyní opouští hřiště, na jeho místo nastupuje další rychlý křídelník Änis Ben-Hatira.
     
    59
    Husztiho pasu na Aignera chyběla větší přesnost, veškerý vzruch je však nakonec bezpředmětný, jelikož blonďatý křídelník si nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    58
    Hasebeho přetažený nákop ještě silou vůle dokázal Chandler udržet ve hře a prodloužil balon na Aignera, s jehož následným centrem do pokutového území si ale norimberská defenzíva bez problémů poradila.
     
    58
    Stefan Aigner si poblíž domácí střídačky došel pro autové vhazování, frankfurtští hráči prakticky neustále drží balon na svých kopačkách, chybí jim ale klid v předfinální a finální fázi.
     
    57
    Následně se na hřišti strhla hromadná potyčka, do které se zapojil i hostující gólman Raphael Schäfer, který stejně jako Russ vyvázl se žlutou kartou.
     
    56
    No a pozor, domácí kapitán Russ navíc za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu!
     
    54
    Hráči v černých dresech se vydali do rychlého protiútoku, který ale ztroskotal na napovedeném centru Mijata Gaćinoviće. Russovi byl navíc posléze odpískán útočný faul.
     
    53
    Frankfurtští pokračují v kombinaci na útočné polovině. Hráči v bílých dresech se ale precizně brání a svého soka k ničemu nepouštějí.
     
    52
    Alexanderovi Meierovi byla odpískána hra rukou, Tim Leibold tak bude mít spoustu času na rozehrávku z okolí středového kruhu.
     
    50
    Husztiho přetažený centr od rohového praporku ještě zachytil na hrací ploše kapitán Marco Russ, od nějž se ale kulatý nesmysl odrazil do zámezí a následovat bude pouze odkop od Schäferovy svatyně.
     
    49
    V pokutovém území se k hlavičce prokousal americký legionář Timothy Chandler a ačkoliv mu zakončení vůbec nesedlo, následovat bude další rohový kop ve prospěch Eintrachtu.
     
    48
    I po změně stran pokračujeme v trendu nastaveném z první půle – Eintracht útočí, do šancí se ale ne a ne dostat. Niclas Füllkrug nyní ve spolupráci s Brečkem dopravil míč do autu.
     
    47
    Mišo Brečko zůstal ležet na trávníku po souboji s Husztim ve středu hřiště a vůbec se mu nechtělo zvednout se na nohy, což se samozřejmě frankfurtským příznivcům vůbec nezamlouvá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sudí Siebert nenastavil nad rámec prvního poločasu ani vteřinku, oba týmy tak nyní míří do šaten. Lepší nálada panuje na norimberské straně – Frankfurtští byli prakticky po celou dobu lepším týmem, nicméně v samotném závěru první půle si smolař Russ vsítil vlastní gól, a třetí tým uplynulého ročníku druhé Bundesligy tak má rázem blíže do elitní soutěže. Změní na tom něco druhá půle? Moudřejší budeme ve 21:30!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    V samotném závěru první půle ještě hráči v černých dresech kombinují na útočné polovině, jenže jejich snaha je latentní a Bavoři se bez problémů brání.
     
    43
    Frankfurtský kapitán si právě vypil kalich hořkosti až do dna. Před pár hodinami mu zjistili rakovinu, Marco Russ ale nutný zákrok přeložil na úterý a dnes navzdory nepřízni osudu nastoupil, aby si nakonec vstřelil vlastní gól...
    42. Marco RUSS - 0:1
     
    42
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovské štěstí pro hosty a obrovská smůla pro fotbalisty Frankfurtu! Norimberští udeřili hned z první šance a ujímají se vedení, Kerkův centr si do vlastní svatyně smolně srazil kapitán Eintrachtu MARCO RUSS!
     
    42
    Sebastian Kerk se ostentativně svalil k zemi po souboji s Husztim, sudí byl ale od celé situace poměrně daleko, a tak odpískal faul na norimberského křídelníka.
     
    41
    Harisi Seferovićovi sice zpracování prudkého pasu na hranici pokutového území nevyšlo, švýcarský reprezentant se však přeci jen dostal ke střele a balon proletěl těsně vedle pravé tyče!
     
    40
    Příznivci Kovačovy družiny opět pískají, tentokrát je to vinou neodpískaného údajného rohového kopu. Tlak hráčů v černých dresech ale nadále pokračuje!
     
    39
    Hra se začíná postupně vyrovnávat. Do hry frankfurtských fotbalistů se začínají vkrádat nepřesnosti, což nyní potvrdil nepovedenou kolmicí na Aignera Bastian Oczipka.
     
    37
    Sepsiho pas na Hanna Behrense nebyl přesný, kulatý nesmysl je v autu a norimberští budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    36
    Gaćinovićovi byl odpískán útočný faul po zákroku na jednoho z hostujících zadáků, Raphael Schäfer už si chystá balon k mocnému nákopu na polovinu soupeře.
     
    35
    Domácí ještě reklamují nedovolený zákrok Niclase Füllkruga, jenž zatahal za dres jednoho z frankfurtských fotbalistů ve vlastní šestnáctce, sudí ale dal pokyn pokračovat ve hře.
     
    35
    Míč si k exekuci připravil Szabolcs Huszti, jenž ale opět trefil pouze zeď a Dave Bulthuis následně dopravil kulatý nesmysl až kamsi k půlící čáře.
     
    34
    Mijat Gaćinović si došel pro faul Ondřeje Petráka, po nedovoleném zákroku českého legionáře budou domácí zahrávat přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů od Schäferovy klece.
     
    33
    Chandlerovi nechybělo mnoho k tomu, aby dosáhl na Russův razantní odkop, nicméně László Sepsi si nakonec celou situaci zkušeně pohlídal.
     
    32
    Guido Burgstaller hlavou prodloužil dalekonosný Behrensův aut pouze do moci Lukase Hradeckého, gólman frankfurtského celku má nyní spoustu času na rozehrávku další protiakce.
     
    31
    Hráči v bílých dresech se na chviličku opět podívali za půlící čáru, vydrželi tam ale zhruba třicet sekund. Svěřenci Nika Kovače opět míří kupředu.
     
    30
    Bastian Oczipka a Stefan Aigner parádní kombinací na jeden dotek zcela vyšachovali defenzívu Norimberku a první jmenovaný se poté užuž chystal ke střele, na poslední chvíli mu ale vpadl pod nohy vracející se Georg Margreitter!
     
    29
    Stopeři Russ s Abrahamem si několikrát vyměnili míč v okolí středového kruhu a první jmenovaný se poté pokusil dlouhým nákopem oslovit běžícího Seferoviće, k němuž se ale kulatý nesmysl vůbec nedostal.
     
    28
    Na Marcu Russovi se zatím vůbec neprojevuje zdrcující zpráva o zhoubném nádoru v jeho těle, zkušený srdcař dnes – ostatně jako vždy – s ledovým klidem řídí defenzivní val Eintrachtu a rozehrává další útočnou akci domácích.
     
    27
    Chandler se nyní šikovnou zasekávačkou zbavil svého strážce a přenechal balon Aignerovi, jehož následný centr do pokutového území ale vyběhnuvší Schäfer vyboxoval do bezpečí.
     
    26
    Makoto Hasebe nic neukvapil a vrátil míč Russovi, nicméně Szabolcs Huszti posléze rodící se akci Hesenských pokazil nepřesnou kolmicí na rozběhnutého Gaćinoviće.
     
    25
    Abraham pod tlakem vrátil míč gólmanovi Hradeckému, po jehož dalekonosném odkopu se k balonu probojoval Mijat Gaćinović, jehož ale zdvojili Kerk s Petrákem a domácí středopolař o míč zákonitě přišel.
     
    24
    Norimberští fotbalisté okamžitě po zisku míče nic nevymýšleli a odkopli kulatý nesmysl až k Hradeckému, stále sledujeme jednostrannou partii s jednoznačnou převahou fotbalistů Eintrachtu.
     
    23
    Po akci švýcarského reprezentanta Harise Seferoviće měli domácí k dispozici další rohový kop, nicméně další Husztiho centr od praporku dokázala norimberská defenzíva odvrátit do autu.
     
    22
    Kerk nakonec vymyslel pas na snajpra Niclase Füllkruga, ten byl ale poctivým Oczipkou zatlačen do rohu hrací plochy, kde o balon přišel.
     
    21
    Hradecky rozehrál konstruktivně na Oczipku, nicméně jeho nákop na Alexe Meiera už se s úspěchem nesetkal a na druhou stranu opět míří Sebastian Kerk, jenž je asi nejlepším hráčem hostů v dosavadním průběhu.
     
    20
    Hosté se nyní dostali k exekuci standardní situace, jíž se ujal Sebastian Kerk, nicméně blonďatý středopolař Norimberku poslal balon vysoko, vysoko nad.
     
    19
    Úvodní pasáž hry je za námi a můžeme střízlivým okem říct, že Frankfurtští jsou zatím jednoznačně lepší. Hradecky se po většinu času zatím nudil, Norimberk se v podstatě jen brání.
     
    18
    Hasebeho pas vystihl László Sepsi a hosté mohli zamířit do ojedinělého protiútoku, nicméně David Abraham se bleskurychle vrátil a za bouřlivých ovací vybojoval balon zpět pro Eintracht.
     
    17
    Po Oczipkově vhazování paradoxně vznikla mnohem nebezpečnější situace! Do zakončení se hnal aktivní Stefan Aigner, norimberská defenzíva ho ale doslova za minutu dvanáct připravila o míč.
     
    16
    Szabolcs Huszti se ujal exekuce přímého kopu z dobrých pětadvaceti metrů, maďarský křídelník ale napálil balon přímo do zdi. Frankfurtští ještě budou mít k dispozici vhazování.
     
    15
    Stefan Aigner se hodně zlobí, nicméně balon se nejspíš odrazil do zámezí právě od něj. Ať tak či onak, následovat bude odkop od Schäferovy svatyně.
     
    14
    S rozehrávkou hosté naložili všelijak, jenom ne dobře. Balon je u Marca Russe, kapitána Eintrachtu, jehož příběh dnes obletěl celé Německo. Více se dozvíte v předzápasovém preview!
     
    13
    Obrovitý Dave Bulthuis se skácel k zemi po drobném kontaktu s Aignerem, nicméně hlavní arbitr stál od celé situace daleko, a tak odpískal faul frankfurtského štírka.
     
    13
    Tak se nakonec i stalo, nicméně vyběhnuvší Lukas Hradecky celou situaci bravurně přečetl a včasným vyběhnutím vyřešil.
     
    12
    Dle rozhodnutí sudích byl Kerk faulován, Mišo Brečko tak bude moci poslat další dalekonosný nákop do soupeřova pokutového území.
     
    12
    Szabolcs Huszti vystihl nepřesný pas adresovaný Kerkovi a přenechal balon volnému Chandlerovi, krajní zadák Eintrachtu se ale daleko nedostal a Sebastian Kerk už zakládá protiakci.
     
    11
    Rychlík Gaćinović dostal zkušeného Miša Brečka pod pořádný tlak a nakonec dopravil míč do autu, čímž zbrzdil pokus severobavorského klubu o rozehrávku.
     
    10
    Fotbalisté Norimberku se po dlouhé době podívali na útočnou polovinu, nicméně jejich kombinace ztroskotala u Szabolcse Husztiho, který vystihl nepovedený Bulthuisův nákop.
     
    9
    Frankfurtští příznivci bouřlivým pískotem reklamují Füllkrugovu ruku ve vlastním pokutovém území, nicméně hra plyne vesele dál.
     
    9
    Mijat Gaćinović si těsně pohlídal ofsajdovou hranici a prokličkoval se až ke střele, tu ale Georg Margreitter srazil do zámezí. Další roh pro Eintracht!
     
    8
    Z druhého rohového kopu Eintrachtu už žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo, nicméně svěřenci Nika Kovače dál pokračují v kombinaci na útočné polovině.
    7. Stefan Aigner (FRN)
     
    7
    Stadionem to teď jen zahučelo! Timothy Chandler prchl po pravém křídle a poté prodloužil míč na úplně volného Stefana Aignera, který nic nevymýšlel a z ostrého úhlu vypálil, nicméně Schäfer balon vyrazil na roh!
     
    7
    Balon je nyní až u Hradeckého, frankfurtští fotbalisté za frenetického povzbuzování v podání jejich příznivců postupně zakládají další pokus o ohrožení Schäferovy svatyně.
     
    6
    Mišo Brečko to přehnal s důrazem v souboji s Mijatem Gaćinovićem, hráči v černých dresech tak budou mít spoustu času na rozehrávku z poloviny hřiště.
     
    5
    První Husztiho centr defenzíva Norimberku odvrátila zpět ke zkušenému maďarskému špílmachrovi, jenž poté vrátil balon do pokutového území přesně na hlavu Stefana Aignera, ten ale nedokázal trefit kulatý nesmysl podle svých představ.
     
    5
    Svěřenci Nika Kovače jsou v úvodu aktivnější, Seferović si nyní na Margreitterovi vynutil první rohový kop ve prospěch hesenského velkoklubu.
     
    4
    Haris Seferović se okamžitě snažil prodloužit Oczipkův nákop z levé strany na úplně volného Alexe Meiera, miláček frankfurtských příznivců ale na prudký pas nedosáhl a Raphael Schäfer míč letící do autu pouze zkontroloval pohledem.
     
    3
    Szabolcs Huszti šikovně přenesl hru na úplně volného Chandlera, nicméně toho zradilo zpracování a Tim Leibold zkušeně dopravil balon do autu.
     
    2
    Hned od úvodních minut je vidět, že oba týmy budou hrát především ze zabezpečené defenzívy, s dalekonosným centrem Chandlera si norimberská hráz bez problémů poradila.
     
    1
    Stefan Aigner u postranní čáry obral o míč Behrense, hosté tak o míč okamžitě po výkopu přišli a nyní jsou na tahu fotbalisté Eintrachtu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše, za chviličku začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Russ, Oczipka – Hasebe, Huszti – Aigner, Gaćinović, Seferović – Meier.
    Náhradníci: Lindner – Regäsel, Zambrano, Stendera, Castaignos, Ben-Hatira, Ignjovski.

    1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi – Kerk, Behrens, Petrák, Leibold – Füllkrug, Burgstaller.
    Náhradníci: Rakovsky – Hovland, Blum, Möhwald, Gíslason, Teuchert, Mühl.

    Rozhodčí: Siebert – Heft, Seidel.
    To je srdcař!
     
    Šok! Kapitán Eintrachtu Marco Russ se při klasické dopingové kontrole dozvěděl, že trpí rakovinou. Tuto zdrcující zprávu potvrdilo i vyšetření u urologa. Russ ale uvedl, že si operaci přesunul až na úterý, a tak by měl nastoupit do obou barážových duelů! Frankfurtský kouč Niko Kovač potvrdil, že Marco Russ dnes nastoupí v základní sestavě.
     
    Předpokládané sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Regäsel, Abraham, Zambrano, Oczipka – Hasebe, Ignjovski – Aigner, Ben-Hatira, Djakpa – Meier.

    1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko, Hovland, Bulthuis, Sepsi – Gíslason, Petrák, Möhwald, Leibold – Füllkrug, Blum.
     
    Zatímco o účasti Norimberských v baráži bylo vzhledem ke skvělé formě druhého Lipska a velkého náskoku na čtvrté St. Pauli předem rozhodnuto, svěřenci Nika Kovače museli o vyhnutí se přímému sestupu tvrdě bojovat. Eintracht prožil hrůzostrašný vstup do jara, vyhodil trenéra Veha a nějakou dobu se potácel na předposlední příčce, od výprasku 0:3 v Leverkusenu se ale parta okolo známého snajpra Alexe Meiera nebývale semkla a díky třem výhrám v řadě nad Mohučí, Darmstadtem a Dortmundem si zajistila účast v baráži. Frankfurtští se dokonce mohli udržet přímou cestou, klíčový duel posledního kola na hřišti Werderu Brémy ale nezvládli.

    "Jsme zklamaní, ale ještě před pár týdny nás všichni odsuzovali k sestupu. Baráž jsme si třemi výhrami v řadě tvrdě vybojovali," tvrdí frankfurtský stoper Marco Russ. "Musíme zvednout hlavy a soustředit se na nadcházející dva zápasy," dodal. Hráči z pulzující metropole na řece Mohanu se budou moci spolehnout na své věrné příznivce, kterých ve čtvrtek večer dorazí 51500 – přesně taková je kapacita moderní Commerzbank-Areny.

    Věřte, že sehnat lístky na tento duel nebylo nic lehkého. Sám jsem si to zkusil, nicméně stránka se mi vinou přetíženosti serveru zprvu ani neotevřela. Když jsem to zkusil o pár minut později, veškerá místa určená k prodeji svítila červeně. Tímto zápasem doslova žije celé město, ve Frankfurtu se prakticky nemluví o ničem jiném a na černém trhu jsou nejlevnější lístky k dostání od 90 Euro.
    Commerzbank-Arena dnes bude vyprodána, všech 51500 lístků zmizelo během několika desítek minut!

     
    Naprostá většina z šestatřiceti týmů ve dvou elitních německých ligách už ví, jestli se příští sezónu představí v první či druhé Bundeslize, zbývá rozhodnout o posledních dvou celcích. Šestnáctý celek elitní německé soutěže Eintracht Frankfurt je papírovým favoritem, nicméně baráž je vždy nevyzpytatelná, o čemž se třeba loni přesvědčil slavný Hamburg ve dvou těsných bitvách proti provinčnímu Karlsruhe.

    Baráž o poslední volné místo v Bundeslize existuje od sezóny 2008/2009 a jen dvakrát se v ní od té doby radoval celek z druhé nejvyšší soutěže. Shodou okolností se to jednou podařilo i Norimberku, který jednoznačně ovládl první ročník a přes Chotěbuz si zajistil postup do první Bundesligy, o rok později pak celek z města na půl cesty mezi českými hranicemi a Frankfurtem ligovou příslušnost zachránil proti Augsburgu. Podaří se červenobílým dovršit barážový hattrick?

    V kádru třetího celku uplynulého ročníku druhé Bundesligy najdeme i duo českých hráčů – Ondřeje Petráka a zkušeného Jana Poláka. První jmenovaný by měl s nejvyšší pravděpodobností nastoupit v základní sestavě Norimberku. Po odchodu Václava Kadlece do dánského Midtjyllandu v kádru domácího Eintrachtu žádný Čech nepůsobí, frankfurtskou svatyni však zdatně stráží bratislavský rodák s finským občanstvím Lukas Hradecky.
    Norimberští se ve středečních dopoledních hodinách vydali do hesenské metropole.

     
    Hezký večer z německého Frankfurtu! Srdečně vás vítám u sledování prvního duelu baráže o Bundesligu, v níž si to Eintracht Frankfurt rozdá o lepší výchozí pozici do odvety s druholigovým celkem 1. FC Norimberk. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítame vás u on-line přenosu. Utkání začne ve 20:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 65. Gaćinović (Chandler) – 42. Russ (vla.)

    Karty:   56. Russ (FRN) – 57. Schäfer (NUR)


    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Russ, Oczipka – Hasebe, Huszti – Aigner (61. Ben-Hatira), Gaćinović (84. Castaignos), Seferović – Meier (70. Stendera).
    Náhradníci: Lindner – Regäsel, Zambrano, Stendera, Castaignos, Ben-Hatira, Ignjovski.

    1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi – Kerk (74. Blum), Behrens, Petrák, Leibold (89. Gíslason) – Füllkrug (85. Hovland), Burgstaller.
    Náhradníci: Rakovsky – Hovland, Blum, Möhwald, Gíslason, Teuchert, Mühl.

    Rozhodčí: Siebert – Heft, Seidel
    Pondělí 23.05.2016
    Norimberk - Frankfurt 0:1

    Branky: 66. Seferović (Gaćinović)

    Karty:   56. Kerk (NUR), 72. Brečko (NUR), 90+1. Burgstaller (NUR) – 24. Oczipka (FRN), 51. Fabián (FRN), 76. Seferović (FRN)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.
    bahis siteleri