Breda – Willem II 2:1 (kon.) | GA Eagles – Graafschap 4:1 (kon.) | Heracles – Utrecht 1:1 (kon.)
konec
Go Ahead Eagles
4:1 (3:1)
BV De Graafschap
Čtvrtek 19.05.2016, 19:45 • De Adelaarshorst, Deventer • Nizozemská Eredivisie • Baráž o udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Nucený sestup Twente kvůli porušení finančních požadavků pořádně zamotal situaci v baráži o Eredivisie. Možná že právě De Graafschap se za určitých okolností zachrání v nejvyšší soutěži, i když s Go Ahead Eagles prohraje... Každopádně všechno je ještě v mezích fotbalových teorií a spekulací, a dokud nebude oznámeno oficiální stanovisko, co se otázky Twente týče, dá do toho klub z Deventeru a Doetinchemu rozhodně vše.
     
    Oba celky musely projít přes 2. kolo baráže. Go Ahead Eagles, které by se rádo vrátilo do nejvyšší soutěže po loňském sestupu, dokázalo trochu nečekaně vyřadit svého druholigového rivala Venlo, které v Jupiler League skončilo po základní části druhé. De Graafschap, jenž hájí svojí prvoligovou příslušnost, si dokázal svou situaci pohlídat díky dvěma vítězstvími nad Maastrichtem.
    I fanoušci se na utkání pečlivě připravovali:

     
    Oběma celkům by měly chybět tři hráči. Domácí nebudou mít určitě k dispozici trio Leon de Kogel, Sander Duits a Darren Maatsen, hosté se budou muset obejít bez Andrewa Drivera, otazník pak visí nad Vincentem Vermeijem a Deanem Koolhofem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij, Vriends, Schenk, van der Meer – Nieveld, Teijsse, Duits – van Overbeek, ten Den, Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Rijsdijk, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Daemen, Groenbast.

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek – Diemers – Smeets, Bannink, Tarfi – Parzyszek, Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Tesselaar, Koolhof, Straalman, Peters, Kabasele, K. Vida.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A hned v první minutě se hosté osmělili! Smeets se dostal ke střele zhruba ze třiceti metrů a vyslal ostrou jedovku přesně pod břevno! Každopádně gólman Zwarthoed dokázal reflexivně vyrazit na rohový kop.
     
    2
    Po rohovém kopu spadl na zem Smeets, nicméně rozhodčí Nijhuis nedovolený zákrok neodpískal. Nyní leží hostující hráč na zemi, měl by být ale v pořádku.
     
    4
    Na stadionu zatím panuje skvělá atmosféra. I fanoušci De Graafschapu se na De Adelaarshorst v Deventeru sešli v hojném počtu.
     
    6
    Zatím jsou u míče více domácí hráči. Každopádně tu dosud největší možnost si vytvořil jejich soupeř, a to po zhruba třiceti sekundách hry.
     
    7
    Hezká kombinace na jeden dotek. Po vysunutí Smeetse sklepl jeho spoluhráč míč pro nabíhajícího si Banninka, u míče byl ale nakonec dříve domácí brankář Zwarthoed.
     
    8
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Ve vápně si na míč hlavou naskakoval Teijsse, nicméně z těžké pozice usměrnil balón jen vedle brány.
     
    10
    Deset minut za námi. De Graafschap vypadá na hřišti nebezpečněji, ačkoli jsou to spíše hráči Eagles, kdo drží více míč na svých kopačkách.
     
    13
    Bannink se znovu dopustil nedovoleného zákroku. A to k nevoli domácího publika, které je opravdu hodně bouřlivé.
     
    14
    Zwarthoed zase musel řešit situaci v šestnáctce. A před dotírajícím a hodně aktivním soupeřem musel opět vyběhnout z branky, aby ho zastavil.
     
    15
    Go Ahead Eagles rozehrával hodně zajímavou standardní situaci těsně za vápnem. Nicméně Duits svůj pokus usměrnil hodně nad branku. Tohle bylo dost nepovedené zakončení.
     
    17
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Domácí přetavili menší tlak v úvodní branku utkání. Van Overbeek unikl podél pravé strany, na jeho centr si nedokázal vyskočit možná i faulovaný Teijsse, ale míč nakonec propadl k nohám RANDYHO WOLTERSE, který z blízkosti bez problémů překonal Jurjuse. Asistence: Elvio van Overbeek.
    17. Randy WOLTERS - 1:0
     
    19
    Tenhle gól domácí zajisté hodně povzbudí do dalších minut. De Graafschap byl nyní pod tlakem a neubránil se. Uvidíme, co s jeho psychikou udělá tohle inkasování.
     
    21
    Opravdu často se dopouští hostující hráči nedovolených zákroků. Rozhodčí Nijhuis zatím více přeje právě Go Ahead Eagles.
     
    22
    Do dalšího zakončení se tlačil Duits. Cicek si nevedl vyloženě dobře při odkopávání balón a málem z toho byla pohroma. Naštěstí pro hosty následná střela byla dost nepovedená a skončila pohodlně v rukavicích Jurjuse.
     
    23
    Will (GRA) se dopustil ostrého faulu u lajny a byl potrestán osobním trestem v podobě žluté karty.
     
    24
    Ve vápně Go Ahead Eagles vznikala nebezpečná situace. Nakonec však Diemers ve snaze zakončit zahrál rukou, což neuniklo pozornosti Nijhuise.
     
    25
    Teijsse si nyní nabíhal do středu pole na centr z levé strany, jenže na míč nakonec nedosáhl. Obrana De Graafschapu ho celkem snadno uzmula.
     
    26
    Tohle tedy určitě neměl spálit! Nieveld se ocitl na zadní tyči trošku překvapivě sám, a možná že byl šancí tak zaskočen, že jen slabě pálil do připravených rukavic Jurjuse.
     
    28
    Byla nařízena penalta.
     
    28
    Tak tohle je hodně nepříjemná záležitost pro hostující celek! Van de Pavert (GRA) fauloval pronikajícího van Overbeeka ve vápně a za zmaření vyložené brankové příležitosti byl správně vyloučen.
    28. červená karta a penaltový zákrok
     
    29
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají dvoubrankového vedení. SANDER DUITS s chladnou hlavou zvládl pokutový kop a svou střelu usměrnil přesně k tyči.
    29. Sander DUITS - 2:0
     
    31
    Nedovolené zákroky ze strany hostů pokračují. Těsně u vápna nyní fauloval Pröpper Teijssho. Dobrá možnost pro Go Ahead Eagles...
     
    31
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Piotr Parzyszek, přichází Bart Straalman.
     
    32
    ... přímý volný kop rozehrál prudkou střelou Wolterse, ta ale pouze proletěla šestnáctkou.
     
    34
    Útočné duo Vermeij – Parzyszek je vepředu opravdu hodně nedůrazné a nepřesvědčivé. Domácí nemají s ataky soupeře absolutně žádný problém.
     
    35
    K zajímavé hlavičce se nyní dostal vlasatý záložník Teijsse. Toho je na hřišti také dost pro De Graafschapa. Jeho zakončení ovšem skončila obloučkem jen nad břevnem.
     
    37
    Teijsse zase nebezpečně operoval v šestnáctce. Nakonec však míč nedokázal dobře zpracovat. Ani van Overbeek si pak na pravé straně nedokázal poradit.
     
    38
    Na De Adelaarshorst panuje velmi dobrá nálada. A není se čemu divit. Go Ahead Eagles vstoupil do bojů o nejvyšší soutěž možná nejlépe, jak mohl.
     
    40
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekaná rána pro domácí celek. Smeets našel skvělou kolmicí nabíhajícího si ALEXANDERA BANNINKA, který sám před Zwarthoedem neměl problém skórovat. Asistence: Bryan Smeets.
    40. Alexander BANNINK - 2:1
     
    42
    Tohle bylo hodně zbytečné inkasování pro Go Ahead Eagles. Čisté konto se totiž mohlo do odvety hodně hodit. Obzvláště, když soupeř hraje o deseti mužích na trávníku.
     
    43
    Dvě minuty do konce. Go Ahead Eagles se nyní snaží kombinovat ve středu pole, ale jako by už domácí neměli takový elán. Je pravda, že obdržený gól mohl nalomit jejich psychiku.
     
    44
    Tenhle atak nemohl mít šanci na úspěch. Každopádně De Graafschap i nadále drží míč na svých kopačkách.
     
    45
    Van Overbeek se řítil podél pravé strany, teď byl ale naprosto čistě odstaven Cicekem. Tady se penalta pískat prostě nemohla.
     
    45+1
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Autorem branky je KENNY TEIJSSE, jenž se dostal k odraženému míči po střele Nievelda, kterou nejprve zlikvidoval brankář Jurjus, a z šestnáctky pak domácí záložník neměl problém trefit prázdnou branku. Tohle je zkrátka jen další rána pro hostující celek.
    45+1. Kenny TEIJSSE - 3:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Go Ahead Eagles si za svůj výkon takovýhle výsledek po právu zasloužil. Nemá cenu si nic nalhávat, pokud bude v tomhle trendu pokračovat i nadále, bude mít oslabený De Graafschap velké problémy alespoň udržet dvoubrankové manko. Ale nechme se ve druhé půli ještě překvapit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    De Graafschap pokračuje v nedovolených zákrocích i po obrátce. V šestnáctce je už připravený hlavičkovat například aktivní Teijsse...
     
    49
    ... tohle byl dost mizerný centr z pravé strany. Míč pouze proletěl vápnem a skončil za brankovou čárou u druhé tyčky. Odkopávat od branky bude Jurjus.
     
    50
    Smeets napřáhl z opravdu velké dálky, ale tenhle jeho pokus nemohl mít šanci na úspěch. Zwarthoed v klidu sebral míč do svých rukavic.
     
    51
    Hlavičkář je Teijsse opravdu znamenitý. A De Graafschap s ním má velké problémy. Na zadní tyči si nabíhal na centr z rohového čtvrtkruhu, nicméně balón poslal jen vedle.
     
    52
    Tarfi (GRA) zahrál úmyslně rukou, za což si po právu vysloužil žlutou kartu. Úplně zbytečné na polovině soupeře.
     
    54
    Domácí nyní kombinují na vlastní polovině. Pohodlný náskok se jim daří naprosto v klidu držet.
     
    57
    První poločas nám nějakou nebezpečnější situaci nenabídl. I nadále jsou však domácí lepším týmem. Go Ahead Eagles se tlačí za další brankou, která by mohla být pro De Graafschap vlastně smrtelná.
     
    58
    Marně se snažil Vermeij na levé straně prosadit. Jeho výkon je dnes zatím jedním velkým zklamáním. Eagles si na něj dávají opravdu velký pozor.
     
    59
    Domácí reklamovali ruku Straalman u středové čáry. Ale rozhodčí Nijhuis situaci posoudil velmi správně. Soupeř totiž trefil hostujícího náhradníka jen do boku.
     
    60
    Wolters hezky zamíchal míčem u pravé lajny a posílal ostrou přihrávku do šestnáctky. Obrana De Graafschapu si poradila opravdu jen tak tak.
     
    61
    Tohle se mělo proměnit a bylo by hotovo! Centr z pravé strany dolétl na zadní tyč, kde se objevil Schenk, jenže ten ze záklonu nakonec hlavou usměrnil míč jen nad břevno.
    61. šance Schenka
     
    61
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Sander Duits, přichází Tom Daemen.
     
    63
    Na hřiště nyní vlétla světlice. A sudí Nijhuis je nekompromisní. Přerušuje kvůli tomu hru, aby pořadatelé dali situaci plně do pořádku.
     
    65
    Will měl nyní celkem smůlu, že nebyl u míče o něco dříve. Na zadní tyči se objevil zcela sám, jenže ve skluzu se s míčem dostal pouze za brankovou čáru. De Graafschap mohl snížit a ne že ne.
    65. šance Willa
     
    66
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Teije ten Den, přichází Jerry van Ewijk.
     
    67
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Alexander Bannink, přichází Kristopher Vida.
     
    69
    Dvacet minut do konce. Teď se mohl k zakončení dostat Teijsse, jenže uklouzl. Škoda, protože před ním, stejně jako v nastavení první půle, zívala prázdná branka.
     
    71
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Tolgahan Çiçek, přichází Jeroen Tesselaar.
     
    73
    Obrázek hry se stále nemění. Go Ahead Eagles drží více míč na kopačkách, snaží se hnát směrem dopředu. De Graafschap evidentně nechce inkasovat jen čtvrtou branku, která by mohla znamenat zmaření šancí na záchranu.
     
    74
    K zakončení nůžkami se tlačil v šestnáctce Teijsse, před ním ale odvrátil jeden z obránců do bezpečí. Domácí záložník i čtvrthodiny před koncem oplývá nesmírnou aktivitou.
     
    75
    Straalman si počínal proti fotbalovým pravidlům, proto musel sudí Nijhuis zapískat. Domácí se v posledních deseti minutách sotva dostali za půlku.
     
    76
    Na stadionu je jinak přítomný i nizozemský trenér Leo Beenhakker, bývalý kouč polské reprezentace nebo Trinidadu a Tobago. Zamyšleně sedí na tribuně.
     
    78
    Několik ostrých soubojů bylo k vidění nyní u lajny. Nijhuis nechal vše bez přerušení hry. U vhazování jinak zůstane mužstvo Go Ahead Eagles.
     
    79
    Jurjus se vytasil s perfektním zákrokem! Schenk jemným obloučkem vyslal za obranu Nievelda, který se snažil zakončovat z voleje, každopádně hostující gólman zasáhl skvěle jednoruč.
    79. možnost Nievelda
     
    80
    Jen velký posměch sklidil nyní Tarfi. Svou střelu z přímého volného kopu totiž usměrnil jen hodně nad břevno. Zwarthoed mohl míč kontrolovat v klidu pohledem.
     
    82
    Elegantní patičkou ze vzduchu se snažil Teijsse prodloužit balón do šestnáctky, jenže efektivita byla v tomhle případě nulová. I když na oko to byl skvělý fotbalový moment.
     
    83
    Když už se hosté dostanou za půlku, povětšinou tam faulují – alespoň takový názor má sudí Nijhuis, jako v tomto případě.
     
    85
    Straalman si nyní vymodli faul. Právě ze standardek, byť z velké dálky, by nakonec De Graafschap mohl udeřit. Ale ne v tomhle případě.
     
    86
    Wolters ukázal, že má páru jako lokomotiva a unikl podél levé strany. Pak ukázal svou hbitost, míč v šestnáctce zasekl, nicméně jeho přízemní pokus byl sražený obránci na rohový kop.
     
    Dnešní utkání sleduje 9689 diváků.
     
    87
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Lars Lambooij, přichází Joey Groenbast.
     
    88
    Van Overbeek se nyní dožadoval rohového kopu. Ale rozhodčí, včetně brankového, který na situaci velmi dobře viděl, byl úplně opačného názoru. Odkopávat od branky tak bude Jurjus.
     
    90
    Smeets hledal centrem z pravé strany na zadní tyči Vermeije, jenže ten se k míči nakonec nedostal. Před ním dobře odvrátil jeden z obránců alespoň na rohový kop.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty nad rámec druhé půle.
     
    90+2
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Domácí přidávají v nastavení ještě jeden zásah a dělají opravdu velký krok k návratu do nejvyšší soutěže. RANDY WOLTERS přidává svou druhou trefu utkání poté, co si skvěle naběhl na zadní tyč a usměrnil centr Groenbasta k tyči. Asistence: Joey Groenbast.
    90+2. Randy WOLTERS - 4:1
     
    90+3
    A ještě jedna velká možnost pro domácí! Také Teijsse se mohl dočkat své druhé branky, ale jeho hlavičku z blízkosti fantasticky zlikvidoval Jurjus.
     
    90+4
    A po následném rohovém kopu ještě mohl skórovat van Overbeek. Jeho hlavička nakonec skončila vedle branky – naštěstí pro De Graafschap.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Až nečekaně snadno vyprovodil druholigový Go Ahead Eagles v prvním zápase baráže De Graafschap a je rozhodně blíže návratu do nejvyšší soutěže. Domácí předvedli daleko hladovější výkon a po právu slaví důležité vítězství. Hosté, které zřejmě definitivně potopilo vyloučení van de Paverta z první půle, budou muset v odvetě hodně zabrat, jinak se z Eredvisie rozloučí.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:12.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:42:15)

    Patrik Sandev

    Branky: 17. Wolters, 29. Duits (pen.), 45+1. Teijsse, 90+2. Wolters – 40. Bannink

    Karty:   23. Will (GRA), 52. Tarfi (GRA)   28. van de Pavert (GRA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:12.
    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij (87. Groenbast), Vriends, Schenk, van der Meer – Nieveld, Teijsse, Duits (61. Daemen) – van Overbeek, ten Den (66. van Ewijk), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Rijsdijk, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Daemen, Groenbast.

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek (71. Tesselaar) – Diemers – Smeets, Bannink (67. K. Vida), Tarfi – Parzyszek (31. Straalman), Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Tesselaar, Koolhof, Straalman, Peters, Kabasele, K. Vida.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap

    Diváci: 9689
    bahis siteleri