USA – Ekvádor 2:1 (kon.)
konec
USA
2:1 (1:0)
Ekvádor
Pátek 17.06.2016, 03:30 • CenturyLink Field, Seattle, USA (kapacita: 67.385) • Copa América • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale samozřejmě na našem webu nezapomeňte sledovat i odpolední či večerní on-line ze zápasů na EURO 2016! Přeji příjemně strávený čtvrtek! (05:47:57)
    Dnes se mohou radovat fanoušci Spojených států amerických. Jejich tým totiž postupuje do semifinále Copa América!

     
    První čtvrtfinále Copa América Centenário je u konce a postup slaví domácí reprezentace Spojených států amerických! V druhém poločase se totiž v 65. minutě Gyasimu Zardesovi podařilo vsítit gól na 2:0 a Ekvádor už jen o devět minut později dokázal korigovat skóre brankou Michaela Arroya. Ve velmi pohledném střetnutí jsme viděli celkem šest žlutých karet a dvě červené. Ty byly uděleny shodně v 53. minutě, kdy byl po druhé žluté vyloučen Antonio Valencia a za prohřešek v následné strkanici také Jermaine Jones. Kromě Jonese ale americký trenér Jürgen Klinsmann pro semifinále s Argentinou či Venezuelou nemůže počítat s dobře hrajícím Bobbym Woodem ani s Alejandrem Bedoyou, kteří budou stát vinou žlutých karet.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Gyasi Zardes, přichází Steve Birnbaum.
     
    90+4
    Enner Valencia vybojoval rohový kop, ale Mina po zmatcích hlavou zakončoval v záklonu jen mimo tři tyče.
     
    90+3
    Po nepřesnosti se míče zmocnili domácí hráči, ale dlouhý nákop u půlící čáry sbírají ekvádorští reprezentanti. Ti samozřejmě rychle míří k pokutovému území.
     
    90+2
    Michael Bradley vytlačil soupeře téměř k půlící čáře, za což sklidil náležitý potlesk. Trochu kupodivu je trenér Ekvádoru stále u střídačky a nějak se nemá k cestě na tribunu.
    90+1. John Brooks si málem vstřelil vlastní branku
     
    90+1
    Jedovatou přízemní přihrávku z levé strany odvrátil John Brooks velmi riskantně na rohový kop! Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát celkem čtyři minuty.
    90. Za tuto reakci byl ekvádorský trenér vykázán z lavičky
     
    90
    Trenér Ekvádoru, Gustavo Quinteros, je za zlostnou reakci vykázán na tribunu a dnešní utkání tak nedokoučuje!
     
    89
    Gyasi Zardes teď výrazně přidal pádu po souboji s Walterem Ayovím a sudí píská faul ekvádorského hráče.
     
    89
    Wood se Zusim si na pravé straně příliš nerozuměli a poměrně rychle poslali míč za brankovou čáru. Ekvádoru se však čas na vyrovnání výrazně zkrátil.
     
    88
    Výborně si nyní v útoku počínal Bobby Wood, jenž si míč pokryl tělem a Mina ho atakoval mimo rámec pravidel. Volný kop pro Spojené státy americké.
     
    87
    Ani na pravé ani na levé straně teď Ekvádoru pšenka nekvetla. Veškerá snaha končí autovým vhazováním ve prospěch USA.
     
    86
    Ekvádorští reprezentanti se pokusili překonat americkou defenzívu dlouhým nákopem, ale pro míč si před Arroyem doskočil Brad Guzan.
     
    85
    K nevůli amerických fanoušků je odpískán faul v neprospěch jejich oblíbenců. Ekvádor však bude rozehrávat z hloubi vlastní poloviny.
     
    84
    Další žlutou kartu tohoto zápasu ukazuje hlavní sudí Bradu Guzanovi (USA), jenž takticky zdržoval navázání hry.
     
    83
    Trochu laxní přístup měl po zisku míče Fabian Johnson, nicméně Montero se svou chybu pokoušel napravit příliš důrazně a je mu pískán faul.
     
    82
    Enneru Valenciovi byl naprosto chybně odmáván ofsajd. Žádné protesty ale nepřichází a Ekvádor v pohodě potřetí střídá. Místo Juana Carlose Paredese zaujal Jaime Ayoví.
     
    81
    Pro dnešek odpracováno má Alejandro Bedoya. Na poslední minuty přichází na hřiště Graham Zusi.
     
    80
    Spěchající Michael Arroyo nyní trochu důrazněji podal míč Beslerovi, který se teatrálně poroučel k zemi. U lavičky USA pak došlo k výměně názorů, nicméně rozhodčí řeší celou situaci v klidu.
     
    79
    Ekvádor je teď v ofenzívě nesmírně nebezpečný a cítí šanci! Dělovka zpoza velkého vápna v podání Waltera Ayovího však zamířila příliš vysoko.
     
    77
    Američané se z předchozí akce vůbec nepoučili a Enner Valencia znovu neatakován hlavičkoval! Opět šel jeho pokus jen těsně mimo!
     
    76
    Mohlo být vyrovnáno! Enner Valencia si skvěle naběhl na lehounký centr, ale z bezprostřední blízkosti svou hlavičku namířil mimo tři tyče!
     
    74
    Domácí na branku Ekvádoru reagují střídáním. Stažen je Clint Dempsey, na jehož místo přichází Kyle Beckerman.
    74. Michael ARROYO - 2:1
     
    74
    Ekvádor právě vstřelil branku!
    Perfektně sehraný volný kop přináší kontaktní branku! MICHAEL ARROYO na hranici šestnáctky čekal na přízemní přihrávku, kterou také obdržel, a výborně trefenou střelou poslal míč mimo dosah Brada Guzana!
     
    73
    Napravo pronikajícího Paredese ještě před šestnáctkou stáhl k zemi Alejandro Bedoya (USA), který se po inkasování žluté karty stává dalším hráčem, jenž si nezahraje semifinále.
     
    72
    Díky rychlému přechodu do útoku je rohovým kopem odměněn pro změnu Ekvádor. Na hřiště navíc vbíhá čerstvý Cristian Ramírez, který nahradil Carlose Grueza.
     
    71
    Střílená přízemní přihrávka v pokutovém území odvrácena jen na rohový kop. Po následném centru Bradleyho, ale Domínguez nemusel zasahovat.
     
    70
    A nyní navíc mohou zaútočit Američané. Zardes totiž doběhl dlouhý nákop svého spoluhráče a domácí reprezentanti se usazují na polovině soupeře.
     
    68
    Na pravé straně teď Ekvádor vybojoval pouze autové vhazování. Defenzíva USA je stále profesorsky přesná!
     
    67
    Nyní už je před Ekvádorem opravdu hodně těžká práce. Jihoameričané mají přibližně 25 minut na to, aby vstřelili dvě branky a poslali utkání do prodloužení.
    65. Gyasi ZARDES - 2:0
     
    65
    Američané právě vstřelili branku!
    Zničehonic přichází druhá branka Spojených států amerických! Wood si pohlídal ofsajd a po následné kombinaci dokázal Zardes hlavou v šestnáctce dostat míč k Dempseymu. Americký kanonýr v pádu posunul míč ke vzdálenější tyči a GYANI ZARDES už jednoduše dorazil míč do odkryté brány!
     
    64
    Juan Carlos Paredes (ECU) nyní šel do souboje s Woodem hodně nebezpečně a nohu vytáhl až k hlavě domácího reprezentanta. Žlutá karta znamená, že si Paredes, stejně jako Wood, nezahraje v případném semifinále.
     
    62
    Ze hřiště odchází zdravotně indisponovaný Christian Noboa, jehož místo zaujme Fernando Gaibor.
     
    61
    Ekvádor se dostal k házenkářskému obléhání velkého vápna USA, ale vše ukončila nepřesná střela zpoza šestnáctky. Mezitím se chystá první střídání.
     
    60
    Clint Dempsey se tentokrát po delší době předvedl v lepším světle, když se pokoušel ohrozit Domíngueze v bráně Ekvádoru. Střela z jeho kopačky vylétl příliš vysoko.
     
    59
    Lehce podrážděný Dempsey při dalším ofenzivním výpadu postrčil Paredese a je opět pískáno. Začínají se množit nedovolené zákroky.
     
    56
    Pouze do rukavic Brada Guzana se teď došourala nepřesná přihrávka Ekvádoru. Americký brankář jasným pokynem uklidňuje hru.
     
    54
    Po karetním mariáši se samozřejmě snaží útočit ekvádorští reprezentanti. Ani po rozehrání volného kopu se ale nedostali k zakončení.
     
    53
    Zatímco Jones teprve pomalu míří ze hřiště, hlavní rozhodčí již nechal pokračovat ve hře. Následoval další faul a žlutá karta pro Bobbyho Wooda (USA).
     
    52
    Přímo červenou kartu ale ještě dostává i Jermaine Jones (USA), jenž byl hodně aktivní v následné strkanici. Žádný úder do tváře či něco podobného ale vidět nebyl a jedná se tak o opravdu hodně přísné rozhodnutí!
    52. Faul Antonia Valenciy, který znamenal druhou žlutou kartu a konečnou pro záložníka Manchesteru United
     
    52
    No páni tak tady se začínají dít věci! Antonio Valencia (ECU) nevybíravě podkopl Bedoyu a dostává druhou žlutou kartu v utkání!
     
    51
    Rychlý útok Ekvádoru zastaven vinu ofsajdu. Tohle je pro Američany jistě vítaná zpráva.
     
    50
    Ze standardní situace Ekvádoru tentokrát nic nebylo a dopředu se mohou vrhnout domácí.
     
    49
    Ekvádor je na začátku druhé půle hodně aktivní a Enner Valencia se snažil získat penaltu. Po souboji s Cameronem ale přichází jen rohový kop.
     
    48
    Výborně zahraný volný kop prodloužil Antonio Valencia na Ennera Valenciu, který se před Guzanem položil do vzduchu, ale k proměnění velké šance mu chybělo pár centimetrů!
     
    48
    Hned nato ale Jones u rohového praporku předvedl až příliš velký důraz a je pískán faul na Jeffersona Montera.
     
    47
    O chvíli později se tedy naopak snažili kombinovat Ekvádorci. Antonio Valencia s Monterem se však až do šestnáctky nedostali.
     
    46
    Hned po zahájení druhého poločasu se Američané dostávají k útoku. Na pravé straně zatím cestu blíže k bráně nenašli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 4:39.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut je minulostí a ve vedení jsou zatím reprezentanti USA. Ti se dostali do vedení ve 22. minutě, kdy se hlavou prosadil nehlídaný Clint Dempsey. Jedinou šanci na vyrovnání si Ekvádor vypracoval v samotném závěru, ale Brad Guzan předvedl výborný zákrok, díky kterému drží čisté konto už 273 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Spojené státy si poradily i s rohovým kopem soupeře a první poločas tak končí! Do kabin půjdou výrazně spokojenější oblíbenci amerických fanoušků.
     
    45+1
    Na konci první minuty nastavení se na Guzana trochu ze strany řítil zapomenutý hráč Ekvádoru, nicméně brankář anglické Aston Villy včas vyběhl a gólovku vytáhl na roh!
     
    45+1
    Probíhá první nastavená minuta prvního poločasu a u míče jsou stále Ekvádorci. Dobře zformovaná obrana USA ale vypadá naprosto neprostupně.
     
    44
    Enner Valencia se u poloviny hřiště ocitl na trávníku a hlavní rozhodčí přisuzuje míč ekvádorským reprezentantům.
     
    43
    Ekvádor se tedy opět může pokoušet o překonání pozorné obrany domácí reprezentace. Přes postupný útok to ale půjde velmi těžko.
    42. Alejandro Bedoya ve stoprocentní šanci nedokázal navýšit vedení USA!
     
    42
    Tak to byla tutovka Spojených států amerických! Dempsey výborně zpracoval dlouhou přihrávku a předložil míč Bedoyovi. Domácí záložník měl před sebou jen brankáře, avšak nevýraznou střelou po zemi ho překonat nedokázal!
     
    41
    Reprezentantům z jihoamerického kontinentu se ale vůbec nedaří a ani s blížícím se koncem poločasu si neví rady s důraznou obranou USA.
     
    39
    Další postup Ekvádoru končí po výborně odvedené defenzivní činnosti Clinta Dampseyho, jenž se vrátil až na hranici šestnáctky a vybojoval míč pro svůj celek.
     
    38
    Před chvílí potrestaný hráč tentokrát zapracoval výborně a i díky němu Ekvádor mohl přesunout hru až k šestnáctce USA. Tam Však celá akce skončila.
     
    37
    Antonio Valencia (ECU) se snažil zpracovat míč, ale místo toho kopl hlavičkujícího Brookse a dostává první žlutou kartu zápasu.
     
    37
    Z rohu sice nic nebylo, ale Spojené státy pokračují v ofenzívě. Ekvádor je nyní naprosto mimo hru a vůbec se nezaměstnává obranu soupeře.
     
    36
    Spojené státy americké jsou směrem dopředu velmi nebezpečné a Woods se opět prodíral do pokutového území. Po dobrém obranném zákroku Miny budou domácí kopat roh.
     
    35
    Zatím Brooks zůstává na hrací ploše a jeho spoluhráči pokračují na útočné polovině. Ekvádor se rychle uchýlil jen k dalšímu nedovolenému zákroku.
     
    34
    John Brooks před malou chvílí absolvoval souboj s Arroyem a zřejmě inkasoval nějaký nepříjemný úder. Uvidíme, zda bude potřeba střídat.
     
    33
    Hráči z Jižní Ameriky předvedli další rychlejší ofenzivní výpad a tentokrát už Guzan musel z brány. Nebylo to však kvůli zákroku, ale kvůli tomu, aby si došel pro příliš dlouhou kolmici.
     
    32
    Rychle zahrané vhazování teď trochu otevřelo defenzívu Spojených států a Noboa se okamžitě snažil zakončit. Guzan však nemusel zasahovat.
     
    30
    U půlící čáry se nyní střetl Paredes s Woodem a oba hráči si ze souboje odnesli malý šrám. Po rychlém ošetření se už ale pokračuje ve hře.
     
    29
    Ekvádor se postupným útokem dostal do první zajímavější šance! Přihrávka do šestnáctky našla Arroya, ale jeho prudkou ránu zastavil hned první blokující obránce.
     
    28
    Nedovoleným zákrokem pro změnu zastaven jeden z Ekvádorců. Volný kop zahrávaný až u laviček obou celků by však neměl znamenat přílišné nebezpečí.
     
    27
    Do pokutového území Ekvádoru přilétl velmi dobrý míč, který si zpracoval Dempsey a Domínguez měl záhy práci, neboť velezkušený útočník pálil po zemi do prostoru brány!
     
    26
    Až příliš důrazný byl nyní Jefferson Montero, který mimo rámec pravidel atakoval Zardese. Volný kop pro USA.
     
    25
    Ani po rozehrání volného kopu se ale Ekvádorci nedokázali prosadit přes dobrou obranu soupeře a naopak museli rychle likvidovat protiútok Bobbyho Wooda.
     
    24
    Ekvádor se samozřejmě snaží zareagovat ofenzívou, která je momentálně přerušena faulem na Antonia Valenciu.
    22. Clint DEMPSEY - 1:0
     
    22
    Američané právě vstřelili branku!
    Domácí reprezentace jde po zásluze do vedení! Wood si nejprve v pokutovém území dokázal podržet míč a předložit ho Jonesovi. Ten následně nacentroval přesně na hlavu CLINTA DEMPSEYHO, jenž Domínguezovi v bráně Ekvádoru přesně umístěnou hlavičkou nedal šanci!
     
    20
    Dvacet minut utkání je za námi a můžeme konstatovat, že sledujeme poměrně zajímavý fotbal. Hra má rychlý spád a k většímu potěšení nám chybí jen gólové šance.
     
    19
    Podobně jako Wood se právě snažil zabojovat i Zardes. Ekvádorská obrana tentokrát zapracovala výborně a doprovodila míč za brankovou čáru.
     
    18
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu. Cameron neodvrátil skákavou přihrávku do velkého vápna a Arroyo díky tomu mohl zakončovat. Z úhlu míč do prostoru brány nevměstnal.
     
    17
    Bobby Wood se přes svého strážce skvěle prodral ke zdánlivě ztracené přihrávce, ale tísněn Erazem už nedokázal přihrát ani zakončit.
     
    16
    Ekvádor během pozvolného útoku vůbec nic nevymyslel a k míči se záhy dostávají opět američtí fotbalisté. Ti jsou v posledních chvílích aktivnější.
     
    14
    Poměrně hodně prostoru nyní dostal Cameron, který si neohroženě naskočil na centr od rohového praporku v podání Bradleyho. Zakončení však stoperovi Spojených států nesedlo.
     
    13
    Antonio Valencia nejprve kombinoval u pomezní čáry, ale poté předal míč Gruezovi a ten slabým pokusem po zemi prověřil pozornost Brada Guzana.
     
    12
    Nyní už se sice Američané dostali až k centru do šestnáctky, ale Juan Carlos Parades si ve vzduchu poradil se dvěma soky a odvrátil míč do bezpečí.
     
    11
    Pěkná souhra amerických hráčů ve středu hřiště zatím kýžené ovoce nepřináší. Ekvádor je v obraně velmi pozorný.
     
    10
    Dobře rozjetý rychlý protiútok Američanů naprosto pokazil Jones, který chtěl roztáhnout hru doleva, avšak nikoho ze svých kolegů nenašel.
     
    9
    Enner Valencia se na konci deváté minuty pokoušel prodrat přes dva hráče, ale pozorná defenzíva Spojených států amerických se přehrát nenechala.
     
    8
    Jenže brankář Guzan se nakonec uchýlil k nákopu, po kterém převzali míč Ekvádorci. Jejich akci zhatila výrazně nepřesná kolmice.
     
    7
    Američané se pokusili o rychlejší přechod do útoku. Nepodařilo se a tak musí domácí rozjíždět postupnou ofenzívu.
     
    6
    Centr z rohu odvrácen, avšak Ekvádor pokračoval v ofenzivní akci a první střelu jihoamerické reprezentace si připsal Montero. Kulatý nesmysl doplachtil nad Guzanovu svatyni.
     
    5
    Už už se zdálo, že Ekvádor přijde o míč, ale nakonec Američané nezahráli vůbec jistě a Montero vybojoval standardní situaci v podobě kopu od rohového praporku.
     
    4
    Americký kapitán Bradley poslal do vápna solidní centr, avšak Alexander Domínguez byl pozorný a bez větších problémů míč ze vzduchu uzmul do náruče.
     
    3
    Bobby Wood dobře zapracoval u rohového praporku na pravé straně a po chvíli se míč dostal k Zardesovi. Jeho rána sražena na rohový kop.
     
    2
    Spojené státy americké se dostaly ke kombinaci na útočné polovině, avšak nakonec musely zastavovat rychlý protiútok aktivního Ennera Valenciy.
     
    1
    Okamžitě po úvodním výkopu se o útočnou akci pokoušel Ekvádor. Dlouhá přihrávku ale nedokázal v souboji zpracovat Enner Valencia.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Po státní hymně Ekvádoru úspěšně zazněla i hymna Spojených států amerických a od úvodního výkopu nás tak dělí jen několik desítek vteřin.
     
    Hlavní rozhodčí přivádí aktéry dnešního utkání na trávník stadiónu CenturyLink Field v Seattlu!
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Guzan – Besler, Cameron, Brooks, Johnson – Zardes, Bradley, Jones, Bedoya – Dempsey, Wood.
    Náhradníci: Howard, Horvath – Birnbaum, Nagbe, Orozco, Beckerman, Kitchen, Pulisic, Wondolowski, Zusi, Castillo.

    Ekvádor: Alexander Domínguez – Paredes, A. Mina, Erazo, W. Ayoví – Noboa, Gruezo – A. Valencia, Arroyo, Montero – E. Valencia.
    Náhradníci: Banguera, Dreer – Ramírez, Gaibor, F. Martínez, Mena, Larrea, J. Ayoví, Cazares, Arboleda, Achilier, Bolaños.

    Rozhodčí: Wilmar Roldán – Alexander Guzmán, Wilmar Navarro (vš. COL).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    26.5.2016 USA – Ekvádor 1:0
    11.10.2014 USA – Ekvádor 1:1
    Pavouk vyřazovací části Copa América Centenário

     
    EKVÁDOR

    Jestli měli Američané těžkou skupinu, tak Ekvádor na tom nebyl vůbec lépe. V základní části se totiž potkal Brazílií, Peru a jediným slabším článkem bylo Haiti. Na úvod se Ekvádor potkal s nejtěžším soupeřem, ale proti nevýrazné Brazílii uhrál cennou remízu 1:1. Také v dalším utkání proti Peru ale Ekvádor pouze remizoval a o svém postupu tak rozhodl až v závěrečném střetnutí se slabounkým Haiti, které zničil výsledkem 4:0. Oproti Američanům navíc Ekvádorci mohou hrát všichni, neboť Gabriel Achilier si trest za červenou kartu odpykal již v zápase s Haiti.

    Nejlepší střelec: Enner Valencia – 2 góly
     
    USA

    Domácí reprezentace Spojených států amerických neměla vůbec jednoduchou základní skupinu, když postupně čelila Kolumbii, Kostarice a Paraguayi, ale nakonec si i přesto dokázala vybojovat postup do vyřazovací části. Přitom vstup do šampionátu nebyl po prohře 0:2 s Kolumbií vůbec ideální a USA už si nemohly dovolit zaváhání. Svěřenci německého trenéra Jürgena Klinsmanna se ale z úvodní porážky otřepali velmi rychle, v dalším utkání čtyřmi góly deklasovali Kostariku a o svém postupu nakonec rozhodli vítězstvím 1:0 proti Paraguayi. V dnešním utkání ale Spojeným státům bude chybět DeAndre Yedlin, jenž v zápase s Paraguayí dostal dvě žluté karty během dvou minut a ve 48. minutě oslabil svůj celek.

    Nejlepší střelec: Clint Dempsey – 2 góly
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 22. Dempsey (Jones), 65. Zardes (Dempsey) – 74. Arroyo (W. Ayoví)

    Karty:   53. Wood (USA), 73. Bedoya (USA), 84. Guzan (USA) – 37. A. Valencia (ECU), 64. Paredes (ECU)   52. A. Valencia (ECU)   52. Jones (USA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:13.
    USA: Guzan – Besler, Cameron, Brooks, Johnson – Zardes (90+4. Birnbaum), Bradley, Jones, Bedoya (81. Zusi) – Dempsey (74. Beckerman), Wood.
    Náhradníci: Howard, Horvath – Birnbaum, Nagbe, Orozco, Beckerman, Kitchen, Pulisic, Wondolowski, Zusi, Castillo.

    Ekvádor: Alexander Domínguez – Paredes (82. J. Ayoví), A. Mina, Erazo, W. Ayoví – Noboa (62. Gaibor), Gruezo (72. Ramírez) – A. Valencia, Arroyo, Montero – E. Valencia.
    Náhradníci: Banguera, Dreer – Ramírez, Gaibor, F. Martínez, Mena, Larrea, J. Ayoví, Cazares, Arboleda, Achilier, Bolaños.

    Rozhodčí: Wilmar Roldán – Alexander Guzmán, Wilmar Navarro (vš. COL)

    Diváci: 47 322
    bahis siteleri