Alaškert – Dinamo Tbilisi 1:1 (kon.) | FK Liepāja – Salzburg 0:2 (kon.) | APOEL – New Saints 3:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Beer Ševa 0:0 (kon.) | Seinäjoki – BATE 2:2 (kon.) | Kodaň – Crusaders 6:0 (kon.)
CZ Bělehrad – Valletta 2:1 (kon.) | Legia – Zrinjski Mostar 2:0 (kon.) | Mladost Podgorica – Ludogorec 0:3 (kon.)
konec
FC Kodaň
6:0 (2:0)
Crusaders Belfast
Úterý 19.07.2016, 19:15 • Telia Parken, Kodaň • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro tento zápas vše, brzy zase na počtenou! (21:25:40)
     
    Je dobojováno! Dánský šampion nakonec bez sebemenších problémů postoupil do třetího předkola Ligy mistrů, po změně stran se odvetný duel změnil v prosté vraždění neviňátek. Crusaders silné Kodani vůbec nestačili a domácí postupně navyšovali své vedení, krásnou trefou z přímého kopu se pod konečný výsledek 6:0 podepsal i exjablonecký Ján Greguš.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavička stopera Antonssona byla zblokována a chorvatský arbitr už kontroluje čas, zdá se, že je hotovo!
     
    90+1
    Kodaňští budou mít k dispozici ještě jeden rohový kop, míč si k praporku staví opět Augustinsson!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nastavil chorvatský sudí Vučemilović dvě minuty!
     
    89
    Crusaders se ale nepodařilo ani rozehrát, což mohl potrestat střídající Kadrii, jeho dalekonosná rána ale byla pro O'Neilla snadným soustem.
     
    88
    Cornelius to přehnal s razancí v souboji s Caddellem, hráči v černých dresech tak budou mít spoustu času na rozehrávku další akce.
     
    86
    Už ani útočná snaha Kodaně není tak silná, na obou střídačkách panuje spokojenost a i hostující trenér Stephen Baxter rozdává úsměvy na všechny strany.
     
    85
    Následný Kuskův pokus byl zblokován, Crusaders se ovšem poté daleko nedostali. Pět minut před koncem domácí dál vesele útočí a ženou se za sedmou trefou. Stihnou to?
     
    84
    Nezastavitelný Andreas Cornelius už je zpět na trávníku a žene se za hattrickem. Jeho další střela zpoza hranice pokutového území ale o několik metrů minula pravou tyč hostující klece!
     
    82
    Cornelius si navíc ve zmiňovaném souboji něco pochroumal a musel opustit hřiště, domácí útočník už se ale u postranní čáry hlásí o vpuštění zpět na bojiště.
     
    81
    Možná poněkud přemotivovaný Andreas Cornelius nyní zajel do hostujícího stopera Beverlanda a sudí Vučemilović situaci vyhodnotil jako faul kodaňského útočníka.
     
    78
    Střídající Heatley si nepohlídal ofsajdovou hranici, hosté tak nadějně se rodící šanci zbytečně zahodili. Andersen už si chystá balon k rozehrávce.
     
    77
    Cornelius je při chuti! Domácí útočník to nyní vzal na sebe z uctivé vzdálenosti, jeho pokus ale výrazně minul branku severoirského mistra.
    76. Andreas CORNELIUS - 6:0
     
    76
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Šest! Tohle už je neuvěřitelný výprask, který dánský klub uštědřuje Crusaders. K překonání O'Neilla opět vedla spolupráce po ose Augustinsson – ANDREAS CORNELIUS, druhý jmenovaný šikovně hlavou usměrnil centr toho prvního do sítě!
     
    73
    Exekuce nařízeného přímého kopu se tentokrát ujal Remmer, jeho centr ale v předbrankovém prostoru nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    72
    Carvill za svůj zákrok na Toutouha vyfasoval od chorvatského sudího Vučemiloviće žlutou kartu.
     
    71
    Ján Greguš si vyšlápl na střídajícího Heatleyho, Crusaders tak budou mít ve středu hřiště dostatek času na rozehrávku.
     
    70
    Pokus Forsythea byl zblokován a domácí zamířili do rychlého protiútoku, který zakončil střídající Kadrii, O'Neill si však s jeho pokusem bez větších problémů poradil.
    68. Ján GREGUŠ - 5:0
     
    68
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Nepopulární bůr je tady, favorit přidává i pátý gól! Postaral se o to nádhernou ranou z přímého kopu JÁN GREGUŠ, letní posila Kodaně se trefila do pravého růžku a O'Neill zůstal stát jako přikovaný!
     
    68
    Střídání v týmu Crusaders F.C.: ze hřiště odchází Gault, přichází Snoddy.
     
    67
    Cornelius si došel pro faul hostujícího středopolaře Gaulta, domácí tak budou zahrávat další přímý kop, jehož exekuce se ujme Ján Greguš.
     
    65
    Necelou půlhodinu před koncem už není žádných pochyb o tom, kdo si zajistí postup do třetího předkola Ligy mistrů. Dánský mistr svého severoirského protějška jednoznačně drtí!
     
    64
    Nyní jsme byli svědky ojedinělé, ale velmi nebezpečné šance Belfastských! Spolupráce dvou střídajících hráčů Heatleyho a Owense málem přinesla čestný gól, druhý jmenovaný ale těsně minul vzdálenější tyč!
     
    63
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Jørgensen, přichází Keita.
     
    63
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Falk, přichází Amankwaa.
     
    62
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Pavlović, přichází Kadrii.
     
    61
    Ani tentokrát Augustinsson s centrem od rohového praporku neuspěl, nikdo v bílém se do zakončení nedostal a míč je v zámezí. Za pár chvil přijdou střídání i na straně Kodaně.
     
    60
    Střídání v týmu Crusaders F.C.: ze hřiště odchází Lowry, přichází Owens.
     
    59
    Pokus Pavloviće byl hostující obranou zblokován do zámezí, Kodaň tak bude za pár okamžiků zahrávat další roh. Ještě předtím je tu ale druhé střídání Crusaders.
    58. Rasmus FALK - 4:0
     
    58
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Tohle už je kanonáda, Kodaňští naprosto drtí nebohé Crusaders! Vše začal Kasper Kusk, který se po pravé straně prokousal do pokutového území a našel Corneliuse, jenž posléze přistrčil balon RASMUSOVI FALKOVI. A ten už měl úlohu snadnou!
     
    57
    Střídání v týmu Crusaders F.C.: ze hřiště odchází Cushley, přichází Heatley.
     
    56
    Už nemohou, Andreas Cornelius totiž ve středu hřiště nedovoleným způsobem zajel do Forsytha a za svůj zákrok navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    54
    Ani tentokrát z toho ale nic nebezpečného pro O'Neilla a spol. nepramenilo, hosté se bez sebemenších problémů ubránili a mohou zamířit kupředu.
     
    53
    Cornelius nic nevymýšlel – zavřel oči a vypálil. Jeho pokus byl sražen do zámezí, Augustinsson si tak bude moci exekuci rohového kopu zopakovat.
     
    52
    Kodaňští poprvé po změně stran zahrávali rohový kop, Augustinssonův centr do pokutového území ale nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    51
    Crusaders se už radovali z čestného úspěchu, jejich gól ale pro jasný ofsajd zakončujícího Forsythea nemůže platit!
     
    49
    Domácí kapitán Jørgensen našel povedenou kolmicí za obranou Crusaders aktivního Corneliuse, ten ovšem vyběhl příliš brzy, a uvízl tak v ofsajdové pasti.
    48. Andreas CORNELIUS - 3:0
     
    48
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Ne na dlouho, uplynula sotva minuta a strážce hostující svatyně potřetí loví míč ze své sítě! Augustinsson našel milimetrově přesným centrem z levé strany hlavu ANDREASE CORNELIUSE, který neomylně zavěsil balon pod břevno!
     
    47
    Kusk se prosmýkl středem hřiště a kousíček před hranicí pokutového území se pokusil vypálit, balon si ale příliš předkopl, a O'Neill si tak mohl oddechnout.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:17.
     
    První poločas odvetného duelu druhého předkola Ligy mistrů mezi Kodaní a Crusaders je za námi, dánský mistr v ní zřejmě definitivně stvrdil svůj postup do další fáze kvalifikace o milionářskou soutěž. V součtu obou zápasů je skóre už 5:0 ve prospěch Kodaně, dnes se o to přičinili Pavlović a nešťastným vlastním gólem do šatny Mitchell. Nutno však dodat, že domácí měli i spoustu dalších šancí a skóre mohlo pro belfastský celek vypadat mnohem hrozivěji.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Andrew MITCHELL - 2:0
     
    45
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Tak to je velká smůla pro hosty, dánský mistr přidává pověstný gól do šatny! Střela Christoffera Remmera s nejvyšší pravděpodobností ani nemířila mezi tři tyče, ANDREW MITCHELL ale nešťastně hlavou usměrnil kulatý nesmysl do vlastní branky!
     
    45
    Chorvatský sudí Vučemilović nastavil nad rámec úvodní třičtvrtěhodinovky jednu minutu.
     
    43
    Na druhé straně byla situace o poznání nebezpečnější! Cornelius upaloval vstříc domácímu gólmanovi, ten se mu ale vrhl pod nohy a ve skluzu odkopl míč do bezpečí!
     
    41
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal šestadvacetiletý David Cushley, jehož střela ale výrazně minula domácí svatyni. I tentokrát byl Andersen zcela bez práce.
     
    40
    Právě Cornelius si nyní v souboji s Lowrym pomohl faulem, Crusaders budou mít možnost zahrozit ze standardní situace!
     
    39
    Vytáhlý Andreas Cornelius si nepohlídal ofsajdovou hranici, hosté tak bidou mít spoustu času na rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    38
    Kodaň má i nadále jednoznačnou územní převahu, na skóre se to ale zatím výrazně neprojevilo. Crusaders v závěru první půle stále sahají po solidním výsledku na hřišti jasného favorita.
     
    37
    Parádním obranným zákrokem se ve vlastním pokutovém území blýskl hostující zadák Billy Joe Burns, jenž čistým způsobem ve skluzu odstavil od míče unikajícího Pavloviće.
     
    35
    Ani ten ale nebyl úspěšný, kulatý nesmysl se opět dokutálel až do moci strážce svatyně Crusaders – v momentě, kdy do konce první půle zbývá zhruba deset minut.
     
    34
    O'Neill pro jistotu ukryl balon ve své náruči před napadajícím Pavlovićem, jeho následný odkop ale skončil u domácích zadáků, a Kodaň tak může rozjet další protiútok.
     
    32
    Hostující útočník už je na nohou a hra může vesele pokračovat, obalamutit kodaňskou defenzívu se snaží na levé straně hřiště Jordan Forsythe.
     
    31
    Cushley zůstal po Jørgensenově zákroku ležet v bolestech na trávníku, na zelený pažit už směřuje týmový lékař Crusaders.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a dánský mistr naprosto bez problémů kontroluje dění na hrací ploše, šance Kodaňských přibývají jako na běžícím páse.
     
    29
    O'Neill po pár minutách zase nevěděl, kde mu hlava stojí, po Kuskově parádním pasu se totiž uvnitř pokutového území zjevil Andrija Pavlović, kterému ovšem střela vůbec nesedla.
     
    28
    Caddell si nedaleko za půlící čarou došel pro faul domácího kapitána Jørgensena, z nařízené rozehrávky ale hosté nic nevytěžili a bílí opět směřují kupředu.
    26. Kusk (KOD)
     
    26
    Tak to byla další obrovská šance domácích! Po Corneliusově parádní akci to měl Kusk jako na zlatém podnose, z pár metrů ale trestuhodně minul poloprázdnou branku!
     
    25
    Jan Greguš se s tím nepáral a z dobrých dvaceti metrů vypálil bez přípravy, jeho neutěšená rána ovšem proletěla poměrně vysoko nad břevnem.
     
    23
    Ani tento Augustinssonův centr do pokutového území ale hlavu žádného z borců v bílých dresech nenašel, Crusaders se posléze snad vůbec poprvé v utkání prokombinovali na útočnou polovinu.
     
    22
    Z následného rohového kopu žádné nebezpečí pro O'Neilla nepramenilo, Kodaňští si ale rozehrávku této standardní situace ještě jednou zopakují.
     
    21
    Tribunami to opět jen zahučelo! Falk zůstal naprosto osamocen na zadní tyči, míč letící z pravé strany ale domácí křídelník vůbec netrefil!
     
    20
    Celek ze severoirské metropole Belfastu se navzdory nelichotivému výsledku z domácího utkání přijel do Dánska pouze bránit, zdá se, že zbytek zápasu by už měl být formalitou.
     
    19
    Svěřenci norského kouče Solbakkena se prokombinovali dopředu opět po levém křídle, tentokrát ale jejich akce k ničemu nebezpečnému nevedla.
     
    17
    Z oné rozehrávky nakonec nic nebylo, Crusaders si poradili a odkopli míč až k brankáři Andersenovi, který se tak poprvé v tomto utkání dostal do kontaktu s kulatým nesmyslem.
     
    16
    Hráči v bílých dresech jsou i nadále aktivnější, po McCleanově faulu na Kuska navíc budou domácí rozehrávat z poměrně zajímavé pozice.
    14. Andrija PAVLOVIĆ - 1:0
     
    14
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Tak čekání na úvodní gól nakonec příliš dlouhé nebylo, favorit se rychle ujímá vedení! Obrovskou zásluhu na tom má Falk, který se zbavil obou svých strážců a poté vykouzlil milimetrově přesnou kolmici na rozběhnutého ANDRIJU PAVLOVIĆE, jenž se tváří v tvář O'Neillovi nemýlil!
     
    13
    Ján Greguš byl ve středu hřiště faulován Caddellem, Kodaňští tak budou mít čas a klid na založení dalšího postupného útoku.
     
    12
    Domácí fanoušci se nyní dožadují odpískání pokutového kopu, kontakt Pavloviće s brankářem O'Neillem byl ale spíše nešťastnou srážkou z obou stran, v bolestech se svíjí oba zúčastnění.
     
    10
    Cornelius se náramně uvolnil na levé straně a mezi dvěma protihráči si proklestil cestu až na hranici pokutového území, jeho následná přihrávka do předbrankového prostoru už ale tak povedená nebyla.
     
    9
    Toutouh ve středu hřiště zakopl o jediného útočníka Crusaders Davida Cushleyho, po zákroku na šestadvacetiletého forvarda budou mít hosté spoustu času na rozehrávku.
     
    8
    Augustinsson se hodně zlobí, že chorvatský sudí neukázal k rohovému praporku, podle arbitra Vučemiloviće se hostující zadák Mitchell dotkl balonu až v zámezí.
     
    7
    Hosté se ještě nestihli na stadionu Parken pořádně rozkoukat a už málem prohrávali, hlavička Corneliuse z hranice malého vápna ale proletěla těsně vedle!
     
    5
    Sean O'Neill v brance Crusaders musel poprvé zasahovat! Toutour ho prověřil dalekonosným pokusem, který sice mířil do středu brány, míč ale těsně před hostujícím gólmanem nečekaně poskočil.
     
    4
    Crusaders se za čtyři minuty ještě prakticky nepodívali s míčem na kopačkách za půlící čáru, začátek zápasu zcela jednoznačně patří favorizované Kodani.
     
    3
    Exjablonecký Ján Greguš na sebe vybojoval Carvillův faul a sám následně rozehrál nařízený přímý kop, jeho střela ale nebyla přesná.
     
    2
    Kodaňští navíc mohli hned v úvodu zahrozit z rohového kopu, na Augustinssonův centr ale nikdo v bílém nedosáhl a Lowry poté takticky přerušil hru faulem na Falka.
     
    1
    Výkopu se ujali domácí fotbalisté hrající v bílých dresech. Stadion Telia Parken je sice odhadem zaplněn sotva z poloviny, na tribunách od samého začátku panuje skvělá atmosféra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kodaň: Andersen – Remmer, M. Jørgensen "C", Antonsson, Augustinsson – Kusk, Toutouh, Greguš, Falk – Cornelius, Pavlović.
    Náhradníci: Olsen – Johansson, Delaney, Kadrii, Santander, Keita, Amankwaa

    Crusaders F.C.: O'Neill "C" – Mitchell, Burns, Beverland, McClean – Carvill, Lowry, Gault, Caddell, Forsythe – Cushley.
    Náhradníci: Dougherty – Soares, Owens, Snoddy, Clarke, Heatley, Whyte

    Rozhodčí: Vučemilović – Conjar, Krmar (všichni Chorvatsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Po prvním zápasu má jednoznačně blíže postupu favorizovaná Kodaň. Dánský celek položil základy úspěchu v utkání na hřišti Crusaders už na samém začátku, v šesté minutě totiž otevřel skóre Santander. Pět minut před koncem první půle zvýšil náskok Kodaně Cornelius a krátce po přestávce upravil na konečných 0:3 Falk.
     
    Kodaňští fotbalisté si účast ve druhém předkole milionářské soutěže zajistili jakožto jednoznační vítězové dánské nejvyšší soutěže, kterou opanovali s devítibodovým náskokem na druhé SønderjyskE. Také Crusaders byli nasazeni přímo do druhého předkola, severoirskou Premiership totiž celek z hlavního města Belfastu jednoznačně ovládl.
     
    Hezký den. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z odvetného duelu druhého předkola Ligy mistrů, v němž od 19:15 hodin FC Kodaň přivítá severoirský celek Crusaders F.C.. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Vojtěch Balon

    Branky: 14. Pavlović (Falk), 45. Mitchell (vla.), 48. Cornelius (Augustinsson), 58. Falk (Cornelius), 68. Greguš, 76. Cornelius (Augustinsson)

    Karty:   56. Cornelius (KOD) – 72. Carvill (CRU)


    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:6.
    FC Kodaň: Andersen – Remmer, M. Jørgensen "C" (63. Keita), Antonsson, Augustinsson – Kusk, Toutouh, Greguš, Falk (63. Amankwaa) – Cornelius, Pavlović (62. Kadrii).
    Náhradníci: Olsen – Johansson, Delaney, Kadrii, Santander, Keita, Amankwaa

    Crusaders Belfast: O'Neill "C" – Mitchell, Burns, Beverland, McClean – Carvill, Lowry (60. Owens), Gault (68. Snoddy), Caddell, Forsythe – Cushley (57. Heatley).
    Náhradníci: Dougherty – Soares, Owens, Snoddy, Clarke, Heatley, Whyte

    Rozhodčí: Vučemilović – Conjar, Krmar (všichni Chorvatsko)
    13.07.2016
    Crusaders - Kodaň 0:3

    Branky: 6. Santander (Augustinsson), 40. Cornelius, 53. Falk

    Karty:   35. Caddell (CRU) – 23. Cornelius (KOD)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:15.
    bahis siteleri