Písek – Union 2013 0:0 (zruš.) | Most – Tachov 2:3 (kon.) | Domažlice – Štěchovice 2:0 (kon.)
Dobrovice – Benátky n/J 2:0 (kon.)
konec
FK Dobrovice
2:0 (0:0)
SK Benátky nad Jizerou
Sobota 28.05.2016, 17:00Česká fotbalová liga • 31. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Na domácí rozlučku se sezónou přijede do Dobrovice určitě nejatraktivnější soupeř – nedaleké Benátky nad Jizerou.
    Do konce sice zbývají ještě čtyři kola, ale z nich Dobrovičtí hrají třikrát venku a původně nalosovaný domácí zápas s Unionem Nový Bydžov se kvůli odstoupení tohoto klubu ze soutěže neuskuteční.
    Nováčka to nemusí nikterak trápit, pohybuje se v klidném lepším středu tabulky na osmém místě s 52 body a skóre 65:48 a třetiligovou účast i pro další ročník má dávno zajištěnou.
    V daleko horší situaci jsou Benátky (36 bodů, skóre 36:57). Na výhru v základní hrací době čekají už pět kol, za tu dobu stihly prošustrovat jedenáctibodový (!) náskok na Tachov a klesnout o bod za něj na 16. příčku. Z té se sestupuje, pokud z druhé ligy spadne do ČFL Slavoj Vyšehrad. Pokud se Vyšehrad v souběžně hraném posledním kole 2. ligy udrží před olomouckým béčkem, automaticky zachrání i Benátky, protože celky od 17. místa níže už je předstihnout nemohou. I druholigové vyvrcholení tedy bude jistě příznivci Benátek s napětím sledované.

    Derby dvou klubů z mladoboleslavského okresu má pokaždé mimořádný náboj. Dobrovici povede benátecký odchovanec a bývalý hráč Petr Hejno (52) a u současného rivala působil i jeho asistent Kalíšek, naopak benátecký kouč Vladimír Sedláček (47) kopal několik let divizi za Dobrovici.
    V kádru Benátek pro letošní sezónu je hned pět bývalých fotbalistů Dobrovice: Sudek, Jiránek, Synek, Korec a také populární ghanský kanonýr Musa Ansuma. "Přeběhlíkem" na opačnou stranu je pouze Martin Vajgl.

    Vzájemné zápasy

    Oba celky se příliš často nepotkávaly, dlouho hrály vyšší soutěž Benátky, jen v ročníku 1999/2000 se sešly v 1.A třídě a pak se role obrátily, vyšší soutěž se většinou hrála v Dobrovici. V novém století se oba kluby střetly s následujícími výsledky (z pohledu Dobrovice doma a venku):

    krajský přebor 2008/2009 – 2:1 a 1:0
    krajský přebor 2010/2011 – 4:1 a 0:0
    krajský přebor 2011/2012 – 3:0 a 3:1
    divize 2014/2015 – 1:3 a 0:0 (pk 3:4)
    ČFL 2015/2016 – ??? a 4:0

    Celkem 6 vítězství Dobrovice, 2 remízy (z toho 1x výhra na Benátek na penalty), 1 vítězství Benátek, skóre 18:7.
    Loňská sezóna narušila dlouholetou nadvládu cukrovarníků, po domácí výhře v rozstřelu před rekordní návštěvou 748 diváků bylo pro Benátky obzvláště cenné vítězství 3:1 na hřišti soupeře, které v konečném důsledku zajistilo loňskému nováčkovi divize druhé místo a dodatečný postup do ČFL po jejím rozšíření na 20 účastníků.

    Zcela jiný obrázek nabídlo poslední vzájemné střetnutí:

    Benátky – Dobrovice 0:4 (0:3)
    Branky: 6. Boček, 32. Vajgl, 45+1. Volf, 60. Osvald. Rozhodčí: Drábek. ŽK: 2:1. Diváků: 630.
    Benátky: Michňa – Buryán (68. Karásek), Borovička, Kubista, Horák (52. Sudek) – Mich. Sedláček (79. Šimek), Smetana, Škarecký, Mar. Sedláček (46. Synek), Klain (46. Mbah) – Ansuma.
    Dobrovice: Bartoš – Novák, Hruška, Váňa, Vajgl (86. Janošík) – Boček (67. Bernát), Osvald (83. Sodoma), Krystan, Patočka, Just (78. Rudolf) – Volf (56. Kotyza).

    Nejlepší střelci:
    Dobrovice – Volf 16, Sodoma 14, Vajgl 7, Boček 5
    Benátky – Michal Sedláček 9, Škarecký 6, Ansuma a Klobása 3
     
    -15
    Čtvrt hodiny před výkopem se obě mužstva rozcvičují mezi tréninkovými kužely a momentálně jedni jako druzí zkoušejí střelbu ze střední vzdálenosti.
    Benátky jistě nepotěšil odpolední výsledek z Mostu, kde Tachov další výhrou 2:3 navýšil náskok nad klubem od Jizery na 4 body.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dobrovice: Bartoš – Novák, Lukáš, Váňa, Šídlo – Boček, Krystan, Soběslav, Vajgl – Miškovský, Volf.
    Náhradníci: Drápela – Bernát, Březina, Just, Osvald, Rudolf, Sodoma

    SK Benátky nad Jizerou: Michňa – Pajer, Lukeš, Borovička, Fabián – Mich. Sedláček, Mar. Sedláček, Ladra, Kateřiňák, Sivrić – Škarecký.
    Náhradníci: Kubát – Horák, Karásek, Lacek, Mbah, Korec

    Rozhodčí: Ginzel – Martínek, Řeháček.
     
    -12
    Počasí nevěstí nic dobrého, ještě před chvílí slunečná obloha se rychle plní černými mračny a vítr nabírá síly vichřice. Asi se dočkáme pořádné spršky.
     
    -8
    Domácí udělali oproti minulému vítěznému utkání s Domažlicemi (4:1) jedinou změnu v útoku, kde Sodomu vyměnil Volf. Benátky dnes využívají pět hráčů z mladoboleslavské juniorky – mladíky Pajera, Ladru a Kateřiňáka, po dlouhém zranění se rozehrávajícího Fabiána a v Boleslavi už nechtěného Chorvata Sivriće. Z exdobrovických hráčů není v sestavě nikdo, pouze na lavičce začne Korec.
     
    -1
    Hlediště už je slušně zaplněné a čeká na nástup obou mužstev z útrob dobrovické tribuny. Slyšet je hlavně tucet benáteckých vlajkonošů u zábradlí na opačné straně.
     
    1
    Utkání právě začalo. Rozhodčí Ginzel zahájil zápas s pětiminutovým zpožděním. Domácí nastoupili tradičně v modrobíle pruhovaných dresech, hosté oblékli žluté dresy a bílé trenýrky.
     
    3
    Fabiánovi se povedla kolmice na Sivriće, Chorvat ale ve vápně místo rozvíjení nadějné akce zkoušel pádem vymodlit penaltu.
     
    3
    Potlesk pro bývalého benáteckého záložníka Bohdana, který z třetí řady na tribuně odhlavičkoval míč, odkopnutý hostujícím Pajerem.
     
    4
    Šidlo se pokoušel odcentrovat, jenže ukopl se a míč končí v zámezí, od své brány odkopává Michňa.
     
    5
    Pajer nechal Miškovského sklouznout po zadku kolem sebe, pak poslal dlouhý nákop do pokutového území, kde se balón stal kořistí brankáře Bartoše.
     
    6
    Miškovský vyhraným hlavičkovým soubojem prodlužoval za sebe na rozběhnutého Volfa, u míče byl ale o zlomek vteřiny dříve benátecký brankář.
     
    9
    Hraje se uprostřed hřiště, ani jednomu z mužstev se nedaří přiblížit soupeřově svatyni.
     
    10
    První střelu na bránu si připisuje Dobrovice. Bočkova důrazu v pokutovém území využil Volf a po zemi prověřil Michňu.
     
    12
    Fabián po levém křídle opět vysunul Sivriće, jeho centr domácí raději uklízejí za čáru za cenu rohu.
     
    13
    Rohový kop rozehrál Michal Sedláček, Bartoš vyboxoval a se dvěma rychle po sobě následujícími centry si poradili dobrovičtí obránci.
     
    15
    Vajgl odehrál míč před Ladrou na další roh.
     
    15
    Ladrova hlavička se mezi tyče nevešla.
     
    17
    Favorit utkání se nemůže zatím dostat do tempa, i tentokrát ho zastavil útočný faul v podání Bočka.
     
    20
    Vajglovi se nepodařilo proniknout vpřed, znovu se odkopává od Michňovy brány.
     
    21
    Šidlovi utekl míč pod kopačkou do autu a na tribuně to poprvé nespokojeně zahučelo.
     
    24
    Vajglův centr v pokutovém území hostů odhlavičkoval pryč Borovička.
     
    25
    Pěkná akce Benátek. Přes Sivriće a Fabiána se v rychlém tempu dostal míč k Michalu Sedláčkovi a jeho tečovaný pokus končí těsně vedle tyče.
     
    25
    Roh nakrátko se ale hostům vůbec nepovedl a na vlastní půlce museli hasit dobrovický brejk.
     
    26
    Z dobrých pětadvaceti metrů vyzkoušel Bartoše hostující Kateřiňák, domácí gólman byl připraven.
     
    27
    Špatná zpráva pro Benátecké přišla ze Znojma, kde Vyšehrad prohrává 1:0 a za této konstelace by Benátky sestupovaly.
     
    27
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Šidlo, přichází Bernát.
     
    28
    První roh dnes vybojovala Dobrovice, exekuce se však nepovedla.
     
    29
    Bartoš se vydal až daleko za pokutové území proti Škareckému a zvládl to bravurně – soupeře odstavil od míče a ještě založil přesnou přihrávkou protiútok.
     
    31
    Michal Sedláček ještě nevyužil Váňova uklouznutí na mokrém trávníku, odražený míč se ale dostal k Lukešovi a ten z 20 metrů vyslal nádherou střelu, kterou Bartoš vyškrabuje zpod břevna na roh.
     
    32
    Tak teď má Jiří Váňa víc štěstí než rozumu. Po rozehraném rohu střílel Sivrić a Váňa si ve snaze odkopnout míč málem dal vlastní gól. Míč končí těsně nad břevnem a následuje další roh Benátek.
     
    32
    Benátecký nápor pokračoval, po závaru na malém vápně si hosté roh zopakovali, nyní je už definitivně zastavuje odpískaný útočný faul.
     
    34
    Po zákroku na Kateřiňáka si Benátečtí zopakovali trestný kop, napoprvé si totiž míč posunuli příliš blízko k bráně. Ve vápně si stáhl míč Bartoš.
     
    35
    Miškovského hlavička mířila přímo do Michňovy náruče.
     
    36
    A už se hra zase přesunula před dobrovickou bránu, Michal Sedláček ze střední vzdálenosti jen o kousíček přestřelil.
     
    37
    Znovu byli hosté příliš horliví s rozehrávkou, sudí je opět vrací o pár metrů zpátky k místu, kde došlo k přestupku. Akce tak jako tak ztroskotala na nepřesné přihrávce.
     
    40
    Přímý kop Michala Sedláčka domácí ubránili, Volf s Miškovským šli do protiútoku, ale je z toho jen aut pro Benátky.
     
    41
    Počasí se utišilo, diváci už stahují deštníky a někteří míří z kryté tribuny zpátky pod širé nebe. Aspoň nějaká radost, fotbal jí zatím mnoho nepřináší.
     
    43
    Zčistajasna obrovská příležitost Dobrovice. Na Miškovského centr vyběhl Michňa váhavě, u míče byl dříve Volf a trefil břevno benátecké brány! Dorážel ještě Krystan, ale sám byl nabídnutou možností zřejmě tak překvapen, že jeho nedůrazné zakončení Michňa schoval na čáře v náruči.
     
    45
    Sedmý roh Benátek po Fabiánově sólo akci, následovat bude osmý.
     
    45
    "Picava" se ubránila i tomu a sudí píská poločas.
     
    45
    První poločas skončil. Sledujeme zatím spíše bojovné než pohledné derby, mírná herní převaha je zatím překvapivě na kopačkách Benátek. Na každé straně byla jedna velká šance, ale skóre je zatím bezbrankové.
    Průběžné statistiky – střely na bránu 4:2, střely mimo 1:2, rohy 1:8, ofsajdy 0:0.
     
    46
    Dobrovice o přestávce střídá: v šatně zůstal Boček, do druhého poločasu nastupuje Osvald.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vajgl rozehrál trestný kop, Volf chtěl v náběhu míč zahrát rukou, leč ani tou netrefil, jinak měl dostat žlutou kartu.
     
    51
    Sudí Ginzel je k házenkářské hře tolerantní, teď pro změnu odpustil ruku benáteckému Fabiánovi.
     
    52
    Soběslav se nechal školácky obrat o míč Škareckým, benátecký kapitán to z dvaceti metrů zkusil rovnou na bránu, Bartoš jeho střelu s jistotou kryje.
     
    53
    Výtečně to provedl Miškovský, posadil si Borovičku, ve vápně obehrál i Kateřiňáka a přihrál do dobré pozice Krystanovi, jehož centr na Bernáta byl však příliš dlouhý.
     
    54
    Domácím se chvilkově otevřel prostor, šli tři na tři a Volf se rozhodl zakončit z hranice šestnáctky sám, jeho střela končí vedle brány.
     
    56
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Krystan, přichází Rudolf.
     
    Dnešní utkání sleduje 380 diváků.
     
    59
    Hra po přestávce opět upadla do podprůměru, nikomu se nedaří založit kloudnou akci.
     
    60
    Poprvé střídají i Benátky, Marka Sedláčka nahradil Korec. To je jasná sázka na útok od trenéra Vladimíra Sedláčka, místo defenzivního záložníka posílá do hry hrotového útočníka.
     
    62
    Jaroslav Rudolf se rozběhl po křídle, jeho centr ale nikoho ze spoluhráčů neoslovil.
     
    63
    Žlutou kartu za faul na půlící čáře vidí domácí kapitán Miškovský.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Soběslav (FK Dobrovice).
     
    65
    Volf zakončoval z ofsajdu.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Miškovský, přichází Sodoma.
     
    67
    Sodoma se hned uvedl nadějným průnikem, Volf však ve vápně v obklíčení nenašel cestičku, kudy by zakončil.
     
    67
    Fabiánovi nádherně sedla střela zpoza šestnáctky, Bartoš se vrhl k tyči a vyrazil ji.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Škarecký (SK Benátky nad Jizerou).
     
    68
    Střídání v týmu SK Benátky nad Jizerou: ze hřiště odchází Ladra, přichází Lacek.
     
    69
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Exploze nadšení na dobrovickém stadiónu. Sodoma přihrál na pravé křídlo úplně volnému Osvaldovi, na jeho centr si naběhl stoper PETR LUKÁŠ a parádním volejem rozvlnil síť za Michňovými zády.
     
    71
    Pajer ošklivě sejmul Volfa a k nevoli domácích se jeho zákrok obešel bez karty.
     
    72
    Po spolupráci Sivriće s Fabiánem vybojovali hosté roh.
     
    73
    Ani na několik pokusů se Benátky k zakončení nedostaly.
     
    74
    Střídání v týmu SK Benátky nad Jizerou: ze hřiště odchází Lukeš, přichází Horák.
     
    75
    Další dva rohy v řadě pro hosty, kteří v této statistice vedou neuvěřitelných 11:1. Nezískali z nich nic víc, než Korcovu hlavičku o zem vedle brány.
     
    77
    Cukrovarníci se za stavu 1:0 rozhodně nezakopali a jsou v těchto fázích aktivnější.
     
    79
    Hosté to zkoušejí všemi způsoby, ale k bráně se jim stále nedaří přiblížit.
     
    80
    Lukáš chyboval před vlastní šestnáctkou, kde namazal Korcovi, ale stačil své zaváhání napravit a zase benáteckého útočníka od míče odstavit.
     
    81
    Picava má dostřídáno. Okopávaného Volfa vyprovází ze hřiště potlesk a už si s ním plácl i Just, který ho na trávníku nahradil.
     
    83
    U Benátek střídá Chorvata Mateje Sivriće Nigerijec Tochukwu Mbah.
     
    84
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Osvald hezky ťukl míč do běhu Bernátovi, ten mu ho už v pokutovém území vrátil a Osvald šikovně přenesl hru na opačnou stranu, odkud se prosazuje do protipohybu brankáře nikým nehlídaný JAROSLAV RUDOLF.
     
    85
    Vzápětí mohl Benátky definitivně dorazit Just, který zůstal úplně sám před vysunutým Michňou, jenže poslal míč jen do jeho náruče.
     
    87
    Vyšehrad prohrává ve Znojmě už 8:0, Olomouc B hraje s Třincem několik minut před koncem stále bez branek, což pro Benátky znamená, že jejich aktuální 16. příčka bude na konci sezóny sestupová...
     
    88
    Korcovu ránu u tyče s potížemi krotí brankář Bartoš.
     
    88
    Hra se okamžitě přenesla na druhou stranu, Justův centr vyboxoval Michňa před Sodomou, který pak vztekle nakopl tyč.
     
    89
    Kateřiňák uvolnil Fabiána, který odcentroval na Škareckého, ten však z voleje v dobrém postavení pálí velice nepřesně.
     
    90
    To je naprosto neuvěřitelné, co teď zahodil domácí Just. Nejprve vypíchl míč Pajerovi, běžel sám na brankáře, tomu udělal kličku, při zakončení pak ze dvou kroků netrefil úplně prázdnou bránu.
     
    90+1
    Konec zápasu. Domácí v poslední čtvrtině derby vstřelili dva góly a radují se z druhé letošní výhry nad okresním rivalem. Benátky jsou po šestém zápase bez vítězství v řadě v kritické situaci a už jen zázrakem udrží ČFL i pro další sezónu. (18:47:33)

    Karel Jedlička

    Branky: 69. Lukáš, 84. Rudolf

    Karty:   63. Miškovský (DOB), 64. Soběslav (DOB) – 68. Škarecký (BEN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:0.
    FK Dobrovice: Bartoš – Novák, Lukáš, Váňa, Šidlo (27. Bernát) – Boček (46. Osvald), Krystan (56. Rudolf), Soběslav, Vajgl – Miškovský (66. Sodoma), Volf (81. Just).
    Náhradníci: Drápela, Březina

    SK Benátky nad Jizerou: Michňa – Pajer, Lukeš (74. Horák), Borovička, Fabián – Ladra (68. Lacek), Kateřiňák, Mich. Sedláček, Mar. Sedláček (60. Korec), Sivrić (83. Mbah) – Škarecký.
    Náhradníci: Kubát, Karásek

    Rozhodčí: Ginzel – Martínek, Řeháček

    Diváci: 380
    bahis siteleri